Gość: V.C. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.03, 14:46 tygodnikforum.onet.pl/1126640,0,5369,923,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doku Kapitalizm w owczej skórze IP: *.chello.pl 27.07.03, 15:31 Dlaczego ci ludzie chca pracowac w takich warunkach? Dlaczego pozwalają na siebie krzyczeć? Dlaczego nie zastrajkują? Dlaczego w innych krajach kapitaliztycznych ludzie tak się nie traktują? Dlatego, bo ludzie ci, to owce, wychowane przez socjalizm. Kapitalizm panuje w różnych krajach świata, ale takie patologie występuja tylko tam, gdzie ludzie zostali zdemoralizowani przez socjalizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiel Oj znawco... IP: *.ipt.aol.com 27.07.03, 18:53 To własnie w USA ludzie boją sie powiedzieć cokolwiek i zaprotestować w jakikolwiek sposób. Wyjątki to firmy panstwowe, gdzie działają związki. To własnie kapitalizm jest idealny do zastraszania. Jak nie siłą, to pozbawieniem pracy i głodem.. W USA jest długa historia takich praktyk. Strzelanie do strajkujących robotników to typowy amerykanski sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . dziwne i dlatego tak dużo Polaków czmycha... IP: 168.143.113.* 27.07.03, 18:56 od vatu i akcyzy Leszka Balcerowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
chenjera_imbwa Re: Oj znawco... 27.07.03, 19:09 Gość portalu: Popiel napisał(a): > To własnie w USA ludzie boją sie powiedzieć cokolwiek i zaprotestować w > jakikol wiek sposób. > Wyjątki to firmy panstwowe, gdzie działają związki. Związki reprezentują tylko interesy swoich członków. Bez protestów zgadzają się na zwalnianie ludzi, którzy do nich nie należą. A czy hamerykanie boją się protestować? Uważasz, że mają powody? > To własnie kapitalizm jest idealny do zastraszania. Jak nie siłą, to > pozbawieniem pracy i głodem.. W socjalizmie nie ma szantażu. Nie chcą pracować to pałami ich. I czołgiem. > W USA jest długa historia takich praktyk. > Strzelanie do strajkujących robotników to typowy amerykanski sposób. Tak jest. Ale robotnicy nie strajkują, więc nikt do nikogo nie strzela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Oj znawco... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.03, 22:22 chenjera_imbwa napisał: > Gość portalu: Popiel napisał(a): > > > To własnie w USA ludzie boją sie powiedzieć cokolwiek i zaprotestować w > > jakikol wiek sposób. > Związki reprezentują tylko interesy swoich członków. Bez protestów zgadzają > się na zwalnianie ludzi, którzy do nich nie należą. A czy hamerykanie boją się > protestować? Uważasz, że mają powody? Mają . Pamietasz może , co zrobiono np. za Reagana ze strajkującymi kontrolerami lotów ? Odpowiedz Link Zgłoś
chenjera_imbwa Re: Oj znawco... 27.07.03, 23:51 Nie pamiętam co z nimi zrobili. Ale niech zgadnę...Czołgi ich rozjechały na placu niebiańskiego spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Oj znawco... IP: *.nyc.rr.com 28.07.03, 05:52 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Pamietasz może , co zrobiono np. za Reagana ze > strajkującymi kontrolerami lotów ? Pamietam. Rzecz w tym, ze kontrolerzy podobnie jak policjanci i strazacy nie maja prawa do strajku. Dodam jeszcze, ze to Reagan wyrzucil wszystkich kontrolerow. Bardzo ciekawe bzdury napisal Popiel. Przedsiebiorstwa panstwowe w USA? Ciekawe, bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiel Re: Oj znawco... IP: *.ipt.aol.com 28.07.03, 06:29 > Bardzo ciekawe bzdury napisal Popiel. > Przedsiebiorstwa panstwowe w USA? Ciekawe, bardzo ciekawe. Ciekawe, ze felusiak nie ma o niczym pojecia. Tak to wyglada, gdy sie wogole nie mysli. Postudiuj przedsiebiorstwa rzadu federalnego, stanowego, wladz miejskich, powiatowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Oj znawco... IP: *.nyc.rr.com 28.07.03, 19:11 Gość portalu: Popiel napisał(a): > Ciekawe, ze felusiak nie ma o niczym pojecia. > Tak to wyglada, gdy sie wogole nie mysli. > Postudiuj przedsiebiorstwa rzadu federalnego, stanowego, > wladz miejskich, powiatowych... Popielu, rzad nie prowadzi dzialalnosci gospodarczej a agendy rzadu nie sa przedsiebiorstwami. Postudiuj sobie sam doglebnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiel Re: Oj znawco... IP: *.ipt.aol.com 28.07.03, 19:17 Sprwadz sobie, co to jest MTA. Pewnie nie przedsiebiorstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do Popiela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 20:46 Jestem zdania , że przedsiębiorstwo komunalne to jednak nie firma państwowa . Pozdrawiam, V.C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiel Re: do Popiela IP: *.ipt.aol.com 28.07.03, 21:16 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Jestem zdania , że przedsiębiorstwo komunalne to jednak nie firma państwowa . > Chodzi mi o własnosc publiczną, firmę której głównym celem nie jest przynoszenie zysków włascicielowi. Przedsiebiorstwo panstwowe to własnosc publiczna. Nie ma tu znaczenia, czy włascicielem jest lokalna społecznosc, czy cały naród. Zwrot może był niescisły, ale wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . dowiedz się jeszcze jakie udziały mają urzędnicy IP: *.gen.twtelecom.net 27.07.03, 18:20 przedsiębiorstwa Nicargua w tym biznesie? i czy zabraniają komuś robić to co oni zaplanowali jako kapitalistyczny ( koncesyjny ) program wyborczy . Odpowiedz Link Zgłoś
chenjera_imbwa Re: Kapitalizm w wilczej skórze 27.07.03, 18:25 Wklej jakiegoś linka o tym ile cierpienia ukrywa się za naklejką "made in china". Bo już o kapitalizmie to mi się znudziło czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Kapitalizm w wilczej skórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.03, 20:56 chenjera_imbwa napisał: > Wklej jakiegoś linka o tym ile cierpienia ukrywa się za naklejką "made in > china". Bo już o kapitalizmie to mi się znudziło czytać. W chińskim przemyśle od dawna panują kapitalistyczne stosunki . To , że Chinami rządzi partia komunistyczna o niczym jeszcze nie świadczy . W ChRL ogromne pieniądze zainwestowali przedsiębiorcy z Hongkongu i Tajwanu . Czyźbys o tym nie wiedział ? Odpowiedz Link Zgłoś
chenjera_imbwa Re: Kapitalizm w wilczej skórze 27.07.03, 21:10 Gość portalu: V.C. napisał(a): > W chińskim przemyśle od dawna panują kapitalistyczne stosunki . To , że > Chinami rządzi partia komunistyczna o niczym jeszcze nie świadczy . A więc to, że jakaś firma jest z USA nie świadczy o tym, że kapitalizm panuje. > W ChRL ogromne pieniądze zainwestowali przedsiębiorcy z Hongkongu i Tajwanu . > Czyźbys o tym nie wiedział ? Miałem na myśli warunki z czasów Mao. Nie było Nike, kto więc zmuszał chłopów do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Kapitalizm w wilczej skórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.03, 21:16 chenjera_imbwa napisał: > Miałem na myśli warunki z czasów Mao. Mao zmarł w 1976 r. Widać ,że od teraźniejszości wolisz historię . Może zgłosisz do redakcji forum wniosek o utworzenie Forum > Historia ? Odpowiedz Link Zgłoś
chenjera_imbwa Re: Kapitalizm w wilczej skórze 27.07.03, 23:54 Gość portalu: V.C. napisał(a): > chenjera_imbwa napisał: > > > Miałem na myśli warunki z czasów Mao. > > Mao zmarł w 1976 r. > > Widać ,że od teraźniejszości wolisz historię . Może zgłosisz do redakcji > forum wniosek o utworzenie Forum > Historia ? Towarzyszu Viet Cong, upraszam o nie imputowanie mi żadnych bzdur, bo będę bardzo niepocieszony. Czy na zebraniu partii kazano Wam zapomnieć o kopalniach chińskich? Czy może już prezydent Hu kazał wam mówić, że kapitalizm zaczyna się wtedy, gdy inwestorzy z Hong Kongu się pojawiają? Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Chcieliśta koorwy kapitalizmu ?!!! 28.07.03, 06:37 No to go bydło mata ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Kapitalizm w wilczej skórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 20:16 chenjera_imbwa napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > chenjera_imbwa napisał: > > > > > Miałem na myśli warunki z czasów Mao. > > > > Mao zmarł w 1976 r. > > > > Widać ,że od teraźniejszości wolisz historię . Może zgłosisz do redakcji > > forum wniosek o utworzenie Forum > Historia ? > Towarzyszu Viet Cong, upraszam o nie imputowanie mi żadnych bzdur, bo będę > bardzo niepocieszony. Czy na zebraniu partii kazano Wam zapomnieć o kopalniach > chińskich? Czy może już prezydent Hu kazał wam mówić, że kapitalizm zaczyna > się wtedy, gdy inwestorzy z Hong Kongu się pojawiają? Jeśli widzisz potrzebę wklejania linków o Chinach - sam to rób . Masz prawo . Tak , jak ja mam prawo wklejać linki o Nikaragui . > Odpowiedz Link Zgłoś