Dodaj do ulubionych

Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w Rio

10.08.03, 17:11
Dziś polazłem do kościoła w dzielnicy Capacabana. Nabożeństwo było po
brazylijsku, psianoga! A ja dopiero opanowałem jedno słowo, "obrigado". Tyle
się mogłem zorientować, że chyba to była Ewangelia wg. Św. Jana. Czy ktoś mi
może powiedzieć, czy miałem rację i która to Ewangelia była?

Wracając do mojego hotelu połaziłem trochę po uliczkach "na zapleczu"
reprezentacyjnej fasady Capacabana (to sznurek, hotel za hotelem, na oko 4 km
długi) i tam natknąłem się na namacalny dowód, że Ogórek, Rafał, f i inni
mają świętą rację: Na jednym budyneczku stało coś po brazylijsku, a pod
spodem w tłumaczeniu na angielski jak byk (bykk wręcz!) stało "Jewish
Center". A więc macki światowego jewrejstwa już dosięgły Brazylii! Na razie
nie chca za bardzo leźć w oczy, więc tak skromniutko na zapleczu się kryją...
Zaraz potem zdobyłemjeszcze bardziej koronny dowód, że Żydzi przeniknęli Rio.
Mianowicie, w moim "Capacabana Hilton" jeden boy wyraźnie miał semickie oczy.
Więc ja do niego znienacka palnąłem mówkę w Jidysz
Obserwuj wątek
    • Gość: lucekb Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w IP: 212.191.160.* 10.08.03, 17:22
      Jeśli ta sama, która przewidziana była do czytania u nas, to istotnie - J 6,41-
      51. Ładne zdjątka.
    • Gość: Jakoś tam Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w IP: *.icpnet.pl 10.08.03, 17:26
      cs137 napisała:

> Dziś polazłem do kościoła w dzielnicy Capacabana. Nabożeństwo było po
      > brazylijsku, psianoga! A ja dopiero opanowałem jedno słowo, "obrigado". Tyle
      > się mogłem zorientować, że chyba to była Ewangelia wg. Św. Jana. Czy ktoś mi
      > może powiedzieć, czy miałem rację i która to Ewangelia była?
      >
      > Wracając do mojego hotelu połaziłem trochę po uliczkach "na zapleczu"
      > reprezentacyjnej fasady Capacabana (to sznurek, hotel za hotelem, na oko 4 km
      > długi) i tam natknąłem się na namacalny dowód, że Ogórek, Rafał, f i inni
      > mają świętą rację: Na jednym budyneczku stało coś po brazylijsku, a pod
      > spodem w tłumaczeniu na angielski jak byk (bykk wręcz!) stało "Jewish
      > Center". A więc macki światowego jewrejstwa już dosięgły Brazylii! Na razie
      > nie chca za bardzo leźć w oczy, więc tak skromniutko na zapleczu się kryją...
      > Zaraz potem zdobyłemjeszcze bardziej koronny dowód, że Żydzi przeniknęli Rio.
      > Mianowicie, w moim "Capacabana Hilton" jeden boy wyraźnie miał semickie oczy.
      > Więc ja do niego znienacka palnąłem mówkę w Jidysz
    • Gość: Hansi Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w IP: *.dipool.highway.telekom.at 10.08.03, 17:26
      No, teraz juz wierze ze jestes na urlopie. Zazdroszcze!
      Hansi
    • pollak Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w 10.08.03, 17:31
      W Polsce w Kościele czytana jest dzisiaj Ewangelia Jana (rozdział 6, wersy
      w okolica trzydziestego). Jeśli to była świątynia katolicka, to pewnie tam
      takze było czytanie z Ew. Jana.
      • koszysta Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w 10.08.03, 17:39
        pollak napisał:

> W Polsce w Kościele czytana jest dzisiaj Ewangelia Jana (rozdział 6, wersy
        > w okolica trzydziestego). Jeśli to była świątynia katolicka, to pewnie tam
        > takze było czytanie z Ew. Jana.
        J 6,41-51, kalendarz liturgiczny podejrzewam jest dla KK wspólny na całym
        świecie.
        • pollak Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w 10.08.03, 20:26
          koszysta napisał:

> pollak napisał:
          >
          > > W Polsce w Kościele czytana jest dzisiaj Ewangelia Jana (rozdział 6, wersy
          > > w okolica trzydziestego). Jeśli to była świątynia katolicka, to pewnie tam
          > > takze było czytanie z Ew. Jana.
          > J 6,41-51

Prawie trafiłem wink
    • Gość: polishAM Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w IP: *.tnt34.ewr3.da.uu.net 10.08.03, 17:46
      Whoremonger, nie zapomnij odwiedzic clubow Luomo i Monte Carlo. Jak bedziesz w
      Alcazar to say hello Donowi. Odwiedz tez slynny Frank's Bar. Jak Ci sie bedzie
      konczyc forsa to zostaly Don Juan i Baccarat. Wez zdjecia jakis lasek. Kazdy
      taksowkarz powinien znac kazdy z tych clubow. Nie trac czasu.
      • Gość: chello Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.08.03, 17:51
        To musialo byc o tym jak Chrystus nauczal ze jest Synem Bozym
        a jego wspolplemiency sie oburzali "Czy nie znamy jego matki i ojca?"
        Ale Chrystus ich ignoruje i mowi ze jego slowa sa slowami zycia.
        Ja tez bywalem w kosciolach z roznymi jezykami wiec rozumiem.

Pozdrowienia.

chello
        • koszysta Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w 10.08.03, 17:54
          Masz rację, to jest właśnie o tym. Ciekawe, jak cs nie znając języka jednak się
          domyślił?
          • Gość: Ania Re: Cesiek rob tak jak ja IP: 213.46.162.* 10.08.03, 18:17
            Nie chodz do kosciola.Ja w Belgii bylam pare razy, przewaznie przy okazji
            pogrzebow.Mojemu tesciowi ateiscie urzadzono pogrzeb w kosciele.
            Nie bardzo wiem po co?Tyle, ze byl zwiazany z Wloszka i sie uparla, wiec nie
            mozna bylo odmowic.
            Najfajniejsze bylo jak odczytano cos tam o zmarlym, tyle, ze prawie nic o tym
            zmarlym nie bylo o bylo duzo o tej towarzyszce zycia co to jezdzila z nim na
            pielgrzymki do Lourds i do Watykanu.
            Wyobrazasz sobie Cesiek jak musialam trzymac starego za reke zeby nie wyszedl w
            trakcie tego czytania?
            Ale i tak nie utrzymalam zerwal sie i wyszedl.
            Pozniej stalam grzecznie i przyjmowalam kondolencje, czekalam tylko kiedy sie
            skonczy.
    • Gość: jan Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w IP: *.multicon.pl 10.08.03, 18:34
      cs137 napisała:

> Dziś polazłem do kościoła w dzielnicy Capacabana. Nabożeństwo było po
      > brazylijsku, psianoga! A ja dopiero opanowałem jedno słowo, "obrigado". Tyle
      > się mogłem zorientować, że chyba to była Ewangelia wg. Św. Jana. Czy ktoś mi
      > może powiedzieć, czy miałem rację i która to Ewangelia była?
      >
      > Wracając do mojego hotelu połaziłem trochę po uliczkach "na zapleczu"
      > reprezentacyjnej fasady Capacabana (to sznurek, hotel za hotelem, na oko 4
      km
      > długi) i tam natknąłem się na namacalny dowód, że Ogórek, Rafał, f i inni
      > mają świętą rację: Na jednym budyneczku stało coś po brazylijsku, a pod
      > spodem w tłumaczeniu na angielski jak byk (bykk wręcz!) stało "Jewish
      > Center". A więc macki światowego jewrejstwa już dosięgły Brazylii! Na razie
      > nie chca za bardzo leźć w oczy, więc tak skromniutko na zapleczu się
      kryją...
      > Zaraz potem zdobyłemjeszcze bardziej koronny dowód, że Żydzi przeniknęli
      Rio.
      > Mianowicie, w moim "Capacabana Hilton" jeden boy wyraźnie miał semickie
      oczy.
      > Więc ja do niego znienacka palnąłem mówkę w Jidysz
      • Gość: chello Wniosek IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.08.03, 18:40
        Czy ktos jest katolikiem czy nie jest, jesli dyskutuje pod tym tematem
        jest katolickim religiantem i antysemita. Znow czuje sie oswiecony!!!!

Gos´c´ portalu: jan napisa?(a):

> cs137 napisa?a:
        >
        > > Dzis´ polaz?em do kos´cio?a w dzielnicy Capacabana. Naboz˙en´stwo
        by?o po
        > > brazylijsku, psianoga! A ja dopiero opanowa?em jedno s?owo,
        "obrigado". Ty
        > le
        > > sie˛ mog?em zorientowac´, z˙e chyba to by?a Ewangelia wg. S´w.
        Jana. Czy ktos´
        > mi
        > > moz˙e powiedziec´, czy mia?em racje˛ i która to Ewangelia by?a?
        > >
        > > Wracaja˛c do mojego hotelu po?azi?em troche˛ po uliczkach "na
        zapleczu"
        > > reprezentacyjnej fasady Capacabana (to sznurek, hotel za hotelem, na
        oko 4
        >
        > km
        > > d?ugi) i tam natkna˛?em sie˛ na namacalny dowód, z˙e Ogórek,
        Rafa?, f i inni
        > > maja˛ s´wie˛ta˛ racje˛: Na jednym budyneczku sta?o cos´ po
        brazylijsku, a pod
        > > spodem w t?umaczeniu na angielski jak byk (bykk wre˛cz!) sta?o
        "Jewish
        > > Center". A wie˛c macki s´wiatowego jewrejstwa juz˙ dosie˛g?y Brazylii!
        Na razi
        > e
        > > nie chca za bardzo lez´c´ w oczy, wie˛c tak skromniutko na zapleczu
        sie˛
        > kryja˛...
        > > Zaraz potem zdoby?emjeszcze bardziej koronny dowód, z˙e Z˙ydzi
        przenikne˛li
        > Rio.
        > > Mianowicie, w moim "Capacabana Hilton" jeden boy wyraz´nie mia?
        semickie
        > oczy.
        > > Wie˛c ja do niego znienacka palna˛?em mówke˛ w Jidysz
        • Gość: lucekb Re: Wniosek IP: 212.191.160.* 10.08.03, 18:47
          Gość portalu: chello napisał(a):

> Czy ktos jest katolikiem czy nie jest, jesli dyskutuje pod tym tematem
          > jest katolickim religiantem i antysemita. Znow czuje sie oswiecony!!!!
          >
          nie tylko oświecony, ale jeszcze zdemaskowany-no wiesz, my zakonspirowani
          wikarzysmile
          • Gość: chello Re: Wniosek IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.08.03, 18:54
            Nie tylko zdemaskowanych, ale szantazowanych! "Warto ich zapamietac."

Admin, wez te linki i oddaj do prokuratora!!!!

Gos´c´ portalu: lucekb napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: chello napisa?(a):
            >
            > > Czy ktos jest katolikiem czy nie jest, jesli dyskutuje pod tym tematem
            > > jest katolickim religiantem i antysemita. Znow czuje sie oswiecony!!!!
            > >
            > nie tylko os´wiecony, ale jeszcze zdemaskowany-no wiesz, my
            zakonspirowani
            > wikarzysmile
        • Gość: chello Przypomina mi sie socjalistyczna wolnosc slowa IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.08.03, 18:51
          Nie co on powiedzial, ale przeciwko komu on to powiedzial!!!
          Albo, bedziemy ucinac rece tym ktorzy...

Otoz biedny Janie Cees ironizowal. Jest bardzo daleki od antysemityzmu
          ktory tacy jak ty usiluja prowokowac na tym forum.
          • gini Re: Przypomina mi sie socjalistyczna wolnosc slow 10.08.03, 19:04

> Nie co on powiedzial, ale przeciwko komu on to powiedzial!!!
            > Albo, bedziemy ucinac rece tym ktorzy...
            >
            > Otoz biedny Janie Cees ironizowal. Jest bardzo daleki od antysemityzmu
            > ktory tacy jak ty usiluja prowokowac na tym forum.

Oczywiscie, ze ironizowal.Przeciez nie ma czegos takiego jak jezyk brazylijski
            a na poczatku watku przeciez zaznaczyl, ze Ewangelia byla po brazylijsku.Moglby
            rownie dobrze napisac, ze po belgijsku czy po szwajcarsku.
            Cesiek caly czas prowokuje tylko po co?
            • Gość: chello Re: Przypomina mi sie socjalistyczna wolnosc slow IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.08.03, 19:13
              Czyli jednak przeciwko komu?

> Cesiek caly czas prowokuje tylko po co?
              • Gość: Ania Re: Przypomina mi sie socjalistyczna wolnosc slow IP: 213.46.162.* 10.08.03, 19:26

> Czyli jednak przeciwko komu?
                >
                > > Cesiek caly czas prowokuje tylko po co?

A ja sama nie wiem, pamietasz PAlme?On sie produkuje caly czas tyle, ze mnie
                juz nie rusza, a ile sie wyzloscilam ile wyplakalam przez Niego?
                Nie muwiac juz o niejakim Muslimie tez prowokowal.
                • Gość: chello Re: Przypomina mi sie socjalistyczna wolnosc slow IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.08.03, 19:43
                  Aniu, czy Ty naprawde plakalas? To nie ma sensu.
                  A swoja droga skad Cees zna jidish. Wyglada ze caly
                  ten post to podpucha i chec pokazania sie na tle wodospadu.

Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: chello napisał(a):
                  >
                  > > Czyli jednak przeciwko komu?
                  > >
                  > > > Cesiek caly czas prowokuje tylko po co?
                  >
                  > A ja sama nie wiem, pamietasz PAlme?On sie produkuje caly czas tyle, ze mnie
                  > juz nie rusza, a ile sie wyzloscilam ile wyplakalam przez Niego?
                  > Nie muwiac juz o niejakim Muslimie tez prowokowal.
                  • Gość: Ania Re: Przypomina mi sie socjalistyczna wolnosc slow IP: 213.46.162.* 10.08.03, 19:51

> Aniu, czy Ty naprawde plakalas?
                    Plakalam bardzo wiele razy, nawet sobie nie wyobrazasz ile, tyle, ze nie przez
                    Ciebie.To nie ma sensu.
                    > A swoja droga skad Cees zna jidish.
                    Pewnie, ze nie zna Jidish , cala podpucha polegala na tym, ze nie ma jezyka
                    brazylijskiego.A on w pierwszych slowach swojego listu napisal,ze kazanie bylo
                    po brazylijsku,choc w jednym z watkuch mowiono, ze nie ma takiego jezyka.
                    Cesiek to taki drugi Palme.Postaram sie wyszukac watek z tym brazylijskim.
                    Pozdrawiam serdecznie po polsku.Jak chce dogryzc mezowi to Go zawsze pytam o
                    jezyk belgijski.

Wyglada ze caly
                    > ten post to podpucha i chec pokazania sie na tle wodospadu.
                    >
                    > Gość portalu: Ania napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: chello napisał(a):
                    > >
                    > > > Czyli jednak przeciwko komu?
                    > > >
                    > > > > Cesiek caly czas prowokuje tylko po co?
                    > >
                    > > A ja sama nie wiem, pamietasz PAlme?On sie produkuje caly czas tyle, ze mn
                    > ie
                    > > juz nie rusza, a ile sie wyzloscilam ile wyplakalam przez Niego?
                    > > Nie muwiac juz o niejakim Muslimie tez prowokowal.
                    • Gość: snajper Jest brazylijski. IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 01:01
                      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Pewnie, ze nie zna Jidish , cala podpucha polegala na tym, ze nie ma jezyka
                      > brazylijskiego.A on w pierwszych slowach swojego listu napisal,ze kazanie bylo
                      > po brazylijsku,choc w jednym z watkuch mowiono, ze nie ma takiego jezyka.
                      > Cesiek to taki drugi Palme.Postaram sie wyszukac watek z tym brazylijskim.
                      > Pozdrawiam serdecznie po polsku.Jak chce dogryzc mezowi to Go zawsze pytam o
                      > jezyk belgijski.

Można mówić o języku brazylijskim jako dialekcie języka portugalskiego,
                      różniącego się od niego dość istotnie.

> Język portugalski (portugês) - język pochodzenia indo-europ. z grupy języków
                      romańskich; używany przez ok. 170 mln ludzi na całym świecie (m.in. w
                      Portugalii - 10 mln, Brazylii - 163 mln); standardowy portugalski opiera się na
                      dialekcie z Lizbony; dialekt brazylijski odróżna się od europejskiego
                      portugalskiego w wielu apsektach: m.in. w gramatyce, składni i w fonetyce;<

Nawet programy słownikowe są inne dla języka portugalskiego, a inne dla
                      portugalskiego-brazylijskiego. Chocby ten: Word Translator Portuguese (Braz) I
                      Windows 3.1/95.

Snajper.
      • pollak Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w 10.08.03, 20:24
        > - Twój post jest żałosny. Te "Jewish Center" , "semickie rysy...."
        > Wałęsając sie po świecie często mozemy zobaczyc francuskie , niemieckie ,
        > włoskie "center". To tez są , jak piszesz "macki" francuskie czy włoskie ?
        > Twój post jest dowodem tego , że katolickie religianctwo w jednym domu stoi z
        > antysemityzmem. Zauważ , ze jak zrobiłeś "egzotyczny", antysemicki post
        > odezwało sie kilku zakonspirowanych na forum wikarych. Warto ich zapamietać.
        > Bez pozdrowień.

Twój post wskazuje jasno że ............. jesteś idiotą. smile

z serdelecznym pozdrowieniem
        wikary zakonspirowany na forum, z Bożej Łaski
    • cs137 Do Jana 10.08.03, 21:57
      Oczywiście, że mój tekst o "mackach jewrejskich" w poscie rozpoczynającym
      wątek to było ironizowanie. Ja już wiele razy na forum tym wypowiadałem się,
      co myślę o teorii żydowskiej mafii rządzącej światem. Niejaki Ogórek, jeden z
      najbardziej zagorzałych zwolenników tej teorii tutaj, może zaświadczyć, że się
      wiele razy starliśmy w tej sprawie.

Co zaś do historyjki o boyu hotelowym, który nie rozumiał Jidysz, to ten
      dowcip jest żywcem sciągnięty z filmu "Kasia Ballou", świetnej parodii
      westernu sprzed ok. 35 laty z piękną (wonczas) Jane Fonda.

Ja oczywiście Jidisz nie znam, podobnie jak "brazylijskiego". Ale w kościele
      na początku Ewangelii usłyszałem coś, co wziąć można było za imię "Jan"
      bardziej, niż za imię któregoś innego ewangelisty. Byłem ciekaw, czy słusznie
      się domyśliłem.

Pozdrowienia, Cees
      • Gość: polishAM Re: Do Jana IP: *.nas38.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 10.08.03, 22:53
        Głupcze, jesteś w Rio. Czy odwiedziłeś Frank's Bar i inne miejsca, które Ci
        wcześniej wymieniłem. Ces przestań się kompromitować lecąc tam MUSISZ się
        wykochać za przyszły rok bo takich lasek szybko nie zobaczysz. Ile płacisz za
        hotel?
      • Gość: wikul Do cs137 IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 01:34
        cs137 napisała:

> Oczywiście, że mój tekst o "mackach jewrejskich" w poscie rozpoczynającym
        > wątek to było ironizowanie. Ja już wiele razy na forum tym wypowiadałem się,
        > co myślę o teorii żydowskiej mafii rządzącej światem. Niejaki Ogórek, jeden z
        > najbardziej zagorzałych zwolenników tej teorii tutaj, może zaświadczyć, że
        się
        > wiele razy starliśmy w tej sprawie.
        >
        > Co zaś do historyjki o boyu hotelowym, który nie rozumiał Jidysz, to ten
        > dowcip jest żywcem sciągnięty z filmu "Kasia Ballou", świetnej parodii
        > westernu sprzed ok. 35 laty z piękną (wonczas) Jane Fonda.
        >
        > Ja oczywiście Jidisz nie znam, podobnie jak "brazylijskiego". Ale w kościele
        > na początku Ewangelii usłyszałem coś, co wziąć można było za imię "Jan"
        > bardziej, niż za imię któregoś innego ewangelisty. Byłem ciekaw, czy słusznie
        > się domyśliłem.
        >
        > Pozdrowienia, Cees

Oj , nie masz ty szczęścia , przyjacielu . Albo jakiś ponury smutas-ateista
        doszukuje sie podtekstów albo niewyżyty miłośnik egzotycznych burdeli
        strofuje cię że wolisz zabytki od nocnych klubów . Ciężką dolę masz na tym
        forum . Pozdrawiam .
    • Gość: Alternatywa Re: Ewangelia, jewriejska mafia i paskudne ryjo w IP: *.icpnet.pl 11.08.03, 20:13
      Panie Cs ileś tam,
      przymusowy urlop urlopem , ale abyś Asan na forum wysługiwał się sekretariatem
      marnej jakości to zniewaga wymagająca poważnych przeprosin ( sekretarki nie
      mnie)
      Pozdrawiam sekretariat !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka