Dodaj do ulubionych

Lepper liberałem?

18.11.05, 11:00
www.pb.pl/content.aspx?sid=7355&guid=88519E07-2A9B-401E-80AA-4C4D7108936E
a oto ciekawsze dla mnie fragmenty
.
.
.
O, najbogatsza partia wreszcie wraca do korzeni?

Nie najbogatsza, tylko najbardziej majętna! Mamy ziemię, majątki, hodowle... Jest u nas wielu przedsiębiorców, zamożnych rolników.

Czyli partia ludzi bogatych będzie bronić interesów biednych?

Możemy skutecznie bronić ludzi ubogich, bo wiemy, co to znaczy zatrudniać ludzi, dbać o pracownika... Prawie każdy z nas tu, w partii, kogoś zatrudnia, więc mamy pojęcie, o czym mówimy: potrafimy reprezentować i tych, którzy pracę dają, i tych, którzy jej szukają.

O, tu zaszła zmiana... Wcześniej nie mówił pan zbyt wiele o interesie przedsiębiorców, pracodawców...

Bo nie wolno zapominać o tych, którzy koczują pod bramami zakładów i nie mają za co rodzin utrzymać. Ale powtarzam — jedyny sposób, w jaki można im pomóc, to wspierać przedsiębiorców! Tylko tak powstaną miejsca pracy! Z kolei bogaty musi dbać o biednych, jeśli chce mieć w Polsce spokój, warunki do prowadzenia biznesu. To czysta kalkulacja.

Szokujące! Nie poznajemy pana... Kilka miesięcy temu, nawet tygodni, mówił pan coś zupełnie innego. I innym tonem. Biznesmeni drżeli, a głosowali na pana głównie niezadowoleni, biedni, przegrani...

Panowie, nie oszukujmy się... W kampanii trzeba rzucać proste hasła, by dotrzeć do ludzi. Pewne rzeczy wyostrzyć, podkreślić...

Znaczy: wycofuje się pan z programu Samoobrony?

Nie, nie, to dobry program, ale powiedzmy... że pewne rzeczy przemyślałem. Ostatnio dużo rozmawiam z biznesem, z przedsiębiorcami, słucham ich rad i pewne rzeczy się modyfikują... Ale i oni słuchają!
.
.
.
Ale „Balcerowicz musi odejść“?

Panowie, to też takie hasło... Wcale nie musi odchodzić, on dobrze wykonuje to, co mu każe ustawa. Na jego miejscu każdy ekonomista robiłby to samo.

Święci pańscy! Lepper chwali Balcerowicza?!

Tak, wykonuje to, co mu nakazują przepisy. Ja go krytykuję za wszystko, co robił wcześniej, kiedy się brał za reformy gospodarcze... Dziś chodzi o to, żeby ustawę zmodyfikować. Chciałbym, aby bank centralny, jak w Stanach Zjednoczonych, pomagał kreować pieniądz, nakręcać gospodarkę. I za nią także odpowiadał! Nie idzie o to, by NBP chodził na pasku rządu czy parlamentu! Musi mieć po prostu więcej obowiązków niż tylko pilnowanie inflacji. Ale też więcej możliwości.
.
.
.
.że będzie rząd Samoobrony z PiSem?

Powinien być!

I będzie
Wilki zrzucą owczą skórę i bedą rządzić nowi liberałowie.

A.
Obserwuj wątek
    • lizut_maleszka Sa tu dwie wilcze skóry! czyja jest ta pierwsza?/n 18.11.05, 11:08
      • andrzejg Twoja 18.11.05, 11:21
        co troche sie stroisz , zamiast po prostu rozmawiać

A.
        • hasz0 Mam dość takiego typu "rozmowy" pisałem o wiele 18.11.05, 11:38
          za wiele...
          jeśli się z kims rozmawia jak Komorowski z "małym" Kazimierzem
          to niestety nie ze mną!

napisałem Tobie i wszytskim jak młodzi, wykształceni zachowywali sie w sytuacji
          stresowej
          w pracy podczas restrukturyzacji tfu...
          gdy za logo nasza dojna kura płaci złotymi jajami panstwowej
          firmie i zapewnia żabojadom prace do emerytury!

NIKT Z WAS NIE NAPISAŁ ANI SŁOWA!
          babe ze mnie robią i ze sie nie znam - bez argumentów!
          kazaliście mi przepraszac jakąs Waszą agentkę rekordzistkę o czym się
          dowiedziałem tylko dzieki usłużnemu donosowi Wikula>

To jest zwyczajne sku..syństwo....
          a takim towarzystwie nie chce przebywac a pisze bo wiem, że czyta bardzo wielu
          którzy nie pisza i tyle!
          Musze sie zemscic i pokazac jak łatwo się dyskutuje nie bacząc na to co ktoś
          pisze!
          Mam taka psychiczna potrzebę! Kto był zwalniany przez trzy lata
          przez gnojków bez zasad co nie potarfili nic uzasadnic dobrze mnie rozumie
          szalę przelała Abe! dziennikarka co mnie sobie oceniła według swych szablonów!

Rozumiesz cos choć troszeczkę....?
          • andrzejg Re: Mam dość takiego typu "rozmowy" pisałem o wie 18.11.05, 11:54
            hasz0 napisał:

>
            > Rozumiesz cos choć troszeczkę....?

Tak Haszu.Rozumiem troszeczkę, ale tylko troszeczkę

Nie rozumiem Twojej potrzeby pisania pod tyloma nickami
            gubie sie w nich.

Nie rozumiem Twojej potrzeby pisania o Piłsudskim, gdy rozmawiamy o Goździkowej
            (Piłsudski i Goździkowa są przykładami - nie rozmawialiśmy o nich )

Jeszcze wielu rzeczy nie rozumiem, ale nie irytuje mnie to.

Po prostu kazdy ma swój sposób na zabawe na forum, bo mimo wyczuwanej
            w Twojej wypowiedzi potrzeby spełnienia jakiejs misji , jest to tylko
            zabawa , którą można bardzo korzystnie dla siebie spozytkować.Mozna ją
            zamienić na wymianę pogląów, na spojrzenie na sposób myslenia innych.

Moze się dziwisz,ze tak usztywniłem swoje stanowisko do tworzonego rządu
            przez Marcinkiewicza.To jest po części i Twoja przyczyna.Tak zdyskredytowali
            poglądy liberalne na gospodarkę ( a Ty wydatnie w tym pomagałeś) ,że teraz
            po prostu przyglądam się temu wszystkiemu i jak widzę odchodzenie od obietnic
            wyborczych i wchodzenie w zasady, które wczaśniej się wysmiewało, to wybacz
            ale nie mogę milczeć.Rozumiem ,że dla wielu najwazniejsze jest posprzatanie
            stajni, a dopiero potem zajmowanie się gospodarką.Niech sprzątają, tylko niech
            nie zapominają,że na sukcesie gospodarczym stoi sukces w następnych wyborach,
            bo w innym przypadku znów przyjdzie SLDowski sprzatający, a Leper ponownie
            stanie się wzorowym lewicowcem, gotowym rzadzić w koalicji z Olejniczakiem.

Masz trochę wyżej przykład Leppera, który przed wyborami tak bardzo się ogłaszał
            lewicowcem, a nagle wychdzi z niego socjalliberał...Jak wierzyć takim ludzim, co
            to przed wyborami zakładaja owczą skórę, aby ją zrzucić po osiągnięciu celu?

A.
            • hasz0 Gdybyś tak rozmawiał a ja tak rozmawiałem z szacun 18.11.05, 12:15
              kiem, zartobliwie czy jak tam.... widząc tez KOMU i NA CO odpowiadam,
              - rozmawiałbym dalej!

Dla bogatego zabawa...z kpiną i podszczypywaniem własnie wtedy,
              gdy Rycha rozbrajałem z kolejnej pacyny!
              Gdy pacyny kolejno były ku własnemu zdumieniu rozszyfrowywane
              i zabijane dowcipem - własnie Ty co mnie znasz z widzenia
              udawałeś, ze tego nie zauważasz i specjalenie jak niegdys Danutka
              - torpedowałeś!

Nawet wtedy, gdy spowodowałem że nawet delikatne otrzezviennie
              ustało!

Ja swoją wojnę z pacynami wygrałem i nie mam już tu nic do roboty z ludźmi,
              którzy dalej uważają, ze ja to ja pacynuję, ja obrażam panie,
              że to JA dyskredytuję poglądy liberalne na gospodarkę...

dziwaczne rozumienie liberalnej gospodarki, ile razy chciałem zacząć dyskusję
              karcony byłem jak Marcinkiewicz przez Komorowskiego>
              nawet młoda Patience rozumie różnice mdz tym co sie działo w III RP
              - rozważa ten "socjalistyczny" rząd już tyle liberalnych posunięć że tylko
              NIEOBIEKTYWNI jak Ty moga źle oceniać mnie i te trzy dni rządów.

Taka ta Polska jacy obywatele. To ostatni poważny post!
              Bo znów mi zarzuciłaś żem socjalista a nie liberał, który nie chce ubeckiego
              liberalizmu dla swoich, rynku krępowanego z zagranicy agenturalnie przez
              ambasadorów i negocjatorówa z Polski - nepotyzmem i koterią
              a słowka nie napisałeś o tym co mnie boli! Po prostu taki jesteś.
              Nie mam żalu ani pretensji.
              Boję się o Kamińskiego...nie o Dorna czy Wasserrmana,
              troche o Ziobrę!
              Wy dbacie o Mariannę- więc Cześć!
              • andrzejg Ano cześć 18.11.05, 12:23
                Pewnie znów pogadamy za jaka godzinkę

Znałes Marychnę?Rozmawiałes z nią?
                Ja jej nie znam, ale moze Ty znasz ,ze
                odwazyłeś się na tak ostre słowa powodujące
                logiczna reakcję

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=32140398&a=32159819
                może Ty po prostu nie czujesz swojego pisania?

A.
              • rycho7 piramida urojen 18.11.05, 14:10
                hasz0 napisał:

> gdy Rycha rozbrajałem z kolejnej pacyny!

Moj przyciezkawy styl jest nie do podrobienia. Nie usiluje wiec podszywac sie
                pod bezrobotnych190011 i innych. Sadzisz wedlug siebie i namietnie pomawiasz.
                Pomowienia sa metoda kreacji pseudo-rzeczywistosci haszystow, kaszystow i
                pisuaru. Tak Wam dopomoz Bog. Zniszczyc to czego sie tkniecie.
            • alfalfa Re: to jest sprzeczność 19.11.05, 00:42
              W kwestii techniczej:

Andrzeju, skoro odchodzą wybrańcy od swoich kampanijnych obietnic, a przecież
              je krytykowałeś (śmy), i zmierzają w kierunku co najmniej ostrożnych ruchów w
              gospodarce (raczej stagnacja) a nawet całkiem ... hmm.. liberalnych, to chyba
              nie ma co narzekać i się obrażać? Jeśli Marcinkiewicz faktycznie jest liberał
              (tu z pozdrowieniem dla Siedemsmile w PiS i do tego z programem zbliżonym do PO to
              o co kruszyć chesz kopie?
              A
              ps. jak się okaże, że neoliberał Lepper z ćwierćliberałem Marcinkiewiczem i
              jakimś np. ludowym liberałem Pawlakiem czy narodowym liberałem Giertychem
              wykręcą dłuższy numer a niemolestowana gospodarka będzie się kręcić, to włosów
              chyba nie będziemy sobie rwać z głowy? Postawią pomników kilka, jakieś muzeum
              powołają, ordery tym co ich nie dostali uzupełnią pół szuflady itd.

Najlepiej się kręci gdy nie ma rządu albo jest go symbolicznie. Przecież to
              fakt dowiedziony praktyczniewink
              • andrzejg Re: to jest sprzeczność 19.11.05, 03:56
                alfalfa napisał:
                >
                > Najlepiej się kręci gdy nie ma rządu albo jest go symbolicznie. Przecież to
                > fakt dowiedziony praktyczniewink

To też prawda.
                Jednak warto nagłasniać sprawę, że rządzą znów liberałowie, żeby socjaliści
                za bardzo sie nie cieszyli i nie wcierali ludziom ciemnoty .

A.
    • pauline.kaczanow :)))))) niestety, rzeczywistosc jest prozaiczna... 18.11.05, 13:49
      Jak widac rzeczowa argumentacja politykow PO i UW przekonala Andrzeja Leppera
      do uznania zaslug Balcerowiczasmile)))))))))Hmm.... Czas pokaze,bo ja w ta
      cudowna przemiane nie wierze.
      Oczywiscie bedzie mozna mu przypominac ten wywiad, jak i inne wczesniejsze
      jego wypowiedzi. Podobnie sprawa sie ma z dzialaniami m.in wysypywaniem
      ziarna na chleb na tory,sprawy karne, Instytut Schillera, pobyty w Moskwie,
      przyjazn z Kobylanskim, ....grunt to odswiezenie pamieci.
      Co tym sadzicie? Kto przekonal Leppera do Balcerowicza? Jak to sie stalo?A
      moze Lepperowi to wymyslili doradcy z PIS?

Mam wrazenie,ze to jednak pokazowa majaca na celu sklonienie PISU do
      wpuszczenia Leppera do rzadu....Jesli go wpuszcza, to tak jakby z wlasnej
      woli wylaczyc Firewalla i posiedziec 20 min w necie.

Puls Biznesu nie jest gazeta czytana przez "target" Leppera,(pewnie dlatego
      tez wybral ta gazete, na okazywanie nowego oblicza) wiec proponuje to
      przelozenie w innych, takze lokalnych miejscach na jezyk wyborcy Andrzeja L.
      No niech tylko jego wyborcy uslysza,ze Balcerowicz jest cool!
      Moze mala sonda wsrod rolnikow?

Jak jeszcze Hojarska powie, ze bije sie w piersi z powodu wyrokow, powie ze
      jest winna, splaci kredyty, to ja i tak pozostane sceptyczna.....
      • hasz0 Put off things to heavy for uoy may baby! Keep up 18.11.05, 15:17
        learning from elders ones!
        Politics and economics are too dificulte for baby.
        You are really sociable girle! Don't do making process of thinking contrary
        to The Entire World's expectection.
        I'm in debt of you... Don't make so puzzled frow.
        I beg your pardon. Don't course at Lepper!
        Admire Balcerowicz only!
        • hasz0 Aquanets! Don't make crazy! Stop black...please! 18.11.05, 15:20
          black mailing czy cóś?
          • hasz0 Aquanets! Don't make ME crazy! Stop black...p 18.11.05, 15:21
            hasz0 napisał:

> black mailing czy cóś?

jeszce rychu mi po niemiecku zara nawrzuca ...
            a jak ja mu po francusku!!!!!!!

• hasz0 popraw mi małe "a" tam na dole..... 18.11.05, 15:23
              hasz0 napisał:

> hasz0 napisał:
              >
              > > black mailing czy cóś?
              >
              > jeszce rychu mi po niemiecku zara nawrzuca ...
              > a jak ja mu po francusku!!!!!!!
              >
              • hasz0 aTy rychu małe z dostaw tam pod scianą ręce przy s 18.11.05, 15:24
                • hasz0 _______a tera suchać syszy jeden i druga? 18.11.05, 15:38
                  liberalizm to
                  rozdać pi..lety wolności
                  piekarzy co chleb rozdakom (nowmowa) doplajtowac az ich lekka zima
                  porzundnym przyłoic 8 mln a odac 4 tys
                  benzin zdrozyc wojnami, pomaraczowymi flagami, ruskimi starszyc az bedpm zryc
                  wlasne swinie i kapuche amerykanom nojperw dac pottym ich prosic by co łaska...
                  bandytów wypuszczac coroski
                  do szkol wpuszcac narkotyki lekkeie na poczatek
                  jak nie pomoze jarocin to owsik
                  o bohaterach niech ucy Spiewak
                  na ambasadura do Hameryki Szjapelchera a jak sie wydo to niży da
                  zanizyć bogatym podatki do 0
                  oddac vate
                  godac ino opupie marynie co sie tam ta do inzynier gensetyk
                  plymie scypione jajecka cudze a piiondzów dowac ino prezeratywy do przedszkola
                  Sroda na czwartek a Niedzielnika na Sobotke
                  Luty na Stycznia a Grudnia na Maja
                  przypieprzyc biedakom akcyze
                  jak nie pomoze to zaczac ich leczyc a jak nie stac ich na leki nawet wczechach
                  to zwionc tego profesora o ordynusa serdecznego un za 7 lat...
                  nie placic powyzy 60 lot i 55 kg ani za 1,5 metra kwadratowego skury
                  cheba ze ładno!
                  naucycielki niech ucy nolepi tyn ta ... no wicie
                  adziodka mi nie wyciongac bo przystanek zrobi i kury beda musiały sikac na
                  kurice stolnice!
                  • hasz0 Teroski powtożojcie z amnom piz'dolety są be 18.11.05, 15:40
                    • hasz0 jakus tam rysiecku z órujyniami? 18.11.05, 15:41
      • wikul Re: :)))))) niestety, rzeczywistosc jest prozaicz 18.11.05, 19:44
        pauline.kaczanow napisała:

> Puls Biznesu nie jest gazeta czytana przez "target" Leppera,(pewnie dlatego
        > tez wybral ta gazete, na okazywanie nowego oblicza) wiec proponuje to
        > przelozenie w innych, takze lokalnych miejscach na jezyk wyborcy Andrzeja L.
        > No niech tylko jego wyborcy uslysza,ze Balcerowicz jest cool!
        > Moze mala sonda wsrod rolnikow?
        >
        > Jak jeszcze Hojarska powie, ze bije sie w piersi z powodu wyrokow, powie ze
        > jest winna, splaci kredyty, to ja i tak pozostane sceptyczna.....

Nie tylko Puls Biznesu, zadna gazeta tego Leprowi nie daruje. Już pokazywali na
        jakmś kanale zgłupiałych rolników po usłyszeniu o wolcie ich przywódcy.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3021462.html
        • jaceq Re: :)))))) niestety, rzeczywistosc jest prozaicz 18.11.05, 21:36

> Już pokazywali na
          > jakmś kanale zgłupiałych rolników po usłyszeniu o wolcie ich przywódcy.

Mnie Lepper wydał się podejrzany już wówczas, gdy odstąpił swój srocyk (jako
          atrybut władzy wicemarszałkowskiej) wicemarszałkowi Kalinowskiemu. Teraz
          dopadło go na amen. Cywilizacja. Co na to Hojarska i Łyżwiński? Ano, chyba nic.
          Jak "dùpsko obrośnie" człowiekowi jakoś tak łatwiej zostać "lyberałem". A
          zgłupiali rolnicy? Ano może jeszcze przed Świętami zobaczymy na Wiejskiej
          delegację z taczką wysłaną obornikiem, a swąd palonych opon zepsuje powietrze
          przed oknem gabynetu Vicemarszałka i Przewodniczącego; Dwa w Jednym...

Przypomniało mi się, jak u Lisa Urbański z Kamińskim zarzucali Niesiołowskiemu
          i Śpiewakowi, że nie okazują szacunku temu ileśtammilionowemu elektoratowi,
          który głosował na Leppera. Chciałem otóż złożyć obywatelskie doniesienie na
          samego siebie: ja również do tego elektoratu nie odczuwam szacunku.
          Najmniejszego!

• cymber.gaj Re: :)))))) niestety, rzeczywistosc jest prozaicz 19.11.05, 01:00
        pauline.kaczanow napisała:

> Co tym sadzicie? Kto przekonal Leppera do Balcerowicza? Jak to sie stalo?A
        > moze Lepperowi to wymyslili doradcy z PIS?

Już raczej z FSB. Albo od Rydzyka (co na jedno wychodzi). Ktoś chce trzymać PiS na krótkiej smyczy.
        Ja myślę, że Lepper teraz będzie próbował zająć miejsce PiSu na pozycji obrotowego i szantażować Kaczyńskich ewentualną koalicją z PO. Jak nie do tego, to do drugiego rządu się wepchnie.
        Tak czy owak, czeka nas cholernie uczciwa Polska.
    • 7em drogi Andrzeju... 18.11.05, 21:55
      ty jesteś liberał, lejba snajperowicz jest liberał, hawkowa jest liberał to i
      wrzodak-ikonowicz-leper pasuja jak ulał. i wlasnie dlatego liberał to dla mnie
      bardzo brzydkie słówko.

5040
      • andrzejg Droga siódemko 19.11.05, 03:53
        7em napisał:

> ty jesteś liberał, lejba snajperowicz jest liberał, hawkowa jest liberał to i
        > wrzodak-ikonowicz-leper pasuja jak ulał. i wlasnie dlatego liberał to dla mnie
        > bardzo brzydkie słówko.
        >
        > 5040

Ależ wiem o tym i dlatego bawię sie w śledczego i demaskuję coraz to nowego liberała wśród Twoich ulubieńców.Twój idol Lepper to też liberał.

A.
        • wikul Lepper musiał nadejść 20.11.05, 20:29
          www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051119/publicystyka/publicystyka_a_3.html
          • wikul Lepper na wicepremiera ? 23.11.05, 00:55
            Andrzej Lepper uważa, że koalicja Samoobrona-PiS to tylko kwestia czasu. Jego
            ludzie widzą go w roli wicepremiera. Lepper nie zaprzecza - pisze "Gazeta
            Wyborcza".

W Samoobronie mówi się, że przewodniczący chciałby wicepremierostwo łączyć z
            szefowaniem MSWiA lub resortowi rolnictwa. Wtedy rząd miałby z głowy rolnicze
            blokady. Jednak wiara w to, że PiS oddałby Lepperowi tekę szefa MSWiA jest w
            partii mała.

Ryszard Czarnecki, europoseł, zaufany człowiek Leppera: - Przy tej konstrukcji
            rządu, z premierem Marcinkiewiczem i Ludwikiem Dornem kierującym MSWiA, nie
            będziemy stawiać sprawy na ostrzu noża.

Na liście ministerstw, które Samoobrona chciałaby obsadzić w przyszłym
            koalicyjnym rządzie z PiS, jest jeszcze resort pracy i polityki społecznej oraz
            Ministerstwo Środowiska.

W korespondencji z Lublina "GW" informuje, że Samoobrona dogaduje się z PiS w
            sprawie stanowisk w regionach. Według informacji dziennika, partia Andrzeja
            Leppera już się porozumiała w tej sprawie z władzami PiS.

Negocjacje obu partii trwają od zeszłego tygodnia. Według zdobytych przez "GW"
            nieoficjalnych informacji Samoobronie udało się uzyskać zapewnienie, że otrzyma
            minimum trzech wicewojewodów. W grę wchodzą regiony: zachodniopomorski,
            mazowiecki i lubelski. Niewykluczone, że dołączy do nich łódzki.

(PAP)

fakty.interia.pl/kraj/news?inf=688524&blockName=FKR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka