Dodaj do ulubionych

Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest.

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 14:40
To jest przekręt i korupcja i OSZUSTWO, że w NARODOWEJ drużynie gra zawodnik
KUPIONY. A to wypacza charakter idei reprezentacji. I kolor skóry tu jest bez
znaczenia. To jest NIE FAIR wobec naszych rywali. I proszę mi nie mówić, że
wszyscy tak robią. Jak wszyscy kradną to my nie MUSIMY.
Chęć zdobywania bramek jest tak silny, że ludzie godzą się na takie CHAMSTWO.
Spytajcie naszego "reprezentanta" co napisał Mickiewicz, kto to był Sobieski,
jak smakuje bigos. Może Wam odpowie. O ile ktoś zna shwilli. Lubię Oliego ale
poza reprezentacją np. w Poloni. Jeżeli się na to godzimy to KUPMY od razu 10
Murzynów i udawajmy, że to Polacy. Tak się składa, że mam kolegę Murzyna, który
mówi po polsku, prowadzi dobrą resturację i od 10 lat nie może dostać
obywatelstwa bo NIE KOPIE PIŁKI.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzes Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.crm.es 10.03.01, 16:38
      Racja niby, ale sport juz dawno znajduje sie poza wszelkimi granicami absurdu.
      • Gość: JMC Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 12:30
        Widać, że niektórzy mając białą skórę mają niestety czarny umysł. Dawno ni
        czytałem takich głupot. A jak byłby to np rosjanin to co?
        Byłby ok bo białay ?
        Nalęzy pogodzić się z tym, że wszystkio się zmienia a nie chwalić się swymi
        poglądami pochodzącymi z "ciemnej strony" ludzkiej natury. Ciekawe, czy autor
        tych wypocin jest chrześcijaninem? Jeśli tak, to jak może pogodzić to z
        przykazaniami?
        • Gość: Ping Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: 212.160.135.* 16.03.01, 14:48
          Gość portalu: JMC napisał(a):

> Widać, że niektórzy mając białą skórę mają niestety czarny umysł. Dawno ni
          > czytałem takich głupot. A jak byłby to np rosjanin to co?
          > Byłby ok bo białay ?
          > Nalęzy pogodzić się z tym, że wszystkio się zmienia a nie chwalić się swymi
          > poglądami pochodzącymi z "ciemnej strony" ludzkiej natury. Ciekawe, czy autor
          > tych wypocin jest chrześcijaninem? Jeśli tak, to jak może pogodzić to z
          > przykazaniami?

Wydaje się, że nie przeczytałeś uważnie wypowiedzi. Właśnie chrześcianin powinien
          protestować na takie oszustwo jak dawanie w pośpiechu obywatelstwa (również
          Rosjanom), osobom, które nie mówia po polsku i udawanie, że to Polak. No ale Ty
          jesteś rasistą bo widzisz tylko problem koloru skóry. Bo jak ktoś jest Murzynem
          to nie wolno go krytykować! Zwróć uwagę, że autor wypowiedzi ciepło wyraża sie o
          Murzynach.
    • Gość: fuckir Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 22:11
      Zgadzam się całkowicie. Carl Lewis też pewnie za odpowiednie pieniądze
      zamieszkałby w Polsce, po paru miesiącach moznaby mu przyznać obywatelstwo i te
      wszystkie złote medale, które zdobył byłby "nasze". Chyba nie o to chodzi?
      • Gość: Vladimir Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 22:52
        Myślę że tu chodzi głównie kolor skóry,i nie ma to nic wspólnego z rasizmem;on
        sie za bardzo rzuca w oczy.Rzeczpospolitą nie od dziś tworzą różne białe
        narody -to wiemy i do tego jesteśmy przyzwyczajeni.Jaskrawe, nowe elementy w
        naszej" polskiej układance" to nowość, lecz w bieżącym czasie również i
        normalka. Będzie to trzeba zaakceptować, i nie sądzę by wymagało to od nas
        jakiegoś wysiłku,myślę że to przyjdzie samo.W gruncie rzeczy także jestem za
        tym aby w reprezentacji polskiej grali " synowie narodu"; tylko ,co to jest
        naród?.Polski sport zna przypadki angażu obcokrajowców pod swoje szyldy ,zanim
        o Olim ktokolwiek tutaj słyszał.Poza tym, nie możemy lekceważyć wymiaru
        ilościowego tego faktu.Przykład Olisadebe w polskim futbolu, jak na razie
        posiada rangę incydentu,nawet symbolu, a to sądzę nie wypacza idei
        reprezentacji.
        • Gość: abc Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 23:30
          Owszem, wypacza ideę reprezentacji. MAm prawo oczekiwać, żeby ktoś, kto
          reprezentuje mój kraj posługiwał się "moim językiem". TO zakrawa na kabaret,
          kiedy po meczu reprezentacji Polski "Oli" udziela wywiadu w języku angielskim.
          I naprawdę nie chodzi (mnie przynajmniej) o kolor skóry.
      • Gość: Fine A Dariusz Michalczewski to Niemiec czy Polak ? IP: *.dial.wxs.nl 05.05.01, 01:00
        Kazdy Niemiec twierdzi, ze Michalczewski jest Niemcem i nawet nazwisko
        zakonczone na ski nie jest tu problemem byle tylko zdobywal medale. Kazdy orze
        jak moze. Dobrze ze Olisadebe orze przy okazji dla nas. Zapytaj sie ilu Polakow
        patriotow przyjelo by obce obywatelstwo ?
    • anomnis Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jes 11.03.01, 00:04
      Rasista na Forum to wstyd. Co zrobic z Pulaskim,
      Kosiuszko, Domeyko i innymi "Amerykaninami" w
      "reprezentacji" obu Ameryk? Chyba wykopac?
      • Gość: toni Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jes IP: *.kat.forthnet.gr 11.03.01, 00:25
        do czarnej madonny to sie modlisz i to ci < wam > nie przeszkadza ale
        bambusek w reprezentacji to przeszkadza i to nawet bardzo!
        ciekawe co zrobicie jak przyjdzie nowy , prawdopodobnie czarny papa!
        .
      • Gość: Tomek Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jes IP: *.digital.co.uk 03.04.01, 11:27
        Chciałbym zauważyć, że nawet w kraju tak otwartym na inne narody jak USA, aby
        otrzymać obywatelstwo trzeba się wykazać znajomością języka, historii i przez
        długi czas tam mieszkać. Nie szukajmy rasizmu w krytyce faktu nadania
        Emanuelowi polskiego obywatelstwa. Po prostu pewnymi rzeczami się nie handluje
        a porównanie do Kościuszki, Pułaskiego i Domeyki to chyba lekka przesada. Niech
        Emanuel gra coraz lepiej, zarabia coraz więcej, ale nie uwłaczajmy mu płacąc za
        to, że jest Polakiem.
    • Gość: JKac Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 11.03.01, 01:13
      Eeee tam, troche przesadzacie... Wydaje mi sie, ze szkody nikomu nie przyniesie
      to, ze Oli bedzie gral w koszulce z orlem. W XXI w. sport jest na tyle
      wypaczony, ze nikt sie nie powinien czepiac Emanuella w polskiej druzynie. A
      czemu nikt nie widzi takiego problemu z pewnym zawodnikiem Zeptera (dla
      niezorientowanych: Joe) - BO JEST BIALY!!! Ludzie, zastanowcie sie...
      • Gość: Vladimir Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.01, 02:01
        Jagiełło,Batory oni także nie mówili po polsku a jednak mocą korony
        reprezentowali Polskę.Kilku z wielkich Polaków, jedyne co im dobrze wychodziło
        w tym języku to przekleństwa;na co dzień posługiwali się francuskim(
        Dąbrowski).
      • Gość: Perła do JKac IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.01, 09:50
        Gość portalu: JKac napisał(a):

> Eeee tam, troche przesadzacie... Wydaje mi sie, ze
        szkody nikomu nie przyniesie
        > to, ze Oli bedzie gral w koszulce z orlem. W XXI w.
        sport jest na tyle
        > wypaczony, ze nikt sie nie powinien czepiac Emanuella
        w polskiej druzynie. A
        > czemu nikt nie widzi takiego problemu z pewnym
        zawodnikiem Zeptera (dla
        > niezorientowanych: Joe) - BO JEST BIALY!!! Ludzie,
        zastanowcie sie...

Koszykówka nie jest tak popularna jak piłka i dlatego
        napisałem o Emmanuelu. Gdyby Oli się urodził i wychował
        w Polsce to proszę bardzo. A TAK? Przecież przed nami
        mogli go kupić Ukraińcy i byśmy się wściekali, że są
        nieuczciwi bo nam gole strzela. Ale to dotyczy całego
        sportu. Tu masz rację.
      • Gość: Jacek biało-czarno-czerwoni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 14:05
        Gość portalu: JKac napisał(a):

> Eeee tam, troche przesadzacie... Wydaje mi sie, ze szkody nikomu nie przyniesie
        >
        > to, ze Oli bedzie gral w koszulce z orlem. W XXI w. sport jest na tyle
        > wypaczony, ze nikt sie nie powinien czepiac Emanuella w polskiej druzynie. A
        > czemu nikt nie widzi takiego problemu z pewnym zawodnikiem Zeptera (dla
        > niezorientowanych: Joe) - BO JEST BIALY!!! Ludzie, zastanowcie sie...

Joe MacNull(ski) zna bardzo dobrze język polski. Ale nie w tym rzecz.
        Oli dostał polskie obywatelstwo, zdaje się, dlatego, że ma żonę Polkę, czyli na
        podstawie prawa ogólnie obowiązującego wszystkich naturalizujących się w Polsce
        obcokrajowców. Choć z drugiej strony, zapewne znacznie szybciej, niż inni, mniej
        znani cudzoziemcy. No i ten język. Wydaje mi się, że również mając żonę Polkę,
        winno znać się język kraju, którego chce się być obywatelem, a szczególnie wtedy,
        gdy ten kraj się reprezentuje. A więc Oli, do nauki (polskiego) drogi chłopie!
        Weź przykład z przesympatycznego Murzyna, dziennikarza radia RMF FM (był nim
        przynajmniej do niedawna - dziennikarzem w RMF-ie, ma się rozumieć)-nazwisko
        zapomniałem.
        Ciekawostki z tym zagadnieniem (luźno) związane a propos eliminacji do MŚ.
        Otóż, czołowy reprezentant Szwajcarii, Tuerkylmaz, nie wystąpił w sobotnim meczu
        (drugim z kolei) przeciwko Jugosławii. Powodem (tego protestu zawodnika) były
        wrogie zachowania (pseudo)kibiców wobec tego piłkarza tureckiego pochodzenia
        podczas szwajcarskich ligowych rozgrywek. Gdyby grał, być może, Szwajcaria
        wygrałaby z Jugosławią, z którą zremisowała 1:1 w Belgradzie, co -zważywszy
        niedawną wysoką "towarzyską" porażkę 4:0 z Polską -jest i tak sukcesem nie lada.
        W innym sobotnim meczu, Niemców z Albanią, doszłoby o mały włos do supersensacji.
        Od kompromitacji b. Mistrzów Świata na ich własnym terenie (!) uratował
        rezerwowy Mirosław Klose, zawodnik polskiego pochodzenia - dwie minuty przed
        końcowym gwizdkiem, zresztą!!
        Są to dwie piłkarskie ciekawostki związane l u ź n o z poruszanym wyżej
        zagadnieniem. Nie wiem bowiem, po jakim czasie i w jakich okolicznościach nowe
        obywatelstwa otrzymali Tuerkylmaz i Klose. I powiem otwarcie - nie ma to dla mnie
        większego znaczenia. Istotne jest to, by w Polsce wszystkich (obcokrajowców)
        obowiązywało t o s a m o prawo. Niechby nawet najbardziej liberalne, aczkolwiek
        znajomość polskiego, przynajmniej słaba winna być wymagana. Jeśli nawet tak
        (okazuje się) nie jest, to zwykła przyzwoitość, ale i autoreklama wymagałaby
        tego.
        Oli! Kochamy Cię (jako Murzyna) i szanujemy Twoje narodowe korzenie, ale jeszcze
        bardziej Cię polubimy, jeśli do czasu MŚ nauczysz się trochę (więcej) polskiego.
        I polskiego hymnu- jedną zwrotkę.
        Myślę przy tym, że dobrze byłoby, gdyby inni polscy reprezentanci trochę nauczyli
        się języka ojcztstego Oliego. byłoby mu chyba wtedy (jeszcze) raźniej jako
        Polakowi-Nigeryjczykowi i byłby wtedy Oli tym chętniej w jakiejś swojej części
        Polakiem. Myślę, że czuje on się już u nas dobrze (choć zawsze to nie będzie dla
        niego do końca to, co kraj ojczysty, do którego będzie tęskniił), ale takie
        zachowanie jego "bielszych" kolegów, przybliżyłoby mu jeszcze bardziej kraj nad
        Wisłą i biało-czarno-czerwoną reprezentację.
        • Gość: Ala Choćby z greckim akcentem IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 14:40
          Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Gość portalu: JKac napisał(a):
          >
          > > Eeee tam, troche przesadzacie... Wydaje mi sie, ze szkody nikomu nie przyn
          > iesie
          > >
          > > to, ze Oli bedzie gral w koszulce z orlem. W XXI w. sport jest na tyle
          > > wypaczony, ze nikt sie nie powinien czepiac Emanuella w polskiej druzynie.
          > A
          > > czemu nikt nie widzi takiego problemu z pewnym zawodnikiem Zeptera (dla
          > > niezorientowanych: Joe) - BO JEST BIALY!!! Ludzie, zastanowcie sie...
          >
          > Joe MacNull(ski) zna bardzo dobrze język polski. Ale nie w tym rzecz.
          > Oli dostał polskie obywatelstwo, zdaje się, dlatego, że ma żonę Polkę, czyli na
          >
          > podstawie prawa ogólnie obowiązującego wszystkich naturalizujących się w Polsce
          >
          > obcokrajowców. Choć z drugiej strony, zapewne znacznie szybciej, niż inni, mnie
          > j
          > znani cudzoziemcy. No i ten język. Wydaje mi się, że również mając żonę Polkę,
          > winno znać się język kraju, którego chce się być obywatelem, a szczególnie wted
          > y,
          > gdy ten kraj się reprezentuje. A więc Oli, do nauki (polskiego) drogi chłopie!
          > Weź przykład z przesympatycznego Murzyna, dziennikarza radia RMF FM (był nim
          > przynajmniej do niedawna - dziennikarzem w RMF-ie, ma się rozumieć)-nazwisko
          > zapomniałem.
          > Ciekawostki z tym zagadnieniem (luźno) związane a propos eliminacji do MŚ.
          > Otóż, czołowy reprezentant Szwajcarii, Tuerkylmaz, nie wystąpił w sobotnim mecz
          > u
          > (drugim z kolei) przeciwko Jugosławii. Powodem (tego protestu zawodnika) były
          > wrogie zachowania (pseudo)kibiców wobec tego piłkarza tureckiego pochodzenia
          > podczas szwajcarskich ligowych rozgrywek. Gdyby grał, być może, Szwajcaria
          > wygrałaby z Jugosławią, z którą zremisowała 1:1 w Belgradzie, co -zważywszy
          > niedawną wysoką "towarzyską" porażkę 4:0 z Polską -jest i tak sukcesem nie lada
          > .
          > W innym sobotnim meczu, Niemców z Albanią, doszłoby o mały włos do supersensacj
          > i.
          > Od kompromitacji b. Mistrzów Świata na ich własnym terenie (!) uratował
          > rezerwowy Mirosław Klose, zawodnik polskiego pochodzenia - dwie minuty przed
          > końcowym gwizdkiem, zresztą!!
          > Są to dwie piłkarskie ciekawostki związane l u ź n o z poruszanym wyżej
          > zagadnieniem. Nie wiem bowiem, po jakim czasie i w jakich okolicznościach nowe
          > obywatelstwa otrzymali Tuerkylmaz i Klose. I powiem otwarcie - nie ma to dla mn
          > ie
          > większego znaczenia. Istotne jest to, by w Polsce wszystkich (obcokrajowców)
          > obowiązywało t o s a m o prawo. Niechby nawet najbardziej liberalne, aczkolwi
          > ek
          > znajomość polskiego, przynajmniej słaba winna być wymagana. Jeśli nawet tak
          > (okazuje się) nie jest, to zwykła przyzwoitość, ale i autoreklama wymagałaby
          > tego.
          > Oli! Kochamy Cię (jako Murzyna) i szanujemy Twoje narodowe korzenie, ale jeszcz
          > e
          > bardziej Cię polubimy, jeśli do czasu MŚ nauczysz się trochę (więcej) polskiego
          > .
          > I polskiego hymnu- jedną zwrotkę.
          > Myślę przy tym, że dobrze byłoby, gdyby inni polscy reprezentanci trochę nauczy
          > li
          > się języka ojcztstego Oliego. byłoby mu chyba wtedy (jeszcze) raźniej jako
          > Polakowi-Nigeryjczykowi i byłby wtedy Oli tym chętniej w jakiejś swojej części
          >
          > Polakiem. Myślę, że czuje on się już u nas dobrze (choć zawsze to nie będzie dl
          > a
          > niego do końca to, co kraj ojczysty, do którego będzie tęskniił), ale takie
          > zachowanie jego "bielszych" kolegów, przybliżyłoby mu jeszcze bardziej kraj nad
          >
          > Wisłą i biało-czarno-czerwoną reprezentację.
          Zgadzam się z Jackiem. Niechby tylko polscy piłkarze za każdą bramkę Oliego i
          jego podanie zakończone golem, dziękowali mu po nigeryjsku. A Olie faktycznie
          niech się bierze do nauki polskiego, bo MŚ coraz bliżej - w znacznym stopniu
          dzięki niemu! Ma od kogo w Panathinaikosie pobierać korepetycje z polskiego,
          przecież - chociaż godzinę tygodniowo (a co z jego polską żoną? Czyżby była taka
          głupia, żeby nie było z nią o czym pogadać - po polsku)! Tym sposobem stanie się
          pierwszym polskim piłkarzem-Murzynem mówiącym po polsku... z greckim akcentem.

• Gość: ort Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 25.03.01, 18:35
        Koszykarz nigdy nie wzbudzi takiej kontrowersji bo koszykowka nie jest i nigdy nie bedzie az tak
        popularna jak pilka nozna.
    • Gość: Julek Re: Perla. IP: 62.137.153.117, 195.92.168.* 11.03.01, 10:59
      Kupowac murzynow nie wolno. Kiedys kupowano i
      sprzedawano murzynskich niewolnikow.
      Poprostu pojechac do Afryki i nalapac ich za darmo,
      tego paskudstwa jset tam kilkaset milionow
      • Gość: kapo Re: Perla. do julka i perly IP: *.kat.forthnet.gr 11.03.01, 11:22
        ty jestes pojebany i popierdolony
        ja mysle ze jakis afro wyjebal ci matke albo siostre
        ze tyle u cie nienawisci, u perly rowniez.
        ale przeciez polki lubia to robic z chlopami anie
        z takimi dupkami obszczanymi , ochlanymi i wiecznie
        skwaszonymi jak WY!!!!!!
        • Gość: abc Re: Piłkarze, naród wybrany? IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 11.03.01, 12:13
          Nie chcę wypowiadać sięw imieniu autora wątku, ale
          odnoszę wrazenie, że tytuł (niefortunny/prowokacyjny)
          nie współgra z treścią jego wypowiedzi. Z tytułem się
          nie zgadzam, podobnie jak wszsyscy dyskutancji (tak,
          wszyscy bez względu na poziom wypowiedzismile ale...
          obywatlestwo jest przywilejem, który otrzymuje się po
          spełnieniu pewnych kryteriów. Olisadebe (skąd inąd
          bardzo sympatyczny człowiek)ich nie spełnił i nie
          podoba mi sięto, że zrobiono dla niego wyjątek.
          JEszcze sprawa opanowania języka (nie wciągajmy
          BAtorego i JAgiełły do demagogicznych dyskusji) : Oli
          był w naszym karaju 3(?) lata. To chyba wystarczający
          czas do opanowania języka kraju, którego c h c e s z
          być obywatelem. Dla mnie jest to jeden z wyznaczników
          zaangażowania Olisadebe w całą sprawę. Przypominacie
          sobie problem Kipketera ze startem w Atlancie?
          Aktualnemu rekordziscie świata, niepokonanemu w całym
          sezonie, nie przyśpieszono otrzymania obywatelstwa
          duńskiego nawet o kilka tygodni, co pozwoliło by mu
          na start w Atlancie i zdobycie złotego maedalu dla
          Danii. I tak być powinno. Sport, sportem a prawo
          prawem.
        • Gość: Julek Re: kapo IP: 62.137.153.199, 195.92.168.* 11.03.01, 18:39
          Az milo czytac, tak wykwintna polszczyzne.
          Biedny kapo, nalezaloby sie z twgo leczyc.
      • Gość: THORSTEN Re: Perla. IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.01, 19:05
        Gość portalu: Julek napisał(a):

> Kupowac murzynow nie wolno. Kiedys kupowano i
        > sprzedawano murzynskich niewolnikow.
        > Poprostu pojechac do Afryki i nalapac ich za darmo,
        > tego paskudstwa jset tam kilkaset milionow

Julek,Julek.....alez ty jestes beznadziejnie glupi!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: FBI Re: Perla. IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.01, 19:59
          BIAŁASY WSTRĘTNE WYGIBASY. NIECH WEJDĄ W WASZE TYŁKI CZARNE KUTA......
        • Gość: Vladimir murzyn..... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.01, 22:28
          Język nie jest najważniejszym kryterium świadomości narodowej,choć
          istotnym.Jeden z nestorów polskiej historii (nazwiska niestety dobrze nie
          pamietam więc nie podaję)powiedział ,że jeżeli jakiś murzyn urodzony np. we
          Francji ,mówiący tylko po angielsku a mieszkajacy np.w Rosji , uparcie
          twierdzi, że czuje się Polakiem, to należy uznać go za Polaka.Olisadebe 3/4
          waszego warunku spełnił,rozumie polski i od czasu do czasu nim "włada".Poza tym
          uważam ,że Oli zapracował i zasłużył sobie na grę w naródowce swoją
          wcześniejszą grą w polskich klubach; to więcej niż byśmy i on zyskali ,ucząc
          się na siłę języka który i tak opanuje z czasem, Wkuwając hymn(to kwestia 15
          min.),czy studiowaniu historii z którą większość jego nowych rodaków ma spore
          kłopoty. PS.Dlaczego Batory itd to zły przykład?
          • Gość: abc Re: Vladimir IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 00:02
            Gość portalu: Vladimir napisał(a):

> Język nie jest najważniejszym kryterium świadomości narodowej,choć
            > istotnym.

Oczywiście, że nie może być najważniejszym kryterium(jakiż byłby to problem dla
            poliglotówsmile, ale jest, jak sam napisałeś, istotnym. (Był tu gdzieś spór między
            nami?)

Jeden z nestorów polskiej historii (nazwiska niestety dobrze nie
            > pamietam więc nie podaję)powiedział ,że jeżeli jakiś murzyn urodzony np. we
            > Francji ,mówiący tylko po angielsku a mieszkajacy np.w Rosji , uparcie
            > twierdzi, że czuje się Polakiem, to należy uznać go za Polaka.

O! Docieramy do sedna sporu. CZy Oli (a raczej jego "opiekunowie")składając
            podanie o przyznanie obywatelstwa zrobił to dlatego, że czuł się Polakiem? JA
            uważam, że nie. To był czysty interes - o czym dalej
            (A cytowane kryterium oceny tożsamości narodowej bardzo mi odpowiadasmile

>Poza tym uważam ,że Oli zapracował i zasłużył sobie na grę w naródowce swoją
            > wcześniejszą grą w polskich klubach

Tu też sięnie zgodzę. Absolutnie!Oli grał w polskich klubach (był jeszcze jakiś
            poza Polonią?)dla siebie! Ot, tak się kariera potoczyła, że pojawił się w Nigerii
            (??)łowca talentów z Polski i przekonał młodego chłopaca do przyjazdu tutaj.
            Więcej: patrząc z jaką ochotą Oli wyjeżdzał z Polski, podejrzewam, że nie czuł
            się u nas najlepiejsad

Reasumując. Pan Olisadebe powinien mieć takie same prawa jak każdy inny
            obcokrajowiec starajacy się o polskie obywatelstwo. I argumenty przemawiające za
            przyspieszeniem procedury mnie nie przekonują.

>PS.Dlaczego Batory itd to zły przykład?

To znaczy co: skoro BAtory nie mówił po polsku i Olisadebe nie mówi, to
            powinniśmy ich obu uznać, za bohaterów narodowych? (WIem, demagogia, ale Ty
            również zastosowałeś ten chwytsmile) Pozdrawiam

• nanabun Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. 11.03.01, 23:38
      A ja znam kilku murzynów, którzy są lepszymi Polakami, niż niejeden "prawdziwy"
      Polak. A Mickiewicz nie tak do końca był Polakiem, a Litwinem.
      • Gość: Vladimir Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 00:08
        W takiej samej relacji jak ja Slązakiem
        • Gość: P Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 12:57
          Wolę przegrać honorowo niż wygrać z kupionym
          zawodnikiem.
    • Gość: Pipka Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: 212.160.135.* 12.03.01, 14:32
      Jestem porażna tym problemem. To znaczy jak teraz Ukraina kupi Olego i da
      szybko obywatelstwo to te dwa gole będą dla Ukrainy i to oni wygrają w Kijowie
      3:1 a nie my? Błagam zapłaćmy Murzynowi każdą sumę niech zostanie Polakiem
      przynajmniej do końca rozgrywek.
      • Gość: mariusz Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.nas1.san-francisco1.ca.us.da.qwest.net 13.03.01, 06:03
        Witam ABC/Vladimir . Milo Was spotkac na kolejnym forum. Nie sledze od lat gry
        reprezentacji jestem zaskoczony, ze mamy kolorowego zawodnika z orzelkiem na
        koszulce. Osobiscie nie widze w tym nic zlego. Co jest dla mnie nie do
        przyjecia,(tak przynajmniej wynika z dyskusji)ze ten czlowiek nie mowi po
        Polsku?!!, a jest reprezentantem kraju. Jakie sa kryteria otrzymania
        obywatelstwa w Polsce?, czy nie trzeba przejsc podstawowego egzaminu z
        umiejetnosci mowienia/pisania/czytania, oraz min. wiedzy z historii ?. Jezeli
        Oli (rozumie ze tak ma na imie)dostal obywatelstwo tylko dlatego zeby grac w
        pilke -jest to nieporozumienie. Nie dlatego ze jest czarny, dlatego ze nie jest
        Polakiem. Pozdrowienia do Krakowa/Katowic
        • Gość: abc Re: mariusz od abc IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 00:33
          Gość portalu: mariusz napisał(a):

> Witam ABC/Vladimir . Milo Was spotkac na kolejnym forum. Nie sledze od lat gry
          > reprezentacji jestem zaskoczony, ze mamy kolorowego zawodnika z orzelkiem na
          > koszulce. Osobiscie nie widze w tym nic zlego. Co jest dla mnie nie do
          > przyjecia,(tak przynajmniej wynika z dyskusji)ze ten czlowiek nie mowi po
          > Polsku?!!, a jest reprezentantem kraju. Jakie sa kryteria otrzymania
          > obywatelstwa w Polsce?, (...)

Kraków dziękuje za podrowienia!smile
          Nie znam wszsytkich szczegółow, ale wiem, że tryb przyznania obywatelstwa
          polskiego opiera sięna podobnych procedurach jakie obowiązują np. w Kanadzie
          (oczywiście tam dla odmiany przyznają obywatelstwo kanadyjskie smile. W Polsce
          przepisy nie dotyczą utalentowanych piłkarzy.

Do tego co napisałm wcześniej : otóż Olisadebe jest skromnym (w przypadku
          piłkarza brzmi to jak oksymoronsmile), nieśmiałym chłopcem, który pomimo szumu
          (również rasistowskiego) jaki wywołał wokół siebie doskonałą grą, nie zmienił
          się. Grupa polskich cwaniaczków (bez nazwisk)wśród których były osoby związane z
          Olisadebe, wpadła na pomysł poprawienia siły gry polskiej reprezentacji
          (czym "cwaniacy" byli bezpośrednio zainteresowani). Teraz Olisadebe gra w greckim
          klubie i jak mówi: świetnie siętam czuje. Oto moja wersja wydarzeń smile
          Pozdrawiam!
    • Gość: Róża Czy jesteśmy złodziejami? IP: 212.160.135.* 13.03.01, 11:37
      jak się dobrze zastanowić to jest okradanie Afryki z ich talentów. To oni go
      wykształcili i wykarmili a myśmy ukradli
      • Gość: Vladimir Re: Czy jesteśmy złodziejami? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.01, 14:31
        Różo,Piękny Kwiecie,myśmy go nawet nie przekupili ,cóż dopiero mówić o
        kradzieży.O ile wiem ,gra w reprezentacji Polski śniła się Olemu po nocach ;tym
        sposobem spełniliśmy jedno z jego wyśnionych marzeń.Jest bez znaczenia kto
        kształci człowieka ,ponieważ najważniejszy trud ponosi on sam a jako istocie
        wolnej przysługuje niepodważalne prawo rozporządzania o własnym losie(nikt
        Francuzom nie robi wymówek że czerpali korzyści z umiejętności iwykształcenia
        Skłodowskiej).Oli to nie bezmyślna małpka łasa na blaszki.Przyjazd do Polski a
        potem gra w reprezentacji była jego własną decyzją,zapewne doskonale
        przemyślaną i wyważoną(przecież mógł wybrać inny kraj o większej tolerancji i
        zamożności).Z pewnością niebagatelną rolę odegrała tu jego dziewczyna (jednak
        nie przeceniajmy jej)i przyjaciele jakich zyskał.Czyż właśnie owi życzliwi
        ludzie, nie są najlepszą promocją Polski oraz najważniejszym drogowskazem ku
        polskości.Sądzę ,że OLi przede wszystkim na mocy tych kryteriów podjął
        brzemie "polskości".Przeszłość Polski dla niego może być nie istotna w
        wykonywanym zawodzie.Znam całkiem dobrze historię Czechosłowacji ,trochę język
        i obyczaje ,ale ani w 1% nie czuję się Czechem bądz związku z tym krajem.Z
        resztą ,obecnie Oliadebe sam tworzy historię Polski.To terażniejszość będzie
        miała największe znaczenie w kształtowaniu jego nowej "narodowości"
        (państwowości),nie zamierzchłe czasy.Jak już wcześniej mówiłem ,język (który
        rozumie),obyczaje i pewnie ciut znajomości historii nabędzie z czasem.Co do
        przyśpieszonego nadania obywatelstwa; fakt, Oli został potraktowany wyjątkowo
        na tle innych starających się o ten zaszczyt,ale też w wyjątkowy sposób sobie
        na to zasłużył.Fiat.PS. Dzięki mariusz za pozdrowienia które także na Twe ręce
        składam.Niechaj klawiatura bądzie pieszczotą dla Twych dłoni a teksty forumian
        nektarem dla duszy.Oby impulsy wolno pomnażały Twój rachunek (czego i wszystkim
        życzę).
        • Gość: Balzer Re: Czy jesteśmy złodziejami? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.01, 23:38
          Ludzie przestancie pier.. . Oli chce grac dla Polski wiec pozwolmy mu na to.
          Moze wreszcie doczekamy sie ze nasza cudowna reprezentacja dzieki jego bramkom pojedzie wreszcie na mistrzostwa swiata , czego z calego serca chlopakom zycze
          • Gość: nemo Re: Czy jesteśmy złodziejami? IP: *.kielce.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 01:27
            To nie ma nic wspólnego ze sportem . Oli chciał się sprzedać , a my kupiśmy go
            za parę groszy .On swój cel zrealizował , my natomiast wyszliśmy na głupków.
            • Gość: Vladimir Re: Czy jesteśmy złodziejami? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 01:30
              Powiedz to Ukraińcom.
          • Gość: Róża Oli chce grac dla Polski IP: 212.160.135.* 14.03.01, 12:27
            Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Ludzie przestancie pier.. . Oli chce grac dla Polski wiec pozwolmy mu na to.
            > Moze wreszcie doczekamy sie ze nasza cudowna reprezentacja dzieki jego bramkom
            > pojedzie wreszcie na mistrzostwa swiata , czego z calego serca chlopakom zycze

Czy nie rozumiesz, że tu zostało podeptane prawo! W imię zdobywania goli są równi
            i równiejszy. Piszesz "Oli chce grac dla Polski " a ja pytam chce czy ma kontrakt
            (powiedzmy) 1 mln $. Posłuchaj biednego red. Szpakowskiego jak biedak sie plącze
            (raz powiedział nawet Polak z nigeryjskim paszportem). Cyrk a nie reprezentacja.
            Ale to oszustwo nas bedzie wiele kosztowało.

• Gość: Balzer Re: Oli chce grac dla Polski IP: *.szczecin.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 12:35
              W tym przypadku cel uswieca srodki. jezeli sami nie potrafimy dostac sie do
              futbolowej Europy musimy zalatwic sobie posilki z Afryki.
              • Gość: Róża Re: Oli chce grac dla Polski IP: 212.160.135.* 14.03.01, 12:41
                Gość portalu: Balzer napisał(a):

> W tym przypadku cel uswieca srodki. jezeli sami nie potrafimy dostac sie do
                > futbolowej Europy musimy zalatwic sobie posilki z Afryki.

Ale tym samym przeznajesz, że to już nie jest NASZA reprezentacja

• Gość: Balzer Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.szczecin.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 12:45
      Wiele reprezentacji tak robi. Zmieniasz narodowosc i grasz dla innego panstwa.
      np w reprezentacji Belgii gra Chorwat (Strupar) dla ktorego nie bylo miejsca w
      druzynie ojczystego kraju, Radzinski z Anderlechtu gra dla Kanady chociaz sam
      powiedzial ze czuje sie Polakiem. A co do murzynów to Norwegowie jakos nie
      nazekaja na Carewa (cholera wie jakiego on jest pochodzenia bo napewno nie
      Norweskiego) poniewaz strzela dla nich bramki. Tak wiec nie nazekajmy na
      Oliego, nie mowmy o chanbie narodu Polskiego, bo poki co to on strzela dla nas
      bramki,a nie Juskowiak czy tez Kryszalowicz.
    • Gość: PALESTYN Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 13:31
      z obywatelstwem w polsce tak dziwnie jest
      zydzi dostaja od reki
      inne nacje... z tym gorzej
      niektorzy czekaja po kilkanascie lat!!!
      rasizm !

a co do murzunow w repr. polski - to co to za roznica?
      inwestycja to inwestycja
      • Gość: Vladimir Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.01, 23:25
        Dlaczego z powodu jedego, niemal spolszczonego murzyna, mamy nie identyfikować
        się z naszą reprezentacją i jej wynikami ???Przecież w kadrze gra jeszcze 10(
        tylko w polu)czystej krwi potomków Chrobrego,nie wspominając o szerokich rezerw
        w lidze Naszej polskiej.Poza tym w reprezentacji się BYWA ;nie sposób sobie
        zabukować miejsca w składzie,nikt tam nie posiada rezerwacji(zdrowie i forma
        nie wybiera), bo na ławce oczekujących przesiaduje jeszcze, co najmniej 11
        wyrywnych i wyposzczonych ,pełnych nadzieii kandydatów o wielce drażliwej
        psychice. Olisadebe nie zawsze będzie miał sposobność występów wśród orłów
        Engela.I Druga sprawa; Piękna Różo Drogi Kwiecie ,o jakiej równosci Ty mówisz?
        Przecież jej nigdy nie było, nie ma i śmiem przypuszczać , nie będzie(ot ,taka
        natura świata).Niemniej naszym obowiązkiem i prawem jest, aby w ramach
        (nie)miłościwie panującej nam nierówności, wyzyskać maksymum sprawiedliwości. A
        jażeli przyjdzie nam kiedyś przymknąć na nią oko(wszak po to mamy powieki by
        czasem zeń skorzystać), to czyńmy to wedle standardów światowych, wykorzystując
        ku chwale i sławie narodu polskiego.( odrzućmy
        peryferyjne ,zaściankowe "zwyczaje" i "zabobony".Tymi maskotkami o których
        wspominacie, już niewielu się w świecie nie bawi, choć głośno o nich
        wrzeszczy).
        • Gość: nemo Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.kielce.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 02:38
          Gość portalu: Vladimir napisał(a):

>
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          > Piękna Różo Drogi Kwiecie ,o jakiej równosci Ty mówisz?
          > Przecież jej nigdy nie było, nie ma i śmiem przypuszczać , nie będzie(ot ,taka
          > natura świata).Niemniej naszym obowiązkiem i prawem jest, aby w ramach
          > (nie)miłościwie panującej nam nierówności, wyzyskać maksymum sprawiedliwości. A
          >
          > jażeli przyjdzie nam kiedyś przymknąć na nią oko(wszak po to mamy powieki by
          > czasem zeń skorzystać), to czyńmy to wedle standardów światowych, wykorzystując
          >
          > ku chwale i sławie narodu polskiego.( odrzućmy
          > peryferyjne ,zaściankowe "zwyczaje" i "zabobony".Tymi maskotkami o których
          > wspominacie, już niewielu się w świecie nie bawi, choć głośno o nich
          > wrzeszczy).
          Widzicie ? Tak wygładają poglądy światowca. A wy ciemniaki macie jakieś zasady ,
          których "świat postępu" dawno już nie stosuje.Cel się liczy.
        • Gość: RTK Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.03.01, 13:05
          Wyglada na to, ze nic z calej dyskusji nie rozumiesz. Tu nie chodzi o jego
          kolor skory albo o jakies zagrozenie naszych zawodnikow przez obcych. Tu chodzi
          o zasade. Co to jest reprezentacja NARODOWA? Ja nie mam nic przeciwko Murzynom,
          uwazam, ze wszyscy sa tacy sami. Ale on nie jest Polakiem! On ma tylko
          obywatelstwo polskie. Obywatelstwo, ktore dostal bynajmniej nie dlatego, bo
          mozna go juz bylo uwazac za Polaka. Dostal je, poniewaz umie strzelac gole, co
          od kilkunastu lat nie wychodzi naszym napastnikom. Ja sie pytam czy to jest
          uzcciwe??? To moze damy obywatelstwo wszystkim Nigeryjczykom? Wtedy na pewno
          bedziemy mieli jeszcze wiecej dobrych pilkarzy. Tylko czy to wciaz bedzie
          Polska reprezentacja? Jesli nie umiemy grac to trudno. Taki jest sport. To
          prawda, ze obecnie czysty nie jest, a zasady fair-play prawie wszyscy maja w
          glebokim powazaniu. Wiec i my musimy sie skurwic? Dla osiagniecia celu zrobic
          wszystko? Pozostawiam bez odpowiedzi, niech kazdy odpowie sobie wg. wlasnego
          sumienia.
          • Gość: Jureek Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI? czemu nie IP: 62.8.145.* 28.03.01, 13:28
            Gość portalu: RTK napisał(a):

> Wyglada na to, ze nic z calej dyskusji nie rozumiesz. Tu nie chodzi o jego
            > kolor skory albo o jakies zagrozenie naszych zawodnikow przez obcych. Tu chodzi
            >
            > o zasade. Co to jest reprezentacja NARODOWA?

W wielu krajach nie rozroznia sie pojec "narodowosc" i "obywatelstwo". Masz obywatelstwo amerykanskie? No to
            jestes Amerykaninem. Masz obywatelstwo francuskie? No to jestes Francuzem. Te same kryteria stosuja
            miedzynarodowe wladze pilkarskie i nie widze w tym nic zlego. Nie bedziesz chyba wymagal, zeby FIFA sprawdzala
            czystosc rasowa reprezentantow do piatego pokolenia wstecz? Wedlug FIFA reprezentacja narodowa sklada sie z
            obywateli kraju, ktorego reprezentuje. Proste i latwo sprawdzalne.

>Ja nie mam nic przeciwko Murzynom,
            > uwazam, ze wszyscy sa tacy sami. Ale on nie jest Polakiem!

Jakie wedlug Ciebie trzeba spelnic kryteria, aby mozna bylo o sobie powiedziec, ze jest sie Polakiem?
            Bo dla mnie podstawowe znaczenie ma wola osoby. Jesli Olisadebe chcial przyjac polskie obywatelstwo, to
            wszystko jest w porzadku.

> On ma tylko
            > obywatelstwo polskie.

Tylko? Tak malo cenisz obywatelstwo? Przynaleznosc plemienna wazniejsza?
            Jurek

• Gość: mario Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.tnt2.hackensack.nj.da.uu.net 05.04.01, 19:08
            Gość portalu: RTK napisał(a):

> Wyglada na to, ze nic z calej dyskusji nie rozumiesz. Tu nie chodzi o jego
            > kolor skory albo o jakies zagrozenie naszych zawodnikow przez obcych. Tu chodzi
            >
            > o zasade. Co to jest reprezentacja NARODOWA? Ja nie mam nic przeciwko Murzynom,
            >
            > uwazam, ze wszyscy sa tacy sami. Ale on nie jest Polakiem! On ma tylko
            > obywatelstwo polskie. Obywatelstwo, ktore dostal bynajmniej nie dlatego, bo
            > mozna go juz bylo uwazac za Polaka. Dostal je, poniewaz umie strzelac gole, co
            > od kilkunastu lat nie wychodzi naszym napastnikom. Ja sie pytam czy to jest
            > uzcciwe??? To moze damy obywatelstwo wszystkim Nigeryjczykom? Wtedy na pewno
            > bedziemy mieli jeszcze wiecej dobrych pilkarzy. Tylko czy to wciaz bedzie
            > Polska reprezentacja? Jesli nie umiemy grac to trudno. Taki jest sport. To
            > prawda, ze obecnie czysty nie jest, a zasady fair-play prawie wszyscy maja w
            > glebokim powazaniu. Wiec i my musimy sie skurwic? Dla osiagniecia celu zrobic
            > wszystko? Pozostawiam bez odpowiedzi, niech kazdy odpowie sobie wg. wlasnego
            > sumienia.

• Gość: mario Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.tnt2.hackensack.nj.da.uu.net 05.04.01, 19:10
            Szkoda,ze nie widzisz jak dumni polacy staraja sie o obywatelstwo
            amerykanskie.Jestem ciekawy ,jaki wtedy bylby twoj komentarz?
            • Gość: Perła Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 22:17
              Gość portalu: mario napisał(a):

> Szkoda,ze nie widzisz jak dumni polacy staraja sie o obywatelstwo
              > amerykanskie.Jestem ciekawy ,jaki wtedy bylby twoj komentarz?

I tu jest Mario cały problem. Amerykanie nie dają obywatelstwa nagle, tylko po
              spełnieniu określonym wymogów. A Olisadebe dostał natychmiast gdy inni czekają
              latami i przynajmniej po polsku umieją. Chodzi o prawo!

• Gość: Róża Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: 212.160.135.* 19.03.01, 16:43
          > Piękna Różo Drogi Kwiecie ,o jakiej równosci Ty mówisz?

chyba powinno być Droga Różo, Piękny Kwiecie

• Gość: kris Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.ze.tarnow.pl 16.03.01, 15:01
      Ja bym tego tak nie demonizował, pogra chłop pare "swietnych" meczy i znudzi mu
      sie wciaz przegrywac. Przeniesie sie do innej NARODOWEJ np.GB i bedzie po
      problemie.
    • Gość: Vladimir Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 00:00
      nemo szarlatanie ,czyżbyś zamierzał matkować mojej moralności?A na
      przyszłość ,czytaj między wierszami i nie próbuj uwłaczać innym w moim imieniu.
      • Gość: jacek Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.public.svc.webtv.net 17.03.01, 02:46
        tonacy brzytwy sie chwyta.Rozumiem ze facet gral w polskiej lidze ale na sile,czym predzej go naturalizowac po to zeby reprezentowal Polske jest wynikiem tego ze nasz kraj nie jest w stane wychowac wlasnego ,wysokiej klasy sportowca. Alez gdzie on tam nawet wysokiej klasy!W Hiszpanii czy Wloszech moze zadralby w drugiej lidze.Co do gry w reprezentacii zgadzam sie - jest to chanba
        • Gość: Pipka Kto Murzyna ma u tego Murzyn gra. IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 18:43
          jw
        • fibin Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. 25.03.01, 21:43
          Czy "chańba" to więcej niż "hańba"? Chyba tak, bo ma więcej liter. Pzdrsmile
    • Gość: Tomasz Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.01, 10:23
      Gość portalu: Perła napisał(a):

> To jest przekręt i korupcja i OSZUSTWO, że w NARODOWEJ drużynie gra zawodnik
      > KUPIONY.

To żadne oszustwo tylko norma obowiązująca w sporcie już od dawna. Kibice
      i "oglądacze" utożsamiają się z symbolem reprezentacji i wynikiem. Olewają tych
      co grają jeśli to nie służy ich emocjom. Czarny w reprezentacji jak widać służy.

A to wypacza charakter idei reprezentacji. I kolor skóry tu jest bez
      > znaczenia. To jest NIE FAIR wobec naszych rywali. I proszę mi nie mówić, że
      > wszyscy tak robią. Jak wszyscy kradną to my nie MUSIMY.

To prawda. Nie musimy. Nie musimy też wygrywać. W ogóle nie musimy mieć
      reprezentacji.
      > Chęć zdobywania bramek jest tak silny, że ludzie godzą się na takie CHAMSTWO.
      > Spytajcie naszego "reprezentanta" co napisał Mickiewicz, kto to był Sobieski,
      > jak smakuje bigos.

Bigosu nie znoszę bo po nim mam sraczkę. O Wieszczu 80% "Polaków" w ogóle nic nie
      wie. I jakoś żyją z tą lub bez tej świadomości narodowej.

Może Wam odpowie. O ile ktoś zna shwilli. Lubię Oliego ale
      > poza reprezentacją np. w Poloni. Jeżeli się na to godzimy to KUPMY od razu 10
      > Murzynów i udawajmy, że to Polacy. Tak się składa, że mam kolegę Murzyna, który
      >
      > mówi po polsku, prowadzi dobrą resturację i od 10 lat nie może dostać
      > obywatelstwa bo NIE KOPIE PIŁKI.

Tu podpisuję się 2 rękami. Chociaż tak jest urządzony świat, szczególnie ten
      poddany prawidłom komercji. "Kupuje się" to co daje większą korzyść.

Pozdrawiam

P.S. Od czasów Górskiego raczej nie oglądam meczów piłkarskich. Ważniejsze bowiem
      staje się to co dzieje się na trybunach niż na boisku.
    • Gość: Mati Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.wspa.lublin.pl 18.03.01, 08:31
      Nic dodać nic ująć
      • Gość: Uzi Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.mnc.pl 18.03.01, 11:40
        Powiem wam coś!Jestem biały ale jeśli bym miał wybierać wolałbym być czarny,
        ponieważ czarnoskórzy ludzie są lepiej przystosowani do życia na Ziemi i do
        warunków klimatycnych panujących na naszej planecie.
        Zostało to potwierdzone naukowo.
        I proszę mi nie gadać głupot, że on nie jest Polakiem.
        Ma obywatelstwo polskie? Ma!
        Więc nie ma o czym dyskutować!
        • Gość: Mati Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.wspa.lublin.pl 18.03.01, 11:48
          Gość portalu: Uzi napisał(a):

> Powiem wam coś!Jestem biały ale jeśli bym miał wybierać wolałbym być czarny,
          > ponieważ czarnoskórzy ludzie są lepiej przystosowani do życia na Ziemi i do
          > warunków klimatycnych panujących na naszej planecie.
          > Zostało to potwierdzone naukowo.
          > I proszę mi nie gadać głupot, że on nie jest Polakiem.
          > Ma obywatelstwo polskie? Ma!
          > Więc nie ma o czym dyskutować!

To spróbój z Polakiem po polsku

• Gość: jacek Re: do Uzi IP: *.public.svc.webtv.net 25.03.01, 17:02
          Nie nadmieniles Uzi ze to bardzo inteligientna i pracowita rasa ludzi czego powodam jest Afryka
    • Gość: Jogibabu Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.hestia.pl 20.03.01, 08:44
      Gość portalu: Perła napisał(a):

> To jest przekręt i korupcja i OSZUSTWO, że w NARODOWEJ drużynie gra zawodnik
      > KUPIONY. A to wypacza charakter idei reprezentacji. I kolor skóry tu jest bez
      > znaczenia. To jest NIE FAIR wobec naszych rywali. I proszę mi nie mówić, że
      > Chęć zdobywania bramek jest tak silny, że ludzie godzą się na takie CHAMSTWO.
      > Spytajcie naszego "reprezentanta" co napisał Mickiewicz, kto to był Sobieski,
      > jak smakuje bigos. Może Wam odpowie. O ile ktoś zna shwilli. Lubię Oliego ale
      > poza reprezentacją np. w Poloni. Jeżeli się na to godzimy to KUPMY od razu 10
      > Murzynów i udawajmy, że to Polacy. Tak się składa, że mam kolegę Murzyna, który
      >
      > mówi po polsku, prowadzi dobrą resturację i od 10 lat nie może dostać
      > obywatelstwa bo NIE KOPIE PIŁKI.

Akurat argument , że Oli nie wie kto to jest Sobieski i co napisał Mickiewicz nie
      trafia do mnie za bardzo - bo stosując to kryterium ok 50% Polaków ni powinno
      mieć polskiego obywatelstwa bo Sobieski zapewne skojarzy się im z papierosami...
    • Gość: Perła Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 19:03
      cyrk trwa nadal
      • Gość: xxl Re: Do idioty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.01, 21:51
        Ty popierdokony kretynie, antysemito i rasisto zamknij swoją parszywą mordę i
        nie obrażaj wielkiego POLAKA, który już zrobił więcej niż ty i tobie podobni
        cwele zrobią przez całe życie!!!! Brawo Emmanuel, pokaż prawicowym świniom
        gdzie jest ich miejsce.
        • Gość: Perła Re: Do idioty IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 22:44
          Gość portalu: xxl napisał(a):

> Ty popierdokony kretynie, antysemito i rasisto zamknij swoją parszywą mordę i
          > nie obrażaj wielkiego POLAKA, który już zrobił więcej niż ty i tobie podobni
          > cwele zrobią przez całe życie!!!! Brawo Emmanuel, pokaż prawicowym świniom
          > gdzie jest ich miejsce.

intencją tematu była próba odpowiedzi na pytanie: sukces a uczciwość.
          ale z tobą muszę rozmawiać językiem który znasz. A więc: to ty
          jesteś rasistą bo tolerujesz fakt okradania Czarnego Lądu z ICH talentów.
          Oli powinien grać w reprezentacji NIGERII!!! Bo to oni go wychowali i
          wykształcili. Spróbój porozmawiać z wielkim POLAKIEM po polsku.
          Też jestem kibicem i chciałbym wygrywać, ale uczciwie! Kto ci powiedział,
          że jestem z prawicy i do tego antysemitą??? Może za dużo piwka było?
          To lewica ma na koncie sporo rasistowskich wybryków np. 68 r w Polsce,
          czy wyczyny socjalisty p. Adolfa Hitlera lub komunisty p. Stalina.
          Pozdrawiam Wrocław. Cześć kibicu.

• Gość: xxl Re: Do Perły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.01, 23:25
            Jesteś prawicową świnią kretynku i ja to wiem. Wiadomo, że takich pajaców nie
            nauczy żaden film czy pogadanka, bo swoje tępe poglądy mają wypisane na
            twarzach. Może w Lublinie nigdy nie widziałeś Murzyna i dlatego myślisz, że ich
            w Polsce nie ma. Przyjedź do dużego miasta, to się zdziwisz. A
            usprawiedliwianie prawicy wybrykami rządów totalitarnych jest po prostu
            żenujące. Pozdrawiam wieś (mentalną).
            • Gość: wasyl Re: Do Perły IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 23:36
              Gość portalu: xxl napisał(a):

> Jesteś prawicową świnią kretynku i ja to wiem.
              Wiadomo, że takich pajaców nie
              > nauczy żaden film czy pogadanka, bo swoje tępe poglądy
              mają wypisane na
              > twarzach. Może w Lublinie nigdy nie widziałeś Murzyna
              i dlatego myślisz, że ich
              >
              > w Polsce nie ma. Przyjedź do dużego miasta, to się
              zdziwisz. A
              > usprawiedliwianie prawicy wybrykami rządów
              totalitarnych jest po prostu
              > żenujące. Pozdrawiam wieś (mentalną).

Co to biedaku piszesz? XXL podpisuj się raczej S bo to
              rozmiar twojego mózgu..
    • Gość: Banan Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: 195.94.211.* 24.03.01, 19:53
      Po dzisiejszym meczu też masz takie
      zdanie????????????????????????????????
      • Gość: fuckir Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 20:22
        Oli, mówił po meczu: I'am very ... . A mówią, że Polacy nie znają obcych
        języków.
        • Gość: Balzer Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.szczecin.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 20:51
          Jezeli po tak wspanialym wystepie Oliego jak w wygranym meczu z Norwegia ktos
          bedzie tu mowil o swinstwie to musi byc maksymalnie pojebany i miec kalafior
          zamiast mozgu.
          Pozdrowienia dla Oliego, strzelaj jak najwiecej bramek!!!
          • Gość: mariusz do XXL /balzer IP: *.nas1.san-francisco1.ca.us.da.qwest.net 25.03.01, 07:18
            Panowie, szanuje Wasza opinie na temat czarnoskorego
            Polaka w reprezentacji kraju. Osobiscie nie mam nic
            przeciwko czarnym z Afryki - biedni ludzie. Wracajac
            do tematu gratulacje dla Oli (czy tak sie pisze to
            czyste Polskie imiesmile?) Mam nadzieje , ze jezeli nie
            mowi w "ojczystym" jezyku to przynajmniej bluzni jak
            Wy. Cieszac sie z sukcesu w Norwegii zaluje, ze nie
            jest to juz ta "jedenastka" Pana Kazimierza.
            Pozdrawiam , oczekujac troszke bardziej wyszukanego
            slownictwa mariusz.
            • Gość: Wajcha Re: do mariusza, perły i innych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.01, 20:32
              Czasy Pana Kazimierza już dawno minęły i większość dzisiejszych kibiców zna je
              tylko z opowiadań, a niektórzy nawet nie wierzą, że coś takiego miało miejsce.
              Wtedy była zupełnie inna piłka, liczyły się kraje z wschodniej Europy, ogólnie
              poziom nie był najwyższy, a tamta drużyna byłaby dzisiaj na poziomie Cypru i
              Malty. Co do Olisadebe, to w dzisiejszym zmieniającym się świecie migracje
              ludnościowe są powszechne, a obecność graczy ciemnoskórych nikogo(?)nie powinna
              już dziwić. Dla mnie ten, który chce być Polakiem, czuje się z Polską związany,
              godnie nasz kraj reprezentuje - JEST POLAKIEM, dużo więcej wartym niż
              niektórzy "śnieżnobiali" rodacy, którzy także mają wiele problemów z naszym
              językiem.
              Co do bluzgów, to nie ma się czego dziwić, chłopaki się trochę zdenerwowali
              ksenofobicznymi tekstami.
              Pozdrowienia dla mojego czarnoskórego rodaka - Emmanuela Olisadebe.
    • Gość: zybi Re: Obywatel polski w reprezentacji POLSKI, . IP: 213.195.132.125, 213.25.158.* 25.03.01, 21:14
      Ty chyba nie czytales Konstytucji. Polakiem jest obywatel Polski. Tak jest w wiekszosci
      cywilizowanych krajow swiata. Tylko nazisci, szurnieci nacjonalisci-rasisci uwazaja ze cztery
      czyste pokolenia wstecz daja przynaleznosc do narodu. Durniu. W takim przypadku Mickiewicz bylby
      Zydem, bo matka byla z pochodzenia zydowka. Amerykanie zbudowali swoja potege we wszystkich
      dziedzinach nie patrzac na rase i podobne pierduly.
      • Gość: Jacek Sto lat (łan handryt jers) Oli!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 22:08
        Gość portalu: zybi napisał(a):

> Ty chyba nie czytales Konstytucji. Polakiem jest obywatel Polski. Tak jest w wi
        > ekszosci
        > cywilizowanych krajow swiata. Tylko nazisci, szurnieci nacjonalisci-rasisci uwa
        > zaja ze cztery
        > czyste pokolenia wstecz daja przynaleznosc do narodu. Durniu. W takim przypadku
        > Mickiewicz bylby
        > Zydem, bo matka byla z pochodzenia zydowka. Amerykanie zbudowali swoja potege w
        > e wszystkich
        > dziedzinach nie patrzac na rase i podobne pierduly.

Zybi, nie podniecaj się. Przeczytaj tekst (25/3) pt. "Biało-czarno-czerwoni".
        Coś jeszcze. Jak chcesz dołącz się do życzeń - jutro imieniny obchodzi Oli.
      • Gość: Róża Re: Obywatel polski w reprezentacji POLSKI, . IP: 212.160.135.* 26.03.01, 17:27

> Ty chyba nie czytales Konstytucji. Polakiem jest obywatel Polski. Tak jest w wi
        > ekszosci
        > cywilizowanych krajow swiata. Tylko nazisci, szurnieci nacjonalisci-rasisci uwa
        > zaja ze cztery
        > czyste pokolenia wstecz daja przynaleznosc do narodu. Durniu. W takim przypadku
        > Mickiewicz bylby
        > Zydem, bo matka byla z pochodzenia zydowka. Amerykanie zbudowali swoja potege w
        > e wszystkich
        > dziedzinach nie patrzac na rase i podobne pierduly.

gdzie to pisze w konstytucji? To Pan Henryk Kroll, poseł mniejszoiści niemieckiej
        w Sejmie jest Polakiem chociaż sam twierdzi, ze Niemcem. A Polacy z Kazachstanu
        to Kazachowie? Bo mają takie obywatelstwo. A Ci z USA? Chyba ci te bramki
        przyciemniły obraz rzeczy.

• Gość: zybi Re: Obywatel polski w reprezentacji POLSKI, . IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.01, 17:00
          Gość portalu: Róża napisał(a):

> Gość portalu: zybi napisał(a):
          >
          > > Ty chyba nie czytales Konstytucji. Polakiem jest obywatel Polski. Tak jest
          > w wi
          > > ekszosci
          > > cywilizowanych krajow swiata. Tylko nazisci, szurnieci nacjonalisci-rasisc
          > i uwa
          > > zaja ze cztery
          > > czyste pokolenia wstecz daja przynaleznosc do narodu. Durniu. W takim przy
          > padku
          > > Mickiewicz bylby
          > > Zydem, bo matka byla z pochodzenia zydowka. Amerykanie zbudowali swoja pot
          > ege w
          > > e wszystkich
          > > dziedzinach nie patrzac na rase i podobne pierduly.
          >
          > gdzie to pisze w konstytucji? To Pan Henryk Kroll, poseł mniejszoiści niemiecki
          > ej
          > w Sejmie jest Polakiem chociaż sam twierdzi, ze Niemcem. A Polacy z Kazachstanu
          >
          > to Kazachowie? Bo mają takie obywatelstwo. A Ci z USA? Chyba ci te bramki
          > przyciemniły obraz rzeczy.
          >
          Preambula zaczyna sie od slow: "My Narod polski, obywatele Polski ......" jest to znak rownosci !!!
          • Gość: Perła Re: Obywatel polski w reprezentacji POLSKI, . IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.01, 21:49

> Gość portalu: Róża napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: zybi napisał(a):
            > >
            > > > Ty chyba nie czytales Konstytucji. Polakiem jest obywatel Polski. Tak
            > jest
            > > w wi
            > > > ekszosci
            > > > cywilizowanych krajow swiata. Tylko nazisci, szurnieci nacjonalisci-r
            > asisc
            > > i uwa
            > > > zaja ze cztery
            > > > czyste pokolenia wstecz daja przynaleznosc do narodu. Durniu. W takim
            > przy
            > > padku
            > > > Mickiewicz bylby
            > > > Zydem, bo matka byla z pochodzenia zydowka. Amerykanie zbudowali swoj
            > a pot
            > > ege w
            > > > e wszystkich
            > > > dziedzinach nie patrzac na rase i podobne pierduly.
            > >
            > > gdzie to pisze w konstytucji? To Pan Henryk Kroll, poseł mniejszoiści niem
            > iecki
            > > ej
            > > w Sejmie jest Polakiem chociaż sam twierdzi, ze Niemcem. A Polacy z Kazach
            > stanu
            > >
            > > to Kazachowie? Bo mają takie obywatelstwo. A Ci z USA? Chyba ci te bramki
            > > przyciemniły obraz rzeczy.
            > >
            > Preambula zaczyna sie od slow: "My Narod polski, obywatele Polski ......" jest
            > to znak rownosci !!!

W ten sposób negujesz istnienie mniejszości narodowych w Polsce. A to jest już
            ksenofobia.

• fibin Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. 25.03.01, 21:32
      Skini na naszym osiedlu mieli wczoraj już po pierwszej połowie meczu straszny
      problem. Cieszyli się, że Polska prowadzi, ale nie mogli przeżyć, że to dzięki
      Czarneckiemu! Biedne misie, no nie!!! Pzdrsmile
      • Gość: zbyszko oli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 22:23
        niektórzy pojebani "prawdziwi polaczkowie" twierdzą , że oli nie powinien być
        polakiem bo nie mówi po polsku, co za bzdury!!! a stefan batory -jeden z
        najwspanialszych naszych władców, też nie nauczył się polskiego i co nie był
        wielkim polakiem???? a oli więcej zrobił dla polski niż wszystkie
        nacjonalistyczne świnie , które swoją głupotą i ciemnotą tylko szkodzą
        ojczyźnie i przynoszą wstyd na cały świat
    • Gość: Emmanuel Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.gdynia.mtl.pl 25.03.01, 23:59
      Co Ty Perla gadasz, jasne ze umiem mowic po polsku, pisac tez, nawet gole
      strzelam po polsku! - z ulanska fantazja. A hymnu to nie spiwam bo wzruszenie
      mi mowe odbiera, no. Dobra chlopaki (i dziewczyny tez) to tyle, ide spac zeby
      wypoczac przed sroda. Czymajcie kciuki a bananami nie rzucac!

Emmanuel Olisadebe
      • Gość: bebek Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.proxy.aol.com 26.03.01, 00:59
        moji kochane rodaki nigdy nie byli bardzo toleranczyjini ...
    • Gość: Banan Chcesz czy nie, ale Emmanuel to Twój rodak. IP: 195.94.211.* 26.03.01, 17:27
      Wielkie dzięki, Oli, mój czarny rodaku. Oby tak dalej, może zamkniesz mordy
      wszystkim ksenofobicznym świniom, obecnym na tym forum.
      • Gość: ppp Re: Chcesz czy nie, ale Emmanuel to Twój rodak. IP: 212.160.135.* 26.03.01, 17:31
        Gość portalu: Banan napisał(a):

> Wielkie dzięki, Oli, mój czarny rodaku. Oby tak dalej, może zamkniesz mordy
        > wszystkim ksenofobicznym świniom, obecnym na tym forum.

Świnią to jesteś Ty bo jak napisał Perła: (cytuję)
        "intencją tematu była próba odpowiedzi na pytanie: sukces a uczciwość.
        ale z tobą muszę rozmawiać językiem który znasz. A więc: to ty
        jesteś rasistą bo tolerujesz fakt okradania Czarnego Lądu z ICH talentów.
        Oli powinien grać w reprezentacji NIGERII!!! Bo to oni go wychowali i
        wykształcili. Spróbój porozmawiać z wielkim POLAKIEM po polsku.
        Też jestem kibicem i chciałbym wygrywać, ale uczciwie!
        To lewica ma na koncie sporo rasistowskich wybryków np. 68 r w Polsce,
        czy wyczyny socjalisty p. Adolfa Hitlera lub komunisty p. Stalina."

• marwin To nowa forma kolonializmu. 27.03.01, 21:43
      Olisadebe powinien grac dla Nigerii, choc to nasze szczescie, ze gra u nas.
      Stare imperialistyczne kraje jak USA , Anglia, Francja kupuja sobie zawodnikow
      innych narodowosci od dawna. Jest to zenujace.
      Polska nie powinna isc sladem imperialistow i kolonialistow.
      • fibin Re: To nowa forma kolonializmu. 27.03.01, 22:05
        marwin napisał(a):

> Olisadebe powinien grac dla Nigerii, choc to nasze szczescie, ze gra u nas.
        > Stare imperialistyczne kraje jak USA , Anglia, Francja kupuja sobie zawodnikow
        > innych narodowosci od dawna. Jest to zenujace.
        > Polska nie powinna isc sladem imperialistow i kolonialistow.

I przegrywać, jak przegrywała? A czy tego biednego, czarnego misia ktoś tu
        przywiózł może w kajdanach na statku niewolniczym? I czy przypadkiem nie gra już
        w greckim klubie? Cieszmy się, że chce grać w naszej reprezentacji i strzela dla
        nas bramki. Pamiętam rok 74 i 82 i chciałbym to przeżyć jeszcze raz. Wiecie co
        znaczy Olisadebe? "Niech Bóg będzie ze mną"! I z nami wszystkimi też w Japonii i
        Korei! Małysz pobudził apetyty, a te, jak wiadomo , rosną w miarę jedzenia. Żeby
        tylko jeszcze ci debilni pseudokibice się uspokoili! Pzdrsmile
      • vladimir Re: To nowa forma kolonializmu. 27.03.01, 22:09
        marwin daruj sobie ten PRL-owski bełkot.A co do Olisadebe ,to grać POWINIEN
        tam ,gdzie MU się spodoba, a nie gdzie zażyczy sobie jego macierzysty kraj.
        • Gość: rudy Re: To nowa forma kolonializmu. IP: *.cs.bialystok.pl 01.04.01, 14:26
          vladimir napisał(a):

> marwin daruj sobie ten PRL-owski bełkot.A co do Olisadebe ,to grać POWINIEN
          > tam ,gdzie MU się spodoba, a nie gdzie zażyczy sobie jego macierzysty kraj.
          "MU" to znaczy W Manchester United? smile

• Gość: Ryszard Re: To nowa forma kolonializmu. IP: *.abo.wanadoo.fr 29.03.01, 09:08
        Ludzie, o czym wy rozmawiacie? Swiat juz od wielu lat wyglada inaczej. To,ze w
        Polsce jeszcze do niedawna spotkac Murzyna bylo szokiem i przezyciem to
        rezultat wiekowego zamkniecia, swoistej klaustrofobii, ktora m.in.
        bardzo "urzadzala" poprzedni system. We francuskiej reprezentacji graja
        naturalizowani Arabowie (ach ten Zidane), Armenczyk, Baskijczyk, Zyd, Hiszpan
        itp. I nikt z tego nie robi problemu (oprocz slawnego troglodyty Le Pena z
        Frontu Narodowego). Anglia, Francja , Holandia i inne kraje to sa po prostu
        panstwa multikulturowe. I tak bedzie coraz bardziej i czesciej gdyz ekonomiczny
        konflikt polnoc-poludnie tylko w ten sposob znajduje naturalne rozwiazanie.
        Polska w miare bogacenia sie staje sie tez coraz bardziej atrakcyjna. Ten
        proces dopiero sie zaczyna i nie ma co zaslaniac sie narodowymi haslami,
        Mickiewiczem i odwiecznym tropieniem Zydow. pzdr.
    • Gość: Pele Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.03.01, 13:39
      Koleś!!! Znam te chwyty. Prowokujesz, a myślisz zupełnie co innego. Mnie na to
      nie nabierzesz.
    • Gość: Ziuta Re: Murzyn w reprezentacji POLSKI, to ŚWIŃSTWO jest. IP: 194.29.165.* 28.03.01, 13:59
      Hi!

Jeszcze się tak nie ubawiłam czytając ten news - była by to świetna komedia gdyby
      nie ...
      >
      > (...). To jest NIE FAIR wobec naszych rywali. I proszę mi nie mówić, że
      >

To nie róbmy niech Nas też okradną - będzie "klawo jak holera".

>
      > (...). Jeżeli się na to godzimy to KUPMY od razu 10
      > Murzynów i udawajmy, że to Polacy.
      >

Ja wolała bym Barazylijczyków najlepiej cały skład - jak ich trochę podwędzić
      (mamy przecież praktykę patrz Potop cz. 2) mogli by robić też za Murzynów.
      Odwaliliby za nas - Polaków (Białych) całą robotę i przywieźli Złotą NIKE z
      Jponii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka