haszszachmat W prawdziwie polskim stylu - to lubię! 27.01.09, 21:50 ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: W prawdziwie polskim stylu - to lubię! 27.01.09, 21:54 Wołałbym, żeby polski styl gry wyrażał sie wynikiem 31:20. Ale to pewnie niepatriotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ________Zapis szwoleżerstwa ręcznego 27.01.09, 21:56 2. połowa 60' Wygrywamy ten mecz 31:30! Polska w półfinale! 59' Odbieramy piłkę, Siódmiak rzuca przez całe boisko do pustej bramki i gol!!!!!! Coś niesamowitego! 59' Wenta bierze czas. Norwegowie wycofują bramkarza 59' Broni Szmal! Podanie do Glińskiego i gol, remis! 59' Odzyskujemy piłkę i gol Jurasika! 58' Bielecki rzuca, ale broni bramkarz Norwegii. Bardzo trudna sytuacja Polaków 58' Mamelund skutecznie z prawego skrzydła 57' Szybka odpowiedź Jurasika 56' Bielecki rzucił z dystansu, piłka odbiła się prze bramkarzem i szczęśliwie wpadła do bramki 56' Rzut Lijewskiego blokowany, ale utrzymujemy się przy piłce 55' Bielecki faulowany 55' Wleklak traci piłkę! Kontra Norwegów i tracimy gola 54' Bielecki wziął na siebie ciężar gry. Znów mocnym rzutem pokonał bramkarza Norwegii 54' Samdahl pokonał Malchera. Do bramki wraca Szmal 53' Świetna akcja Bieleckiego i mamy bramkę 53' Tvedten nie myli się dzisiaj z rzutów karnych 53' Rzut karny dla Norwegii po faulu Krzysztofa Lijewskiego 52' I znów Marcin Lijewski skutecznie z dystansu! 51' Dobra defensywa Polaków i odzyskujemy piłkę! 51' Bardzo ładny rzut Marcina Lijewskiego i gol! 50' Kjelling szczęśliwie zdobywa bramkę. Piłka odbiła się od bloku później od słupka i wpadła do bramki 49' Gol po indywidualnej akcji Jurasika 49' Mamelund wykorzystuje szybką akcję Norwegów 48' Strata Polaków, ale szybko ją odzyskujemy 48' Tracimy kolejną bramkę 47' Ege ucierpiał przy interwencji i w jego miejsce pojawia się bramkarz rezerwowy 47' Rafał Gliński wchodzi za Tłuczyńskiego 47' Bardzo ładny rzut Marcina Lijewskiego, Ege pokonany 47' Polacy długo rozgrywają swoją akcję 46' Fatalne podanie Krzysztofa Lijewskiego, kontra rywali i gol dla Norwegii 46' Frank Loeke zdobywa bramkę. Bielecki wykluczony na dwie minuty 45' Faulowany Krzysztof Lijewski. Szybkie podanie do Jurasika i bramka! 44' Kjelling z dystansu, ale Szmal nie daje się pokonać 43' Niestety faul w ataku Polaka 43' Świetnie Szmal, Polacy w ataku 42' Dobre dogranie do Jureckiego i bramka! 42' Kjelling w świetnej formie, kolejny gol Norwega 41' Błąd Kuchczyńskiego i po raz kolejny tracimy piłkę 41' Malcher wszedł za Szmala, ale Tvedten znów skutecznie z karnego 41' Kjelling faulowany i rzut karny dla Norwegów 40' Wleklak próbował rzucać z dystansu, ale niecelnie 39' Tvedten próbował przelobować Szmala, ale trafił w poprzeczkę 39' Dwie minuty kary dla Marcina Lijewskiego 38' Szybki atak Polaków, podanie na koło do Siódmiaka i bramka! 38' Bartosz Jurecki niecelnie rzuca i tracimy piłkę 38' Gol Kjellinga po indywidualnym zagraniu 37' Tłuczyński skutecznie 37' Dobre podanie na koło do Jureckiego, tez został sfaulowany i mamy rzut karny 36' Bjoernsen dobił rzut jednego z kolegów i pokonał naszego bramkarza 36' Szybka wymiana piłek między Polakami i Bielecki skutecznie rzucił na bramkę Ege 35' Dobrze Polacy w obronie i broni Szmal 34' Marcin Lijewski rzuca, ale Ege znowu broni 34' Samdahl wykorzystał lukę w naszej obronie i zdobył gola 33' Dobre podanie do Jureckiego i nasz obrotowy zdobywa bramkę 33' Tym razem to Szmal broni 32' Ege broni mocny rzut Bieleckiego 32' Marcin Lijewski faulowany 31' Tvedten zdobywa bramkę 31' Niedokładne podanie do Jureckiego i strata Polaków 31' Polacy zaczynają drugą połowę 1. połowa 30' Ostatni rzut pierwszej połowy broni Szmal! Po 30 minutach gry jest remis 14:14 29' Wleklak indywidualnie, ale nie trafia 29' Bogdan Wenta poprosił o czas 29' Kjelling nad rękami Polaków i gol 28' Rzut z biodra Wleklaka skuteczny 28' Vatne znów lepszy od Szmala 28' Rzut karny dla Norwegii za obronę w kole jednego z Polaków 27' Doskonały rzut Krzysztofa Lijewskiego i gol! 26' Medhus doprowadza do remisu 26' Wleklak miał doskonałą sytuację, ale fatalnie spudłował 25' Niecelny rzut Norwegów, ale błąd kroków Lijewskiego przy kontrze 25' Faul w ataku Norwegów. Szybka akcja Polski i gol Kuchczyńskiego! Czas dla Norwegii 24' Dobra interwencja w obronie Siódmiaka, ale kontry nie wykorzystał Tłuczyński 23' Wspaniała akcja Polski i bramka Kuchczyńskiego ze skrzydła 23' Tłuczyński faulowany 22' Kolejna kontra Norwegów i gol Vatnea 22' Zablokowany rzut Bieleckiego 22' Strata Krzysztofa Lijewskiego i kontra wykorzystana przez Fredrika Vatne 21' Havard Tvedten pokonał Szmala 21' Rzut karny dla Norwegii 21' Gol Bieleckiego po atomowym rzucie z dystansu 20' Kjelling zdobył bramkę 20' Strata Polaków, sędziowie odgwizdali błąd kroków Jaszki 19' Kolejna świetna obrona Szmala 19' Odgwizdana gra na czas Polaków i przy piłce rywale 18' Szybka odpowiedź Norwegów 17' Jaszka przeprowadził szybką akcję i zdobył bramkę! 17' Szmal w pięknym stylu broni strzał Mamelunda 17' Dwie minuty kary dla Siódmiaka 16' Doskonałe podanie Kuchczyńskiego i kolejna bramka naszego Skrzydłowego 16' Gol zdobyty przez Mamelunda 16' Bjarte Myrhol wykluczony na dwie minuty kary 15' Świetna akcja w obronie Kuchczyńskiego, szybka kontra i bramka Wleklaka, brawo! 14' Patryk Kuchczyński pięknie z prawego skrzydła! 14' Michał Jurecki próbował szczęścia rzutem z biodra, ale niecelnie 13' Świetna kontra po obronie Szmala i gol Siódmiaka 13' Strata Polaków. Norwegowie dobrze grają w obronie 12' Frank Loeke przedarł się przez naszą obronę i przechytrzył Szmala 12' Tłuczyński przegrywa pojedynek z Ege 12' Stian Fredrik schodzi na dwie minuty kary. Rzut karny dla Polski 11' Norwegowie znów tracą piłkę i Polacy atakują! 11' Rzut z biodra Marcina Lijewskiego i gol! 11' Faul w ataku Norwegów, piłka dla Polski 10' Wleklak drugi raz w przeciągu minuty traci piłkę 9' Samdahl rzucił z dystansy niestety skutecznie 9' Kjelling wykonał akcję na dwa tempa i pokonał Szmala 8' Marcin Lijewski rzucał z wyskoku, ale nieskutecznie 8' Mamelund rzuca z dystansu, ale trafia w słupek! 7' Doskonałe podanie na koło do Bartosza Jureckiego i gol 7' Świetna interwencja Szmala, przy piłce Polacy 6' Kolejna strata Polaków i w ataku Norwegowie 6' Strata Polaków i kontra Norwegów wykorzystana przez Tvedtena 5' Michał Jurecki faulowany 5' Vegard Samdahl zdobywa bramkę dla Norwegii 4' Żółta kartka dla Siódmiaka 3' Skutecznie z karnego Tłuczyński 3' Szmal broni, atak Polaków. Rzut karny dla Polski 3' Mamelund rzuca, ale po naszym bloku piłka mija poprzeczkę 2' Prowadzimy 1:0! Tomasz Tłuczyński zdobywa pierwszą bramkę 1' Kara dwóch minut dla Kristiana Kjellinga 1' Zaczynamy mecz. Norwegowie w ataku i pierwszy rzut rywali broni Szmal! Zirytowany cesarz polecił uderzyć na baterię polskiemu szwadronowi, którym dowodził Jan Hipolit Kozietulski. Razem do ataku ruszyło około 200 szalweżerów. Należy tu wspomnieć o licznie hiszpańskich guerillas szacuje się, że było ich a około 3800 . Bitwę współcześni historycy dzielą na cztery fazy, gdyż Hiszpanie zlokalizowali cztery baterie. Ogień hiszpańskiej piechoty rozlokowany był po obu stronach drogi. Już przy pierwszym spotkaniu z kulami polskie szeregi zostały zmieszane. Kozietuski spadł z konia zabitego kula działową. Lecz szybko doszedł do siebie i jeszcze z większym impetem ruszył na drugą baterię, która znajdowała się 100 metrów dalej. Tu znacznie wyróżnił się kpt. Dziewanowski szybko zajmując hiszpańską pozycję. Szalwożerów czekała najdłuższa i najcięższa przeprawa, prostu odcinek liczący pół kilometra najeżony był hiszpańskimi wojownikami. Nic więc dziwnego, że Polacy ponieśli tu najwięcej strat, Dziewanowski zwalił się z konia, a z liczby 200 szalwożerów została garstka licząca kilkunastu żołnierzy. Jeźdźcy dopadli trzeciej armaty nim zdążyła odezwać się druga salwa. Kilkunastu ocalonych żołnierzy tylko z dwoma oficerami Niegolewskim i Zielonką zdobyło czwart Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat 31:20 żeby pójść po niemiecku do kuchni po piwo? 27.01.09, 22:00 to już lepiej przeczytać w GW ybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: 31:20 żeby pójść po niemiecku do kuchni po p 27.01.09, 22:43 haszszachmat napisał: > to już lepiej przeczytać w GW ybiórczej A co ma do tego wybiórcza? Nie lubię sie denerwować. Sportowego ducha to ja mogę mieć jak graja Kszyki z Sępolnem, bo mi to zwisa. Jak gra Polska, wolę zeby wygrywała pewnie i przekonywująco. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sprawiedliwosci stalo sie zadosc 27.01.09, 22:00 moze w koncu kupie telewizor PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: nie obejrzałeś na żywo tylko na martwo?/n 27.01.09, 22:02 Na martwo. I mnie jeszcze przyjaciel po meczu z Wroclawia zadzwonil. PF Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 cd. okiem Dzastineczki 27.01.09, 22:04 z liczby 200 szalwożerów została garstka licząca kilkunastu żołnierzy. Jeźdźcy dopadli trzeciej armaty nim zdążyła odezwać się druga salwa. Kilkunastu ocalonych żołnierzy tylko z dwoma oficerami Niegolewskim i Zielonką zdobyło czwartą i ostatnia baterię. Szybko na szczęście na odsiecz przybył pluton francuskich strzelców konnych. Tak to Kozietulski wraz ze swoim plutonem zapisali się na kartach historii. Wydarzenia z 30 listopada 1808 roku często przedstawiana ma malaraskich płótnach. Dlatego też Samosierrę wymienia się wśród bitew, w których polski żołnierz zapisał się chwałą i uznaniem. napisane przez dzastineczkę _________________ tempus fugit..... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq A wtem Napoleon na Polaków skinął 27.01.09, 22:06 skoczył Kozietulski, z półki baton zwinął... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs zezowatym okiem Dzastineczki :) 27.01.09, 22:24 hasz0 napisał: > z liczby 200 szalwożerów została garstka licząca kilkunastu > żołnierzy. Zdanie powinno brzmieć: "z liczby 209 szalwożerów zabitych została garstka licząca kilkunastu żołnierzy." Co w zadnym razie nie przekreśla odwagi i determinacji polskiego żołniera, świadczy natomiast dużo lepiej o jego umiejętnościach w boju. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Bys nie został "wykluczony" moim uznaniem za zrozu 28.01.09, 10:08 zumienie komtekstu, w jakim zacytowałem opis Samosierry (w przypadkowej wersji Dzastinczki; anonimowej ilustratorki emocji tej obserwatorki w czasie relatywnym - czasie, zresztą też relatywnym, dla każdego z nas jako obserwatora meczu szcypiorniaka z Norwegami - ale co wiemy od czasu... nie, nie Einsteina www.pino.pl/article-view/id,1379,type,1,t,4-tony-wegla-dla-kazdego-chlopa lagę kładę na emocjonalne wypowiedzi następnych po Tobie recenzentów relatywnych! Nie REAL-TYcznych. nie Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 niezmiennie mitoman 27.01.09, 22:34 hasz0 napisał: > z liczby 200 szalwożerów została garstka licząca kilkunastu Czytalem opis i analize fachowca. W waskim wawozie dalo sie zastrzelic jedynie kliku z przodu szarzy. Wtedy jeszcze nie wymyslono cekaemow. Ladowanie karabinu zajmowalo wiecej niz szarza. Istota manewru polegala wyrznieciu artylerzystow szablami. Manewr byl bardzo sensowny. Wymagal jednak najwyzej wyksztaltconych i bezgranicznie oddanych szwolezerow. > Tak to Kozietulski wraz ze swoim plutonem Pluton Haszowi wykrolikowal do 200 wspolmitomanow. Za jednym kawalerzysta jechalo 5 markietanek. Cycami powalily artylerie. Byly miejscowe, Heimatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Ty jesteś 2 tuman 28.01.09, 09:49 pisałem kiedys o Samossierze to pisała Dzalineczka tumanie i ciesze się, ze zna sam fakt a myli się w szczegółach o ilestraji do meczu nawet nie będe wspominał Odpowiedz Link Zgłoś
piq bzdury 27.01.09, 23:54 zabitych i zmarłych z ran 22, rannych 30-35 szwoleżerów, na szczyt dotarło ich mało, bo reszta potraciła konie w szarży. Mam zasadę nie rozmawiać z tobą w ogóle, haszu, boś łgarz i tuman, jednak dzisiaj muszę zrobić wyjątek, żebyś swoimi kolejnymi bzdurami nie zatruł jakichś umysłów, zwłaszcza młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________________4/4 inteligencie_________________ 28.01.09, 09:30 1. tuman piczy wzniecany regularnie co roku z kosmicznego pyłu wyrafinowanej pyszałkowatości i zarozumiałości, bez cienia refleksji nad niedopuszczalnym - bo chamskim, inwektywnym i aroganckim, bezczelnym charakterkiem - 4/4 inteligenta-snoba, który z błahego preteksu dla udawanego niezrozumienia sensu - butą dla chucpy, impertynencją dla nadętęgo zuchwalstwa - walczy z istotnymi dla zwyczajnych Polaków moimi wątkami - lisią chytrością udawanego patrioty. Iealnie wpisuje się w coparominutowe teksty nadawane w rozgłośniach posesbeckich o... Jarku co ma wszystkie laski w PiS-ie z racji nowego wizerunku, fryzury i brązowej cery. (Jakby atak NON STOP na opozycję wyrwać mogł nas z kryzysu...) Czyli w Radiu Zet i Tok FM. O TVP reżimowej która obwinia (nie wspomnę o dwu TV -W) PiS o przetrzymywanie środków unijnych w kasie braku szuflad na wymyślane plany ratunkowe...ehhhhhh..szkoda 1 słowa na 2) Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 cisnienie syfona mitomanii 28.01.09, 10:09 hasz0 napisał: > walczy z istotnymi dla zwyczajnych Polaków moimi wątkami 1. Istota zagadnienia jest rozbuchane ego Haszenka, sedno "moimi wątkami". 2. Hasz uwaza sie za Narod. Nie uwaza za stosowne interesowac sie, czy ktokolwiek uznaje go za reprezentanata Narodu. Nie odczuwa potrzeby poddania sie weryfikacji wyborczej. 3. Motorem spoleczenstwa jest 10% populacji. Nie da sie ukryc, ze nie sa to zwyczajni Polacy. Sa nadzwyczajni w sensie bardziej przedsiebiorczych, pracowitych, inteligentnych. Aby bylo lepiej "motorowi" musi sie chciec chciec. 4. Dla zwyczajnych najistotniejsze jest miec czym oddychc (czyste powietrze, odmoheryzowane), miec co pic (czysta woda, bez kaczych g.wien), miec co jesc (praca zapewniajaca dochody wystarczajace na jedzenie), ... 5. Wychodzi na to, ze zwyczajnym potrzebna jest w pierwszym rzedzie praca oferowana przez "motory", przez przedsiebiorczych. Ewentualnie kazdy zapewnia sobie sam prace, przykladowo w chrakterze smiecio-nurka lub cichodajki. Slusznosc bedzie rozdzielal Hasz osobiscie, bedac Wszechobecnym, Wszechmocnym i Ober-Besserwisserem. > coparominutowe teksty nadawane w rozgłośniach posesbeckich Wspolczuje Ci cierpienia za miliony. A jakby tak specnaz zlikwidowal wszystkie roglosnie z wyjatkiem swojej, ojdyrowej? Konsultowales to z Tatiana/Natasza? > PiS o przetrzymywanie środków unijnych w kasie braku szuflad Wspomne jeszcze o koncie mamusi. Na co poszly procenty? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 nie zyjesz tumanie w eterze Ze-FM ani Pół-sat-TWn 28.01.09, 10:30 PO planuje i mówi......... mówi i planuje............. przygotowuje........ ma głosować...juz zaraz przygotuje....... pełne gęby cudownych obiecanek........ ale to nie mecz z Norwegami nie wystarczy 15 sec... By nadrobic PERSPEKTYWĘ 2007-2013 - chwalą sie że mają zamrożone 40 mrd € z UE w szufladzie....... co im dała Bruksela... chwalą sie wzrostem o 2 % wieskzym niż kraje 20 razy bogatsze które trza dogonić nawet gdyby one czekały sto lat... w 2 prędkości pół 4/4 inteligenci etosu z PSL i marca 68 (po stronie ciętych kabli) dali forsę 17 (?) mrd prywatnym bankom na ratoanie swych d'up i central... Kupują se bony pienieżne i obligacje... jakoś nie słysze o metodach zmuszenia ich do udzielania kredytów.. Tak jak wtedy Balcerka przed Komisję Bankową.. Przedsiebiorcy mali i średni mają w du'pie ich kredyty bo im prywatne obce banki nie dają...korzystają z oszczędności własnych i z dawnych zysków... a TO ONI DAJĄ większość PKB w Polsce... Tyle, ze firmy zagraniczne dla których są poddostawcami nie zapłacą im w terminie albo wcale... Już to za Balcerowicza przerabialiśmy gdy masowo padały dobre z powodu zatorów płątniczych... Jakoś tak bank państwowy gospodarczy nie jest zasilany ...i zaangażowany w inwestycje ja trzeba... Skąd mają brać na nowe ikredyty skad spąłcą stare? A czasu było od perspektywy 2007-13 rok i parę m-cy... NIC NIE JEST GOTOWE...a rzad gadał w ub. roku, zę w grudniu bedą głosowane... To Komoroski myśał pół roku o raporcie Macierewicza i Bondaryku by ściagał Komisje i doprowadził Szumińskiego... Gdzie te ustawy i rozporzędzenia o które Palikot wyzwał Gęsicką...zmienili sqrvsny../. na stronie Miniisterstwa ...tekst po tym jak pokazął 0,3% i nic nie słyszę w mendiach tylko picze zawodzenia i lament wypisz wymaluj nei na leniwy narciarski rzad ale na OPOZYCJĘ tak jak Wy na mnie! I tego w mendiach, radiach TV rezimowych mam dość Olejarzy Lisich tez. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Haszu jest Indywidualistą 28.01.09, 13:30 > 2. Hasz uwaza sie za Narod A co powiesz na jednoosobowy naród? > 3. Motorem spoleczenstwa jest 10% populacji. III, z 30% lekko. A z pozostałych 70% jakieś 3% jest kierownicą. Reszta to pedały, lewarki i inne gadżety. > Na co poszly procenty? Na przelew. Pytał o to Palikot, ale się nie doczekał odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Haszu nigdy nie byl jednoosobowy 28.01.09, 15:05 jaceq napisał: > > 2. Hasz uwaza sie za Narod > > A co powiesz na jednoosobowy naród? Hasz odwiecznie, jeszcze przed stworzeniem swiata, byl W Trojcy Jedyny (Hasz, Macierewicz, Olszewski). Hasz robi tam za Ojca zielonych zabek. Bez zadnych takich in vitro. Osobiscie 48 centymetrami inteligencji. > Na przelew. Myslalem, ze w czub. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Haszu nigdy nie byl jednoosobowy 28.01.09, 15:30 O twojej inteligencji gadżetowo48Palikotowej świadczy twoje kojarzenie mnie z profesorem od nieskonczonej mnogości nieskonczonosci bezczasowej. A niekończące urojenia in statu nascendi semantycznie od pomylenia innego nicka SZ0Ka z mą #trójcą. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Haszu nigdy nie byl jednoosobowy 28.01.09, 15:51 hasz0 napisał: > świadczy twoje kojarzenie mnie z Ciesze sie, ze obraza Cie umieszczanie w katolskiej sforze. Twe wysilki ewangelizacyjne przynosza skutek. Wlasnie dla takich przypadkow stworzono nieistniejaca inkwizycje a Soso piescil pod stienku. Otwarcie oczu przez dogmatyka to najwieksze niebezpieczenstwo. A ewangelizator musi miedzy szatany. > pomylenia > innego nicka > SZ0Ka > z mą #trójcą. Mam nastawiona minimalna rozdzielczosc do rozrozniania idiotow. Sadzisz, ze to zyciowo istotne? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________nie jestem nieostatnim idiotą__________ 28.01.09, 15:56 zapamiętaj to sobie... a powodu tego rozróżnienia, zwiazanego zresztą z komunikacją i z Tobą - każdy nawet zwykły idiota łatwo sie domyśli i pokojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ___________nie jestem nieostatnim idiotą_____ 28.01.09, 16:04 hasz0 napisał: > zapamiętaj to sobie... Bynajmniej nie twierdze, ze jestes idiota. To jedynie Twoja nadmierna drazliwosc, koncentracja na Twoim ego i bezpodstawne interpretacje. Ja nie jestem psychiatra i nie wchodze w obce mi kompetencje. Po prostu moja rozdzielczosc rozrozniania umieszcza Cie poza mym obszarem kompetentnego diagnozowania. > a powodu tego rozróżnienia, zwiazanego zresztą z komunikacją i z > Tobą - każdy nawet zwykły idiota łatwo sie domyśli i pokojarzy. Nie watpie, ale byloby milo gdybys wyjasnil o co chodzi w tym zespole slow? Zapewne sie domyslam nieslusznie, ze zidiocenie wiaze sie z niezwykla latwoscia myslenia i kojarzenia. Innym przychodzi to trudniej ze wzgledu na hamujaca role platow czolowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _Gdybym przez te 8 lat nie napisał jak sie nazywam 28.01.09, 15:21 gdzie pasłem krowy i owce, gdybym nie napisał do kogo się odezwałem przez ostatnie 15 sec czekania z suchym gardłem pod Bierozką... gdy jezyk mi przysychał do podniebienia o 2:00 a Pepik ani Czechów i Polaków bezpartyjnych nie wpuszczał... gdyby mnie kuzyn nie zodnalazł w papierach parafialnych w "małym kościółku" s Saczowie i nie opowiedział sagi o pradziadu Paliwodzie ( nie mylić z Palikotem - i jego oboma piczymi gażetami) gdyby mnie nie wkurzyły teksty Wigilijne przed Światowym Świętem 10.07.2001 z Kwachem ......... i przesłuchanie skazanego w Niemieckich Sądach za ludobójstwo w Polsce kpt. Schapera przez wychwalanych tu przez niejakiego atak podziwianego Liska - prokuratora Ignatiewa oraz prof. Witold Kuleszy....jako swiadka przeciwko Polakom-Antsemitom cóż by mi picze towarzystwo zarzuciło? "Jednym z dowodów na poparcie tej tezy, jest choćby sprawa Obersturmführera SS-mana Scheppera. W celu przełuchania go udał się do Niemiec sam prokurator Ignatiew. Przesłuchanie przeprowadził prokurator niemiecki, ale listę pytań ułożył i dostarczył prokurator Ignatiew. Lista ta była przygotowana w taki sposób, że po godzinie przesłuchiwań "nie zdążono" zapytać Scheppera czy był wogóle w Jedwabnem!!!" www.naszawitryna.pl/jedwabne_866.html Podziwiani sa Lisek, i Chytrusek... A #? Nie musi być wcale nawet uszanowany jako nie TW, nie Maleszka, nie SBek, nie UBek, nie toawarzysz PZPR, czy z SLD nie ZOMO ani MO ani nawet...ech.. picze towarzystwo cos zrozumie? Pisał chocby raz o Samosierrze? Albo o czyms w tym stylu? Przeprosił Polaków - górników co samotnie kopią w dołkach pod Wałbrzychem? Bo państwo ich olało? Ileż banków widziałem dzisiaj w centrum Wrocławia........ co dwa kroki BANK...nie zauważyłem tego wcześniej... a bezdomnych coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _Gdybym przez te 8 lat nie napisał jak sie na 28.01.09, 15:37 hasz0 napisał: > cóż by mi picze towarzystwo zarzuciło? 1. Twoja wzorowa kulture. 2. Rzetelnosc, uczciwosc i szanowanie rozmowcow. 3. Skromnosc i chec sluchania. 4. Powsciagliwosc w mowieniu/pisaniu. 5. Logike myslenia i otwartosc na swiat. > "Jednym z dowodów na poparcie tej tezy, jest choćby sprawa > Obersturmführera SS-mana Scheppera. Nie da sie ukryc, ze jako Ober-Bog ponosisz polityczna odpowiedzialnosc stfurzeca takze za to. > ani nawet...ech.. picze towarzystwo cos zrozumie? Nieustawaj w staraniach, podnies na dalszy wyzszy poziom komunikatywnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________________Szczęście od Boga jak zwykle 28.01.09, 10:46 że Iskandery nie bedą instalowane bo... kryzys globu (?) o który sie spierał tuman jeden - nie przyznał sie tuman do przegranego sporu o kursy, które skacza jak chca w rytm podawany przez podobnych 4/4 "doradców "i "geniuszy" bo muzułmanin powiazany z komunizmem wygrał tam gdzie tuman podkładał swe nadzieje suwerenności potęgujac jak duren napiecie mdnarodowe zamiast politycznych rozwiazań zgodnej współpracy i budowania silnej więzi wspólnoty zachodniej na zasadzie solidarnosci bo rewolwerami i coltami tuman chce zatstąpić usuwanie lokalnych i centralnych i układów i ukladzików - ledwie toto sie zgodziło na Komisję a wszystko co najbardziej paskudne i ohydne obronione faryzejską metodą bucowatego lżenia... nadaje się tuman do mendiów Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 posty nie układają się pod tumanami 28.01.09, 10:47 ale mądry czytelnik posegreguje który do 1 tumana a który do 2 Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Cud w Zadarze 27.01.09, 23:14 > Balem sie ze nie trafi, ale trafil! Dobrze, że on rzucał. Innym mocno pewnie trzęsły się ręce. W zasadzie to kiepsko Polacy grali, poza 1-szym kwadransem tylko chwilowe przebłyski. Na Chorwację trzeba dużo więcej i na to liczę. Odpowiedz Link Zgłoś