Dodaj do ulubionych

Aquanet jest chroniony przez nasza armie...

28.02.08, 21:27
pl.youtube.com/watch?v=EfaCUCy817s&feature=related
Obserwuj wątek
    • rycho7 friendly fire? 28.02.08, 21:56
      zupagrzybowa napisała:

> Aquanet jest chroniony przez nasza armie...

Boze chron nas przed naszymi przyjaciolami...
      • zupagrzybowa a gdzie są nasze komandoski? 28.02.08, 22:07
        Większość Polaków akceptuje dopuszczenie kobiet do pełnienia zawodowej służby wojskowej – wynika z najnowszego sondażu Centrum Badania Opinii Publicznej. Od 1999 r. liczba zwolenników zawodowej służby wojskowej kobiet zmniejszyła się o 6 proc.,zaś przeciwników - wzrosła o 4 proc. Najczęściej wyrażany jest pogląd (39 proc.), że kobiety powinny służyć tylko w niektórych służbach, np. w korpusie medycznym i logistyki. 25 proc. badanych uważa, że kobiety powinny służyć w armii bez żadnych ograniczeń. Według 16 proc. respondentów, panie powinny służyć we wszystkich rodzajach służb, ale tylko na takich stanowiskach, które w przypadku wojny nie grożą udziałem w walce. 14 proc. Polaków uważa, że kobiety w ogóle nie powinny służyć w wojsku. Zdania na ten temat nie miało 6 proc. respondentów.

Od 1988 r. kobiety mają możliwość pełnienia zawodowej służby wojskowej i z roku na rok coraz chętniej z tej możliwości korzystają. Z danych przywołanych przez CBOS wynika, że w 1990 r. w polskiej armii służyły 32 kobiety, w 1995 było ich już ponad 100, pięć lat później – niemal 300, w 2005 niespełna 600, a w 2006 – już ponad 650.

W 2007 r. liczba kobiet osiagnęła poziom 800 w zawodowej służbie wojskowej. Wraz z kandydatkami na żołnierzy zawodowych, których w 2007 r. jest 220 - liczba kobiet przekroczyła 1000. W ten sposób udział kobiet w stosunku do ogółu żołnierzy zawodowych wynosi obecnie 1.04 proc. Szansą na poprawienie sytuacji jest zapowiadana profesjonalizacja Sił Zbrojnych i otwarcie dla kobiet w większym stopniu możliowości rekrutacji do korpusu szeregowych zawodowych a także podejmowanie przez instytucje resortu Obrony Narodowej działań w kierunku zmiany stereotypów nt. postrzegania roli kobiet w wojsku.
        • rycho7 nie mam nic przeciwko TIRowkom 28.02.08, 22:12
          zupagrzybowa napisała:

> możliowości rekrutacji do korpusu szeregowych zawodowych

Profesjonalistki sobie wysoko cenie. Ale jestem przeciwko
          angazowania do tego pieniedzy podatnikow.

Dwa grzybki w barszcz robi za anfolsa.
          • zupagrzybowa jestem za koedukacyjna armia.... 28.02.08, 22:35

<rycho7 napisał:

> zupagrzybowa napisała:
            >
            > > możliowości rekrutacji do korpusu szeregowych zawodowych
            >
            > Profesjonalistki sobie wysoko cenie. Ale jestem przeciwko
            > angazowania do tego pieniedzy podatnikow.
            >
            > Dwa grzybki w barszcz robi za anfolsa.

.........................................

jestem za koedukacyjna armia.......tak jak koedukacyjnymi szkolami, szpitalami i szpitalami psychiatrycznymi... wink

to warto by wpisac do programu raczkujacych rewizjonistow z klubu
            poszukiwaczy sprzecznosci...

...a moze oni ta sprzecznosc w koncu po 44 latach znalezli?

pozdrawiam
            jd
            • marouder.eu Po pierwsze jestes za, gdyz zapewne.. 28.02.08, 22:41
              ...zadales sobie trud podralowania na spotkanie z pania Schyman (nie pamietam
              jak sie zapisuje jej nazwisko), znana we Śwecyi feministke, ktora zdaje sie, ze
              nawet do parlamentu wnosila projekt koedukacyjen, powszechnoobowiazkowej armii
              śweckiej.
              • zupagrzybowa jestem zdecydowanym pesymista 28.02.08, 22:49
                w konflicie z kobietami my nie mamy szans...wink
                trzeba sie poddac od razu...
                wink
                • marouder.eu Re: jestem zdecydowanym pesymista 28.02.08, 22:51
                  Mam to samo, jak ktoras uprze sie, by mnie zdobywac, raz-dwa sie poddajesmile
                  • zupagrzybowa Re: jestem zdecydowanym pesymista 28.02.08, 23:05
                    marouder.eu napisał:

> Mam to samo, jak ktoras uprze sie, by mnie zdobywac, raz-dwa sie poddajesmile

ehhh...idziesz marudny na latwizne ...poczytaj o odwiecznych wojnach plciowych,
                    jaki z ciebie swiadomy samiec? wink
                    • marouder.eu Re: jestem zdecydowanym pesymista 28.02.08, 23:10
                      Wlasnie, ze ze wszech miar swiadomy, co moga potwierdzic Panie z "Zadry", "Efki"
                      i "Zielonych 2004"smile)

Bardzo lubie kobietysmile

Czasem tylko, gdy nieslusznie przez mnie nabyta zlosliwosc bierze we mnie gore w
                      rozmowach n/t mechanizmow spolecznych, kulturowych etc., Panie nieprzyjaznie na
                      mnie pokrzykuja oraz pohukują (zaleznie od stezenia testosteronu we krwi).
                      • zupagrzybowa Re: jestem zdecydowanym pesymista 28.02.08, 23:24
                        szczerze mowisz...w emocjach kobiety sa nie do pobicia,jezeli sa matkami,zonami,kochankami,siostrami czy corkami przeciwko tej armii
                        samce nie maja najmniejszej szansysmile
                        • patience Re: jestem zdecydowanym pesymista 29.02.08, 00:02
                          zupagrzybowa napisała:

> szczerze mowisz...w emocjach kobiety sa nie do pobicia,jezeli sa matkami,zonami
                          > ,kochankami,siostrami czy corkami przeciwko tej armii
                          > samce nie maja najmniejszej szansysmile

Jak w emocjach machaja maczuga tez niewink
                          Poza tym samce sa niezrownowazone, cierpia na testosteron. Nigdy nie wiedza, o
                          co im wlasciwie chodzi i co by chcialy najbardziej robic, oczywiscie oprocz
                          wszystkiego na pe. Kobiety maja lepsza orientacje w czasoprzestrzeni, stad
                          pewnie takze i w armii sa lepszymi zolnierzami.
                          • marouder.eu Ja bym cie dal nawet na marszalkinie jakby sie mni 29.02.08, 00:04
                            ...kto pytal!
                            Konkretnie na marszalkinie wojsk krolowej Jadwigismile)
                            • patience Re: Ja bym cie dal nawet na marszalkinie jakby si 29.02.08, 00:07
                              marouder.eu napisał:

> ...kto pytal!
                              > Konkretnie na marszalkinie wojsk krolowej Jadwigismile)

Pewnie by mi sie bardzo podobalo na tym stanowisku. Zaczelabym od zorganizowania
                              sobie haremu meskiego, bo w tamtych czasach na ekscesy wielmozow patrzono przez
                              palce. Albo taka meska pokojowka, a raczej pokojowek w fartuszku. Sam miod big_grin
                              • marouder.eu Oglos konkurs na pokojowka:) 29.02.08, 00:11
                                ...albo nie, bo grzybowa potem wklei klipa z castingu na swoja strone.
                          • jaceq Re: jestem zdecydowanym pesymista 29.02.08, 00:11
                            patience napisała:

> samce sa niezrownowazone, cierpia na testosteron. Nigdy nie wiedza, o

To som tak zwane wybuchi. Tylko że to samice.

> Kobiety maja lepsza orientacje w czasoprzestrzeni,

Na 1000 kobiet jadących na południe 1000 będzie trzymało mapę do góry nogami.
                            • marouder.eu :))))))))))))))))))) 29.02.08, 00:13
                              Najprawdziwsza z prawd!!!!!!!smile))))))))))

jaceq napisał:

Na 1000 kobiet jadących na południe 1000 będzie trzymało mapę do góry nogami.
                              • jaceq Re: :))))))))))))))))))) 29.02.08, 00:36
                                marouder.eu napisał:

> Najprawdziwsza z prawd!!!!!!!smile))))))))))

Kobieta a Czasoprzestrzeń:

Znany mi przypadek z jesieni: Pani Kierowca, kierowana ciepłym, wzbudzającym
                                zaufanie, kobiecym głosem płynącym z GPSa "za 150 metrów wjedź na rondo, skręć w
                                prawo w drugi wyjazd", na 110 km podróż spaliła pół 110-litrowego baku. Podróż
                                ta zajęła Jej 5 i pół godziny.

Fakt autentyczny. smile)
                                • marouder.eu Re: :))))))))))))))))))) 29.02.08, 00:57
                                  Moja Mila i jej pierwszy samochod..

Po szczesliwym zdaniu egzaminow na prawko, (nadmieniam, ze z racji egoizmu
                                  nerwowego nie nauczalem jej prowadzenia samochodu) w trakcie pierwszej
                                  przejazdzki zauwazylem, ze moja Mila zmieniajac biegi konsekwentnie patrzy za
                                  kazdym razem na drazek.

Zjawisko drazka zmiany biegow przestala z zainteresowaniem obserwowac po okolo
                                  pol roku.
                                  • andrew2008 Re: :))))))))))))))))))) 29.02.08, 00:59
                                    A prezerwatywe na drazek zalozyles? Bo syf na dloni to rzecz bolesna
                                    • marouder.eu Prosze mi tu nie wyskakiwac ze swoim fetyszyzmem 29.02.08, 01:03
                                      ..homosiowatym!
                                      I w ogole Endriu zamiast ciagnac druta drazkowi zmiany biegow nalezalo po prostu
                                      wejsc do jakiegos Gej-baru i sobie kogos przygruchac.
                                      Gruchac Endriu potrafi mam nadzieje?!

andrew2008 napisał:

> A prezerwatywe na drazek zalozyles? Bo syf na dloni to rzecz bolesna
                                      • andrew2008 Re: Prosze mi tu nie wyskakiwac ze swoim fetyszyz 29.02.08, 01:09
                                        Panie kolego, jestem szczesliwym mezem pieknej Asi, ktora jest
                                        odemnie o 35 lat mlodsza i z ktora mam coreczki rok po roku, w wieku
                                        5,4,3,2 a nastepne dziecko ma sie urodzic w marcu.
                                        Jestem hetero i cierpie na homowstret.
                                        • marouder.eu Tak sie mowi "pieknej Asi":-/ 29.02.08, 01:12
                                          ...a dziecko mialo sie w lutym urodzic o czym Endriu zapomnialo sobie przypomniecsmile
                                          • andrew2008 Re: Tak sie mowi "pieknej Asi":-/ 29.02.08, 10:37
                                            Dziecko mialo sie urodzic przy koncu lutego. O ile sie nie urodzi do
                                            soboty silami natury, to porod bedzie indukowany
                          • zupagrzybowa Re: jestem zdecydowanym pesymista 29.02.08, 00:27

patience napisała:

> zupagrzybowa napisała:
                            >
                            > > szczerze mowisz...w emocjach kobiety sa nie do pobicia,jezeli sa matkami,
                            • marouder.eu A ty? 29.02.08, 00:29
                              zupagrzybowa napisała:

Samce nie biora samice na serio...
                              > czy to jakis objaw samczego zadufania?,niedojrzalosci?nieswiadomosci?
                              > kto to wie?
                              • zupagrzybowa ...nie mam najmniejszego pojecia...;) 29.02.08, 00:40
                                pozatym samce nie wymieniaja miedzy soba informacje na takie tematy, robia to tylko samice...wink
                          • rycho7 Zsypek jest najlepszym wzorem 29.02.08, 05:45
                            patience napisała:

> Kobiety maja lepsza orientacje w czasoprzestrzeni, stad
                            > pewnie takze i w armii sa lepszymi zolnierzami.

Z moich obserwacji i lektur raportow naukowcow wynika zupelnie cos
                            przeciwnego. Ale to dla Ciebie jak domniemam drobiazg.

Sprawa predyspozycji kobiet i mezczyzn jest bardzo mityczna
                            dziedzina.

Ze wzgledu na dobor naturalny mezczyzni nie sa tak "odwazni" jak
                            kobiety. Mezczyzni przez miliony lat chodzili na polowania. Gdyby
                            nie unikali niebezpieczenstw to dawno wymarliby jako gatunek.
                            Kobiety z niebezpieczenstwem spotykaly sie gdy przychodzilo ono do
                            nich, gdyby nie bronily sie z calej mocy i wszelkimi sposobami to
                            wymarlyby jako gatunek. To sa dwie przeciwstawne strategie. Natura
                            uwzglednila to nawet w demografii. Chlopcow rodzi sie wiecej ale do
                            pelnoletniosci dozywa mniej niz dziewczat. Tryb zycia
                            czasoprzestrzenny chlopcow jest bardziej ryzykowny, wiec nie musza
                            tego jeszcze nadrabiac "odwaga". To z reszta jest odwieczny dylemat
                            pomiedzy odwaga a glupota.

> Nigdy nie wiedza, o co im wlasciwie chodzi i co by chcialy
                            > najbardziej robic, oczywiscie oprocz wszystkiego na pe.

Z punktu widzenia natury to wlasnie o to chodzi. O nic wiecej i
                            niczego wiecej nie potrzeba. Po zrobieniu na pe samiec musi
                            dostarczac papu wysokobialkowe. Nie musi gonic wlasnie za tym
                            najwiekszym mamutem z kokardka na ogonie. Wystarczy przykladowo
                            scierwo po skunksie. Cokolwiek co sie napatoczy.
    • melord Aquanet tez 28.02.08, 22:43
      tym youtube byl(jest) chroniona judaica ,pozniej skopiowano na eretz
      teraz aquanet??

fredzio/polani pisal kiedys,ze to ....materacy
      on miejscowy to chyba wiedzial co pisze
      • patience To ten fredzio z wroclawia z pustyni Nagev? 28.02.08, 23:58
        Jesli to on, to jemu sie wszystko kojarzy z oddawaniem majtek, koldrami i
        materacami. Heheeeeee bardzo go lubilam na FS. Robil aaabsolutnie gienialne
        pomylki jezykowe big_grin
        • marouder.eu Zdradze ci, ze to byly"pomylki jezykowe"/nt 29.02.08, 00:00

• patience Fszysko jedno. Kocham Fredzia :D 29.02.08, 00:04
            za niektore jego posty, ktore sa moim zdaniem aaabsolutnie kultowe. Bede go
            dozgonnie pamietac big_grin
        • melord Re: To ten fredzio z wroclawia z pustyni Nagev? 29.02.08, 01:19
          dokladnie,ten sam
          marouder ma racje to byly"pomylki jezykowe" gdyz...jak sie naprawde
          pomylil to pisal poprawnie po polsku
          jego "kolder" ktorej strate tak oplakiwal przeszla juz do historii
          podobnie jak marzenia ...israel od wisla do jordan
          • patience Re: To ten fredzio z wroclawia z pustyni Nagev? 29.02.08, 06:16
            melord napisała:

> dokladnie,ten sam
            > marouder ma racje to byly"pomylki jezykowe" gdyz...jak sie naprawde
            > pomylil to pisal poprawnie po polsku
            > jego "kolder" ktorej strate tak oplakiwal przeszla juz do historii
            > podobnie jak marzenia ...israel od wisla do jordan

Heheh to musi byc ten sam aaabsolutnie sie rozrzewnilam ja go uwielbiam, kultowa
            postac big_grin Kiedys sie umowilam ze jek dojedzie do wrocka to z nim pojde na
            pierogi, podobno nawet byl, ale zdaje sie ze ja wtedy akurat wyjechalam.
            • marouder.eu Dziendobery:) 29.02.08, 06:23
              Kak samonastrojenije u Was madam?
              • patience Re: Dziendobery:) 29.02.08, 06:27
                U mnie swietnie. Nie dosypiam juz druga nocke, a za dzien poprzedni spalam tylko
                3 godz. Pewnie dzisiaj bedzie podobnie. Ale jak sobie pomysle o Fredziu i jego
                koldrze, albo Kongfiszu, jojo i zsypku opychajacym golony agrest eskimosom w
                charakterze winogron, to sie cieplo robi na sercu. Nie wspominajac o pewnym
                kangurze siedzacym na slupie telegraficznym big_grin
                • marouder.eu Re: Dziendobery:) 29.02.08, 06:35
                  No, oso-bo-wo-sci po prostu, nie to co kretyn podszywkowiec..
                  Pieknego dnia Bognosmile
                  • patience Re: Dziendobery:) 29.02.08, 06:36
                    Nawzajem, radosnie. Swiat jest piekny big_grin
                    • melord Re: Dziendobery:) 29.02.08, 07:35
                      witam ponownie poznym popoludniem,pelen podziwu
                      macie ludzie zdrowie.......
                      marouder to stary zaprawiony weteran 24/7 ,widze ze ty patience
                      rowniez dorownujesz kroku...hehe
                      zapomnialas o quickly z tego "wojennego" czasu...ostro walczyl
                      • patience Re: Dziendobery:) 29.02.08, 07:40
                        Az takiego zdrowia mi nie porzypisuj. Wczoraj my wyciagali rurke z reki i
                        bolalo, a poza tym kot nawial i musialam pilnowac, zeby raczyl wrocic. A dzisiaj
                        po prostu pracuje na zapas, bo mam jakis wyjazd i musze na niego zarobic. To
                        tylko proza zycia smile
                      • patience Re: Dziendobery:) 29.02.08, 07:55
                        Alez ten kangur to wlasnie quickly. Tylko nie bylam pewna czy sobie zyczy
                        wspominek jak siedzial na slupie telegraficznym, ale to on do spolki z jojo
                        uprawiali najlepsza literature apache na FS. Delektowalam sie ich dialogami.
      • zupagrzybowa 8 Marca 2008 29.02.08, 00:03
        8 Marca 2008 wszystkim kobietom swiata skladam najserdeczniejsze zyczenia
        Cóż nam zostało po 8 marca?

Przez lata obchodzono Międzynarodowy Dzień Kobiet z pompą. Teraz niektórzy mężczyźni próbując się wyłgać od wręczania symbolicznego kwiatka, tłumaczą, że jest to święto wymyślone przez komunistów. Nic bardziej mylnego. Po raz pierwszy Dzień Kobiet obchodzono w kraju najczystszego kapitalizmu, Stanach Zjednoczonych. Amerykanki zaczęły świętować przed pierwszą wojną światową, w 1909 roku. Dwa lata później zwyczaj przywędrował do Europy, najpierw do Austrii i Danii, potem do Niemiec i Szwajcarii. Datę 8 marca przyjęto w 1922 r. ma pamiątkę fali marcowych strajków kobiecych w Sankt Petersburgu w 1917 r. W Polsce święto kobiet zostało zauważone dopiero po II wojnie, pasowało do socjalistycznej propagandy. W zakładach pracy były życzenia i prezenty - rajstopy, mydełko albo kawa - i obowiązkowo samotny tulipan - którego każda pracownica musiała obowiązkowo pokwitować. Centralne obchody święta kobiet zniknęły w 1993 roku, kiedy definitywnie zniosła je premier Hanna Suchocka. Dziś 8 marca świętują najchętniej przedszkolaki, przygotowując dla swoich wychowawczyń i mam - piękne laurki. Z sympatią o Dniu Kobiet wypowiadają się młode dziewczęta, przepraszam, kobiety - do lat 25, które w przeprowadzonych badaniach aż w 90% były "za kwiatkiem dla Ewy". Nieco starsze panie odnoszą się do tego święta nieco bardziej sceptycznie, opowiadając się za Dniem Kobiet w 46%. Bardziej zainteresowane są zrównaniem swoich zarobków z mężczyznami, gdyż w wielu zakładach pracy kobiety zatrudnione na tych samych stanowiskach i wykonujące tę samą pracę otrzymują z reguły niższe uposażenia. Zajmują znacznie mniej stanowisk kierowniczych, również w Sejmie obecnej kadencji jest bardzo mało kobiet. W ławach sejmowych zasiadło ich tylko 57, na 460 posłów. Najliczniej płeć piękną w Sejmie reprezentuje SLD, na drugim miejscu UW, następnie AWS

Geneza Dnia KobietMiędzynarodowy Dzień Kobiet 8 marca - w Polsce Ludowej obchodzony był aktywnie, a obecnie w III Rzeczpospolitej z dużą rezerwą. Warto zapoznać się z genezą święta kobiet.W starożytnym Rzymie w pierwszym tygodniu marca obchodzono Matronalia, święto związane z początkiem nowego roku, macierzyństwem i płodnością.W Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy Dzień Kobiet obchodzono w dniu 20 lutego 1909 roku. Początek tego święta sięga 1857 roku, kiedy w Nowym Yorku kobiety w fabryce bawełny zorganizowały strajk i domagały się krótszego dnia pracy oraz takiego samego wynagrodzenia za pracę, jakie otrzymywali mężczyźni.Międzynarodowy Dzień Kobiet zainicjowała niemiecka socjalistka Klara Zetkin, a dzień ten zatwierdzono uchwałą Międzynarodowego Kongresu Kobiet Socjalistek w Kopenhadze w dniach 26-28 sierpnia 1910 r.W Europie - Austrii, Danii, Niemiec i Szwajcarii po raz pierwszy święto kobiet obchodzono 19 marca 1911 roku, organizując w tym dniu demonstracje i zebrania.8 marca 1913 roku zastrajkowały kobiety w Rosji wbrew zakazowi policji, później w dniu 8 marca 1917 roku w S. Petersburgu rozpoczęły się masowe strajki kobiet. Dzień 8 marca świętowany jest w imię uczczenia ofiar krwawo stłumionego strajku robotnic.Kolejna interpretacja powstania 8 marca - dzień ten łączy się z walką angielskich sufrażystek o prawa polityczne. Jednym z istotnych punktów kampanii sufrażystek był dzień, w którym jeden z posłów uległ namowom działaczek kobiecych i zdecydował się przedstawić w parlamencie angielskim wniosek o przyznanie kobietom praw. wyborczych.
        • andrew2008 gorniczki,hutniczki,zolnierki,aut ostradowki 29.02.08, 00:43
          Jak to milo jak aquanetki emerytowane o zolnierkach mowia.
          A to wszystko pic na wode. Spoleczna uzytecznosc kobiet jest zerowa.
          Jakby wszystkie biurwy nie poszly do pracy - to nikt by nie zauwazyl.
          To mezczyzni wydobywaja wegiel, wytapiaja metale, buduja autostrady
          i domy,utrzymuja elektrownie w ruchu i uprawiaja role.
          A kobieta w armii to komediantka. Juz je widze w akcji, jak jedna
          reka trzeba trzymac wlasne wyplywajace flaki, dzwigajac na plecach
          umierajacego kolege i ostrzeliwac sie przed Wietamczykami, jak to
          zdarzylo sie mnie ,gdy bylem z US Marines w czasie wojny wietnamskiej
          Pic na wode glupie baby. Do garow.
          • patience Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 00:47
            Z tego postu wynika, ze byles miesem armatnim. Ja mialam na mysli uzywanie
            mozgu, nie miesni i testosteronowych zastrzykow dokrewnych. Ale na pokojowka to
            bys sie moze nadawal, kto cie tam wie.
            • marouder.eu Nadawal by sie!!Jak bum cyk cyk!!Bierz go Pejszns! 29.02.08, 00:51
              patience napisała:

> Z tego postu wynika, ze byles miesem armatnim. Ja mialam na mysli uzywanie
              > mozgu, nie miesni i testosteronowych zastrzykow dokrewnych. Ale na pokojowka to
              > bys sie moze nadawal, kto cie tam wie.
              >
            • andrew2008 Re: Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 00:55
              No ale wojen sie nie wygrywa rozwiazujac krzyzowki.
              • patience Re: Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 01:34
                andrew2008 napisał:

> No ale wojen sie nie wygrywa rozwiazujac krzyzowki.

No to prawda. Potrzebne jest jedno i drugie. Tylko mam takie dziwne przekonanie,
                ze kobiety rozbroja kazdego uzbrojonego po zeby samca, ze nawet tego nie zauwazy.

• andrew2008 Re: Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 10:43
                  Tak to prawda, kazda kobieta ktora pokaze pare nagich, ladnych
                  cyckow rozbroi mezczyzne
                  • patience Re: Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 10:55
                    andrew2008 napisał:

> Tak to prawda, kazda kobieta ktora pokaze pare nagich, ladnych
                    > cyckow rozbroi mezczyzne

cycki brzmia niewystarczajaco dumnie? A co powiedziec o idiocie, ktory na ich
                    widok rozladowuje magazynek swojego karabinu?
                    • andrew2008 Re: Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 10:59
                      Magazynka moze bym nie rozladowal w takiej sytuacji ale napiecie w
                      jajach napewno.
                      • patience Re: Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 11:03
                        Dlatego my z wami zawsze wygramy. Nie lekcewaz tego. W wojnie nie hodzi o to,
                        zeby na wojnie byc, tylko zeby ja wygrac, Im tanszymi srodkami, tym lepiej. To
                        zreszta powiada Clausevitz. No wiec w starciu z armia kobiet samce sa bez szans,
                        kompletnie smile
                        • andrew2008 Re: Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 12:33
                          Nawiasem mowiac , ja prawie nigdy nie nazywam kobiet samicami.
                          Mimo wszystko sa jednak czyms wiecej. I takie "samczenie" w twoim
                          jezyku, robi swiat troche smutniejszy.
                          • patience Re: Nie masz sie czym chwalic. 29.02.08, 12:46

• marouder.eu Byles kolega niesionym, nieprawdaz? 29.02.08, 00:50
            I chociaz minelo 40 lat, to nadal ci nie wstyd, ze ranny kolega niosl ciebie,
            ordynarnie nawalonego, pod ogniem npla!!!
            • andrew2008 Re: Byles kolega niesionym, nieprawdaz? 29.02.08, 00:57
              Kolega umarl i nie wiedzac o tym przez 5 mil nioslem na plecach
              trupa. Smieszne prawda, boki zrywac no nie?
          • zupagrzybowa samiec nr 1? 29.02.08, 01:06
            andrew2008 napisał:

> Jak to milo jak aquanetki emerytowane o zolnierkach mowia.
            > A to wszystko pic na wode. Spoleczna uzytecznosc kobiet jest zerowa.
            > Jakby wszystkie biurwy nie poszly do pracy - to nikt by nie zauwazyl.
            > To mezczyzni wydobywaja wegiel, wytapiaja metale, buduja autostrady
            > i domy,utrzymuja elektrownie w ruchu i uprawiaja role.
            > A kobieta w armii to komediantka. Juz je widze w akcji, jak jedna
            > reka trzeba trzymac wlasne wyplywajace flaki, dzwigajac na plecach
            > umierajacego kolege i ostrzeliwac sie przed Wietamczykami, jak to
            > zdarzylo sie mnie ,gdy bylem z US Marines w czasie wojny wietnamskiej
            > Pic na wode glupie baby. Do garow.

Hilary tez?

History of the Women Marines

Since 1918, women have answered the call to serve proudly in the United States Marines and the role of women in the Marines has evolved and expanded. All Women Marines can look forward to the future proudly, while never forgetting the women who made this future possible.

In 1918, the Secretary of Navy allowed women to enroll for clerical duty in the Marine Corps. Officially, Opha Mae Johnson is credited as the first woman Marine. Johnson enrolled for service on August 13, 1918; during that year some 300 women first entered the Marine Corps to take over stateside clerical duties from battle-ready Marines who were needed overseas. The Marine Corps Women's Reserve was established in February 1943. June 12th, 1948, Congress passed the Women's Armed Services Integration Act and made women a permanent part of the regular Marine Corps.

In 1950, the Women Reserves were mobilized for the Korean War and 2,787 women served proudly. By the height of the Vietnam War, there were about 2,700 women Marines served both stateside and overseas. By 1975, the Corps approved the assignment of women to all occupational fields except infantry, artillery, armor and pilot/air crew. Over 1,000 women Marines were deployed in Operations Desert Shield and Desert Storm in 1990-1991.

Private Minnie Spotted-Wolf of Heart Butte, Montana, enlisted in the Marine Corps Women's Reserve in July 1943. She was the first female American Indian to enroll in the Corps. Minnie had worked on her father's ranch doing such chores as cutting fence posts, driving a two-ton truck, and breaking horses. Her comment on Marine boot camp "Hard but not too hard."

Women Marine Milestones
            * 1918 --Pvt. Opha Mae Johnson becomes the first woman to enlist in the Marine Corps Reserve
            * 1943 --Colonel Ruth Cheney Streeter first Director of Women Marine Reservists
            * 1943 --Captain Anne Lentz, first commissioned officer
            * 1943 --Private Lucille McClarren first enlisted woman
            * 1945 --first detachment of women marines arrives in Hawaii for duty
            * 1948 --Colonel. Katherine A. Towle first Director of Women Marines
            * 1961 --The first woman Marine is promoted to Sergeant Major (E-9).
            * 1965 --The Marine Corps assigns the first woman to attachÚ duty. Later, she is the first woman Marine to serve under hostile fire.
            * 1978 --Colonel Margaret A. Brewer was the first woman Marine general officer
            * 1979 --The Marine Corps assigns women as embassy guards.
            * 1985 --Colonel Gail M. Reals, the first woman selected by a board of general officers to be advanced to brigadier general
            * 1992 --Brigadier General Carol A. Mutter assumed command of the 3d Force Service Support Group, Okinawa, the first woman to command a Fleet Marine Force unit at the flag level
            * 1993 --2d Lieutenant Sarah Deal became the first woman Marine selected for Naval aviation training
            * 1993 --The Marine Corps opens pilot positions to women.
            * 1994 --Brigadier General Mutter became the first woman major general in the Marine Corps and the senior woman on active duty in the armed services
            * 1995 --The first female Marine pilot pins on Naval flight wings.
            * 1996 --Lieutenant General Mutter became the first woman Marine and the second woman in the history of the armed services to wear three stars
            * Today --Women serve in 93 percent of all occupational fields and 62 percent of all billets. Women constitute 6.2 percent of the Corps end strength and are an integral part of the Marine Corps.

This is but a brief history of Women Marines to learn more please visit the following links. To add to a oral history of the Women Marines, become a member of the Women Marines Association and add your story and memories to our member's forums.

Macie towarzyszu przerypane...smile
            • andrew2008 Re: samiec nr 1? 29.02.08, 10:56
              Kobiety Marines -pielegniarki,urzedniczki, edukacja. Czyli tyly,
              praca na tylach i praca tylkiem i pipa.
              Najlepsze jest ta pilotka mysliwca , gwiazda PR, ktora ma zakaz
              latania w czasie menstruacji, poniewaz wtedy jej czas reakcji jest
              dluzszy niz u amazonskiego leniwca. ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha
              • zupagrzybowa Re: samiec nr 1? 29.02.08, 13:35
                andrew2008 napisał:

> Kobiety Marines -pielegniarki,urzedniczki, edukacja. Czyli tyly,
                > praca na tylach i praca tylkiem i pipa.
                > Najlepsze jest ta pilotka mysliwca , gwiazda PR, ktora ma zakaz
                > latania w czasie menstruacji, poniewaz wtedy jej czas reakcji jest
                > dluzszy niz u amazonskiego leniwca. ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha

ehhh ...Testosterone is a steroid hormone from the androgen group. In mammals, testosterone is primarily secreted in the testes of males and the ovaries of females, although small amounts are also secreted by the adrenal glands. It is the principal male sex hormone and an anabolic steroid.

In both men and women, testosterone plays a key role in health and well-being as well as in sexual functioning. Examples include enhanced libido, increased energy, and protection against osteoporosis. On average, an adult human male body produces about eight to ten times more testosterone than an adult female body.[1] However the overall ranges for male and female are very wide, such that the ranges actually overlap at the low end and high end respectively.

"Kobiety są mniej agresywne niż mężczyźni, rozsądniejsze, bardziej opiekuńcze. Gdyby one rządziły światem, byłby ten spokojniejszy i szczęśliwszy. Przynajmniej dla nas, mężczyzn."
                Woody Allen
                pozdrawiam
                drf
    • marouder.eu Aha, Pejszns, Vickutek pani ordynarnie obrobil... 29.02.08, 06:27
      ...tylek na swoim "blogu"

vicky-swiatjestokragly.blogspot.com/2008/02/helga-vs-armia-amerykanska.html
      • patience Re: Aha, Pejszns, Vickutek pani ordynarnie obrobi 29.02.08, 06:56
        Hihi faktycznie, ale zle trafila, jesli chodzi o psucie humoru. Dzieki Fredziowi
        przypomniala mi sie cala paczka z FS. na przyklad niektore tutejsze glupki mysla
        ze mi dokopuja jak przypominaja etap zsypka, a ja sie za kazdym przypomnieniem
        od razu uszczesliwiam. Zero polityki, oprocz ludowej walki na sztachety z
        antysemitami albo takimi, co chcieli za takowych uchodzic, a poza tym jaka
        swietna paczka. Ludzie z roznych stref czasowych, to bylo cos, spotkac sie na
        jednej i tej samej imprezie. Handlowalismy kozami, ja sobie kupilam Mr.Conti w
        zamian za niewielkie stadko plus jedna przechodzona swinina z wyjedzonym
        schabowym. Wujek Anatol golil agrest. Kangur pisal utwory poetyckie do spolki z
        jojo. ja tez pisalam utwory poetyckie nieparlamentarne. Fredzio biegal z kołdrą.
        Ehhh. Nie to co dzisiejsze tubisie, ktore bawi wylacznie prymitywna naparzankasmile

marouder.eu napisał:

> ...tylek na swoim "blogu"
        >
        > vicky-swiatjestokragly.blogspot.com/2008/02/helga-vs-armia-amerykanska.html
        • patience Zapomnialam dodac o lataniu rakieta z ramienia Whi 29.02.08, 07:05
          ... White House. Z powodu wojny z terrorem nie przypominam nicka, ale byl taki
          jeden co latal rakieta i mial jako ip amerykanski White House. Mial tez w
          zwiazku z tym wizyte cichociemnych w domu, ale za Clintona nikogo nie aresztowali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka