cepekolodziej 14.11.08, 19:37 film "Restless" (reż. Amos Kollek)? Właśnie przeczytałem recenzję. Rzadko chodzę do kina, ale tego filmu na pewno nie przepuszczę. Tu: www.counterpunch.org/portis11142008.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikul Re: Do Tomek - czy już widziałoś 14.11.08, 19:46 cepekolodziej napisał: > > film "Restless" (reż. Amos Kollek)? > > Właśnie przeczytałem recenzję. Rzadko chodzę do kina, ale tego filmu > na pewno nie przepuszczę. > > Tu: > > www.counterpunch.org/portis11142008.html Po jakiemu jest ten zwrot - Do Tomek ? Po wolsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Do Tomek - czy już widziałoś 14.11.08, 19:50 Wola dla Wolaków! Ziemia dla Ziemniaków! PS. Tomek będzie wiedziało, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Tomek - czy już widziałoś 14.11.08, 20:00 cepowaty........ jaka suma wspomogles counterpunch???? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Tomek - czy już widziałoś 14.11.08, 20:10 co to za imie trach? w zyciu nie slyszalam takiego imienia? a moze to ciach trach counterpunch?????? ciach trach cepowaty tez pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 aaaaaaaaaa....... juz wiem.... 14.11.08, 20:13 nie trach, tych tzach.... counterpunch jak zwykle... wszystko przekreca.... a oto jak wyglada recenzja z tego filmu w ynet... www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3492559,00.html jak sie przeczyta obie... counterpunch i ynet, to juz wszystkim bedzie jasne, who is trach cep..... Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka A ja nie wiem osso idzie ;) ;) 14.11.08, 20:34 Moze mi jakas dobra dusza wytlumaczy, na czym polega ta sensacja? Jest film, jest kooprodukcja, jest fikcja i....? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ja nie wiem osso idzie ;) ;) 14.11.08, 20:41 i jest counterpunch..... ulubiona lektura cepowaych tego forum... counterpunch, dokladnie jak i trach cepowaty, nie napisali jeszcze jednego pozytywnego slowa o israelu i zydach.... jeszcze nie widzialam krytyki terroru ani u tracha nr.1, ani u tracha nr.2.... natomiast oba trachy lubia bujac, manipulowac i trach cepowaty jest istnym virtuoso w prowokacjach... innymi slowy, nic nie ma, belgijko.... jak mawia trach cep: co? i nic.... i tego... i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Do Tomek - czy już widziałoś 14.11.08, 20:52 Nie widzialam tego filmu, ale wiem z wywiadow, ze ten, ktory gra syna (Ran Dankner), mial podobne zycie do bohatera, ktorego gra. Jego ojciec, aktor (nawiase mowiac, niewielki), zostawil go jako dziecko w Izraelu, sam pojechal szukac zawodowego szczescia w Ameryce. Przez okolo 20 lat nie mial zadnego kontaktu z synem. W ostatnich latach Ran Dankner stal sie olbrzymia mloda gwiazda filmowa i telewizyjna. Ojciec jego gra w izraelskich serialach. Ciekawa jestem twojej opinii po obejrzeniu filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_belgijka Israel Zamir 14.11.08, 21:14 tomek404 napisała: > Nie widzialam tego filmu, ale wiem z wywiadow, ze ten, ktory gra > syna (Ran Dankner), mial podobne zycie do bohatera, ktorego gra. > Jego ojciec, aktor (nawiase mowiac, niewielki), zostawil go jako > dziecko w Izraelu, sam pojechal szukac zawodowego szczescia w > Ameryce. Przez okolo 20 lat nie mial zadnego kontaktu z synem. Identyczna historia zdarzyla sie I.B.Singerowii jego synowi Israelowi Zamirowi, ktora tenze opisal w ksiazce "Journey to my father, Issac Bashevis Singer", z tym, ze Singer zostawil swego syna w Warszawie. Zamir, po podrozy przez Zwiazek Radziecki dotarl w koncu z matka do Izraela. W sumie, biorac pod uwage rozne zawieruchy dziejowe, dosc banalna sytuacja zyciowa...., mimo, ze na pewno smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Do Tomek - czy już widziałoś 14.11.08, 20:55 Hmm ta recenzja jest piorunująca, przyjmuję, że czytający rozumieją co tam jest napisane, to może być najbardziej antyizraelski film jaki kiedykolwiek powstał.. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Tomek - czy już widziałoś 14.11.08, 21:39 wzystko jest piorunujace, qwardian... ten counterpunch a recenzja ten trach ten cep ten qwardian.... Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Do Tomek - czy już widziałoś 14.11.08, 22:39 Dana is trapped in the closet)) Miota sie jak norka w klatce)) Odpowiedz Link Zgłoś