Gość: jolka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 19:02 Premiera Mr L.Millera. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krates.8 Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów 03.12.01, 19:09 Witaj jolka! A mnie twój komentarz ciekawi właśnie. Cóż niezwykłego w liczbie 47? Krates.8) Gość portalu: jolka napisał(a): > Premiera Mr L.Millera. > Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 20:50 krates.8 napisał(a): > Witaj jolka! > > A mnie twój komentarz ciekawi właśnie. > Cóż niezwykłego w liczbie 47? > > Krates.8) > > > Gość portalu: jolka napisał(a): > > > Premiera Mr L.Millera. > > Bez komentarza. > Witam Kratesie ! Nie wiem jak Ci odpowiedzieć, żeby nie zabrzmiało niewłaściwie. Nie jestem pewna jaki jest podtekst Twego pytania czy taki, że każdy człowiek się liczy ? To informacja z Zetki dla mnie koszmar. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
krates.8 Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów 03.12.01, 21:24 jolka! 8) Nie zaczynaj, proszę 8) Dzisiaj nie mogę długo siedzieć w sieci 8( Najwłaściwiej będzie, jeśli odpowiesz wprost i napakujesz tyle podtekstów ile zdołasz 8) Pytałem o twój komentarz. Główny podtekst był inny. Nie uwierzyłem, że myślisz to samo co ogół zjadaczy papki informacyjnej. I tego jestem ciekaw. Zdania jolki. Każdy człowiek się liczy i dlatego reaguję na liczenie ludzi nerwowo. To następny podtekst (oklaski dla jolki!) Nie odbiera ci to trochę przyjemnej niepewności takie klarowanie podtekstów? pozdro pozdro! Krates.8) Gość portalu: jolka napisał(a): > Witam Kratesie ! > Nie wiem jak Ci odpowiedzieć, żeby nie zabrzmiało niewłaściwie. > Nie jestem pewna jaki jest podtekst Twego pytania czy taki, że każdy człowiek s > ię > liczy ? > To informacja z Zetki dla mnie koszmar. > > Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: 213.76.59.* 03.12.01, 22:13 krates.8 napisał(a): > jolka! 8) Krates ! co to 8) - nie śledziłam Twojej twórczości i nie wiem ! > > Nie zaczynaj, proszę 8) Dzisiaj nie mogę długo siedzieć w sieci 8( Nie siedż dziś - odpowiesz jutro, pojutrze. > Najwłaściwiej będzie, jeśli odpowiesz wprost i napakujesz tyle podtekstów ile > zdołasz 8) > Pytałem o twój komentarz. Główny podtekst był inny. Nie uwierzyłem, że myślisz > to samo co ogół zjadaczy papki informacyjnej. I tego jestem ciekaw. Zdania jolki. Krates wstyd mi się przyznać ;ale Ty mnie przeceniasz. Wolno zacznę kojarzyć czy asocjować. Stać nas na podwojne finansowanie partii rządzących z budżetu; raz w związku z upartyjnieniem Sejmu i Rządu ; ponownie w związku z odrębnym dofinansowaniem i w tym względzie nie mówimy o nadopiekuńczości Państwa. SLD w imieniu najbiedniejszych i dla ich "dobra" oszczędza na urlopach macierzyńskich, dopłatach do przejazdów, dodatkach rodzinnych no i dorabia się do tego ideologię Państwo nie może być nadopiekuńcze - żal mi Tych ludzi,którzy na nich głosowali a teraz się wstydzą spojrzeć w twarz sąsiadom. > Każdy człowiek się liczy i dlatego reaguję na liczenie ludzi nerwowo. To następ > ny podtekst (oklaski dla jolki!) > Przecież to niedopuszczalne, aby ludzie umierali w ten sposób. Ja obok takich informacji nie mogę przejść obojętnie. Pamiętam, jak przed laty pewien dziennikarz chciał wysyłać śpiwory dla bezdomnych zdaje się do USA za darmo a teraz ta znieczulica w sferach rządowych, elitach politycznych, kręgach biznesowych. Któryś z władców powiedział kiedyś: Dziś musimy być bezwzględni abyśmy jutro mogli być szlachetnymi .... > Nie odbiera ci to trochę przyjemnej niepewności takie klarowanie podtekstów? Bez komentarza. Pozdrawiam.j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krates.8 Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: *.delta.com.pl 04.12.01, 01:05 Też oczywiście żal mi tych ludzi ale jedyne co może ich uratować to mówienie im prawdy w oczy tak aby następnym razem nie głosowali sobie na zgubę. ŻADEN rząd nie upilnuje obywateli tak by sami sobie krzywdy nie robili i nie powinien nawet tego obiecywać ani próbować bo to drogo kosztuje i jest nieskuteczne. Powiem wprost: szkoda pieniędzy wydartych m.inn. rodzicom ciężko chorych dzieci na ratowanie straceńców, którzy robią wszystko by się unicestwić. Komu zimno niech puka do drzmi i prosi o ogrzanie się. JEDYNYM uzasadnieniem dla istnienia Rządu jest (legalna) obrona obywateli przed innymi ludźmi. Wewnętrzna (policja, sądy) i zewnętrzna (wojsko) Im bardziej Rząd zajmuje się innymi sprawami (a robi to bardzo chętnie jeśli go nie trzymać krótko) tym gorzej wypełnia swoje podstawowe funkcje. Co widać aż nadto dobrze u nas. Dbają kolejne rządy, dbają starannie o biednych, mnóstwo szmalu na to idzie a biednych nie ubywa a nawet jakby odwrotnie, coraz więcej ich. Ale za to bezpieczństwa publicznego... też nie ma. Zewnętrzne zaś całe oparte na nadziejach pokładanych w lojalności sojuszników. Znajoma historia. Długo nasza armia zostawiona sama sobie broniłaby się przed atakiem Białorusi? Nie jest to najsilniejszy z naszych sąsiadów wcale. PRAWIE KAŻDY człowiek prywatny uratuje innego, nawet obcego człowieka którego życie jest zagrożone. PRAWIE ŻADEN URZĄD tego nie zrobi jeśli choćby najdurniejszy przepis stanie mu na drodze. Choćby to były tylko godziny urzędowania. Zwracać się o pomoc do rządu to jak dla owcy wilka o opiekę prosić. Wilk bardzo chętnie się zaopiekuje całym stadem, z wełny oskubie a na koniec dorżnie. Wskazując na "znieczulicę" rządu sugerujesz że istnieje (istniał) inny "dobry" rząd, bardziej dbały o ludzi. Dopóki ludzie wierzą w takie mrzonki wybierają tych którzy najwięcej gruszek na wierzbie obiecują. Po socchadekach przyszli socjaldemokraci a po nich nadejdą narodowi socjaliści. Potem tylko wojna albo bankructwo i regres o 10 lat (optymistyczny scenariusz) Ale skoro soc jest dobry to więcej socu jest jeszcze lepsze. Czyż nie? Jak zatem pomagać ludziom by nie marzli? Indywidualnie. Ty, ja, on, Jan Kowalski może uratować (i ratuje gdy trzeba) kogoś od zamarznięcia. I będzie to robił jeszcze częściej gdy ograniczymy rząd, odzyskamy część pieniędzy które rząd marnotrawi, przestaniemy się oglądać na państwo tam gdzie potrzeba naszych działań i pozbędziemy się sentymentalnych mrzonek o zdobyczach socjalnych. Poprzedni rząd nie posunął się zbyt daleko po obiecywanej drodze oddawania ludziom władzy, pieniędzy i wolności decydowania o sobie. Syndykaliści z "S" za łeb trzymali i nie pozwalali? A może to tylko takie hasełka wyborcze były dla frajerów a naprawdę chodziło tylko o to by "nasi" sobie porządzili? Powiem wprost. Jeśli ma być socjalizm to niech go lepiej wprowadza lewica. Przynajmniej będzie wiadomo komu w mordę dać gdy się zawali. A zawali się na pewno bo więcej konsumuje niż produkuje. Pozdrawiam, Krates.8) P.S. 8) = (w przybliżeniu, taka indywidualna odmiana) k.8) Gość portalu: jolka napisał(a): > > Krates ! co to 8) - nie śledziłam Twojej twórczości i nie wiem ! > > > > Nie zaczynaj, proszę 8) Dzisiaj nie mogę długo siedzieć w sieci 8( > > Nie siedż dziś - odpowiesz jutro, pojutrze. > > > Najwłaściwiej będzie, jeśli odpowiesz wprost i napakujesz tyle podtekstów > ile > > zdołasz 8) > > Pytałem o twój komentarz. Główny podtekst był inny. Nie uwierzyłem, że myś > lisz > > to samo co ogół zjadaczy papki informacyjnej. I tego jestem ciekaw. Zdania > > jolki. > > Krates wstyd mi się przyznać ;ale Ty mnie przeceniasz. > Wolno zacznę kojarzyć czy asocjować. > Stać nas na podwojne finansowanie partii rządzących z budżetu; raz w związku z > upartyjnieniem Sejmu i Rządu ; ponownie w związku z odrębnym dofinansowaniem i > w > tym względzie nie mówimy o nadopiekuńczości Państwa. > > SLD w imieniu najbiedniejszych i dla ich "dobra" oszczędza na urlopach > macierzyńskich, dopłatach do przejazdów, dodatkach rodzinnych no i dorabia się > do > tego ideologię Państwo nie może być nadopiekuńcze - żal mi Tych ludzi,którzy na > > nich głosowali a teraz się wstydzą spojrzeć w twarz sąsiadom. > > > Każdy człowiek się liczy i dlatego reaguję na liczenie ludzi nerwowo. To n > astęp > > ny podtekst (oklaski dla jolki!) > > > Przecież to niedopuszczalne, aby ludzie umierali w ten sposób. Ja obok takich > informacji nie mogę przejść obojętnie. > Pamiętam, jak przed laty pewien dziennikarz chciał wysyłać śpiwory dla bezdomny > ch > zdaje się do USA za darmo a teraz ta znieczulica w sferach rządowych, elitach > politycznych, kręgach biznesowych. > Któryś z władców powiedział kiedyś: Dziś musimy być bezwzględni abyśmy jutro > mogli być szlachetnymi .... > > > Nie odbiera ci to trochę przyjemnej niepewności takie klarowanie podtekstó > w? > > Bez komentarza. > Pozdrawiam.j. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 18:00 Kratesie ! Zamurowało mnie ! Ludzie zamarzli bo źle glosowali ? Jak mam im powiedzieć prawdę w oczy, jeśli ich już nie ma. Twoja koncepcja Rządu jako triady funkcji policji, sądownictwa i wojska – bardzo nośna – urzędników się zwolni (odprawy, zasiłki czy Dzierżynski ? : )). Gratuluję konsekwencji w prezentowaniu przedmiotowej koncepcji. Interesująca metafora o stosunkach pomiędzy Obywatelem i Rządem ta o owcy i wilku a zwłaszcza finał to dorżnięcie. Ograniczenie roli Rządu a co za tym idzie jego fiskalizmu – ta koncepcja zdobywa zwolenników w tempie odwrotnie proporcjonalnym do .... realnego wzrostu roli Państwa w społeczeństwie. Piszesz o odzyskaniu części pieniędzy, które Rząd marnotrawi – na razie jest odwrotnie to Rząd dąży do pozyskania coraz większych pieniędzy od podatników. Co do poprzedniego Rządu i syndykalistów z „S” to umknęło Twojej uwadze, że finansami rządził przedstawiciel trochę innej opcji politycznej, a program S pozostał w przeważającej większości martwym – no cóż ta arytmetyka wyborcza. Konkludując Kratesie miło mi jest ponownie przeczytać Twoje frapujące poglądy na temat roli Rządu jednakże są one skażone brakiem realizmu. Rząd uruchomił dodatkowe fundusze na śniadania dla dzieci w szkołach. Ktoś (Zetka, ja ) niepotrzebnie wyciągnął tę informację o 47 ludziach, którzy ... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Jeszcze rok temu IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 19:09 to dla niektorych byla prymitywna propaganda a dzis .... Odpowiedz Link Zgłoś
krates.8 Re: Jeszcze rok temu 03.12.01, 19:12 to dla niektórych to była wina rządu a dziś... Gość portalu: Blong napisał(a): > to dla niektorych byla prymitywna propaganda a dzis .... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Jeszcze rok temu IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 19:16 krates.8 napisał(a): > to dla niektórych to była wina rządu a dziś... no wlasnie co ma do tego rzad L.M. ? /tak samo jak rok temu co mial do tego rzad J.B/? Odpowiedz Link Zgłoś
krates.8 Re: Jeszcze rok temu 03.12.01, 19:44 Przecież wiesz... Ankiety dowodzą, że społeczeństwo oczekuje od Rządu że zajmie się, zaopiekuje, zadba, pomoże, z troską się pochyli, przejmie problemami prostych a zwłaszcza biednych ludzi,... ogólnie "wreszcie cuś z tym zrobi". Ludzie marzną na śmierć... znaczy jest problem. I coś z nim trzeba zrobić. "Nie może przecież tak być..." (b. popularne ostatnio, już co drugi polityk nauczył się tego od Leppera, zauważyłeś?) Kto się lepiej ludem zajmuje? Ten, komu mniej podopiecznych zamarza, zapija się, choruje na trypra. Jak w oborze. Ten gospodarz lepszy którego krowy zdrowsze i więcej mleka dają. To jasne. Krates.8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong No dobrze IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 19:59 krates.8 napisał(a): > Przecież wiesz... Ankiety dowodzą, że społeczeństwo oczekuje od Rządu że zajmie > > się, zaopiekuje, zadba, pomoże, z troską się pochyli, przejmie problemami > prostych a zwłaszcza biednych ludzi,... ogólnie "wreszcie cuś z tym zrobi". > > Ludzie marzną na śmierć... znaczy jest problem. I coś z nim trzeba zrobić. > > "Nie może przecież tak być..." (b. popularne ostatnio, już co drugi polityk > nauczył się tego od Leppera, zauważyłeś?) > > Kto się lepiej ludem zajmuje? Ten, komu mniej podopiecznych zamarza, zapija > się, choruje na trypra. Jak w oborze. Ten gospodarz lepszy którego krowy > zdrowsze i więcej mleka dają. To jasne. > > Krates.8) Za cztery lata podsumujemy wszystkich zamarzlych i bedziemy mieli najwiarygodniejszy wskaznik czyj rzad byl lepszy. OK? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
max_bialystock No dobrze :] 03.12.01, 20:00 Gość portalu: Blong napisał(a): > krates.8 napisał(a): > > > Przecież wiesz... Ankiety dowodzą, że społeczeństwo oczekuje od Rządu że z > ajmie > > > > się, zaopiekuje, zadba, pomoże, z troską się pochyli, przejmie problemami > > prostych a zwłaszcza biednych ludzi,... ogólnie "wreszcie cuś z tym zrobi" > . > > > > Ludzie marzną na śmierć... znaczy jest problem. I coś z nim trzeba zrobić. > > > > "Nie może przecież tak być..." (b. popularne ostatnio, już co drugi polit > yk > > nauczył się tego od Leppera, zauważyłeś?) > > > > Kto się lepiej ludem zajmuje? Ten, komu mniej podopiecznych zamarza, zapij > a > > się, choruje na trypra. Jak w oborze. Ten gospodarz lepszy którego krowy > > zdrowsze i więcej mleka dają. To jasne. > > > > Krates.8) > > > Za cztery lata podsumujemy wszystkich zamarzlych i bedziemy mieli > najwiarygodniejszy wskaznik czyj rzad byl lepszy. > OK? > > Pozdrawiam a o nierządzie kiedy porozmawiamy?:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong chyba IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 20:15 max_bialystock napisał(a): > a o nierządzie kiedy porozmawiamy?:] na inne forum z takimi dyskusjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Jedni marzna a drugim nerwy jak lody puszczaja :) IP: *.kabel.telenet.be 03.12.01, 20:18 Jola czy juz tylko na taka krytyke cie stac Dobrze sie Miller stara jesli Jola tylko smiercia alkocholikow moze mu dopiec . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Jedni marzna a drugim nerwy jak lody puszczaja :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 21:10 Gość portalu: jajacek napisał(a): > Jola czy juz tylko na taka krytyke cie stac > Dobrze sie Miller stara jesli Jola tylko smiercia alkocholikow moze mu dopiec . Jajacku zamordysto ! po pierwsze - ad krytyki Rządu Mr L.Millera wymienię Ci w punktach błędy bez rozszerzania - jak byś czegoś nie wiedział to się rozwinę "jak rzecze Hiacynt" 1. FOZZ; 2. B.Piwnik; 3. A.Kaucz; 4. A. Lepper; 5. Finansowanie partii z budżetu; 6. W.Cimoszewicz - D.Hubner; 7. co by tu jeszcze - na razie nie pamiętam dopisze potem. Co do śmierci ludzi; to nie powinno do niej dojść i tyle. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Jedni marzna a drugim nerwy jak lody puszczaja :) IP: *.kabel.telenet.be 03.12.01, 22:02 Gość portalu: jolka napisał(a): > Gość portalu: jajacek napisał(a): > > > Jola czy juz tylko na taka krytyke cie stac > > Dobrze sie Miller stara jesli Jola tylko smiercia alkocholikow moze mu dop > iec . > > Jajacku zamordysto ! Widze Jolu ze jestes wielbicielka talentu o.Rydzyka i nie obcy ci rasizm i faszyzm jak przystalo na lekarz z powolania (a moze z wyrachowania ) > po pierwsze - ad krytyki Rządu Mr L.Millera wymienię Ci w punktach błędy bez > rozszerzania - jak byś czegoś nie wiedział to się rozwinę "jak rzecze Hiacynt" > 1. FOZZ;/ czy to polityka lewicy doprowadzila do tej afery ? > 2. B.Piwnik; Nie mam pojecia co chcesz od p.Piwnik ? > 3. A.Kaucz; Wyniesli go na salony twoi niewinni o brudnych rekach > 4. A. Lepper;+ stonka + kleska urodzaju + glod w Afryce > 5. Finansowanie partii z budżetu;-to bardzo dobry pomysl stosowany w bardzo demokratycznych krajach > 6. W.Cimoszewicz - D.Hubner;Doskonale ich rozumiem i postapil bym tak samo > 7. co by tu jeszcze - na razie nie pamiętam dopisze potem. > Co do śmierci ludzi; to nie powinno do niej dojść i tyle. > Kazda glupia smierc jest niepotrzebna ,ale co ma do tego rzad Millera to nie rozumie,czy za Buzka ,Bieleckiego,Mazowieckiego bezdomni na wlasa prosbe alkocholicy na kroplowkach z denaturatu nie umierali > Pozdro. Pozdro ! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Jedni marzna a drugim nerwy jak lody puszczaja :) IP: 213.76.59.* 03.12.01, 22:33 Gość portalu: jajacek napisał(a): > Dobrze sie Miller stara jesli Jola tylko smiercia alkocholikow moze mu dopiec . > > Widze Jolu ze jestes wielbicielka talentu o.Rydzyka i nie obcy ci rasizm i > faszyzm jak przystalo na lekarz z powolania (a moze z wyrachowania ) Sorry za ten cytat z innego wątku; za szybko Ci chcialam odpowiedzieć. Nie gniewasz się ? Ale Ty od razu "walisz z grubej rury" do mnie od razu rasizm i faszyzm - też za mocno nie sądzisz ? Jajacku ! Nie podoba mi się, że piszesz, że Ci zmarli ludzie to byli alkoholicy, gdyby się rozgrzali to by nie zamarzli tak myślę, chyba niepotrzebnie i też za szybko dorobiłeś ideologię. Już Ci kiedyś pisałam, że w RP eutanazja nie jest usankcjonowana prawnie, alkoholicy mają prawo do życia i Twój komentarz szokuje. > Kazda glupia smierc jest niepotrzebna ,ale co ma do tego rzad Millera to nie > rozumie,czy za Buzka ,Bieleckiego,Mazowieckiego bezdomni na wlasa prosbe > alkoholicy na kroplowkach z denaturatu nie umierali. Jesteś przewrażliwiony na punkcie Rządu L.Millera - ja tylko z "kronikarskiego obowiązku" napisałam być może niefortunnie, mając na uwadze, że te zgony miały miejsce obecnie; żeby uściślić, że nie dotyczą okresu I kwartału br. I znowu Jajacku skąd wiesz, że to byli alkoholicy napewno bezdomni.O zmarłych mówi się - albo nic albo dobrze. W ub. latach pamietam, że były jakieś akcje zabierania ludzi do przytułków, noclegowni w okresie niskich temperatur - i od tego są władze nie tylko centralne ale i lokalne. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Jedni marzna a drugim nerwy jak lody puszczaja :) IP: *.kabel.telenet.be 03.12.01, 22:54 I mie cos dzisiej za bardzo agresja rozpiera Mam male problemy bo i u nas strajkuja ,a szef na mie sie wyrzywa ! Masz racje szkoda kazdego zycia w wiekszosci mozna bylo pomoc tym ludziom. Moze po wstapieniu Polski do UE troche sie zmieni tu bardzo dobrze dzialaja organizacje pomagajace wychodzic z bezdomnosci . Kurcze dopieklas mie tym zamordyzmem myslalem ,ze przynajmiej w takich sprawach mamy zblizone stanowiska . Przepraszam i do nastepnego razu ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchaty a może by tak słownik ortograficzny sobie sprawić? IP: *.polkomtel.com.pl 03.12.01, 23:58 kup sobie słownik ortograficzny ćwoku..... alkoholik, pisze się" alkoholik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re:Puchaty IP: *.kabel.telenet.be 04.12.01, 00:25 Gość portalu: Puchaty napisał(a): > kup sobie słownik ortograficzny ćwoku..... > alkoholik, pisze się" alkoholik" Pisze tak ,zeby takie buce jak ty mialy zajecie ,bo o czym ty masz pojecie ? Tylko o ortografi . Kultury "0" Faldy mozgowe,zmienily sie w tluszczowe . Spadaj na swoja stronke i dowartosciuj sie troche . Houdt u het wisselgeld maar bucu ! Odpowiedz Link Zgłoś
krates.8 Madrala! Klimat się ociepla 8) 03.12.01, 20:12 ... pomimo durnej polityki rządów Gość portalu: Blong napisał(a): > > > Za cztery lata podsumujemy wszystkich zamarzlych i bedziemy mieli > najwiarygodniejszy wskaznik czyj rzad byl lepszy. > OK? > > Pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong No coz IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 20:14 krates.8 napisał(a): > ... pomimo durnej polityki rządów ale jak ladnie wczesniej zauwazyles, to moze to byc tez uznane za sukces rzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
krates.8 Re: No coz 03.12.01, 20:50 Ale jeśli zamarznie jednak więcej? Wtedy pewnie inne wskaźniki pójdą w ruch. "Lokomotywy staniały" 8) Pożyjemy zobaczymy. Dla mnie różnica w rządach ostatnich znikoma. Wpływ plam na Słońcu większy na całokształt, podejrzewam Krates.8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: No coz IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 21:54 krates.8 napisał(a): > Ale jeśli zamarznie jednak więcej? Wtedy pewnie inne wskaźniki pójdą w > ruch. "Lokomotywy staniały" 8) mam nadzieje ze tak sie nie stanie a tak ogolnie mowiac to nie chcialbym by zamarzali ludzie nawet pod prawicowymi rzadami. A wykorzystywanie takich tragedii do celow politycznych nie akceptuje i nie akceptowalem /nawet jak to robila Trybuna/ > > Pożyjemy zobaczymy. > Otoz to > Dla mnie różnica w rządach ostatnich znikoma. Wpływ plam na Słońcu większy na > całokształt, podejrzewam Ja jednak roznice zauwazam, na plus . Ale wole niemowic hop poki nieprzeskoczylismy kryzysu. Jesli rzad sobie z tym nie poradzi, no coz, przyznam sie do swojej zlej oceny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: No dobrze IP: 216.41.32.* 03.12.01, 20:36 Gość portalu: Blong napisał(a): > krates.8 napisał(a): > > > Przecież wiesz... Ankiety dowodzą, że społeczeństwo oczekuje od Rządu że z > ajmie > > > > się, zaopiekuje, zadba, pomoże, z troską się pochyli, przejmie problemami > > prostych a zwłaszcza biednych ludzi,... ogólnie "wreszcie cuś z tym zrobi" > . > > > > Ludzie marzną na śmierć... znaczy jest problem. I coś z nim trzeba zrobić. > > > > "Nie może przecież tak być..." (b. popularne ostatnio, już co drugi polit > yk > > nauczył się tego od Leppera, zauważyłeś?) > > > > Kto się lepiej ludem zajmuje? Ten, komu mniej podopiecznych zamarza, zapij > a > > się, choruje na trypra. Jak w oborze. Ten gospodarz lepszy którego krowy > > zdrowsze i więcej mleka dają. To jasne. > > > > Krates.8) > > > Za cztery lata podsumujemy wszystkich zamarzlych i bedziemy mieli > najwiarygodniejszy wskaznik czyj rzad byl lepszy. > OK? > > Pozdrawiam > Blong jest po uszy w arytmetyce jedwabnej.Ni ma czasu na jakies pierdoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: No dobrze IP: 216.41.29.* 04.12.01, 00:22 Gość portalu: U napisał(a): > Gość portalu: Blong napisał(a): > > > krates.8 napisał(a): > > > > > Przecież wiesz... Ankiety dowodzą, że społeczeństwo > oczekuje od Rządu że z > > ajmie > > > > > > się, zaopiekuje, zadba, pomoże, z troską się > pochyli, przejmie problemami > > > prostych a zwłaszcza biednych ludzi,... ogólnie > "wreszcie cuś z tym zrobi" > > . > > > > > > Ludzie marzną na śmierć... znaczy jest problem. I > coś z nim trzeba zrobić. > > > > > > "Nie może przecież tak być..." (b. popularne > ostatnio, już co drugi polit > > yk > > > nauczył się tego od Leppera, zauważyłeś?) > > > > > > Kto się lepiej ludem zajmuje? Ten, komu mniej > podopiecznych zamarza, zapij > > a > > > się, choruje na trypra. Jak w oborze. Ten gospodarz > lepszy którego krowy > > > zdrowsze i więcej mleka dają. To jasne. > > > > > > Krates.8) > > > > > > Za cztery lata podsumujemy wszystkich zamarzlych i > bedziemy mieli > > najwiarygodniejszy wskaznik czyj rzad byl lepszy. > > OK? > > > > Pozdrawiam > > > > Blong jest po uszy w arytmetyce jedwabnej.Ni ma czasu na > jakies pierdoly. Blong,to mialo byc slierowane do Kratesa.Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: 208.254.151.* 03.12.01, 21:30 Gość portalu: jolka napisał(a): > Premiera Mr L.Millera. > Bez komentarza. Przeciez obiecal, ze jak SLD dojdzie do wladzy, to nikt na smietnikach zywic sie nie bedzie. Wypelnia przedwyborcza obietnice - 47 juz padlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: *.ppp.polbox.pl 04.12.01, 00:05 Nie badzcie zalganymi balwanami, jak propagandysci komuny rok temu. W Polsce rokrocznie umiera z zimna mnostwo pijanych. Temperatura -2 stopnie to calkiem dosc, zeby sie nie obudzic, jezeli czlowiek da sobie w migdal i walnie sie spac przy drodze. Swoja droga pamietacie te swietojebliwe geby i namaszczony ton, jak zarzucali Buzkowi zamrazanie spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: 208.254.151.* 04.12.01, 22:16 Gość portalu: Porter napisał(a): > Nie badzcie zalganymi balwanami, jak propagandysci komuny rok temu. W Polsce > rokrocznie umiera z zimna mnostwo pijanych. Temperatura -2 stopnie to calkiem > dosc, zeby sie nie obudzic, jezeli czlowiek da sobie w migdal i walnie sie spac > > przy drodze. > Swoja droga pamietacie te swietojebliwe geby i namaszczony ton, jak zarzucali > Buzkowi zamrazanie spoleczenstwa? "Spójrzmy prawdzie w oczy, politycy poprzedniej koalicji, AWS i UW, a później PO i PiS swoją nieodpowiedzialną polityką doprowadzili do ogromnego niedoboru 90 mld zł - czy jak kto woli ponad 20 miliardów dolarów. To jest kwota niewyobrażalna. Żeby wypełnić tę lukę "każdy obywatel od przedszkolaka do emeryta, pracujący czy bezrobotny musiałby wpłacić 2,5 tys. zł" - powiedział premier Leszek Miller w wystąpieniu telewizyjnym. Jego zdaniem, Polska znajduje się w sytuacji "najgorszej od 12 lat, od początku zmian ustrojowych". To wynik "szastania pieniędzmi obywateli i źle przygotowanych i kosztownych reform" Premier podkreślił, że nie wolno dopuścić do pogłębienia kryzysu, bo gdyby tak się stało, to "zabrakłoby pieniędzy dosłownie na wszystko", "na płace, na zasiłki, na emerytury." Gdyby tak się stało, to zabrakłoby "pieniędzy na ogrzewanie szkół i szpitali, na wiele podstawowych potrzeb społecznych" – mówił Miller. "Po to, by ratować kraj przed bankructwem, wnosimy w Sejmie o uchwalenie naszego budżetu. To propozycja okiełznania żywiołu, zbudowania wałów ochronnych, wcześniej nim powódź stanie się nie do powstrzymania" - mówił premier. Miller zapewnił, że ma świadomość obaw Polaków i ich trudności. Ale - jak podkreślił - jest po to, by "tym razem mieli oni gwarancję, że sprawy idą w dobrym kierunku". SLD jak zawsze niewinne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Bo chleja na dworze, a mroz chwyta mocno IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 00:23 Nie chce Cie martwic Jolu, ale za rzadow AWS zamarzło ich 10-krotnie wiecej. Ale nie martw sie, rzady nie maja tu nic do rzeczy. Po prostu biedaki rozgrzewaja sie alkoholem, a potem zasypiaja na tym mrozie i sie juz nie budza. Zadne rzady tu nic nie pomoga - i tak beda pili i tak. Taka juz ich mentalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do Balzera ... IP: 213.76.59.* 04.12.01, 20:15 Gość portalu: Balzer napisał(a): > Nie chce Cie martwic Jolu, ale za rzadow AWS zamarzło ich 10-krotnie wiecej. > Ale nie martw sie, rzady nie maja tu nic do rzeczy. Po prostu biedaki rozgrzewa > ja sie alkoholem, a potem zasypiaja na tym mrozie i sie juz nie budza. > Zadne rzady tu nic nie pomoga - i tak beda pili i tak. Taka juz ich mentalnosc Witaj Balzer ! Dlaczego jesteś pewny,że to byli ludzie pijani - bo tak łatwiej ? Inf. z dnia dzisiejszego (4 XII 2001) z radia szczec. - W Zachodniopomorskim pierwsza "ofiara zimy". Zmarł bezdomny na Dworcu Gł. Sz-n, leżał na podłodze, stwierdzono, że przed śmiercią doznał zawału serca. Nikt nie zwrócił uwagi na leżącego na ziemii ; grzejniki na Dworcu były wyłączone.Nie było nic o alkoholu. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Do Jolki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 20:40 Gość portalu: jolka napisał(a): > Witaj Balzer ! > Dlaczego jesteś pewny,że to byli ludzie pijani - bo tak łatwiej ? > Inf. z dnia dzisiejszego (4 XII 2001) z radia szczec. - W Zachodniopomorskim > pierwsza "ofiara zimy". Zmarł bezdomny na Dworcu Gł. Sz-n, leżał na podłodze, > stwierdzono, że przed śmiercią doznał zawału serca. Nikt nie zwrócił uwagi na > leżącego na ziemii ; grzejniki na Dworcu były wyłączone.Nie było nic o > alkoholu. > Pozdro. Witam Jolu ! Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki, ale one tylko potwierdzaja regułe, gdyby nie pili mieliby spokojnie zapewnione miejsce w noclegowni. A tych naszych z dworca Szczecin Gł. to ja widze codziennie, rowno ciagna winka albo i gorsze swinstwa. Swoja droga PKP przesadza z tymi oszczednosciami na ogrzewaniu. Ale los tego bezdomnego i tak byłby pewnie taki sam niezaleznie od tego kto jest obecnie u sterow władzy. Niestety i lewica i prawica maja w dupie bezdomnych martwiac sie raczej o własne interesy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mram Do Jolki... 04.12.01, 20:58 ...co ma rząd do tego? Iluś ludzi zgineło przechodząc przez lód. Inni zgineli przez uderzenie pioruna. Codziennie b.dużo ginie ich na drogach, chyba każdy kto jeździ widział te czarne foliowe worki na poboczach, na których widok robi sie zimno. Ale co do tego ma miłościwie nam panujący rzad LM? Wysłać policje aby patrolowała pola, łąki, zagajniki, czy aby ktoś zmęczony zakąską tam nie zasnął? Patrolować jeziora i rzeki? I tak nie potrafią nawet roweru znaleźdź. Jasne można pobrechtać z LM, "no co cwaniaczku?, co tam gadałeś 2 lata temu? Prawdziwe nieszczęście zaczeło by się gdyby zaczeli coś rzeczywiście robić. Rząd LM tak jak KAŻDY inny nie jest od tego. Ma tak kształtować polit.gosp.i zagr. aby dało się żyć. Tylko tyle. Jak pokazują ostatnie lata to aż tyle... Piorunochrony na każdym drzewie. Helikoptery nad każdym stawem. Jednostka GROM ubezpieczająca pijaczków w ramach akcji "Bezpieczny slalom do domu" Rząd od czego innego jest. Na własne ryzyko przekraczamy dozwoloną prędkość, pasy te rzeczy. Może Sejm powinien się tym zająć? Zabronić powrotów na fleku. Tak, wiem. Umarł czyjś ojciec, brat, syn. Nie kpie teraz, choć lubię... Zawsze to tragedia, większa niż nam sie zdaje, bo nie nasza... Zlituj się powtarzam, co do tego ma rząd? Jak zwykle proste i serdeczne pozdrowienia. I jak zwykle wypad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Do Mram - wiem, że wrócisz .....zawsze wracasz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 22:47 mram napisał(a): > ...co ma rząd do tego? No właśnie po co jest Rząd ? Co to jest Państwo ? Co to znaczy Obywatel ? > Iluś ludzi zgineło przechodząc przez lód. Inni zgineli przez uderzenie pioruna. > Codziennie b.dużo ginie ich na drogach, chyba każdy kto jeździ widział te > czarne foliowe worki na poboczach, na których widok robi sie zimno. > Ale co do tego ma miłościwie nam panujący rzad LM? > Wysłać policje aby patrolowała pola, łąki, zagajniki, czy aby ktoś zmęczony > zakąską tam nie zasnął? > Patrolować jeziora i rzeki? > I tak nie potrafią nawet roweru znaleźdź. Jeśli nie potrafią znależć roweru - to po co są ? Skąd wiesz, że to pijani a może Mram oni byli trzeżwi ? Po co profilaktyka, prewencja i tak zginą. > Jasne można pobrechtać z LM, "no co cwaniaczku?, co tam gadałeś 2 lata temu? > Prawdziwe nieszczęście zaczeło by się gdyby zaczeli coś rzeczywiście robić. > Rząd LM tak jak KAŻDY inny nie jest od tego. Ma tak kształtować polit.gosp.i > zagr. aby dało się żyć. Tylko tyle. Zbyt minimalistyczne wymagania wobec Rządu. Idżmy dalej po co płacić zasiłki dla bezrobotnych (przepijają), po co renty, po co emerytury (za długo żyją i też piją ), pomoc społeczna (na wodkę nigdy) no nareszcie budżet zbilansowany. Piszesz "aby dało się żyć" - ? a jak się jest bezdomnym to co Mram no co ? może się nie dać ? Nie nadążam - jakieś sprzeczności mi się jawią. > Jak pokazują ostatnie lata to aż tyle... > > Piorunochrony na każdym drzewie. > Helikoptery nad każdym stawem. > Jednostka GROM ubezpieczająca pijaczków w ramach akcji "Bezpieczny slalom do > domu" > Rząd od czego innego jest. Leczyć alkoholikow z nałogu w ośrodkach leczenia uzależnień nie a skądże - za pieniądze z budżetu. Rząd od tego nie jest a popatrz - to robi, finansuje z budżetu. Nie wiedziałeś ? > Na własne ryzyko przekraczamy dozwoloną prędkość, pasy te rzeczy. > Może Sejm powinien się tym zająć? > Zabronić powrotów na fleku. Tym zajmuje się policja drogowa, media prewencyjnie. A policja to komu podlega ? > Tak, wiem. > Umarł czyjś ojciec, brat, syn. > Nie kpie teraz, choć lubię... > Zawsze to tragedia, większa niż nam sie zdaje, bo nie nasza... > > Zlituj się powtarzam, co do tego ma rząd? > Jak zwykle proste i serdeczne pozdrowienia. > I jak zwykle wypad. Zrozum i pomyśl trochę bo w tym co napisałeś jesteś gorszy niż ten "niedobry" moim zdaniem Rząd. A po co filantropia, dobroczynność - każda pierwsza dama ... po co ? Abstynent ? Pozdrawiam niemniej serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mram prorok jaki czy co... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:34 > > Iluś ludzi zgineło przechodząc przez lód. Inni zgineli przez uderzenie pio > runa. > > Codziennie b.dużo ginie ich na drogach, chyba każdy kto jeździ widział te > Zbyt minimalistyczne wymagania wobec Rządu. Idżmy dalej po co płacić zasiłki dl > a > bezrobotnych (przepijają), po co renty, po co emerytury (za długo żyją i też > piją ), pomoc społeczna (na wodkę nigdy) no nareszcie budżet zbilansowany. > Piszesz "aby dało się żyć" - ? a jak się jest bezdomnym to co Mram no co ? może > Im mniej rządu, tym lepiej, właśnie siedzę sobie w pracy nad moją ukochaną lekturą Książką Przychodów i Rozchodów i kombinuje jak by tu pozbawić p. Belkę paru złotych. Tak mi wstyd. Może zaiste on lepiej wydałby moją kasę. Jeśli pomnożyć takich mramów x iluś tam, to tylko wspólczuć socjalistom. Jak tu wprowadzać genialne pomysły i uszczęśliwiać ludzkość. > Leczyć alkoholikow z nałogu w ośrodkach leczenia uzależnień nie a skądże - za > pieniądze z budżetu. Rząd od tego nie jest a popatrz - to robi, finansuje z > budżetu. Nie wiedziałeś ? Na wlasne ryzyko, mram spożywa rózne wynalazki, ostatnio może więcej nawet, o co nierząd pretensyji mieć nie powinien, stosownymi akcyzami zmniejszając ilość i wstyd przyznać jakość przyswajanych przez mrama napojów. Mrama to sprawa czy się stoczy czy nie stoczy. Doczegóż tu Miller potrzebny? > > Tak, wiem. > > Umarł czyjś ojciec, brat, syn. > > Nie kpie teraz, choć lubię... > > Zawsze to tragedia, większa niż nam sie zdaje, bo nie nasza... > > > > Zlituj się powtarzam, co do tego ma rząd? > > Jak zwykle proste i serdeczne pozdrowienia. > > I jak zwykle wypad. > > Zrozum i pomyśl trochę bo w tym co napisałeś jesteś gorszy niż ten "niedobry" > moim zdaniem Rząd. > A po co filantropia, dobroczynność - każda pierwsza dama ... po co ? Gdzie mi tam sie do rządu mierzyć. Taki mądry to nie jestem, zresztą ci mądrzejsi mówią że ważniejsze od mądrości, głupim nie być. Nie odrywaj mnie od pracy mej perfidnej, bo jakbym nie liczył to wychodzi mi że za to żem na bezrobocie nie poszedł( robić nie lubie, ale muszem) przyjdzie mi ładnych parę stówek za listopad p.Belce podesłać. Smutkiem napełnia to me serce...coś mram nie kupi, czegoś nie wypije ( o bogowie!), za Mikołaja się nie przebierze. Wyrzutów mram żadnych nie ma, wybiła mu je lat temu parę urzędniczka US, z Matką Boską w klapie. Wystarczy zresztą opłacić światło, prąd i elektryczność i zobaczyć co zostało. Wywoływanie mnie ponownie zbyteczne jest, do dom czas wracać. Pozdrawiam, zza sterty banknotów, których pożałowałem p. Belce. Ps. zajrzę jutro poczytać o szuji mramie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: O znieczulicy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 00:37 Gość portalu: mram napisał(a): > > Im mniej rządu, tym lepiej, właśnie siedzę sobie w pracy nad moją ukochaną > lekturą Książką Przychodów i Rozchodów i kombinuje jak by tu pozbawić p. Belkę > paru złotych. Tak mi wstyd.Może zaiste on lepiej wydałby moją kasę. > Jeśli pomnożyć takich mramów x iluś tam, to tylko wspólczuć socjalistom. > Jak tu wprowadzać genialne pomysły i uszczęśliwiać ludzkość. Dla Ciebie Mram mniej Rządu to ok - a dla innych, takich co to prawie, że niepiśmienni KPiR - dla nich chińszczyzna, zresztą skąd przychód ? Kombinować nie oni chcą wiedzieć jak to zrobić bez kombinowania (myślenia,kalkulowania); co tu z nimi zrobić ? Odwieczne pytanie - o zakres interwencjonizmu Państwa, Pan Premier T.Mazowiecki w Tv w audycji przedwyborczej rzekł, że UW (i AWS) popełniła błąd - nie widząc problemów społecznych. Za póżno. >Leczyć alkoholikow z nałogu w ośrodkach leczenia uzależnień nie a skądże -za >pieniądze z budżetu. Rząd od tego nie jest a popatrz - to robi, finansuje z > > budżetu. Nie wiedziałeś ? > > Na wlasne ryzyko, mram spożywa rózne wynalazki, ostatnio może więcej nawet, > o co nierząd pretensyji mieć nie powinien, stosownymi akcyzami zmniejszając > ilość i wstyd przyznać jakość przyswajanych przez mrama napojów. Niech Mram się nie wstydzi wszyscy tak mamy. Bez stanu wskazującego na użycie - tego Rządu słuchać się nie da, a tym bardziej patrzeć na niego. > Mrama to sprawa czy się stoczy czy nie stoczy. Doczegóż tu Miller potrzebny? Stoczenie - to choroba to trzeba leczyć. Mram, przecież składki (na ubezpieczenie społeczne - zresztą) opłaca, Rząd na to da pieniądze bo wziął na to od Mrama także w formie akcyzy. Co do Millera, też bym wolała kogo innego, no ale on tak się rozpychał, że wszystko wie i umie i załatwi jak trzeba. Ale mu się odechciało szybko. Dziś słyszałam, że wszystko trwa dopiero 12 lat.A N. Davies napisał : "Jak zauważy historyk, obecny kryzys w Polsce trwa w końcu od mniej więcej 360 lat i z pewnością może potrwać jeszcze trochę." > Gdzie mi tam sie do rządu mierzyć. > Taki mądry to nie jestem, zresztą ci mądrzejsi mówią że ważniejsze od mądrości, > głupim nie być. > Nie odrywaj mnie od pracy mej perfidnej, bo jakbym nie liczył to wychodzi mi że > za to żem na bezrobocie nie poszedł( robić nie lubie, ale muszem) przyjdzie mi > ładnych parę stówek za listopad p.Belce podesłać. > Smutkiem napełnia to me serce...coś mram nie kupi, czegoś nie wypije ( o > bogowie!), za Mikołaja się nie przebierze. Wyrzutów mram żadnych nie ma, wybiła mu je lat temu parę urzędniczka US, z Matką > Boską w klapie. Wystarczy zresztą opłacić światło, prąd i elektryczność i > zobaczyć co zostało. > Wywoływanie mnie ponownie zbyteczne jest, do dom czas wracać. Mram nie zdążyłam Cię ostrzec (przestrzec) zimno dziś uważaj bo jak się przewrócisz to możesz .... Czego Ci nie życzę ani sobie ani M.Belce. > Pozdrawiam, zza sterty banknotów, których pożałowałem p. Belce. Udało się jednak. )). Oni już swoje wzięli i powinno im starczyć także na pomoc społeczną. Pozdro. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 07:01 Rząd Jerzego B. już, już, prawie zniósł zimę, lecz cóż......czasu zabrakło... To miała być piąta reforma.... Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem pajacyk IP: *.tgory.pik-net.pl 04.12.01, 07:47 nie ma co demagogizować jak czerwoni. ludzie zamarzają, zamarzywali[?] i będą zamarzać [?]. ale naszym obowiązkiem jest im przypomnieć te zatroskane ryje sprzed wyborów. a teraz do rzeczy: towarzysze mam doskonały pomysł na rozwiązanie problemu. a jakże, no oczywiście, że akcja: będzie się nazywać PLASTUŚ. na setkach stron umieścimy baner z facjatą Millera [wersja: zafrasowany ojciec narodu] i podpis: "kliknij w plastusia". hmm, nie wiem co zrobic w temacie animacja. może po kliknieciu miler powinien robic szelmowski uśmieszek? w kazdym razie kolektywnie problem rozwiazemy. jedno kliknięcie to 5 groszy na węgiel dla zmarzniętych [ewentualnie na dopłaty do ogrzewania elektrycznego lub pieców gazowych]. zapraszam, warto, powiadom znajomych: www.plstus.ru 7,00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: 47 osób zmarło z wyziębienia organizmu za Rządów IP: 213.76.59.* 04.12.01, 20:46 Gość portalu: orange napisał(a): > Rząd Jerzego B. już, już, prawie zniósł zimę, lecz cóż......czasu zabrakło... > To miała być piąta reforma.... > Orange ! Bardzo się na Tobie zawiodłam. To są poważne tematy - śmierć bezbronnych ludzi. > Odpowiedz Link Zgłoś
max_bialystock do joli 04.12.01, 21:02 tak sie poznaje "prawdziwych" humanistow ( jezeli tacy są ) smieszy ich człowiek? a to tylko taki feudalny rechot! ( z cyklu "i o! oni głupi byli bo nie wstapili do partii i nie kradli jak my!" ) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: do joli & IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 21:27 Tak się poznaje. Zawsze sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: od jolki do Maxa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 22:24 max_bialystock napisał(a): > tak sie poznaje "prawdziwych" humanistow ( jezeli tacy są ) > smieszy ich człowiek? a to tylko taki feudalny rechot! ( z cyklu "i o! oni głup > i > byli bo nie wstapili do partii i nie kradli jak my!" ) Maxiu ! Te stereotypy, schematyzm myślenia bezdomny to alkoholik, bezdomny to .... Pierwszy milion a pożniej będę już ... Dobroczynność, Filantropia ... Teraz ja nie piszę całymi zdaniami. Dzięki Ci. Pozdro.j. Odpowiedz Link Zgłoś
max_bialystock od jolki ;) 06.12.01, 20:20 Gość portalu: jolka napisał(a): > Maxiu ! > Te stereotypy, schematyzm myślenia bezdomny to alkoholik, bezdomny to .... > Pierwszy milion a pożniej będę już ... > Dobroczynność, > Filantropia ... > Teraz ja nie piszę całymi zdaniami. > Dzięki Ci. > Pozdro.j. jolu! a za coz mi dziekowac!:] pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: 47 IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 21:25 Jolu, Czterdziestu siedmiu istnień. Kim był Amenotchep IV? Ilu za życia Marka Aureliusza? Ilu gdy mówił Jezus Chrystus? Ilu za pocztem królów? Ilu... Za? Czyż ważne za kim szli? Ludzie. ..................................................... Cóż Zawiedzona... Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Człowiek jak brzmi ... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 21:54 Gość portalu: orange napisał(a): > Jolu, > > Czterdziestu siedmiu istnień. wb czterdzieści siedem istnień > Kim był Amenotchep IV? > Ilu za życia Marka Aureliusza? > Ilu gdy mówił Jezus Chrystus? > Ilu za pocztem królów? > Ilu... > > Za? > > Czyż ważne za kim szli? > Ludzie. > ..................................................... > > Cóż Zawiedzona... Żal. Orange ! Łatwiej kochać ludzkość niż sąsiada. Pisać piękne wiersze, o zabijającym czasie (czytałam) inne, o wieczności, o przemijaniu, cóż człowiek - nieznany anonimowy, biedny, bezdomny - tak ludzie mijają pamięta się po nich wrażenia które pozostają. Ja humanista .... 9 górnikow z Kopalni Wujek - to mniej niż liczba osób, które giną w każdy weekend w wypadkach drogowych. ..... ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: Człowiek jak brzmi ... IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 22:14 Proszę Państwa!: (światła) Jestem nieczułym, zimnym draniem. „Ten facet zieje nienawiścią” (tak powiedział sąsiad, zanim....) (teraz ok.?) (Z pisaniem kończę by dysharmonii nie powiększać.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Takie sobie pytania dla Joli, IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 08:11 Witam, a może by tak spoważnieć? Czyj rząd przygotowywał i realizował budżet na pomoc społeczną w roku 2001? Czy lawinowy wzrost liczby bezrobotnych za tegoż rządu przyczynił się do zmniejszenia grupy ludzi bezdomnych? Czy wprowadzenie przez pana Leszka Balcerowicza (rzecz oczywista - z pełną aprobatą Pana Premiera Buzka i koalicji rządowej) obniżki podatków, która jednakże nie przyczyniła się do zdynamizowania gospodarki, miało jakikolwiek wpływ na cięcia budżetowe? Na czym oszczędzano? Jeżeli Twoje wprowadzenie miałoby być rzeczywiście próbą zwrócenia uwagi na umierających z zimna bezdomnych, to po kiego grzyba nazwisko Millera? Dlaczegóż komentarz jest niepotrzebny? Czy, wspomniana przez Ciebie z przekąsem, działalność charytatywna Jolanty Kwaśniewskiej jest moralnie naganna? Z przeciwnikiem politycznym można walczyć, ale proszę szanownej Pani – zachowując styl. Ciągłe argumentum ad hominem obniża w moich oczach wartość potencjalnego partnera do dyskusji, szermowaniem mizernymi chwytami erystycznymi wyborów się nie wygrywa („czerwoni” i o szacunek dla poglądów trudno. Z nieustającym szacunkiem dla Rozczarowanych, Rozczarowany orange Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Śmierć, jej majestat są apolityczne Orange IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 20:14 >Witam, a może by tak spoważnieć? Witaj ! Nie odpowiada się pytaniem na pytanie (zarzutem na zarzut). ]Czyj rząd przygotowywał i realizował budżet na pomoc społeczną w roku 2001? ]Czy lawinowy wzrost liczby bezrobotnych za tegoż rządu przyczynił się do ]zmniejszenia grupy ludzi bezdomnych? ]Czy wprowadzenie przez pana Leszka Balcerowicza (rzecz oczywista - z pełną ]aprobatą Pana Premiera Buzka i koalicji rządowej) obniżki podatków, która ]jednakże nie przyczyniła się do zdynamizowania gospodarki, miało jakikolwiek ]wpływ na cięcia budżetowe? Na czym oszczędzano? J: Stwierdzam, nie pytając chociaż mogłabym – lepiej by zabrzmiało. Rząd Mr L. Millera przejął władzę, ponosi więc odpowiedzialność za to co dzieje się w naszym kraju. Co do autorstwa budżetu, to chyba umknęła Ci informacja Premiera LM, że znalazł „pod dywanem jakieś brakujące kwoty” – o które skorygował odpowiednie dokumenty. Wybacz Orange ale nie czas żałować róż ... masz zadatki prokuratorskie, tam gdzie są potrzebne działania Ty analizujesz zagadnienia winy, kary, przyczyn i skutków – najdelikatniej mówiąc mało to konstruktywne. ]Jeżeli Twoje wprowadzenie miałoby być rzeczywiście próbą zwrócenia uwagi na ]umierających z zimna bezdomnych, to po kiego grzyba nazwisko Millera? J: Odpowiadałam, już na ten temat Jajackowi wyżej. Święta krowa ? – nie. Osoba publiczna. ]Dlaczegóż komentarz jest niepotrzebny? J: Każdy komentarz w takiej sprawie byłby nie na miejscu. ]Czy, wspomniana przez Ciebie z przekąsem, działalność charytatywna Jolanty Kwaśniewskiej jest moralnie naganna? J: Jak poznajesz przekąs w Internecie – bardzo mnie to intryguje. Nie próbuj dorabiać ideologii tam gdzie jest ona nie na miejscu. Mogę tylko wyrazić ubolewanie, że mnie opacznie rozumiesz. Nie tłumacząc się, podpowiem Ci tylko, że na tym F. nie znajdziesz mojego ani jednego słowa przeciw J.K , dużo jest o Prez. ,Premierze i to bardzo krytycznie, dlaczego nie ma o JK domyśl się - to nie boli. ]Z przeciwnikiem politycznym można walczyć, ale proszę szanownej Pani – zachowując styl. ]Ciągłe argumentum ad hominem obniża w moich oczach wartość potencjalnego ]partnera do dyskusji, szermowaniem mizernymi chwytami erystycznymi wyborów się ]nie wygrywa („czerwoni” i o szacunek dla poglądów trudno. Bez komentarza, w tym wątku. ]Z nieustającym szacunkiem dla Rozczarowanych, ]Rozczarowany orange. Zawiedziona j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Zaprawdę? Nie wiedziałem... IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 21:39 Jolu, to ja mam spoważnieć! Rzadko jestem złośliwy, a ty jesteś moją Ulubioną z tych, którym serce - po prawej bije stronie... Pamiętasz zapewne, iż nie zaliczam się do wielbicieli Pana Premiera, tak jak i jego Szacownego Poprzednika. Twoje poglądy również znam nienajgorzej, więc proszę.....nie wciskaj mi tu kitów. Pod płaszczykiem troski o bezdomnych uprawiasz prymitywną demagogię. Jeśli jej nie przyjmę – zostanę osądzony przez Jolę jako nieludzki egoista... Na pytania nie odpowiedziałaś, była to zresztą czysta retoryka – kto jest winien wiemy. System. Kadencja Idioty, teraz pseudolewica. Nie jest jednak wykluczone, że rząd Millera wyasygnowałby dodatkowe kwoty na pomoc społeczną – gdyby je miał. Cztery lata rabowania państwa przez szajkę Solidarności z przyległościami – zrobiło swoje. Podobno żyjemy w państwie prawa, skoro więc czterdzieści siedem osób zmarło - nie w skutek przyczyn obiektywnych, ale zlekceważenia obowiązków przez osoby pełniące funkcje publiczne – trzeba znaleźć winnych. Czekam na proces. Jola: Każdy komentarz w takiej sprawie byłby nie na miejscu. To dlaczego komentujesz? Nie bądź zmartwiona, ja się nie gniewam. J: Jak poznajesz przekąs w Internecie – bardzo mnie to intryguje. Nie próbuj dorabiać ideologii tam gdzie jest ona nie na miejscu. Mogę tylko wyrazić ubolewanie, że mnie opacznie rozumiesz. Nie tłumacząc się, podpowiem Ci tylko, że na tym F. nie znajdziesz mojego ani jednego słowa przeciw J.K , dużo jest o Prez. ,Premierze i to bardzo krytycznie, dlaczego nie ma o JK domyśl się - to nie boli. J: (zapominalska)„A po co filantropia, dobroczynność - każda pierwsza dama ... po co ?” Ach, Laura Bush zapewne... Jolu, Tobie nie śmiałbym dorabiać żadnej ideologii – tę już masz i bardzo ją szanuję, tzn. idee może nie do końca, ale ten żar... Mam nadzieję, że nie prezentujesz jakiejś dyskryminującej odmiany szowinizmu, to nieładnie... Nie bądź Zawiedziona, to niehumanitarne – mogę się przejąć, chcesz mnie na sumieniu? Pozdrawiam Cię, pisz się z dużej litery PS. Wierzę, że naprawdę się przejmujesz, jeżeli twierdzisz, że on nie....hmm, rzeczywiście, jesień rozczarowań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Zaprawdę? Nie wiedziałem... IP: 213.76.59.* 06.12.01, 23:44 Gość portalu: orange napisał(a): > Jolu, to ja mam spoważnieć! > Rzadko jestem złośliwy, a ty jesteś moją Ulubioną z tych, którym serce - po > prawej bije stronie... J: Nie wiedziałam,że jesteś tak czuły na punkcie swojej osoby (miłości własnej) jak kobieta. Orange nie popisałeś się.: ) Powtarzasz o tej powadze; lubisz żartować, zawsze i ze wszystkiego - to taki pancerz ochronny a pod spodem - wrażliwa "duszyczka" ? Co do mojego statusu Twej ulubienicy, to Ci współczuję jestem tu jedyna z tego typu wadą serca, nie masz wyjścia.: )). > Pamiętasz zapewne, iż nie zaliczam się do wielbicieli Pana Premiera, tak jak i > jego Szacownego Poprzednika. > Twoje poglądy również znam nienajgorzej, więc proszę.....nie wciskaj mi tu > kitów. Pod płaszczykiem troski o bezdomnych uprawiasz prymitywną demagogię. > Jeśli jej nie przyjmę – zostanę osądzony przez Jolę jako nieludzki egoist > a... Jrange nie znam Twoich poglądów na temat polityczne ; przeceniasz moją pamięć (dobra ale krótka), zresztą nie przypominam sobie żebym z Tobą dyskutowała na poważnie o polityce. Co do moich poglądów to jesteś w lepszej ode mnie sytuacji; nie odważyłabym się powiedzieć, że je znam z uwagi na chroniczną ich fluktuację. Co do płaszczyku Orange - to każdy kto powie coś o śmierci 47 ludzi z zimna to demagog ? ; kiedy nie będzie demagogiem, gdy przemilczy ten temat ? Mocno bijesz Orange - ulubioną kobietę )- i to poniżej pasa ale niecelnie : )). Tak łatwo cię urazić ? > Na pytania nie odpowiedziałaś, była to zresztą czysta retoryka – kto jest > winien wiemy. System. Kadencja Idioty, teraz pseudolewica. Nie jest jednak > wykluczone, że rząd Millera wyasygnowałby dodatkowe kwoty na pomoc społeczną > gdyby je miał. Cztery lata rabowania państwa przez szajkę Solidarności z > przyległościami – zrobiło swoje. Podobno żyjemy w państwie prawa, skoro więc > czterdzieści siedem osób zmarło - nie w skutek przyczyn obiektywnych, ale > zlekceważenia obowiązków przez osoby pełniące funkcje publiczne – trzeba > znaleźć winnych. Czekam na proces. J: Orange jeśli odpowiedzialnie twierdzisz i wiesz, że była szajka i rabowała to Twoj obywatelski obowiązek (nie prawo nie) złożyć o tym doniesienie do organów ścigania (kopia do mnie); a jeśli pomawiasz to casus A.Leppera. Ja uważam, że miejsce złodzieja jest w więzieniu bez względu na to kim on jest. Ten proces powinien być pierwszy. Pisałam Ci jest zima, procesy mogą być póżniej, wybacz ale ja nawet nie mam danych personalnych tych osób kto będzie ich reprezentował - a jeśli to były tylko 45 osoby to co będę miała za przekręcenie liczby od Ciebie - banicję ? > J: Każdy komentarz w takiej sprawie byłby nie na miejscu. > > To dlaczego komentujesz? Nie bądź zmartwiona, ja się nie gniewam. . Jyskutuję odpowiadam na zadane pytania. > J: Jak poznajesz przekąs w Internecie – bardzo mnie to intryguje. Nie próbuj > dorabiać ideologii tam gdzie jest ona nie na miejscu. Mogę tylko wyrazić > ubolewanie, że mnie opacznie rozumiesz. Nie tłumacząc się, podpowiem Ci tylko, > że na tym F. nie znajdziesz mojego ani jednego słowa przeciw J.K , dużo jest > o Prez. ,Premierze i to bardzo krytycznie, dlaczego nie ma o JK domyśl się - > to nie boli. > > J: (zapominalska)„A po co filantropia, dobroczynność - każda pierwsza dam > a ... po co ?” > > Ach, Laura Bush zapewne... > Jolu, Tobie nie śmiałbym dorabiać żadnej ideologii – tę już masz i bardzo > ją szanuję, tzn. idee może nie do końca, ale ten żar... > Mam nadzieję, że nie prezentujesz jakiejś dyskryminującej odmiany szowinizmu, > to nieładnie... Orange ! Kontekst nic więcej nie powiem; jesli nie rozumiesz to mi przykro, a jeśli robisz to celowo to tym bardziej nie mam zamiaru Cię przekonywać. Uważam, że pewne sprawy każdy musi sam zrozumieć - jeśli ma problemy to szkoda mojego czasu. Żarem się nie przejmuj to typowe dla kobiet - po prostu emocje przed ... to naturalne, nie powinno Cię dziwić. > Nie bądź Zawiedziona, to niehumanitarne – mogę się przejąć, chcesz mnie > na sumieniu? Nie przejmuj się moimi wypowiedziami ani moją osobą, jeśli Cię uraziłam to przepraszam nie chcialam Ci uchybić niezasłużenie. > Pozdrawiam Cię, pisz się z dużej litery > Piszę się z małej litery dlatego, że jest dużo nicków pisanych z dużej litery a także zdarzają się pisane z małej litery "jolki" zwróć uwagę, bo możesz wziąść czyjąś wypowiedz za moją. > PS. Wierzę, że naprawdę się przejmujesz, jeżeli twierdzisz, że on nie....hmm, > rzeczywiście, jesień rozczarowań... > Pierwszy impuls - to był odruch, przecież za Millera nie powinno tego być skoro..., ale za moment - to nieważne i nieistotne co kiedyś mówił LM. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś