Dodaj do ulubionych

FIRE, GO WITH ME

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 15:31
Open your cha-cha
I'll be your da-da
Be my go-go
show me your logo
Be my mama
I'll be your lama
Be my diva
I'll be your sziva

oto skrót treść i forma (jestem łaskawa w treści formy) wszystkich ostatnich
wątków ZUPEŁNIE POZBAWIONYCH SENSU. Hej zabójczy bruneci i blondyni, rude,
pregowane i skrzydlate panny, zakochani w ksiegowych i dyrektorach! Róbcie do
siebie netowe perskie oczy! Ja za kilka dni wrócę i zobacze, co Wam z tego
wyszło. Wątek spadnie. Dopilnujecie tego.
Miriam
Obserwuj wątek
    • Gość: fnoll Re: FIRE, GO WITH ME IP: *.ds.uj.edu.pl 07.10.01, 16:30
      dziś prawdziwych wieśniaków już nie ma wink
    • Gość: orange Życie trwaniem zupełnie pozbawionym sensu IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 16:34

Otworzyłaś swoje serce
      Będę twoim przyjacielem
      Będziesz moim snem
      Daj mi proszę jakiś znak
      Bądź...
      Będę twoim przyjacielem
      To już przecież nie tak wiele
      Jeśli nie chcesz...
      Tylko bądź
      • Gość: orange podteksty? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 20:16

Interpretacje?
        Didaskalia?
        "Tylko dla mnie."

• Gość: Porter Re: FIRE, WALK WITH ME IP: *.ppp.polbox.pl 08.10.01, 00:39
      a nie "GO", an glisto.
    • Gość: piotrq FIRE, WALK WITH ME (AND SOME COLD WATER, OR EVEN ICE)... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 02:21
      ... jesli juz musimy sie porozumiewac w angielszczyznie.

Miriam, dziecątko złote (jak mówiła moja babcia), co tobie? A nie przesadzasz
      ty troszeczkę? A coż cię obchodzić może treść cudzych wątków? Przecież możesz
      je omijać, jeżeli ci się nie podobają, albo jeżeli nie podobają ci się autorzy
      (-rki). To jest dokładnie tak, jak z włączaniem stacji tv albo z słuchaniem
      muzyki: masz wybór. Na tym polega normalne zycie. Póki masz wybór - jest
      dobrze. Jeżeli nie masz wyboru - jest źle. Pomyśl nad tym. Tym bardziej pomyśl,
      że pomysł oceniania tego, czy jakiś wątek p o w i n i e n się na forum
      znaleźć, jest niebezpieczny w założeniu - prowadzi wprost do... ograniczenia
      wolności wypowiedzi, z której chyba lubisz - jak każdy - korzystać.

Napij się więc, dziecątko złote, tej cold water z sokiem malinowym od mojej
      babci, odetchnij i powróć do swojej normalnej formy.

Pozdrawiam cię
    • Gość: Abe Re: FIRE, GO WITH ME - do Miriam IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 03:58
      Gość portalu: Miriam napisał(a):

> Open your cha-cha
      > I'll be your da-da
      > Be my go-go
      > show me your logo
      > Be my mama
      > I'll be your lama
      > Be my diva
      > I'll be your sziva
      >
      > oto skrót treść i forma (jestem łaskawa w treści formy) wszystkich ostatnich
      > wątków ZUPEŁNIE POZBAWIONYCH SENSU. Hej zabójczy bruneci i blondyni, rude,
      > pregowane i skrzydlate panny, zakochani w ksiegowych i dyrektorach! Róbcie do
      > siebie netowe perskie oczy! Ja za kilka dni wrócę i zobacze, co Wam z tego
      > wyszło. Wątek spadnie. Dopilnujecie tego.
      > Miriam

Miriam! Wyluzuj! A czemu nie?
      No i co, że księgowy albo dyrektor? Te skrzydlate to też nie szansonistki.
      Czy wszystko musi mieć sens? Czy naprawdę sądzisz, że te romanse sen z oczu
      wszystkim spędzają? Metrykę swoją gdzieś ujawniłaś, więc zaufaj starszej pani,
      że za czas jakiś dystansu do tego odpowiedniego nabierzesz.
      Przestań ofukiwać. Wróć do klimatów swoich niepowtarzalnych i daj się nimi
      nacieszyć - także tym paniom i panom, którzy niekoniecznie zawsze świat muszą
      ratować. Miriam - daj się nadal lubić. smile))))

• Gość: Miriam Re: FIRE, GO WITHOUT ME - do Abe IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 16:06
        Gość portalu: Abe napisał(a):

> Gość portalu: Miriam napisał(a):
        >
        > > Open your cha-cha
        > > I'll be your da-da
        > > Be my go-go
        > > show me your logo
        > > Be my mama
        > > I'll be your lama
        > > Be my diva
        > > I'll be your sziva
        > >
        > > oto skrót treść i forma (jestem łaskawa w treści formy) wszystkich ostatni
        > ch
        > > wątków ZUPEŁNIE POZBAWIONYCH SENSU. Hej zabójczy bruneci i blondyni, rude,
        >
        > > pregowane i skrzydlate panny, zakochani w ksiegowych i dyrektorach! Róbcie
        > do
        > > siebie netowe perskie oczy! Ja za kilka dni wrócę i zobacze, co Wam z tego
        >
        > > wyszło. Wątek spadnie. Dopilnujecie tego.
        > > Miriam
        >
        > Miriam! Wyluzuj! A czemu nie?
        > No i co, że księgowy albo dyrektor? Te skrzydlate to też nie szansonistki.
        > Czy wszystko musi mieć sens? Czy naprawdę sądzisz, że te romanse sen z oczu
        > wszystkim spędzają? Metrykę swoją gdzieś ujawniłaś, więc zaufaj starszej pani,
        > że za czas jakiś dystansu do tego odpowiedniego nabierzesz.
        > Przestań ofukiwać. Wróć do klimatów swoich niepowtarzalnych i daj się nimi
        > nacieszyć - także tym paniom i panom, którzy niekoniecznie zawsze świat muszą
        > ratować. Miriam - daj się nadal lubić. smile))))
        >

Na taki post, na taką sugestię mogę tylko usmiechnąć sie i rzec OK! Zrobię co
        mogę! pozdro serdeczności i trzymajcie sie. Abe, jesteś bardzo miła.
        miriam
    • Gość: borsuk Re: FIRE, GO WITH ME IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.01, 09:13
      Droga i szanowna Miriam,
      tak jak jestem zachwycony forma, trescia i dowcipem wierszyka, jestem zasmucony
      jego celem i okolicznosciami powstania.
      Czy nie zechcialabys zrewidowac jednak swych pogladow na
      temat "niemerytorycznych" glosow na forum.

Rozmica polega na tym, ze dyskutujac na tematy merytoryczne zwlaczasz poglady.
      Dyskutujac na tematy niemerytoryczne, obrazasz ludzi.

Inteligencji swej dowiodlas niejednokrotnie.
      Czekamy na inne Twoje zalety.

pozostajac w podziwie
      borsuk
      • Gość: Onyx Re: FIRE, GO WITH ME IP: 62.87.254.* 09.10.01, 11:32
        Drogi Borsuku!
        Określenie „niemerytoryczne tematy” może nie jest najszczęśliwsze, ale znamy
        przecież naszą Miriam i nietrudno zrozumieć o co jej chodzi. Myślę że nie
        jest to publiczną tajemnicą, że poziom dyskusji na „Forum” , poza wyjątkami ,
        nigdy nie był wysoki, a ostatnimi czasy obniżył się do poziomu tzw. gleby,
        lub intelektualnej nędzy.
        Miriam pewnie chciałaby uszczknąć trochę wody z kropelki rosy na jakimś
        intelektualnym kwiatku a tutaj łąka pełna chwastów. Nawet osoby wybitne
        potrzebują aby w otoczeniu pojawił się ktoś, lub coś, co ich zainspiruje,
        pozwoli wspiąć się wyżej, lub dostrzec rzeczy które umknęły.
        Miriam jest uzależniona od „Forum” jak roślina od wody i aby żyć pełnią
        potrzebuje odpowiedniej pożywki – stąd nawoływanie o tzw. merytoryczność.
        Pozdrawiam
        Onyx
        • Gość: Miriam Re: FIRE, GO WITH ME buziak dla onyxa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 16:13
          Gość portalu: Onyx napisał(a):

> Drogi Borsuku!
          > Określenie „niemerytoryczne tematy” może nie jest najszczęśliwsze,
          > ale znamy
          > przecież naszą Miriam i nietrudno zrozumieć o co jej chodzi. Myślę że nie
          > jest to publiczną tajemnicą, że poziom dyskusji na „Forum” , poza w
          > yjątkami ,
          > nigdy nie był wysoki, a ostatnimi czasy obniżył się do poziomu tzw. gleby,
          > lub intelektualnej nędzy.
          > Miriam pewnie chciałaby uszczknąć trochę wody z kropelki rosy na jakimś
          > intelektualnym kwiatku a tutaj łąka pełna chwastów. Nawet osoby wybitne
          > potrzebują aby w otoczeniu pojawił się ktoś, lub coś, co ich zainspiruje,
          > pozwoli wspiąć się wyżej, lub dostrzec rzeczy które umknęły.
          > Miriam jest uzależniona od „Forum” jak roślina od wody i aby żyć p
          > ełnią
          > potrzebuje odpowiedniej pożywki – stąd nawoływanie o tzw. merytoryczność.
          >
          > Pozdrawiam
          > Onyx

Buźka dla Onyxa za ten zabawny pościk ze szpileczką i ze złotą główką, ale wszak
          z charmem i dąsem. A to doceniam smile))
          miriam
          • Gość: max ŁAAAŁ! :)))) Dlaczego chwasty są szkodliwe? IP: *.net.bialystok.pl 09.10.01, 17:05

> Gość portalu: Onyx napisał(a):
            >
            > > Drogi Borsuku!
            > > Określenie „niemerytoryczne tematy” może nie jest najszczęśli
            > wsze,
            > > ale znamy
            > > przecież naszą Miriam i nietrudno zrozumieć o co jej chodzi. Myślę że
            > nie
            > > jest to publiczną tajemnicą, że poziom dyskusji na „Forum” , p
            > oza w
            > > yjątkami ,
            > > nigdy nie był wysoki, a ostatnimi czasy obniżył się do poziomu tzw. gl
            > eby,
            > > lub intelektualnej nędzy.
            > > Miriam pewnie chciałaby uszczknąć trochę wody z kropelki rosy na jakimś
            > > intelektualnym kwiatku a tutaj łąka pełna chwastów. Nawet osoby wybitne
            > > potrzebują aby w otoczeniu pojawił się ktoś, lub coś, co ich zainspiruje,
            > > pozwoli wspiąć się wyżej, lub dostrzec rzeczy które umknęły.
            > > Miriam jest uzależniona od „Forum” jak roślina od wody i aby
            > żyć p
            > > ełnią
            > > potrzebuje odpowiedniej pożywki – stąd nawoływanie o tzw. merytorycz
            > ność.
            > >
            > > Pozdrawiam
            > > Onyx
            >
            > Buźka dla Onyxa za ten zabawny pościk ze szpileczką i ze złotą główką, ale wsza
            > k
            > z charmem i dąsem. A to doceniam smile))
            > miriam

hi hi ;>

"a tutaj łąka chwastów!" Hej! Onyx ( taki kamien szlachetny! dla przypomnienia
            gawiedzi ) a jak sie zwalcza chwasty? przypominasz sobie? mozna "ręcznie"
            i "chemicznie" (ponoc szybciej?) wink
            "pozwoli wspiąć się wyżej" czyli nad chwastami! jeeej! te "nad" juz niejednego
            oszołomiło - w tym Ciebie? ;/

czy komus kontekst nie pasuje?on jest! i straszy! moge komus wyjawic?
            kto chce? :]

PS. No Stary! jaki temat dla Ciebie jest merytoryczny?
            Ja proponuje taki np. "odruchy rasistowskie a perz" i jak? lipa?
            no to moze to "szarancza a równy dostep do chwastów" ?
            albo "boisko z trawą - przymusowa edukacja?" nie?

pozdr. ;>

http://chwasty.terramail.pl/
            • civic_vtec Re: ŁAAAŁ! :)))) czym sie roznia chwasty 09.10.01, 18:17
              Gość portalu: max napisał(a):

> "a tutaj łąka chwastów!" Hej! Onyx ( taki kamien szlachetny! dla przypomnienia
              > gawiedzi ) a jak sie zwalcza chwasty? przypominasz sobie? mozna "ręcznie"
              > i "chemicznie" (ponoc szybciej?) wink

Takie pytanie do Maxa - jak odroznic chwasty od roslin uprawnych i pozytecznych?
              Proste: wyrwac wszystko, chwasty odrosna smile

Nie wyrywac!!! Auuu!

vtec
              • Gość: max w więc obaczmy co Herbicydy na to! :> IP: *.net.bialystok.pl 09.10.01, 18:25
                civic_vtec napisał(a):

> Gość portalu: max napisał(a):
                >
                > > "a tutaj łąka chwastów!" Hej! Onyx ( taki kamien szlachetny! dla przypomni
                > enia
                > > gawiedzi ) a jak sie zwalcza chwasty? przypominasz sobie? mozna "ręcznie"
                > > i "chemicznie" (ponoc szybciej?) wink
                >
                > Takie pytanie do Maxa - jak odroznic chwasty od roslin uprawnych i pozytecznych
                > ?
                > Proste: wyrwac wszystko, chwasty odrosna smile
                >
                > Nie wyrywac!!! Auuu!
                >
                > vtec

Pozytywne oddziaływanie chwastów

Okazuje się że chwasty obok wszystkich swoich szkodliwych właściwości posiadają
                też kilka pozytywnych cech:

1.Niektóre posiadają właściwości lecznicze (cenny dodatek do paszy na pastwiskach)

2.Ochraniają wierzchnią warstwę gleby przed zaskorupieniem i erozją

3.Zatrzymują składniki pokarmowe w glebie

4.Stwarzają korzystne warunki dla rozwoju organizmów pożytecznych

5.Mogą przez działanie allelopatyczne stymulować wzrost roślin uprawnych.

--------------------------------------------------------------------------------

allelopatyczne działanie-wydzielanie przez rośliny do środowiska różnych
                substancji chem. które mogą korzystnie lub niekorzystnie oddziaływać na inne
                organizmy.

Dialektycznie i naukowo! Panie! wink
              • Gość: max np taki nielegalny Mak polny -Papaver rhoeas! to dopiero chwast! ;> IP: *.net.bialystok.pl 09.10.01, 18:40
                Mak polny -Papaver rhoeas
                Rodzina -makowate (Papaveraceae)
                Kwitnienie od maja do sierpnia.
                Roślina jednoroczna zimująca.
                Chwast segetalny, zachwaszcza gł. zboża ozime
                rzadziej rośliny okopowe.
                Trujący.

dziwne! trujacy? toż jadłem! hmm
        • Gość: borsuk Re: FIRE, GO WITH ME IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.01, 20:47
          Drogi Onyxie,
          Określenie „niemerytoryczne tematy” może nie jest najszczęśliwsze, ale nie
          rozumiem dlaczego zaliczasz mnie do chwastow. W okresleniu do mnie mozna by
          uzyc ostatecznie slowa chwost (ogon), ale juz przeciw kutasowi bym sie bronil.
          Nie rozumiem dlaczego krzywdzisz Miriam, imputujac jej, ze potrzebuje jakiejs
          wysokiej inspiracji. Po wierszu sadzac wystarczaja jej chwasty. Podoba mi sie.
          Naprawde. Znaczy wiersz.

A Miríam jest jeszcze wspanialsza gdy nie obraza ludzi. Czasem probuje ja sobie
          wyobrazic. Wydaje mi sie ze jest podobna do jednej pieknej kobiety o imieniu
          Lidia, ktora kiedys w Lodzi spotkalem.
          Ale Lidia byla idealem nieosiagalnym.
          Ot sentymenty.

pozdrawiam Cie

borsuk
          • Gość: Onyx Re: FIRE, GO WITH ME- Miętowy Ocean IP: 62.87.254.* 10.10.01, 12:29
            Drogi Borsuku!

Nawet do głowy mi nie przyszło że możesz być chwastem lub czymś w tym
            rodzaju. Tak na marginesie klasyfikacji roślin na użyteczne i nieużyteczne
            (chwasty), to w tej drugiej grupie znajdują się różnego rodzaju ziółka,
            niepozorne, ubogie w formę, ale w połączeniu z nasza nadzieją na cud
            uzdrowienia, maja swoje miejsce w naszych sercach. Taka na przykład „mięta”
            można ją pić jako napar, jeść jako cukierek (świeży oddech), lub popaść w
            stan duszy zwany „czuciem mięty” - może to spotkać każdego, ciebie Borsuku
            również.
            Nie rozsiewaj więc delikatnego zapachu mięty, bo niektórzy mają wyczulone
            receptory na ten zapach i reagują odwrotnie, wycofując się na bezpieczne,
            dobrze przewietrzane obszary.
            Umiejętność żeglowania po Miętowym Oceanie, nie tylko na „forum”, wymaga
            znajomości kilku podstawowych zasad, pisanie lub mówienie dobrze o
            kobiecie w towarzystwie innej kobiety, odbierane jest przez tą druga jako
            osobisty afront - stąd po personalizowanych postach pełnych komplementów,
            pojawiają się często „zimne prysznice”, otwierane przez te drugie,
            pominięte.

Pozdrawiam
            Onyx

PS (tak przy okazji do Miriam)
            Skorzystam z tego postu i podziękuję za ciepłe słowa. Pisałaś kiedyś o winie,
            że są lepsze i gorsze roczniki – jaw wiesz zależy to głównie od pogody, która
            ma wpływ na dojrzewanie winogron. To jest prawda, natomiast nie jest prawdą, że
            każde wino z wiekiem n staje się szlachetniejsze i lepsze. Wina zyskujące z
            czasem muszą być specjalnie wyselekcjonowane i przygotowane. Przechowuje się
            je w nowiutkich , nieużywanych wcześniej dębowych beczkach. Generalizują
            tematykę konsumpcji win można stwierdzić, że na starcie (początku) większość
            serwowanych win jest dobra, niektóre, jak szampan, uderzają do głowy od razu,
            ale czas służy tylko wybranym.
            Dobrym, dojrzałym winem trzeba się delektować, a nie upijać. Do upijania
            najlepsza jest typowa „siwucha”, gwarantowana satysfakcja z bardziej lub
            mniej twórczym „moralniakiem”.

Pozdrawiam
            Onyx

• civic_vtec Re: FIRE, GO WITH ME 08.10.01, 10:50
      Miriam???

vtec
    • civic_vtec Re: FIRE, GO WITH ME 09.10.01, 16:39

> Open your cha-cha
      > I'll be your da-da
      > Be my go-go
      > show me your logo
      > Be my mama
      > I'll be your lama
      > Be my diva
      > I'll be your sziva
      >
      > oto skrót treść i forma (jestem łaskawa w treści formy) wszystkich ostatnich
      > wątków ZUPEŁNIE POZBAWIONYCH SENSU. Hej zabójczy bruneci i blondyni, rude,
      > pregowane i skrzydlate panny, zakochani w ksiegowych i dyrektorach! Róbcie do
      > siebie netowe perskie oczy! Ja za kilka dni wrócę i zobacze, co Wam z tego
      > wyszło. Wątek spadnie. Dopilnujecie tego.
      > Miriam

Wiesz Miriam, ze masz racje - tego Ci mowic nie trzeba. Jest jednak wiele racji i
      nie musza sie one wykluczac - i tego tez mowic Ci nie trzeba.
      Zabolalo mnie tylko stwierdzenie, ze nie ma na forum nikogo, kto chcialby Ci
      tutaj odpowiedziec. Teraz wiesz, ze nie jest to prawda.

pozdrawiam - vtec
      • Gość: ethanol Re: FIRE, GO WITH ME IP: 151.112.27.* 11.10.01, 01:46
        Dear Miriam,
        Roses are red,
        Violets are blue,
        ....lets fuck...

• Gość: Abe Re: FIRE, GO WITH ME IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 02:00
          To dalej leciało jakoś tak: my się kochamy jak dwa aniołki.
          Ale Ty mi ethanol na aniołka nie bardzo wyglądasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka