ariadna-enta Re: ________zawszony dziś ten Aquanet jak nigdy/n 26.01.08, 16:21 ciekawe przez kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: brudasów sumienia/n 26.01.08, 16:28 no tak to wszystko tłumaczy panie sprawiedlwiy i niepokalany. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 a co w sprawie: "Jestescie nam coś winni?" 26.01.08, 19:58 Jestescie nam coś winni? Na żółto....za artykułami o Kuchcińskim o archiwach ukrywających brudy? ojczyznamojkraj.blog.onet.pl/1,DA2006-08-23,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Poglad n/t ojca Oskara Kolberga? 26.01.08, 19:59 Po prostu ojciec znanego etnografa, a co znowu? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Poglad n/t ojca Oskara Kolberga? 26.01.08, 20:43 marouder.eu napisał: > Po prostu ojciec znanego etnografa, a co znowu? Była nawet taka audycja w radio "z Kolbergerem po kraju". Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Poglad n/t ojca Oskara Kolberga? 26.01.08, 23:52 Pamietam. W pamieci mi utkwil odcinek, w ktorym ze znawstwem, posilkujac sie oczywiscie Kolbergerem opowiadano o folklorze polskim z okolic Kolobrzegu. jaceq napisał: > Była nawet taka audycja w radio "z Kolbergerem po kraju". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: :)) 26.01.08, 19:13 podbijane przez samego ciebie (no z wyjatkiem tego) papa A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __Nie widzisz, że brutalne zabójstwa na plebaniach 26.01.08, 19:24 moga mieć związek z ohydnymi, oszczerczymi i antykościelnymi wątkami np. ten o Ojcu Kolbe jakoś tak o styuacji w strefie Gazy nikt tutaj nie piśnie słówka Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: A poza tym o czym mozna z Tobą gadać? 27.01.08, 10:34 bądź słowny i ze mną nie gadaj.Tak jak obiecałes. Czasami wchodzę na Aquanet, aby poczytać Twoje wynurzenia i kolne od czasu do czasu.Abyś otrzeźwiał i nie wierzył wszystkiemu co piszą w necie. Pamiętasz coś mi mówił o Jedwabnem? Przypomnę - dopiero w internecie poznałeś szczegóły tej tragedii. To tak jakbyś te szczegóły poznał w maglu. Trochę dystansu do bzdetów jakie umieszczaja w necie rózne oszołomy Czy z lewa, czy z prawa. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____sami niezdrowi? 27.01.08, 13:08 prawdaoplatformie.blogspot.com/2008/01/gowin-powodem-dymisji-wiceministrw-w.html Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ja pisne o Gazie! 26.01.08, 20:00 Gaza, dawna prowincja egipska zdaje sie, ze wlasnie wraca do macierzy...na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Właśnie! 27.01.08, 19:33 Słyszałem, że nie Hamas rządził będzie w Gazie, ni Hycbollah, ni Fatah, ale faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 loża 27.01.08, 13:03 Loża Solorza na Bondaryka klika. prawdaoplatformie.blogspot.com/2008_01_01_archive.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___Żona pali kota dla złota 27.01.08, 13:06 prawdaoplatformie.blogspot.com/2008/01/ona-palikota-m-ukry-miliony-na.html Odpowiedz Link Zgłoś
perli ajem legend 28.01.08, 17:17 Ty też. Fajnie jest. Nikt nas nie lubi, nie rozumie. Za to wyróżniamy się w tłumie. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: ________zawszony dziś ten Aquanet jak nigdy/n 27.01.08, 01:13 e nie tylko aquanet,ale tu paru nieszczesnikow faktycznie dogorywa Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Wolisz Rachelu poezje, czy proze? 27.01.08, 01:17 Mam pomysl na swietne opowiadanie. Bohaterka jest kobieta plywajaca kajakiem w basenie 5/5 m i wspominajaca podczas tej podrozy co ciekawsze momenty swojej bogatej biografii. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Wolisz Rachelu poezje, czy proze? 27.01.08, 01:20 marouder.eu napisał: > Mam pomysl na swietne opowiadanie. Bohaterka jest kobieta plywajaca kajakiem w > basenie 5/5 m i wspominajaca podczas tej podrozy co ciekawsze momenty swojej > bogatej biografii. a stara juz spi czy czeka na mlokosa? faktycznie ta ma szczescie taki chlop to skarb lepszy od policy ubezpieczeniowej,bo na nia trzeba troche popracowac a tu manna sama z nieba leci. dzien w dzien noc w noc ble ble ble ble ble i buteleczka i ble ble ble.....az spadamy do...lozeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A co z odpowiedzia na moje pytanie? 27.01.08, 01:23 Poezja, czy proza? Jak podoba ci sie pomysl opowiadania o kajakarce? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: zawszony dziś ten Aquanet jak nigdy 27.01.08, 21:58 To wysyp pisoidów po kolejnym plenum. Zgodnie z instrukcją Kaczyńskiego o konieczności docierania do młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _______Czy przeprosicie wpierw za swoich rodziców? 28.01.08, 19:20 Ale najpierw lektura: www.radiocourier.com/index.php?option=com_content&task=view&id=333&Itemid=106 Często też niemieccy współwięźniowie pytali mnie o zdanie czy np. Wrocław jest miastem polskim. W odpowiedzi pytałem ich ile dostanę czekolady za właściwą odpowiedź. Jeśli mi dali pół tabliczki potwierdzałem ich wywody i za kawałek salami oferowałem dodatkowo Warszawę, albo za parę amerykańskich papierosów - Kraków. Przehandlowałem w ten sposób połowę większych ojczystych miast i zyskałem, prócz dóbr materialnych ze Szwajcarii, dozgonną niemiecką przyjaźń. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Czy przeprosicie wpierw za swoich rodz 28.01.08, 22:29 Przez dwa dni zapomniałeś o czym wątek zakładałeś ? Altzhaimer ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dlatego nie odczuwacie wstydu ? 29.01.08, 00:20 Jak to nie ? Ja nieustannie wstydzę się za ciebie i tobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ja tez sie wstydze za Hasza, az mnie cholera... 29.01.08, 01:10 ...czasem na niego bierze! Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Czy przeprosicie wpierw za swoich rodz 29.01.08, 11:09 czasem lubię sobie poczytać jak pisze nie na temat albo jak rozmawia sam ze sobą właściwie nie wiadomo o czym.) Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _____________Wiadomo, milutka Ariadno, wiadomo 29.01.08, 11:15 nie udawaj tematem wiodącym Aquanetu w sposób mniej lub bardziej zakamuflowanym jest afisz: - "Polska to obciach". A ja tylko odwracam strzałkę na kierunku wstydu! Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ________stąd zarzuty = "nie na temat" są zakłamane 29.01.08, 11:23 widzisz jak lejek sie stara, zeby katolików ubrać w gumy Jeden "polski" profesor filozofii w Rzymie chciał by było nas najwyżej 14 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ______czy sama nie przyłączasz się swym postem? 29.01.08, 11:34 Miatso bez murów jest społeczeństwo bez własnej kultury. Globaliści kruszą mury kultur narodowych. Ponieważ przekaz kultury narodowej przez wieki opierał się na tradycji, obejmującej krąg domu, szkoły, państwa i Kościoła, więc niszczenie kultur narodowych musi polegać na opanowywaniu tych właśnie newralgicznych punktów. Najpierw więc podważa się wartość samej tradycji jako nośnika kultury, tradycję ukazuje się w najgorszym świetle -jako coś zacofanego, anachronicznego, pozbawionego wartości. Liczy się tylko przyszłość i postęp. Następnie trzeba wkroczyć do domów. Dziś jest to nad wyraz łatwe. Globaliści nie muszą kolbami wyważać drzwi ani wkradać się przez okno. Praktycznie w każdym domu stoi jeden lub kilka telewizorów, który niczym czołg otoczony piechotą kolorowych pism dyktuje rytm dnia, opinie, nastroje, oceny. Dom dzięki masowym mediom jest już zdobyty. A co ze szkołą? Programy szkolne opracowywane są i finansowane przez zachodnich "specjalistów" i zachodnie instytucje, takie jak OECD czy Unia Europejska. W związku z tym bardzo precyzyjnie usuwa się z treści nauczania, choć stopniowo, materiał, który rozbudza poczucie narodowe. Eliminuje się klasykę literatury (wieszczów narodowych) bądź w całości, bądź przez pozostawienie jak najmniejszej ilości narodowych utworów, bądź poprzez rekomendację surogatu, namiastki dzieła literackiego, czyli obejrzenia wersji filmowej (czyt.: zastępczej). Młodzież angielska nie czyta Szekspira, młodzież grecka nie czyta Platona, młodzież polska... ogląda Trylogią, Pana Tadeusza i Przedwiośnie w kinie lub w telewizji. Bo jak tu obcować z tekstem, którego... nawet poprawnie i pięknie się nie przeczyta, połowy słów już się nie rozumie? Szkoła ukierunkowuje uczniów na zdobycie umie jętności praktycznych, bez rozwijania zdolności do refleksji i mądrości. Wzorem jest umysł ścisły, czyli wąski (skoro ściśnięty), ale za to zarozumiały, bo wierzący w potęgę techniki. Kultura narodowa zaś jako dobro niewymierne traktowana jest jak sprawa pozbawiona wartości (bo niemierzalna). Prof. dr hab. Piotr Jaroszyński Odpowiedz Link Zgłoś