Dodaj do ulubionych

84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej...

IP: 194.92.234.* 07.11.01, 16:21
Czy ktoś jeszcze pamięta, że 7 listopada jest rocznica Rewolucji
Październikowej?

Pamiętacie te wspaniałe akademie szkolne, recytację wierszy najwybitniejszych
poetów, pieśni rewolucyjne, apele o walkę o pokój, czerwień sztandarów i
szczere uśmiechy przywódców na zdjęciach.
Obserwuj wątek
    • eliot Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... 07.11.01, 16:25
      Az tak sie steskniles????????
      Odpusc sobie... juz nic Ci nie grozi....wink))

Eliot
      • Gość: Janusz2 Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: 194.92.234.* 07.11.01, 16:48
        eliot napisał(a):
        > Az tak sie steskniles????????
        > Odpusc sobie... juz nic Ci nie grozi....wink))
        >
        > Eliot

Tez mam nadzieję, że już nie grozi smile

Ale te piosenki były takie melodyjne
        ("Miedzynarodówka" - "Wyklęty powstań ludu ziemi..."),

te wiersze takie inspirujace
        ("mówimy Lenin, a na myśli Partia,
        mówimy Partia, a a na myśli Lenin")

Wielu ludzi, niestety, inspirują do dziś.
        Pozdrawiam
        • eliot Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... 07.11.01, 17:00
          Gość portalu: Janusz2 napisał(a):
          > Ale te piosenki były takie melodyjne
          > ("Miedzynarodówka" - "Wyklęty powstań ludu ziemi..."),
          >
          Mi bardziej utkwila w pamieci "Stawaj strana ogromnaja..." w wykonaniu choru
          Aleksandrowa. A to za sprawa takiego zdarzenia:
          Dawno, dawno temu...(az strach pomyslec jak dawno)mieszkalem na "Kicu" (akademik
          Uniwersytetu Warszawskiego prz ulicy Kickiego)i tamze za sciana mielismy kolesia,
          ktoremu odbila szajba i na okraglo sluchal piosenek z "Hair" na caly regulator.
          Po paru dniach i probach (bezowocnych) rozomow mielismy dwa wyjscia: albo
          mordobicie, albo cos wykombinowac. Okazalo sie, ze kolega, Bialorusin, ma
          kolekcje plyt Choru Aleksandrowa. Pozyczylismy wzmacniacze i w odpowiednim
          momencie przytknawsz je do sciany dalismy czadu na max "Stawaj strana...". Tynk
          runal, sciany zadrazly, a koles w jednych gatkach wyskoczyl w takim tempie, ze
          zatrzymal sie dopiero na ulicy...
          I mielismy spokoj od tej pory....
          Tak wiec cos w tym bylo....wink))
          Pozdrawiam
          Eliot
          • Gość: Janusz2 Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: 194.92.234.* 07.11.01, 17:20
            eliot napisał(a):

> Mi bardziej utkwila w pamieci "Stawaj strana ogromnaja..." w wykonaniu choru
            > Aleksandrowa. A to za sprawa takiego zdarzenia:
            > Dawno, dawno temu...(az strach pomyslec jak dawno)mieszkalem na "Kicu" (akademi
            > k
            > Uniwersytetu Warszawskiego prz ulicy Kickiego)i tamze za sciana mielismy kolesi
            > a,
            > ktoremu odbila szajba i na okraglo sluchal piosenek z "Hair" na caly regulator.
            > Po paru dniach i probach (bezowocnych) rozomow mielismy dwa wyjscia: albo
            > mordobicie, albo cos wykombinowac. Okazalo sie, ze kolega, Bialorusin, ma
            > kolekcje plyt Choru Aleksandrowa. Pozyczylismy wzmacniacze i w odpowiednim
            > momencie przytknawsz je do sciany dalismy czadu na max "Stawaj strana...". Tynk
            >
            > runal, sciany zadrazly, a koles w jednych gatkach wyskoczyl w takim tempie, ze
            > zatrzymal sie dopiero na ulicy...
            > I mielismy spokoj od tej pory....
            > Tak wiec cos w tym bylo....wink))
            > Pozdrawiam
            > Eliot

Kapitalne smile))

Pozdrawiam
            Janusz
    • Gość: lenin Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: *.opole.dialup.inetia.pl 07.11.01, 17:32
      zyczenia z tej okazji przyjmuje do godz. 22-giej waszego czasu
      • Gość: Janusz2 Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: 194.92.234.* 07.11.01, 17:43
        Gość portalu: lenin napisał(a):

> zyczenia z tej okazji przyjmuje do godz. 22-giej waszego czasu

Z tymi życzeniami, to ja się wstrzymam.
        • Gość: letalin Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 19:10

> Gość portalu: lenin napisał(a):
          >
          > > zyczenia z tej okazji przyjmuje do godz. 22-giej waszego czasu
          >
          > Z tymi życzeniami, to ja się wstrzymam.

Za tę wstrzemięźliwość: ROZSTRZELAĆ! Przez takich jak Janusz wszystko musimy
          zaczynać od nowa!

• Gość: lenin Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: *.opole.dialup.inetia.pl 07.11.01, 19:17
            poprosze Felka D.,zalatwi to od reki, dziekuje za ideologiczna czujnosc
          • Gość: Janusz2 Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 21:45
            Gość portalu: letalin napisał(a):

> Gość portalu: Janusz2 napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: lenin napisał(a):
            > >
            > > > zyczenia z tej okazji przyjmuje do godz. 22-giej waszego czasu
            > >
            > > Z tymi życzeniami, to ja się wstrzymam.
            >
            > Za tę wstrzemięźliwość: ROZSTRZELAĆ! Przez takich jak Janusz wszystko musimy
            > zaczynać od nowa!
            >

Towarzysze, a może resocjalizacja w GUŁAG-u wystarczy?
            • Gość: lenin Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: *.opole.dialup.inetia.pl 07.11.01, 22:15
              sprobujcie dokonac rzeczowej samokrytyki waszej wypowiedzi, a towarzysze z
              egzekutywy zastanowia sie nad kara partyjna, co do GUŁAGU: turystyki sie wam
              zachciewa, znam ja tych zresocjalizowanych
    • Gość: leo Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: 212.160.238.* 07.11.01, 22:22

> Czy ktoś jeszcze pamięta, że 7 listopada jest rocznica Rewolucji
      > Październikowej?
      >
      > Pamiętacie te wspaniałe akademie szkolne, recytację wierszy najwybitniejszych
      > poetów, pieśni rewolucyjne, apele o walkę o pokój, czerwień sztandarów i
      > szczere uśmiechy przywódców na zdjęciach.
      =====================================================
      Ja bym cie sukinsynie do Workuty wysłał na kilka lat. Przestałbyś marzyc o
      bandycie-Leninie i bandycie-Stalinie.
      Siedziałes w Polsce i klaskałes na akademiach 1-majowych. Napisz co zrobiłes dla
      Polski, ile zbudowałes domów czy fabryk. Siedziałeś gnoju w komitecie i placili
      ci za pierdzenie w krzesło. A teraz udajesz judasza. Mokra śmierdząca szmata !!!

• Gość: lenin Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: *.opole.dialup.inetia.pl 07.11.01, 22:26
        a towarzysz co tak ostro, jakies skrzyzowanie Berii z Lepperem
        • Gość: borsuk Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.01, 22:46
          leo? leo?. no tak! Trocki!!!
        • Gość: z-boku Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: 195.15.57.* 08.11.01, 11:07
          Gość portalu: lenin napisał(a):

> jakies skrzyzowanie Berii z Lepperem
          ---------------------------

Niezle. No czego to ludzie nie wymysla! (Leperia?)

• Gość: Janusz2 Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: 194.92.234.* 08.11.01, 10:21
        Gość portalu: leo napisał(a):

> Gość portalu: Janusz2 napisał(a):
        >
        > > Czy ktoś jeszcze pamięta, że 7 listopada jest rocznica Rewolucji
        > > Październikowej?
        > >
        > > Pamiętacie te wspaniałe akademie szkolne, recytację wierszy najwybitniejsz
        > ych
        > > poetów, pieśni rewolucyjne, apele o walkę o pokój, czerwień sztandarów i
        > > szczere uśmiechy przywódców na zdjęciach.
        > =====================================================
        > Ja bym cie sukinsynie do Workuty wysłał na kilka lat. Przestałbyś marzyc o
        > bandycie-Leninie i bandycie-Stalinie.
        > Siedziałes w Polsce i klaskałes na akademiach 1-majowych. Napisz co zrobiłes dl
        > a
        > Polski, ile zbudowałes domów czy fabryk. Siedziałeś gnoju w komitecie i placili
        >
        > ci za pierdzenie w krzesło. A teraz udajesz judasza. Mokra śmierdząca szmata !!
        > !
        >

A ironii, ćwoku, nie zauważyłeś?
        Jak czegoś, baranie, nie rozumiesz, to nie pisz.
        Komuchów to ja akurat nie kocham.
        • Gość: L_Trocki Ja, Trocki, wypraszam sobie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.01, 10:46
          Zeby jakies zaplute karly reakcji wycieraly geby moim imieniem i nazwiskiem!
          Wzywam tez wszystkich towarzyszy, prawdziwych komunistow, do stawienia oporu b.
          towarzyszom Stalinowi, Berii i F.D., ktorzy wysylaja za mna szwadrony smierci
          po wszystkich kontynentach. A gowno, nie zlapiecie mnie!

NIECH ZYJE PERMANENTNA REWOLUCJA
          • Gość: Janusz2 Re: Trocki uważaj... IP: 194.92.234.* 08.11.01, 11:11
            Gość portalu: L_Trocki napisał(a):

> Zeby jakies zaplute karly reakcji wycieraly geby moim imieniem i nazwiskiem!
            > Wzywam tez wszystkich towarzyszy, prawdziwych komunistow, do stawienia oporu b.
            >
            > towarzyszom Stalinowi, Berii i F.D., ktorzy wysylaja za mna szwadrony smierci
            > po wszystkich kontynentach. A gowno, nie zlapiecie mnie!
            >
            > NIECH ZYJE PERMANENTNA REWOLUCJA

A SMIERSZ już ostrzy siekierkę.
            I nawet Meksyk nie pomoże...
            Tak towarzyszu Trocki, nie trzeba się było odchylać od jedynie słusznej linii.

• Gość: L_Trocki Re: Trocki uważaj... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.01, 11:59
              Towarzyszu Janusz2, dziekuje za ostrzezenie. Bede uwazal na wszystkie
              siekierki. Jednak sie bardzo powaznie zaniepokoilem, ze towarzysz wie, ze
              jestem w Meksyku. W naszej Tajnej Organizacji Trockistow Ukradkowych (TOTU)
              MUSI BYC PRZECIEK !!! Ja towarzyszowi nakazuje niniejszym:

(1) powolanie tajnej komorki do poruczen specjalnych pod nazwa Gwiazda Rad
              Ojczystego Mocarstwa (GROM: pelna nazwa GROM TOTU)

(2) sporzadzenie listy repulsyjno- odwetowej agentow bylego towarzysza Stalina,
              do uzycia w razie gdyby wzmiankowana przez towarzysza siekierka zostala
              przeciwko mnie uzyta.

NIECH ZYJE REWOLUCJA PERMANENTNA I TOMAHAWKI! PRECZ Z PACYFIZMEM!!
              • letalin Re: Proletariusze łączyć się 08.11.01, 18:29
                Bo nasza Rewolucja trwa!
                Odradzamy się przecież i z dnia na dzień tężeją nasze szeregi. Idzie rozprawy
                godzina! Zmieciemy wrogów naszej ukochanej internacjonalistycznej Ojczyzny!
                Jednak musimy być silni i gotowi na wszystko. Ja jestem uosobieniem wszystkiego
                co najpiękniejsze w człowieku. Siły charakteru , piękna umysłu, wyrafinowanego
                poczucia humoru i innych niezbędnych dla przywódcy rewolucji cech. To
                oczywiste , że będąc wcieleniem Wołodii i Koby nadaję się najlepiej na genseka.
                Zapomnijmy o waśniach , towarzysze ogłaszam zapisy do Wszechświatowej
                Komunistycznej Partii (bolszewików). Wpisowe 200 zł. Numer konta na priv.
                • Gość: L_Trocki Tow. letalin! Przywoluje was do porzadku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.01, 19:12
                  Towarzysz to moze co najwyzej powolac frakcje partyjna, a nie Miedzynarodowke!
                  Miedzynarodowka jest moja!!! moja!!! MOJA!!!

Ja mysle ze towarzysz to Poliak jakis. Poliaki zawsze sa tacy, ze jak sie ich
                  przyjmie, to zaraz rozlamy robia. Ja was towarzyszu nawet szanuje, ale
                  OPAMIETAJCIE SIE!!!! Szwadrony smierci nas scigaja i ostrza siekierki a
                  towarzysz co?!!! Noz w plecy?!!! a TFU!!!
                  • lew_trocki Towawrzysze! L.Trocki to chuj podszywacz!!!! 08.11.01, 19:29
                    To ja jestem prawdziwy Lew Trocki a nie ten pieprzony agent Stalina!!!! A
                    towarzysz Letalin moze mnie pocalowac w dupe, bo cala kase rewolucyjna zabralem
                    ze soba do Meksyku!!!
                    • Gość: Pieklo Re: Od Lenina i Stalina i inych towarzyszy IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.11.01, 20:10
                      Smazymy sie w smole.Ten holerny Piotr nie wzial pod uwage naszych zaslug.
                      Zapraszamy wszystkich komuchow do siebie bedzie nam razniej.A najbardziej tych
                      z Placu Czerwonego starych zasluzonych weteranow.Kufajki w ktorych
                      wystapiliscie na defiladzie pozostawcie Waszym dzieciom,bo tu bardzo goraco.
                      Niech zyje wiecznie zywy,ale nie u Polaczkow,bo ich nie lubimy.
                      • lew_trocki To wy juz nie zyjecie, towarzysze?!!! 08.11.01, 20:13
                        Czyzbym was wykonczyl?!! Kiedy?!!! Jak?!!! Czemu nic o tym nie wiem?!!!
      • Gość: Fafik Re: 84-ta rocznica Wielkiej Socjalistycznej... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.11.01, 23:07
        O ile pamiętam to Lenin uratował miliony biednych Rosjan przed głodem
        wprowadzając NEP (Nowaja Ekonomiczeskaja Polityka).
        Aby uzyskać pewność zapisz się na audiencję do Pięknego Lola. On ci opowie w
        szczegółach. Jest historykiem.

Dobranoc
        Wujek Dobra Rada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka