rimbalzo 21.02.07, 09:40 (foto) - hitler jako skórzany dywanik przed łóżkiem. Izraelski artysta Boaz Arad prowokuje tym dziełem zwiedzających jego wystawę "VoozVooz" w Centre for Contemporary Art w Tel Aviv. www.spiegel.de/img/0,1020,806673,00.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danus01 Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 09:52 rimbalzo napisał: > (foto) - hitler jako skórzany dywanik przed łóżkiem. > Izraelski artysta Boaz Arad prowokuje tym dziełem zwiedzających jego > wystawę "VoozVooz" w Centre for Contemporary Art w Tel Aviv. > > <a href="www.spiegel.de/img/0,1020,806673,00.jpg" ciekawi mnie kto z niepolitpoprawnych odezwie sie jako oburzony ta artystyczna prowokacja ja sobie takiego dywaniku bym w swojej sypialni nie chciala polozyc,ale sam wyraz artystyczny tego dzielka mi sie spodobal Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 11:13 Mnie osobiscie,prawde powiedziawszy,nie za bardzo.Z czysto estetycznych powodow.Aluzju ponial,ale wielka sztuka to nie jest.Moglby byc niezly cartoon w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 12:29 pozarski napisał: > Mnie osobiscie,prawde powiedziawszy,nie za bardzo.Z czysto estetycznych > powodow.Aluzju ponial,ale wielka sztuka to nie jest. Janku chyba bys nie chcial aby "skora hitlera" kiedykolwiek zostala zaliczona do wielkiej sztuki podobnie jak "skora tygrysia" czy "jelen na rykowisku" ale niech kazdy ma swobode wyboru populistycznego estetyzmu...ukierunkowanego. "deptac baranka" a "klekac przed barankiem" to jednak wielka roznica skojarzeniowa.choc moze nie dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 12:58 danus01 napisała: > pozarski napisał: > > > Mnie osobiscie,prawde powiedziawszy,nie za bardzo.Z czysto estetycznych > > powodow.Aluzju ponial,ale wielka sztuka to nie jest. > Janku > chyba bys nie chcial aby "skora hitlera" kiedykolwiek zostala zaliczona do > wielkiej sztuki > podobnie jak "skora tygrysia" czy "jelen na rykowisku" > ale niech kazdy ma swobode wyboru populistycznego estetyzmu...ukierunkowanego. > "deptac baranka" a "klekac przed barankiem" to jednak wielka roznica > skojarzeniowa.choc moze nie dla wszystkich To jest postmodernizm,a wiec nie Sztuka a gesty i konceptualizm.Jesli juz,to ta skora powinna lezec w towarzystwie jakiejs porzadnej mysliwsko-heimatowej bawarszczyzny.Glowy dzikow i jeleni,landszafty adolfa i bron mysliwska na scianach.Samotny hitler jest tylko na wpol smieszny,a i to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 16:30 danus01 napisała: > ciekawi mnie kto z niepolitpoprawnych odezwie sie jako oburzony ta artystyczna > prowokacja > ja sobie takiego dywaniku bym w swojej sypialni nie chciala polozyc,ale sam > wyraz artystyczny tego dzielka mi sie spodobal === Czy sugerujesz, ze wolalabys skore z Hitlera w mniej konwencjonalnym wydaniu, tj. lezaca frontem, a nie plecami, do gory? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 14:00 Hitler jest teraz w modzie.Fajna komedia o Hitlerze leci w Niemczech... Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 14:21 caesar_pl napisał: > Hitler jest teraz w modzie.Fajna komedia o Hitlerze leci w Niemczech... osmieszyc zbrodniarza... trzeba bardzo uwazac zeby przy okazji nie osmieszyc jego zbrodni oraz....ofiar zbrodni bardzo cieniutka i delikatna materia balansowania Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 14:37 danus01 napisała: > caesar_pl napisał: > > > Hitler jest teraz w modzie.Fajna komedia o Hitlerze leci w Niemczech... > > osmieszyc zbrodniarza... > trzeba bardzo uwazac zeby przy okazji nie osmieszyc jego zbrodni oraz....ofiar > zbrodni > bardzo cieniutka i delikatna materia balansowania Taaaak.Tym dziwniejsze,ze jak na razie,tylko Zydzi osmieszaja hitlera.Byc moze dla niektorych to jedyna mozliwosc spojrzenia na te postac. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: skóra Hitlera .... 21.02.07, 16:00 pozarski napisał: > Taaaak.Tym dziwniejsze,ze jak na razie,tylko Zydzi osmieszaja hitlera. Czy to nie jest przypadkiem przejaw jakiegoś kompleksu. Byc moze > dla niektorych to jedyna mozliwosc spojrzenia na te postac. Można np tak: Hitler i Bormann stoją przed mapą i planują ważną akcję. Wchodzi Stirlitz z pomarańczami, wyciąga aparat fotograficzny, robi zdjęcia mapy i wychodzi. Hitler zdziwiony pyta Bormanna: - Kto to był? - Stirlitz, radziecki szpieg. - Czemu go nie aresztujesz? - Nie ma sensu. Znów się wykręci. Powie, że przyniósł pomarańcze. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Gdyby tę skórę z Hitlera położyć przed łożkiem, to 21.02.07, 15:31 pewnie niejedna para wpadlaby na pomysl seksu na skorze. Dla urozmaicenia, i niekoniecznie z mysla o artytycznym wyrazie. )) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Gdyby tę skórę z Hitlera położyć przed łożkiem 21.02.07, 18:56 to byłaby w tak samo dobrym smaku jak spluwaczka w kształcie głowy Krzysia52. Ale naturalnie użyteczność jej byłaby niezaprzeczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Gdyby tę skórę z Hitlera położyć przed łożkie 21.02.07, 20:44 dachs napisał: > to byłaby w tak samo dobrym smaku jak spluwaczka w kształcie głowy Krzysia52. > Ale naturalnie użyteczność jej byłaby niezaprzeczalna. No poczucie humoru masz iscie... niemieckie, Szkopku. Coz za nieslychana lekkosc i finezja )) Twoja lepetyna w helmie bedzie w sam raz na nocnik )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Nie zawiodłem się na Tobie :) 21.02.07, 21:01 benek231 napisał: > No poczucie humoru masz iscie... niemieckie, Szkopku. Coz za nieslychana > lekkosc i finezja )) Lepsze niemieckie, niż żadne. > > Twoja lepetyna w helmie bedzie w sam raz na nocnik )))))))) Właśnie o tym mówiłem, o tym braku dobrego smaku, czy to będzie skóra Hitlera, czy spluwaczka z głowy Krzysia52, czy nocnik z mojej głowy w hełmie. Jak ja lubię, jak mi się ludzie sprawdzają ) Odpowiedz Link Zgłoś