andrzejg 25.03.08, 16:41 bez linku ,ze stron GW tu nie trafisz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Re: ++++++++++++++++++The End++++++++++++++++ 25.03.08, 16:48 Mozna wrzucic w sygnaturke link do aquaneru. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Marouder, off topic 25.03.08, 16:50 Ty zdaje sie pisales ostatnio, ze namierzyles gdzies naszego habibi. Gdzie on teraz grasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Marouder, off topic 25.03.08, 17:02 Na usenecie, ale ciagle zmienia nicki. Gdzie indziej nie szukalem....... No i mial zdaje sie wywiada w Naszym Nocniku, czy w innym medium Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Namierzylem go, teraz Tzva Adonai :P 25.03.08, 17:06 groups.google.com/groups/profile?enc_user=zH-36RYAAACxHM6r0w64FflLh6u31ABEzj3gtRtpqPzjy0r0dKJo0g Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Wiem, tez go namierzylem jako tzava adonai.. 25.03.08, 17:12 ...ukradl wodzie.wodzie z forum kraj watek i wkleil go jako wlasny na usenecie Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant czesto kradl rozne teksty 25.03.08, 17:15 Wielokrotnie go na tym lapalem jeszcze na FS. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: czesto kradl rozne teksty 25.03.08, 18:24 dobrze,ze rogow wam nie podkladl cieniasy,to bylby juz pelen skandal.. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: czesto kradl rozne teksty 25.03.08, 18:31 Ciotka, smierdzisz czosnkiem Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: czesto kradl rozne teksty 25.03.08, 18:35 absztyfikant napisał: > Ciotka, smierdzisz czosnkiem > a ty wujciu cebulka, troCHI przypalona, a po niej rogi same odpadaja..ze zmeczenia materialu. chyba to przerabiales nie raz na zajeciach praktycznych w dawnych..dobrych.. uwielbiam te wasze pudlowate podwachiwania kazdego,gorzej jak inni robia to w stosunku do was,wtedy jelenie rycza w karman siwej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Absztyfikant, pomimo twojego semitofilstwa..... 25.03.08, 18:36 ......to nawet czosnkiem nie smierdzisz tylko zwyklym polskim chlewem parobku slowianski. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Absztyfikant, pomimo twojego semitofilstwa... 25.03.08, 18:39 I git Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: ++++++++++++++++++The End++++++++++++++++ 25.03.08, 17:03 Może to lepiej? Przez ten link naschodziło się tu oszołomstwa ponad miarę. Trochę powinno być ale nie tyle co teraz bo zaniżają poziom dyskusji. Ja to "przeboleję") J. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ++++++++++++++++++The End++++++++++++++++ 25.03.08, 17:24 Jakby tu powiedzieć... Wydaje się, że akurat menelstwo jak zechce, to samo zawsze znajdzie, choćbyś pod ziemię schował. A że akurat Ogórowemu ormostwu najbardziej zależy, żeby schować, no to właśnie odkryjmy. Poza tym, wydaje mi się, że nie o chamstwo i drobnomieszczaństwo tutaj chodzi. Że Ogóra się wstydzi, że tu nie lubi się tej zasřanej 'Albanii bis', że tutaj są 'niezbyt solidarni z Tybetem', że napiszą coś o Michniku, raz coś bardziej głupiego, raz mniej, ale napiszą, co zechcą, itd. Gdzie indziej - tną jak chcą, pod pretekstem "leguraminu i netykiety", tutaj - trzeba było zachować przynajmniej pozory, że jest to forum "wolne" i w zasadzie cięcia jeśli były, to "na życzenie". Widać schłodzony dyngusem przyrząd do myślenia Siwej wymyślił taki, a nie inny Endlösung kwestii Akwanetu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: A moja taka :) 25.03.08, 17:27 > Ukradłem jenisiejowi. Ja "Ogórę" też ukradłem. Niestety, nie pamiętam już komu, może Xięciu, może Sz0kowi? Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k "siwa zżarła Aquanet" :-)))))))))) 25.03.08, 18:36 To najlepszy post w historii babiejryby )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ośla nasza! 25.03.08, 18:38 W ogóle na oślej ciekawie dzisiaj. Np. jaki ciekawy wątek dra Kriska o uzębieniu Pieniacza Tysiąclecia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=77403085 Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Ukradłeś mi, a ja wcale nie mam Ci za złe 25.03.08, 17:47 Wręcz przeciwnie, a może nawet odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: ++++++++++++++++++The End++++++++++++++++ 25.03.08, 17:18 The End? To teraz będzie forum obcojęzyczne? A te krzyżyki to dla niepiśmiennych? a. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Dziadki Marksizmu przed wami tylko gnicie 25.03.08, 17:35 Ateistyczn0-marksistowskie diadki i babcie - przed wami tylko gnicie waszego ateistycznego scierwa w beznadziejnej, bezcelowej atolskiej smierci Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Jacus gu*re*ws*ki mozdzku 25.03.08, 17:48 Takiego wala jak polska cala, ha,ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Powiem wiecej, paszol w PiSdiec! 25.03.08, 17:48 jaceq napisał: > paszoł won Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Przyłaczam się 25.03.08, 17:53 jako PiStacja marouder.eu napisał: > jaceq napisał: > > > paszoł won Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ojej, off_nick, nie zawstydzaj mnie.. 25.03.08, 18:02 ..tu przy ędriusiu. Poza tym sadze, ze sympatia dla Jaroslaw Party wiednie w tobie, lub zwiedla! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Przyłaczam się 25.03.08, 18:20 off_nick napisała: > jako PiStacja "katolicki głos w twoim domu"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrew2008 Przestaliscie byc potrzebni , kundle 25.03.08, 18:02 Tak koncza wszyscy ktorzy sluza zydom. Szczekaliscie, szczekaliscie przez 7 lat i teraz bezceremonialnego kopa w dupe od zydkow dostaliscie. ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: ++++++++++++++++++The End++++++++++++++++ 25.03.08, 23:20 Może koniec, może i nie. Ludzie trafiają tu i pewnie będą jeszcze długo tu trafiać. We mnie specjalnych emocji to nie wzbudza i tak przez długi okres tu nie zaglądałem. Wróciłem i po paru dniach admin tak się wku..ł, że forum do podziemi musiało zejść. Jeszcze, żeby Siwa za tym nie polazła )) Kto będzie chciał i tak trafi. A jak mimo wszystko zdechnie, to w końcu nie jedyne miejsce, gdzie można swobodnie, przynajmniej w teorii się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ++++++++++++++++++The End++++++++++++++++ 26.03.08, 00:08 andrzejg napisał: > bez linku ,ze stron GW tu nie trafisz A widziałeś tu kogoś nowego ? O "nowych" nie piszę. Toż każdy przypadkowy, który tu zajrzy czym prędzej ucieknie. Mam pisać dlaczego ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg w zasadzie, jest to nowy model forum zamkniętego 26.03.08, 11:15 w sumie to ono otwarte jest, bo wystarczy dostac link, ale z drugiej strony jest zamkniete, bo link maja tylko odwiedzający (no i siwe) czyli kazdy moze sobie zaprosic do dyskusji kazdego A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Układ moze wytworzyć jedynie b. wyrafinowany układ 26.03.08, 11:19 Okazało się, że Ałganow wiecznie żywy... www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080326&id=po02.txt jak nie kijem go to pałką dzieci KPP Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg tu nikt Cie nie widzi Haszu 26.03.08, 11:23 misja skończona musisz sie ewakuować na inne forum, dostępne dla mas A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nie plujesz? Hakerzy? Pytam hakerzy? 26.03.08, 11:25 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5056408.html Nowi Naiwni Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Ewakuować? sami ewakujecie swą inteligencję w 26.03.08, 11:29 stronę z której została zaatakowna suka Saba Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______A Tu sobie poplujcie na KK z chęcią poczytam 26.03.08, 11:37 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080326&id=my11.txt Żydzi światowi, zwłaszcza w Izraelu, nie rozumieli ich sytuacji w latach terroru i śmiertelnego zagrożenia ze strony Niemców. Jeżeli tylu Żydów zginęło, tyle dzieci straciło życie, to dlaczego te się uratowały, za jaką cenę. Jeżeli ocalały w katolickim klasztorze, to uważano, że zdradziły swój naród, a jeżeli przyjęły chrzest, to zdradziły religię. Z tego powodu żydowskie dzieci uratowane w polskich klasztorach, w większości nie przyznawały się do faktu, że ocalały dzięki pomocy chrześcijan. Z relacji Lei Balint wynika, że nawet jej dzieci przez wiele lat nie wiedziały, iż zawdzięcza życie ukryciu w domu zakonnym w Brwinowie. Natomiast wychowanki klasztorów utrzymywały między sobą kontakt, rozumiały się i chętnie się spotykały. Kiedy we wrześniu 1997 r. w galilejskim kibucu im. Bojowników Gett (Beit Lohamei Haghetaot) miało miejsce "spotkanie ocalałych z Holocaustu dzieci uratowanych w klasztorach" i na dowożących autokarach znajdowały się napisy: "Dzieci klasztorów", to niektóre osoby przeżyły szok. Przez 50 lat nie ujawniały, że zostały uratowane w domach zakonnych, a tu oficjalnie napis głosi: "Dzieci klasztorów". Było to I Światowe Spotkanie "Dzieci klasztorów", czyli żydowskich dzieci uratowanych od zagłady dzięki bohaterskiej postawie sióstr zakonnych. W zjeździe zorganizowanym przez izraelskie organizacje "Dom-Pomnik Pamięci Dziecka" i "Dzieci bez Tożsamości" wzięło udział blisko 200 osób, które ocalały w klasztorach na terenie Polski, a także Francji, Belgii, Włoch, Austrii, Czech, Holandii i Chorwacji, mieszkających przeważnie w Izraelu. Na zjazd zostały zaproszone 4 siostry z Polski: Bogumiła Makowska ze Zgromadzenia Franciszkanek Misjonarek Marii, Klara Jaroszyńska ze Zgromadzenia Franciszkanek Służebnic Krzyża oraz Franciszkanki Rodziny Maryi - Halina Czyż z Brwinowa i Teresa Frącek z Warszawy, jako przedstawicielki zgromadzenia, które "ma największe zasługi w ratowaniu dzieci od zagłady". Siostry otrzymały medale "Za ratowanie dzieci żydowskich". W spotkaniu wzięło udział wiele czołowych osobistości życia religijnego i politycznego Izraela, przedstawiciel Watykanu i łacińskiego patriarchy Jerozolimy, przedstawiciele władz rabinistycznych, ambasador Polski, a także Lea Balint i Beniamin Anolik, główni organizatorzy zjazdu. Warto przytoczyć fragmenty niektórych wypowiedzi. Generał Szlomo Lahad, przewodniczący Komisji "Sprawiedliwy wśród Narodów Świata", powiedział: "Jako naród żydowski nie podziękowaliśmy dostatecznie tym wszystkim, którzy narażając własne życie, ratowali Żydów". A ks. bp Giacinto Maruzzo podkreślił, że "zjazd 'Dzieci Klasztorów' jest wołaniem ku przyszłości o miłość, jedność i braterstwo między ludźmi ponad wszelkimi podziałami i religiami". Rabin Majtels odczytał list dziękczynny naczelnego rabina aszkenazyjskiego Izraela M. Laua i przypomniawszy werset z Talmudu: "Kto ocala życie jednego człowieka, ocala cały świat", dodał, że on sam, należąc do drugiego pokolenia ocalonych, potwierdza słuszność tej myśli. Pola Hajt wyrażała wdzięczność w listach do s. Olgi Schwarc za uratowanie jej córki Halinki i za pomoc udzieloną jej w czasie wojny. W 1992 r. wraz z córką po raz pierwszy odwiedziła Polskę i swoje kroki skierowała do sióstr w Warszawie, przy ul. Żelaznej, by podziękować im za ocalenie jej życia w zakładzie "Opatrzności Bożej" przy ul. Chełmskiej, który Niemcy kompletnie zniszczyli, ale dzieci zostały uratowane. Znamiennym przykładem odnalezienia sióstr po 50 latach jest historia małej dziewczynki Ani, która znalazła schronienie w Domu Sierot w Samborze przy ul. Przemyskiej (obecnie Ukraina). Po stracie rodziców powiedziała do przełożonej s. Celiny Kędzierskiej: "Siostro, bądź moją matką, nie mam już rodziców". I pozostała pod troskliwą opieką sióstr do końca wojny. Po 1945 r. odnalazł ją wujek, jedyny z rodziny, który przeżył wojnę, i zabrał z Sambora. Anna Henrietta opuściła sierociniec, z którego siostry już wcześniej zostały usunięte przez władze rosyjskie; zarząd w zakładzie objął personel świecki. Przełożona, s. Kędzierska, już wówczas ciężko chora, powiedziała jej na pożegnanie: "Pamiętaj, abyś była dobrym człowiekiem", te słowa pozostały na zawsze żywe w sercu tej wojennej wychowanki. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 po co prowokować prowokatora ?? 26.03.08, 11:56 pytam w związku z obrażaniem internatów przez platformę oraz uczciwością prawniczą i wiarygodnością Cwiąkalskiego pełnymi szufladami ustaw inflacji, cen, przypisaniem sobie sukcesu aresztowania Petera V. i takich tam podobnych spraw ot chocby zachowania Sikorskiego jako dyplomaty z krytyka swego prezydenta przed Ukraińskim Ministrem Spraw zagranicznych w obecności mediów Tusk tez nie gardzi nadawaniem na prezydenta w Europie i w USA to się tylko pytam czy to nie prowokacje? I kto kogo prowokuje? takie mam wątpliwości - może głupie... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg w twoich oczach wszystko jest prowokacją 26.03.08, 11:58 co nie jest związane z tymi błaznami A. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Na jakie fora sie przeprowadzacie? n/t 26.03.08, 11:54 andrzejg napisał: > bez linku ,ze stron GW tu nie trafisz Naprawdę nie ma żadnych linków. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg na Kraju sie poczęłem 26.03.08, 12:01 gdzieś tak w okolicy września 2001 to i tam pójdę Pewnie to następne forum do zesłania do specjalnych A. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: na Kraju sie poczęłem 26.03.08, 17:46 andrzejg napisał: > gdzieś tak w okolicy września 2001 > to i tam pójdę > > Pewnie to następne forum do zesłania do specjalnych > > A. A ja w grudniu 2004 r. tu, na Aqaunecie. Teraz będą nas przestawiać jak jakie pionki na hasz0...szachownicy - chciałam napisać. W takim razie trzeba wracać do korzeni, albo szukać całkiem nowego miejsca, bo wczorajsze nocne godziny pokazały jak to forum będzie wyglądać. Rano niektóre wątki były już na ośle, albo całkiem w kosmosie. pozdr owca_czarna Odpowiedz Link Zgłoś