_helga 23.10.02, 18:34 Pani Lidia to festiwal Vratislavia Cantans. hihi!! To co Andrzej, bitwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AndrzejG Re: Wroclaw- glosuje na Dutkiewicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.02, 18:41 _helga napisała: > Pani Lidia to festiwal Vratislavia Cantans. > hihi!! To co Andrzej, bitwa? A za głową rodziny idą żona , synowie , córki, mama i tata. Bez przymusu-ot jestesmy zgodną rodziną Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Jasne nastepny WPPT-owiec Polibuda góra! /nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.02, 18:53 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > _helga napisała: > > > Pani Lidia to festiwal Vratislavia Cantans. > > hihi!! To co Andrzej, bitwa? > > A za głową rodziny idą żona , synowie , córki, mama i tata. > Bez przymusu-ot jestesmy zgodną rodziną > > Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Jasne nastepny WPPT-owiec Polibuda góra! /nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.02, 19:00 Mimo pewnych wad , widze w Tobie materiał na dobrego forumowicza. Pisz tylko jasniej. Wiesz jak jest - dla Wrocławiaka te skróty sa do odszyfrowania , ale jesteś na forum ogólnym.Ignorancie -świat Ciebie czyta. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Re: Jasne nastepny WPPT-owiec Polibuda góra! /nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 16:49 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Mimo pewnych wad , widze w Tobie materiał na dobrego forumowicza. > Pisz tylko jasniej. > Wiesz jak jest - dla Wrocławiaka te skróty sa do odszyfrowania , > ale jesteś na forum ogólnym.Ignorancie -świat Ciebie czyta. > > Andrzej > Sława! Chodzi o kariery absolwentów Wydziału Podstawowych Problemów Techniki Politechniki Wrocławskiej... Proste? Czy Tobie mam jaśniej? Pozdrawiam! Ignorant +++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Na tę Wandę Wasilewską..? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.02, 18:42 _helga napisała: > Pani Lidia to festiwal Vratislavia Cantans. > hihi!! To co Andrzej, bitwa? Sława! Przecież ona potrafi robić tylko festiwale za publiczne pieniądze... Zrujnuje nam miasto! Pozdrawiam! Ignorant +++ Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Na tę Wandę Wasilewską..? 23.10.02, 18:54 Gość portalu: +++Ignorant napisał(a): > _helga napisała: > > > Pani Lidia to festiwal Vratislavia Cantans. > > hihi!! To co Andrzej, bitwa? > > Sława! > > Przecież ona potrafi robić tylko festiwale za publiczne pieniądze... > > Zrujnuje nam miasto! > > Pozdrawiam! > > > Ignorant > > +++ A co Dutkiewicz lepszy? On nie potrzebowal prezydentury, zeby te kamienice na wlasna korzysc prywatyzowac. A za Dutkiewiczem caly tlum sie klebi, z Kocieba na czele i jego skokami na kase. Z pania Lidia przynajmniej bedzie spiewniej! A na festiwalu na pewno knajpy zarabiaja i hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_pope Re: Na tę Wandę Wasilewską..? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 09:51 _helga napisała: > Gość portalu: +++Ignorant napisał(a): > > > _helga napisała: > > > > > Pani Lidia to festiwal Vratislavia Cantans. > > > hihi!! To co Andrzej, bitwa? > > > > Sława! > > > > Przecież ona potrafi robić tylko festiwale za publiczne pieniądze... > > > > Zrujnuje nam miasto! > > > > Pozdrawiam! > > > > > > Ignorant > > > > +++ > > A co Dutkiewicz lepszy? On nie potrzebowal prezydentury, zeby te kamienice na > wlasna korzysc prywatyzowac. A za Dutkiewiczem caly tlum sie klebi, z Kocieba > na czele i jego skokami na kase. > > Z pania Lidia przynajmniej bedzie spiewniej! A na festiwalu na pewno knajpy > zarabiaja i hotele. To pewnie jedna klika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Helcia głosuje na AFERZYSTKĘ?! IP: 213.17.161.* 24.10.02, 07:42 To już Helcia zapomniała jak Pani Goering-Goldberg-d'Odenberg sama sobie sprzedawała pewne należące do VC (nie mylić z V.C.) prawa? Poza tym, każdy wie, że to nie Lidka będzie rządzić tylko ci spoceni w biegu po kasę i wyposzczeni dwunastoma laty opozycyjności Krasoniowie. Brrr. Dobrze, że Wrocławianie olewają Lidkę i (w sondażach) nie dają jej najmniejszych szans na elekcję: I tura: Dutkiewicz (POPiS) - 25-30 proc. Lidka G-d'O (SLD) - 18-22 proc. Władek F. (UW) - 15-18 proc. Czarnecki (NW) - 10-15 proc. II tura Dutkiewicz - 65 Lidka G-d'O - 35 III tura Zrozpaczona Helga skacze z Mostu Grunwaldzkiego na główkę. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Helcia głosuje na AFERZYSTKĘ?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 09:49 Gość portalu: Galba napisał(a): > > Zrozpaczona Helga skacze z Mostu Grunwaldzkiego na główkę. > > G. Ty nie rób sobie jaj i nie podpowiadaj sposobu. Moja sąsiadka skoczyła z mostu Grunwaldzkiego. Jednak chyba nie z przyczyn politycznych. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem nigdy nie wiadomo IP: 213.216.66.* 24.10.02, 09:59 moze jej mąż zdradzał ja z działaczka UPR a ona portret Lesia M. na biurku miała. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Aferzystke? Nic nie wiem? 24.10.02, 11:25 jakie prawa do Vratislavia Cantans? Co ty bredzisz, jak mozna prawa do festiwalu sprzedac!!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Aferzystke? Nic nie wiem? IP: 213.216.66.* 24.10.02, 11:40 to nie mozliwe by komunisci z lsd aferowali! przy okazji jestes kolejnym dowodem mojej tezy: "sprężynkowcy z komunistami w jednym domu stali" 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Aferzystke? Nic nie wiem? 24.10.02, 11:41 Gość portalu: siedem napisał(a): > to nie mozliwe by komunisci z lsd aferowali! przy okazji jestes kolejnym > dowodem mojej tezy: "sprężynkowcy z komunistami w jednym domu stali" > Uprzejmie dziekuje za uprzejma, kulturalnie podana informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Lidia Prywata d'Arogancja IP: 213.17.161.* 24.10.02, 14:50 Tak pisze Twoja ulubiona Gazetka Kosz...marna: "Jakim prawem nagraniami będącymi własnością festiwalu dysponuje sztab wyborczy kandydatki na prezydenta? To proste: Lidia Geringer d'Oedenberg, dyrektorka festiwalu, sprzedała licencję swojemu sztabowi wyborczemu." www1.gazeta.pl/wroclaw/1,35765,1068124.html "Za to Lidia Geringer d'Oedenberg pokazała się jako wyniosła, posągowa Gospodyni Miasta. Niestety, klasy zabrakło jej, gdy później na konferencji prasowej ostro beształa krytycznych dziennikarzy. A dziennikarze napadli na nią nieprzypadkowo. Sztab kandydatki Lidii Geringer d'Oedenberg podpisał z Lidią Geringer d'Oedenberg, dyrektor festiwalu Wratislavia Cantans, ciekawą umowę. Na jej mocy za jedyne 3 tys. zł wydał wyborczą płytę z utworami wykonanymi na festiwalu. I to bez pytania o zgodę artystów" www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1082570.html?as=2&ias=3 "Dyrektorka publicznej instytucji Wratislavia Cantans (Lidia Geringer d'Oedenberg) sprzedała licencję na płytę sztabowi wyborczemu kandydata SLD-UP (Lidii Geringer d'Oedenberg). Wszystko jest - zapewniają w sztabie - zgodne z prawem. Zapłacone i pokwitowane. Pewnie tak właśnie jest, w końcu Sojusz jak mało która partia dba o praworządność. Z drugiej strony trudno o lepszy dowód na to, jak bardzo we Wrocławiu kultura uwikłana jest w politykę i jak łatwo zapomina się o czymś, co po staroświecku nazwę przyzwoitością. A o tym, że szef Wratislavii za licencję na nagranie orkiestry pod batutą Riccarda Mutiego mógł wytargować więcej niż 3 tys. zł, wspominam na marginesie. W końcu to nie ja jestem najlepszym menedżerem kultury na Dolnym Śląsku." www1.gazeta.pl/wroclaw/1,35765,1068125.html Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Smutne to:( 24.10.02, 15:33 Pani Lidia kombinuje z prawami autorskimi. Pam Dutkiewicz skombinowal sobie kamienice w Rynku za cudze pieniadze, a w sztabie ma Kociebe, kombinatora z procesem o naduzycia Niezle to swiadczy o stanie elity politycznej. I z czego sie cieszysz Galba, glupku jeden. Ze kradl bedzie twoj kandydat? Chyba nic nie zostaje innego, jak nie glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Ale oni się już nakradli, więc są nasyceni... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 16:58 _helga napisała: > Pani Lidia kombinuje z prawami autorskimi. Pam Dutkiewicz skombinowal sobie > kamienice w Rynku za cudze pieniadze, a w sztabie ma Kociebe, kombinatora z > procesem o naduzycia > > Niezle to swiadczy o stanie elity politycznej. I z czego sie cieszysz Galba, > glupku jeden. Ze kradl bedzie twoj kandydat? > > Chyba nic nie zostaje innego, jak nie glosowac. Sława! Dlatego nie będą musieli kraść w expresowym tępie... Na czym miasto zyska... Bo ja nie mam złudzeń... Bo u nas do polityki idzie: kurwa zlodziej i sprzedawczyk... Pozdrawiam! Ignorant +++ PS I dlatego trzeba wszystko sprywatyzować jak najszybciej aby zmniejszyć pole do nadużyć... Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Nasyceni? Hehe. Tys nie Ignorant a Optymista! 24.10.02, 18:40 Co do zmniejszania pola do naduzyc to sie zgadzamy. Tyle ze ja nie wierze zeby istnial kombinator ktory sie czuje najedzony. Jakos tez nie wierze, zeby Kocieba raptem sie uczciwy zrobil, albo zeby ta prywatyzacja pod okiem Dutkiewicza przyzwoicie wygladala. Ostatecznie to on jako jeden z pierwszych w miescie nabyl ta kamienice na Solnym pod zastaw... tej kamienicy wlasnie. Ech, szkoda gadac. Doprawdy szkoda ze mi o tych prawach autorskich powiedzieliscie bo bym sobie jeszcze troche zludzeniami pozyla Odpowiedz Link Zgłoś
nurni helmutta______ja pytanie mam 24.10.02, 18:46 w ktorym watku zsypku nie dales d.. damskiej tudziez tej drugiej ostatnio podaj link przyjacielu wszystkich forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant A mi nie chcieli tak sprzedać kamienicy, dlaczego? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 21:24 Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: A mi nie chcieli tak sprzedać kamienicy, dlac 24.10.02, 21:59 No wlasnie. To byl znakomity biznes, bo do niego wcale kasy nie trzeba. Kupujesz kamieniczke, ale kasy nie masz. Za to masz kumpla urzednika, oraz kumpla bankowego. Wszysdcy jestescie kumple. Ten z urzedu podpisuje ze ci sprzedaje kamienice, a ten z banku, ze pozycza kase pod zastaw kamienicy. Te pozyczone pieniadze wplacasz do kasy miasta, a do banku zwracasz z wynajmu kamienicy frirmom. I wszystko gra. A numer Kocieby z Euro Art Meteengiem? Jako dzialacz kultury wystartowal do przetargu, jako czlonek rady kultury to stowarzyszenie wybral, a teraz ma sprawe sadowa. Jako jeden i drugi. Tyle, ze to sie tak ciagnie, ze zanim wyrok zapadnie, to bedzie po wyborach. O kurcze. Wlasnie pani Lidia w tv powiedziala ze jak do II tury nie przejdzie, to oddaje glosy na Frasyniuka. Jeszcze lepiej Nie glosuje, decyzja zapadla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: A mi nie chcieli tak sprzedać kamienicy, dlac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 22:09 _helga napisała: > No wlasnie. To byl znakomity biznes, bo do niego wcale kasy nie trzeba. > Kupujesz kamieniczke, ale kasy nie masz. Za to masz kumpla urzednika, oraz > kumpla bankowego. Wszysdcy jestescie kumple. Ten z urzedu podpisuje ze ci > sprzedaje kamienice, a ten z banku, ze pozycza kase pod zastaw kamienicy. Te > pozyczone pieniadze wplacasz do kasy miasta, a do banku zwracasz z wynajmu > kamienicy frirmom. I wszystko gra. A numer Kocieby z Euro Art Meteengiem? Jako dzialacz kultury wystartowal do przetargu, jako czlonek rady kultury to > stowarzyszenie wybral, a teraz ma sprawe sadowa. Jako jeden i drugi. Tyle, ze > to sie tak ciagnie, ze zanim wyrok zapadnie, to bedzie po wyborach. > > O kurcze. Wlasnie pani Lidia w tv powiedziala ze jak do II tury nie przejdzie, to oddaje glosy na Frasyniuka. Jeszcze lepiej > > Nie glosuje, decyzja zapadla. > Przegrałaś w przedbiegach.Już się wycofałas z wyborów. Co do kamienicy to wtrącę się w Twoją rozmowę z samym sobą. Jak to prosto , tu kumpel i tam kumpel - podpisuja i kasa leci. Żeby dostać kredyt hipoteczny trzeba mieć zdolność kredytową, bo inaczej bank sam dla siebie kupuje kamienicę. Normalnym jest w biznesie mając milion pozyczyć drugi milion i wykorzystać mozliwość zastawu hipotecznego. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: A mi nie chcieli tak sprzedać kamienicy, dlac 24.10.02, 22:13 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > _helga napisała: > > > No wlasnie. To byl znakomity biznes, bo do niego wcale kasy nie trzeba. > > Kupujesz kamieniczke, ale kasy nie masz. Za to masz kumpla urzednika, oraz > > > kumpla bankowego. Wszysdcy jestescie kumple. Ten z urzedu podpisuje ze ci > > sprzedaje kamienice, a ten z banku, ze pozycza kase pod zastaw kamienicy. > Te > > pozyczone pieniadze wplacasz do kasy miasta, a do banku zwracasz z wynajmu > > > kamienicy frirmom. I wszystko gra. A numer Kocieby z Euro Art Meteengiem? > Jako dzialacz kultury wystartowal do przetargu, jako czlonek rady kultury to > > stowarzyszenie wybral, a teraz ma sprawe sadowa. Jako jeden i drugi. Tyle, > ze > > to sie tak ciagnie, ze zanim wyrok zapadnie, to bedzie po wyborach. > > > > O kurcze. Wlasnie pani Lidia w tv powiedziala ze jak do II tury nie > przejdzie, to oddaje glosy na Frasyniuka. Jeszcze lepiej > > > > Nie glosuje, decyzja zapadla. > > > > Przegrałaś w przedbiegach.Już się wycofałas z wyborów. To na kogo glosowac, zeby pol roku pozniej nie pluc sobie w brode > Co do kamienicy to wtrącę się w Twoją rozmowę z samym sobą. > Jak to prosto , tu kumpel i tam kumpel - podpisuja i kasa leci. > Żeby dostać kredyt hipoteczny trzeba mieć zdolność kredytową, > bo inaczej bank sam dla siebie kupuje kamienicę. > Normalnym jest w biznesie mając milion pozyczyć drugi milion > i wykorzystać mozliwość zastawu hipotecznego. > > Andrzej Owszem, tylko on nie pod milion pozyczal, tylko pod ta kamienice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: A mi nie chcieli tak sprzedać kamienicy, dlac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 22:32 _helga napisała: > > Przegrałaś w przedbiegach.Już się wycofałas z wyborów. > > > To na kogo glosowac, zeby pol roku pozniej nie pluc sobie w brode > Na Dutkiewicza. > > > Co do kamienicy to wtrącę się w Twoją rozmowę z samym sobą. > > Jak to prosto , tu kumpel i tam kumpel - podpisuja i kasa leci. > > Żeby dostać kredyt hipoteczny trzeba mieć zdolność kredytową, > > bo inaczej bank sam dla siebie kupuje kamienicę. > > Normalnym jest w biznesie mając milion pozyczyć drugi milion > > i wykorzystać mozliwość zastawu hipotecznego. > > > > Andrzej > > Owszem, tylko on nie pod milion pozyczal, tylko pod ta kamienice. Oczywiście , bo kamienica jet najlepszym zabezpieczeniem. Mógł oczywiście zablokować na koncie gotówkę , która byłaby tym zabezpieczeniem , ale to byłoby bez sensu. Kamienica jest zabezpieczeniem w razie niewypłacalnosci a milion zainwestuje w ta kamienicę i rozkręci interes. Sam tak będę robił przy rozszerzaniu swojego biznesu. Może nie na taką skalę jak Dutkiewicz. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: A mi nie chcieli tak sprzedać kamienicy, dlac 25.10.02, 00:27 Andrzej, ja jestem bezpartyjna i w sumie na kazdego kandydata bym mogla glosowac. Dlatego do dzisiaj myslalam, ze zaglosuje na pania Lidie, bo ten festiwal bardzo dobrze mi sie kojarzyl, a poza tym nigdy przy nim zadnych afer nie bylo, mimo ze to duza, miedzynarodowa impreza i odpowiednio duze pieniadze. Nawet sobie przetlumaczylam ze trudno, ze ona startuje z SLD, jakos to przezyje, bo ona sama jest bezpartyjna. Pewnie bym na nia glosowala z obojetnie jakiej platformy by startowala. No ale te prawa autorskie to jest duzy numer Nie znam sie na tych kamienicach, na pewno wiesz lepiej o czym mowisz. Tylko ze mam wrazenie, ze rozmawiamy o dwoch roznych sytuacjach - ty masz jakas kase, ktora chcesz sensownie zainwestowac. A po 1989 roku jaka kase mial Dutkiewicz? Taki byl z niego posiadacz, jak i ze mnie, czyli zaden. Ten jego sztabowy Kocieba to potwor prawdziwy, a Euro Art Meeting to po prostu symbol czego nie nalezy robic z kasa miejska. Nawet jesli masz racje, ze Dutkiewicz jest ok. to dlaczego takich ludzi przy sobie trzyma? Gdzie na swiecie widziales, zeby jakis kandydat na dowolne stanowisko swiecil ludziom w oczy facetem, ktory ma proces za przekret? Skoro mu teraz taki gosc nie przeszkadza, to potem na pewno tez nie bedzie przeszkadzal. Juz widze co sie stanie z kasa na kulture w jego lapach Generalnie smutne to. Robia wyborcow w bambusa tak otwarcie, ze az wstyd. Ty masz jakas firme, jak wnosze z twojego postu, to z natury rzeczy zwracasz uwage na to, jakie biezace propozycje polityczne reprezentuja kandydaci, i wedlug tego glosujesz. Ja naleze do tej czesci elektoratu, ktora ma komfort oceny nie tylko propozycji biezacych, ale i calosciowej postawy kandydatow. No i chyba tak wychodzi, ze nie ma sie co trudzic, bo wybor jest zaden - z punktu widzenia mieszkanca miasta co za roznica, ktora sitwa dorwie sie do kasy miejskiej? Zobaczymy jaka bedzie frekwencja na tych wyborach, to jest chyba najciekawsze w tym wszystkim pytanie. Moze jeszcze cos wymysle i pojde glosowac, nie wiem. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Helga nie umiesz robić interesów... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 23:35 _helga napisała: > No wlasnie. To byl znakomity biznes, bo do niego wcale kasy nie trzeba. > Kupujesz kamieniczke, ale kasy nie masz. Za to masz kumpla urzednika, oraz > kumpla bankowego. Wszysdcy jestescie kumple. Ten z urzedu podpisuje ze ci > sprzedaje kamienice, a ten z banku, ze pozycza kase pod zastaw kamienicy. Te > pozyczone pieniadze wplacasz do kasy miasta, a do banku zwracasz z wynajmu > kamienicy frirmom. I wszystko gra. A numer Kocieby z Euro Art Meteengiem? Jako > dzialacz kultury wystartowal do przetargu, jako czlonek rady kultury to > stowarzyszenie wybral, a teraz ma sprawe sadowa. Jako jeden i drugi. Tyle, ze > to sie tak ciagnie, ze zanim wyrok zapadnie, to bedzie po wyborach. > > O kurcze. Wlasnie pani Lidia w tv powiedziala ze jak do II tury nie przejdzie, > to oddaje glosy na Frasyniuka. Jeszcze lepiej > > Nie glosuje, decyzja zapadla. > Sława! To nie tak... Kamienicę kupuję na raty od miasta... O% od kredytu, jak Amerykanie mogli, to TY też mi dasz.., no nie? Zastawiam ją w banku... Biorę kasę i następną kupuję również na raty ale wpłacam od razu 50% wartości... hehehe Teraz już wiesz jak wykupimy pół miasta... A pierwszą kamienicę wynajmuję jakiemuś bankowi na ileś tam lat... z drugą robię podobnie... Widzisz: ja umiem robisz użytek z władzy! Pozatem są jeszcze place w mieście, pamiętasz cukrownię na Klecinie..? Zobacz: full legal! A jak te dupki Pawełek Kocięba ( Żabotyński?) Pozdrawiam! Ignorant +++ PS teraz już wiesz dlaczego tak powoli prywatyzują mienie komunalne..? Pozatem przekazałbym sobie na podobnych zasadach mieszkania na parterze wzdłuż ruchliwych ulic... To co głosujesz na mnie? Od czego chcesz być: od festiwali, czy nieruchomości? A może chcesz obstawiać drogi: budowy i remonty... Gdyby groziła wsypa, to się zorganizuje powódź... Gdyby fala była za mała, to się doleje z Nysy Kłodzkiej... Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Nie do konca skapowalam, ale masz moj glos! 24.10.02, 23:59 Gość portalu: +++Ignorant napisał(a): > _helga napisała: > > > No wlasnie. To byl znakomity biznes, bo do niego wcale kasy nie trzeba. > > Kupujesz kamieniczke, ale kasy nie masz. Za to masz kumpla urzednika, oraz > > > kumpla bankowego. Wszysdcy jestescie kumple. Ten z urzedu podpisuje ze ci > > sprzedaje kamienice, a ten z banku, ze pozycza kase pod zastaw kamienicy. > Te > > pozyczone pieniadze wplacasz do kasy miasta, a do banku zwracasz z wynajmu > > > kamienicy frirmom. I wszystko gra. A numer Kocieby z Euro Art Meteengiem? > Jako > > dzialacz kultury wystartowal do przetargu, jako czlonek rady kultury to > > stowarzyszenie wybral, a teraz ma sprawe sadowa. Jako jeden i drugi. Tyle, > ze > > to sie tak ciagnie, ze zanim wyrok zapadnie, to bedzie po wyborach. > > > > O kurcze. Wlasnie pani Lidia w tv powiedziala ze jak do II tury nie > przejdzie, > > to oddaje glosy na Frasyniuka. Jeszcze lepiej > > > > Nie glosuje, decyzja zapadla. > > > > > Sława! > > To nie tak... > > Kamienicę kupuję na raty od miasta... > > O% od kredytu, jak Amerykanie mogli, to TY też mi dasz.., no nie? > > Zastawiam ją w banku... > Biorę kasę i następną kupuję również na raty ale wpłacam od razu 50% wartości.. > . > > hehehe > > Teraz już wiesz jak wykupimy pół miasta... > > A pierwszą kamienicę wynajmuję jakiemuś bankowi na ileś tam lat... > > z drugą robię podobnie... > > Widzisz: ja umiem robisz użytek z władzy! > > Pozatem są jeszcze place w mieście, pamiętasz cukrownię na Klecinie..? > > Zobacz: full legal! > > A jak te dupki Pawełek Kocięba ( Żabotyński?) > > Pozdrawiam! > > Ignorant > +++ > > PS teraz już wiesz dlaczego tak powoli prywatyzują mienie komunalne..? > > Pozatem przekazałbym sobie na podobnych zasadach mieszkania na parterze wzdłuż > ruchliwych ulic... > > To co głosujesz na mnie? > > Od czego chcesz być: od festiwali, czy nieruchomości? > > A może chcesz obstawiać drogi: budowy i remonty... > > Gdyby groziła wsypa, to się zorganizuje powódź... > > Gdyby fala była za mała, to się doleje z Nysy Kłodzkiej... Haslo full legal oraz sprywatyzowanie polowy miasta bez odsiadki to jest wizja! Ja sie na to pisze. Tylko kamienic nie chce, bo moge sie walnac i znacjonalizowac zamias sprywatyzowac. Wole festiwale, bo ten przekret z prawami autorskimi zrozumialam od razu. Z prywatyzowaniem cudzych utworow chyba sobie poradze lepiej niz z kamienicami))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant To, co za 4 lata? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.02, 00:35 _helga napisała: > Gość portalu: +++Ignorant napisał(a): > > > _helga napisała: > > > > > No wlasnie. To byl znakomity biznes, bo do niego wcale kasy nie trzeb > a. > > > Kupujesz kamieniczke, ale kasy nie masz. Za to masz kumpla urzednika, > oraz > > > > > kumpla bankowego. Wszysdcy jestescie kumple. Ten z urzedu podpisuje z > e ci > > > sprzedaje kamienice, a ten z banku, ze pozycza kase pod zastaw kamien > icy. > > Te > > > pozyczone pieniadze wplacasz do kasy miasta, a do banku zwracasz z wy > najmu > > > > > kamienicy frirmom. I wszystko gra. A numer Kocieby z Euro Art Meteeng > iem? > > Jako > > > dzialacz kultury wystartowal do przetargu, jako czlonek rady kultury > to > > > stowarzyszenie wybral, a teraz ma sprawe sadowa. Jako jeden i drugi. > Tyle, > > ze > > > to sie tak ciagnie, ze zanim wyrok zapadnie, to bedzie po wyborach. > > > > > > O kurcze. Wlasnie pani Lidia w tv powiedziala ze jak do II tury nie > > przejdzie, > > > to oddaje glosy na Frasyniuka. Jeszcze lepiej > > > > > > Nie glosuje, decyzja zapadla. > > > > > > > > > Sława! > > > > To nie tak... > > > > Kamienicę kupuję na raty od miasta... > > > > O% od kredytu, jak Amerykanie mogli, to TY też mi dasz.., no nie? > > > > Zastawiam ją w banku... > > Biorę kasę i następną kupuję również na raty ale wpłacam od razu 50% > wartości.. > > . > > > > hehehe > > > > Teraz już wiesz jak wykupimy pół miasta... > > > > A pierwszą kamienicę wynajmuję jakiemuś bankowi na ileś tam lat... > > > > z drugą robię podobnie... > > > > Widzisz: ja umiem robisz użytek z władzy! > > > > Pozatem są jeszcze place w mieście, pamiętasz cukrownię na Klecinie..? > > > > Zobacz: full legal! > > > > A jak te dupki Pawełek Kocięba ( Żabotyński?) > > > > Pozdrawiam! > > > > Ignorant > > +++ > > > > PS teraz już wiesz dlaczego tak powoli prywatyzują mienie komunalne..? > > > > Pozatem przekazałbym sobie na podobnych zasadach mieszkania na parterze > wzdłuż > > ruchliwych ulic... > > > > To co głosujesz na mnie? > > > > Od czego chcesz być: od festiwali, czy nieruchomości? > > > > A może chcesz obstawiać drogi: budowy i remonty... > > > > Gdyby groziła wsypa, to się zorganizuje powódź... > > > > Gdyby fala była za mała, to się doleje z Nysy Kłodzkiej... > > > Haslo full legal oraz sprywatyzowanie polowy miasta bez odsiadki to jest wizja! > > Ja sie na to pisze. Tylko kamienic nie chce, bo moge sie walnac i > znacjonalizowac zamias sprywatyzowac. Wole festiwale, bo ten przekret z prawami > > autorskimi zrozumialam od razu. Z prywatyzowaniem cudzych utworow chyba sobie > poradze lepiej niz z kamienicami))) Sława! A jeszcze jest szkolnictwo, służba zdrowia, opieka społeczna... A sam budże to chyba z 1mld zł! Kupa kasy do zarobienia! Wchodzisz? Pozdrawiam! Ignorant +++ PS Ale ile na samych parkingach, koncesjach na śmiecie, komunikację... Bo na jakąś nieistniejącą rakietę, to wszyscy patrzą... A tu na prowincji..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba Jeszcze będzie z ciebie UPRka! IP: 213.17.161.* 25.10.02, 10:02 Już zaczynasz łapać o co w tym wszystkim chodzi: Pierwszy krok wykonałem za ciebie – podsunąłem ci informację, że KAŻDY polityk operujący w tym systemie prędzej czy później się skorumpuje. Drugi wykonałaś już sama – zrozumiałaś, że obecne wybory polegają na wybraniu nie tego który nie będzie kradł, tylko tego którego złodziejstwo denerwować nas będzie najmniej. Trzeci krok jeszcze przed tobą – musisz wpaść na to, że z punktu 2 wynika, iż sama zmiana świnek przy korytku nie ma sensu, trzeba rozwalić koryto! Czwarty krok – gdy wykonasz krok trzeci zaczniesz się rozglądać za tymi, którzy skłonni by byli koryto wywrócić... i zrozumiesz, że jedynie UPR postuluje odebranie urzędnikom ich mocy i oddanie jej w ręce obywateli, czy urzędnik od którego niewiele będzie zależało będzie brał łapówki? Nie! Bo nie będzie chętnych do dawania (bo i po co?)! Itd. Krok piąty – sama już zresztą wiesz... G. --- _helga napisała: > Pani Lidia kombinuje z prawami autorskimi. Pam Dutkiewicz skombinowal sobie > kamienice w Rynku za cudze pieniadze, a w sztabie ma Kociebe, kombinatora z > procesem o naduzycia > > Niezle to swiadczy o stanie elity politycznej. I z czego sie cieszysz Galba, > glupku jeden. Ze kradl bedzie twoj kandydat? > > Chyba nic nie zostaje innego, jak nie glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Wroclaw- glosuje na pania Lidie:) IP: proxy / 151.112.27.* 24.10.02, 23:02 nie pitol helga ze glosujesz swiry nie maja prawa glosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba - Krótki Kurs Skutecznej Kampanii Negatywnej - IP: 213.17.161.* 25.10.02, 09:20 Wystarczyło ok. 14 godzin by Helga zrezygnowała z popierania swej kandydatki na Prezydenta W-wia - niezły wynik (nawet jak na kogoś tak utalentowanego jak ja). G. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Odniosłeś większy sukces 25.10.02, 10:52 Gość portalu: Galba napisał(a): > Wystarczyło ok. 14 godzin by Helga zrezygnowała z popierania swej kandydatki na > > Prezydenta W-wia - niezły wynik (nawet jak na kogoś tak utalentowanego jak ja). > > G. Bo Helga załamała się po rezygnacji Lidki (nawet nie wiem czy to prawda) czyli musiałał Pani Lidia przeczytać głosy z forum i przeraziła się muszę dodać nieskromnie ,że siły mojego głosu przeliczanego na 8 też. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Odniosłeś większy sukces 25.10.02, 12:04 Nie siej defetyzmu, Andrzej. Widzialam na wlasne oczy w tv wszystkich kandydatow i nikt sie nie wycofal. Ja tez sie nie wycofalam z wczorajszego wycofania)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Re: Odniosłeś większy sukces IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.02, 14:35 _helga napisała: > Nie siej defetyzmu, Andrzej. Widzialam na wlasne oczy w tv wszystkich > kandydatow i nikt sie nie wycofal. Ja tez sie nie wycofalam z wczorajszego > wycofania)) Sława! To byłoby fatalne gdyby p Lidia wycofała się, bo wtedy posttępactwo głosowałoby np na Frasyniuka... Choć WF podchwycił hasła pewnego kandydata do RM w drugiej kadencji, który startowal do Rady po d hasłem walki z korupcją i prywatyzacji majątku miasta... Czy zwykłe przeniesienie Kamienia Pomorskiego na większe miasto... Kandydat ten miał nawet zakaz druku i 8 fikcyjnych pozwów do sądu ale kilku palantów z Wrocławia 2000 ubił... Pozdrawiam! Ignorant +++ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Dutkiewicz wygra 28.10.02, 07:54 _helga napisała: > Pani Lidia to festiwal Vratislavia Cantans. > hihi!! To co Andrzej, bitwa? W drugiej turze będą na niego głosować sympatycy LPR i UPR, byli UW a nawet zdegustowani byli sympatycy SLD no i oczywiście moje 8 głosów zdecydowanie wspomoże ich wszystkich. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
chan_ka Powiedz Paulinie K 28.10.02, 08:23 czyli sali czyli kotu allacha i dziesieciu innym jej wcieleniom, zeby odpowiedziala na moje pytania Odpowiedz Link Zgłoś