Dodaj do ulubionych

rozrywka!Kto z forum należał do totalitarnej PZPR?

IP: *.net.bialystok.pl 25.12.01, 00:35
a nie chodzi mi o mojego wujka! On na forum nie pisze peanów na temat
Aleksandra syna Jowisza! (chyba)

zgaduj zgadula?

ktos jest?smile ciekawi mnie to wielce! odważni mile widziani!

i bedzie cieplej! od razu wesoło sie zrobi!:]

PS. a jutro znowu bede musiał stawiać czoła socjaliscie przy stole z jadłem!
może sie nie zadławie! wink trzymajta za mnie kciuki! dziś były podstępne osci
jutro dania strzelnicze!

hej!! smile
Obserwuj wątek
    • tyu Ja! A bo co? 25.12.01, 21:51
      Pisałem już zresztą o tym - choćby dziś, w poście do Euromira (wątek: "Do
      Michnika, Grossa...itd").
      • Gość: wild traktuje ich tak samo jakby nalezeli do NSDAP! :) IP: *.net.bialystok.pl 25.12.01, 22:09
        totalitaryzm...

"W faszystowskich Niemczech toczyły się na przykład walki między głównym nurtem
        partii a antywłaścicielskimi lewicowymi SA"

a teraz powiedz czy byłeś za całkowitą likiwdacją własnosci prywatnej?smile
        jezeli tak? to takie cos jak "antywłaścicielscy lewicowcy SA"?smile

czy mógłbys powiedziec na jakim etapie TERAZ JESTES? po przeczytaniu tego:

Przeciętny drobny biznesmen z lat dwudziestych utożsamiał ekonomiczną koncepcję
        wolnego rynku i kapitalizmu ze status quo ale ponieważ wszystkie partie
        zainteresowane w status quo nazywały się "liberałami", obrońcami "rynku"
        i "kapitalizmu", można zrozumieć, że apolityczny, nie szkolony w ekonomicznej
        teorii biznesmen nie był w stanie dojrzeć różnicy pomiędzy kapitalizmem a
        gospodarką mieszaną. Dlatego myślał on o rynku jako o niepowodzeniu. Oczywiście
        nie podobało mu się rozwiązanie komunistyczne, bo chciał zachować swój majątek.
        Alternatywą był faszyzm, obiecujący znieść rynek, a utrzymać prawa własności

czy mógłbys podac definicje narodowego-socjalisty?smile

w kontekscie amerykanska ( narodowa ) partia narodowo-socjalistyczna ( American
        Nazi Party? ) w kontekscie europejska partia narodowo-socjalistyczna
        z miłą chęcią poczytam czym sie Europejczyk rózni od Amreykanina :]
        • tyu Wiem, wiem... 25.12.01, 22:31
          Maksiu!
          Niestety (dla Ciebie!), nie należałem do NSDAP, a do PZPR wstąpiłem w okresie,
          gdy likwidacja prywatnej przedsiębiorczości wywietrzała już z głów jej liderów.
          Nie mogę Ci więc wiarygodnie odpowiedzieć na Twoje pytania. Ale - szukaj dalej.
          Może ktoś z Forum należał do NSDAP??!
          • Gość: wild to dobrze :) IP: *.net.bialystok.pl 25.12.01, 22:40
            tyu napisał(a):

> Maksiu!
            > Niestety (dla Ciebie!), nie należałem do NSDAP, a do PZPR wstąpiłem w okresie,
            > gdy likwidacja prywatnej przedsiębiorczości wywietrzała już z głów jej liderów.

wiec zdrada ideałów Marksa? smile

> Nie mogę Ci więc wiarygodnie odpowiedzieć na Twoje pytania. Ale - szukaj dalej.
            >
            > Może ktoś z Forum należał do NSDAP??!

moze ja zadam pytanie gdzie są PRAWDZIWI komunisci-marksisci?smile))

hej!smile

• Gość: siedem Re: Wiem, wiem... IP: *.tgory.pik-net.pl 27.12.01, 07:55
            tyu napisał(a):

> Maksiu!
            > Niestety (dla Ciebie!), nie należałem do NSDAP, a do PZPR wstąpiłem w okresie,
            > gdy likwidacja prywatnej przedsiębiorczości wywietrzała już z głów jej liderów.
            >
            > Nie mogę Ci więc wiarygodnie odpowiedzieć na Twoje pytania. Ale - szukaj dalej.
            >
            > Może ktoś z Forum należał do NSDAP??!

Dostałeś może talon na "malucha" albo talon na opiekacz do grzanek? A może
            wolnościowiec i "dalszy" postępowiec Mnietek Rakowski wręczył ci osobiście
            paszport?
            7,40

• tyu Wiem, wiem, na co cię stać... To do siódemki 27.12.01, 11:33
              Gość portalu: siedem napisał(a):

> tyu napisał(a):
              >
              > > Maksiu!
              > > Niestety (dla Ciebie!), nie należałem do NSDAP,a do PZPR wstąpiłem w okresie,
              > > gdy likwidacja prywatnej przedsiębiorczości wywietrzała już z głów jej lid
              > erów.
              > > Nie mogę Ci więc wiarygodnie odpowiedzieć na Twoje pytania.Ale - szukaj dalej.
              > > Może ktoś z Forum należał do NSDAP??!

> Dostałeś może talon na "malucha" albo talon na opiekacz do grzanek? A może
              > wolnościowiec i "dalszy" postępowiec Mnietek Rakowski wręczył ci osobiście
              > paszport?
              > 7,40

ŻADNYCH TALONÓW, złośliwa siódemko, nie dostałem, a pierwszy w życiu samochód
              kupiłem dopiero parę lat temu. Paszport miałem w latach 80-tych wyłącznie
              służbowy (skoroś taki mądry w sprawach przeszłości, to chyba znasz różnicę między
              ówczesnymi paszportami), użyty chyba 3 razy do - jak nazwa wskazuje - wyjazdów w
              sprawach zawodowych (Bez szpiegowania, donoszenia itp itd. Również bez zarabiania
              w dewizach.)
              Co jeszcze wymyślisz, żeby mi dokopać? A zaznaczam, że nie będzie łatwo, więc
              myśleć musisz BARDZO intensywnie. Jeśli potrafisz, oczywiście.
              Jeśli NIE potrafisz - ułatwię ci. "Mnietek" to Wachowski. Natomiast MIECZYSŁAW
              Rakowski to człowiek, którego bardzo szanuję. Może coś ci się uda, gdy pojedziesz
              na tym koniku?
              • Gość: siedem Re: Wiem, wiem, na co cię stać... To do siódemki IP: *.tgory.pik-net.pl 27.12.01, 12:19

A zaznaczam, że nie będzie łatwo, więc
                > myśleć musisz BARDZO intensywnie.

Postaram się.

> Jeśli potrafisz, oczywiście.

Kurcze, nie wiem, no...
                > Jeśli NIE potrafisz - ułatwię ci.

Diękuję.

"Mnietek" to Wachowski. Natomiast MIECZYSŁAW
                > Rakowski to człowiek, którego bardzo szanuję. Może coś ci się uda, gdy pojedzie
                > sz
                > na tym koniku?

Wskakuję na tego gniadego coś podstawił. I zaraz dowiodę, że to nie żaden gniady
                tylko GNIDA.

1 promo
                Nie szanuj zdrajcy. Nie szanuj pachołka obcego mocarstwa bo sam przestaniesz być
                szanowany. Miecia lubie za jego ponadprzeciętna inteligencję. Pojawia się pytanie
                jakże ona się objawia. Ano tak: Taki Jaruzelski w wywiadach telewizyjnych kłapie
                brednie które sam do spółki z "ministerstwem prawdy" napisał. Oka przy tym nie
                zmróży ponieważ jest na tyle idiotą by kłamstwa które sam napisł przyjąć za
                święta prawdę. On wierzy w to co mówi [bo tak napisano w książkach, a książki
                piszą ludzie mądrzy. Np tow. gen. W. Jruzelski]
                Z Mieciem już jest całkiem inaczej. Miecio w programach i artykułach o historii
                PRL wije się jak przecinany łopatą padalec. Jego wysoki poziom inteligencji
                pozostaje w głębokim konflikcie z tym co mówi, dlatego też Miecio spuszcza łeb
                obserwująć swoje paznokcie lub czubki butów. Wygląda jak kieszonkowiec który wie,
                że starszy aspirant co najwyżej go zgani. "Budowanie zrębów", "porozumienie z
                Solidarnością", "obrona przed moskalami w 81". Poziom bełkotu i kłamstwa jest o
                wiele niższy niż u gen. Spawacza jednak to dalej szuja i zdrajca.

2 primo
                "Mnietek" czyli Wachowski.
                Brawo!
                Nie zapominaj, że to produkt TWOJEGO systemu [ops. zapomniałem Ty go chciałeś
                reformować]. Esbecja PRL'u złamała życie wielu ludzi. Czasami tak bardzo, że
                uczyniła z nich SWOICH agentów.
                i co mistrzu logiki i błyskotliwej inteligencji?
                może być?
                7,21
                • Gość: tyu Re: Wiem, wiem, na co cię stać... To do siódemki IP: 157.158.68.* 27.12.01, 12:39
                  Czy może być - pytasz. Może. Poziom twojego bełkotu jest dokładnie na tym
                  poziomie, którego się spodziewałem. A ponieważ teraz tym bardziej nie
                  spodziewam się czegoś więcej, więc uważam wymianę zdań za zakończoną.
    • Gość: jojo Kto z forum należał do totalitarnej PZPR?Marysia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.12.01, 22:37
      Marysia, która teraz się przebarwiła i za swoje komusze grzeszne myśli chce Pana
      Krzaklewskiego na prezydenta
      • Gość: Marysia Re: Kto z forum należał do totalitarnej PZPR?Marysia IP: *.chello.pl 26.12.01, 12:18
        "Jojo" ! Jesteś impotentem i to jest dopiero problem Twojej nigdy nie
        zaspokojonej żony. A te Twoje dzieci to zrobił sąsiad były sekretarz w PZPR.
        Dlatego masz ten sam problem co "wild" nieślubny syn b. szefa UB w Białymstoku !
        Precz z komuną !!!

• Gość: V.C. Re: Kto z UPR należał do totalitarnej PZPR? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 23:33
          ?
          • Gość: wild a kto czerpie z programu wyborczego NSDAP teraz?:) IP: *.net.bialystok.pl 26.12.01, 23:39
            Gość portalu: V.C. napisał(a):

> ?

?smile

PS. Czy masz definicje narodowego socjalisty?
            • Gość: # Miller: Komuniste ...poznac jak konczy ! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 27.12.01, 14:10
              Gość portalu: wild napisał(a):

> ?smile
              >
              > PS. Czy masz definicje narodowego socjalisty?

Gratuluje "belkotu" - na ktory nie ma argumentu.
              A zaczal Tyu tak ponetnie... i po mesku!
              • tyu Miller: MĘŻCZYZNĘ ...poznać jak kończy ! 28.12.01, 09:53
                Gość portalu: # napisał(a):

> Gratuluje "belkotu" - na ktory nie ma argumentu.
                > A zaczal Tyu tak ponetnie... i po mesku!

Haszu Miły - co masz na myśli?
                A co ja mam na myśli, pisząc o bełkocie? Podam przykład.
                Jeśli zamierzam z kimś podyskutować np. o aspektach poznawczych poezji
                Iksińskiego, a wypowiedź mego interlokutora sprowadza do tego, ze Iksiński to
                świnia i sk..syn - wtedy ja przyjmuję do wiadomości, że interlokutor ma takie, a
                nie inne zdanie, ale dyskusję kończę, jako bezprzedmiotową.
                "Siedem" - zamiast podać fakty świadczące o czymś, co chce wykazać - namalował
                obrazki, na których jedna z osób, które szanuję, patrzy tępo, a druga bystro, ale
                w kąt. Co to wnosi do dyskusji? Tyle samo, co wypowiedź, że Iksiński to świnia.
                Ale mnie OPINIE siódemki, nie poparte FAKTAMI, nie interesują. W związku z czym
                melduję Ci Kapitanie Żeglugi Wielkiej Jachtowej Haszu, że dyskusję z siódemką
                skończyłem.
                Czy jak mężczyzna? To już oceń sam.

• Gość: siedem Re: Miller: MĘŻCZYZNĘ ...poznać jak kończy ! IP: *.tgory.pik-net.pl 28.12.01, 10:07
                  tyu napisał(a):

> Gość portalu: # napisał(a):
                  >
                  > > Gratuluje "belkotu" - na ktory nie ma argumentu.
                  > > A zaczal Tyu tak ponetnie... i po mesku!
                  >
                  >
                  > Haszu Miły - co masz na myśli?
                  > A co ja mam na myśli, pisząc o bełkocie? Podam przykład.
                  > Jeśli zamierzam z kimś podyskutować np. o aspektach poznawczych poezji
                  > Iksińskiego, a wypowiedź mego interlokutora sprowadza do tego, ze Iksiński to
                  > świnia i sk..syn - wtedy ja przyjmuję do wiadomości, że interlokutor ma takie,
                  > a
                  > nie inne zdanie, ale dyskusję kończę, jako bezprzedmiotową.
                  > "Siedem" - zamiast podać fakty świadczące o czymś, co chce wykazać - namalował
                  > obrazki, na których jedna z osób, które szanuję, patrzy tępo, a druga bystro, a
                  > le
                  > w kąt. Co to wnosi do dyskusji? Tyle samo, co wypowiedź, że Iksiński to świnia.
                  >
                  > Ale mnie OPINIE siódemki, nie poparte FAKTAMI, nie interesują. W związku z czym
                  >
                  > melduję Ci Kapitanie Żeglugi Wielkiej Jachtowej Haszu, że dyskusję z siódemką
                  > skończyłem.
                  > Czy jak mężczyzna? To już oceń sam.

hahahhahahahahahahhah smile)))
                  Tyu ale z Ciebie odrażający dupo-wkręt. No cóż, życie uczelniane kształtuje
                  charaktery jako ten strumień otoczaki.

Mr Kratka jesli choćby spojrzysz w stronę tego padalca, zadasz mi cios w samo
                  serce!
                  7,00

ogromnie ucieszon smile
                  • Gość: # to nie # sprawdza mezczyzn a zycie... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 28.12.01, 10:24
                    Gość portalu: siedem napisał(a):

> Mr Kratka jesli choćby spojrzysz w stronę tego padalca, zadasz mi cios w samo
                    > serce!
                    > 7,00
                    >
                    > ogromnie ucieszon smile

Rakowski szkolil kochanych synow na Zachodzie
                    a zarzadzanych niekochanych niesynow w Polsce.

Jednych calkiem inaczej niz drugich !!!
                    Bylem wiele razy na sluzbowym paszp. w tym na zachodzie raz w 70 -tych,
                    bo nie uleglem podstawionemu szantazowi z przemycana paczka,
                    o ktorej sasiad agent proszacy o taka przysluge sklamal, meldujac
                    wykonanie prowokacji.

Bylo wielu w PZPR, ktorzy chcac zrobic kariere tlumaczyli sie,
                    ze rozwala PZPR od srodka. Wielu wspominam dobrze, jako managerow.

Ale sztandar wyniesli, rozumiejac, ze wazne jewst nie tylko jak sie walczy,
                    ale i pod jakim sztandarem.

Siedem - szantaz uczuciowy ? nie sprawdzam mezczyzn wg kryterium
                    Millera, to tylko cytat ! Pzdr Noworoczne dla obu Panow.

Czy Siedem to aperitif 7 % ?
                    • Gość: siedem Re: to nie # sprawdza mezczyzn a zycie... IP: *.tgory.pik-net.pl 28.12.01, 10:53
                      Siedem świeczkę a Tyu ogarek.

Nie obchodze nowego roku nie jestem animistą.
                      Ale życzenia przyjmuję i reply/kuję jeszcze serdeczniejsze
                      smile)
                      7,07

ps
                      nie, nie ten trunek...
                      na frasunek najlepszy jest nasz polski 44 JESTEM

Gość portalu: # napisał(a):

> Gość portalu: siedem napisał(a):
                      >
                      > > Mr Kratka jesli choćby spojrzysz w stronę tego padalca, zadasz mi cios w s
                      > amo
                      > > serce!
                      > > 7,00
                      > >
                      > > ogromnie ucieszon smile
                      >
                      > Rakowski szkolil kochanych synow na Zachodzie
                      > a zarzadzanych niekochanych niesynow w Polsce.
                      >
                      > Jednych calkiem inaczej niz drugich !!!
                      > Bylem wiele razy na sluzbowym paszp. w tym na zachodzie raz w 70 -tych,
                      > bo nie uleglem podstawionemu szantazowi z przemycana paczka,
                      > o ktorej sasiad agent proszacy o taka przysluge sklamal, meldujac
                      > wykonanie prowokacji.
                      >
                      > Bylo wielu w PZPR, ktorzy chcac zrobic kariere tlumaczyli sie,
                      > ze rozwala PZPR od srodka. Wielu wspominam dobrze, jako managerow.
                      >
                      > Ale sztandar wyniesli, rozumiejac, ze wazne jewst nie tylko jak sie walczy,
                      > ale i pod jakim sztandarem.
                      >
                      > Siedem - szantaz uczuciowy ? nie sprawdzam mezczyzn wg kryterium
                      > Millera, to tylko cytat ! Pzdr Noworoczne dla obu Panow.
                      >
                      > Czy Siedem to aperitif 7 % ?

• Gość: the-edge Re: Kto z forum należał do totalitarnej PZPR?Marysia IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.12.01, 10:44
          Bha hah ahha ,Kocham cie Marysiu
          U'r the best
          • Gość: # 44 =44 IP: *.wroclaw.tpnet.pl 28.12.01, 11:02
            Ja tez 44.Czyli 5 # jak w #.
            Chociaz juz ostanio wole 40 niz 45.
            A jako nieanimaniscie zycze
            udanej reszty zycia od jej pierwszego dnia, co dnia i kazdego dnia.
            I TAK do dn(i)a !!! smile)))

• Gość: komodor Re: Kto z forum należał do totalitarnej PZPR?Marysia IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 13:56
          No, Marysiu, dosyć żartów. Wracaj kuchto tam gdzie twoje miejsce - do garów.
          • Gość: Marysia Re: Kto z forum należał do totalitarnej PZPR?Marysia IP: *.chello.pl 31.12.01, 14:08
            Gość portalu: komodor napisał(a):

> No, Marysiu, dosyć żartów. Wracaj kuchto tam gdzie twoje miejsce - do garów.

A ty impotencie do Mińska! Ta czeka na ciebię stęskniony za tobą Łukaszenka !

• Gość: komodor Re: Kto z forum należał do totalitarnej PZPR?Marysia IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 14:55
              Niech Marysia pamięta ,że jeżeli już się pisze to trzeba mieć co pisać a nie
              tylko umieć pisać.
              Bardzo proszę, niech Marysia nie pisze głupot oskarżając mnie BEZPODSTAWNIE o
              impotencję.Gdyby Marysia była powabna i nie taka głupia to zrobiłbym Marysi
              dobrze. A tak to Marysia może tylko pomarzyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka