Dodaj do ulubionych

drogi bronislaw g. vs o.rydzyk:)

05.08.08, 16:09
czy zauwazyliscie, ze gie wu wywala kazda nieprzychylna opinie o bylym
zasluzonym dla sprawy tow.bronislawie g. a chamskie opinie na temat rydzyka
jak najbardziej zostawiane sa,wrecz robione jest to na pokaz. dowolny chlam
slowny na temat religii katolickiej,RM,czy samej osoby rydzyka jest zostawiany
a najmniejsze slowo krytyki na temat zacnego tow. bronislawa g. leci w kosmos.
oboje sa/byli osobami publicznymi a wiec jak rownosc to rownos przewielebna
gazetko o cienkiej skorcesmile)
Obserwuj wątek
    • cyniol Re: Co sie dziwisz 05.08.08, 16:21

GW jest tuba zydowska i gazeta antykatolicka, wiec jak moze pozwalac na
      krytyczne opinie o Geremku. Byloby to przeciez nielogiczne. Rydzyk jest sola w
      oku Zydow i zydowskiego lobby. Przyslali nawet do Polski B'nai B'rith, aby
      rozprawila sie z Rydzykiem i zajela sie odszkodowaniami dla Zydow.

• tygrys6789 Na B'naj B'rith to my mamy Opus Dei 05.08.08, 16:35
        A w Opus Dei to my mamy na calym swiecie dziesiatki tysiecy dziwnych facetow ,co
        kochaja doznawac bolu, ale jeszcze bardziej kochaja bol zadawac. Dla Boga
        oczywiscie - wiec nawet smierci sie nie boja.
        ha,ha,ha,ha,ha,hoje -ale wy jestescie smieszne zydki.

• cyniol Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 16:23
      na Piotrkowskiej, wiec co sie dziwic temu, ze wylatuja krytyczne uwagi o Geremkusmile))
      • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 16:26
        cyniol napisał:

> na Piotrkowskiej, wiec co sie dziwic temu, ze wylatuja krytyczne uwagi o Geremk
        > usmile))

jeden ojciec jednak dobrze sobie radzi z ta ujadajaca zgraja lobuzow.a swoja
        droga co za hutzpa i bezczelnosc by nasylac koszer goons na kogos w innym kraju.
        to towarzystwo sie panoszy u kogos jak u siebie w domu. wyobrazasz sobie ,zeby
        tak rydzyk nasylal na grajdolek swoich templariuszy..ale bylby krzyk..jak on smie.
        ta tuba syjonizmu jaka jest gie wu wywala wszelkie niepochlebne opinie na temat
        zacnego bronka..strasznie sa przewrazliwieni na temat tego bylego kolesia i
        pupulka rozowego salonu.
        • pozarski Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 16:59
          I znow upadek. Watek perly nie byl o pizzy,to i cyndziol wie. Ech, Rachelcia.
          Niepoprawna.crying((
          • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 17:32
            pozarski napisał:

> I znow upadek. Watek perly nie byl o pizzy,to i cyndziol wie. Ech, Rachelcia.
            > Niepoprawna.crying((

my to o tow.bronislawie a nie o perle niepoprawny pozarski..czytaj ze zrozumieniemsmile
          • cyniol Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 17:34
            pozarski napisał:

> I znow upadek. Watek perly nie byl o pizzy,to i cyndziol wie. Ech, Rachelcia.
            > Niepoprawna.crying((
            Watek wylecial za pizze na Piotrkowskiej, o czym kotlet pozarski zapewne wiesmile)
            • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 17:48
              cyniol napisał:

>
              >
              > Watek wylecial za pizze na Piotrkowskiej, o czym kotlet pozarski zapewne wiesmile)

kto je pizze,tylko grubasy..to juz takie prostacko-de mode obzerac sie jadlem
              dla ubogichsmile)
              • off_nick To zamów sobie 05.08.08, 18:24
                pizzę w Agropoli z langustą,kawiorem,homarem,ikrą z tuńczyka i
                koniakiem Louis XIII Remy Martin.
                Cena tego jadła dla ubogich - 8300 € wink

vicky17 napisała:
                • vicky17 Re: To zamów sobie 05.08.08, 18:29
                  off_nick napisała:

> pizzę w Agropoli z langustą,kawiorem,homarem,ikrą z tuńczyka i
                  > koniakiem Louis XIII Remy Martin.
                  > Cena tego jadła dla ubogich - 8300 € wink
                  >
                  >
                  nie gustuje w pizzy a menu w mojej kuchni zwykle sama ustalam..znasz historie
                  pizzy to chyba wiesz o czym mowiesmile
                  >
            • qwardian Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 18:20
              > Watek wylecial za pizze na Piotrkowskiej, o czym kotlet pozarski
              zapewne wiesmile)

Nie nie poleciał za pizzę, tylko za płynący z tego wątku wniosek, że
              cała ta pisanina o Danie to drobne intryganctwo i proszę mi wierzyć,
              nie mam zamiaru nawet na centymetr wchodzić w to, na czym ono
              polega. Musiałbym być równie niezrównoważony jak ci, którzy się w
              tym maczają. Trzeba mieć inny charakter, żeby z tego satysfakcję
              czerpać lub jakąś korzyść, żeby ludzi celowo w błąd wprowadzać...
              • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 18:28
                qwardian napisał:

> > Watek wylecial za pizze na Piotrkowskiej, o czym kotlet pozarski
                > zapewne wiesmile)
                >
                > Nie nie poleciał za pizzę, tylko za płynący z tego wątku wniosek, że
                > cała ta pisanina o Danie to drobne intryganctwo i proszę mi wierzyć,
                > nie mam zamiaru nawet na centymetr wchodzić w to, na czym ono
                > polega. Musiałbym być równie niezrównoważony jak ci, którzy się w
                > tym maczają. Trzeba mieć inny charakter, żeby z tego satysfakcję
                > czerpać lub jakąś korzyść, żeby ludzi celowo w błąd wprowadzać...
                >

jak nie masz zamiaru pisac o tym to po co piszesz na moim watku wlasnie na ten
                temat? na tym forum zdaje sie nie ma przymusu deklarowania co ciebie zajmuje a
                co niesmile
              • spitt Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 18:56

Przeceniacie kwoke ,...
                ==================================================================
                Nie nie poleciał za pizzę, tylko za płynący z tego wątku wniosek, że
                cała ta pisanina o Danie to drobne intryganctwo ,...
                • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 19:02
                  spitt napisał:

>
                  > Przeceniacie kwoke ,...
                  smile a raczej ktos nie docenia smaku pizzy,no coz mamy roznych koneserow tutaj jak
                  widac. mnie ostatnio bardzo smakuje kuchnia hinduska z mnostwem masalismile
              • dana33 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 19:46
                dzieki, qwardian... smile)))
                • melord Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 20:39
                  dana33 napisała:

> dzieki, qwardian... smile)))

sama sie gruba pograzylas glupia i prymitywna obrona, typowa zreszta
                  dla ciebie,negowania wszystkiego najpierw a nastepnie odwracania
                  kota ogonem....
                  trzeba bylo wpis perly olac i na tym zapewne by sie skonczylo
                  jestem pewien,ze dalej by nie kontynuowal

to starcie bylo wyjatkowo ciekawe gdyz przy okazji potwierdzilas
                  pewne sprawy o ktore kiedys czepial sie perly, brat z arizony
                  (nie kwestionowany weteran forumowy)...bodajze na "okraglaku"

ps.awantura i policja za 8zl !!!!!!!....naprawde nie stac cie bylo
                  zaplacic za ekstra zjedzona sasiadowi pizze ???
                  • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 20:46
                    melord napisała:

> ps.awantura i policja za 8zl !!!!!!!....naprawde nie stac cie bylo
                    > zaplacic za ekstra zjedzona sasiadowi pizze ???
                    >

smile) no mame nie raz dalo do zrozumienia,ze jak zyd glodnym jest to moze kazdemu
                    wziac za frikosmile
                    faktycznie pierwsza naiwna w balecie,skrzywdzona przez forumsmile)
                    a kolega gwardyjski predzej czy pozniej pomyje na glowe od niej dostanie,jak
                    czepnie sie zyda wlasniesmile
                    w tym wypadku poweim,ze ma to co chcial,ale ja ingerowac nie bede bo w koncu
                    wolnosc tomku w swoim domkusmile
                    • dana33 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 21:04
                      pograzyl sie perla... to fakt...
                      a ja w przeciwienstwie do ciebie, rochellino, kiedy sie nalezy komus
                      podziekowanie, to wszystko jedno, czy mnie lub moj narod lubi czy
                      nie, to podziekuje. a gdzie uwazam, ze trzeba dokopac, to dokopie.
                      nu, ale to nie od dzis wiadomo, ze ja to nie ty.....
                    • melord Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 21:20
                      vicky17 napisała:

> melord napisała:
                      >
                      >
                      > > ps.awantura i policja za 8zl !!!!!!!....naprawde nie stac cie
                      bylo
                      > > zaplacic za ekstra zjedzona sasiadowi pizze ???
                      > >
                      >
                      > smile) no mame nie raz dalo do zrozumienia,ze jak zyd glodnym jest to
                      moze kazdemu
                      > wziac za frikosmile
                      > faktycznie pierwsza naiwna w balecie,skrzywdzona przez forumsmile)
                      > a kolega gwardyjski predzej czy pozniej pomyje na glowe od niej
                      dostanie,jak
                      > czepnie sie zyda wlasniesmile
                      > w tym wypadku poweim,ze ma to co chcial,ale ja ingerowac nie bede
                      bo w koncu
                      > wolnosc tomku w swoim domkusmile

mnie tez jest wsio ryba....ciekawi mnie czy brat z arizony czytal
                      ten watek....mialby satysfakcje,choc probowalem go powstrzymac by
                      sie nie czepial...
                      • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 21:49
                        melord napisała:

> vicky17 napisała:
                        >
                        > > melord napisała:
                        > >
                        > >
                        > > > ps.awantura i policja za 8zl !!!!!!!....naprawde nie stac cie
                        > bylo
                        > > > zaplacic za ekstra zjedzona sasiadowi pizze ???
                        > > >
                        > >
                        > > smile) no mame nie raz dalo do zrozumienia,ze jak zyd glodnym jest to
                        > moze kazdemu
                        > > wziac za frikosmile
                        > > faktycznie pierwsza naiwna w balecie,skrzywdzona przez forumsmile)
                        > > a kolega gwardyjski predzej czy pozniej pomyje na glowe od niej
                        > dostanie,jak
                        > > czepnie sie zyda wlasniesmile
                        > > w tym wypadku poweim,ze ma to co chcial,ale ja ingerowac nie bede
                        > bo w koncu
                        > > wolnosc tomku w swoim domkusmile
                        >
                        > mnie tez jest wsio ryba....ciekawi mnie czy brat z arizony czytal
                        > ten watek....mialby satysfakcje,choc probowalem go powstrzymac by
                        > sie nie czepial...
                        >
                        >
                        smile)kazdy tu ma wlasne przezycia,ale jest pare osob,z ktorymi da sie porozmawiac
                        i jest pare..vide ta co sie tu placze,z ktorymi lepiej nie wymieniac nawozow
                        sztucznych. smiech mnie ogarnia bo jak podrozowalam po SF i wklejalam fajne
                        zdjecia to babsko co chwile na mnie plulo,ze to nie tak tamto nie tak a jak jej
                        moderacyjna psiapsiuleczka wkleila 100+ zdjec dosc podlego formatu i tresci to
                        och achom konca nie ma. jednak te nasze tereny sa bez porownania ciekawsze i
                        piekniejsze,co cieszysmile)))
                        • melord Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 22:18
                          wiadomo...ich zdjecia sa najlepsze bo koszerne
                          nasze to badziewie... bo nie koszerne

niech jej tak bedzie ,moze apetyt straci i na pizze nie bedzie
                          rzucala sie tak pazernie
                          • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 22:35
                            melord napisała:

>
                            > niech jej tak bedzie ,moze apetyt straci i na pizze nie bedzie
                            > rzucala sie tak pazernie

apetyty to biedactwo ma ciagle taki sam na nasze watki,a potem kolega gwardyjski
                            mowi,ze ja nieladnie traktujemy. to masochistka,uwielbiajaca jak ktos ja w gebe
                            leje..takiego babska w zyciu nie spotkalam..pelne zboczeniesmile
                            • melord Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 22:43
                              gwardyjski zamiast ja bronic,czek na 8 zl by wyslal temu izraelskimu
                              wielkiemu biznesmenowi w lodzi........wlascicielowi pizzerni hehe
                              gotow ja do sadu podac....dopiero bedzie miala problem
                              • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 22:48
                                melord napisała:

> gwardyjski zamiast ja bronic,czek na 8 zl by wyslal temu izraelskimu
                                > wielkiemu biznesmenowi w lodzi........wlascicielowi pizzerni hehe
                                > gotow ja do sadu podac....dopiero bedzie miala problem

nie bedzie objadala sie niekoszerna pizza..a bylo skosztowac potraw z grilla,tez
                                juz sa dostepnesmile
                        • dana33 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 23:24
                          mowisz, ze wklejalas fajne zdjecia????? te kieliszki z szampanskojem
                          i przede wszystkim twe paznokietki malowane tandetnym lakierem, to
                          byly fajne zdjecia???????????????????????????????
                          nu, padlam.... smile))) cale forum wylo ze smiechu.... i do dzisiaj
                          wyje... smile))))
                  • dana33 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 21:06
                    bambusie pusty..... jak cie poprosze o link do mojego postu z
                    tamtego watka, gdzie niby "wszystko" negowalam, to dasz? nawet
                    jednej rzeczy tam nie negowalam, oprocz klamst perly, do ktorych sie
                    potem zawoalowanie przyznawal, a na ostatnie pytania to juz wogole
                    nie chcial dac odpowiedzi.... a jak wiadomo, brak odpowiedzi, to tez
                    odpowiedz.
                    masz jeszcze cos do powiedzenia interesujacego w swojej pustocie
                    kompletnej?
                    • melord Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 21:16
                      gruba sknero....linki to sama wyklikalas przez noc
                      popros kolezanki z cenzury o powrot tego watku...bedziesz miala linki
                      • dana33 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 22:28
                        nic nie klikalam bambusiku.... ganc na odwrot..... chcialam, zeby
                        kazde slowo perly bylo tam widoczne... smile)))
                        jest na oslej, tutaj..... daj mi te linki, git?
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=82992607
                        • melord Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 22:32
                          chocby ten...grubasku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=82992607&a=83005506
                          • dana33 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 23:22
                            a gdzie ja w tym linku zaprzeczam i czemu zaprzeczam, bambusie????
                            • melord Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 23:41
                              no dobrze...skoro nie rozumiesz grubasie co sama napisalas(calosci)
                              zamieszczam tylko fragment z twojego postu:

"nic tylko rozpoczyna prowokacje, klamie nieprzecietnie..."

gruba uparta manipulantka....zaprzeczasz utartym regulom,ze atak
                              jest najlepsza obrona
                              • dana33 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 23:54
                                nu, nu...... ale sie walisz, bambusie..... napisales, ze neguje
                                wszystko i potem odwracam kota ogonem.... dales jaki przyklad ten
                                link, w ktorym nie ma zadnego negowania niczego... teraz mowisz, ze
                                ja nie rozumiem???? nu, powiedzmy, ze nie rozumiem.... to wyjasnij,
                                gdzie w slowach "nic tylko rozpoczyna prowokacje, klamie
                                nieprzecietnie..." jest negacja czegokolwiek.... wytlumacz,
                                bambusiku.... oswiec mnie....
                                • melord Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 06.08.08, 00:01
                                  "nic tylko rozpoczyna prowokacje, klamie nieprzecietnie..."
                                  to nie jest negacja ???????

miej ta watpliwa satysfakcje...poddaje sie
                                  • dana33 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 06.08.08, 00:30
                                    ale sie wijesz idiotycznie, bambusie..... napisales: "negowania
                                    wszystkiego najpierw a nastepnie odwracania kota ogonem.... "....
                                    negowania wszystkiego..... zapytalam sie czego.... to dajesz
                                    idiotycznyc przyklad, ze moze zle zlozylam gramatycznie to
                                    zdanie: "nic tylko rozpoczyna prowokacje, klamie nieprzecietnie..."

to jest "negowanie wszystkiego"???? wy nawet jaj nie macie przyznac
                                    sie do klamstw i przekrectw, jakie probujecie mi tutaj wmowic...
                                    nu, ale to wasz problem.... moj jest pokazywanie waszych parszywych
                                    charakterkow, waszych klamstw i waszych manipulacji... jak tymczasem
                                    to mi sie to niezle udaje...
                                    spadaj facio, bos nieszczesnik zyciowy....
                                  • vicky17 Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 06.08.08, 01:03
                                    melord napisała:

>
                                    > miej ta watpliwa satysfakcje...poddaje sie
                                    >

ciekawe do ktorej w nocy ona moze tak pierniczyc o niczym..i co na to jej
                                    chlop..happy,ze stara nie w yrze tylko przed kompem nadajesmile
                                    fajna z nich parasmile
          • spitt Re: Wylecial nawet watek Perly o pizzy 05.08.08, 18:54

So what ??? ,...
            ===================================================================
            I znow upadek. Watek perly nie byl o pizzy,to i cyndziol wie.
    • tygrys6789 Kiedy Viki ma racje to ja chyle glowe 05.08.08, 16:26
      Bo obiektywnie mowiac , Viki ma czesto racje.
      Kult Gieremusia Bronusia nie rosnie, ale zmarnial calkowicie kilkanascie dni po
      jego smierci. Widzac , ze image Bronusia byl
      zrobiony z goracego powietrza i rozwial sie calkowicie, jak smrod jakis zloty.
      Co do ojca Tadusza. No to agora musi z panika skontatowac, ze jednak gowno w
      Polsce znacza. No bo zaczelo sie z rozmachem za rzadow PO.
      Prowokacja byla za prowokacja, nawet Pitera spalila swoj samochod aby cudem
      ocalale "kwity na RM" odnalazly sie cudem w redkcji GW.
      No i co? Gowno, towarzyszu Mocznik , gowno.
      Radio Maryja , TV Trwam i Nasz Dziennik maja sie dobrze i smieja sie wam w nos.
      ha,ha,ha,ha,ha,ha,hoje
      Ps. Czesc Viki, wiedz ze generalnie jestem po twojej stronie.
    • qwardian drogi bronislaw versus Aleksnder Sołżenicyn... 05.08.08, 18:27
      1950
      Aleksander Sołżenicyn odsiaduje wyrok w łagrze.

Bronisław Geremek wstępuje do PZPR.

1956

Aleksander Sołżenicyn po wypuszczeniu z łagru jest zmuszony do
      pozostawania na wygnaniu w Kazachstanie.

Bronisław Geremek wyjeżdża na studia podyplomowe do Paryża.

1960

Aleksander Sołżenicyn pracuje jako nauczyciel w wiejskiej szkole pod
      Riazaniem.

Bronisław Geremek rozpoczyna wykłady na Sorbonie.
      • cyniol Re: drogi bronislaw versus Aleksnder Sołżenicyn.. 05.08.08, 19:00
        qwardian napisał:

> 1950
        > Aleksander Sołżenicyn odsiaduje wyrok w łagrze.
        >
        > Bronisław Geremek wstępuje do PZPR.
        1956
        >
        > Aleksander Sołżenicyn po wypuszczeniu z łagru jest zmuszony do
        > pozostawania na wygnaniu w Kazachstanie.
        >
        > Bronisław Geremek wyjeżdża na studia podyplomowe do Paryża.
        > 1960
        >
        > Aleksander Sołżenicyn pracuje jako nauczyciel w wiejskiej szkole pod
        > Riazaniem.
        >
        > Bronisław Geremek rozpoczyna wykłady na Sorbonie.
        c
        zyli roznica miedzy "Wielkim Polakiem" a Wielkim Rosjaninem
        • vicky17 Re: drogi bronislaw versus Aleksnder Sołżenicyn.. 05.08.08, 19:03
          cyniol napisał:

> czyli roznica miedzy "Wielkim Polakiem" a Wielkim Rosjaninem

oj wielki to on byl,jak ten jego merc..
    • melord Re: drogi bronislaw g. vs o.rydzyk:) 05.08.08, 21:11
      przegladajac wygladzona biografie drogiego bronislawa mozna odniesc
      wrazenie o krysztalowy wrecz charakterze "wybitnego"naukowca

dwa wielkopomne jego dziela: o najemnej sile roboczej(doktorat 62r.)
      i menelach(habilitacja 71r.)i ich wplyw na rzemioslo w
      sredniowiecznym paryzu sa w zasadzie kwintesencja jego "wspanialej"
      kariery naukowej....pozostala reszta to glownie malo istotne
      zbiorowe publikacje...wszystkie za komuny z ktora wlasciwie
      walczyl wylacznie z "bolkiem"......reszta(ok 10mln) sie przygladala

profesorem zostal mianowany w 1989r....nie wiem czy wynegocjowal
      to przy okraglym stole,czy wypadalo wreszcie dac.....
      po 18 latach "wspanialej"kariery naukowej od nobilitacji
      o dzialalnosci w pzpr jak i wspolpracy z wywiadem(byc moze wpolpracy
      z sb rowniez) nie wspominaja nigdzie......papierow brak..."zaginely"

nie jestem zwolennikim o rydzyka i jego radia podobnie jak kazdego
      innego fanatyzmu religijnego
      tym niemniej widze w nim i jego radiu JEDYNA w polsce sile zdolna
      przeciwstawic sie pazernym koszernym roszczeniom.....

reasumujac...w wybiorczej rydzyk nie ma najmniejszych szans z drogim
      bronislawem(rip)
      • cyniol Re: chorazy pokoju drogiego Bronislawa:) 05.08.08, 21:57
        Profesor Bender o towarzyszu Geremku, ktory wychwalal chorazego pokoju - tak
        wlasnie zwal drogi Bronislaw tego morderce- Józefa Wissarionowicza Stalina;

"Kiedy w epoce PRL posłowałem, podobnie jak Pani kolega redakcyjny prof.
        Stanisław Stomma, obaj, każdy w swoim czasie, grzmociliśmy ile się dało w system
        komunistyczny i w PZPR. A Bronisław Geremek, będąc w partii, zanim "przejrzał",
        w Uniwersytecie Warszawskim i poza nim, piał panegiryki o PRL i komunistycznym
        raju, wychwalał "chorążego pokoju" Józefa Wissarionowicza. Podobnie jak Stomma
        nie muszę się wstydzić moich mów sejmowych z okresu PRL. Tego nie powie
        Bronisław Geremek o swoich wystąpieniach publicznych w czasach tzw. kultu
        jednostki. Na bohatera Pani Redaktor go nie wykreuje, mimo te trzęsie on dziś
        życiem politycznym Polski, w niejednym ze szkodą dla narodu.

Z wyrazami szacunku
        Ryszard BENDER
        Lublin, 20 lutego 1991 r.
        • cyniol Re: chorazy pokoju drogiego Bronislawa:) 05.08.08, 21:58
          link:
          www.ryszardbender.pl/publikacje/1991/gazeta_wyborcza_56.html
          • vicky17 Re: chorazy pokoju drogiego Bronislawa:) 05.08.08, 22:05
            zaslugi tow.bronislawa sa podobne do zaslug paru forumowych sierzantow i ich
            przydupaskow,a wiec swoj swego zawsze zrozumie,nawet jesli rzekomo komuszkow nie
            lubilsmile
    • cyniol Re: drogi bronislaw g. vs o.rydzyk:) 05.08.08, 23:12

Geramek był członkiem egzekutywy PZPR w PAN. Nie wierze, ze czlowiek, ktory
      w czasach PRLu wyjezdzal za granice, aby studiowac obyczaje zebrakow i
      prostytutek paryskich w sredniowieczu, nie byl uwiklany we wspolprace ze
      sluzbami bezpieczenstwa. Wiadomo, ze wiekszosc doumentow bezpieki zostala
      wyczyszczona,. Czy ktokolwiek przy zdrowych zmyslach wyslalby Geremka na tak
      bezuzyteczne studia i to w czasach tzw, cennych dewiz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka