Dodaj do ulubionych

Richard Henry Francis Czarnecki

20.05.09, 14:20
Państwowa Komisja Wyborcza zarejestrowała na listach wyborczych
Ryszarda Czarneckiego pod jego angielskimi imionami. Niedawno
europoseł twierdził, że obcobrzmiące nazwisko Róży Thun tylko jej
zaszkodzi. Wykrakał sam sobie?
Ryszard Czarnecki w bazie PESEL figuruje jako Richard Henry
Czarnecki i dlatego PKW zarejestrowała go pod angielskimi imionami,
podaje Newsweek. Europoseł urodził sie w Londynie, stąd jego
brytyjskie imiona.

politbiuro.pl/politbiuro/1,97508,6627364,Richard_Henry_Czarnecki__Kto_teraz_sie_smieje_.html

Co tu komentować. Można tylko trawestując Gogola zapytać ;
z czego sie smiejesz, pajacu ? Z siebie sie śmiejesz.
I to jest przestroga dla niejakiego hasz0a.
Obserwuj wątek
    • szachhaszomat ______________Koniec Brukseli______________ 20.05.09, 14:47
      Tę prościznę pracy w Unii promował Rydzyk czy Kaczor?
      Nie pomyliłeś Kaczyńskich i Olszewskiego z Balcerowiczem,... Millerem i
      Tuskiem?
      Jkaoś tak wszytsko piszesz na opak ->
      Etapy ponizania:
      1. Konstytucja RP - Stolzman art 90 i 91?
      2. Niechec do dyskusji o emocjach, zezwolenie na świrowanie
      - reformatorów i negocjatorów?
      3. Zgoda na szufladkowanie mnie jako mohera czy haszystę?
      4. Syndrom "oblężonej twierdzy" emigranta ->Czarneckiego?
      • awuk ______________Koniec hasz0a______________ 20.05.09, 15:04
        O czym ty qrwa, pajacu, piszesz ? To jest watek o Czarneckim. Nie
        umiesz czytać ? A ty pie...sz o wszyskim tylko nie o tym.
    • snajper55 Richie Black 20.05.09, 16:26
      awuk napisał:

> Co tu komentować. Można tylko trawestując Gogola zapytać
      > z czego sie smiejesz, pajacu ? Z siebie sie śmiejesz.
      > I to jest przestroga dla niejakiego hasz0a.

Niedawno Gosiu wytykał pewne rzeczy Dornowi. Teraz Richie Black - Róży Thun.
      Chyba się rolami zamienili. Gdyby Richie wytykał alimenty Dornowi a Gosiu Róży
      nazwisko, to by było OK. wink

S.
    • janusz2_ Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 22:13
      awuk napisał:

> Państwowa Komisja Wyborcza zarejestrowała na listach wyborczych
      > Ryszarda Czarneckiego pod jego angielskimi imionami. Niedawno
      > europoseł twierdził, że obcobrzmiące nazwisko Róży Thun tylko jej
      > zaszkodzi. Wykrakał sam sobie?
      > Ryszard Czarnecki w bazie PESEL figuruje jako Richard Henry
      > Czarnecki i dlatego PKW zarejestrowała go pod angielskimi imionami,
      > podaje Newsweek.

Skoro już wymieniasz imiona i nazwiska pod jakimi zarejestrowany jest Richard Henry Czarnecki to elementarna przyzwoitosć nakazuje podać również, że Róża Thun (którą również wymieniasz w poście) jest w spisie PKW zarejestrowana pod pełnym nazwiskiem i imionami, które brzmią:
      GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria
      • awuk Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 22:26
        janusz2_ napisał:

> Skoro już wymieniasz imiona i nazwiska pod jakimi zarejestrowany
        jest Richard H
        > enry Czarnecki to elementarna przyzwoitosć nakazuje podać również,
        że Róża Thun
        > (którą również wymieniasz w poście) jest w spisie PKW
        zarejestrowana pod pełny
        > m nazwiskiem i imionami, które brzmią:
        > GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria

Elementarna przyzwoitość nakazuje rozumieć o co chodzi w poscie.
        To nie jest lista z PKW. Chodzi o to że Richard Henry Francis
        Czarnecki, obok innych pajaców z PiS-u, publicznie natrząsał sie
        z imienia i nazwiska Róży Thun. Inaczej mówiąc chodzi o pisdacką
        podwójną mentalność, kolejny raz ujawnioną.
        • janusz2_ Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 22:29
          A tobie przeszkadza w jakiś sposób pełne nazwisko
          Róży Marii GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN, że go nie wymieniasz w postach?
          • andrzejg starasz się nie zrozumieć intencji awuka 21.05.09, 23:44
            dlaczego mu miałoby przeszkadzac nazwisko?
            że z niemiecka?
            a może z austriacka?
            albo raczej galicyjska patrząc na nasza historię.

A.
            • janusz2_ Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 21.05.09, 23:49
              andrzejg napisał:

> dlaczego mu miałoby przeszkadzac nazwisko?
              > że z niemiecka?
              > a może z austriacka?
              > albo raczej galicyjska patrząc na nasza historię.
              >
              > A.

Właśnie nie wiem "czy" i ewentualnie "dlaczego" więc zapytałemsmile
              A zapytałem dlatego, bo pełnego nazwiska i imion nie używasmile
              • andrzejg Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 21.05.09, 23:53
                NIe znam pochodzenia nazwiska kandydatyki do PE z ramienia PO,
                ale jest imponujące. Mi tam nie przeszkadza.We Wrocławiu tez mamy
                taka jedną z ramienia SLD.

A teraz wyjasnie. Jak nadmieniłem mi nie przeszkadza,że Zdzisiek
                nazywa się Iwanowicz. Richardowi przeszkadzałoby , tak jak
                przeszkadzało nazwisko Thun ( i dalej nie spamietam jak Ziobro -
                rozgrzeszam go z tego) - i tu zaliczył wpadkę

NIe ma co go bronić

A.
            • jaceq Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 21.05.09, 23:49
              andrzejg napisał:

> dlaczego mu miałoby przeszkadzac nazwisko?

W tym sęk, Andrzeju, że nikomu nie przeszkadzają normańsko-saksońskie imiona
              Francisa "Myndy" Blacka. Sęk raczej w tym, że wielu przeszkadza niebotyczna
              hipokryzja "Myndy", wytrenowana przypuszczalnie na częstych zmianach barw
              klubowych, byle do żłoba. Mnie dodatkowo jeszcze przeszkadza jego zakazana
              morda, ale to tylko moja prywatna opinia, do której jako praworządny obywatel
              mam prawo.
              • andrzejg Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 21.05.09, 23:55
                i tu sie nie róznimy. Januszowi ZWEI dałem odpowiedz i nie będę
                spamował

smile

A.
                • jaceq Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:00
                  Ale czasem warto sobie porobić jaja z "b." przekonanego o własnej nieomylności.
                  A nawiasem, do pełni ubawu brakowałoby, żeby "Mynda" do swoich pięknych nowych
                  imion dołożył jeszcze z przodu "sir".
                • janusz2_ Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:01
                  andrzejg napisał:

> i tu sie nie róznimy. Januszowi ZWEI dałem odpowiedz i nie będę
                  > spamował
                  >
                  > smile
                  >
                  > A.

ANDIEJU G. smile ja wręcz lubię obcobrzmiące nazwiskasmile A także nazwiska regionalne (np. kaszubskie czy góralskie).
                  Nie lubię natomiast stosowania różnych miar wobec tych, których się lubi i nie lubi.
                  Stąd mój pierwszy post w tym wątku.
                  • janusz2_ Miało być: Andrieju /nt 22.05.09, 00:03
                  • andrzejg Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:09
                    Rozumiem Cię. Jakbym napisał Ci nazwisko mojej synowej , to z
                    pewnoscią miałbys trudności z wymówieniem.

NIe widze tu podwójnych miar ze strony Jacka
                    Podwójne miary są ze strony Richarda (ależ piekne imię -
                    powinien wykorzysta ć serial z Panią Wiadro...oj sorry, to było cos
                    od bukietów)

Czarnecki wysmiewał się z obcobrzmiącego nazwiska , a sam był
                    zarejestrrowany pod obco brzmiącymi imionami...ile ona ma lat, ze o
                    tym nie wiedział?NIe wiedział jak stoi w dokumentach?

A.
                    • janusz2_ Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:15
                      andrzejg napisał:

> Rozumiem Cię. Jakbym napisał Ci nazwisko mojej synowej , to z
                      > pewnoscią miałbys trudności z wymówieniem.

Nie jestem pewien czy rozumieszsmile
                      Szczególnie, że piszę teraz z Kijowa, gdzie imię Andriej jest dosć popularne, a z językiem rosyjskim i ukraińskim raczej nie mam problemówsmile
                      • andrzejg Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:19
                        Mam przyjaciela Ukraińca , zresztą Andrieja
                        Skoro jestes taki oblatany w świecie , to rzeczywiście nie rozumiem
                        Dla mnie intencja Jacka są w pełni jasne.

A.
                        • janusz2_ Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:23
                          andrzejg napisał:

> Mam przyjaciela Ukraińca , zresztą Andrieja
                          > Skoro jestes taki oblatany w świecie , to rzeczywiście nie rozumiem
                          > Dla mnie intencja Jacka są w pełni jasne.

A jakie są wg. ciebie intencje Jacka wyrażone w jego pierwszym (chronologicznie)poście w tym wątku:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=95558868&a=95628275
                          "Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład przysłowiowej elementarnej niewiedzy PiSdziaczków."
                          • andrzejg Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:30
                            bo gräfin nie jest imieniem

Czy wiedział o tym Ziobro z Jarkiem?
                            Oni przyznawali się do amnezji...

O PiSdziaków spytaj się Jacka. Widac musi ich nie lubiec jak ja smile
                            (mój syn ostatnio dostaje na urzędzie w d..pę od POwców
                            Wiadomo, Dutkiewicz konkurencją. Ale to jego sprawa , nie zmieniam
                            stosunku do treści wyrazonej w sygnaturce)

Z naszej rozmowy wynika,że oprócz członków PiS o tym drobnym fakcie
                            nie wiedziała równiez PKW. (chyba jest tam ktos spoza PiS? smile)

A.
                            • janusz2_ Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:34
                              andrzejg napisał:

> bo gräfin nie jest imieniem

A ktoś napisał wcześniej, że jest? smile
                              Przypominam, że Jacek, którego intencje rozumiesz, odnosił się do mojego posta, którego fragment brzmi:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=95558868&a=95626197
                              "jest w spisie PKW zarejestrowana pod pełnym nazwiskiem i imionami, które brzmią:
                              GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria"
                              • andrzejg Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:43
                                i inencje Jacka w pełni zrozumiałem:

"jest w spisie PKW zarejestrowana pod pełnym nazwiskiem i imionami,
                                które brzmią: GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria"

Jacek rozebrał to na częsci
                                1.pod nazwiskiem (bierzemy pierwsze z brzegu - 'GRÄFIN')
                                2.i imionami - czyli reszta - VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria

Chyba takie były jego intencje?
                                Jaby co , to niech sam sprostuje

Teraz patrząc na tekst rozumiem urzędników
                                Mozna nazwisko rozebrac tak:

1.pod nazwiskiem (GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN)
                                2.i imionami ( Róża Maria )

Tak czy siak to nazwisko z imionami stwarza problem,
                                poniewaz oprócz tytułu mamy kierunek przepływu genów i indywidualne
                                cechy. A ja przyznaje się,ze pomyliłem intencje Jacka z
                                Awukiem ,ktróry wysmiewał Czarneckiego za hipokryzję. Może Jacek
                                tez,ale juz nie pamietam.

A.
                                • janusz2_ Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 00:56
                                  andrzejg napisał:

> i inencje Jacka w pełni zrozumiałem:
                                  >
                                  > "jest w spisie PKW zarejestrowana pod pełnym nazwiskiem i imionami,
                                  > które brzmią: GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria"
                                  >
                                  > Jacek rozebrał to na częsci
                                  > 1.pod nazwiskiem (bierzemy pierwsze z brzegu - 'GRÄFIN')
                                  > 2.i imionami - czyli reszta - VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria
                                  >
                                  > Chyba takie były jego intencje?
                                  > Jaby co , to niech sam sprostuje

I dlatego napisał, odnosząc się do mojego posta (na podstawie którego, wg. Ciebie, zinterpretował, że GRÄFIN to nazwisko):
                                  "Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład przysłowiowej elementarnej niewiedzy PiSdziaczków."
                                  Poprzedzając to cytatem mojego posta okrojonym do postaci:
                                  > elementarna przyzwoitosć nakazuje podać...
                                  (...)
                                  > imionami, które brzmią:

Nie zapominaj Andrzeju, że logika jest niezależna od sympatii forumowych czy politycznychsmile
                                  • andrzejg Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 01:07
                                    OK
                                    Masz rację
                                    Napisałes:

"elementarna przyzwoitosć nakazuje podać również, że Róża Thun
                                    (którą również wymieniasz w poście) jest w spisie PKW zarejestrowana
                                    pod pełnym nazwiskiem i imionami, które brzmią:
                                    GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria "

Jest to trafna uwaga do Awuka (choc nie zmienia to oceny hipokryzji
                                    Richarda itp,itd...), jak i wskazałeś na skrócenie cytatu przez
                                    Jacka , które wprowadziłe zamieszanie. Choć prawdę mowiąc, dzieki
                                    temu pogadałem sobie.

smile

Dobranoc

A.
                                    • janusz2_ Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 01:09
                                      andrzejg napisał:

> Choć prawdę mowiąc, dzieki
                                      > temu pogadałem sobie.
                                      >
                                      > smile
                                      >
                                      > Dobranoc
                                      >
                                      > A.

Ja także dzięki temu pogadałem sobie.
                                      smile
                                      Dobranoc
                                    • awuk Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 01:15
                                      andrzejg napisał:

> Jest to trafna uwaga do Awuka(choc nie zmienia to oceny hipokryzji
                                      > Richarda itp,itd...), jak i wskazałeś na skrócenie cytatu przez
                                      > Jacka , które wprowadziłe zamieszanie. Choć prawdę mowiąc, dzieki
                                      > temu pogadałem sobie.
                                      > smile
                                      > Dobranoc
                                      > A.

Ludzie, na litość boską. Watek nie jest o dziwnych nazwiskach
                                      a o pisdackiej hipokryzji. Kto tego nie rozumie niech tu nie zaglada
                                      bo sam sie wqrwi i innych zdenerwuje.
                                      • andrzejg Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 07:03
                                        Jak juz to o hipokryzji Czarneckiego

Ostatnio czytałem artykuł w GW nasmiewający się z Ziobra i Jarusia,
                                        którzy ogłosili ,ze jeszcze nie nauczyli sie nazwiska Pani Róży Thun.
                                        Kazdy sobie pomyslał --haha, ale debile, nie potrafią zapamiętać tak
                                        krótkiego nazwiska....Dopiero jak zobaczyłem pełne nazwisko,którego
                                        GW nie podawała zrozumiałem jej manipupalcję, albo może przeoczenie
                                        dziennikarza. Patrząc na pełne nazwisko sam bym tak zażartował.

Patrząc na Twój post wstepny po nocnej dyskusji z Januszem 2
                                        doszedłem do wniosku,ze po prostu byłoby ładniej gdybyś wyeksponował
                                        równiez nazwisko Pani Rózy,ponieważ słuzy ono jako odniesienie do
                                        oceny hipokryzji Czarneckiego

A.
                                        • janusz2_ Re: starasz się nie zrozumieć intencji awuka 22.05.09, 07:24
                                          andrzejg napisał:

> Jak juz to o hipokryzji Czarneckiego
                                          >
                                          > Ostatnio czytałem artykuł w GW nasmiewający się z Ziobra i Jarusia,
                                          > którzy ogłosili ,ze jeszcze nie nauczyli sie nazwiska Pani Róży Thun.
                                          > Kazdy sobie pomyslał --haha, ale debile, nie potrafią zapamiętać tak
                                          > krótkiego nazwiska....Dopiero jak zobaczyłem pełne nazwisko,którego
                                          > GW nie podawała zrozumiałem jej manipupalcję, albo może przeoczenie
                                          > dziennikarza. Patrząc na pełne nazwisko sam bym tak zażartował.

Andrzeju - wyrazy szacunku.

Tak przy okazji - z Twoją opinią odnośnie hipokryzji Czarneckiego całkowicie się zgadzamsmile
                                    • janusz2_ Reasumując całą dyskusję:-) 22.05.09, 06:11
                                      W przydługiej dyskusji zniknął pewien elementsmile
                                      A mianowicie to, że Jacek, zarzucając mi "elementarną niewiedzę PiSdziaczków" sam sam pokazał swoje nieuctwo smile
                                      Nie miał on pojęcia, że GRÄFIN jest częścią wieloczłonowego nazwiska. smile
                                      Oto krótkie podsumowanie:

Napisałem w moim poście:
                                      "jest w spisie PKW zarejestrowana pod pełnym nazwiskiem i imionami, które brzmią:

po tym poście zostałe zaatakowany przez Jacka:
                                      " (...)
                                      Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład przysłowiowej elementarnej niewiedzy PiSdziaczków."

Gdy odpowiedziałem:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=95558868&a=95629055
                                      "Trzeba być rzeczywiście kretynem, aby zarzucać innym niewiedzę w dziedzinie, o której się nie ma pojęcia
                                      Najpierw sprostowanie:
                                      Fragment mojego postu
                                      brzmiał:
                                      Na stronie
                                      www.pkw.gov.pl
                                      Jest opublikowany (w postaci PDF)
                                      "Wykaz zarejestrowanych kandydatów do Parlamentu Europejskiego w wyborach zarządzonych na dzień 7 czerwca 2009 r."
                                      Na stronie 19 spisu można znaleźć m.in.
                                      W rubryce nazwisko:
                                      GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN
                                      W rubryce imiona:
                                      Róża Maria"

Jacek atakował dalej (okazując wyraxnie swoje własne nieuctwo):
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=95558868&a=95629904
                                      " "Sprostował". Już wie, że to nie imię. Ale teraz twierdzi, że to nazwisko:
                                      W rubryce nazwisko:
                                      W rubryce imiona:
                                      Róża Maria"

• awuk Re: Richard Henry Francis Czarnecki 22.05.09, 00:41
            janusz2_ napisał:

> A tobie przeszkadza w jakiś sposób pełne nazwisko
            > Róży Marii GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN, że go nie wymieniasz w
            postach?

Jak założę watek o tej pani to może będę posługiwał sie jej pełnym
            nazwiskiem. A póki co to ja decyduje o formie i treści moich postów.
            • janusz2_ Re: Richard Henry Francis Czarnecki 22.05.09, 00:46
              awuk napisał:

> Jak założę watek o tej pani to może będę posługiwał sie jej pełnym
              > nazwiskiem. A póki co to ja decyduje o formie i treści moich postów.

I właśnie dlatego, że to ty decydujesz o treści swoich postów, zapytałem o powód, dla którego nie używasz nazwiska w pełnym brzmieniu.
              I niestety, nie otrzymałem odpowiedzismile
      • jaceq Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 22:51
        > elementarna przyzwoitosć nakazuje podać...
        (...)

Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład przysłowiowej elementarnej niewiedzy PiSdziaczków.

• snajper55 Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 22:59
          jaceq napisał:

> > elementarna przyzwoitosć nakazuje podać...
          > (...)
          > > imionami, które brzmią:
          > > GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria
          >
          >
          > Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład przysłowiowej element
          > arnej niewiedzy PiSdziaczków.

On pewnie myśli, że VON to też imię.

S.
          • jaceq Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 23:29
            snajper55 napisał:

> On pewnie myśli, że VON to też imię.

"Sprostował". Już wie, że to nie imię. Ale teraz twierdzi, że to nazwisko:

W rubryce nazwisko:
            W rubryce imiona:
            Róża Maria
            • janusz2_ Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 23:33
              jaceq napisał:

> "Sprostował". Już wie, że to nie imię. Ale teraz twierdzi, że to nazwisko:

To ty, cytując, wyciąłeś część mojego posta, którą ja, podając link, przytoczyłem w całosci. I to było właśnie to "sprostowanie".

Czy ty nawet czytać nie umiesz? smile
              • janusz2_ Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 23:35
                No i przypomnę o co chodzi z tym sprostowaniemsmile

jaceq napisał:

> (...)

> Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład przysłowiowej > elementarnej niewiedzy PiSdziaczków.

Trzeba być rzeczywiście kretynem, aby zarzucać innym niewiedzę w dziedzinie, o której się nie ma pojęcia

Najpierw sprostowanie:
                Fragment mojego postu
                brzmiał:

Na stronie
                www.pkw.gov.pl
                "Wykaz zarejestrowanych kandydatów do Parlamentu Europejskiego w wyborach zarządzonych na dzień 7 czerwca 2009 r."

W rubryce nazwisko:
                W rubryce imiona:
                Róża Maria
                • jaceq Spam. 21.05.09, 23:42
                  Proszę, niech ktoś to wywali.
                  • janusz2_ Re: Spam. 21.05.09, 23:51
                    jaceq napisał:

> Proszę, niech ktoś to wywali.
                    >
                    Zaczołes dyskutować o "sprostowaniu" w miejscu gdzi tego nie było. Dlatego przytoczyłem, aby zachować ciąg dyskusjismile
                    • janusz2_ I wiem jak si poprawnie pisze "zacząłeś":-) /nt 21.05.09, 23:52
                      • jaceq Domyślam się, 22.05.09, 00:01
                        że wiesz.
              • jaceq Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 23:41
                janusz2_ napisał:

> Czy ty nawet czytać nie umiesz? smile

Nie. Mam ludzi, którzy mi czytają. Wystarczy, że rozumiem. Fragment Twojego
                posta brzmiał: jest w spisie PKW zarejestrowana pod pełnym nazwiskiem i
                imionami, które brzmią: GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria
                . Teraz
                domyśliłem się z Twojego postu, niesłusznie, że (kolejność i liczba) "GRÄFIN" to
                nazwisko, a imiona:
                "VON"
                "THUN"
                "UND"
                "HOHENSTEIN"
                "Róża"
                "Maria".
                • janusz2_ Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 23:46
                  jaceq napisał:

> janusz2_ napisał:
                  >
                  > > Czy ty nawet czytać nie umiesz? smile
                  >
                  > Nie. Mam ludzi, którzy mi czytają. Wystarczy, że rozumiem. Fragment Twojego
                  > posta brzmiał: jest w spisie PKW zarejestrowana pod pełnym nazwiskiem i
                  > imionami, które brzmią: GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria
                  . Teraz
                  > domyśliłem się z Twojego postu, niesłusznie, że (kolejność i liczba) "GRÄFIN" t
                  > o
                  > nazwisko, a imiona:
                  > "VON"
                  > "THUN"
                  > "UND"
                  > "HOHENSTEIN"
                  > "Róża"
                  > "Maria".

Naprawdę nigdy wcześniej nie słyszałeś o nazwiskach wieloczłonowych?
                  • andrzejg Naprawdę nie słyszałeś o nazwiskach wieloczłonowyc 21.05.09, 23:49
                    domyśliłem się z Twojego postu, niesłusznie, że (kolejność i liczba)
                    "GRÄFIN" to nazwisko
                    a imiona:
                    > > "VON"
                    > > "THUN"
                    > > "UND"
                    > > "HOHENSTEIN"
                    > > "Róża"
                    > > "Maria".

no super
                    To nawet ja, imbecyl według haszka kumam o co chodzi Jackowi

A.
                    • janusz2_ Re: Naprawdę nie słyszałeś o nazwiskach wieloczło 21.05.09, 23:57
                      andrzejg napisał:

> domyśliłem się z Twojego postu, niesłusznie, że (kolejność i liczba)
                      > "GRÄFIN" to nazwisko
                      > a imiona:
                      > > > "VON"
                      > > > "THUN"
                      > > > "UND"
                      > > > "HOHENSTEIN"
                      > > > "Róża"
                      > > > "Maria".
                      >
                      > no super
                      > To nawet ja, imbecyl według haszka kumam o co chodzi Jackowi
                      >
                      > A.

I sądzisz, że dlatego jacek napisał:
                      smile

• andrzejg Re: Naprawdę nie słyszałeś o nazwiskach wieloczło 22.05.09, 00:01
                        janusz2_ napisał:

> I sądzisz, że dlatego jacek napisał:
                        > "Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład
                        > przysłowiowej > elementarnej niewiedzy PiSdziaczków."

Bo Gräfin to jest tytuł .Hrabina

a von oznacza plemniki jakie spowodowały jej przyjście na świat

A.
                        • janusz2_ Re: Naprawdę nie słyszałeś o nazwiskach wieloczło 22.05.09, 00:06
                          andrzejg napisał:

> janusz2_ napisał:
                          >
                          > > I sądzisz, że dlatego jacek napisał:
                          > > "Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład
                          > > przysłowiowej > elementarnej niewiedzy PiSdziaczków."
                          >
                          >
                          > Bo Gräfin to jest tytuł .Hrabina
                          >
                          > a von oznacza plemniki jakie spowodowały jej przyjście na świat

A jak w związku z tym co napisałeś wyjaśniłbyś, że w spise PKW w rubryce "nazwisko" zapisano: GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN ?
                          • jaceq Re: Naprawdę nie słyszałeś o nazwiskach wieloczło 22.05.09, 00:08
                            > A jak w związku z tym co napisałeś wyjaśniłbyś, że w spise PKW w rubryce "nazwi
                            > sko" zapisano: GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN ?

No chyba w PKW myślą, że "GRÄFIN" to człon nazwiska wieloczłonowego, hehehe.
                            • janusz2_ Re: Naprawdę nie słyszałeś o nazwiskach wieloczło 22.05.09, 00:10
                              jaceq napisał:

> > A jak w związku z tym co napisałeś wyjaśniłbyś, że w spise PKW w rubryce
                              > "nazwi
                              > > sko" zapisano: GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN ?
                              >
                              > No chyba w PKW myślą, że "GRÄFIN" to człon nazwiska wieloczłonowego, hehehe.
                              >

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kim-jest-Roza-Maria-Graefin-von-Thun-und-Hohenstein,wid,11071712,wiadomosc.html?ticaid=18118
                              "Liderka listy PO w wyborach do europarlamentu z okręgu małopolsko-świętokrzyskiego apeluje do Państwowej Komisji Wyborczej o zmianę decyzji w sprawie umieszczenia na karcie wyborczej jej nazwiska w pełnym brzemieniu. Róża Thun - a właściwie Róża Maria Graefin von Thun und Hohenstein - uważa, że postanowienie PKW może sprawić kłopot wyborcom.

Róża Thun podkreśliła, że nie osądza decyzji PKW, ale odkąd wyszła za mąż występuje pod skróconą formą nazwiska. Jej pełne nazwisko - jak powiedziała - znane jest przede wszystkim w urzędach. Dodała, że ma z nim problemy np. przy zakupie biletu lotniczego. Zaznacza, że nigdzie nie ma takich rubryczek, aby wszystko się zmieściło.(...)"
                              • jaceq Ależ wcale w to nie wątpię, że 22.05.09, 00:21
                                sprawia kłopot. Bywają przywileje, które są kłopotliwe, patrząc z pewnych punktów widzenia. Jakbyś był Graf, to byś wiedział, o co chodzi. Ale évidemment nie jesteś.
                                • janusz2_ Re: Ależ wcale w to nie wątpię, że 22.05.09, 00:27
                                  jaceq napisał:

> sprawia kłopot. Bywają przywileje, które są kłopotliwe, patrząc z pewnych punkt
                                  > ów widzenia. Jakbyś był Graf, to byś wiedział, o co chodzi. Ale évidemme
                                  > nt nie jesteś.
                                  >

A ja się cieszę, że dzięki tej dyskusji przynajmniej dowiedziałeś się jak brzmi pełne nazwisko i imiona Graefin von Thun und Hohenstein Róży Marii.
                                  Dzięki temu poziom twojego nieuctwa okazanego w pierwszym twoim poscie, nieco się obniżyłsmile
                                  • jaceq Re: Ależ wcale w to nie wątpię, że 22.05.09, 13:48
                                    janusz2_ napisał:

> jak brzmi pełne nazwisko i imiona Graefin von Thun und Hohenstein
                                    Róży Marii.

Dlatego też poinformuję Cię uprzejmie, PiSdziacki niedokształcie, że
                                    pełne nazwisko Pani Thun brzmi: von Thun und Hohenstein (podobno
                                    Jarosław ma problem z zapamiętaniem tego nazwiska, ale to już
                                    zupełnie inna kwestia), natomiast imiona: Róża Maria. Zanotuj zatem
                                    to gdzieś sobie, niedouczony bucu, bo - jeśli pozwolisz - to nie
                                    będę więcej odnosił się do tej kwestii w innych miejscach wątku
                                    poświęconego PiSdziackiej hipokryzji Richarda "Myndy", ani nigdzie
                                    indziej.
                                    • janusz2_ Re: Ależ wcale w to nie wątpię, że 22.05.09, 14:46
                                      jaceq napisał:

>
                                      > Dlatego też poinformuję Cię uprzejmie, PiSdziacki niedokształcie, że
                                      > pełne nazwisko Pani Thun brzmi: von Thun und Hohenstein (podobno
                                      > Jarosław ma problem z zapamiętaniem tego nazwiska, ale to już
                                      > zupełnie inna kwestia), natomiast imiona: Róża Maria. Zanotuj zatem
                                      > to gdzieś sobie, niedouczony bucu, bo - jeśli pozwolisz - to nie
                                      > będę więcej odnosił się do tej kwestii w innych miejscach wątku
                                      > poświęconego PiSdziackiej hipokryzji Richarda "Myndy", ani nigdzie
                                      > indziej.

Zaklinanie przez ciebie, prostaczku, rzeczywistości nic nie pomożesmile
                                      Nazwiska pani Róży Marii GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN nie zmieniszsmile

Tak przy okazji - wcale nie jest to jedyny ród w Polsce mający człon nazwiska GRÄFINsmile
                                      Np: Angelika Graefin Von Koenigsmarck
                                      www.ktokogo.pl/Angelika_Graefin+Von+Koenigsmarck
                          • andrzejg Re: Naprawdę nie słyszałeś o nazwiskach wieloczło 22.05.09, 00:25
                            Czyli PKW też musi sie dokształcić
                            Ale nie dziwię się im. Ja tez trzymałbym się tego co jest w
                            papierach, a nie co grafiny godoja

A.
                            • janusz2_ Re: Naprawdę nie słyszałeś o nazwiskach wieloczło 22.05.09, 00:31
                              andrzejg napisał:

> Czyli PKW też musi sie dokształcić
                              > Ale nie dziwię się im. Ja tez trzymałbym się tego co jest w
                              > papierach, a nie co grafiny godoja

To jeszcze wpisy w systemie PESEL musiałyby ulec zmianiesmile
                              wiadomosci.onet.pl/1959884,11,item.html
                              "Róża Thun wystosowała list do PKW o ponowne rozważenie jej wniosku, by na liście kandydatów PO do europarlamentu była zarejestrowana pod skróconym nazwiskiem, a nie pod nazwiskiem w pełnym brzmieniu: Róża Maria Graefin von Thun und Hohenstein.
                              (...)
                              - Żaden obowiązujący przepis prawa nie wskazuje, że na liście kandydatów ma być umieszczone imię i nazwisko znajdujące się w systemie ewidencyjnym PESEL, bez uwzględnienia imienia i nazwiska, którymi posługuje się kandydat - dodała w liście."
        • janusz2_ Re: Richard Henry Francis Czarnecki 21.05.09, 23:07
          jaceq napisał:

> (...)

> Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład przysłowiowej > elementarnej niewiedzy PiSdziaczków.

Trzeba być rzeczywiście kretynem, aby zarzucać innym niewiedzę w dziedzinie, o której się nie ma pojęciasmile

Najpierw sprostowanie:
          Fragment mojego postu
          brzmiał:

Na stronie
          www.pkw.gov.pl

W rubryce nazwisko:
          W rubryce imiona:
          Róża Maria
          • webaholic Re: Richard Henry Francis Czarnecki 22.05.09, 09:26
            janusz2_ napisał:

>
            > > Gräfin nie jest imieniem. To właśnie jest przykład przysłowiowej > el
            > ementarnej niewiedzy PiSdziaczków.

Ty, a moze nikogo to nie obchodzi czy na imię jej Róża, Jan, Maria czy Rokita?
            >
            > Trzeba być rzeczywiście kretynem, aby zarzucać innym niewiedzę w dziedzinie, o
            > której się nie ma pojęciasmile

dobra, dobra, wyleczyłeś sie z proletariackich kompleksów? Sądze, że to tylko
            chwilowe upojenie, do przezwyciężenia TAKIEGO poczucia niższości trzeba pewnie
            ze sześciu pokoleń, a i tak zdradzą wa grube kości.
            >

> e brzmią:
            > GRÄFIN VON THUN UND HOHENSTEIN Róża Maria"
            >
            Ja mam inne pytanie: Czym zajmowała się rodzina jej męża czasie II WŚ?
            >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka