Dodaj do ulubionych

wyjazd do Trogiru

IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.09, 18:33
Witam,jedziemy z koleżankami w II połowie sierpnia do Trogiru z Biurem p.
Górnickiego (z Jedliny woj.dolnośląskie) Jakiej pogody można się spodziewać o
tej porze co warto zobaczyć na własną rękę. Ile kasy wystarczy - lubimy
zwiedzać i mamy obiadokolacje. Jak wygląda sprawa wymiany waluty czy warto
płacić kartą lub wyciągać kasę z bankomatu. I tak ogólnie co polecacie.
Obserwuj wątek
    • bratek13 Re: wyjazd do Trogiru 23.04.09, 23:30
      Trogir to piękne małe miasteczko.Możecie zwiedzac wzdłuż i wszerz każdego dnia-polecam przemykanie wąskimi uliczkami w wieczornym klimacie.....eh...juz chce tam wrócic:-) tu kilka fotek z tych własnie uliczek fotoforum.gazeta.pl/5,2,bratek13.html .
      To ile zabierzecie pieniędzy zalezy od tego jakie macie potrzeby.Generalnie zasada jest taka, ż gdzie się da płaćcie karta kredytową.My zawsze mamy ze soba troszkę euro (tzw.żelazny zapas jakby co?)i równie dobrze można wymieniac złotówki-co tez robilismy.Co do wypłaty z bankomatu to ja nie polecam, bo na pewno wiąże się z to z prowizją-chyba że się mylę?Na pewno w większosci knajpek w Trogirze nie ma mozliwości zapłaty kartą kredytową, więc gotówkę mieć trzeba.Przed wyjazdem, w lipcu sprawdz jakie notowania w Chorwacji ma złotówka, czy warto złowtówke wymieniac czy euro.Natomiast co do pogody-nie chcę Cię absolutnie straszyę, ale tak po 20 sierpnia zdarzaja się dni takiego letniego przełomu-kilka deszczowych , chłodniejszych, choc wcale nie musi to byc regułą-bo może padac w lipcu i czerwcu.My w ub roku w lipcu (18.07-2.08)mielismy 3-4 dni pochmurne, z burzami, ulewnymi deszczami i słońcem jednoczesnie.

Pozdrawiam i juz na zapas zyczę pieknej pogody i udanego wypoczynku.
      • Gość: gość anula Re: wyjazd do Trogiru IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.09, 14:19
        Dzięki , nam najbardziej zależy na zwiedzaniu. A jak z możliwością transportu do
        ciekawych miejsc. KWESTIE PRZEMIESZCZANIA SIĘ. Taxi,bus, autobus już dawno nie
        podróżowałam po europie ostatnie 4 lata to kraje arabskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka