Dodaj do ulubionych

SIBO-potrzebny lekarz

07.07.21, 08:31
witam. pomóżcie proszę. choruję na SIBO. byłam u lekarza ale moje leczenie przebiegło dość nieudolnie. potrzebuję lekarza, który specjalizuje się w leczeniu tej jednostki chorobowej. może ktoś się orientuje gdzie przyjmuje jakiś lekarz który zna się na rzeczy? najlepiej z łódźkiego ale wezme wszystkie opcje pod uwagę. chciałabym zakończyć koszmar, który maltretuje mnie przez lata. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wozny1234 Re: SIBO-potrzebny lekarz 28.11.21, 15:02
      Hm, jedynie co mogę doradzić to diagnostyka pod kątem patogenów w gabinecie Herbasol w Wrocławiu. Może oni Pani pomogą, mi pomogli z boreliozą i pasożytami. Potem mają terapie, ale wszystko tłumaczą na miejscu.
    • paniawaria Re: SIBO-potrzebny lekarz 12.12.21, 20:21
      Robiłaś test wodorowo-metanowy?
      Mam dobrego gastrologa ze szpitala w Zgierzu - jest zastepcą ordynatora (Pani Doktor). Możesz pogrzebać w sieci, a jak nie znajdziesz to napisz na maila.
      Jak chcesz poczytac wiecej o SIBO to zapraszam. Sama mam to świństwo. Jestem po pierwszej rundzie antybiotykoterapii, ale czekaja mnie jeszcze co najmniej 2. W miedzyczasie zainteresowałam się tematem (ogólnie jelit, bo od zawsze mam z tym problem) i zaczęłam pisać bloga.

doctorherbal.pl/sibo-leczenie-naturalne-jest-skuteczne-czy-tylko-drogie/
    • zssbsbb Re: SIBO-potrzebny lekarz 19.03.23, 20:55
      Witam,
      byłabym bardzo wdzięczna za wypełnienie ankiety, która posłuży mi do celów naukowych. docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeV0Bwrbwo7FeoTnvdrR1phH-GKIPYpmdZx3fdyixTb54eUDA/viewform?fbclid=IwAR2wxV-n9xSPCqsP84MOkc3QI0jcQWnLIZUCYnh0cYd_ybsvggfr1FssDVQ
    • medicaladvisor Re: SIBO-potrzebny lekarz 28.06.23, 12:52
      Dzień dobry,

Pierwsza kwestia weryfikacja chorób/zaburzeń organicznych.

Druga kwestia: nieudolne leczenie czyli jakie? Co było stosowane, jak długo i w jakich dawkach.

Zaburzenia czynnościowe p/pokarmowego IBS, a w konsekwencji SIBO w kolejnych etapach leczenia może wymagać zastosowania neuromodulatorów. W wielu publikacjach dostępna jest informacja o stosowaniu neuromodulatorów w zaburzeniach czynnościowych, a tym bardziej jeżeli jest to typowa psychosomatyka.

Mam wielu Pacjentów na środkach typu TLPD i zdają się być bardzo skuteczne, szczególnie w bólu brzucha przebiegającym z IBS, ale także w biegunkach, wzdęciach oraz zaparciach czy zgadze czynnościowej.

Proszę pamiętać, że leki te stosuje się pod kontrolą lekarza, po wcześniejszym wykluczeniu chorób i zaburzeń organicznych, przeciwwskazań i interakcji z innymi jednocześnie stosowanymi lekami.

Zauważam również, że dawki leków np. z grupy TLPD stosujemy w niższych dawkach niż w leczeniu zaburzeń depresyjnych czy lękowych.

Pozdrawiam.

Karolina Wójciak

psychofarmaceuta@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka