sen.dzia.li 31.01.07, 00:34 sami sobie wymierzyć karę. To dobry kierunek. fakty.interia.pl/galerie/fakty/krwawe-swieto/zdjecie,369122,1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaceq Re: Religijni postanowili 31.01.07, 08:00 To pod Karbalą wnukowie Mahometa tłukli się łańcuszkami do reservoirs? Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Wyjrzałem przez okno! Cud! Super! 31.01.07, 13:08 Samochód mi się sam odśnieżył! Leży na trawniku, odrobina nawet na balkonie, a z auta zniknął całkowicie. Co to może być? jaceq napisał: > To pod Karbalą wnukowie Mahometa tłukli się łańcuszkami do reservoirs? Tako rzecze portalik interyjny, gdzie lubie zaglądać: "Szyici obchodzą święto Ashura, które upamiętnia męczeństwo wnuka Mahometa, Hussasina ibn Ali oraz jego pobratymców w bitwie o Karbalę" Łańcuszki wprowadzono, mniemam, później. WŁASNE plecy poręczniej siekać łańcuszkiem niż szablą czy pałą. A chętnie bym obejrzał plecy Jarka Kaczynskiego po takim solidnym rachunku sumienia. Mariana Piłki nie chcę oglądac, bo brzydzę się nim i jego pomysłami (komentowanymi w sposób wlasciwy tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=56408657 Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Re: Religijni postanowili 31.01.07, 15:49 > To pod Karbalą wnukowie Mahometa tłukli się łańcuszkami do reservoirs? Lubie Twoje poczucie humoru, kilka tygodni temu spotkałem dwa albo trzy małe wątki, gdzie po Twoich wpisach (bodaj czy nie karcących założycieli wątków, co najmniej w jednym przypadku tak) śmiałem się do niemożliwości. Niestety nie pamiętam już jakie to były wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Religijni postanowili 31.01.07, 19:27 nick.kertiz napisał: > Lubie Twoje poczucie humoru Ha, ha, nie wszyscy potrafią je docenić. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=54820433&a=55108494 Ja się do nich oczywiście nie zaliczam, uważam Jacka za wyjątkowego kabareciarza. Jeśli nie czytałeś o holokauście mrówek, to polecam : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44810950&a=45967266 Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Rządzą nami Żydzi 02.02.07, 14:11 i rowerocykliści forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=56588326 Odpowiedz Link Zgłoś
sen.dzia.li Żydowska "nauka" przeciw Prawdzie 18.02.07, 18:30 >>Many verses of the Old Testament imply that the earth is flat, but there's more to it than that. According to the New Testament, Jesus ascended up into heaven. "The whole point of the Copernican theory is to get rid of Jesus by saying there is no up and no down"<< Odpowiedz Link Zgłoś
sen.dzia.li Więcej informacji o religijnych 18.02.07, 18:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=57514660 Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Religijni postanowili 31.01.07, 09:41 U nas też chcą wyjąć imamów spod prawa: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3886848.html "Grupa polityków związanych z Radiem Maryja domaga się uznania duchownych za osoby zaufania publicznego. Chodzi o to, by zostali objęci przez państwo ścisłą ochroną prawną, informuje "Życie Warszawy". Taki postulat znalazł się w liście otwartym skierowanym do prezydenta, premiera i ministra sprawiedliwości. Działacze od lat kojarzeni z ojcem Tadeuszem Rydzykiem chcą ustawowego zapisu, że państwo polskie uznaje księży i zakonników za osoby zaufania publicznego." Tylko patrzeć, jak za "osoby zaufania publicznego" będą chcieli uznać JR Nowaka, Michalkiewicza i innych "publicystów" specjalnej troski. Palnick, oczywiście popierasz postulat współkoalicjanta? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Ile to jeszcze lat z PiS-uarami 31.01.07, 13:22 jaceq napisał: > U nas też chcą wyjąć imamów spod prawa: > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3886848.html > > "Grupa polityków związanych z Radiem Maryja domaga się uznania duchownych za > osoby zaufania publicznego. Chodzi o to, by zostali objęci przez państwo ścisłą > ochroną prawną, informuje "Życie Warszawy". > Taki postulat znalazł się w liście otwartym skierowanym do prezydenta, premiera > i ministra sprawiedliwości. Działacze od lat kojarzeni z ojcem Tadeuszem > Rydzykiem chcą ustawowego zapisu, że państwo polskie uznaje księży i zakonników > za osoby zaufania publicznego." > > Tylko patrzeć, jak za "osoby zaufania publicznego" będą chcieli uznać JR Nowaka > , > Michalkiewicza i innych "publicystów" specjalnej troski. > > Palnick, oczywiście popierasz postulat współkoalicjanta? ... będziemy przezywać takie wstrząsy medialne? Pomysły na wagę złota. Najpierw chcieli nam dać króla, teraz objąć specjalnym nadzorem sukienkowych. Co jeszcze genialnego wymyślą? owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś
sen.dzia.li Zawsze. My umrzemy, a PiS 31.01.07, 14:00 będzie dalej w polityce. W grze. Sądzę, że właśnie ta partia ma przed soba długą przyszłość, że nie zaniknie niedługo. Prędzej spodziewałbym się dekompozycji PO. Ale miałbym nadzieję, że będą rządzić lepsi od PiS-u, że ich trwanie będzie trwaniem głównie w opozycji, a rzadko, jak najrzadziej jako rządzący. Oczywiście takie dłuuuugoterminowe prognozy obarczone sa ogromnym ryzykiem merytorycznym. Dużo swobodniej moge przewidywać, że ani PiS, ani L. Kacz. (choć porażka partii we wcześniejszych parlamentarnych jest pewniejsza) nie wygrają najbliższych wyborow. Zmiana nazwy za 10 czy 25 lat nie zmieni ewentualnej poprawności mojej prognozy, dopuszczam jako zgodne z moja prognozą trwanie pod nowa nazwą. Natomiast pomylę się, jesli podłączą się jako skarłały podmiot pod jakąś przyszłą inna partię. Nie sadzę żeby się podłączyli, zachowają ciągłość i niezależność. owca_czarna napisała: > objąć specjalnym nadzorem sukienkowych W zasadzie mógłby to byc świetny pomysł. Środowiska kryminogenne, wysycone pedofilami, itd., powinny być pod nadzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Zawsze. My umrzemy, a PiS 31.01.07, 18:52 sen.dzia.li napisał: > będzie dalej w polityce. W grze. Sądzę, że właśnie ta partia ma przed soba > długą przyszłość, że nie zaniknie niedługo. Prędzej spodziewałbym się > dekompozycji PO. Ale miałbym nadzieję, że będą rządzić lepsi od PiS-u, że ich > trwanie będzie trwaniem głównie w opozycji, a rzadko, jak najrzadziej jako > rządzący. Oczywiście takie dłuuuugoterminowe prognozy obarczone sa ogromnym > ryzykiem merytorycznym. Dużo swobodniej moge przewidywać, że ani PiS, ani L. > Kacz. (choć porażka partii we wcześniejszych parlamentarnych jest pewniejsza) > nie wygrają najbliższych wyborow. > > Zmiana nazwy za 10 czy 25 lat nie zmieni ewentualnej poprawności mojej > prognozy, dopuszczam jako zgodne z moja prognozą trwanie pod nowa nazwą. > Natomiast pomylę się, jesli podłączą się jako skarłały podmiot pod jakąś > przyszłą inna partię. Nie sadzę żeby się podłączyli, zachowają ciągłość i > niezależność. > > > > > owca_czarna napisała: > > > objąć specjalnym nadzorem sukienkowych > > > W zasadzie mógłby to byc świetny pomysł. Środowiska kryminogenne, wysycone > pedofilami, itd., powinny być pod nadzorem. Czy uszczęśliwianie na siłę to domena PiS-uarów. Nadgorliwość jest ponoć gorsza od faszyzmu... "Kościół nie potrzebuje ani żadnej ochrony z zewnątrz, ani osłony i przywilejów" - powiedział abp Sławoj Leszek Głódź, komentując inicjatywę środowiska Radia Maryja, które chce by księża byli pod specjalną ochroną państwa. wiadomosci.onet.pl/1476570,11,item.html Widocznie radiomaryjowcy mają wiele na sumieniu skoro domagają się specjalnej ochrony prawnej dla kieckowych. Podoba mi sie Flaszka Głódż w swojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Zawsze. My umrzemy, a PiS 31.01.07, 19:34 lady.papeteria napisała: >Podoba mi sie Flaszka Głódż w swojej wypowiedzi Mnie też, szczególnie w tej o kupnie lodówki na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Zawsze. My umrzemy, a PiS 31.01.07, 19:58 ewa8a napisała: > lady.papeteria napisała: > > >Podoba mi sie Flaszka Głódż w swojej wypowiedzi > > > Mnie też, szczególnie w tej o kupnie lodówki na raty. > Oni nie musieli kupować lodówek na raty - vide teczka Wielgusa. To on wspomagał rodzinę finansowo, a nie rodzina jego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Zawsze. My umrzemy, a PiS 31.01.07, 23:44 Właśnie dlatego ta wypowiedź tak mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Ta wypowiedź jest tragiczna. Proszę 08.02.07, 02:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=56825974 żebyś się z niej w odpowiednim wątku całkowicie wycofała. Możesz przecież podtrzymywać inne swoje (jakby bardziej szczegółowe) uwagi. Dla porządku podaję linka do odpowiedniego wątku. Takie wycofanie się będzie po prostu korzystne. >>Podziwiam menadżerski zapał, ale wybacz – bardzo naiwne te pomysły. Są pewne dziedziny zycia, które nigdy na siebie nie zarobią, to lecznictwo, kultura, szkolnictwo i zawsze będą musiały być dotowane, w końcu na coś te nasze podatki oprócz budowli sakralnych muszą iść<< 1. Lecznictwo, kultura i szkolnictwo to świetny biznes, doskonały interes, gdzie świetnie zarabiać mogą zatrudnieni w tym sektorze pracownicy, a już wnoszący coś (mający twórcze podejście i odrobinę szczęścia) twórcy (kultura zwłaszcza, ale i szkolnictwo i lecznictwo też) i przedsiębiorcy wręcz mogą zarabiać bajkowo. Leczenie to biznes najłatwiejszy. Potrzeba jest po prostu najbardziej paląca, nieodparta. Ja niby jestem zdrowy i nie choruję ostatnio, nic mnie nie boli. Nie jestem też osobą specjalnie zamożną. A sam wieczorem płaciłem lekarce za to, że zajmowała się moim zębem. Nie sądzę, żeby jej działalność była dotowana. Uważasz, że postąpiłem dziwacznie - szastałem pieniędzmi? Powiedzmy, że tak, lecz gdyby *populizm i socjalizm* nie wpływał destrukcyjnie na zawartość mojego portfela, byłbym na tle przeciętnego współczesnego mieszkańca naszej planety osobą bardzo zamożną, a wtedy moje postępowanie nie miałoby żadnych znamion szastania pieniędzmi - byłoby całkowicie oczywiste. Szkolnictwo. Potrzeba niby nie jest aż tak paląca. Jednak znajomość realiów gospodarczych pokazuje, że zarabia się świetnie również na mniej palących potrzebach. W każdym razie znam osoby, ktore płacą za to, że mogą się uczyc w prywatnych szkolach (akurat są to szkoły wyższe, zresztą nie dziwne, osoby, ktore biegają do prywatnych szkół elementarnych są za małe, by same płacić czesne), znam też osoby, ktore zarabiają w ten sposób, że są nauczycielami w prywatnych szkołach wyższych. W sumie kwestia jest ewidentna. Lekarka, ktorej dziś płaciłem, kupiła (ściśle rzecz biorąc jej koleżanka chyba) skomplikowaną i nowoczesną maszynę. Facet, ktory wyskakuje z wykładami, potrzebuje tylko swój prosty jak but kajet z notatkami. A więc szkolnictwo to łatwy biznes. Kultura. No, zarabia się rewelacyjnie. Kłamstwem byłoby twierdzenie, że zarabiają dobrze tylko zdolni twórcy kultury niskiej (szmirowatych piosenek i religijnych oratoriów). Byc moze tworcy kultury niskiej zarabiają lepiej, ale twórcy kultury wysokiej też mogą zarabiać bardzo dobrze. Rozpatrzmy autorów, którzy nie pisywali szmirowatych romansideł. Lem jest twórcą między innymi bardzo trudnej w odbiorze dla niewyrobionego odbiorcy książki "Filozofia przypadku". Kołakowski jest twórcą między innymi bardzo trudnej w odbiorze dla niewyrobionego odbiorcy książki "Obecność mitu". Uważasz, że tych twórców z dziedziny kultury wysokiej nie stać by było pod koniec ich kariery autorskiej, żeby postawic sobie małą, ale bardzo wygodną willę z dużym krytym basenem obok - do mieszkania i pływania, a obok dalej, na sąsiedniej działce, drugą, jeszcze ładniejszą willę z drugim, jeszcze większym krytym basenem - już nie do mieszkania i pływania, ale - tak dla jaj? Ja myślę, że byłoby ich stać. A jeśli nie, to przez to, że niedostatecznie dbali o swoje interesy przy okazji przeróżnych przekładów, wznowień, itd. Choć raczej dbali Zatem sprawa jest ewidentna i w przypadku lecznictwa i szkolnictwa, i kultury. 2. W Polsce państwo zarówno finansuje państwową służbę zdrowia, szkolnictwo oraz kulturę, jak i dotuje służbę zdrowia, szkolnictwo oraz kulturę (prywatne!!!!!). Kasa z podatkow idzie więcej na finansowanie państwowych, niż na dotowanie (prywatnych). Wszystko to jest łobuzerką na moim portfelu. Pasożytowaniem na mnie oraz na osobach biedniejszych ode mnie. O ile jeszcze finansowanie państwowego można znieść z bólem i skrzywieniem się (a nawet ktoś moze to pochwalać, ja rozumiem różnice poglądów, rozumiem, że ktoś inaczej widzi właściwą politykę), to dotowanie prywatnych biznesów robionych dla bogatych przez bogatych to już wyjątkowe chamstwo, brudne chamstwo. Biedni i niezaradni nie mają mozliwości wymigania się od podatków, więc to oni płacą za socjalistyczne brudne chamstwo. 3. Z naszych podatków to dotowane jest bardziej rolnictwo oraz posiadacze wielkich połaci gruntu. W ten sposób dupkowaci eurosocjaliści transferują pieniądze od ludzi ubogich do ludzi bogatych. Dotowanie szkolnictwa, kultury i budowli sakralnych to przy tym mały pryszcz. Choć w Polsce Kościół katolicki jest posiadaczem wielkich połaci gruntu, więc korzysta nie tylko na dotowaniu budowli sakralnych. Dlatego Wojtyła naganiał do dupkowatego eurosocjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Zawsze. My umrzemy, a PiS 31.01.07, 20:48 sen.dzia.li napisał: > będzie dalej w polityce. W grze. Sądzę, że właśnie ta partia ma przed soba > długą przyszłość, że nie zaniknie niedługo. > Prędzej spodziewałbym się > dekompozycji PO. > Ale miałbym nadzieję, że będą rządzić lepsi od PiS-u, że ich > trwanie będzie trwaniem głównie w opozycji, a rzadko, jak najrzadziej jako > rządzący. > Oczywiście takie dłuuuugoterminowe prognozy obarczone sa ogromnym > ryzykiem merytorycznym. Dużo swobodniej moge przewidywać, że ani PiS, ani L. > Kacz. (choć porażka partii we wcześniejszych parlamentarnych jest pewniejsza) > nie wygrają najbliższych wyborow. > Zmiana nazwy za 10 czy 25 lat nie zmieni ewentualnej poprawności mojej > prognozy, dopuszczam jako zgodne z moja prognozą trwanie pod nowa nazwą. > Natomiast pomylę się, jesli podłączą się jako skarłały podmiot pod jakąś > przyszłą inna partię. Nie sadzę żeby się podłączyli, zachowają ciągłość i > niezależność. Oby Twoja przepowiednia się ziściła, bo jako człowiek nie życzę im źle, ale czym prędzej niech zmykają do opozycji i z drugich rzędów pokazują, że białe jest białe a czarne to czarne. owca_czarna - Twoja sesja wygasła, musisz się ponowne zalogować. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq P a l n i c k ! 04.02.07, 21:29 Pytanie padło. jaceq napisał: > Palnick, oczywiście popierasz postulat współkoalicjanta? Jestem ciekaw Twojej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba sranie jest to w banię... 08.02.07, 11:09 ...bo gó..aństwem się zajmując, nie potrafisz wyjaśnić, dlaczego SZEFOWYMI większości z Muzułmańskich Gmin Religijnych w III RP są PANIE, polskie Tatarki czyli osoby według prymitywnego odczytania jakichś praktyk, które w Arabii Saudyjskiej funkcjonują, ale wśród polskich Tatarów, muzułmanów przecież - niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
male.orwelki a szy to pravda, że pan mocno 09.02.07, 13:50 bije sssssvoje dorosłe dziecko po twarzy? nazywając na dokładkę na forum publicznym pobitą twarz wlasnego dziecka "mordą"? bo jak to mial byc żart, to vsale nie śmieszny. zupelnie nieśmieszny. Skłaniamy się do poglądu, że między panem, a innymi forumowiczami, pszynajmniej niektórymi, zieje ogromna cywilizacyjna przepaść. To właśnie ta pszepaśśść (!) tlumaczy pana nieporadne próby brania islamków w obronę sssdziwione pana opowieściami s innego miejsca tego forum MO Odpowiedz Link Zgłoś
nick.kertiz Religijni postanowili: polscy żołnierze mogą ginąć 08.02.07, 17:43 fakty.interia.pl/prasa/news/awantura-sikorskiego-o-afganistan,868339,16 religijne kaczki postanowiły: Polakom można strzelać w plecy, zresztą finansowanie wojska z puli rządu to jakieś dziwactwo w amerykańskim stylu, w prawdziwie porządnym państwie, nie przypominającym w ogóle demokratycznej* Ameryki, w Watykanie, żadnego wywiadu wojskowego się nie finansuje. Krótko: misjonarze mogą dostawać rządowe pieniądze, wojsko - tylko tyle, ile wymusił głosowaniem sejm. >>pieniędzmi dysponowaliby oficerowie wywiadu działający w Afganistanie. Mieliby za to kupować przychylność miejscowej ludności. W grę wchodziło np. budowanie szkół, szpitali, wiercenie studni na terenach stacjonowania polskich oddziałów. - To standard, tak się załatwia poparcie lokalnych klanów i miejscowych watażków. Dzięki temu nie strzelają nam w plecy - mówi były oficer WSI. Pieniądze miały pochodzić z rezerwy celowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych na tzw. pomoc rozwojową dla biedniejszych krajów. Pula wynosi 90 mln zł. Korzystają z niej polskie organizacje pozarządowe, organy administracji rządowej i samorządowej, a nawet polscy misjonarze. Środki dostają te organizacje, które przedstawią najlepszy projekt i wygrają konkurs. MSZ i rząd decydują, jakim krajom warto pomagać. Sikorski naciskał, by 30 mln "oddano" wojsku.<< Sikorski musiał odejść. Jasne - nie pasował. Życie żołnierzy go interesowało, zamiast wspierania misjonarzy, ktorzy mają tak wiele do zaoferowania na całym świecie, nie w jakimś tam jednym Afganistanie. * kaczki jeszcze nie plują głośno na demokrację, jeszcze nie wyzywają parlamentarzystów wybranych w wyborach od prostytutek, jak Wampir, organizator zbrodniczego majowego zamachu na młodą polska demokrację, ale ich publicystyczne pieski merdające PiS-owi, choc z kręgu UPR, mowiące o demokracji dupokracja, od zawsze zwalczają demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś