Dodaj do ulubionych

***** MILLER W WATYKANIE

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 21:39
Czy polskich podatnikow stac na oplacanie pielgrzymek religijnych rodziny
lewicowego premiera?
Obserwuj wątek
    • Gość: Balzer Re: ***** MILLER W WATYKANIE IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 21:43
      Polakow nie stac ani na opłacanie wycieczek Millera z rodzina do Watykanu,
      ani wycieczek Kwasa z rodzina do Watykanu, ani na kolejna pielgrzymke Papieza
      do Polski.
      • Gość: Ladyhawk ale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 21:58
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Polakow nie stac ani na opłacanie wycieczek Millera z rodzina do Watykanu,
        > ani wycieczek Kwasa z rodzina do Watykanu, ani na kolejna pielgrzymke Papieza
        > do Polski.

Masz racje.
        Ale podroz tym samym samolotem dodatkowych 300 kilogramow, przesadzilam.
        Ukrainska synowa -cirka 60 - z bagazem -80, plus 100 syn 30 wzuczka -
        mamy dodatkowe 210 kilo. To niewiele zmienia jesli chodzi o osiagi samolotu.
        Czy nie uwazasz, ze poparcie dla nowego premiera i zryw narodowy, ktory on chce
        sprowokowac warte sa sporo. Niezaleznie od pogladow na lewice-prawice, kurcze
        treba do przodu. Musi byc lepiej!
        • Gość: Balzer Re: ale IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:06
          No coz. Dawniej nowa władza jechała po błogosławienstwo do Moskwy,
          dzis jezdzi do Watykanu. Miller jako przedstawiciel socjalistow stara sie
          odpowiednio ustawic i przypodobac społeczenstwu.
          Szkoda tylko ze to my podatnicy musimy za to płacic
          • Gość: ladyhawk Re: ale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:20

> No coz. Dawniej nowa władza jechała po błogosławienstwo do Moskwy,
            > dzis jezdzi do Watykanu. Miller jako przedstawiciel socjalistow stara sie
            > odpowiednio ustawic i przypodobac społeczenstwu.
            > Szkoda tylko ze to my podatnicy musimy za to płacic

Tak czy inaczej my placimy.
            Mam takie wewnetrzne przekonanie, ze to spotkanie im nie zaszkodzilo.
            Kolejna wizyta papierza w Polsce, to juz inna sprawa. Ale fajerwerkow w Warszawie
            nie bylo na Sylwestra, z paru innych impprez zrezygnuja i na papierza starczy.
            Duzo jest warte, zeby ludzie zaczeli wierzyc w siebie, bo ja mam wrazenie, ze
            Miller do tego zmierza.
          • Gość: ladyhawk Re: ale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:23

Kolejna wizyta papierza w Polsce, to juz inna sprawa. Ale fajerwerkow w Warszawie
            Duzo jest warte, zeby ludzie zaczeli wierzyc w siebie, i ja mam wrazenie, ze
            Miller do tego zmierza.
          • Gość: ladyhawk Re: ale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:24

Miller do tego zmierza.
          • Gość: ladyhawk Re: ale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:25

Miller do tego zmierza.
          • Gość: ladyhawk Re: ale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:26

Miller do tego zmierza.
          • Gość: ladyhawk Re: ale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:27

Miller do tego zmierza.
            • Gość: Ladyhawk przepraszam za spam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:32
              strasznie wolny transfer.
              Wzywa mnie zycie pozaforumowe.
              • Gość: wild Re: przepraszam za spam IP: *.net.bialystok.pl 05.01.02, 04:53
                Gość portalu: Ladyhawk napisał(a):

> strasznie wolny transfer.
                > Wzywa mnie zycie pozaforumowe.

i szpan?smile
                • Gość: Ladyhawk Re: przepraszam za spam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 13:33
                  Gość portalu: wild napisał(a):

> Gość portalu: Ladyhawk napisał(a):
                  >
                  > > strasznie wolny transfer.
                  > > Wzywa mnie zycie pozaforumowe.
                  >
                  > i szpan?smile

...wypijmy za ten blichtr i za ten szpan!

Nie pamietam , kto to spiewal.

A z innej beczki:

wolisz hurysy czarnookie niz pszenicznowlose podlaskie pieknosci?

wink)
    • Gość: Ladyhawk Grzesiu! Taki argument na Tobera to slaby argument IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:05
      Ponizej pasa byly argumenty Rokity.
      Ogladalam w TVN - rozmowe z Toberem i Rokita. Nie moglam uwierzyc, ze Rokita
      tak kiepsko wystapil.
      "Pan jest za mlody." "Pan juz sie mial okazje sprawdzic i sie nie udalo"
    • Gość: wild Lady-OSZO-OSZO? :D IP: *.net.bialystok.pl 04.01.02, 22:07

> Czy polskich podatnikow stac na oplacanie pielgrzymek religijnych rodziny
      > lewicowego premiera?

Oczom nie wierze! sen mara? :smile

PS. nie to tylko maxowa ( znikł )oszołomska propaganda anty-podatkowa! smile)))))
      witam w klubie!=:]
      • Gość: LAdyhawk Re: Lady-OSZO-OSZO? :D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:12
        Gość portalu: wild napisał(a):

>
        > > Czy polskich podatnikow stac na oplacanie pielgrzymek religijnych rodziny
        > > lewicowego premiera?
        >
        > Oczom nie wierze! sen mara? :smile

=wink)
        >
        >
        > PS. nie to tylko maxowa ( znikł )oszołomska propaganda anty-podatkowa! smile)))))
        > witam w klubie!=:]

• Gość: . Re: Lady-OSZO-OSZO? :D IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 15:52
        • Gość: . Re: Lady-OSZO-OSZO? :D IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 15:54
    • kitek1 WCISKAŁ KITY PAPIERZOWI 05.01.02, 00:07
      ze w domu koledy spiewa,
      • Gość: Balzer Re: WCISKAŁ KITY PAPIERZOWI IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 04:51

kitek1 napisał(a):

> ze w domu koledy spiewa,

Spiewa, ale te "kolendy" brzmia troche inaczej smile

" Wyklety powstan ludu ziemi... " oraz " Boj to jest nasz ostatni... "

Sztandar wyprowadzic smile
        • Gość: Ladyhawk Re: WCISKAŁ KITY PAPIERZOWI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 11:57

>
          > kitek1 napisał(a):
          >
          > > ze w domu koledy spiewa,
          >
          > Spiewa, ale te "kolendy" brzmia troche inaczej smile
          >
          > " Wyklety powstan ludu ziemi... " oraz " Boj to jest nasz ostatni... "
          >
          > Sztandar wyprowadzic smile

Nie! To Rakowski sztandar wyprowadzal. Miller sztandar ma za skora.
          Wiesz Balzer, ja teraz trzymam kciuki za Kaczynskich. W SLD sa stare szczwane
          lisy od interesow, przede wszystkim. I ktos musi miec na to oko. Niech sobie SLD
          rzadzi ale dobrze pilnowane.

• Gość: Kasia _________KITKOWI i BALZEROWI__________ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 14:26
        Drodzy...
        Wasza troska o to, czy Premier pielegnuje piekna polska tradycje spiewania
        (czego nie podniosl z wlasnej inicjatywy, a wyplynelo to z Pytania Ojca
        Świetego skierowanego do wnuczki Premiera)koled, a ogolnie troska o nasz-
        Polakow- wizerunek, poparta szeregiem arumentow w tym watku, ale i nie tylko w
        nim - bardzo mnie, Polke i katoliczke, cieszy. Gdybyz wszystskim w tym stopniu,
        co Wam na tym zalezalo... Cieszylabym sie wszakze bardziej, gdyby szerzenie
        polskosci w Waszym wydaniu poparte zostalo wieksza znajomoscia jezyka POLSKIEGO
        i POLSKIEJ ortografii, gdyz jest to szczegolnie w wydaniu takich patriotow
        bolesne. Jesli dodam, ze najbardziej razący bład dotyczy pisowni nazwy tytułu
        papieskiego- nie zdziwi zapewne nikogo , iz szerzony przez Was patriotyzm,
        któremu co i rusz w roznych watkach towarzyszy łopot sztandarow narodowych i
        bogo-ojczyznianych, zdaje sie mocno naciagany...
        Co zas sie tyczy Premiera i Jego ostatniej wizyty zagranicznej: wizerunek kraju
        tworzy na zewnatrz nie tylko Premier , ale i to co "stworzylo"
        Premiera, czyli Jego rodzina. I nie ma znaczenia, czy nazywa sie Buzek, czy
        Miller. Jesli wizyta odbywa sie w Watykanie pod rzadami Papieza- Polaka, to
        wizyta Premiera-Polaka , pierwsza watykanska wizyta po objeciu przez Premiera
        rzadow- winna miec charakter szczegolny i polegac na m.in. przedstawieniu swych
        bliskich. Jesli do tego dojda okolicznosci Swiat, Nowego Roku i wreszcie Swiat
        obchodzonych przez Prawoslawie - to jest to tym berdziej zrozumiale. Bo w
        przypadku tego Premiera ma to -w sposob zblizony nieco, choc inaczej, do
        rodziny Buzkow- symboliczne znaczenie. Pokazuje, ze Premier przedstawia
        Zwierzchnikowi Koscioła Katolickiego swa zlozona religinie rodzine (synowa
        wyznania prawoslawnego) dajac przyklad wzorowej koegzystencji pewnych -w tym
        przypadku religijnych i narodowych- wartosci. Mnie sie to podoba. Gdybysmy
        wszyscy tak na to spojrzeli , to wreszcie to Forum przestaloby byc przejawem
        skrajnej ksenofobii, nietolerancji i zarliwego, a niczym nie uzasadnionego,
        szowinizmu.
        Z szacunkiem - Kasia

• Gość: Ladyhwak _______KASI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 15:56
          Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Drodzy...
          > Wasza troska o to, czy Premier pielegnuje piekna polska tradycje spiewania
          > (czego nie podniosl z wlasnej inicjatywy, a wyplynelo to z Pytania Ojca
          > Świetego skierowanego do wnuczki Premiera)koled, a ogolnie troska o nasz-
          > Polakow- wizerunek, poparta szeregiem arumentow w tym watku, ale i nie tylko w
          > nim - bardzo mnie, Polke i katoliczke, cieszy. Gdybyz wszystskim w tym stopniu,
          >
          > co Wam na tym zalezalo... Cieszylabym sie wszakze bardziej, gdyby szerzenie
          > polskosci w Waszym wydaniu poparte zostalo wieksza znajomoscia jezyka POLSKIEGO
          >
          > i POLSKIEJ ortografii, gdyz jest to szczegolnie w wydaniu takich patriotow
          > bolesne. Jesli dodam, ze najbardziej razący bład dotyczy pisowni nazwy tytułu
          > papieskiego- nie zdziwi zapewne nikogo , iz szerzony przez Was patriotyzm,
          > któremu co i rusz w roznych watkach towarzyszy łopot sztandarow narodowych i
          > bogo-ojczyznianych, zdaje sie mocno naciagany...
          > Co zas sie tyczy Premiera i Jego ostatniej wizyty zagranicznej: wizerunek kraju
          >
          > tworzy na zewnatrz nie tylko Premier , ale i to co "stworzylo"
          > Premiera, czyli Jego rodzina. I nie ma znaczenia, czy nazywa sie Buzek, czy
          > Miller. Jesli wizyta odbywa sie w Watykanie pod rzadami Papieza- Polaka, to
          > wizyta Premiera-Polaka , pierwsza watykanska wizyta po objeciu przez Premiera
          > rzadow- winna miec charakter szczegolny i polegac na m.in. przedstawieniu swych
          >
          > bliskich. Jesli do tego dojda okolicznosci Swiat, Nowego Roku i wreszcie Swiat
          > obchodzonych przez Prawoslawie - to jest to tym berdziej zrozumiale. Bo w
          > przypadku tego Premiera ma to -w sposob zblizony nieco, choc inaczej, do
          > rodziny Buzkow- symboliczne znaczenie. Pokazuje, ze Premier przedstawia
          > Zwierzchnikowi Koscioła Katolickiego swa zlozona religinie rodzine (synowa
          > wyznania prawoslawnego) dajac przyklad wzorowej koegzystencji pewnych -w tym
          > przypadku religijnych i narodowych- wartosci. Mnie sie to podoba. Gdybysmy
          > wszyscy tak na to spojrzeli , to wreszcie to Forum przestaloby byc przejawem
          > skrajnej ksenofobii, nietolerancji i zarliwego, a niczym nie uzasadnionego,
          > szowinizmu.
          > Z szacunkiem - Kasia
          >
          >

Bardzo sie ciesze, ze tak obszernie sie wypowiedzialas.

Oczywiscie, ze wizyta premiera u papierza ma szczegolne znaczenie.
          I oczywiscie, ze doskonale, ze pojechal z rodzina.

I ja uwazam, ze o ile za wycieczki po Afryce pani, ktorej nazwiska nie pamietam,
          nieslusznie placimy, to tutaj cala wrzawa ma charakter czysto propagandowy.

Pozdrawiam Kasiu.
          • Gość: Kasia _____________DAMA SENACKA_____________ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 17:00
            Gość portalu: Ladyhwak napisał(a): >Bardzo sie ciesze, ze tak obszernie sie
            wypowiedzialas. Oczywiscie, ze wizyta premiera u papierza ma szczegolne naczenie.
            I oczywiscie, ze doskonale, ze pojechal z rodzina. I ja uwazam, ze o ile za
            wycieczki po Afryce pani, ktorej nazwiska nie pamietam, nieslusznie placimy, to
            tutaj cala wrzawa ma charakter czysto propagandowy.<

Pani lubiaca podroze - nieslawnej pamieci Dama Senacka-nie takie przewiny ma na
            sumieniu. Gdyby nie awaria samolotu czy fakt wybrania sie do pewnego kraju, gdzie
            od dawna Janina Ochojska chciala wyslac pomoc dla tamtejszej Polonii, ale nie
            miala jak, a Dama Senacka pojechala, sama nic nie dala a pomocy Ochojskiej tez
            nie wzieła... otoz gdyby nie takie fakty- nie wiedzielibysmy o pasjach
            podrozniczych polskich dygnitarzy...Gdyby nie jej naloty na pabianickich
            producentow odziezy, skad wywozila-w otoczeniu ochroniarzy, hurtowe ilosci
            odziezy-nie wiedzielibysmy , jaki styl jest w Senacie obowiazujacy.Gdyby nie to,
            ze potrzeba bylo pewnej Petrochemii nowego czlonka Zarzadu- nigdy nie
            dowiedzielibysmy sie, ze Dama ma córkę, swietnie znajaca sie na pracy w
            Zarzadzie...
            Ilez trzeba bylo zbiegow okolicznosci, by wreszcie ulozyc sobie obraz Damy? Ile
            zachodu dziennikarzy? A przeciez taki dziennikarz - tez musi zarobic...
            To ja juz wole, jak Premier hurtowo pokazuje :
            1) Zone
            2) Syna z Synową i Wnuczka
            3) ubiory towarzyszacych Mu Pan
            4) wielokulturowosc i wieloreligijnosc swej rodziny
            i to, ze Mu sie samolot nie psuje !

Duzo pelniejszy obraz i podany za jednym "haustem" ! I co sie z tym wiaze -duzo
            tanszy. I mniej obrazliwy dla Ojca Swietego, z ktorego poprzednia ekipa rzadzaca
            zrobila sobie gustowny dodatek do swoich watpliwej uczciwosci, co sie co i rusz
            okazuje, karier.

Ja tez pozdrawiam laczac sie we wspolnej niepamięci danych personalnych
            wspomnianej Damy. Niebardzo jest bowiem o kim pamietac... -K
            • Gość: liman Re: _____________DAMA SENACKA_____________ IP: 10.101.4.* 05.01.02, 17:57
              >
              > Ja tez pozdrawiam laczac sie we wspolnej niepamięci danych personalnych
              > wspomnianej Damy. Niebardzo jest bowiem o kim pamietac... -K

... a własnie że trzeba pamietać i piętnować, bo inaczej utwierdzi to ją i innych
              podobnych w poczuciu bezkarności. I oni liczą na to że zapomnimy.
              Że jak będą nowe wybory i to znów będą mieli czyste konto i exobermarschal
              Grześkowiak pozwiedza sobie świat.

A to, że Miller familię całą do Watykanu zabrał wcale za bardzo mi nie wadzi.

Pozdrówko

• Gość: Ladyhawk Re: _____________DAMA SENACKA_____________ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 18:03
                Gość portalu: liman napisał(a):

> >
                > > Ja tez pozdrawiam laczac sie we wspolnej niepamięci danych personalnych
                > > wspomnianej Damy. Niebardzo jest bowiem o kim pamietac... -K
                >
                >
                > ... a własnie że trzeba pamietać i piętnować, bo inaczej utwierdzi to ją i inny
                > ch
                > podobnych w poczuciu bezkarności. I oni liczą na to że zapomnimy.
                > Że jak będą nowe wybory i to znów będą mieli czyste konto i exobermarschal
                > Grześkowiak pozwiedza sobie świat.
                >
                > A to, że Miller familię całą do Watykanu zabrał wcale za bardzo mi nie wadzi.
                >
                > Pozdrówko
                >
                >
                >
                Tyle, ze lista winnych roznych ciezkich grzeszkow, pokrywa sie z lista poslow i
                senatorow jej ugrupowania.
                Oni juz od jesieni 99 szukali intensywnie posad i ucieczki od polityki, wiedzac,
                ze im "nie wyszlo".
                Pozdrawiam.
            • Gość: Porter Re: _____________DAMA SENACKA_____________ IP: *.orion.pl 07.01.02, 11:16
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

[...]
              > To ja juz wole, jak Premier hurtowo pokazuje :
              > 1) Zone
              > 2) Syna z Synową i Wnuczka
              > 3) ubiory towarzyszacych Mu Pan
              > 4) wielokulturowosc i wieloreligijnosc swej rodziny

Mysle, ze wiele w tym przesady. Po pierwsze Dama Senacka nie korzystala
              ze "sluzbowego samolotu, tylko latala rejsowym, co powoduje, ze jeden lot Millera
              jest drozszy niz jej wszelkie podroze Damy.
              Po drugie, p. Millerowi i jego rodzinie mozna wiele zarzucic, ale na pewno nie
              kulturowosc i religijnosc. Nie mowiac juz o wielokuturowosci i wieloreligijnosci.
              Toz Miller jest absolwentem zawodowki i partyjnych szkol. Co on moze miec
              wspolnego z kultura? Wystarczy go posluchac...

> i to, ze Mu sie samolot nie psuje !

Jak to? Przeciez twierdzil, a Oleksy to natychmiast potwierdzil, ze samolot jest
              juz bardzo nienowoczesny i czas kupic nowy (w ramach oszczednosci, rzecz jasna).

> Duzo pelniejszy obraz i podany za jednym "haustem" ! I co sie z tym wiaze -duzo
              >
              > tanszy. I mniej obrazliwy dla Ojca Swietego, z ktorego poprzednia ekipa rzadzac
              > a
              > zrobila sobie gustowny dodatek do swoich watpliwej uczciwosci, co sie co i rusz
              >
              > okazuje, karier.

Ktos Kalemu ukrasc krowy - zle.
              Kali komus ukrasc krowy - dobrze.

Grzeskowiak latac - zle.
              Miller latac (wraz z rodzina) - dobrze.

> Ja tez pozdrawiam laczac sie we wspolnej niepamięci danych personalnych
              > wspomnianej Damy. Niebardzo jest bowiem o kim pamietac... -K

Tyle zmyslonych bzdur bylas laskawa zamiescic w swoim tekscie, ze na pewno nikt
              nie zarzuci Ci, ze pamietasz. Za to wyobraznie masz - po prostu genialna. Widze
              oczami duszy te spustoszone Pabianice...
        • Gość: Balzer Re: _________KASI__________ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 19:25
          Droga Kasiu, wszystko slicznie i pieknie lecz tu o koszta sprawa sie rozgrywa.
          Przy obecnym tragicznym stanie naszej gospodarki, polskich podatnikow po prostu
          nie stac na sponsorowanie tego typu przedsiewziec. Niech Premier najpierw
          doprowadzi budzet do ładu, a pozniej zajmie sie kurtuazyjnymi wyprawami
          zagranicznymi

PS Przepraszam za błedy w poprzednich postach, wynikały one z pospiechu.
          Pzdr.
          • Gość: snajper Re: _________KASI__________ IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 18:50

> Droga Kasiu, wszystko slicznie i pieknie lecz tu o koszta sprawa sie rozgrywa.
            > Przy obecnym tragicznym stanie naszej gospodarki, polskich podatnikow po prostu
            > nie stac na sponsorowanie tego typu przedsiewziec. Niech Premier najpierw
            > doprowadzi budzet do ładu, a pozniej zajmie sie kurtuazyjnymi wyprawami
            > zagranicznymi
            >
            > PS Przepraszam za błedy w poprzednich postach, wynikały one z pospiechu.
            > Pzdr.

Takie kurtuazyjne wyprawy zagraniczne należą do OBOWIĄZKÓW premiera.

Pozdrawiam.

• janusz2_ Re: _________SNAJPERA__________ 07.01.02, 13:46
              Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: Balzer napisał(a):
              >
              > > Droga Kasiu, wszystko slicznie i pieknie lecz tu o koszta sprawa sie rozgr
              > ywa.
              > > Przy obecnym tragicznym stanie naszej gospodarki, polskich podatnikow po p
              > rostu
              > > nie stac na sponsorowanie tego typu przedsiewziec. Niech Premier najpierw
              > > doprowadzi budzet do ładu, a pozniej zajmie sie kurtuazyjnymi wyprawami
              > > zagranicznymi
              > >
              > > PS Przepraszam za błedy w poprzednich postach, wynikały one z pospiechu.
              > > Pzdr.
              >
              > Takie kurtuazyjne wyprawy zagraniczne należą do OBOWIĄZKÓW premiera.
              >
              > Pozdrawiam.
              >

Oraz jego blizszej i dalszej rodziny. Oraz przyjaciół, znajomych, itp.
              Oczywiście ma to zastosowanie wyłacznie do premiera z jedynie słusznej opcji.
              Premier z dowolnej innej opcji za takie samo zachowanie byłby bezlitośnie
              napietnowany.

Pytanie dla koleżeństwa socjalistów - ile tp posiłkow dla biednych dzieci mozna
              by ufundowac za równowartość kosztów podróży rodziny premiera?
              • lady_hawk Rozsadne proporcje 07.01.02, 15:23
                janusz2_ napisał(a):

> Gość portalu: snajper napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Balzer napisał(a):
                > >
                > > > Droga Kasiu, wszystko slicznie i pieknie lecz tu o koszta sprawa sie
                > rozgr
                > > ywa.
                > > > Przy obecnym tragicznym stanie naszej gospodarki, polskich podatnikow
                > po p
                > > rostu
                > > > nie stac na sponsorowanie tego typu przedsiewziec. Niech Premier najp
                > ierw
                > > > doprowadzi budzet do ładu, a pozniej zajmie sie kurtuazyjnymi wyprawa
                > mi
                > > > zagranicznymi
                > > >
                > > > PS Przepraszam za błedy w poprzednich postach, wynikały one z pospiec
                > hu.
                > > > Pzdr.
                > >
                > > Takie kurtuazyjne wyprawy zagraniczne należą do OBOWIĄZKÓW premiera.
                > >
                > > Pozdrawiam.
                > >
                >
                > Oraz jego blizszej i dalszej rodziny. Oraz przyjaciół, znajomych, itp.
                > Oczywiście ma to zastosowanie wyłacznie do premiera z jedynie słusznej opcji.
                > Premier z dowolnej innej opcji za takie samo zachowanie byłby bezlitośnie
                > napietnowany.
                >
                > Pytanie dla koleżeństwa socjalistów - ile tp posiłkow dla biednych dzieci mozna
                >
                > by ufundowac za równowartość kosztów podróży rodziny premiera?

A ile za pieniadze, ktore sa wydawane na wspolczesnie tworzone budowle sakralne,
                a wlasciwie na efekt jaki daje ich przepych i rozmach?

• janusz2_ Zupa dla biednych czy podróż dla rodziny premiera? 08.01.02, 09:18
                  lady_hawk napisał(a):

> > janusz2_ napisał(a):
                  > > Pytanie dla koleżeństwa socjalistów - ile tp posiłkow dla biednych dzieci
                  > > mozna by ufundowac za równowartość kosztów podróży rodziny premiera?

>
                  > A ile za pieniadze, ktore sa wydawane na wspolczesnie tworzone budowle
                  > sakralne,a wlasciwie na efekt jaki daje ich przepych i rozmach?

Co w żaden sposób nie zmienia faktu, że zamiast z budżetu zafundować podróż
                  rodzinie premiera, można było za te pieniądze nakarmić sporo dzieci np. w
                  Bieszczadach.

No chyba, że socjaliści mają gdzieś dzieci, za to wycieczka rodziny premiera
                  pochodzącego z partii na którą głosowali jest dla nich ważniejsza.
    • anomen Re: ***** MILLER W WATYKANIE 05.01.02, 14:12
      Tak
    • Gość: . Re: ***** MILLER W WATYKANIE IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 15:51
    • Gość: Ladyhawk Re: ***** MILLER W WATYKANIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 22:38

> Czy polskich podatnikow stac na oplacanie pielgrzymek religijnych rodziny
      > lewicowego premiera?

Dziwi mnie troszke, ze nikt nie skrytykowal mnie za takie sformulowanie pytania.
      Przeciez to byla oficjalna wizyta szefa rzadu.

Tyle, ze szczgolna wizyta.
      Czy wyobrazacie sobie, jaka burza by sie rozpetala, gdyby pojechal do Papieza w
      asyscie rzecznika prasowego, tylko.
      Ja to widze jako uklon wobec calego narodu, dla ktorego Papiez jest autorytetem.
      Zabranie rodziny, to nadanie osobistego wymiaru temu spotkaniu. Moim zdaniem ten
      szum o oplate za przelot zepsul tylko smak.
      Krytyka ma sens, kiedy rzeczywiscie dotyczy slabego, blednego posuniecia.

Zastanawia mnie cos jeszcze. Jak to bedzie ze sprawami naprawde wazkimi z
      ekonomicznego punktu widzenia. Czy lek o odkrycie wlasnych bledow, czy ciemnych
      sprawek z ostatnich lat nie przytepi zebow opozycji w jej krytyce obecnie
      rzadzacych?

• kitek1 to bylby gest, gdyby to nie byl czerwony buc, 06.01.02, 22:48
        ktorego koles piotrowski, kiedys ksiezy mordowal,
        • Gość: snajper to bylby gest, gdyby to byl czarny buc, IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 23:56
          • kitek1 ale, nie wspolzabojca 07.01.02, 00:47
            a czerwone ponad 200 mln ludzi wybili,
            • Gość: Crotalus Re: ale, nie wspolzabojca IP: 157.25.121.* 07.01.02, 11:33
              Premier to na święta tradycyjną goloneczką w piwie spożywa, dlatego się
              zastanawiam po co jechał do Watykanu.
      • Gość: porfirio Nie ściagać IP: *.chello.pl 07.01.02, 11:35

> Dziwi mnie troszke, ze nikt nie skrytykowal mnie za takie sformulowanie pytania
        itp.

Skrytukuję Cię, skoro nalegasz. Zerżnęłaś post od Kasi. Kasia napisała go z
        naturalnym jej wdziekiem, a Twój to tfuj.
        • Gość: Ladyhawk Pod wiatr IP: *.tele2.pl 08.01.02, 10:11
          Gość portalu: porfirio napisał(a):

>
          > > Dziwi mnie troszke, ze nikt nie skrytykowal mnie za takie sformulowanie py
          > tania
          > itp.
          >
          > Skrytukuję Cię, skoro nalegasz. Zerżnęłaś post od Kasi. Kasia napisała go z
          > naturalnym jej wdziekiem, a Twój to tfuj.

Mysle, ze Kasia bylaby bardzo szczesliwa, ze zostala skomplementowana. Wartosc
          komplementow mierzy sie jednak klasa i wartoscia autora. Daruj Kasi. To mila i
          inteligentna dziewczyna.
          Uwazaj, jak plujesz. Wyszlo pod wiatr.

• osssa Re: Pod wiatr -do Porfirio 08.01.02, 10:22
            Mam nadzieje ,że nie przejąłeś się tym postem. Lady hawk (w tłum. wolnym :
            pani świnka)
            nigdy nie wie czy to deszcz pada czy tez ktoś pluje - jej jest to obojętne !

Pozdrawiam Porfirio,
            osssa
            • Gość: Ladyhawk Tancz glupia tancz! IP: *.tele2.pl 08.01.02, 10:34
              osssa napisał(a):

> Mam nadzieje ,że nie przejąłeś się tym postem. Lady hawk (w tłum. wolnym :
              > pani świnka)
              > nigdy nie wie czy to deszcz pada czy tez ktoś pluje - jej jest to obojętne !
              >
              > Pozdrawiam Porfirio,
              > osssa

Tancz glupia tancz
              wielki bal sobie spraw
              to wszystko, co dzis mozesz miec!
    • Gość: doku Zauważcie jak ludzi pokroju Millera łatwo jest ... IP: *.mofnet.gov.pl 07.01.02, 13:20
      ... złamać i przygiąć kark do ziemi. Kto jeszcze miał wątpliwości, jaki
      elektorat stoi za SLD, ten już powinien się ich pozbyć. Czerwoni i czarni
      jawnie połączyli siły. Widać to też w TVP - coraz więcej lewicowych i
      chrześcijańskich doniesień, nawet TVN pokazało antysemitę Jankowskiego z
      przychylnym komentarzem. Temu nadętemu naziście nagle zaczęło przeszkadzać
      towarzystwo Hitlera - swojego duchowego nauczyciela, a TVN nie ośmiela się
      odpowiednio skomentować tej obłudy. A czerwoni czołgają się u stóp Papieża,
      śpiewaja kolędy w domach ... katolicki totalitaryzm podpełza coraz bliżej.
      • lady_hawk Re: Zauważcie jak ludzi pokroju Millera łatwo jest ... 07.01.02, 13:28
        Gość portalu: doku napisał(a):

> ... złamać i przygiąć kark do ziemi. Kto jeszcze miał wątpliwości, jaki
        > elektorat stoi za SLD, ten już powinien się ich pozbyć. Czerwoni i czarni
        > jawnie połączyli siły. Widać to też w TVP - coraz więcej lewicowych i
        > chrześcijańskich doniesień, nawet TVN pokazało antysemitę Jankowskiego z
        > przychylnym komentarzem. Temu nadętemu naziście nagle zaczęło przeszkadzać
        > towarzystwo Hitlera - swojego duchowego nauczyciela, a TVN nie ośmiela się
        > odpowiednio skomentować tej obłudy. A czerwoni czołgają się u stóp Papieża,
        > śpiewaja kolędy w domach ... katolicki totalitaryzm podpełza coraz bliżej.

Zwykle z uwaga czytam Twoje posty, ale tego nie moge zrozumiec.
        Pozdrawiam

• osssa Re: Zauważcie jak ludzi pokroju Millera łatwo jest ... 07.01.02, 14:47
          Szukałam ,w forumowym archiwum , pisanego z troską postu o wdzięcznym tytule :

"--
          • lady_hawk Popis elokwencji - ho ho ho osso! 07.01.02, 15:07
            osssa napisał(a):

> Szukałam ,w forumowym archiwum , pisanego z troską postu o wdzięcznym tytule :
            >
            > "--
          • janusz2_ Re: Zauważcie jak ludzi pokroju Millera łatwo jest ... 08.01.02, 10:51
            osssa napisał(a):

> Szukałam ,w forumowym archiwum , pisanego z troską postu o wdzięcznym tytule :
            >
            > "--
            • osssa Re: Zauważcie jak ludzi pokroju Millera łatwo jest ... 08.01.02, 11:02
              janusz2_ napisał(a):

> osssa napisał(a):
              >
              > > Szukałam ,w forumowym archiwum , pisanego z troską postu o wdzięcznym tyt
              > ule :
              > >
              > > "--
              • janusz2_ Re: Zauważcie jak ludzi pokroju Millera łatwo jest ... 08.01.02, 11:32
                osssa napisał(a):

> janusz2_ napisał(a):
                >
                > >
                > > A Ciebie razi fakt, że pieniądze podatników są marnowane na wycieczki
                > > rodziny premiera?
                > >
                > > Bo mnie tak.
                > > Niezaleznie od tego, jaką opcję polityczną reprezentuje premier.
                >

> Razi , oczywiście.
                > Tylko . zwróć uwagę , że latano całymi rodzinami, bez względu na opcję politycz
                > ną
                > i wcześniej nikt tego nie napiętnował ! Dlaczego ? Czyżby jedni byli cacy
                > a inni be ? Tego dotyczył mój , wcześniejszy post.

Napiętnował, napietnował.
                Tylko, że grzeszki poprzedniej ekipy piętnowali z reguły zwolennicy obecnej (i
                odwrotnie).

Bardzo rzadko zwolennicy jakiejś opcji potrafią obiektywnie spojrzeć na działanie
                swoich idoli.

>
                > Oprócz tego ten samolot i tak musiał lecieć , więc dla samego lotu jest obojętn
                > e
                > jak wiele osób znajduje się na pokładzie. Zupełnie inną kwestią jest pokrycie
                > rachunków za pobyt tych dodatkowych , osób towarzyszących i tu można rozważać
                > czy nas na to stać.

A dzieci w Bieszczadach głodne.

Jeżeli już pod przymusem wyciąga się pieniądze z mojej kieszeni w postaci
                podatków, to naprawdę wolałbym, aby były przeznaczone na coś innego niz
                finansowanie wycieczek rodziny premiera (z dowolnej opcji politycznej).

Oczywiście wycieczka rodziny premiera jest tu tylko przykładem. Każda forma
                marnowania pieniędzy podatnika jest karygodna (dotyczy to WSZYSTKICH opcji
                politycznych).

Pozdrawiam również.
        • Gość: doku Przepraszam za brak czytelności,mam dziś dużo prac IP: *.mofnet.gov.pl 07.01.02, 15:23
          lady_hawk napisał(a):

>
          > Zwykle z uwaga czytam Twoje posty, ale tego nie moge zrozumiec.
          >

Dziękuję za uwagę. Chciałem napisać, że SLD może sprawować władzę w Polsce tylko
          pod warunkiem demonstracyjnego uznania nadrzędnej władzy Kościoła. Przy okazji
          podałem też przykład na to, jak coraz bardziej podporządkowują się Kościołowi
          media w Polsce.
          • lady_hawk Jasno na bialym - teraz rozumiem 07.01.02, 15:32
            Gość portalu: doku napisał(a):

> lady_hawk napisał(a):
            >
            > >
            > > Zwykle z uwaga czytam Twoje posty, ale tego nie moge zrozumiec.
            > >
            >
            > Dziękuję za uwagę. Chciałem napisać, że SLD może sprawować władzę w Polsce tylk
            > o
            > pod warunkiem demonstracyjnego uznania nadrzędnej władzy Kościoła. Przy okazji
            > podałem też przykład na to, jak coraz bardziej podporządkowują się Kościołowi
            > media w Polsce.

Ja bym nie przesadzala z tym podporzadkowaniem. To raczej wladzy Kosciola nie
            mozna lekcewazyc, albo, jeszcze lepiej z nim sie zaprzyjaznic. W imie wspolnego
            dobra. Wladza jest na najblizsze lata po sldowskiej stronie i Kosciol tez musi to
            uszanowac.
            Pozdro.
            • Gość: kunce do osssy IP: *.chello.pl 07.01.02, 16:47
              Dziewczyno, nie przejmuj się. Tak tu już jest. Każda ziemia ma swoje święte
              krowy. Trafiłaś na jedną z nich. Twój lekko napisany, dowcipny i trafny post
              nie mógł przypaść do gustu złośliwej, pretensjonalnej i minoderyjnej osobie,
              wtórnej w myśleniu i odpisującej od innych. Szkoda tylko, że inni forumowicze,
              paranoicznie tropiący jakieś niewiadomego pochodzenia nicki (czytaj: nie będące
              im przedstawione) nie reaguja na jawne prostactwo ich koleżanki.
              Gdybyście 'starzy' za każdym razem przywoływali do porządku źle wychowane
              osoby, ich ofiary nie musiałyby pewnie - jak Zorro - chować się pod maskami,
              żeby dochodzić sprawiedliwości.
              • osssa Re: popis ortografii-ho,ho lady_hawk 07.01.02, 17:35
                No ,i widzisz co ci wylazło z buta , lady_hawk ?

A tak się silisz w tym pozowaniu na intelektualistkę !
                A tu Papierz przez "rz", wielokrotnie powtórzony błąd !
                Miast tropić spiski na forum i pouczać innych powinnaś postudiować
                Słownik Ortograficzny.

Ps.
                1. Swoja drogą , co wydało ci się popisem mojej elokwencji ?

2. lady_hawk - posiadasz adekwatny z tobą nick (z ang. hawk - chrząknąć),

pani chrząkająca , hrum , hrum .

Teraz wszystko rozumiem !. Ho , ho , ho , już nie ma popisu elokwencji ?

smile))))))))
              • osssa Re: do osssy , - do kunce 07.01.02, 17:40
                kunce ,

od dawna Cię tropię , namiętnie czytując !

Dzięki za dobre słowo , jesteś światełkiem w tym forumowym tunelu.

smile)

osssa
    • Gość: ladyhawk Do Doku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 20:56
      Napisalam do Ciebie w "jasno na bialym".

Brzdaczki albo sie znudza, albo doczekaja, ze Gazeta da im mozliwosc stworzenia
      prywatnych pokoi, gdzie beda mogly w swoim towarzystwie bzykac.
      Te zmiany juz niedlugo. Inne rewelacje, chyba Ciebie nie dotycza, wiec nie bede
      nimi zanudzac.

Pozdro!

• Gość: doku Re: Do Doku IP: *.mofnet.gov.pl 08.01.02, 13:44
        Gość portalu: ladyhawk napisał(a):

Nie odpowiedziałem na "jasno na bialym", bo nie napisałeś tam nic co by skłoniło
        mnie do polemiki. Jednak odnotowałem z przyjemnością trzeźwą ocene sytuacji,
        nawet jeśli nie jest ona zupełnie zgodna z moją.

Pozdrawiam
    • andrzejg Re: ***** MILLER W WATYKANIE 08.01.02, 21:25
      Przecież powiedział że zapłaci za rodzinę.
      • Gość: Ladyhawk Re: ***** MILLER W WATYKANIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 21:49
        andrzejg napisał(a):

> Przecież powiedział że zapłaci za rodzinę.

Tej decyzji nie bylo, kiedy zakladalam watek. Natomiast rozpetano awanture, Tober
        i Rokita debatowali w TVP
        Toebr zapewnial, ze zostana wtej sprawie podjete decycje, co sie stalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka