Dodaj do ulubionych

ibs a renta

08.05.05, 19:15
witam nie wiem jak u was ale ja mam z tego poeodu zasadnicze problemy z
podjeciem pracy od 3 lat stan bez zmian a z czegos trzebazyc wiec
zastanawialam sie wiele razy czy wogole to ma sens ,ale myslalam czy bylaby
mozliwosc wedlug was na jakies swiadczenia ztego tytulu niestety ja
przegrywam jak do tej pory w walce zibs a praca pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • darotka1 Re: ibs a renta 14.06.05, 14:38
      Dear Libra,,,,nie ma szns na rentę...nie ma sznas nawet na stypendium specjalne
      (dla przewlekle chorych i z gr. inwalidzką)na studiach. Wszyscy twierdzą,że IBS
      aż tak bardzo nie obniża jakości zycia...ja tak nie uważam
    • biedronka211 Re: ibs a renta 17.06.05, 18:24
      rozumiem Cię dobrze.. te okropne objawy utrudniają nawet normalne życia/
      funkcjonowanie a co dopiero mówić o pracy. Już zdrowych ludzi praca nie raz
      wpędza w kłopoty zdrowotne i mają przez to różne problemy a co dopiero jeśli za
      pracę ma sie wziąść ktoś kto już tak bardzo cierpi. Codzienna droga do pracy
      (może nawet długa pozdróż autobusem) potem te 8 czy więcej godzin w pracy..
      koszmar! Libra całkowicie się z Tobą zgadzam ludzie z IBS którzy mają tą
      najcieższą postać bo nie mówię tutaj o objawach typu zapracie raz na tydzień
      czy gazy bo i takich ludzi spotkałam i oni się żalili jakie to straszne objawy
      to IBS.. gazy... eh.. to błahostka. Ale ludzie z tymi najcięższymi objawami
      powinni faktycznie dostawać jakieś pieniądze- zasiłek moze faktycznie rentę bo
      przecież praca przy takich objawach jest nie tylko cieżka ale i pogarsza stan
      chorego. Libra jestem jak najbardziej za! Poza tym leki.. dlaczego oni ich nie
      refundują?????? Sa ludzie przewlekle chorzy na inne choroby to płacą o wiele
      mniej za leki po 50% zniżki..a nasze? Przecież duspatalin to ok 26 zł i jak
      dla mnie to 2 tyg a do tego gastrosil i lanzul.. to jakieś 60 zł na 2 tyg.. nie
      mówiąc o innych lekach dodatkowych....
      Pozdrawiam wszystkich zmagających się z tą chorobą! Musimy być silni!
      • meow_meow1 Re: ibs a renta 29.06.05, 23:01
        za postac zaparciowa uznaje sie mniej niz 3 wyproznienia tygodniowo, za postac
        biegunkowa wiecej niz 3 dziennie. jedno zaparcie na tydzien to betka, pelnia
        zdrowia, ja latam po piec razy dziennie do WC, dobrze ze ogolnie jestem silny
        psychicznie :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka