Dodaj do ulubionych

Producent kas fiskalnych dla taksiarzy.

IP: *.torun.dialup.inetia.pl 27.09.02, 00:13
Zagadka.
Z którą opcją polityczną związany jest producent kas
fiskalny?
Czyim kapitałem dysponuje?
Czy może jest partia i jej polityczni liderzy, na
których konta wpłynie niedługo spora ilość gotówki?
Nowy
Ja przecież nic nie mówiłem o SLD-UP-PSL, to tylko
Wasze drodzy czytelnicy, paranoiczne myślenie
Obserwuj wątek
    • Gość: prod. kas fiskal. Re: Producent kas fiskalnych dla taksiarzy. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 00:19
      Gość portalu: Nowy napisał(a):
      > Zagadka.
      > Z którą opcją polityczną związany jest producent kas
      > fiskalny?
      > Czyim kapitałem dysponuje?
      > Czy może jest partia i jej polityczni liderzy, na
      > których konta wpłynie niedługo spora ilość gotówki?
      > Nowy
      > Ja przecież nic nie mówiłem o SLD-UP-PSL, to tylko
      > Wasze drodzy czytelnicy, paranoiczne myślenie

Jestem ZA wprowadzeniem kas fiskalnych. Czemu ? Bo sam je produkuje.
      • Gość: Rolf Re: Producent kas fiskalnych dla taksiarzy. IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.02, 00:24
        Takie rzeczy sa juz w Polsce produkowane?
    • Gość: Blong straszne IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 00:34
      taksowkarz nie bedzie mogl juz tak otwarcie rabowac klientow i bedzie musial
      placic ze wszystkich dochodow podatki jak kazdy inny obywatel
      to przeciez makabra ......
      • Gość: Konrad Ano IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 00:42
        Gość portalu: Blong napisał(a):
        > taksowkarz nie bedzie mogl juz tak otwarcie rabowac klientow

Kiedys taksiarz wyciagnal bron i mnie obrabowal ! Teraz juz tak nie bedzie -
        kasa fiskalna tak duza zasloni moje cialo wink

> i bedzie musial
        > placic ze wszystkich dochodow podatki jak kazdy inny obywatel
        > to przeciez makabra ......

Dosłownie, bo teraz tez musi placic a kasy fisk. nic nie zmienia !
        • Gość: Blong Re: Ano IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 00:48
          Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Dosłownie, bo teraz tez musi placic a kasy fisk. nic nie zmienia !

tjaaaa, jak Cie teraz podwozi za 100 zeta w lape spod dworca bez licznika to on
          jako uczciwy obywatel z tego odprowadza podatek smile
          a tak na powaznie, z doswiadczen innych krajow po wprowadzeniu kas fiskalnych
          spadly ceny /realne, nie papierowe/ dla klientow. Z podkreconym licznikiem ani
          kasa nic nie zrobi, ale ten dochod juz bedzie musial opodatkowac. A jesli
          bedzie wozil bez licznika to system kontroli im bardzo szybko w kazdym kraju
          wyjasnial, ze nie tedy droga.
          • Gość: Konrad Re: Ano IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 01:01

> Gość portalu: Konrad napisał(a):
            >
            > > Dosłownie, bo teraz tez musi placic a kasy fisk. nic nie zmienia !
            >
            > tjaaaa, jak Cie teraz podwozi za 100 zeta w lape spod dworca bez licznika to
            on
            > jako uczciwy obywatel z tego odprowadza podatek smile

???
            za 15-20 zeta z wlaczonym taksometrem.
            masz racje, zacznij powaznie...

> a tak na powaznie, z doswiadczen innych krajow po wprowadzeniu kas fiskalnych
            > spadly ceny /realne, nie papierowe/ dla klientow. Z podkreconym licznikiem
            ani
            > kasa nic nie zrobi, ale ten dochod juz bedzie musial opodatkowac. A jesli
            > bedzie wozil bez licznika to system kontroli im bardzo szybko w kazdym kraju
            > wyjasnial, ze nie tedy droga.

1. sa taksometry
            2. jaka jest zaleznosc miedzy opodatkowaniem i zwiekszeniem kosztow
            taksowkarzowi a zmniejszeniem cen ? :>
            • Gość: Blong Re: Ano IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 02:53

> ???
              > za 15-20 zeta z wlaczonym taksometrem.
              > masz racje, zacznij powaznie...

15-20 ale bral 100 a licznik polaczony z kasa by mu to uniemozliwil

> 1. sa taksometry

polaczone z kasa fiskalna = najgorszy sen taksowkarza

> 2. jaka jest zaleznosc miedzy opodatkowaniem i zwiekszeniem kosztow
              > taksowkarzowi a zmniejszeniem cen ? :>

1. jednorazowe zwiekszenie kosztow
              2. wieksza przejrzystosc kosztow dla klienta uniemozliwia wyssane z palca
              rachunki, po kazdej podrozy ma obowiazek wydrukowac ci dokument o zaplaceniu -
              wiem ze to ich tez przeraza, ale zajmuje to jakichs 5 sekund
              3. system sie sprawdzil w innych krajach i spowodowal zmniejszenie kosztow
              • Gość: siedem Re: Ano IP: *.tgory.pik-net.pl 27.09.02, 08:44

> 3. system sie sprawdzil w innych krajach i spowodowal zmniejszenie kosztow

chyba cie pojebało. inne kraje to grecja i italia. panstewka utaplane w
                syndykalizmie i marazmie postfaszystowko komunistyczno mafijnym. "zmniejszenie
                kosztów" taksiarz obnizy ci taryfe po tym jak wyskoczy z 2,5 patola na kase i
                150 pln rocznie na obsluge tego gowna? precelki z makiem zdrozaly ze 1,5 na 2
                pln po wprowadzeniu kieszonkowych kas fiskalnych.

5040

• Gość: zdziwiony Re: Ano IP: 5.2.1R1D* / *.chello.pl 27.09.02, 09:22
                  w Poznaniu są uczciwe złotówy tylko
                  u was w Warszawie blong sa takie dydki.
                  pzdr.
                  • Gość: 123X Re: Ano IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.09.02, 14:29
                    Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> w Poznaniu są uczciwe złotówy tylko
                    > u was w Warszawie blong sa takie dydki.
                    > pzdr.

Bardzo uczciwe
                    na dworcu w poznaniu sa tylko i wylacznie zlodziejskie taksowkie
                    jesli ktos chce pojechac za uczciwa cene MUSI zadzwonic jeszcze z pociagu i
                    ZAMOWIC taxi pod dworzec. innej mozliwosci nie ma.
                    Co ciekawe, zlodzieje w poznanskich taksowkach montuja tzw koguty na dachu z
                    fikcyjnym numerem telefonu korporacji, po czym sie okazuje, ze za 3 km przejazd
                    facet z karkiem jak u swini zada 200 zl (slownie: dwiescie zlotych).

nie ma co, Poznan to prawdziwa oaza uczciwosci (zwlaszcza, jesli chodzi o
                    przejazdy taksowkami)
                    • janusz2_ Na kłopoty... kasy fiskalne 27.09.02, 14:51
                      Gość portalu: 123X napisał(a):

> Gość portalu: zdziwiony napisał(a):
                      >
                      > > w Poznaniu są uczciwe złotówy tylko
                      > > u was w Warszawie blong sa takie dydki.
                      > > pzdr.
                      >
                      > Bardzo uczciwe
                      > na dworcu w poznaniu sa tylko i wylacznie zlodziejskie taksowkie
                      > jesli ktos chce pojechac za uczciwa cene MUSI zadzwonic jeszcze z pociagu i
                      > ZAMOWIC taxi pod dworzec. innej mozliwosci nie ma.
                      > Co ciekawe, zlodzieje w poznanskich taksowkach montuja tzw koguty na dachu z
                      > fikcyjnym numerem telefonu korporacji, po czym sie okazuje, ze za 3 km
                      przejazd
                      >
                      > facet z karkiem jak u swini zada 200 zl (slownie: dwiescie zlotych).
                      >
                      > nie ma co, Poznan to prawdziwa oaza uczciwosci (zwlaszcza, jesli chodzi o
                      > przejazdy taksowkami)

Tylko jak ten problem rozwiązac za pomoca kas fiskalnych skoro juz są
                      taksometry? Nie sądzę, aby te 200zł wynikało ze wskazań taksometru.
                      Dziwnymi drogami chadza "lewicowa logika".
              • Gość: Konrad Re: Ano IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 12:50

> > za 15-20 zeta z wlaczonym taksometrem.
                > > masz racje, zacznij powaznie...
                >
                > 15-20 ale bral 100 a licznik polaczony z kasa by mu to uniemozliwil

??

> > 2. jaka jest zaleznosc miedzy opodatkowaniem i zwiekszeniem kosztow
                > > taksowkarzowi a zmniejszeniem cen ? :>
                >
                > 1. jednorazowe zwiekszenie kosztow
                > 2. wieksza przejrzystosc kosztow dla klienta uniemozliwia wyssane z palca
                > rachunki, po kazdej podrozy ma obowiazek wydrukowac ci dokument o zaplaceniu -
                > wiem ze to ich tez przeraza, ale zajmuje to jakichs 5 sekund

Hehe człowieku, to Ty najpierw kupujesz jakis produkt bąć usługę, a pózniej
                pytasz o cenę ? big_grin skoro jesteś takim frajerem to Twój problem big_grin

> 3. system sie sprawdzil w innych krajach i spowodowal zmniejszenie kosztow

Zmniejszenie kosztów poprzez ich zwiększenie ? Z kogo chcesz zrobic idiotę ??
                • Gość: Blong Re: Ano IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 15:47

> ??

tak to jest

> Hehe człowieku, to Ty najpierw kupujesz jakis produkt bąć usługę, a pózniej
                  > pytasz o cenę ? big_grin skoro jesteś takim frajerem to Twój problem big_grin

ty wlazisz do taksowki z licznikiem i wiesz od poczatku ile cie to bedzie
                  kosztowac ? Taksowkarz wrozbita ? smile

> Zmniejszenie kosztów poprzez ich zwiększenie ? Z kogo chcesz zrobic idiotę ??

kosztow pasazera mialem na mysli
                  i jednorazowe zwiekszenie o czym zapominasz
                  • Gość: Konrad Buhahaha Blongu ja pierdziele, a umiesz sikać ? :D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 23:56
                    > > Hehe człowieku, to Ty najpierw kupujesz jakis produkt bąć usługę, a póznie
                    > j
                    > > pytasz o cenę ? big_grin skoro jesteś takim frajerem to Twój problem big_grin
                    >
                    > ty wlazisz do taksowki z licznikiem i wiesz od poczatku ile cie to bedzie
                    > kosztowac ? Taksowkarz wrozbita ? smile

Ok widze ze jestes z tych, co to za nich musi wszystko biurokrata zrobic, bo
                    samemu nie umie sobie radzic w zyciu. Więc mowię Ci jak to się robi:

- dzien dobry,
                    - dzien dobry,
                    - za ile mnie pan zawiezie do rynku ?
                    - jakies 15 zlotych powinno wynies,
                    - to dobrze bo akurat mam rowno 15 zl, zabierze mnie pan ?
                    - oczywiscie, prosze wsiadac.

Blongu, mam Ci teraz wytlumaczyc jakies inne czynności zyciowe ? Umiesz sikać ?
                    Sory ale z Toba rozmowe juz koncze hehe nie wiedzialem ze mozna byc tak
                    ułomnym, ale jednak mozna big_grin

> > Zmniejszenie kosztów poprzez ich zwiększenie ? Z kogo chcesz zrobic idiotę
                    > ??
                    >
                    > kosztow pasazera mialem na mysli
                    > i jednorazowe zwiekszenie o czym zapominasz

Pozrawiam !
                    PS: pytaj sie najpierw o cene ! Wiesz ze tak mozna i nikt Ci za to glowy nie
                    utnie ?? !!
                    • Gość: Blong pierdzielic potrafisz, brawo IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 00:46

> Ok widze ze jestes z tych, co to za nich musi wszystko biurokrata zrobic, bo
                      > samemu nie umie sobie radzic w zyciu. Więc mowię Ci jak to się robi:
                      >
                      > - dzien dobry,
                      > - dzien dobry,
                      > - za ile mnie pan zawiezie do rynku ?
                      > - jakies 15 zlotych powinno wynies,
                      > - to dobrze bo akurat mam rowno 15 zl, zabierze mnie pan ?
                      > - oczywiscie, prosze wsiadac.
                      >
                      > Blongu, mam Ci teraz wytlumaczyc jakies inne czynności zyciowe ? Umiesz
                      sikać ?

zmarwie cie ale tak

1. przyjezdza obcokrajowiec i pyta za ile ........
                      2. jestem co prawda Polakiem, ale w ogole nie znam danego miasta i nie mam
                      pojecia o odleglosci na ten rynek .....
                      3. potrzebujesz taksowke natychmiast a nie 2 godziny ganiac i szukac .....
                      4. najpierw chwalisz taksametr a teraz wyjasniasz ze nie potrzebny a ze mozesz
                      sie z nim dogadac, ale jak sie z nim dogadasz to z czego ma on placic podatek ?
                      a moze taksowkarze to specjalna grupa "bezpodatkowa" ?

>
                      > Sory ale z Toba rozmowe juz koncze hehe nie wiedzialem ze mozna byc tak
                      > ułomnym, ale jednak mozna big_grin
                      >

widze, ze mozna byc tak ulomnym, kiedy widzi sie tylko swoja sytuacje a nie
                      potrafi wyobrazic czegokolwiek szerzej

> Pozrawiam !
                      > PS: pytaj sie najpierw o cene ! Wiesz ze tak mozna i nikt Ci za to glowy nie
                      > utnie ?? !!

a jesli potrafie tylko po niemiecku i zamiast 15 zeta ci grzeczni i uczciwi
                      taksiarze mi powiedza 100 marek ?
                      • Gość: Konrad Re: pierdzielic potrafisz, brawo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 16:56
                        > 1. przyjezdza obcokrajowiec i pyta za ile ........

no i ?

> 2. jestem co prawda Polakiem, ale w ogole nie znam danego miasta i nie mam
                        > pojecia o odleglosci na ten rynek .....

Zaglądnij do mapy miasta. Albo spytaj sie najpierw taksarza ile kilosow jest do
                        rynku i za ile Cie zawiezie. Podziekuj i o to samo spytaj sie innego.

> 3. potrzebujesz taksowke natychmiast a nie 2 godziny ganiac i szukac .....

Tu juz nic Ci nie poradze, skoro Twoja ulomnosc az tak Cie ogranicza czasowo.

> 4. najpierw chwalisz taksametr

nie chwale

> a teraz wyjasniasz ze nie potrzebny a ze mozesz
                        > sie z nim dogadac, ale jak sie z nim dogadasz to z czego ma on placic
                        > podatek ?

A co mnie k**** obchodza podatki. Jestem wrogiem systemu !

> a moze taksowkarze to specjalna grupa "bezpodatkowa" ?

j.w.

> > Sory ale z Toba rozmowe juz koncze hehe nie wiedzialem ze mozna byc tak
                        > > ułomnym, ale jednak mozna big_grin
                        > >
                        >
                        > widze, ze mozna byc tak ulomnym, kiedy widzi sie tylko swoja sytuacje a nie
                        > potrafi wyobrazic czegokolwiek szerzej

K**** czy Ty do wszystkiego potrzebujesz urzędasa ? Do sikania też ?

> a jesli potrafie tylko po niemiecku i zamiast 15 zeta ci grzeczni i uczciwi
                        > taksiarze mi powiedza 100 marek ?

a jak potrafisz tylko po niemiecku i przyjechales do Polski, to w jaki sposob
                        wynajmniesz hotel, kupisz sobie cos do jedzenia itd.... ? big_grin

No ale ok, odpowiem. Znajdz taksiarza, ktory mowi po Niemiecku tongue_out No ale
                        oczywiscie Ci sie spieszy i nie masz na to czasu. Wiec po prostu podchodz tylko
                        do samochodow, ktore maja na gorze znaczek TAXI. To sa taksowki. Dzieki temu
                        taksowke znajdziesz bardzo szybko wink

Coś jeszcze ? Hehe dawaj dalej, mam niezły polew big_grin buhahahahahaah tongue_out
                        • Gość: Blong ignorant IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 17:29

> Gość portalu: Blong napisał(a):
                          > > 1. przyjezdza obcokrajowiec i pyta za ile ........
                          >
                          > no i ?

mowilem, ze brak ci wyobrazni i uwazasz, ze wszystcy sa w takiej samej sytuacji
                          co ty

> > 2. jestem co prawda Polakiem, ale w ogole nie znam danego miasta i nie mam
                          >
                          > > pojecia o odleglosci na ten rynek .....
                          >
                          > Zaglądnij do mapy miasta. Albo spytaj sie najpierw taksarza ile kilosow jest
                          do
                          >
                          > rynku i za ile Cie zawiezie. Podziekuj i o to samo spytaj sie innego.

tak, a on mi oczywiscie udziela najdokladniejszej informacji. A kolega co stoi
                          za nim oczywiscie ma zupelnie inne ceny. No i ja przyjezdzam sluzbowo do
                          jakiegos miasta i szukam najpierw mapy, potem rynku, potem sobie linijka mierze
                          odleglosc kilometrow by mnie nie oszukal a potem uczciwego taksowkarza.
                          Wiesz, nie kazdy korzysta z taksowek tylko po to by dojechal na dyskoteke jak
                          ty.

> Tu juz nic Ci nie poradze, skoro Twoja ulomnosc az tak Cie ogranicza czasowo.

rzeczywiscie, w drodze na dyskoteke czy do pubu nie potrzebujesz myslec o czasie

>
                          > > 4. najpierw chwalisz taksametr
                          >
                          > nie chwale

belkotales cos o tym, jak ci nalicza wedlog taksametru /zerknij na poczatek/
                          wiec jest byczo a teraz juz od pewnego czasu gledzisz o tym jak taksametr be bo
                          dajesz mu na poczatku w lape

>
                          > > a teraz wyjasniasz ze nie potrzebny a ze mozesz
                          > > sie z nim dogadac, ale jak sie z nim dogadasz to z czego ma on placic
                          >
                          > > podatek ?
                          >
                          > A co mnie k**** obchodza podatki. Jestem wrogiem systemu !

a co cie k**** obchodzi taki temat jak kasy fiskalne, pogadaj sobie z
                          anarchokapitalistami a nie wypowiadaj sie na tematy ktorym nie rozumiesz bo
                          jestes po prostu "wrogiem systemu"

>
                          > > a moze taksowkarze to specjalna grupa "bezpodatkowa" ?
                          >
                          > j.w.

j.w.

>
                          > > > Sory ale z Toba rozmowe juz koncze hehe nie wiedzialem ze mozna byc t
                          > ak
                          > > > ułomnym, ale jednak mozna big_grin
                          > > >
                          > >
                          > > widze, ze mozna byc tak ulomnym, kiedy widzi sie tylko swoja sytuacje a ni
                          > e
                          > > potrafi wyobrazic czegokolwiek szerzej
                          >
                          > K**** czy Ty do wszystkiego potrzebujesz urzędasa ? Do sikania też ?

k**** czy ty przypadkiem piszesz nie na temat ? Czasami milczenie zloto,
                          pamietaj o tym.

>
                          > > a jesli potrafie tylko po niemiecku i zamiast 15 zeta ci grzeczni i uczciw
                          > i
                          > > taksiarze mi powiedza 100 marek ?
                          >
                          > a jak potrafisz tylko po niemiecku i przyjechales do Polski, to w jaki sposob
                          > wynajmniesz hotel, kupisz sobie cos do jedzenia itd.... ? big_grin

znowu nic nie rozumiesz

> No ale ok, odpowiem. Znajdz taksiarza, ktory mowi po Niemiecku tongue_out No ale
                          > oczywiscie Ci sie spieszy i nie masz na to czasu. Wiec po prostu podchodz
                          tylko
                          >
                          > do samochodow, ktore maja na gorze znaczek TAXI. To sa taksowki. Dzieki temu
                          > taksowke znajdziesz bardzo szybko wink
                          >
                          > Coś jeszcze ? Hehe dawaj dalej, mam niezły polew big_grin buhahahahahaah tongue_out

no i znow w ogole nic nie zrozumiales. Problemy z czytaniem i rozumieniem?
                          • Gość: Blong p.s. IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 17:32
                            polecam powrot do szkoly podstawowej, ale of course tylko prywatnej, bo wrog
                            systemu przeciez nie moze korzystac z niczego panstwowego
                            a tak na marginesie po drogach gminnych /czyli panstwowych/ chodzisz ? Lekarza
                            panstwowego odwiedzasz? itd.
                            Z pewnoscia nie, bo przeciez wrog systemu musi byc konsekwentny a nie miec
                            tylko gebe pelna frazesow ale w realiach sie zachowywac inaczej.
                            • Gość: Konrad a tutaj troche klnę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 22:13
                              > polecam powrot do szkoly podstawowej, ale of course tylko prywatnej, bo wrog
                              > systemu przeciez nie moze korzystac z niczego panstwowego
                              > a tak na marginesie po drogach gminnych /czyli panstwowych/ chodzisz ?
                              Lekarza
                              > panstwowego odwiedzasz? itd.
                              > Z pewnoscia nie, bo przeciez wrog systemu musi byc konsekwentny a nie miec
                              > tylko gebe pelna frazesow ale w realiach sie zachowywac inaczej.

Oczywiscie IGNORANCIE nie zauwazasz drugiej strony medalu. OK SPOKO, ja nie
                              chce kozystac z uslug tego faszystowskiego pansta !! Ale ono mnie do tego
                              zmusza, wiec co kurwa wypisujesz takie bzdury jełopie !!
                              • Gość: Blong buahaha IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 01:00

> Oczywiscie IGNORANCIE nie zauwazasz drugiej strony medalu. OK SPOKO, ja nie
                                > chce kozystac z uslug tego faszystowskiego pansta !! Ale ono mnie do tego
                                > zmusza, wiec co kurwa wypisujesz takie bzdury jełopie !!

nie chcesz, nie musisz. Mnie nikt nie zmusza do niczego. Droga do Somalii czy
                                innego raju gdzie nic nie bedziesz musial jest juz od 12 lat wolna.
                                A jesli chcesz zostac, to nie korzystaj z uslug panstwa bo inaczej to co
                                glosisz to tylko obluda.
                                • Gość: Konrad Re: buahaha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.02, 12:26

>
                                  > > Oczywiscie IGNORANCIE nie zauwazasz drugiej strony medalu. OK SPOKO, ja ni
                                  > e
                                  > > chce kozystac z uslug tego faszystowskiego pansta !! Ale ono mnie do tego
                                  > > zmusza, wiec co kurwa wypisujesz takie bzdury jełopie !!
                                  >
                                  > nie chcesz, nie musisz. Mnie nikt nie zmusza do niczego.

A do placenia podatkow jełopie to co ?

> Droga do Somalii czy
                                  > innego raju gdzie nic nie bedziesz musial jest juz od 12 lat wolna.
                                  > A jesli chcesz zostac, to nie korzystaj z uslug panstwa bo inaczej to co
                                  > glosisz to tylko obluda.

Place przymusowe podatki jełopie. I chetnie nie bede korzystal z uslug tego
                                  panstwa, jak tylko nie bede musial placic podatkow. Bo wtedy bede mial kase na
                                  uslugi u prywaciarzy ignorancki matematyku !
                          • Gość: Konrad Re: ignorant IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 22:11
                            > > > 2. jestem co prawda Polakiem, ale w ogole nie znam danego miasta i ni
                            > e mam
                            > > > pojecia o odleglosci na ten rynek .....
                            > >
                            > > Zaglądnij do mapy miasta. Albo spytaj sie najpierw taksarza ile kilosow je
                            > st
                            > do
                            > >
                            > > rynku i za ile Cie zawiezie. Podziekuj i o to samo spytaj sie innego.
                            >
                            > tak, a on mi oczywiscie udziela najdokladniejszej informacji. A kolega co
                            stoi
                            > za nim oczywiscie ma zupelnie inne ceny. No i ja przyjezdzam sluzbowo do
                            > jakiegos miasta i szukam najpierw mapy, potem rynku, potem sobie linijka
                            mierze
                            > odleglosc kilometrow by mnie nie oszukal a potem uczciwego taksowkarza.
                            > Wiesz, nie kazdy korzysta z taksowek tylko po to by dojechal na dyskoteke jak
                            > ty.

Masz jeszcze inne wyjscia:
                            spytac sie przechodnia ile stad jest do rynku, albo strzelic sobie w łep big_grin
                            A jak Ci cena nie odpowiada to z uslugi nie kozystasz !! Czy ktos Ci kaze ? big_grin
                            Myslisz ze wszystkich obchodza Twoje problemy niedoleznego gamonia nieradzacego
                            sobie w zyciu i specjalnie dla takich jak Ty urzednicy beda ustalac ile
                            taksiarz od Ciebie wezmie ? tongue_out

> > Tu juz nic Ci nie poradze, skoro Twoja ulomnosc az tak Cie ogranicza czaso
                            > wo.
                            >
                            > rzeczywiscie, w drodze na dyskoteke czy do pubu nie potrzebujesz myslec o
                            czasi
                            > e

No oczywiscie, ale tylko Tobie to zajmuje tyle czasu hehe a co jedziesz
                            specjalnie do pubu i na dyskoteke do innego miasta ? Buahaha co jeszcze
                            wymyslisz tongue_out

> >
                            > > > 4. najpierw chwalisz taksametr
                            > >
                            > > nie chwale
                            >
                            > belkotales cos o tym, jak ci nalicza wedlog taksametru /zerknij na poczatek/

no ale dalej nie widze, gdzie chwalilem !

> wiec jest byczo

buhaahah chyba w Twojej chorej glowie big_grin

> a teraz juz od pewnego czasu gledzisz o tym jak taksametr be bo
                            > dajesz mu na poczatku w lape

Co mu daje w lape ? place za uczciwa prace ! To jest dawanie w lape ? A moze
                            dawanie w lape jest wtedy, gdy producent taksometrow daje w lape kilku osobom,
                            aby przepchac ustawe o taksometrach w taksowkach ? big_grin

> > > a teraz wyjasniasz ze nie potrzebny a ze mozesz
                            > > > sie z nim dogadac, ale jak sie z nim dogadasz to z czego ma on placic
                            > > > podatek ?
                            > >
                            > > A co mnie k**** obchodza podatki. Jestem wrogiem systemu !
                            >
                            > a co cie k**** obchodzi taki temat jak kasy fiskalne, pogadaj sobie z
                            > anarchokapitalistami a nie wypowiadaj sie na tematy ktorym nie rozumiesz bo
                            > jestes po prostu "wrogiem systemu"

Ejj palancie nie mow mi co mnie obchodzi a co nie. Ja pierdziele typowa lewacka
                            swinia. Zajmij sie swoja dupa ! I odpieprz sie od ludzi ciezko pracujacych !!

> > > > Sory ale z Toba rozmowe juz koncze hehe nie wiedzialem ze mozna
                            > byc t
                            > > ak
                            > > > > ułomnym, ale jednak mozna big_grin
                            > > > >
                            > > >
                            > > > widze, ze mozna byc tak ulomnym, kiedy widzi sie tylko swoja sytuacje
                            > a ni
                            > > e
                            > > > potrafi wyobrazic czegokolwiek szerzej
                            > >
                            > > K**** czy Ty do wszystkiego potrzebujesz urzędasa ? Do sikania też ?
                            >
                            > k**** czy ty przypadkiem piszesz nie na temat ? Czasami milczenie zloto,
                            > pamietaj o tym.

Dobre big_grin Nie masz czasami dzisiaj zjazdu mlodziezy bolszewickiej ? big_grin

> > > a jesli potrafie tylko po niemiecku i zamiast 15 zeta ci grzeczni i u
                            > czciw
                            > > i
                            > > > taksiarze mi powiedza 100 marek ?
                            > >
                            > > a jak potrafisz tylko po niemiecku i przyjechales do Polski, to w jaki spo
                            > sob
                            > > wynajmniesz hotel, kupisz sobie cos do jedzenia itd.... ? big_grin
                            >
                            > znowu nic nie rozumiesz

No jasne ze nei rozumiem bolszewickiego bełkotu !

> > No ale ok, odpowiem. Znajdz taksiarza, ktory mowi po Niemiecku tongue_out No ale
                            > > oczywiscie Ci sie spieszy i nie masz na to czasu. Wiec po prostu podchodz
                            > tylko
                            > >
                            > > do samochodow, ktore maja na gorze znaczek TAXI. To sa taksowki. Dzieki te
                            > mu
                            > > taksowke znajdziesz bardzo szybko wink
                            > >
                            > > Coś jeszcze ? Hehe dawaj dalej, mam niezły polew big_grin buhahahahahaah tongue_out
                            >
                            > no i znow w ogole nic nie zrozumiales. Problemy z czytaniem i rozumieniem?

Ejj kurde to juz jest zalosne a nie smieszne !
                            • Gość: Blong i matol do tego IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 01:10

> Masz jeszcze inne wyjscia:
                              > spytac sie przechodnia ile stad jest do rynku, albo strzelic sobie w łep big_grin
                              > A jak Ci cena nie odpowiada to z uslugi nie kozystasz !! Czy ktos Ci
                              kaze ? big_grin
                              > Myslisz ze wszystkich obchodza Twoje problemy niedoleznego gamonia
                              nieradzacego
                              >
                              > sobie w zyciu i specjalnie dla takich jak Ty urzednicy beda ustalac ile
                              > taksiarz od Ciebie wezmie ? tongue_out

nic nie zrozumiales, no coz trudno

> No oczywiscie, ale tylko Tobie to zajmuje tyle czasu hehe a co jedziesz
                              > specjalnie do pubu i na dyskoteke do innego miasta ? Buahaha co jeszcze
                              > wymyslisz tongue_out

w odroznieniu od ciebie z taksowek korzystam, tak jak i wiekszosc normalnych
                              ludzi, nie tylko do rozrywki. I w odroznieniu od zabaw, czlowiek czasami nie ma
                              czasu na te bzdety o ktorych piszesz

> no ale dalej nie widze, gdzie chwalilem !
                              > buhaahah chyba w Twojej chorej glowie big_grin

czytac nie umiesz ani nie pamietasz co napisales

> Co mu daje w lape ? place za uczciwa prace ! To jest dawanie w lape ? A moze
                              > dawanie w lape jest wtedy, gdy producent taksometrow daje w lape kilku
                              osobom,
                              > aby przepchac ustawe o taksometrach w taksowkach ? big_grin

i spiskowa teoria dziejow do tego, co jeszcze ciekawego wymyslisz ?

> Ejj palancie nie mow mi co mnie obchodzi a co nie. Ja pierdziele typowa
                              lewacka
                              > swinia. Zajmij sie swoja dupa ! I odpieprz sie od ludzi ciezko pracujacych !!

typowy prawicowy idiota, gledzi na temat ktoremu wogole nie rozumie bo jest po
                              prostu "wrogiem systemu". Jedyny potrzebny argument.

> Dobre big_grin Nie masz czasami dzisiaj zjazdu mlodziezy bolszewickiej ? big_grin

co guru JKM spi i politbiuro libertarian nie podpowiedzialo sensowniejszej
                              odpowiedzi ?

> No jasne ze nei rozumiem bolszewickiego bełkotu !

Nie rozumiesz slowu pisanemu, aaaa to efekt tego paskudnego panstwowego
                              wyksztalcenia.

> Ejj kurde to juz jest zalosne a nie smieszne !

niestety masz racje, polecam ci ta prywatna podstawowke /w Somalii gdzie cie
                              nikt nie bedzie faszystowsko-bolszewicko gnebil/, bo czytajac twoje wypociny
                              zaczynam byc zwolennikiem prywatnego ksztalcenia
                              • Gość: Konrad Blong złodziej i bandyta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.02, 12:29
                                >
                                > > Masz jeszcze inne wyjscia:
                                > > spytac sie przechodnia ile stad jest do rynku, albo strzelic sobie w łep :
                                > D
                                > > A jak Ci cena nie odpowiada to z uslugi nie kozystasz !! Czy ktos Ci
                                > kaze ? big_grin
                                > > Myslisz ze wszystkich obchodza Twoje problemy niedoleznego gamonia
                                > nieradzacego
                                > >
                                > > sobie w zyciu i specjalnie dla takich jak Ty urzednicy beda ustalac ile
                                > > taksiarz od Ciebie wezmie ? tongue_out
                                >
                                > nic nie zrozumiales, no coz trudno
                                >
                                > > No oczywiscie, ale tylko Tobie to zajmuje tyle czasu hehe a co jedziesz
                                > > specjalnie do pubu i na dyskoteke do innego miasta ? Buahaha co jeszcze
                                > > wymyslisz tongue_out
                                >
                                > w odroznieniu od ciebie z taksowek korzystam, tak jak i wiekszosc normalnych
                                > ludzi, nie tylko do rozrywki. I w odroznieniu od zabaw, czlowiek czasami nie
                                ma
                                >
                                > czasu na te bzdety o ktorych piszesz
                                >
                                > > no ale dalej nie widze, gdzie chwalilem !
                                > > buhaahah chyba w Twojej chorej glowie big_grin
                                >
                                > czytac nie umiesz ani nie pamietasz co napisales
                                >
                                > > Co mu daje w lape ? place za uczciwa prace ! To jest dawanie w lape ? A mo
                                > ze
                                > > dawanie w lape jest wtedy, gdy producent taksometrow daje w lape kilku
                                > osobom,
                                > > aby przepchac ustawe o taksometrach w taksowkach ? big_grin
                                >
                                > i spiskowa teoria dziejow do tego, co jeszcze ciekawego wymyslisz ?
                                >
                                > > Ejj palancie nie mow mi co mnie obchodzi a co nie. Ja pierdziele typowa
                                > lewacka
                                > > swinia. Zajmij sie swoja dupa ! I odpieprz sie od ludzi ciezko pracujacych
                                > !!
                                >
                                > typowy prawicowy idiota, gledzi na temat ktoremu wogole nie rozumie bo jest
                                po
                                > prostu "wrogiem systemu". Jedyny potrzebny argument.
                                >
                                > > Dobre big_grin Nie masz czasami dzisiaj zjazdu mlodziezy bolszewickiej ? big_grin
                                >
                                > co guru JKM spi i politbiuro libertarian nie podpowiedzialo sensowniejszej
                                > odpowiedzi ?
                                >
                                > > No jasne ze nei rozumiem bolszewickiego bełkotu !
                                >
                                > Nie rozumiesz slowu pisanemu, aaaa to efekt tego paskudnego panstwowego
                                > wyksztalcenia.
                                >
                                > > Ejj kurde to juz jest zalosne a nie smieszne !
                                >
                                > niestety masz racje, polecam ci ta prywatna podstawowke /w Somalii gdzie cie
                                > nikt nie bedzie faszystowsko-bolszewicko gnebil/, bo czytajac twoje wypociny
                                > zaczynam byc zwolennikiem prywatnego ksztalcenia

Odczep się od ludzi uczciwie pracujacych ty faszystowska świnio.
                                Pa !
                                • Gość: Blong 2 w 1 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 17:15
                                  > nie chcesz, nie musisz. Mnie nikt nie zmusza do niczego.

A do placenia podatkow jełopie to co ?

nikt cie nie zmusza, droga do podatkowych rajow jest wolna.

> Droga do Somalii czy
                                  > innego raju gdzie nic nie bedziesz musial jest juz od 12 lat wolna.
                                  > A jesli chcesz zostac, to nie korzystaj z uslug panstwa bo inaczej to co
                                  > glosisz to tylko obluda.

Place przymusowe podatki jełopie. I chetnie nie bede korzystal z uslug tego
                                  panstwa, jak tylko nie bede musial placic podatkow. Bo wtedy bede mial kase na
                                  uslugi u prywaciarzy ignorancki matematyku !
                                  Odczep się od ludzi uczciwie pracujacych ty faszystowska świnio.
                                  Pa !

Przypominasz mi tych oszolomow wojujacych antyglobalistow. Z jednej strony geba
                                  pelna frazesow a z drugiej maksymalne wykorzystanie dobrodziejstw globalizacji.
                                  A ich argumentacja tak jak i twoja sie w sumie sprowadza tylko do
                                  bycia "wrogiem systemu".
                                  Jakos liberalowie glosza, ze przytlaczajaca wiekszosc ludzi jest wystarczajaco
                                  zdolna by zatroszczyc sie sama o siebie i ze potrafi najlepiej zadbac o swoje
                                  interesy. Gdybys ty i wiekszosc prawicowych durniow nie byl pelny tylko pustych
                                  frazesow, to bys wiedzial naprz. cos o dzialalnosci gospodarczej w rajach
                                  podatkowych /czy panstwach z nizszym opodatkowaniem/ i nie musial bys gledzic
                                  cos o zmuszaniu. Ale wierze, na podstawie poprzednich wypowiedzi, ze dla ciebie
                                  sie tylko wszystko sprowadza do bycia wrogiem systemu przy rownoczesnym
                                  czerpaniu korzysci z tego systemu.

I tak na marginesie co gdyby prewencyjnie ktos tobie spuscil bombke na glowe
                                  jak liberalnie o to prosisz w innym watku, faszysto ?
                                  • Gość: Konrad Co za jełop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.02, 01:22
                                    > > nie chcesz, nie musisz. Mnie nikt nie zmusza do niczego.
                                    >
                                    > A do placenia podatkow jełopie to co ?
                                    >
                                    > nikt cie nie zmusza, droga do podatkowych rajow jest wolna.

Oczywiscie w lep tez se moge strzelic i podatkow placic juz nie bede.

> Place przymusowe podatki jełopie. I chetnie nie bede korzystal z uslug tego
                                    > panstwa, jak tylko nie bede musial placic podatkow. Bo wtedy bede mial kase
                                    na
                                    > uslugi u prywaciarzy ignorancki matematyku !
                                    > Odczep się od ludzi uczciwie pracujacych ty faszystowska świnio.
                                    > Pa !
                                    >
                                    > Przypominasz mi tych oszolomow wojujacych antyglobalistow. Z jednej strony
                                    geba
                                    > pelna frazesow a z drugiej maksymalne wykorzystanie dobrodziejstw
                                    globalizacji.
                                    >
                                    > A ich argumentacja tak jak i twoja sie w sumie sprowadza tylko do
                                    > bycia "wrogiem systemu".
                                    > Jakos liberalowie glosza, ze przytlaczajaca wiekszosc ludzi jest
                                    wystarczajaco
                                    > zdolna by zatroszczyc sie sama o siebie i ze potrafi najlepiej zadbac o swoje
                                    > interesy. Gdybys ty i wiekszosc prawicowych durniow nie byl pelny tylko
                                    pustych
                                    > frazesow, to bys wiedzial naprz. cos o dzialalnosci gospodarczej w rajach
                                    > podatkowych /czy panstwach z nizszym opodatkowaniem/ i nie musial bys gledzic
                                    > cos o zmuszaniu.

Nie wiem jak Ty bolszewicka swinio - ale dla mnie oprocz kasy liczy sie jeszcze
                                    rodzina, znajomi i milosc do Polski. Nie tej zawszonej zlodziejskiej IIIRP !!

> Ale wierze, na podstawie poprzednich wypowiedzi, ze dla ciebie
                                    > sie tylko wszystko sprowadza do bycia wrogiem systemu przy rownoczesnym
                                    > czerpaniu korzysci z tego systemu.

KURWA JAKICH KOZYSCI ? CZY TY JESTES NIENORMALNY ? OKRADANIE MOJEJ KIESZENI TO
                                    KOZYSCI DLA MNIE ? OGRANICZANIE MOJEJ WOLNOSCI TO MOJA KORZYSC ? ja pierdziele
                                    jak mozna byc takim idiotą ???????

> I tak na marginesie co gdyby prewencyjnie ktos tobie spuscil bombke na glowe
                                    > jak liberalnie o to prosisz w innym watku, faszysto ?

Kto i dlaczego ma mi spuszczac prewencyjnie bombe na glowe bolszewiku ? I gdzie
                                    to jasnej cholery prosze, aby ktos mi spuszczal na glowe bombe ?! Samobojca nie
                                    jestem !
                                    • Gość: Blong Re: Co za jełop IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 01:57

>
                                      > Oczywiscie w lep tez se moge strzelic i podatkow placic juz nie bede.
                                      >

no widzisz jakie sprytne rozwiazanie wymysliles, zamiast strzelac do innych
                                      palnij se w leb i bedziesz mial po problemach

> Nie wiem jak Ty bolszewicka swinio - ale dla mnie oprocz kasy liczy sie
                                      > jeszcze rodzina, znajomi i milosc do Polski. Nie tej zawszonej zlodziejskiej
                                      > IIIRP !!

wiedzialem ze jestes niekumaty, ale zeby az tak nie zrozumiec prostego tekstu,
                                      hmm zaskakujesz mnie. to efekt tego bezwartosciowego panstwowego szkolnictwa ?

> KURWA JAKICH KOZYSCI ? CZY TY JESTES NIENORMALNY ? OKRADANIE MOJEJ KIESZENI
                                      TO
                                      > KOZYSCI DLA MNIE ? OGRANICZANIE MOJEJ WOLNOSCI TO MOJA KORZYSC ? ja
                                      pierdziele
                                      > jak mozna byc takim idiotą ???????

caly czas cie ktos biedaczku okrada, palniesz sobie w leb jak jestes tak
                                      niezdolny ?

> Kto i dlaczego ma mi spuszczac prewencyjnie bombe na glowe bolszewiku ? I
                                      gdzie
                                      >
                                      > to jasnej cholery prosze, aby ktos mi spuszczal na glowe bombe ?! Samobojca
                                      nie
                                      >
                                      > jestem !

A slyszales kiedys o "nie czyn drugiemu ...."
                                      a pamietasz co za bzdury na tym forum wypisywales na temat spuszczania bombek
                                      bo ci sie nudzi?
                                      • Gość: Konrad Re: Co za jełop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.02, 12:22

>
                                        > >
                                        > > Oczywiscie w lep tez se moge strzelic i podatkow placic juz nie bede.
                                        > >
                                        >
                                        > no widzisz jakie sprytne rozwiazanie wymysliles, zamiast strzelac do innych
                                        > palnij se w leb i bedziesz mial po problemach
                                        >
                                        > > Nie wiem jak Ty bolszewicka swinio - ale dla mnie oprocz kasy liczy sie
                                        > > jeszcze rodzina, znajomi i milosc do Polski. Nie tej zawszonej zlodziejski
                                        > ej
                                        > > IIIRP !!
                                        >
                                        > wiedzialem ze jestes niekumaty, ale zeby az tak nie zrozumiec prostego
                                        tekstu,
                                        > hmm zaskakujesz mnie. to efekt tego bezwartosciowego panstwowego szkolnictwa ?
                                        >
                                        > > KURWA JAKICH KOZYSCI ? CZY TY JESTES NIENORMALNY ? OKRADANIE MOJEJ KIESZEN
                                        > I
                                        > TO
                                        > > KOZYSCI DLA MNIE ? OGRANICZANIE MOJEJ WOLNOSCI TO MOJA KORZYSC ? ja
                                        > pierdziele
                                        > > jak mozna byc takim idiotą ???????
                                        >
                                        > caly czas cie ktos biedaczku okrada, palniesz sobie w leb jak jestes tak
                                        > niezdolny ?
                                        >
                                        > > Kto i dlaczego ma mi spuszczac prewencyjnie bombe na glowe bolszewiku ? I
                                        > gdzie
                                        > >
                                        > > to jasnej cholery prosze, aby ktos mi spuszczal na glowe bombe ?! Samobojc
                                        > a
                                        > nie
                                        > >
                                        > > jestem !
                                        >
                                        > A slyszales kiedys o "nie czyn drugiemu ...."

To odnośnie kas fiskalnych w taksówkach ? hehe wink

> a pamietasz co za bzdury na tym forum wypisywales na temat spuszczania bombek
                                        > bo ci sie nudzi?

Nie pamiętam. Przypomnij mi wreszcie bo czekam z niecierpliwością: kto miałby
                                        te bomby spuszczać i na kogo. Poproszę także link do tego tematu.
                                        • Gość: Blong Re: Co za jełop IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 16:45

> To odnośnie kas fiskalnych w taksówkach ? hehe wink
                                          > Nie pamiętam. Przypomnij mi wreszcie bo czekam z niecierpliwością: kto miałby
                                          > te bomby spuszczać i na kogo. Poproszę także link do tego tematu.

Wiedzialem, ze jest z toba kiepsko, ale zebys niebyl zdolny pamietac co
                                          napisales dzien wczesniej w innym watku to juz ciut przesada.
                                          Moze jednak szkolnictwo panstwowe nie jest do niczego, bowiem w twoim wypadku
                                          by chyba ani prywatna szkola nie pomogla.
                                          • Gość: Konrad Re: Co za jełop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.02, 18:16
                                            >
                                            > > To odnośnie kas fiskalnych w taksówkach ? hehe wink
                                            > > Nie pamiętam. Przypomnij mi wreszcie bo czekam z niecierpliwością: kto mia
                                            > łby
                                            > > te bomby spuszczać i na kogo. Poproszę także link do tego tematu.
                                            >
                                            > Wiedzialem, ze jest z toba kiepsko, ale zebys niebyl zdolny pamietac co
                                            > napisales dzien wczesniej w innym watku to juz ciut przesada.
                                            > Moze jednak szkolnictwo panstwowe nie jest do niczego, bowiem w twoim wypadku
                                            > by chyba ani prywatna szkola nie pomogla.

Alez to trudne pisac konkretnie !

Pa pa !
                                            • Gość: Blong Re: Co za jełop IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 19:26

> Alez to trudne pisac konkretnie !
                                              >
                                              > Pa pa !

bardzo latwe, lecz nie jestem twoim sekretarzem by ci przypominac gdzie piszesz
                                              • Gość: Konrad Głupolu ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.02, 00:58

>
                                                > > Alez to trudne pisac konkretnie !
                                                > >
                                                > > Pa pa !
                                                >
                                                > bardzo latwe, lecz nie jestem twoim sekretarzem by ci przypominac gdzie
                                                piszesz

Jak komuś coś zarzucasz, to mu to udowodnij ! Domniemanie niewinności a
                                                nie "domniemanie winy" głupolu. Tak jest we wszystkich cywilizowanych krajach.
                                                Czas tez na Ciebie !! big_grin

Pozdro
                                                • Gość: Blong a no i owszem Głupolu ! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 01:25

> Jak komuś coś zarzucasz, to mu to udowodnij ! Domniemanie niewinności a
                                                  > nie "domniemanie winy" głupolu. Tak jest we wszystkich cywilizowanych
                                                  krajach.
                                                  > Czas tez na Ciebie !! big_grin
                                                  >
                                                  > Pozdro

na to imie zaslugujesz nie pamietajac nawet watku ktory sam zalozyles, juz ci
                                                  zapala choc troche ?
                                                  • Gość: Konrad Nie odpowiadam bo nie ma na co. Pa ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.02, 01:37

>
                                                    > > Jak komuś coś zarzucasz, to mu to udowodnij ! Domniemanie niewinności a
                                                    > > nie "domniemanie winy" głupolu. Tak jest we wszystkich cywilizowanych
                                                    > krajach.
                                                    > > Czas tez na Ciebie !! big_grin
                                                    > >
                                                    > > Pozdro
                                                    >
                                                    > na to imie zaslugujesz nie pamietajac nawet watku ktory sam zalozyles, juz ci
                                                    > zapala choc troche ?
                                                  • Gość: Blong szkoda IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 01:48
                                                    podpowiem ci istnieje cos jak wyszukiwarka na tym forum
                                                    oraz ze stron forum jest wiecej niz tylko ta ktora widzisz po wejsciu
                                                    moze jednak poszukasz ?
                • jaceq Re: Ano 27.09.02, 19:02

> Hehe człowieku, to Ty najpierw kupujesz jakis produkt bąć usługę, a pózniej
                  > pytasz o cenę ? big_grin skoro jesteś takim frajerem to Twój problem big_grin

Powiedzmy, przyjeżdżam do Wrocławia, czy innej pipidówy. Nigdy tu nie byłem.
                  Powiedzmy, że nic nie wiem, że nie wolno brać taxi spod masztu, tylko trzeba dzwonić.
                  Powiedzmy, że pytam złotówy spod dworca "ile za kurs na ulicę X?"
                  Odpowiedz - stówa. Drugi, trzeci - to samo.
                  A mógł powiedzieć "tysiąc" - po czym niby miałbym poznać, że to za dużo?
                  Nie piszę magisterki z taryfiarstwoznawstwa.
                  A mały, drukowany kwitek - dla mnie super.
                  • Gość: Blong Re: Ano IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:13
                    jaceq napisał:

> A mały, drukowany kwitek - dla mnie super.

dokladnie
                    dla normalnych ludzi super, dla taksowkarza najgorszy nocny koszmar smile
                  • Gość: Konrad ja pier***** odpowiedz niecenzuralna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 00:02
                    jaceq napisał:
                    > Powiedzmy, przyjeżdżam do Wrocławia, czy innej pipidówy. Nigdy tu nie byłem.
                    > Powiedzmy, że nic nie wiem, że nie wolno brać taxi spod masztu, tylko trzeba
                    dz
                    > wonić.
                    > Powiedzmy, że pytam złotówy spod dworca "ile za kurs na ulicę X?"
                    > Odpowiedz - stówa. Drugi, trzeci - to samo.
                    > A mógł powiedzieć "tysiąc" - po czym niby miałbym poznać, że to za dużo?

Ja pierdole, sami ułomni. Człowieku ! Jak Ty sobie radzisz w zyciu ? Takim
                    frajerem jesteś że zapłaciłbyś tyle za kurs ?? Nie robcie z siebie idiotow
                    totalnych i zyciowych gamoni !! Nie widzicie, ze sie kompletnie
                    kompromitujecie ?? Jak Ci powiem, ze za chleb 10 złto tez nie bedziesz wiedzial
                    ze za drogo ?? Nie, sory, wysiadam buuaahaha kiedys sie przez Was zabije
                    spadajac z krzesla (ze smiechu) tongue_out

> Nie piszę magisterki z taryfiarstwoznawstwa.
                    > A mały, drukowany kwitek - dla mnie super.

Po co Ci ? Zbierasz makulature ?
                • Gość: Jesus Re: Ano IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.09.02, 01:43
                  Ty kurwo taryfiarska! Dalej za kółko - do roboty! Po co ze śmieciem gadacie???
                  To taryfiarz = jebany zlodziej! Boja sie zasrane dupodajce jaqkiejkolwiek
                  kontroli!!! 2500 im za duzo??? Kurwy meskie maja samochody kradzine za
                  100000zl, a tu problem.

stul pysk taryfiarzu!!!
    • janusz2_ Wzrusza mnie troska Blonga 27.09.02, 13:07
      Wzrusza mnie troska Blonga (jak sądzę sympatyka SLD) o to, aby taksówkarze
      uczciwie płacili podatki.
      Ciekaw jestem , jak w takim razie będzie Blong usprawiedliwiał
      wprowadzenie przez SLD preferencyjnej stawki podatkowej dla oszustów
      (proponowane 7,5%, przyjete 12%)?
    • Gość: Piort kasy fiskalne IP: *.ppi / 192.168.1.* 27.09.02, 13:46
      Akurat nasi najbliższi sąsiedzi, Czesi już kilka lat temu wprowadzili fiskalne
      taksometry. Co prawda nie spowodowało to wzrostu przychodów fiskusa bo, jak mi
      wyjasnił poznany w Chorwacji taksówkarz z Pragi, kupił drugi taki sam samochód
      i remontuje go w autoryzowanym warsztacie, wymienia wszystko co mu na myśl
      przyjdzie na nowe oryginlane cześci i płaci mniej podatku niż wtedy, gdy był na
      ryczałcie. Trzeba sobie uświadomić skąd się wzięły kasy fiskalne i czym
      skutkują. To Włochy je pierwsze wprowadziły, aby zmniejszyć t.z.w. szarą strefę
      i doszli w tym do absurdu. Kupując loda dostaje się paragon fiskalny i trzeba
      go mieć w jakiejś tam odległości od miejsca zakupu, bo można się narazić na
      surową grzywnę. Wzięcie paragonu jest tam obowiązkiem nabywcy i Guardia Fiscale
      może każdego zatrzymać na ulicy i, jeżeli nie wylegitymuje się pragonem, ukarać.
      To oczywista bzdura i wskutek takiej pazerności fiskusa Włochy prowadzą w
      Eurpoie zachodniej w korupcji. Taki fiskalizm jest pożywką mafi i wszelkiej
      zorganizowanej przestępczości. Polska zmierza zdecydowanie w tym kierunku i
      jezeli taniej będzie opłacać się mafii niż płacić podatki i liczyć na policję,
      to możemy państwo zawiesić na kołku. Znam już kilku takich przedsiębiorców, do
      których żaden kontroler nie przyjdzie, bo boją się o siebie i swoje rodziny.
      • janusz2_ A wystarczy... 27.09.02, 14:12
        Gość portalu: Piort napisał(a):

> Akurat nasi najbliższi sąsiedzi, Czesi już kilka lat temu wprowadzili
        fiskalne
        > taksometry. Co prawda nie spowodowało to wzrostu przychodów fiskusa bo, jak
        mi
        > wyjasnił poznany w Chorwacji taksówkarz z Pragi, kupił drugi taki sam
        samochód
        > i remontuje go w autoryzowanym warsztacie, wymienia wszystko co mu na myśl
        > przyjdzie na nowe oryginlane cześci i płaci mniej podatku niż wtedy, gdy był
        na
        >
        > ryczałcie. Trzeba sobie uświadomić skąd się wzięły kasy fiskalne i czym
        > skutkują. To Włochy je pierwsze wprowadziły, aby zmniejszyć t.z.w. szarą
        strefę
        >
        > i doszli w tym do absurdu. Kupując loda dostaje się paragon fiskalny i
        trzeba
        > go mieć w jakiejś tam odległości od miejsca zakupu, bo można się narazić na
        > surową grzywnę. Wzięcie paragonu jest tam obowiązkiem nabywcy i Guardia
        Fiscale
        >
        > może każdego zatrzymać na ulicy i, jeżeli nie wylegitymuje się pragonem,
        ukarać
        > .
        > To oczywista bzdura i wskutek takiej pazerności fiskusa Włochy prowadzą w
        > Eurpoie zachodniej w korupcji. Taki fiskalizm jest pożywką mafi i wszelkiej
        > zorganizowanej przestępczości. Polska zmierza zdecydowanie w tym kierunku i
        > jezeli taniej będzie opłacać się mafii niż płacić podatki i liczyć na
        policję,
        > to możemy państwo zawiesić na kołku. Znam już kilku takich przedsiębiorców,
        do
        > których żaden kontroler nie przyjdzie, bo boją się o siebie i swoje
        rodziny.

A wystarczy obniżyć podatki, uprościć procedury administracyjne i patrzeć, jak
        spadają "na pysk" wskaźniki bezrobocia, a zwiększa się wzrost PKB.
        Irlandczycy umieli obniżyć CIT do 10% i dzięki temu rozruszali u siebie
        gospodarkę (i ściągnęli inwestycje międzynarodowych gigantów).
        U nas wprowadza się preferencyjne stawki dla oszustów i coraz bardziej
        komplikuje życie uczciwym. A "gruszki na wierzbie" wciąż nie chcą wyrosnąć...

• Gość: Blong Re: kasy fiskalne IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 15:50

fiskalne
        > taksometry. Co prawda nie spowodowało to wzrostu przychodów fiskusa bo, jak
        mi
        > wyjasnił poznany w Chorwacji taksówkarz z Pragi, kupił drugi taki sam
        samochód
        > i remontuje go w autoryzowanym warsztacie, wymienia wszystko co mu na myśl
        > przyjdzie na nowe oryginlane cześci i płaci mniej podatku niż wtedy, gdy był
        na
        >
        > ryczałcie.

zapomnial Ci powiedziec taki drobiazg, ze Praskie taksowki z ta obrzydliwa kasa
        fiskalna sa teraz dla zwyklego smiertelnika dostepniejsze niz przed nia
        I oczywiscie, ze tam tez taksowkarze przeklinaja ten obowiazek, bo nie moga juz
        tak otwarcie zdzierac innych.
      • Gość: AndrzejG Re: kasy fiskalne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 20:19

fiskalne taksometry. Co prawda nie spowodowało to wzrostu przychodów fiskusa
        bo, jak mi wyjasnił poznany w Chorwacji taksówkarz z Pragi, kupił drugi taki
        sam samochód i remontuje go w autoryzowanym warsztacie, wymienia wszystko co
        mu na myśl przyjdzie na nowe oryginlane cześci i płaci mniej podatku niż
        > wtedy, gdy był na ryczałcie.

Chyba ten taksówkarz cos bajerował.
        Jezeli miał kase fiskalna , to znaczy był objety podatkiem vat
        a wtedy płaci go w zaleznosci od osiąganego przychodu.To że on
        remontuje sobie samochód nie pomniejsza płaconego przez niego podatku Vat.
        Kwota netto może pomniejszyc podatek dochodowy.Nie wiem jakie stawki podatku s
        a w Czechach , ale zajmijmy się Polska.Nasz taksówkarz pomniejszy sobie
        podatek dochodowy o 19% (mówią ze są biedni).Czyli z 100 % wydanych
        pieniędzy odzyska 19% , a reszta idzie na inwestycje (mówię o kwocie netto)
        Jeżeli to są inwestycje zbedne to jest to wyrzcenie pieniedzy w błoto.
        Wolałbym juz zapłacić te 19 % , a 81 % zatrzymać dla siebie.

Zauważ jedno - musi on miec na wszystko faktury VAT , a to oznacza
        że i sklepikarz i mechanik nie zarobia na czarno , czyli bulą podatek
        jak nic.

Andrzej
        • Gość: elwer Re: kasy fiskalne IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 00:01
          Gość portalu: AndrzejG napisał
          >
          > Zauważ jedno - musi on miec na wszystko faktury VAT , a to oznacza
          > że i sklepikarz i mechanik nie zarobia na czarno , czyli bulą podatek
          > jak nic.
          >
          >
          > Andrzej
          To co piszesz nie trzyma się kupy.Polska rzeczywistosć jest zupełnie inna,
          ludzie już dawno nauczyli się omijać VAT i kasy.Odpowiedni podział zysku między
          kontrachentami pozwala na ominięcie tych głupot.Gdyby płacić uczciwie
          podatki to większosć firm musiałaby upasć.Kasy to nieporozumienie dlaczego
          nie wprowadzono ich w USA a sciągalnosć podatków jest wyższa niż w Polsce.
          • Gość: AndrzejG Re: kasy fiskalne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 04:18
            Gość portalu: elwer napisał(a):

> Gość portalu: AndrzejG napisał
            > >
            > > Zauważ jedno - musi on miec na wszystko faktury VAT , a to oznacza
            > > że i sklepikarz i mechanik nie zarobia na czarno , czyli bulą podatek
            > > jak nic.
            > >
            > >
            > > Andrzej
            > To co piszesz nie trzyma się kupy.Polska rzeczywistosć jest zupełnie inna,
            > ludzie już dawno nauczyli się omijać VAT i kasy.Odpowiedni podział zysku
            między
            > kontrachentami pozwala na ominięcie tych głupot.Gdyby płacić uczciwie
            > podatki to większosć firm musiałaby upasć.Kasy to nieporozumienie dlaczego
            > nie wprowadzono ich w USA a sciągalnosć podatków jest wyższa niż w Polsce.

Rozumiem ,że wiesz to z autopsji.
            Nie ma mozliwości podziału zysków pomiędzy kontrahentami,
            ponieważ to co jeden zyskuje to drugi musi dopłacić.
            Przelicz to sobie.
    • Gość: mietek Re: Producent kas fiskalnych dla taksiarzy. IP: *.lodz.mm.pl 28.09.02, 11:46
      Firma jednoosobowa powinna płacić ryczłtowo 100 zł miesięcznie podatku
      dochodowego i to jest cała biurokracja.
      Ostatnio musiałem jechać taksówką do domu.Spytałem kierowcę,czy pojedzie za 10
      zł.Tak.Cała filozofia.Pogadać - ludzka rzecz.
      Jak tak dalej pójdzie,to taksówka będzie pojazdem najbardziej nafaszerowanym w
      najnowsze zdobycze myśli ludzkiej / zaraz po statku kosmicznym/.
      PS.Patrz program UPR
    • Gość: Nowy Najwartościowsza rzecz w Taxi - kasa fiskalna IP: *.torun.dialup.inetia.pl 28.09.02, 16:18
      3000 zł kasa - kto im ubezpieczy teraz samochód od włamania?
      Np. PZU powie nie wolno zostawiać cennych rzeczy tak
      zabezpieczonych (zazwyczaj na niestrzeżonym parkingu).
      Ciekawe o ile wzrośnie ilość włamań do taksówek - teraz
      już warto, kasę fiskalną pewnie też da radę łatwo opchnąć.
      Raj dla złodziei, raj dla firm montujących alarmy, raj
      dla firm ochroniarskich, firmy ubezpieczeniowe też
      podniosą stawki - to pewnie taki ukryty plan rzadu na
      rozkręcenie gospodarki. Po prostu genialne
      Nowy
      • Gość: AndrzejG Re: Najwartościowsza rzecz w Taxi - kasa fiskalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 17:30
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> 3000 zł kasa - kto im ubezpieczy teraz samochód od włamania?
        > Np. PZU powie nie wolno zostawiać cennych rzeczy tak
        > zabezpieczonych (zazwyczaj na niestrzeżonym parkingu).
        > Ciekawe o ile wzrośnie ilość włamań do taksówek - teraz
        > już warto, kasę fiskalną pewnie też da radę łatwo opchnąć.
        > Raj dla złodziei, raj dla firm montujących alarmy, raj
        > dla firm ochroniarskich, firmy ubezpieczeniowe też
        > podniosą stawki - to pewnie taki ukryty plan rzadu na
        > rozkręcenie gospodarki. Po prostu genialne
        > Nowy

Ciekawe komu ja opchniesz jak musi być zarejestrowana w Urzędzie Skarbowym?
        Połowa ceny kasy jest zwracana a jak ja wpiszesz w koszty
        to zwraca ci sie następna część zalezna od dochodów- kasa jest prawie za darmo
        Obok radia bedą zabierać kasę jak maja obawy.

Naprawdę nie widzisz perfidii LSD?
        Dzis taksówkarze i babcie klozetowe a jutro księża.
        Nikt nawet nie pisnie w proteście.

Andrzej
        • Gość: Clin Re: Najwartościowsza rzecz w Taxi - kasa fiskalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.02, 22:07
          Na wprowadzeniu kas najbardziej skorzysta fiskus ,nie klienci taksowek.A potem
          przepierdolą zabrane ludziom pieniądze na swoje pensje.I biznes będzie kręcił
          się dalej....Mnie nigdy taryfiarz nie naciągnął.No ,może w Warszawie
          raz.Odrobina pomyślunku , i żaden złotówa nie zrobi z klienta jeleniasmileJak masz
          wątpliwość ,po prostu poproś o rachunek ,z czytelną trasą i pieczątką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka