Dodaj do ulubionych

Precz z POPiSem!

20.07.08, 21:01
Enough!

www.dziennik.pl/opinie/komentatorzy/article210221/PO_PiS_obalil_Polske_Rywina_ale_sam_nie_zbudowal_zadnej.html
Obserwuj wątek
    • tygrys6789 Re: Precz z POPiSem! 20.07.08, 21:11
      Programowo i kadrowo POPiS to monopartia udajca opozycje i rzad
    • pozarski Re: Precz z POPiSem! 20.07.08, 21:11
      Co jest?PMS?wink
      • off_nick Nie udawaj, 20.07.08, 21:16
        że nie wieszwink
        Polski Monopol Spirytusowy inaczej Polmos:

pl.wikipedia.org/wiki/Polmos

pozarski napisał:

> Co jest?PMS?wink
    • jaceq Bardzo ładnie, Czaruś. 20.07.08, 21:15
      Chyba jeszcze nikt dotąd nie obwieścił tak dosadnie i precyzyjnie zgonu IV RP.
      Kwiaty Jej na grób! Powracamy do Trzeciej.
      • patience Re: Powrotu do Rywinlandu tez nie ma... /nt 20.07.08, 21:47

• pozarski A co mowi kot Komandos 20.07.08, 22:08
          w tem temacie?wink
        • jaceq Re: Powrotu do Rywinlandu tez nie ma... /nt 20.07.08, 22:12
          Oczywiście. Jeśli by zrobić - jak to mówi Jarosław - zwrot o 360° i spróbować
          wleźć do tej samej rzeki, to rzeka może się okazać, że płynie pod prąd.
          Rywinlandię doskonale może zastąpić inna Landia, nieważne czy pod rządami PO czy
          PiSu. Bez znaczenia. Rywin to pikuś, w porównaniu z tym, jak się można
          zeszmacić, byleby tylko wytrwać u koryta (patrz np. pakt stabilizacyjny).
          • patience W normalnej sytuacji bym poparla przyspieszone wyb 20.07.08, 22:26
            ... wybory. Tylko to nie jest normalna sytuacja, bo nie ma alternatywy. Gdzie
            się ruszysz, tam Okrągły Stół. jak to celnie ujął Michalski:

""Obu partiom i ich liderom nie wystarczyła dwupartyjność, oni - jak wszyscy w
            III RP przed nimi, jak Michnik w okresie wczesnych komitetów obywatelskich, jak
            SLD po rozgromieniu AWS - marzą o realnej jednopartyjności i zachowują się tak,
            jakby była ona do osiągnięcia, jeśli tylko zniszczy się przeciwnika."

Koło historii się cofnęło. Dzisiejsza Polska jest mniej więcej w tym samym
            miejscu, co plakaty z Wałęsą, krajowa lista PZPR i sejm kontraktowy...
            • jaceq Re: W normalnej sytuacji bym poparla przyspieszon 20.07.08, 22:46
              > Gdzie się ruszysz, tam Okrągły Stół. jak to celnie ujął Michalski:
              >
              > ""Obu partiom i ich liderom nie wystarczyła dwupartyjność...

Nie za szczególnie, bo Czarusiowi zupełnie o co innego w tym chodziło. A Okrągły
              Stół nie był bynajmniej monopartyjny, co najmniej "gdzie my się wyżywimy, tam i
              dla was wystarczy". PiS chciał wyżywiać się sam. PO chce się wyżywić też sama.
              To się nie sprawdza. Dlatego Czaruś sugeruje powrót do okrągłego mebla,
              niekoniecznie w tamtym składzie.
              Czaruś był i jest niewolnikiem POPisu, przeżył traumę tak głęboką, że dopiero
              dziś zaczyna odreagowywać i trudno mu się dziwić. Zresztą, taka to ci i trauma.
              Ileż większą przeżywał pewnie taki np. Płażyński, jako architekt Niemożliwego.

> Dzisiejsza Polska jest mniej więcej w tym samym
              > miejscu, co plakaty z Wałęsą, krajowa lista PZPR i sejm kontraktowy..

W pewnym sensie jest w tym miejscu non-stop. Bezkompromisowcom jakby ktoś
              naszczał w narządy wzroku. Mogą tego nie znieść. I dobrze, im szybciej tym lepiej.
              • patience Hm. A kto to jest Czaruś? 20.07.08, 23:09
                Mam wrażenie że Acan dyskutujesz z jakimś Wielkim Nieobecnym od moimi postami.
                To Acana kochanek?

PS. Niepytana się w tą dyskusję włączę z własnym stanowiskiem, że jak się nie
                popierało Okrągłego Stołu w 89 oraz późniejszej Rywinlandii, to się nie ma
                możliwości ani chęci do tego "wracać".
                • jaceq Re: Hm. A kto to jest Czaruś? 20.07.08, 23:14
                  patience napisała:

> Mam wrażenie że Acan dyskutujesz z jakimś Wielkim Nieobecnym od moimi postami.

Nie. Dyskutuję z Acanki interpretacją tekstu. Bardziej łopatologicznie: z Acanki
                  zdolnościami do rozumienia tego, co się czyta.

> To Acana kochanek?

Nie przypominam sobie, byśmy mieli kiedykolwiek z Acanką przyjemność i z
                  pewnością tak zostanie.

>
                  > PS. Niepytana się w tą dyskusję włączę z własnym stanowiskiem, że jak się nie
                  > popierało Okrągłego Stołu w 89 oraz późniejszej Rywinlandii, to się nie ma
                  > możliwości ani chęci do tego "wracać".

To wolny kraj. Można np. wyemigrować, można się zamknąć w rezerwacie.
                  • patience Ponawiam pytanie o Czarusia :))) 20.07.08, 23:37
                    > > To Acana kochanek?
                    >
                    > Nie przypominam sobie, byśmy mieli kiedykolwiek z Acanką przyjemność i z
                    > pewnością tak zostanie.

Moją płeć Acan rozpoznaje. Słownik języka polskiego podaje następującą definicję
                    "czarusia":
                    czaruś «młody, przystojny mężczyzna starający się wszystkim przypodobać»
                    sjp.pwn.pl/lista.php?co=czaru%B6
                    Ponawiam więc pytanie, czy Acan musi koniecznie upierać, by ze swym kochankiem
                    dyskutować pod moimi postami lub w trakcie pisania postów do mnie?

wink))))))
                    • jaceq Re: Ponawiam pytanie o Czarusia :))) 20.07.08, 23:57
                      Sugeruję jednak zapoznać się z poniższym postem pozarskiego.
                      • patience Re: Ponawiam pytanie o Czarusia :))) 21.07.08, 00:08
                        jaceq napisał:

> Sugeruję jednak zapoznać się z poniższym postem pozarskiego.

A po co? Poza tym bardzo sie rozbawiłam Tobą. Przyznaj się, drinkujesz
                        wieczorową porą, bo widać po charakterze pisma smile)))))
                        • pozarski Ja piernicze! Pejszns autentycznie odle- 21.07.08, 00:12
                          ciala! Ale numer!.wink))))
                          • jaceq Re: Ja piernicze! Pejszns autentycznie odle- 21.07.08, 00:40
                            Wiesz co, pozarski? Przyszło mi otóż do łba, że może za dużo od niewiasty
                            wymagam, bo np. w Jej stronach nic nie wiedzą, że do Kaliguli można (z racji
                            pełnionej przezeń funkcji w imperium) też powiedzieć per "Czaruś". Cóż, prześpi
                            się z tym, przetrawi i na rano powinna być gotowa z wnioskami. Zobaczymy. Ja
                            piję Ciechana Pszenicznego, bo za rano jutro nie wstaję, czego i Tobie życzę. wink
                            • pozarski Re: Ja piernicze! Pejszns autentycznie odle- 21.07.08, 00:46
                              Mysle,ze watpie,Jacku.Ta kobieta(ze sie wyraze) to jedyny niezmienny okaz
                              kobiety na swiecie.Jaka byla,taka jest i bedzie.Wierz mi.A Ciechana to i ja
                              pije. Faktycznie cud miod.wink
                            • patience Jacku :)))))))))))))))))) 21.07.08, 00:50
                              > Wiesz co, pozarski? Przyszło mi otóż do łba, że może za dużo od niewiasty
                              > wymagam, bo np. w Jej stronach nic nie wiedzą, że do Kaliguli można (z racji
                              > pełnionej przezeń funkcji w imperium) też powiedzieć per "Czaruś".

Ups, przez pomylke otworzylam, nie zwrocilam uwagi, ze nie pod moim postem wisi,
                              ale przez ciebie oplulam ekran kawa, bo prychnelam smiechem pijąc kawę. W moich
                              stronach wiedzą, że o Kaliguli można powiedzieć "czaruś", bo Kaligula to
                              mężczyzna smile)))))))

PS. ale byn nie radziła mówić "czaruś" DO kogoś o podobnej psychice i władzy jak
                              Kaligula, bo on może zareagować jak Kaligulasmile)))))))))

Dzieki ci Panie, że bywasz na forum wtedy co ja smile))))))))

Dobranocsmile))))))))
                              • jaceq Re: Jacku :)))))))))))))))))) 21.07.08, 01:03
                                Może mi się tak wydaje, ale pisałem o funkcji, nie o płci. Dobrej nocy! wink
                • pozarski Re: Hm. A kto to jest Czaruś? No przeciez 20.07.08, 23:16
                  nie ty,wiec ktos inny.wink)) Jacek tylko potwierdzil opinie Borsuka,ze czytac
                  umiesz co prawda,ale z rozumieniem tego,co czytasz, juz gorzej. Lepiej nie
                  bedzie,bos juz niemloda,delikatnie mowiac.wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka