Dodaj do ulubionych

Co znaczy poczucie wspólnotej obywatelskiej

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 00:20
Niniejszym pragne przypomnieć wszystkim o tym, ze można inaczej. Ze ci,
ktorym nie wychodzi w zyciu to także jedni z nas. Czy pamietacie jak w 1997
roku rzad W. Brytanii (może wladze Londynu, nie pamietam) udostepnily
reprezentacyjne pomieszczenia w gmachu Admiralicji na Trafalgar Square
bezdomnym, gdyż taka cięzka zima nadeszla? Ratujac wielu z nich zycie. Moze
tak nasz rzad by oddał troche swoich cieplych pomieszczeń dla biednych? W
końcu, jak pisze jeden z forumowiczow, zamarzlo u nas juz ponad 180 osób. Oto
link:

news.bbc.co.uk/1/hi/uk/40279.stm
Obserwuj wątek
    • hazet_95 Nie chcę być złosliwy... 05.01.03, 00:29
      ...ale skoro Ty dystansujesz się od rządu i prezydenta,
      to jestes jakby ostatnią osobą mogacą apelowac o
      wspólnotę obywatelską. Tego nie można zrobić wbrew
      sobie...
      • Gość: AdamM Nie za bardzo rozumiem - IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 00:36
        oczywiscie, ze nie popieram ani Kwasniewskiego ani Millera, ale co to ma do
        rzeczy? Mimo to domagam się od nich przynajmniej jakichś namiastek ludzkich
        zachowań. To wlasnie jest ten element obywatelskiej wspolnoty. Mojej - gdyż nie
        dystansuję się od uczestniczenia w zyciu spolecznym i dialogu i (potencjalnie)
        ich, gdyz mogą cos w duchu wspolnoty obywatelskiej uczynić.

A.
        • Gość: Janusz Re: Nie za bardzo rozumiem - IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 00:48
          Gość portalu: AdamM napisał(a):

> oczywiscie, ze nie popieram ani Kwasniewskiego ani Millera, ale co to ma do
          > rzeczy? Mimo to domagam się od nich przynajmniej jakichś namiastek ludzkich
          > zachowań. To wlasnie jest ten element obywatelskiej wspolnoty. Mojej - gdyż
          nie
          >
          > dystansuję się od uczestniczenia w zyciu spolecznym i dialogu i
          (potencjalnie)
          > ich, gdyz mogą cos w duchu wspolnoty obywatelskiej uczynić.
          >
          > A.
          ================
          A ja apelowałbym do biskupów, do księży. Wszak żyją w przestronnych pałacach i
          plebaniach gdzie na ogrzewaniu raczej nie oszczedzająsmile
          Byłby jeszcze jeden z tego pożytek. Mogliby udowodnić, że słowa, które głoszą z
          ambony nie rozmijają się z elementarną praktyką życia codziennego. Czy sytuacja
          bezdomnych zamarzających ludzi nie jest dla nich jak wyrzut sumienia?

Janusz
    • Gość: Scan Re: Co znaczy poczucie wspólnotej obywatelskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 00:45
      A oddasz kawałek swojej piwnicy - psom kotom, ludziom, idioto?
      Zacznij od siebie , a potem pisz - "zróbcie choć część tego, co ja".
      Rozpocznij od oddania PC do Markotu.
      Kompletny matoł.

> Niniejszym pragne przypomnieć wszystkim o tym, ze można inaczej. Ze ci,
      > ktorym nie wychodzi w zyciu to także jedni z nas. Czy pamietacie jak w 1997
      > roku rzad W. Brytanii (może wladze Londynu, nie pamietam) udostepnily
      > reprezentacyjne pomieszczenia w gmachu Admiralicji na Trafalgar Square
      > bezdomnym, gdyż taka cięzka zima nadeszla? Ratujac wielu z nich zycie. Moze
      > tak nasz rzad by oddał troche swoich cieplych pomieszczeń dla biednych? W
      > końcu, jak pisze jeden z forumowiczow, zamarzlo u nas juz ponad 180 osób. Oto
      > link:
      >
      > <a
      href="http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/40279.stm"target="_blank">news.bbc.co.uk
      > /1/hi/uk/40279.stm</a>
      • Gość: AdamM Posluchaj IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 00:49
        glupku. Nie wiesz do kogo piszesz i nie wiesz co ja robię w kwestii, o ktorej
        tu piszemy. Zamknij wiec lepiej niewyparzoną mordę i przestan sie wpie*dalać,
        jesli nic oprocz niecheci do innych nie masz do zaoferowania, kretynie.
        Zrozumiales?

A.
        • hazet_95 Ale żeby poczucie wspólnoty obywatelskiej... 05.01.03, 00:52

> glupku. Nie wiesz do kogo piszesz i nie wiesz co ja
          robię w kwestii, o ktorej
          > tu piszemy. Zamknij wiec lepiej niewyparzoną mordę i
          przestan sie wpie*dalać,
          > jesli nic oprocz niecheci do innych nie masz do
          zaoferowania, kretynie.
          > Zrozumiales?

...pozwalało Ci tak pisać do współobywatela??? Ohyda!
          No chyba, że podobnie jak towarzysz WiSi robisz jedynie
          copy-paste...
        • Gość: Scan Przeczytaj teraz Ty mnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 01:08
          forumowiczu. Nie sztuka linkować piękne i wzniosłe teksty.
          Sztuką jest tak żyć, by móc (ewentualnie) innym powiedzieć: "Coś w życiu
          zrobiłem".
          A do kogo piszę - z odpowiedzi Twej wygląda,że do głupka. Zresztą i Panu
          Prymasowi bym podobnie napisał, gdyby podobne jak Ty idiotyzmy głosił.
          Licz się z tym ponadto, że link Twój ( bo nie głos) jest linkiem dla ogółu.
          I każdy ma prawo sie "wpierdalać". Ja to zrobiłem kolejny raz konstatując, żeś
          bufon.

Same serdeczności, Kartofelku.
          Scan

P.S.
          A Ciebie znam tylko z linków. No, oprócz Twego tekstu " że Turcja to taki kraj,
          że wiele się od niej możemy (Polska) nauczyć". I tego, że byłeś w Izraelu.
          Turystycznie. Ale pocieszam - w czołówce jesteś.

> glupku. Nie wiesz do kogo piszesz i nie wiesz co ja robię w kwestii, o ktorej
          > tu piszemy. Zamknij wiec lepiej niewyparzoną mordę i przestan sie wpie*dalać,
          > jesli nic oprocz niecheci do innych nie masz do zaoferowania, kretynie.
          > Zrozumiales?
          >
          > A.
          • Gość: AdamM Sam sobie odpowiedz IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 01:16
            czy Twoje czytanie moich tekstow jest względnie obiektywne czy przepojone
            dziwaczną niechęcia (chodzi oczywiscie m. in. o Zydow, ale to nie jest teraz
            istotne). Czym ci zawinil moj watek o Anglikach, ze skoczyles na mnie jak
            dzikus jakis z wyzwiskami? To tak sie zachowuje dorosly czlowiek? Ja pisze jak
            najbardziej sensowna rzecz, a ty na mnie naskakujesz bez powodu, z gory
            zakladajac, ze (!!!!!!) nie mam prawa czegos takiego pisac? Twoja postawa nie
            miesci mi sie w glowie! Ja nawet nie licze na jakiekolwiek slowa
            usprawiedliwienia z twojej strony, gdyz jestes bufonem, ktory pewnie nigdy nie
            przyzna sie do bledu (jesli o mnie chodzi to na tym forum do bledu przyznalem
            sie nie raz). Mial racje Hiacynt piszac zes najgorszy ze wszystkich.

A.
            • Gość: AdamM Wycofuję to ostatnie zdanie - IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 01:21
              zdenerwowalem sie i wmieszalem osobe trzecia w to wszystko. Odwoluje.
              Przepraszam. Nie ma tego zdania. Raczej nie chce z toba wiecej dyskutowac, gdyz
              to atmosfere toksyczna tworzy. A tak na marginesie to forum jest od linkowania
              i tekstow podawania a nie od czego innego? Czego oczekujesz na forum? Ze ludzie
              o swoim zyciu mowic będa i "praktyczne" jakies dzialania tu podejmą?

A.
            • Gość: MadamM "dorosły" AdamM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 13:08

> czy Twoje czytanie moich tekstow jest względnie obiektywne czy przepojone
              > dziwaczną niechęcia (chodzi oczywiscie m. in. o Zydow, ale to nie jest teraz
              > istotne). Czym ci zawinil moj watek o Anglikach, ze skoczyles na mnie jak
              > dzikus jakis z wyzwiskami? To tak sie zachowuje dorosly czlowiek? Ja pisze
              jak
              > najbardziej sensowna rzecz, a ty na mnie naskakujesz bez powodu, z gory
              > zakladajac, ze (!!!!!!) nie mam prawa czegos takiego pisac? Twoja postawa nie
              > miesci mi sie w glowie! Ja nawet nie licze na jakiekolwiek slowa
              > usprawiedliwienia z twojej strony, gdyz jestes bufonem, ktory pewnie nigdy
              nie
              > przyzna sie do bledu (jesli o mnie chodzi to na tym forum do bledu przyznalem
              > sie nie raz). Mial racje Hiacynt piszac zes najgorszy ze wszystkich.
              >
              > A.

Oczywiście, że tak się nie zachowuje "dorosły człowiek"... zachowuje się tak
              (wystarczy poczytać same "tematy" Adasia naszego)!:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4159973&a=4159973

• Gość: MadamM Re: Posluchaj IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 13:02
          Co robi AdamM??? Ano nic nie robi w tej kwestii. Tu poblubra, tam poblubra i
          nie odpowiada na niewygodne posty. Sam się gubi w tym co pisze. Jak go zapytano
          dlaczego to rząd ma coś "oddawać" a nie "epidiaskop" z ekipą biskupków
          nażartych do nieprzytomności, to już odpowiedzi nie ma.
    • Gość: kunce Leszek Miller szedł po władzę wieszajac psy na rzą IP: *.chello.pl 05.01.03, 00:56
      ...na rządzie za to, że emeryci szukają pożywienia w śmietnikach a bezdomni
      zamarzają.
      Minął rok a on nie zaproponował nawet cienia rozwiązania systemowego, co
      obiecywał w kampanii.
      Skoro nie potrafi uporac się z problemem, niech chociaz wykona symboliczny gest
      i ogrzeje oraz nakarmii bezdomnych w swojej stołówce. Przykład Brytanii jest
      budujący (nie mówiąc o tym, że może podnióśłby nieco millerowe notowania, które
      w niefałszowanych sondazach spadaja poniżej 20%).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka