Dodaj do ulubionych

Prezydent i premier WYPOWIEDZIELI WOJNĘ !!

IP: *.net.autocom.pl 18.03.03, 12:57
Wbrew woli narodu, bez jakichkolwiek podstaw. Będzie to typowa napaść bez
uzasadnienia. Polska stanie się agresorem. Napadnie na państwo ,które nie
wystrzeliło w nasza stronę ani jednego pocisku , naboju ani nawet nam nie
groziło. Nie podjęło żadnych agresywnych działań wobec naszego państwa ani
narodu.

Czy za coś takiego możan być oskarżonym o zbrodnie wojenne np. przed
Trybunałem w Hadze ?? Bo mam nadzieję , że zarówno Kwaśniewski jak i Miller
ostatecznie tam wyladują. Daj Boże .
Obserwuj wątek
    • Gość: ZK POLSKA = AGRESOR !!! IP: 62.29.138.* 18.03.03, 14:08
      Gość portalu: harry napisał(a):

> Wbrew woli narodu, bez jakichkolwiek podstaw. Będzie to typowa napaść bez
      > uzasadnienia. Polska stanie się agresorem. Napadnie na państwo ,które nie
      > wystrzeliło w nasza stronę ani jednego pocisku , naboju ani nawet nam nie
      > groziło. Nie podjęło żadnych agresywnych działań wobec naszego państwa ani
      > narodu.
      >
      > Czy za coś takiego możan być oskarżonym o zbrodnie wojenne np. przed
      > Trybunałem w Hadze ?? Bo mam nadzieję , że zarówno Kwaśniewski jak i Miller
      > ostatecznie tam wyladują. Daj Boże .

Wobec nieuchwalenia tzw. "drugiej" rezolucji Rady Bezpieczeństwa państwa
      atakujące Irak stają się AGRESOREM w świetle prawa międzynarodowego ! Tzn.
      muszą liczyć się z krokami wymierzonymi przeciw nim przez wszystkich członków
      ONZ. Wprawdzie w Radzie Bezpieczeństwa ochroni nas weto USA, ale wyobraźmy
      sobie, że wkrótce większość RB i ONZ będzie dyskutowała o sankcjach wobec
      Polski. USA przezornie nie przystąpiły do układu o nowym międzynarodowym
      trybunale d/s przestępstw wojennych, ale Polska tak. Więc niedługo Kwach,
      Miller i Zemke będą oskarżeni przed międzynarodowym trybunałem, bo nie ma wojny
      bez nieumyślnych ofiar.
      Mam szczerą nadzieję, że wcześniej ci panowie staną przed polskim Trybunałem
      Konstytucyjnym.

Panowie KWAŚNIEWSKI i MILLER !
      ŻĄDAM NATYCHMIASTOWEGO WYCOFANIA POLSKIEGO UDZIAŁU MILITARNEGO W AGRESJI
      PRZECIWKO IRAKOWI !
      • Gość: harry przed Trybunałem STANU IP: *.net.autocom.pl 18.03.03, 16:13
        Gość portalu: ZK napisał(a):

> Mam szczerą nadzieję, że wcześniej ci panowie staną przed polskim Trybunałem
        > Konstytucyjnym.
        >

Pełna zgoda tylko, że raczej przed Trybunałem Stanu .
    • Gość: gr Re: Prezydent i premier WYPOWIEDZIELI WOJNĘ !! IP: *.detroit19rh16rt.mi.dial-access.att.net 18.03.03, 16:45
      i nie tylko Polska ale i Portugalia Hiszpania Anglia Wlochy a ostatnio nawet
      Turcja chca pomuc USA . I jesli nie widzisz w tym sensu to juz twoj problem .i
      tych ktozy zawszelka cene chca nadal koperowac i zbroic Sadamma i czerpac z
      tego zysk .czy to nie Francuskie Rosyjskie i Niemieckie firmy robia tam
      najlepsze interesy i przeciwko komu ta bron jest wycelowana. Czy culbys sie
      lepiej gdyby samoloty ktore udezyly w Nowy jork mialy bomby zantraxem i
      zginelo tam nie 3000 tys ale 3 miliony ludzi . i co z tego ze terorysci tez nic
      zlego nam nie zrobili. przeciez oni nienawidza calego chrzescijanskiego
      zachodniego stylu zycia.. pomysl bo to nie boli..i jeszcze jedno po kazdej
      burzy jest ladny dzien. I prawdziwych przyjaciol poznasz w potrzebie a
      potrzeba chwili jest pomoc dla USA. a z histori to wiesz jak bylo i kto komu
      jest w stanie pomoc. pozdrowienia z NYC rzeszowianin
      • Gość: Tom Re: Prezydent i premier WYPOWIEDZIELI WOJNĘ !! IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 17:12
        Gość portalu: gr napisał(a):

> najlepsze interesy i przeciwko komu ta bron jest wycelowana. Czy culbys sie
        > lepiej gdyby samoloty ktore udezyly w Nowy jork mialy bomby zantraxem i
        > zginelo tam nie 3000 tys ale 3 miliony ludzi . i co z tego ze terorysci tez
        nic
        >
        > zlego nam nie zrobili. przeciez oni nienawidza calego chrzescijanskiego
        > zachodniego stylu zycia.. pomysl bo to nie boli..i jeszcze jedno po
        kazdej
        > burzy jest ladny dzien. I prawdziwych przyjaciol poznasz w potrzebie a
        > potrzeba chwili jest pomoc dla USA. a z histori to wiesz jak bylo i kto komu
        > jest w stanie pomoc. pozdrowienia z NYC rzeszowianin
        Z lansowania argumentu "Irak - teroryzm" juz nawet sie USA samo wycofalo.
        A odnosnie terorystow w samolotach, to 15 z w sumie 19 pochodzilo
        z "zaprzyjaznionej" z USA Arabii Saudyjskiej.

• Gość: doku Nie zauważyłeś, że weszlismy do NATO IP: *.mofnet.gov.pl 18.03.03, 16:51

> nie
      > wystrzeliło w nasza stronę ani jednego pocisku , naboju ani nawet nam nie
      > groziło. Nie podjęło żadnych agresywnych działań wobec naszego państwa ani
      > narodu.

A sojusznicy się nie liczą?
      • Gość: ADAMŁÓDŹ Re: Nie zauważyłeś, że weszlismy do NATO IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.03.03, 17:11
        Ale NATO jak sam chyba nie chcesz wiedzieć jest sojuszem obronnym...rządowy
        chłoptasiu...
        • Gość: doku USA zostały zaatakowane ... IP: *.mofnet.gov.pl 18.03.03, 17:32
          Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a):

> Ale NATO jak sam chyba nie chcesz wiedzieć jest sojuszem obronnym...rządowy
          > chłoptasiu...

... a USA też są w NATO, głupku
          • Gość: Tom Re: USA zostały zaatakowane ... IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 17:41
            Gość portalu: doku napisał(a):

> Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a):
            >
            > > Ale NATO jak sam chyba nie chcesz wiedzieć jest sojuszem obronnym...rządow
            > y
            > > chłoptasiu...
            >
            > ... a USA też są w NATO, głupku
            Strach mnie oblecial - wychodzi na to, ze Irak USA zaatakowalwink))
            • Gość: doku To było tzw. pomocnictwo, albo nawet współudział IP: *.mofnet.gov.pl 18.03.03, 17:45
              Gość portalu: Tom napisał(a):

> Strach mnie oblecial - wychodzi na to, ze Irak USA zaatakowalwink))

Możesz więc się tak nie bać, chociaż spokojny do końca też nie możesz być.
              • Gość: Tom Re: To było tzw. pomocnictwo, albo nawet współudz IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 17:47

> Gość portalu: Tom napisał(a):
                >
                > > Strach mnie oblecial - wychodzi na to, ze Irak USA zaatakowalwink))
                >
                > Możesz więc się tak nie bać, chociaż spokojny do końca też nie możesz być.
                Masz racje - spokojny bylem do czasu az rzad nie zapowiedzial udzialu wojsk
                Polskich w wojnie agresyjnej przeciwko Irakowi - teraz sie moge rzeczywiscie
                obawias uzasadnionego odwetu.
            • Gość: ADAMŁÓDŹ Już brakuje ci argumentów Doku... IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.03.03, 09:59
              Pamietam jak kiedyś polemizowałem z Tobą na temat antysemityzmu i tam zawsze
              coś wymanipulowałeś ale tu już cienuiutko na takie argumenty żaden
              przedszkolak by się nie nabrałsmile
          • Gość: harry Re: USA zostały zaatakowane ... Przez IRAK ???!!!! IP: *.net.autocom.pl 18.03.03, 17:44

> Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a):
            >
            > > Ale NATO jak sam chyba nie chcesz wiedzieć jest sojuszem obronnym...rządow
            > y
            > > chłoptasiu...
            >
            > ... a USA też są w NATO, głupku

Kiedy to Irak zaatakował USA ?? To już też wmawiają ?? To może jeszcze Papua
            Nowa Gwinea i Madagaskar też są zamieszane w terroryzm i je zaatakujemy.

Kampania przeci terroryzmowi straciła swój pierwotny sens bo mocarstwa zaczęły
            ją wykorzystywać do uzasadniania każdej akcji militarnej ... ku uciesze
            pospulstwa ślepo wierzącego w to co mówią w TV .
      • indris Nie zauważyłeś, że NATO się w to nie miesza ? 18.03.03, 17:17
        NATO ma swoje struktury i mechanizmy decyzyjne. W zzwiązku z Irakiem JEDYNĄ
        decyzją NATO było wysłanie sprzętu do Turcji. W awanturę Busha NATO jako
        organizacja NIE wchodzi. Doradzałbym argumenty mniej prymitywne.
        • Gość: doku Jednak nie musimy być atakowani IP: *.mofnet.gov.pl 18.03.03, 17:37
          indris napisał:

> W awanturę Busha NATO jako
          > organizacja NIE wchodzi.

Ale my wchodzimy

> Doradzałbym argumenty mniej prymitywne.

Za głupi jesteś, aby docenić moje argumenty.
          • Gość: Tom Re: Jednak nie musimy być atakowani IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 17:43

> indris napisał:
            >
            > > W awanturę Busha NATO jako
            > > organizacja NIE wchodzi.
            >
            > Ale my wchodzimy
            >
            > > Doradzałbym argumenty mniej prymitywne.
            >
            > Za głupi jesteś, aby docenić moje argumenty.
            Tutaj masz dokladnie taka sama argumentacje jak Bush - caly swiat jest za
            glupi zeby go zrozumiec
            • Gość: doku Udajesz głupszego niż Saddam? IP: *.mofnet.gov.pl 18.03.03, 17:54
              Gość portalu: Tom napisał(a):

> > > Doradzałbym argumenty mniej prymitywne.
              > >
              > > Za głupi jesteś, aby docenić moje argumenty.
              > Tutaj masz dokladnie taka sama argumentacje jak Bush - caly swiat jest za
              > glupi zeby go zrozumiec

Tylko odpowiedziałem pięknym na nadobne. I nie porównuj mnie z Bushem, bo on
              jest bardziej powściągliwy i akuratny. Ja moge sobie pozwolić tu odpowiedzieć
              chamstwem na chamstwo, a Bush nie może, bo jest politykiem zbyt wielkiego
              formatu.
              • Gość: Tom Re: Udajesz głupszego niż Saddam? IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 17:57

> Gość portalu: Tom napisał(a):
                >
                > > > > Doradzałbym argumenty mniej prymitywne.
                > > >
                > > > Za głupi jesteś, aby docenić moje argumenty.
                > > Tutaj masz dokladnie taka sama argumentacje jak Bush - caly swiat jest za
                > > glupi zeby go zrozumiec
                >
                > Tylko odpowiedziałem pięknym na nadobne. I nie porównuj mnie z Bushem, bo on
                > jest bardziej powściągliwy i akuratny. Ja moge sobie pozwolić tu
                odpowiedzieć
                > chamstwem na chamstwo, a Bush nie może, bo jest politykiem zbyt wielkiego
                > formatu.
                Daleki jestem od porownywania Ciebie z Bushem - porownalem jedynie sposob
                argumentacji.
                Odnosnie powciagliwosci i akuratnosci Busha jako agresora moge sie jedynie
                usmiechnacwink)
        • Gość: harry o NATO i TERRRORYZMIE (do gr i Doku) IP: *.net.autocom.pl 18.03.03, 17:38
          *** gr napisał :

(...)Czy culbys sie lepiej gdyby samoloty ktore udezyly w Nowy jork mialy bomby
          zantraxem i zginelo tam nie 3000 tys ale 3 miliony ludzi . (...)

Na jakiej podstawie łączysz atak z 11 września z państwem irackim. Czy Wam się
          już od tej bushowskiej propagadny całkowicie we łbach poprzewracało ??!!

Pomyśl chwilę spokojnie. Jak państwo, w którym zamieszkujesz, szczycące sie
          najlepszą armią na świecie, dysponujące świetnym wywiadem i posiadające
          najlepszy sprzęt wojskowo-techniczny nie potrafi przez wiele miesięcy wykazać
          posiadania przez "zacofany" zakazanej broni masowego rażenia i rakiet służących
          do ich przenoszenia... hmmm? A może im po prostu nie o to chodzi?? . Przecież
          takich rzeczy się po kieszeniach nie chowa !!

***Doku napisał:

A sojusznicy się nie liczą?

Oczywiście że się liczą. Ale do Sojuszu pt. NATO wchodziliśmy po to aby wpomóc
          utrzymywanie pokoju na świecie (patrz np. misje pokojowe w Kosowie) i takie w
          pełni popieram.

Ale wybacz, BANDYTYZMU mającego na celu zdobycie kontroli nad ropą , poprawę
          sytuacji gospodarczej w USA i "utrwalania pokoju światowego" za pomocą
          bombardowań w których giną niewinni NIGDY NIE POPRĘ !!
          • Gość: doku Spróbuj skojarzyć IP: *.mofnet.gov.pl 18.03.03, 18:04

> Na jakiej podstawie łączysz atak z 11 września z państwem irackim
            >(...)
            > posiadania przez "zacofany" zakazanej broni masowego rażenia... hmmm?
            > A może im po prostu nie o to chodzi??

Oczywiście że nie o to. Chodzi o likwidacje baz dla terrorystów w celu
            zapobieżenia ponownemu takiemu atakowi jak na WTC. Irak pomagał przynajmniej w
            przygotowaniach tamtych terrorystów oraz szkolił innych terrorystów w używaniu
            broni chemicznej.
            • Gość: Tom Re: Spróbuj skojarzyć IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.03, 18:06

> Gość portalu: harry napisał(a):
              >
              > > Na jakiej podstawie łączysz atak z 11 września z państwem irackim
              > >(...)
              > > posiadania przez "zacofany" zakazanej broni masowego rażenia... hmmm?
              > > A może im po prostu nie o to chodzi??
              >
              > Oczywiście że nie o to. Chodzi o likwidacje baz dla terrorystów w celu
              > zapobieżenia ponownemu takiemu atakowi jak na WTC. Irak pomagał przynajmniej
              w
              > przygotowaniach tamtych terrorystów oraz szkolił innych terrorystów w
              używaniu
              > broni chemicznej.
              Czyli jako nastepne bedzie CIA - oni wyszkolili Bin Ladena
            • Gość: harry Re: Sam spróbuj skojarzyć IP: *.net.autocom.pl 18.03.03, 22:36

> Oczywiście że nie o to. Chodzi o likwidacje baz dla terrorystów w celu
              > zapobieżenia ponownemu takiemu atakowi jak na WTC. Irak pomagał przynajmniej
              w
              > przygotowaniach tamtych terrorystów oraz szkolił innych terrorystów w
              używaniu
              > broni chemicznej.

Po pierwsze zakładasz że bazy tam są na co nie ma dowodów . Po

Zabrnąłeś w ślepą uliczkę . Może sobie przypomnisz (a może nie wiesz) kto
              wyszkolił !! , finansował!! i uzbroił Bin Ladena , żeby Afganistan atakował
              ZSRR w czasie zimnej wojny ??!! Wiesz ?? Czy może "wielki Dżordż" Ci tego
              jeszcze nie powiedział ??

Więcej , może dowiesz się też we własnym zakresie kto finanasował irackie
              zbrojenia we wczesniejszych latach , aby Irak nękał wrogi USA Iran ??

Czy już Ci się rozjaśnia sytuacja ??
              • Gość: Waga Re: Sam spróbuj skojarzyć IP: *.pool.mediaWays.net 19.03.03, 12:37

> Gość portalu: doku napisał(a):
                >
                > > Oczywiście że nie o to. Chodzi o likwidacje baz dla terrorystów w celu
                > > zapobieżenia ponownemu takiemu atakowi jak na WTC. Irak pomagał przynajmni
                > ej
                > w
                > > przygotowaniach tamtych terrorystów oraz szkolił innych terrorystów w
                > używaniu
                > > broni chemicznej.
                >
                > Po pierwsze zakładasz że bazy tam są na co nie ma dowodów . Po
                >
                > Zabrnąłeś w ślepą uliczkę . Może sobie przypomnisz (a może nie wiesz) kto
                > wyszkolił !! , finansował!! i uzbroił Bin Ladena , żeby Afganistan atakował
                > ZSRR w czasie zimnej wojny ??!! Wiesz ?? Czy może "wielki Dżordż" Ci tego
                > jeszcze nie powiedział ??
                >
                > Więcej , może dowiesz się też we własnym zakresie kto finanasował irackie
                > zbrojenia we wczesniejszych latach , aby Irak nękał wrogi USA Iran ??
                >
                > Czy już Ci się rozjaśnia sytuacja ??

Gdyby doku myslal to by moze przejrzal. On wie swoje i juz .
                Czemu ameryka nie wprowadzila demokracji w Kuwejcie i Arabii Saudyjskiej ,byli
                tam przez lata. Czemu Ameryka pier.... o wolnosci a popiera rezymy i dyktatury
                Kuwejt , Arabia Saudyjska , Pakistan, Egipt,???? Co ma Irak wspolnego z
                terroryzmem. Sprawozdania CIA - Irak na dzien dzisiejszy nie stanowi
                bezposredniego zagrozenia dla Ameryki ( o tym opinii publicznej sie nie
                informuje )
        • Gość: Waga Re: Nie zauważyłeś, że NATO się w to nie miesza IP: *.pool.mediaWays.net 19.03.03, 09:51
          indris napisał:

> NATO ma swoje struktury i mechanizmy decyzyjne. W zzwiązku z Irakiem JEDYNĄ
          > decyzją NATO było wysłanie sprzętu do Turcji. W awanturę Busha NATO jako
          > organizacja NIE wchodzi. Doradzałbym argumenty mniej prymitywne.

Mimo to rozlam w NATO jest widoczny .UE powoluje swoje sily szybkiego
          reagowania.Nikt nie chce byc pacholkiem palanta z Texasu.
          • blitzkriegbop sily szybkiego reagowania UE 19.03.03, 12:49
            to absurd i oksymoron. Na kontynencie nie mozna nic zrobic szybko. Bo nikt nie
            chce byc niczyim, jak to bylas laskawa stwierdzic "pacholkiem". Kazdy natomiast
            chcialby decydowac o tym co moga lub nie moga inni. Orkiestra nadeta. Dyrygenta
            nie ma.
    • maaax 1938=Zaolzie; 1968+Czechosłowacja; 2003 =Irak... 19.03.03, 12:59
      zauważcie, że za wyjątkiem Leppera i Giertycha wszyscy w parlamencie popoierają
      agresję- a w społeczenstwie=6%.
      • Gość: magiczny Re: 1939 Gdańsk - 2003 Irak ? IP: *.echostar.pl 19.03.03, 13:07
        maaax napisał:

> zauważcie, że za wyjątkiem Leppera i Giertycha wszyscy w parlamencie
        popoierają agresję- a w społeczenstwie=6%.

...masz racje - na tym polega problem naszego społeczeństwa, że 94 %
        społeczeństwa (o ile przytaczasz prawdziwe dane) reprezentuje poziom Leppera i
        Giertycha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka