falafel11 24.12.08, 17:17 Ze Jezus byl Synem Boga...Boga ISRAELA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
falafel11 Re: Polaku. zeby ci latwa odpowedz byla.. 24.12.08, 17:23 Bog wtedy nie byl uniewersalny....byl Zydowski Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Polaku. zeby ci latwa odpowedz byla.. 24.12.08, 17:25 a syn pozostal zydem o dnia dzisiejszego... bog moze dzis uniwersalny, ale przymierze zawarl tylko z nami, falfel, z nikim innym... Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Polaku. zeby ci latwa odpowedz byla.. 24.12.08, 18:16 Dana , jak wiesz są dwie części w wierze : 1. stosunek człowieka do Boga 2. stosunek człowieka do człowieka Według przykazań Boga ważniejszy jest stosunek do człowieka . Nie ma Boskiego przebaczenia dla krzywdzącego dopóki pokrzywdzony mu nie wybaczy. Bóg jest mądrzejszy od nas ( albo ludzie którzy napisali te przykazania ). Dobrze by było żebyśmy WSZYSCY działali według tych przykazań. Napisałem gdzieś życzenia Świąteczne . Wklejam je tutaj: Dziśiaj Wigilia ,Święto Zbliżenia Serc i Kochania Bliżniego ! Zróbmy sobie to Święto nie tylko w Wigilię , ale przez cały rok !!! Na Wigilię przesyłam podarek , który sam wybrałem nz.youtube.com/watch?v=FKrx-4Awe70&feature=related www.youtube.com/watch?v=dVO-OHMMYqA&feature=related Szęśliwych i Spokojnych Świąt Pozdrowienia Natan z Jerozolimy - Świętego Miasta OBY BÓG BYŁ NAD WAMI ! Co powyżej napisane jest skierowane do WSZYSTKICH uczestników forum , aktywnych i pasywnych . Odpowiedz Link Zgłoś
falafel11 Re: Polaku. zeby ci latwa odpowedz byla.. 24.12.08, 18:32 3nd.....ktos powiedzial ze (czlowiek) to brzmi dumnie...raczej bym zastonowil sie komu to nazwe dac,,,twoj podarek byl piekny i wycofuje sie na dzis po wysluchaniu tej muzyki./// Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Polaku. zeby ci latwa odpowedz byla.. 24.12.08, 18:41 Falafel , każdy z nas powinien zastanowić się czy CZŁOWIEKIEM jest i jakim . To nie łatwe . Odpowiedz Link Zgłoś
falafel11 Re: Polaku...czy wezysz w to? 24.12.08, 17:45 Ze Kosciul katolicki w Polsce nie roztrzygnal sprawe kto warzniejszy Matka Boska..(Maryja,,czyli Mirijam po hebrajsku) czy Jezus syn Boga (Jechoszua po hebrajsku) mozliwe oba razem...razem z Ojcem tez? Odpowiedz Link Zgłoś
falafel11 Re: Polaku...czy wezysz w to? 24.12.08, 17:59 the_guy_from_phoenix napisał: > To nie fredzio jest bogiem?A gruba33 slyszalem ze to matka bosa. > Hej pozdrow Sharona ode mnie i zycz mu stu lat zycia. Sharon w opinii Izraelczykow placi dan za zdrade,,,wobec Boga i narodu...zycze jemu 200 lat tej kary Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: falafel... 24.12.08, 18:25 ... niech cię Bóg broni . On cię nie upoważnił, żebyś mówił w Jego imieniu ! Także WSZYSCY Izraelczycy nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
the_guy_from_phoenix [...] 24.12.08, 18:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś