Dodaj do ulubionych

Polska 1939 = Irak 2003

IP: 195.94.196.* 08.04.03, 17:14
to napis na jednym z transparentów, podczas manifestacji antywojennej w
Lublanie, nawet w takim niewielkim kraju ludzie nie boją się głosić swoich
poglądów, a i o swoje "bezpieczeństwo" nie żebrzą na kolanach jak Miller z
Kwaśniewskim.
Obserwuj wątek
    • Gość: eres Re: Polska 1939 = Irak 2003 ?! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 22:31
      Gość portalu: Alex napisał(a):

> to napis na jednym z transparentów, podczas manifestacji antywojennej w
      > Lublanie, nawet w takim niewielkim kraju ludzie nie boją się głosić swoich
      > poglądów, a i o swoje "bezpieczeństwo" nie żebrzą na kolanach jak Miller z
      > Kwaśniewskim.

A to, że to równanie jest całkowicie nonsensowne umknęło Twojej bacznej uwadze.
      Ktoś znający lepiej najnowszą historię od autora owego transparentu z Ljubljany
      ułożyłby inne, bardziej pasujące do wojny w Iraku, a mianowicie:
      Niemcy/Berlin 1945 = Irak/Bagdad 2003.
      Myślę, że obrazy, jakie dostarczyły nam dzisiaj media, takie porównanie czynią
      trafniejsze.

• bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 ?! 09.04.03, 22:37
        Gość portalu: eres napisał(a):

> A to, że to równanie jest całkowicie nonsensowne umknęło Twojej bacznej uwadze
        > Ktoś znający lepiej najnowszą historię od autora owego transparentu z
        > Ljubljany ułożyłby inne, bardziej pasujące do wojny w Iraku, a mianowicie:
        > Niemcy/Berlin 1945 = Irak/Bagdad 2003.
        > Myślę, że obrazy, jakie dostarczyły nam dzisiaj media, takie porównanie czynią
        > trafniejsze.

Jasne. Nie wątpię, że Lis wspomnie o tym jutro w Faktach smile
      • Gość: suriv Re: Polska 1939 = Irak 2003 ?! IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.03, 23:03
        No racja.Wtedy przyszli rosjanie i rozpoczeli brutalna okupacje Europy wschodniej.Zanosi sie na dluga i okrutna okupacje bliskiego wschodu.
        Czlowieku twoja swiadomosc polityczno historyczna to folklor.
    • imperatore Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 22:39
      Gorszej bzdury nie czytałem , jak tej. Teraz kolej na Polskę tak? Teraz wejdą
      wojska Amerykanów do Europy?
      • bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 22:42
        imperatore napisał:

> Gorszej bzdury nie czytałem , jak tej. Teraz kolej na Polskę tak? Teraz wejdą
        > wojska Amerykanów do Europy?

Najpierw niech może wyjdą z Iraku...
        • imperatore Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 22:43
          bimi napisał:

> imperatore napisał:
          >
          > > Gorszej bzdury nie czytałem , jak tej. Teraz kolej na Polskę tak? Teraz we
          > jdą
          > > wojska Amerykanów do Europy?
          >
          > Najpierw niech może wyjdą z Iraku...

Ale napadną teraz Europę tak? Paranoicy.
          • bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 22:47
            imperatore napisał:

> bimi napisał:
            >
            > > imperatore napisał:
            > >
            > > > Gorszej bzdury nie czytałem , jak tej. Teraz kolej na Polskę tak? Ter
            > az we
            > > jdą
            > > > wojska Amerykanów do Europy?
            > >
            > > Najpierw niech może wyjdą z Iraku...
            >
            > Ale napadną teraz Europę tak? Paranoicy.

Czym napadną Europę? Jeszcze przecież nie wyszli żywi z Iraku. Może Husajn
            rozwali ich a potem napadnie na Europę? Cholera wie jak to będzie...

To dopiero paranoicy, nie? smile
            • imperatore Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 22:49
              Właśnie się pytam tych paranoików o to. Ty też należysz do nich?
              • bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 22:53
                imperatore napisał:

> Właśnie się pytam tych paranoików o to. Ty też należysz do nich?

Jasne. Ja też twierdzę, że wojna jest nieprzewidywana.
                A ty należysz to tych zahipnotyzowanych bushemnów, co zawzięcie twierdzą, że
                amerykańska armia jest nieponkonana?
                • imperatore Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 22:56
                  bimi napisał:

> imperatore napisał:
                  >
                  > > Właśnie się pytam tych paranoików o to. Ty też należysz do nich?
                  >
                  > Jasne. Ja też twierdzę, że wojna jest nieprzewidywana.
                  > A ty należysz to tych zahipnotyzowanych bushemnów, co zawzięcie twierdzą, że
                  > amerykańska armia jest nieponkonana?

Nie należę do zahipnotyzowanych bushenów. Patrzę realnie na świat , którego Ty
                  chyba nie dostrzegasz , że Stany Zjednoczone są jedynym mocarstwem na świecie.
                  Przewaga militarna oraz gospodarcza stawia mnie w takim przekonaniu. Czy jest
                  niepokonana? Aktualnie tak.
                  • bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:23
                    imperatore napisał:

> Nie należę do zahipnotyzowanych bushenów. Patrzę realnie na świat , którego Ty
                    > chyba nie dostrzegasz , że Stany Zjednoczone są jedynym mocarstwem na świecie.
                    > Przewaga militarna oraz gospodarcza stawia mnie w takim przekonaniu. Czy jest
                    > niepokonana? Aktualnie tak.

To samo myśleli Niemcy w 1939 roku jak napadali na Polskę. I nawet ją podbili.
                    Z tym, że reszta wojny potoczyła sie nie do końca po ich myśli i ich mocarstwo
                    sę skończyło. Byli bandą takich samych bufonówjak ty. I też Polske wyzwalali...
                    • imperatore Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:27
                      bimi napisał:

> imperatore napisał:
                      >
                      > > Nie należę do zahipnotyzowanych bushenów. Patrzę realnie na świat , któreg
                      > o Ty
                      > > chyba nie dostrzegasz , że Stany Zjednoczone są jedynym mocarstwem na świe
                      > cie.
                      > > Przewaga militarna oraz gospodarcza stawia mnie w takim przekonaniu. Czy j
                      > est
                      > > niepokonana? Aktualnie tak.
                      >
                      > To samo myśleli Niemcy w 1939 roku jak napadali na Polskę. I nawet ją
                      podbili.
                      > Z tym, że reszta wojny potoczyła sie nie do końca po ich myśli i ich
                      mocarstwo
                      > sę skończyło. Byli bandą takich samych bufonówjak ty. I też Polske
                      wyzwalali...

Bufonów smile Niemcy Polskę wyzwalali? Chyba pomyliło ci się z Rosją. Oni
                      twierdzili , że nas wyswalają. A jak to się skończyło wszyscy wiemy. Czyli ty
                      stawiasz znak równości między Stanami a Niemcami hitlerowskimi tak? Dobrze
                      ciebie rozumiem?
                      • bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:42
                        imperatore napisał:

> bimi napisał:
                        >
                        > > imperatore napisał:
                        > >
                        > > > Nie należę do zahipnotyzowanych bushenów. Patrzę realnie na świat , k
                        > tóreg
                        > > o Ty
                        > > > chyba nie dostrzegasz , że Stany Zjednoczone są jedynym mocarstwem na
                        > świe
                        > > cie.
                        > > > Przewaga militarna oraz gospodarcza stawia mnie w takim przekonaniu.
                        > Czy j
                        > > est
                        > > > niepokonana? Aktualnie tak.
                        > >
                        > > To samo myśleli Niemcy w 1939 roku jak napadali na Polskę. I nawet ją
                        > podbili.
                        > > Z tym, że reszta wojny potoczyła sie nie do końca po ich myśli i ich
                        > mocarstwo
                        > > sę skończyło. Byli bandą takich samych bufonówjak ty. I też Polske
                        > wyzwalali...
                        >
                        > Bufonów smile Niemcy Polskę wyzwalali? Chyba pomyliło ci się z Rosją. Oni
                        > twierdzili , że nas wyswalają. A jak to się skończyło wszyscy wiemy. Czyli ty
                        > stawiasz znak równości między Stanami a Niemcami hitlerowskimi tak? Dobrze
                        > ciebie rozumiem?

To nie ma znaczenia, czy ja stawiam taki znak. Ja się w znaki nie bawię. Bush
                        to dla mnie ludobójca i Hitler to dla mnie ludobójca. Ale i Husajn to
                        ludobójca. Co tu więc porównywać?
                        Ważne jest jak bedzie. Myślę, że wbrew tym wszystkim, chichoczącym od rana,
                        uszczęśliwionym upadkiem reżimu pacanom, wojna, tak naprawdę nawet się jeszcze
                        nie zaczęła.
                        • imperatore Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:47
                          bimi napisał:

> imperatore napisał:
                          >
                          > > bimi napisał:
                          > >
                          > > > imperatore napisał:
                          > > >
                          > > > > Nie należę do zahipnotyzowanych bushenów. Patrzę realnie na świa
                          > t , k
                          > > tóreg
                          > > > o Ty
                          > > > > chyba nie dostrzegasz , że Stany Zjednoczone są jedynym mocarstw
                          > em na
                          > > świe
                          > > > cie.
                          > > > > Przewaga militarna oraz gospodarcza stawia mnie w takim przekona
                          > niu.
                          > > Czy j
                          > > > est
                          > > > > niepokonana? Aktualnie tak.
                          > > >
                          > > > To samo myśleli Niemcy w 1939 roku jak napadali na Polskę. I nawet ją
                          >
                          > > podbili.
                          > > > Z tym, że reszta wojny potoczyła sie nie do końca po ich myśli i ich
                          > > mocarstwo
                          > > > sę skończyło. Byli bandą takich samych bufonówjak ty. I też Polske
                          > > wyzwalali...
                          > >
                          > > Bufonów smile Niemcy Polskę wyzwalali? Chyba pomyliło ci się z Rosją. Oni
                          > > twierdzili , że nas wyswalają. A jak to się skończyło wszyscy wiemy. Czyli
                          > ty
                          > > stawiasz znak równości między Stanami a Niemcami hitlerowskimi tak? Dobrze
                          >
                          > > ciebie rozumiem?
                          >
                          > To nie ma znaczenia, czy ja stawiam taki znak. Ja się w znaki nie bawię. Bush
                          > to dla mnie ludobójca i Hitler to dla mnie ludobójca. Ale i Husajn to
                          > ludobójca. Co tu więc porównywać?
                          > Ważne jest jak bedzie. Myślę, że wbrew tym wszystkim, chichoczącym od rana,
                          > uszczęśliwionym upadkiem reżimu pacanom, wojna, tak naprawdę nawet się
                          jeszcze
                          > nie zaczęła.

Zaraz chwileczkę. Trochę się pogubiłem lub ty się pogubiłeś/aś. W znaki
                          równości się nie bawisz ok. Hitler , Bush , Hussein to ludobójcy.
                          Piszesz , "uszczęśliwionym upadkiem reżimu pacanom". Więc nie cieszyś się , że
                          Irakijczycy pozbyli się tyrana i ludobójcę. Przeciż piszesz , że Hussein to
                          morderca? Więc , jak jest? Gubimy się już w poglądach?
                          • bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:49
                            imperatore napisał:

> Zaraz chwileczkę. Trochę się pogubiłem lub ty się pogubiłeś/aś. W znaki
                            > równości się nie bawisz ok. Hitler , Bush , Hussein to ludobójcy.
                            > Piszesz , "uszczęśliwionym upadkiem reżimu pacanom". Więc nie cieszyś się , że
                            > Irakijczycy pozbyli się tyrana i ludobójcę. Przeciż piszesz , że Hussein to
                            > morderca? Więc , jak jest? Gubimy się już w poglądach?

A pozbyli się?
                            • imperatore Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:51
                              bimi napisał:

> imperatore napisał:
                              >
                              > > Zaraz chwileczkę. Trochę się pogubiłem lub ty się pogubiłeś/aś. W znaki
                              > > równości się nie bawisz ok. Hitler , Bush , Hussein to ludobójcy.
                              > > Piszesz , "uszczęśliwionym upadkiem reżimu pacanom". Więc nie cieszyś się
                              > , że
                              > > Irakijczycy pozbyli się tyrana i ludobójcę. Przeciż piszesz , że Hussein t
                              > o
                              > > morderca? Więc , jak jest? Gubimy się już w poglądach?
                              >
                              > A pozbyli się?

Nie widzę dalszego pola do dyskusji z tobą.
                              • bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:53
                                imperatore napisał:

> bimi napisał:
                                >
                                > > imperatore napisał:
                                > >
                                > > > Zaraz chwileczkę. Trochę się pogubiłem lub ty się pogubiłeś/aś. W zna
                                > ki
                                > > > równości się nie bawisz ok. Hitler , Bush , Hussein to ludobójcy.
                                > > > Piszesz , "uszczęśliwionym upadkiem reżimu pacanom". Więc nie cieszyś
                                > się
                                > > , że
                                > > > Irakijczycy pozbyli się tyrana i ludobójcę. Przeciż piszesz , że Huss
                                > ein t
                                > > o
                                > > > morderca? Więc , jak jest? Gubimy się już w poglądach?
                                > >
                                > > A pozbyli się?
                                >
                                > Nie widzę dalszego pola do dyskusji z tobą.

Zastanawiałem się właśnie jak zakończysz
                    • Gość: qwert Re: Polska 1939 = Irak 2003 IP: *.szczecin.pl 09.04.03, 23:34
                      bimi napisał:

>> To samo myśleli Niemcy w 1939 roku jak napadali na Polskę. I nawet ją
                      podbili.
                      > Z tym, że reszta wojny potoczyła sie nie do końca po ich myśli i ich
                      mocarstwo
                      > sę skończyło. Byli bandą takich samych bufonówjak ty. I też Polske
                      wyzwalali...
                      ********coś ci się pomieszało, polacy nie wyglądali wtedy na tak zadowolonych
                      jak teraz irakijczycy. daj se już spokuj, bo głupoty gadasz. nie wstyd zmienic
                      zdanie, lepiej później niż w cale.
                      • bimi Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:44
                        Gość portalu: qwert napisał(a):

> bimi napisał:
                        >
                        > >> To samo myśleli Niemcy w 1939 roku jak napadali na Polskę. I nawet ją
                        > podbili.
                        > > Z tym, że reszta wojny potoczyła sie nie do końca po ich myśli i ich
                        > mocarstwo
                        > > sę skończyło. Byli bandą takich samych bufonówjak ty. I też Polske
                        > wyzwalali...

> ********coś ci się pomieszało, polacy nie wyglądali wtedy na tak zadowolonych

Skąd wiesz? Oglądałeś transmisję w niemieckiej telewizji?
    • canuk Re: Polska 1939 = Irak 2003 09.04.03, 23:48
      Gość portalu: Alex napisał(a):

> to napis na jednym z transparentów, podczas
      manifestacji antywojennej w
      > Lublanie, nawet w takim niewielkim kraju ludzie nie
      boją się głosić swoich
      > poglądów, a i o swoje "bezpieczeństwo" nie żebrzą na
      kolanach jak Miller z
      > Kwaśniewskim.

Ten transparent musiał być zrobiny przez "Pierdolniętego
      polaczka". Do której to kategorii zaliczam ciebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka