Gość: AdamM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 10:03 Kazdy Pana artykuł to jak jeden gwóźdź do trumn SLD więcej. Tak trzymać Panie Bronisławie!!! www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031211/publicystyka/publicystyka_a_2.html A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Józef Szczydomiski Re: Brawo Bronisław Wildstein!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:21 Świetny artykuł.A najważniejsze prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Brawo Bronisław Wildstein!!!!! 11.12.03, 10:34 a mówili, że Rzepa to obcy kapitał może i "obcy", ale po polsku d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Re: Brawo Bronisław Wildstein!!!!! 11.12.03, 10:48 Niestety ten artykuł to też gwóźdź do trumny mitu o mądrym i świadomym polskim społeczeństwie, czule pielęgnowany od czasu sierpnia 1980. Z tego tekstu wyziera równie czarny, jak portret Kwaśniewskich, wizerunek ogółu Polaków. I równie wierny, obawiam się. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Brawo Bronisław Wildstein!!!!! 11.12.03, 11:19 hansen napisał: > Niestety ten artykuł to też gwóźdź do trumny mitu o mądrym i świadomym polskim > społeczeństwie, czule pielęgnowany od czasu sierpnia 1980. > Z tego tekstu wyziera równie czarny, jak portret Kwaśniewskich, wizerunek > ogółu Polaków. > I równie wierny, obawiam się. a kto o sobie może powiedzieć, że jest "mądry i świadomy"? chyba tylko pyszałek nie każdy w Polsce ulegał tym "zapewnieniom" o swojej narodowej mądrości i świadomości. poszukaj ich też w gronie tych co nie głosują od lat "ogół" Polaków dzieli się teraz według innych kryteriów, niż tylko polityczne mit mitem, ale mądrzy Polacy istnieją naprawdę d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luo I to jest sedno: telewizja contra gazety. IP: 141.39.41.* 11.12.03, 11:33 Ja mysle, ze juz od dawna wiadomo: a) kto ma telewizje ten ma wladze, b) kto ma wladze, ten ma telewizje. c) twierdzenie jest wiec poprawne w obu kierunkach interpretacji. pzdr, lupo Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: I to jest sedno: telewizja contra gazety. 11.12.03, 11:55 Gość portalu: Luo napisał(a): > Ja mysle, ze juz od dawna wiadomo: > > a) kto ma telewizje ten ma wladze, > b) kto ma wladze, ten ma telewizje. > c) twierdzenie jest wiec poprawne w obu kierunkach interpretacji. > > pzdr, > lupo > > ja już jakiś czas temu, jeszcze przed aferą Rywina, wypowiadałam się tu na FA, że najlepsze gazety powinny mieć i kanały telewizyjne, co najmniej tak dostępne jak te gazety. niebezpieczeństwa monopolu informacyjnego i nie tylko? oczywiście, że istnieją a czyż teraz nie ma chorobliwego monopolu państwa? strawersuję pewne powiedzenie chore monopole zawsze mieć będziecie d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
indris Brawo Bronisław Wildstein!!!!! (P.S.) 11.12.03, 12:37 Ale nie przy jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazu Re: Brawo Bronisław Wildstein!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:53 Adamie M: dla miłujących rozum jest wprost przeciwnie. SLD zyskuje na takim artykule. Artykuł BW to produkt superpropagandysty. Gdzie trzeba się szkolić, by coś takiego sklecić? Szczególnie nikczemne jest: "... religijność prezydentowej. To wyłącznie powierzchnia: ceremoniał i sentymentalne gesty. Religijność prezydentowej i deklarowany kult papieża nie przeszkadza ..." To jest wywtór szczególnego cynizmu i bezwzgledności BM! To jest sztuka propagandy ocierająca sie o faszyzm, niestety..." Bolesne jest to, że taki artykuł pisze Rzeczpospolita. No. ale to nie moja gazeta. I na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Kazu - IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 15:12 ja myśle, ze on pisze delikatniej niż jest faktycznie. Zwroc uwage, ze swoją myśl rozwija bardzo trafnie nawiązując do poparcia Kwasniewskiej dla lagalizacji związkow homoseksulanych. Zresztą - moze nie o samą religijnośc tu powinno chodzić, ale o zwykłą niewydolnośc intelektualną Kwasniewskiej, która jest niezdolna pojąć pewne sprawy, wiec ta jej mialkosc myślowa jest zagrozeniem dla Polski, gdyby, nie daj Bóg, Kwasniewska miala zostac prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aram Panie Wildstein! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 15:41 Ja Panu bardzo dziękuje! Jak Ja Panu dziękuję! Do tej pory nie traktowałem kandydatury J.Kwaśniewskiej zbyt poważnie. Myślałem - ot, takie przedbiegi! Ale po zapoznaniu się z Pańskimi argumentami spojrzałem na sprawę inaczej. Teraz już napewno będę popierał tę kandydaturę i napewno na nią będę głosował! Ja Panu jeszcze raz bardzo dziękuję! PS. Czy nie zechciałby Pan jeszcze coś na ten temat napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM jAK MASZ COŚ DO IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 19:24 Wildsteina to chyba przeciwko niemu powinienes skierować swoją niechęć, nie zaś obarczać naród ciężarem Joli K jako prezydenta na złość Wildsteinowi, bo o niej źle pisał w kontekście objecia przez nia tego stanowiska. To chyba trochę glupie, nieprawdaż? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aram Rzeczywiście trochę głupie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 21:06 Odpowiedz Link Zgłoś