patience 12.07.06, 15:01 Za najazd WSI i konfiskate samochodow firmy, za zniszczenie firmy wartej miliony, za przeszukania i to wszystko co Kluske spotkalo... Noz sie w kieszeni otwiera. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3478110.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaceq Re: 5 tys za Optimusa... 12.07.06, 20:47 patience napisała: > 5 tys za Optimusa... ...półtora roku w zawieszeniu za gwałt. W Polsce ludzkie życie handlarze sądowi też wyceniają bardzo tanio. To i mienie "przecenią" 1:300. Grunt, że honoraria "w miarę" i pobory sędziowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: 5 tys za Optimusa... 12.07.06, 21:57 Kaczor z Dornem i Ziobrę Ci zaraz powiedzą, że to najlepszy dowód na to, że sądy są niezawisłe i nawet Kluska, który ich popierał nie ma co liczyc na sprawiedliwość. Co najwyżej na prawo Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: 5 tys za Optimusa... 12.07.06, 22:16 Tak Borsuk, sprawę Kluski jeszcze podczep pod Kaczory i Ziobrę... ręce opadają... brak lustracji i dekomunizacji to też ich wina... Jak Ziobro będzie chciał się zabrać za tą zatęchłą komunistyczną klike sędziowską to dopiero zacznie się krzyk w niebogłosy, że PIS narusza "niezawisłość" i "umieszcza na stanowiskach swoich". Korwa i jak tu wam dogodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 10:02 sz0k napisał: > Jak Ziobro będzie chciał się zabrać za tą zatęchłą komunistyczną klike > sędziowską to dopiero zacznie się krzyk w niebogłosy, że PIS > narusza "niezawisłość" i "umieszcza na stanowiskach swoich". Jak Ziobro przestanie tylko opowiadac,ze sie za komunistyczna klike zabierze, tylko sie wreszcie za nia wezmie, to badz spokojny, ze zlego slowa ode mnie nie uslyszy. I nie trzeba wcale umieszczac swoich (co faktycznie jest obecnie ulubionym zajeciem PiSu), ale tak zmienic prawo by funkcjonowalo. Zreszta sedziowie juz i tak trzesa portkami. Zeby ubecki pomiot nie smial sie w twarz wyzutej ze spadku corce Jasienicy, zeby mozna wreszcie w Polsce wydawac dziela Jozefa Mackiewicza, do ktorych prawa oszustwem, wyludzila agentka SB Nina Karsow tylko po to, zeby ksiazki te nie ujrzaly swiatla dziennego. Gdzie jest Ziobro, gdzie te wszystkie bubki z mordami pelnymi patriotyzmu sprawiedliwosci? Corka Mackiewicza zyjaca w nedzy walczy o swoje prawa, ale nie stac jej nawet na adwokata. Wyrok w sprawie Kluski wola o pomste o nieba. Ale panstwu oszczedza pieniedzy. A to jest kacza, socjalistyczna logika Tam bym chcial zobaczyc ministra sprawiedliwego, a nie w TV gdzie wymachuje niszczarka i pieprzy, ze brak dowodow jest dowodem na to ze dowody zostaly zniszczone. Na poczatku z sympatia obserwowalem jego poczynania, ale teraz okazuje sie nie byc lepszy od tej calej zgrai hipokrytow. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Powolutku...nie od razu Kraków zbudowano 13.07.06, 10:26 Przejmie się Trybunał, zeby nie mącił, WSI, a nuż Macierewicz? Rozpocznie działalność niezalezna od układu CBA... Ja jestem dobrej mysli. Jeszcze nic jak sma piszesz nie zrobili a już od dawna wrzask, ze WALCZĄ ze wszystkimi i wszystkim!!!! Komu wierzyć? Na razie pogoda mi sprzyja i spokojnie zbieram chrust na stosy... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Powolutku...nie od razu Kraków zbudowano 13.07.06, 10:44 Krotko i wezlowato. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 bez satysfakcji Cie popieram Borsuku 13.07.06, 11:08 dachs napisał: > Na poczatku z sympatia obserwowalem jego poczynania, ale teraz okazuje sie nie > byc lepszy od tej calej zgrai hipokrytow. Roznica miedzy nami Borsuku polegala i polega na tym, ze ja koncentruje sie na procedurach a nie personaliach. Ty lakniesz procedur eliminujacych personalnie komuchow. Czy dobrze rozumiem, ze zgodnie z procedura odpowiedzialnosci zbiorowej? PiSiaki nigdy nie przekonywaly mnie swoim zadufaniem w nadzwyczjnosc swych kadr. Od zawsze wiem, ze nasi sa zawsze lepsi. Jedynie "naszosc" sie zmienia. Srednia przekroju spolecznego jest niezmienna. Ze srednia daje sie walczyc jedynie procedurami. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: bez satysfakcji Cie popieram Borsuku 13.07.06, 11:21 rycho7 napisał: > Ty lakniesz procedur eliminujacych personalnie > komuchow. Czy dobrze rozumiem, ze zgodnie z procedura odpowiedzialnosci > zbiorowej? Bardzo źle rozumiesz. Ja łaknę procedur takich, przy których nieważna by była przynależność partyjna funkcjonariusza państwowego. I tyle. Tego nie miałem za komuny, nie będę miał za PiSu. Szansa powtórzy się gdy obejmą władzę liberałowie. Nie dlatego, żeby byli lepsi moralnie, ale na takich jasnych i czystych procedurach opiera się liberalizm. > > PiSiaki nigdy nie przekonywaly mnie swoim zadufaniem w nadzwyczjnosc swych > kadr. W nadzwyczajność niczyich kadr nie wierzę, także tych w PO, ale oni mają tę przewagę nad PiSem, że zamiast wierzyć w nadzwyczajność swojej kadry wierzą w prawo, którego nie musza używać jako progandowego szyldu. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: bez satysfakcji Cie popieram Borsuku 13.07.06, 11:32 Dachs(borsuk) - W nadzwyczajność niczyich kadr nie wierzę, także tych w PO, ale oni mają tę przewagę nad PiSem, że zamiast wierzyć w nadzwyczajność swojej kadry wierzą w prawo, którego nie musza używać jako progandowego szyldu. ---------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: bez satysfakcji Cie popieram Borsuku 13.07.06, 11:39 stormy_weather napisał: > nie bądź naiwny , jakie oni liberały , toz to hochsztaplerzy czystej wody.... > donaldino albo ta gronkowiec , nie rozsmieszaj mnie nie dam rady pójść do > abiego na klif...a pogoda super... Wymyśl coś nowego, albo skocz z tego kliffu. Od dwóch lat ciągle trąbią o aferze piskorczyków i co? I nic. Bo z pobożnego myślenia nic nie wyjdzie. Nawet Hasz sie nawrócił.) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44079529&a=44174523 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: bez satysfakcji Cie popieram Borsuku 13.07.06, 13:23 dachs napisał: > Bardzo źle rozumiesz. Po Twoich wyjasnieniach wycofuje swoj protokol rozbieznosci. Nie nadajesz sie do kopania. Wolabym zaprosic Cie na wino. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 11:17 Od kiedy jest proces Kluski, a od kiedy PiS rządzi? Ludzie, czy wy myślicie, że wszystko od tak się dzieje? Sku..syństwo poprzednich ekip, wszystkie zaległości i cały burdel na PiS zwalacie? Szkoda słów... Przez 16 lat Polska tonęła coraz bardziej i w coraz większym gó..e, a teraz oczywiście "jak najbardziej życzliwi obecnemu rządowi" się nie mogą nadziwować jak to ten PiS kompletnie nic nie robi i czemuż to ah czemuż jeszcze tego wszystkiego nie uzdrowił. Toć przecież już niemal rok rządzi... Korwa tu dwie pełne kadencje mogą nie wystarczyć, żeby uzdrowić ten chory kraj, a w dupokracji to moim skromnym zdaniem NIGDY nie dojdzie do pełnego "uzdrowienia". > Jak Ziobro przestanie tylko opowiadac,ze sie za komunistyczna klike zabierze, > tylko sie wreszcie za nia wezmie, to badz spokojny, ze zlego slowa ode mnie nie > uslyszy. Chciałbym w to wierzyć. Media też poprą to gromkim apelem, a listy bedą pisane tym razem pochwalne, a nie protestacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 11:35 sz0k napisał: > Od kiedy jest proces Kluski, a od kiedy PiS rządzi? Druga instancja odbyła się już całkowicie za nowych rządów. > Ludzie, czy wy myślicie, że > wszystko od tak się dzieje? Sku..syństwo poprzednich ekip, wszystkie > zaległości i cały burdel na PiS zwalacie? Rozumiem, że nie wszystko można naraz, ale niektóre rzeczy trzeba najpierw. Tymczasem najwyższym priorytetem PiSu wydaje sie być walka z PO. Nie może być tak, że cała energia idzie na wytaczanie procesów niewinnym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44079529&a=44174523 kolegom Piskorskiego (cieszę się Haszu, że zmieniłeś zdanie), a nie ma czasu by położyć wreszcie kres krzywdzie, jaka dzieje się ciągle dwóm starym kobietom, winnym tego, że ich ojcowie nie lubili komunistów. > Chciałbym w to wierzyć. Media też poprą to gromkim apelem, a listy bedą pisane > tym razem pochwalne, a nie protestacyjne. Ja nie mówię za media tylko za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 12:17 > > Od kiedy jest proces Kluski, a od kiedy PiS rządzi? > > Druga instancja odbyła się już całkowicie za nowych rządów. Zgodnie z trójpodziałem władzy, władza sądownicza jest oddzielona. Zgadnij czy ona też się zmieniła. > Rozumiem, że nie wszystko można naraz, ale niektóre rzeczy trzeba najpierw. > Tymczasem najwyższym priorytetem PiSu wydaje sie być walka z PO. > Nie może być tak, że cała energia idzie na wytaczanie procesów niewinnym > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44079529&a=44174523 > kolegom Piskorskiego (cieszę się Haszu, że zmieniłeś zdanie), a nie ma czasu by > położyć wreszcie kres krzywdzie, jaka dzieje się ciągle dwóm starym kobietom, > winnym tego, że ich ojcowie nie lubili komunistów. PiS ma się zająć procesowaniem? > Ja nie mówię za media tylko za siebie. Bez urazy, ale ten głos jest ostatnio bardzo zbieżny. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 12:38 sz0k napisał: > PiS ma się zająć procesowaniem? Nie PiS tylke jego minister, który nawet w nazwie ma, że jest od sprawiedliwości. Słyszałeś coś o występowaniu z urzędu? > Bez urazy, ale ten głos jest ostatnio bardzo zbieżny. Ja się nie obrażam. Mój głos jest napewno zbieżny z mediami, które reprezentują te same poglądy, których tu bronię. ) Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 12:59 > Nie PiS tylke jego minister, który nawet w nazwie ma, że jest od sprawiedliwośc > i. > Słyszałeś coś o występowaniu z urzędu? Zawsze znajdzie się coś, lub ktoś, kto będzie uwżał, zę jego sprawa jest najważniejsza i wymagająca natychmiastowej interwencji i to samego Ministra. Całego świata się jednak nie uszczęśliwi. Nie śledzę za bardzo szczegółowo działań tego rządu/ministerstwa, ale z tego co się orientuję to akurat Ziobro ma jednak czym tam się pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 13:19 Miał. Zaczął nieźle, ale teraz już jest tylko partyjnym żołnierzem. A pokaz z niszczarką był żałosny. Chyba mu kazali, bo sam by na taki pomysł nie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 11:51 ty daxi a własciwie stary lisie , dałes się nabrać na platfusów !?? to dla mnie szok , (nie ten nick).... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: 5 tys za Optimusa... 13.07.06, 12:00 stormy_weather napisał: > ty daxi a własciwie stary lisie , dałes się nabrać na platfusów !?? > to dla mnie szok , (nie ten nick).... Żadne takie. Hasza znam nie od dziś. Tym razem też się autentycznie i "słusznie" oburzył. A co do niewinnośći Piskorskiego, to zawsze pisałem, że niech mu udowodnią i posadzą jak nabroił. I co? Jak narazie PiSowi potrzebny jest Piskorski uczciwy, żeby można było pisać o niegodziwości Platformy, co to się go niecnie pozbyła. Oj, ludzie ludzie, troche konsenkwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
piq pora zmienić prawo 13.07.06, 13:29 Polskie prawo ma osobliwe podejście do kwestii rekompensat sprawców za straty ofiar - krótko mówiąc chroni przestępców przed materialnymi roszczeniami ofiar i ich rodzin. W tym wypadku napastnikiem jest państwo polskie i również jako przestępca zostało przez wymiar sprawiedliwości ochronione. Za przestępstwa połączone z dotkliwymi stratami materialnymi, moralnymi, psychicznymi czy zdrowotnymi ofiar praktycznie nie ma możliwości uzyskania uczciwego odszkodowania. Sprawca pobicia czy zgwałcenia ma w důpie "karę" roku w zawieszeniu na 3 lata. Nie miałby w důpie, gdyby jego majątek został skonfiskowany na poczet roszczeń poszkodowanej(poszkodowanego). Podobnie z dyspozycyjnymi politycznie urzędasami, za których odpowiedzialność ponosi państwo polskie (czyli zawłaszczający je politycy i urzędnicy): gdyby musiało zapłacić poł miliarda złotych za rozpyérdólenie prosperującej firmy, to by się nauczyło, że tak się nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś