Gość: jacek71
IP: 200.6.42.*
18.01.02, 04:15
Radio Israel , podalo dzisiaj wyniki ankiety na temat niszczenia palestynskich domow.
65% spoleczenstwa zydowskiego popiera akcje faszysty Sharona.
Tylko 20% otwarcie wyrazilo sie przeciwko.
Dlaczego niszcza ?
podobno dlatego , ze palestynscy partyzanci uzywaja ich do atakow przeciwko izraelskim najezdzca.
Warszawa , Sierpien 1944
Powstanie warszawskie, walka zbrojna przeciw okupantowi niemieckiemu podjeta w Warszawie
przez oddzialy AK w ramach planu Burza. 21 VII 1944 dowódca AK general T. Komorowski (Bór)
podjal decyzje o powstaniu zaakceptowana w kilka dni pózniej przez delegata Rzadu RP na Kraj J.S.
Jankowskiego (Sobola).
Straty powstancze ocenia sie na 18 tys. zabitych i zaginionych, 25 tys. rannych. Do niewoli dostalo sie
ok. 15 tys. zolnierzy i oficerów, w tym mianowany naczelnym wodzem general T. Komorowski (Bór).
Straty ludnosci cywilnej wyniosly ponad 180 tys. zabitych (glównie POMORDOWANYCH). Niemcy
stracili w walkach 10 tys. zabitych, 6 tys. zaginionych, 9 tys. rannych oraz ok. 300 pojazdów
opancerzonych.
Ok. 25% budynków na terenach objetych walkami uleglo zniszczeniu, a dalsze Niemcy
systematycznie burzyli po upadku powstania warszawskiego. Po kapitulacji powstania zolnierzy
umieszczono w obozach jenieckich, ludnosc cywilna w obozie przejsciowym w Pruszkowie, skad
rozsylano ja po terenie Generalnego Gubernatorstwa lub kierowano do obozów pracy w Niemczech.
wiem.onet.pl/wiem/0066c1.html
DLACZEGO NIEMCY ZNISZCZYLI WARSZAWE ?
Odpowiedz: 1.Bo polscy bandyci strzelali do niemieckich zolnierzy z dachow
2. Nauczka na przyszlosc - nie strzela sie do okupanta
************* WALKA PRZECIWKO OKUPANTOWI ***************************
Izrael zdechnie tak jak zdechly hitlerowskie Niemcy.
Sharon zdechnie tak jak zdechl Hitler.
Syjonizm zdechnie tak jak zdechl faszyzm.