drzudi 28.10.02, 10:24 ... robią w Czeczeni? Nijak nie mogę zrozumieć. Może ktoś mi to łopatologicznie wytłumaczyć? -- Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Witek Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: 217.96.16.* 28.10.02, 16:52 Mniej więcej to samo co polskie na Śląsku i w Gdańsku, Brytyjskie w Irlandii Północnej, a hiszpańskie w kraju Basków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Matko Boska !!!!!!! IP: *.echostar.pl 28.10.02, 17:16 Gość portalu: Witek napisał(a): > Mniej więcej to samo co polskie na Śląsku i w Gdańsku, Brytyjskie w Irlandii > Północnej, a hiszpańskie w kraju Basków. To Polskie Wojsko na Śląsku rżnie, morduje, grabi, torturuje i równa wszystko z ziemią ??????? Ślązacy DO BOJU !!!!!!!!! Cała Polska jest z wami !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Nie ma komu bojowac... IP: *.de / 192.120.171.* 04.11.02, 15:55 bo wszystkie chlopy na budowach w Reichu siedza... Musiolbys ich wpierwej skrzyknac... A i to nie wiodomo, czy przyjodo, bo gdyby tyn Slunsk podlaczyli, to podotki by trza zaczac placic... Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk7 Trochę ci sie pomieszało 05.11.02, 17:06 Gość portalu: Witek napisał(a): > Mniej więcej to samo co polskie na Śląsku i w Gdańsku, Brytyjskie w Irlandii > Północnej, a hiszpańskie w kraju Basków. Trochę ci sie pomieszało. Obecnosc Polski na Sląsku jest porównywalna do obecnosci Anglii w Anglii. A przy dużej dozie złosliwosci można by ją porównać do obecnosci Anglii w Walii. Irlandia to zupełnie odrębny kraj. Trzeba sie poduczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewiasta Re: Skad ty Witek przybyles?.... IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 05.11.02, 20:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewiasta Re: Skad przybyles, Witek ?.... IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 05.11.02, 20:32 ....albo dziadek historie tobie zle opowiedzial bo byl analfabeta.... no coz..jaki dziad taki wnuk! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 28.10.02, 20:50 drzudi napisał: > ... robią w Czeczeni? > Nijak nie mogę zrozumieć. > Może ktoś mi to łopatologicznie wytłumaczyć? > > -- > Pozdrawiam Łopatologicznie odpowiadam: wojska rosyjskie stoją w Czeczenii, ponieważ Czeczenia stanowi część składową Federacji Rosyjskiej. Inna sprawa, że skoro Czeczeńcy domagają się niepodległości, to prędzej czy później konieczne będzie polityczne rozwiązanie problemu, bo - jak widać - militarnie coś nie wychodzi ani jednym, ani drugim. I Putin pewnie by na to przystał (choćby po to, by się pozbyć kłopotu), gdyby nie fakt, że nie o Czeczenię tu chodzi, a o precedens. O ile Moskwa - z trudem - strawiła odłączenie się Ukrainy, Litwy itd., to tym razem chodzi już o rozkład samej Federacji, a na niepodległości Czeczenii z pewnością by się nie skończyło. Ale czy Czeczenia byłaby tworem zdolnym do samodzielnego bytu? Nie wiem i prawdę mówiąc mało mnie to obchodzi, szczególnie po wyczynach terrorystów czeczeńskich tudzież mafii czeczeńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krupski rypczak Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: *.nyc.rr.com 05.11.02, 02:23 Brawo gandalph. Jedyna logiczna i intelektualnie spojna wypowiedz w tym watku. Reszta nie umie grac w szachy. Dlaczego? Bo widzi tylko bierzaca sytuacje na szachownicy nie widzac nadchodzacego mata. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk7 poprawna odpowiedź: 05.11.02, 17:11 > Łopatologicznie odpowiadam: wojska rosyjskie stoją w Czeczenii, ponieważ > Czeczenia stanowi część składową Federacji Rosyjskiej. Inna sprawa, że skoro Łopatologicznie Niemcy i Ruscy tłumaczyli obecnosc swoich wojsk na ziemiach polskich w ostatnich stileciach zupełnie podobnie. Polska stanowiła legalnie część ich panstw. Wszystko na tym swiecie jest legalne. ZAwsze ktoś ustali odpowiednie prawo. A poprawna odpowiedź: Rosja realizuje tam swoją agresywną politykę imperialną. Podobnie jak UK w Irlandii Płn. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: poprawna odpowiedź: 05.11.02, 20:07 bzyk7 napisał: > > > Łopatologicznie odpowiadam: wojska rosyjskie stoją w Czeczenii, ponieważ > > Czeczenia stanowi część składową Federacji Rosyjskiej. Inna sprawa, że sko > ro > > > Łopatologicznie Niemcy i Ruscy tłumaczyli obecnosc swoich wojsk na ziemiach > polskich w ostatnich stileciach zupełnie podobnie. > Polska stanowiła legalnie część ich panstw. > Wszystko na tym swiecie jest legalne. ZAwsze ktoś ustali odpowiednie prawo. > > > A poprawna odpowiedź: > > Rosja realizuje tam swoją agresywną politykę imperialną. > Podobnie jak UK w Irlandii Płn. Porónanie niczym strzał kulą w płot!! Rosja realizowała tę politykę 200 i 50 lat temu, teraz sama nie wie jeszcze, co ze spuścizną tego okresu zrobić. Rosjanie bronią integralności Federacji (bo nie o Czeczenię tu chodzi!), Czeczeńcy chcą niepodległości, obie strony mają swoje racje, militarnego rozwiązania nie ma i chyba nie będzie. Czas na politykę. Inna rzecz, że po wyczynach terrorystów czeczeńskich nabrałem do nich wstrętu i życzę dobrze Moskwie raczej. Mam bowiem wrażenie, że tamtym niepodległość kojarzy się jednoznacznie z uprawianiem procederu, którym zajmowali się przez stulecia, tzn. ze zbójowaniem, jak mawiał Kwiczoł i Pyzdra. Ale w tym przypadku nie ma niczego śmiesznego. Może więc Putin zaproponowałby to samo co kiedyś Roosevelt separatystom z Puerto Rico: "Chcecie niepodległości? Proszę bardzo, już jutro, ale koniec z amerykańskimi paszportami, emeryturami, 30% cła na cukier" itp. Od razu im przeszło! A co do Polski, to gdyby nie sprzyjająca koniunktura polityczna końca I wojny światowej w połączeniu z dalekowzroczną polityką Piłsudskiego, to pewnie do dzisiaj bylibyśmy Krajem Prywislanskim i Wielkim Księstwem Poznańskim tudzież Galicją. Ale nie przypominam sobie, by w tamtym okresie Polacy wysadzali stacje metra bądź porywali ludzi dla okupu, o braniu zakładników nie wspomnę! Tfu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Brawo gandalph IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 21:31 100% zgody, a do tego jest to wojna znajomych drani ( ruscy ) z islamskimi fanatykami . Ruski zawsze będzie lepszy od miłośnika zakazu picia piwa i zwolennika prania kobiet po pyskach. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk7 Re: poprawna odpowiedź: 06.11.02, 16:56 > Porónanie niczym strzał kulą w płot!! Łau, zostałem przybity rzeczowoscią argumentu. > Ale w tym przypadku nie ma niczego śmiesznego. Może więc Putin zaproponowałby > to samo co kiedyś Roosevelt separatystom z Puerto Rico: "Chcecie > niepodległości? Proszę bardzo, już jutro, ale koniec z amerykańskimi > paszportami, emeryturami, 30% cła na cukier" itp. Od razu im przeszło! To własnie proponują sobie I Rosji Czeczeni od ponad 10 lat. I to Czeczeni tego chcą, a imperialna Rosja nie. Może powinienes trochę dokładniej czytać gazety, bo najwyrazniej masz problemy ze znajomoscią faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: poprawna odpowiedź: 06.11.02, 22:24 bzyk7 napisał: > > > Porónanie niczym strzał kulą w płot!! > > Łau, zostałem przybity rzeczowoscią argumentu. > > > > Ale w tym przypadku nie ma niczego śmiesznego. Może więc Putin zaproponowa > łby > > to samo co kiedyś Roosevelt separatystom z Puerto Rico: "Chcecie > > niepodległości? Proszę bardzo, już jutro, ale koniec z amerykańskimi > > paszportami, emeryturami, 30% cła na cukier" itp. Od razu im przeszło! > > > To własnie proponują sobie I Rosji Czeczeni od ponad 10 lat. > I to Czeczeni tego chcą, a imperialna Rosja nie. > Może powinienes trochę dokładniej czytać gazety, bo najwyrazniej masz problemy > ze znajomoscią faktów. Ze znajomością faktów u mnie nie jest najgorzej i to nie tylko tych sprzed tygodnia, lecz także trochę wcześniejszych. A Czeczeni szans na niepodległość nie mają, tak samo jak Kurdowie i wiele innych grup etnicznych. Skoro biorą się za "politykę", to powinni wiedzieć, że Putin nie może zgodzić się na niepodległość, bo sam wyleci. Zaś akcjami terrorystycznymi tylko pogarszają swoją sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewiasta Re: Odpowiedz biurokraty.... IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 05.11.02, 20:43 a oprocz tego dosc naiwna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Jak to Rosjanie.Piją i zabijają. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.10.02, 20:58 Najczęściej niewinnych Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 28.10.02, 21:03 Tłuka terrorystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: *.echostar.pl 28.10.02, 21:35 balzer napisał: > Tłuka terrorystow. Jak na razie to swoich tłuką, a raczej gazują. Cyklon B ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Robią to, czego chce Zachód ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 21:50 Kiedyś w Niemczech rozmawiałem z pewnym sympatykiem CDU. Jako człek dobrego serca współczułem Czeczencom ( właśnie Putin ich rozjeżdżał czołgami ). Niemiec wysłuchał cierpliwie, a następnie wyjaśnił, że : - Niemcy i cała UE popiera Rosję w Czeczenii z uwagi na islamski terroryzm, a tylko dla opinii publicznej tamtejsi politycy udają obrońców praw człowieka - Niemcy i cała UE mają w dupie rzezie w Czeczenii, byle tylko Rosjanie nie przeszkadzali im w dawnej Jugosławii - STO RAZY lepszym wyjściem jest dla Zachodu Putin trzymający za pysk muzułmańskich fanatyków od zgody na powstanie islamskiej Czeczenii i eksport rewolucji do innych regionów - Niemcy i cała UE wie, że tania rosyjska ropa jest skutecznym środkiem nacisku na arabskich szejków, żeby nie podwyższali cen swojej Jasne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pytanie IP: *.upc.chello.be 04.11.02, 15:54 Jaka jest roznica miedzy muzulmanami z Kosowa a muzulmanami z Czeczenii? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Pytanie 07.11.02, 10:36 Gość portalu: Ania napisał(a): > Jaka jest roznica miedzy muzulmanami z Kosowa a muzulmanami z Czeczenii? Taka, że tamci są w Kosowie, a owi w Czeczeni. Albańczyków z Kosowa i Albanii na Zachodzie, o ile mi wiadomo, też mają dosyć. Jedyne, co ich rózni, to to, że przez Kosowo nie jest planowany rurociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 04.11.02, 15:46 drzudi napisał: > ... robią w Czeczeni? > Nijak nie mogę zrozumieć. > Może ktoś mi to łopatologicznie wytłumaczyć? > > -- > Pozdrawiam Łopatologicznie: Dokładnie to samo co hitlerowcy robili w okupowanej Polsce. Wolność i Niepodległość dla Czeczenii!! Rosja precz z ziem okupowanych!! Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 06.11.02, 11:20 poliklinik napis> Łopatologicznie: > > Dokładnie to samo co hitlerowcy robili w okupowanej Polsce. > > Wolność i Niepodległość dla Czeczenii!! > Rosja precz z ziem okupowanych!! ha ha ha ... aleś mnie robawił.... a kiedy to istniało coś takiego co by się nazywało państwem czeczeńskim ??? od razu Ci odpowiem - NIGDY czeczenom zachciało się państwowości jak weszli tam rosjanie żeby im przeszkodzić w zbójowaniu we wszyskich ościennych krainach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: *.upc.chello.be 06.11.02, 17:03 mut napisał: > poliklinik napis> Łopatologicznie: > > > > Dokładnie to samo co hitlerowcy robili w okupowanej Polsce. > > > > Wolność i Niepodległość dla Czeczenii!! > > Rosja precz z ziem okupowanych!! > > > ha ha ha ... aleś mnie robawił.... a kiedy to istniało coś takiego co by się > nazywało państwem czeczeńskim ??? od razu Ci odpowiem - NIGDY > czeczenom zachciało się państwowości jak weszli tam rosjanie żeby im > przeszkodzić w zbójowaniu we wszyskich ościennych krainach Skoro nigdy nie bylo Czeczenii to gdzie weszli w takim razie Rosjanie? no tak a =Rosjanie to taki pokorny pacyfistyczny narod.Polske tez zawsze ochraniali.Jak do nas weszli w 1939 to tylko po to by Niemcow przed nami bronic,ktorych napadlismy. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 08:58 > > ha ha ha ... aleś mnie robawił.... a kiedy to istniało coś takiego co by s > ię > > nazywało państwem czeczeńskim ??? od razu Ci odpowiem - NIGDY > > czeczenom zachciało się państwowości jak weszli tam rosjanie żeby im > > przeszkodzić w zbójowaniu we wszyskich ościennych krainach > > > Skoro nigdy nie bylo Czeczenii to gdzie weszli w takim razie Rosjanie? Na tereny na których żyły plemiona czeczeńskie zajmujące się głównie napadaniem, grabieniem i mordowaniem mieszkańców państw ościennych. Ale nie zmienia to faktu że państwa czeczeńskiego nigdy nie było. Podobnie jak brytyjczycy kilkaset jat temu przypłynęli na tereny zamieszkałe przez indian i utworzyli sobie tam kolonię, która z czasem stała się państwem.... czy chcesz przy okazji kwestionować prawo do istnienia usa ?? Państwa indiańskiego w ameryce północnej też nigdy nie było > > no tak a =Rosjanie to taki pokorny pacyfistyczny narod.Polske tez zawsze > ochraniali.Jak do nas weszli w 1939 to tylko po to by Niemcow przed nami > bronic,ktorych napadlismy. to zupełnie inny wątek ale różnica miedzy nami a czeczenami jest taka ze my od 1000 lat mamy państwowość a oni nie mieli jej nigdy a poza tym jak się cofnąć do dalszej historii to sam nie wiem czy częściej rosjanie napadali na nas czy my na nich Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 10:43 mut napisał: > > > ha ha ha ... aleś mnie robawił.... a kiedy to istniało coś takiego co > by s > > ię > > > nazywało państwem czeczeńskim ??? od razu Ci odpowiem - NIGDY > > > czeczenom zachciało się państwowości jak weszli tam rosjanie żeby im > > > przeszkodzić w zbójowaniu we wszyskich ościennych krainach > > > > > > Skoro nigdy nie bylo Czeczenii to gdzie weszli w takim razie Rosjanie? > > Na tereny na których żyły plemiona czeczeńskie zajmujące się głównie > napadaniem, grabieniem i mordowaniem mieszkańców państw ościennych. Ale nie > zmienia to faktu że państwa czeczeńskiego nigdy nie było. > Podobnie jak brytyjczycy kilkaset jat temu przypłynęli na tereny zamieszkałe > przez indian i utworzyli sobie tam kolonię, która z czasem stała się > państwem.... czy chcesz przy okazji kwestionować prawo do istnienia usa ?? > Państwa indiańskiego w ameryce północnej też nigdy nie było > > > > > no tak a =Rosjanie to taki pokorny pacyfistyczny narod.Polske tez zawsze > > ochraniali.Jak do nas weszli w 1939 to tylko po to by Niemcow przed nami > > bronic,ktorych napadlismy. > > to zupełnie inny wątek > ale różnica miedzy nami a czeczenami jest taka ze my od 1000 lat mamy > państwowość a oni nie mieli jej nigdy > a poza tym jak się cofnąć do dalszej historii to sam nie wiem czy częściej > rosjanie napadali na nas czy my na nich Co do tego ostatniego, to nie masz racji. Jesli nie liczyć Dymitriad, to Polska wystąpiła zaczepnie przeciwko wschodniemu sąsiadowi tylko za Stefana Batorego, a i to w zamiarze odrobienia poprzednich strat terytorialnych. Wielu historyków twierdzi, że właśnie zbyt pasywna polityka Rzplitej była przyczyną wzrostu potęgi Moskwy, to już jednak inna sprawa. Ale poza tym dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: *.upc.chello.be 07.11.02, 10:48 mut napisał: > > > ha ha ha ... aleś mnie robawił.... a kiedy to istniało coś takiego co > by s > > ię > > > nazywało państwem czeczeńskim ??? od razu Ci odpowiem - NIGDY > > > czeczenom zachciało się państwowości jak weszli tam rosjanie żeby im > > > przeszkodzić w zbójowaniu we wszyskich ościennych krainach > > > > > > Skoro nigdy nie bylo Czeczenii to gdzie weszli w takim razie Rosjanie? > > Na tereny na których żyły plemiona czeczeńskie zajmujące się głównie > napadaniem, grabieniem i mordowaniem mieszkańców państw ościennych. Ale nie > zmienia to faktu że państwa czeczeńskiego nigdy nie było. byc moze ,ze panstwa czeczenskiego nie bylo tak jak nie bylo Izraela co nie znaczy,ze panstwo takie nie moze powstac. Tym bardziej,ze Czeczency roznia sie od Rosjan pod kazdym wzgledem,etnicznie,kulturowo i wyznaniowo. Podobnie jak brytyjczycy kilkaset jat temu przypłynęli na tereny zamieszkałe przez indian i utworzyli sobie tam kolonię, która z czasem stała się państwem.... czy chcesz przy okazji kwestionować prawo do istnienia usa ?? Kwestionowac istnienia USA nie mam zamiaru.Ale metody powstania i to co robili Amerykanie z rdennymi mieszkancami pochwalac nie mam zamiaru. Państwa indiańskiego w ameryce północnej też nigdy nie był Nigdzie nie twierdzilam,ze bylo.Panstwa polskiego tez nie bylo iles tam lat na mapach. no tak a =Rosjanie to taki pokorny pacyfistyczny narod.Polske tez zawsze ochraniali.Jak do nas weszli w 1939 to tylko po to by Niemcow przed nami bronic,ktorych napadlismy. to zupełnie inny wątek Ale wcale nie inny ,twierdzisz,ze +rosjanie bronia panstw osciennych przed Czeczencami.Od kiedy to Rosjanie bezinteresownie kogos bronia? Mozna nie lubic Islamu nie lubic Czeczencow ale nie gloryfikowac z tego powodu Rosjan. ale różnica miedzy nami a czeczenami jest taka ze my od 1000 lat mamy państwowość a oni nie mieli jej nigdy a poza tym jak się cofnąć do dalszej historii to sam nie wiem czy częściej rosjanie napadali na nas czy my na nich Skoro Izrael nie mial przez iles tam lat panstwowosci chyba ze dwa tysiace lat jak sie nie myle to po co mu panstwowosc teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 11:14 > byc moze ,ze panstwa czeczenskiego nie bylo tak jak nie bylo Izraela co nie > znaczy,ze panstwo takie nie moze powstac. > Tym bardziej,ze Czeczency roznia sie od Rosjan pod kazdym > wzgledem,etnicznie,kulturowo i wyznaniowo. oczywiście - tu się mogę zgodzić, że w zasadzie każdy kto chce ma prawo do własnego państwa, ale tu nie w tym jest problem - problem jest w tym ze czeczeni chcą to państwo sobie założyć z kawałka terytorium federacji rosyjskiej, a federacja (tak jak każde inne państwo na świecie) nie zgodzi się na oderwanie części kraju, a powodów jest kilka: 1 - chyba najważniejszy - bo niby dlaczego rosja miałaby oddać kawałek kraju 2. bo to byłby precedens i każdy by chciał swojego kawałka 3. bo kto chciałby mieć za sąsiada nieobliczalną czeczenię której mieszkańcy żyją ze zbójowania 4. bo tam jest strategiczny rurociąg 5. bo tam jest ropa kiedyś powstał tak jak piszesz izrael, niedawno amerykanie bombardowali kosowo które być może zostanie oderwane od serbii, ale to było zrobione siłą wobec państw słabszych, a rosja słaba nie jest i siłą nikt jej terytorium nie odbierze > > Podobnie jak brytyjczycy kilkaset jat temu przypłynęli na tereny zamieszkałe > przez indian i utworzyli sobie tam kolonię, która z czasem stała się > państwem.... czy chcesz przy okazji kwestionować prawo do istnienia usa ?? > > Kwestionowac istnienia USA nie mam zamiaru.Ale metody powstania i to co robili > Amerykanie z rdennymi mieszkancami pochwalac nie mam zamiaru. niestety ma tu zastosowanie stare przysłowie że "w kupie siła" a jak ktoś nie potrafi się zjednoczyć to traci tak stracili indianie, że nie potrafili się zjednoczyć i tak stracili czeczeni że do dziś się nie jednoczą tylko toczą walki plemienne > Państwa indiańskiego w ameryce północnej też nigdy nie był > Nigdzie nie twierdzilam,ze bylo.Panstwa polskiego tez nie bylo iles tam lat na > mapach. ale wtedy kiedy polski nie było na mapach (nie liczę okresu rozbiorów) to na mapach nie było też wiekszości innych krajów i z tego chaosu rodziły się właśnie państwa, gdyby w tamtych czasach rzymianom spodobał się nasz klimat to dziś pewnie mówilibyśmy po włosku bo też jako zlepek plemion nie mieliśmy szans w walce z jakimkolwiek państwem > > Ale wcale nie inny ,twierdzisz,ze +rosjanie bronia panstw osciennych przed > Czeczencami.Od kiedy to Rosjanie bezinteresownie kogos bronia? nikt nigdy nie bronił nikogo bezinteresownie tak rosjanie mieli interesy w obronie armenii, jak usa ma interesy w obronie izraela i tak samo mieli interesy w "obronie" kosowa > > Mozna nie lubic Islamu nie lubic Czeczencow ale nie gloryfikowac z tego powodu > Rosjan. do żadnej religii nic nie mam, czeczenów lubiłem dopóki niejaki basajew nie napadł na szpital w budionnowsku (tak to nawet faszyści nie postępowali) i ani mi w głowie gloryfikacja rosjan, ale nigdy nie odmówię im prawa do obrony integralności swojego terytorium > Skoro Izrael nie mial przez iles tam lat panstwowosci chyba ze dwa tysiace lat > jak sie nie myle to po co mu panstwowosc teraz? izrael ma państwo bo się potrafił zorganizować, ma słabych sąsiadów i silnych sojuszników już pisałem o tym parę linijek wyżej - czeczeni mogą sobie założyć państwo, ale ktoś im musi dać kawałek terytorium albo muszą go zdobyć siłą - z rosja raczej nie mają na to szans pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 10:39 Gość portalu: Ania napisał(a): > mut napisał: > > > poliklinik napis> Łopatologicznie: > > > > > > Dokładnie to samo co hitlerowcy robili w okupowanej Polsce. > > > > > > Wolność i Niepodległość dla Czeczenii!! > > > Rosja precz z ziem okupowanych!! > > > > > > ha ha ha ... aleś mnie robawił.... a kiedy to istniało coś takiego co by s > ię > > nazywało państwem czeczeńskim ??? od razu Ci odpowiem - NIGDY > > czeczenom zachciało się państwowości jak weszli tam rosjanie żeby im > > przeszkodzić w zbójowaniu we wszyskich ościennych krainach > > > Skoro nigdy nie bylo Czeczenii to gdzie weszli w takim razie Rosjanie? > > no tak a =Rosjanie to taki pokorny pacyfistyczny narod.Polske tez zawsze > ochraniali.Jak do nas weszli w 1939 to tylko po to by Niemcow przed nami > bronic,ktorych napadlismy. Nikt nie twierdzi, że Rosjanie to naród pacyfistyczny. Ale jeśli głebiej poskrobać, to okaże się, że to jedyny cywilizowany naród w tamtej części świata. A Czeczeni rzeczywiście chcą nie tyle niepodległości, co swobody uprawiania starego procederu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: *.upc.chello.be 07.11.02, 11:17 Nikt nie twierdzi, że Rosjanie to naród pacyfistyczny. Ale jeśli głebiej poskrobać, to okaże się, że to jedyny cywilizowany naród w tamtej części świata. A Czeczeni rzeczywiście chcą nie tyle niepodległości, co swobody uprawiania starego procederu. Za kilka lat byc moze sie okaze,ze my jestesmy dzikusami a Rosjanie to cywilizowany narod.Ktos taki jak Ty stwierdzi,ze niepodleglosc nie jest Polakom potrzebna bo wykorzystujemy niepodleglosc nie tak jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 11:35 > Za kilka lat byc moze sie okaze,ze my jestesmy dzikusami a Rosjanie to > cywilizowany narod.Ktos taki jak Ty stwierdzi,ze niepodleglosc nie jest > Polakom potrzebna bo wykorzystujemy niepodleglosc nie tak jak trzeba. > daj spokój.... jeśli prowadzisz dyskusję to merytorycznie a nie gdybaj zobacz z czego żyją czeczeni i czy można z kimś tam porozmawiać - przecież oni nawet miedzy sobą nie potrafią się porozumieć... "prezydent" sobie, plemiona sobie, bandy sobie, najemnicy sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 16:04 Gość portalu: Ania napisał(a): > > Nikt nie twierdzi, że Rosjanie to naród pacyfistyczny. Ale jeśli głebiej > poskrobać, to okaże się, że to jedyny cywilizowany naród w tamtej części > świata. A Czeczeni rzeczywiście chcą nie tyle niepodległości, co swobody > uprawiania starego procederu. > > > Za kilka lat byc moze sie okaze,ze my jestesmy dzikusami a Rosjanie to > cywilizowany narod.Ktos taki jak Ty stwierdzi,ze niepodleglosc nie jest Polakom > > potrzebna bo wykorzystujemy niepodleglosc nie tak jak trzeba. > Po pierwsze: powiedziałem, że Rosjanie są jedynym cywilizowanym narodem w tamtym rejonie świata czyli NA TLE INNYCH. Po drugie: nie sympatyzuję z żadnym ruchem wyzwoleńczym, który podkłada bomby i porywa Bogu ducha winnych ludzi; dlatego Czeczeńców stawiam na równi z tzw. Palestyńczykami itp. nacjami. Mówiąc krotko uważam ich za bandziorów. Po trzecie: nigdzie nie powiedziałem, że Polakom nie jest potrzebna niepodległość. Natomiast co do Czeczeńców, to o ile pamiętam trudnili się wiadomym procederem od wieków tylko tow. Stalin (którego metod też nie popieram!) im w tym przeszkadzał, a wcześniej car. Po czwarte: chyba się powtórzę, bo napisałem to w innym miejscu, że dla Rosji i Putina najlepszym wyjściem byłoby uznać niepodległość Czeczenii po czym odgrodzić się od niej "żelazną kurtyną", niech tam sobie kisną. Obawiam się jednak, że bardzo szybko pojawiliby się tam mudżahedini ludowi lub coś w tym rodzaju i byłby kłopot dla całego świata. Więc może lepiej stłumić to w zarodku, również w naszym własnym interesie? Odpowiedz Link Zgłoś
twojapoczta Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 13:35 mut napisał: > poliklinik napis> Łopatologicznie: > > > > Dokładnie to samo co hitlerowcy robili w okupowanej Polsce. > > > > Wolność i Niepodległość dla Czeczenii!! > > Rosja precz z ziem okupowanych!! > > > ha ha ha ... aleś mnie robawił.... a kiedy to istniało coś takiego co by się > nazywało państwem czeczeńskim ??? od razu Ci odpowiem - NIGDY > czeczenom zachciało się państwowości jak weszli tam rosjanie żeby im > przeszkodzić w zbójowaniu we wszyskich ościennych krainach Tym polnische banditen również się zachciało niepodległości. Postawiłeś więc znak równości między dzisiejszą armią rosyjską i hitlerowską policją popularniej znaną jako gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 14:47 > Tym polnische banditen > również się zachciało niepodległości. > Postawiłeś więc znak równości między dzisiejszą armią rosyjską i hitlerowską > policją popularniej znaną jako gestapo. )))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jak dobrze pomyślisz i się jeszcze raz zastanowisz to może załapiesz głowny wątek i nie bedziesz pisał bzdur ))) Odpowiedz Link Zgłoś
twojapoczta Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 08.11.02, 12:25 mut napisał: > > Tym polnische banditen > > również się zachciało niepodległości. > > Postawiłeś więc znak równości między dzisiejszą armią rosyjską i hitlerows > ką > > policją popularniej znaną jako gestapo. > > )))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > jak dobrze pomyślisz i się jeszcze raz zastanowisz to może załapiesz głowny > wątek i nie bedziesz pisał bzdur ))) To nie napisałam bzdury, ale ci, którzy wyrazili radość z masowych mordów o charakterze ludobójczym jakich na codzień dopuszczają się zbrodniarze z armii rosyjskiej. Precz z czerwonym faszyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 08.11.02, 14:33 > To nie napisałam bzdury, > ale ci, którzy wyrazili radość z masowych mordów o charakterze ludobójczym > jakich > na codzień dopuszczają się zbrodniarze z armii rosyjskiej. > Precz z czerwonym faszyzmem. piszac o bzdurach miałem na myśli porownywanie sytuacji polaków w czasie II wojny i obecną sytuacją czeczeńców 1. polacy od 1000 lat mieli państwowość i walczyli o niepodległość jako naród - czeczeńcy państwowości nie mieli nigdy i nawet w gronie swoich klanów nie potrafią się dogadać - "prezydent" jest ignorowany w zasadzie przez wszystkich 2. polscy partyzanci nigdy nie stosowali terroru, zawsze walczyli tylko z wojskiem a jeśli zabijali cywila to po wcześniejszej rozprawie sądu podziemnego - czeczeni nie bawią się w takie subtelności tylko rżną wszystkich jak leci 3. to że w czeczenii giną cywile wynika głownie z czeczeńskiej taktyki - po prostu chowają się wśród cywilów a gdzie drwa rąbią tam wióry lecą, a gazety piszą że np rosjanie zastrzelili 13 letniego chłopczyka, ale żadna nie wspomina o tym że 5 min wcześniej trzymał on w ręku kałacha i strzelał do rosjan 4. jeszcze nie słyszałem wyrazów radości z tego że rosjanie strzelają do czeczenów a nie raz słyszałem jak ludzie się cieszyli że czeczeni strzelają do rosjan - nawet do dzieci - przykładem jest pewien pan senator (nazwisko dla przyzwoitości pominę, ale wiadomo o kogo chodzi) który jawnie cieszył się że czeczeńscy terroryści wreszcie pokazali rosjanow w teatrze na co ich stać 5. wiem że rosjanie nie są święci, ale to co pokazują czeczeni przekracza wszelkie granice - tam jeńcy są mordowani w niezwykle wymyślne i okrutne sposoby - np poderżnięcie gardła przy ogólnej uciesze brodatych bestii Odpowiedz Link Zgłoś
twojapoczta Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 12.11.02, 13:47 mut napisał: > > To nie napisałam bzdury, > > ale ci, którzy wyrazili radość z masowych mordów o charakterze ludobójczym > > > jakich > > na codzień dopuszczają się zbrodniarze z armii rosyjskiej. > > Precz z czerwonym faszyzmem. > > piszac o bzdurach miałem na myśli porownywanie sytuacji polaków w czasie II > wojny i obecną sytuacją czeczeńców > 1. polacy od 1000 lat mieli państwowość i walczyli o niepodległość jako naród - > > czeczeńcy państwowości nie mieli nigdy i nawet w gronie swoich klanów nie > potrafią się dogadać - "prezydent" jest ignorowany w zasadzie przez wszystkich > 2. polscy partyzanci nigdy nie stosowali terroru, zawsze walczyli tylko z > wojskiem a jeśli zabijali cywila to po wcześniejszej rozprawie sądu > podziemnego - czeczeni nie bawią się w takie subtelności tylko rżną wszystkich > jak leci > 3. to że w czeczenii giną cywile wynika głownie z czeczeńskiej taktyki - po > prostu chowają się wśród cywilów a gdzie drwa rąbią tam wióry lecą, a gazety > piszą że np rosjanie zastrzelili 13 letniego chłopczyka, ale żadna nie wspomina > > o tym że 5 min wcześniej trzymał on w ręku kałacha i strzelał do rosjan > 4. jeszcze nie słyszałem wyrazów radości z tego że rosjanie strzelają do > czeczenów a nie raz słyszałem jak ludzie się cieszyli że czeczeni strzelają do > rosjan - nawet do dzieci - przykładem jest pewien pan senator (nazwisko dla > przyzwoitości pominę, ale wiadomo o kogo chodzi) który jawnie cieszył się że > czeczeńscy terroryści wreszcie pokazali rosjanow w teatrze na co ich stać > 5. wiem że rosjanie nie są święci, ale to co pokazują czeczeni przekracza > wszelkie granice - tam jeńcy są mordowani w niezwykle wymyślne i okrutne > sposoby - np poderżnięcie gardła przy ogólnej uciesze brodatych bestii Słuszną rację miał Lenin, gdy europejskich intelektualistów nazywał idiotami. Oj słuszną miał rację. Oj słuszną. Odpowiedz Link Zgłoś
gunther Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 04.11.02, 15:54 gwalcą, mordują i kradną. Acha, i pozalaja Putinowi miec wysokie notowania w sondazach Odpowiedz Link Zgłoś
twojinternet Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 05.11.02, 12:25 gunther napisał: > gwalcą, mordują i kradną. Acha, i pozalaja Putinowi miec wysokie notowania w > sondazach Słowem: okupują OBCY kraj i OBCY naród. Okupują szczególnie krwawo, ale za to z entuzjastycznym poparcie krajów UE. Precz z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 06.11.02, 11:24 > Słowem: okupują OBCY kraj i OBCY naród. > Okupują szczególnie krwawo, ale za to z entuzjastycznym poparcie krajów UE. > > Precz z UE. precz z preczem hehe ) nie okupują obcego kraju, tylko są w swoim - tamte ziemie nigdy nie były krajem do czasu aż weszły tam wojska carskie - sytuacja dokładnie analogiczna jak z indianami w ameryce północnej - nie mieli państwowości więc ktoś inny zrobił sobie tam państwo Odpowiedz Link Zgłoś
gunther Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 06.11.02, 14:46 To ze UE nie wysyla swoich wojsk do Czeczeni nie swiadczy ze popiera Rosjan. A to ze w Czeczeni nie bylo panstwa w nowoczesnym rozumieniu nie pozwala Rosjanom czuc tam jak u siebie, nie legalizuje ich. Pamietajmy ze PANSTWO tworza obywatele - czyli ci co maja pelnie praw. I MY to prawo mamy w POLSCE i jesli kiedych zechcemy to glowy tych co teraz sa glowami NASZEGO panstwa potocza sie ulicami. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 17:51 > To ze UE nie wysyla swoich wojsk do Czeczeni nie swiadczy ze popiera Rosjan. unia nie protestuje, bo to co robi rosja jest też w interesie unii - nikomu nie zależy na utworzeniu kolejnego państwa którego obywatele żyją ze zbójowania > A to ze w Czeczeni nie bylo panstwa w nowoczesnym rozumieniu nie pozwala > Rosjanom czuc tam jak u siebie, nie legalizuje ich. legalizuje dokładnie tak samo jak legalne jest istnienie np usa i kanady > Pamietajmy ze PANSTWO tworza obywatele - czyli ci co maja pelnie praw. I MY >to prawo mamy w POLSCE i jesli kiedych zechcemy to glowy tych co teraz sa > glowami NASZEGO panstwa potocza sie ulicami. mieszkańcy republiki ikczerii są właśnie obywatelami federacji rosyjskiej, a grupa obywateli nie ma prawa do secesji idąc dalej tym tropem można dojść do wniosku że na terenie czeczenii powinno powstać kilkadziesiąt państewek bo taki właśnie status mają tamte tereny - żyją tam klany walczące ze sobą i z pewnością niektórym klanom nie podobałoby się że rządzą nimi przedstawiciele innych klanów i każdy chciałby własnego terytorium Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 08.11.02, 13:16 mut napisał: >> idąc dalej tym tropem można dojść do wniosku że na terenie czeczenii powinno > powstać kilkadziesiąt państewek bo taki właśnie status mają tamte tereny - żyją > > tam klany walczące ze sobą i z pewnością niektórym klanom nie podobałoby się że > > rządzą nimi przedstawiciele innych klanów i każdy chciałby własnego terytorium I to jest właśnie całe cloux programu, utworzenie państwa wymaga wzniesienia się (pod względem świadomości) na szczebel wyższy niz plemienny czy klanowy. Polanie, Wiślanie, Mazowszanie itd. mają to już dawno za sobą, niestety, Czeczeńcy czy Albańczycy tkwią ciągle jeszcze w świecie plemiennym i dlatego nie wierzę w powstanie państwa czeczeńskiego. A z drugiej strony ani Rosja, ani Gruzja czy kot tam jeszcze nie zgodzą się, by u ich granic istniała "czarna dziura", w której znikają ich obywatele, a stamtąd z kolei zbrojne bandy dokonują wypadów na ich terytoria. Smutne to (z punktu widzenia Czeczeńców), ale niestety prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. TAJEMNICA WODY MINERALNEJ... IP: *.de / 192.120.171.* 04.11.02, 16:06 A gdyby tak Czesi usilowali nam Zywiec zabrac...? Zywiec,jak Zywiec, ale browar w Zywcu...! Przenigdy...! Trzeba by go bronic, jak niepodleglosci... Podobnie z Kaukazem... tam sa najlepsze w calej Rosji Wody Mineralne... A jak zrobic dobra "Stoliczna", czy "Moskovkoja" bez dobrej wody... A przy zlej wodziei zlej Vodce natychmiast prestiz kraju by podupadl... Ostatecznie moznaby zagryzac Ogurca pod gruzinski koniak... Ale z Gruzja ostatnio tez nie tego... Wiec tez musza bronic tych Wod, jak niepodleglosci... Odpowiedz Link Zgłoś
twojapoczta Re: TAJEMNICA WODY MINERALNEJ... 06.11.02, 10:52 Gość portalu: J.K. napisał(a): > A gdyby tak Czesi usilowali nam Zywiec zabrac...? > Zywiec,jak Zywiec, ale browar w Zywcu...! > Przenigdy...! Trzeba by go bronic, jak niepodleglosci... > > Podobnie z Kaukazem... > tam sa najlepsze w calej Rosji Wody Mineralne... > > A jak zrobic dobra "Stoliczna", czy "Moskovkoja" bez dobrej wody... > > A przy zlej wodziei zlej Vodce natychmiast prestiz kraju by podupadl... > Ostatecznie moznaby zagryzac Ogurca pod gruzinski koniak... > Ale z Gruzja ostatnio tez nie tego... > > Wiec tez musza bronic tych Wod, jak niepodleglosci... > > Paranoja czystej wody. Porównywać miłujących pokój Czechów do dyszących pasją mordowania Rosjan. TOż to skandal nawet polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. niestety...kolezenstwo samo wpuscilo sie w kanal.. IP: *.de / 192.120.171.* 06.11.02, 10:58 niezamierzony nawet przeze mnie... w roku 1918, Czesi sami zaatakowali Polakow na Zaolziu, zbrojnie zajmujac czesc Slaska Cieszynskiego zamieszkalego przez wiekszosc polska (ca. 100 tys...)... Zycze smacznego (piwka... moze byc czeskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 11:43 Łopatologicznie: - wpadają pijani do domów - muszkuja i zabierają cokolwiek co przdstawia jakąś wartość - kobiety gwałcą (niektórych facetów tez zeby ich upokorzyc) na oczach rodzin - młodych mężczyzn wywoża w nieznanym kierunku (niewykupieni w ciągu doby nigdy nie powracają) - domowników domagających się jakichkolwiek praw uciszają strzałem w głowe - sprzedają broń czeczeńskim terrorystom - ochraniaja terrorystów opłacających armie - sprowadzają do wspólnoty z czeczeni heroine kupowaną u czeczenskich terrorystów I kilka innych fantastycznych rzeczy. Wszystkich zwoleników rosyjskiego porządku i rozprawy z muzułmanami zapraszam do tego kraju żeby sobie troche pomieszkali a później pierdolili głupoty o walce z terrorystami. Armia rosyjska prawdziwych terrorystów ochrania bo diełają biznesy. W dupe dostają jak zawsze najsłabsi i niewinni. Jak wam pogwałcą troche synów i córki miłośc do kochanej armii rosysjkiej wam przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
chan_ka Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 06.11.02, 22:28 drzudi napisał: > ... robią w Czeczeni? > Nijak nie mogę zrozumieć. > Może ktoś mi to łopatologicznie wytłumaczyć? > > A jak robili to samo w Polsce przez 47 lat, to cie to nie denerwowalo? Bylo dla ciebie zrozumiale? Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... 07.11.02, 09:03 drzudi napisał: > ... robią w Czeczeni? > Nijak nie mogę zrozumieć. > Może ktoś mi to łopatologicznie wytłumaczyć? > > -- > Pozdrawiam nijak nie rozumiesz? przecież to oczywiste! Pilnują najbliższej drogi do Indii. Przecież nie mają Columba. Kto im odkryje Amerykę? d_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: bierki:* / 192.168.9.* 07.11.02, 11:08 drzudi napisał: > ... robią w Czeczeni? > Nijak nie mogę zrozumieć. > Może ktoś mi to łopatologicznie wytłumaczyć? > > -- > Pozdrawiam Robia porzadek z Czeczencami. Ale na razie brak im zdecydowania. Ja bym sie tak z nimi nie cackal. Czezency sa swietnie wyszkoleni i zdeterminowani, tu trzeba wiekszej stanowczosci. Jak to mozliwe ze liczba mieszkancow Czeczeni wciaz rosnie? I to mimo prowadzonej wojny? Tego to ja nie rozumiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: *.upc.chello.be 07.11.02, 11:21 Gość portalu: gitman napisał(a): Pozdrawiam Robia porzadek z Czeczencami. Ale na razie brak im zdecydowania. Ja bym sie tak z nimi nie cackal. Oswiecim bys im zorganizowal?Do WWorkuty bys ich wyslal czy moze Katyn bylby lepszy? Czezency sa swietnie wyszkoleni i zdeterminowani, tu trzeba wiekszej stanowczosci. Jak to mozliwe ze liczba mieszkancow Czeczeni wciaz rosnie? I to mimo prowadzonej wojny? Tego to ja nie rozumiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Są tam u siebie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 11:33 drzudi napisał: > ... robią w Czeczeni? > Nijak nie mogę zrozumieć. > Może ktoś mi to łopatologicznie wytłumaczyć? > > -- > Pozdrawiam ************************************************* wojska Federacji Rosyjskiej stacjonują w Czeczenii, bo stacjonują na terenie Federacji Rosyjskiej. Tak, jak armia III RP stacjonuje na terenie Śląska, np. A od pytania rozpoczynającego ten watek, jest pytanie ciekawsze: z jakimi paszportami wędrują po świecie szefowie "Republiki Iczkeria"? Z rosyjskimi (i który AWIR im je wydaje?), saudyjskimi, a może tureckimi, albo gruzińskimi? Bo nawet "prezydent" Maschadow nie zostałby wpuszczony do żadnego kraju świata z firmowanym perzez jego "rząd" paszportem. I to jest podstawowy dowód na obłudę, która wokół spraw czeczeńskich funkcjonuje. Gdzie mieszka większość Czeczenów? - W Republice Iczkeria, czy może w Moskwie? Wojna czeczeńska jest, bo jest to interes. Interes postsowieckich generałów w armii rosyjskiej z postsowieckimi generałami, którzy przypomnieli sobie, że z pochodzenia są Czeczenami. A cierpią na tym (jak zawsze w przypadku podobnych wojenek) narody czeczeński i rosyjski. Zawodowcy natomiast zawsze wychodzą na swoje. pzdr, G_rz Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Są tam u siebie 09.11.02, 17:36 Gość portalu: babariba napisał(a): > drzudi napisał: > > > ... robią w Czeczeni? > > Nijak nie mogę zrozumieć. > > Może ktoś mi to łopatologicznie wytłumaczyć? > > > > -- > > Pozdrawiam > > ************************************************* > > wojska Federacji Rosyjskiej stacjonują w Czeczenii, bo stacjonują na terenie > Federacji Rosyjskiej. > Tak, jak armia III RP stacjonuje na terenie Śląska, np. > A od pytania rozpoczynającego ten watek, jest pytanie ciekawsze: > z jakimi paszportami wędrują po świecie szefowie "Republiki Iczkeria"? > Z rosyjskimi (i który AWIR im je wydaje?), saudyjskimi, a może tureckimi, albo > gruzińskimi? > Bo nawet "prezydent" Maschadow nie zostałby wpuszczony do żadnego kraju świata > z firmowanym perzez jego "rząd" paszportem. > I to jest podstawowy dowód na obłudę, która wokół spraw czeczeńskich > funkcjonuje. > Gdzie mieszka większość Czeczenów? - W Republice Iczkeria, czy może w Moskwie? > Wojna czeczeńska jest, bo jest to interes. Interes postsowieckich generałów w > armii rosyjskiej z postsowieckimi generałami, którzy przypomnieli sobie, że z > pochodzenia są Czeczenami. > A cierpią na tym (jak zawsze w przypadku podobnych wojenek) narody czeczeński > i rosyjski. > Zawodowcy natomiast zawsze wychodzą na swoje. > pzdr, G_rz Czyli wniosek wynika z tego taki, że komuś (po jednej i drugiej stronie) ta wojna jest potrzebna! Odpowiedz Link Zgłoś
twojinternet Re: Są tam u siebie 13.11.02, 12:43 Nazwać Czeczenię Rosją. Oto i życiowy sukces polskiego intelektualisty. Czy nie jest to mijanie się z rozumem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Są tam u siebie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 09:27 twojinternet napisała: > Nazwać Czeczenię Rosją. > Oto i życiowy sukces polskiego intelektualisty. > Czy nie jest to mijanie się z rozumem? **************************************** A czy armia HISZPAŃSKA stacjonująca w Kraju Basków, też jest armią okupacyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: Są tam u siebie 14.11.02, 13:43 Gość portalu: babariba napisał(a): > twojinternet napisała: > > > Nazwać Czeczenię Rosją. > > Oto i życiowy sukces polskiego intelektualisty. > > Czy nie jest to mijanie się z rozumem? > **************************************** > > A czy armia HISZPAŃSKA stacjonująca w Kraju Basków, też jest armią okupacyjną? Wow. Tok myślenia naszych polskich intelektualistów jest zdumiewająco zadziwiający. Porównać armię rosyjską złożoną niemal z samych ludobójców z armią hiszpańską. Rzeczywiście opinia Lenina o europejskich intelektualistach jest słuszna. Oj słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Pytanie na czasie: Co wojska rosyjskie... IP: *.ite.waw.pl 13.11.02, 14:03 Chodzi o ropę naftową. Ruscy, tak samo jak i Amerykanie chcą położyć swoją łapę na bogatych źródłach ropy. Tym pierwszym taniej byłoby wycofać się z Czeczenii, mniej rosyjskich żołnierzy by zginęło, mniejsze straty w sprzęcie, mniejsze koszty utrzymania Czeczenii przy federacji, lepszy wizerunek polityczny na świecie, itd itp. Tylko, że tam jest DUŻA ROPA i ropociągi. To samo jest z Irakiem. Tam też chodzi o DUŻĄ ROPĘ. Irak nie zagraża USA, ani żadnemu z krajów NATO (za daleko, Irak nie ma sprzętu do przenoszenia środków bojowych, samolotów dalekiego zasięgu, rakiet). Nawet jeśli Saddam posiada broń masowego rażenia, to w regionie Bliskiego Wschodu jest takich krajów znacznie więcej. Dlaczego USA nie zaatakują Izraela, który według potwierdzonych doniesień wywiadów ma wszelkie możliwe rodzaje broni masowego rażenia, w tym bomby atomowe i rakiety do ich przenoszenia. Iran, Pakistan, Egipt ? W uczelnianym laboratorium przeciętny student chemii jest w stanie produkować fosgen, iperyt albo inne świństwo. Nie chodzi też o nieludzki reżim Saddama. Są na tym świecie bardziej krawawe i nieludzkie dyktatury, które USA jakoś toleruje, a nawet utrzymuje stosunki dyplomatyczne (np. Namibia, Chiny). Chodzi o NAJBOGATSZE ZASOBY ROPY NAFTOWEJ NA ŚWIECIE. Za to właśnie pójdą walczyć dzielni marines i żołnierze krajów sprzymierzonych, polscy pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Jak to co?! Pacyfikują czeczeńskie wsie. Nie ... IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 13.11.02, 14:12 ... śpiewałeś w młodości takich zwrotek jak: Jak dobrze nam upalnym latem pacyfikować ruską wieś, iść przez opłotki z automatem i czuć na butach świeżą krew. Gance gal, gance gal i czuć na butach świeżą krew. Odpowiedz Link Zgłoś