Dodaj do ulubionych

pełen zestaw stolca ;-)

09.11.06, 10:40
szanowni współcierpiętnicy,
otóż produkuję pełen zestaw stolców - od grubych pokażnych wałeczków, poprzez
luźne placki aż do bobków i - co mnie martwi - cienkich wałeczków. wszystko,
na ogół, oprócz placków rzecz jasna, w gustownych brązach ;-)
często wystepują zestawy - twardy korek z bobkami, potem normalny wałeczek, a
na zakończenie wałeczek cienki

czy tez macie taki płodozmian?
Obserwuj wątek
    • enterol250 Re: pełen zestaw stolca ;-) 09.11.06, 10:44
      tak, ale chyba nie w takiej kombinacji. u mnie sprawa zalezy od poziomu
      nasilenia objawow zaparciowych - jesli jest wysoki to wyraznie dominuje
      twardziel. acha, jestes kobieta czy mezczyzna? nie idzie o narzucenie Tobie roli
      spolecznej, zeby nie bylo. zaobserwowalam tylko, ze objawy znacznie nasilaja sie
      na poczatku cyklu miesiecznego. pewnie kwestia hormonow.
      pzdr.
      • akukuu Re: pełen zestaw stolca ;-) 09.11.06, 10:46
        kobietą ja być ;-)
        tuż przed okresem zdecydowanie dominuje łatwe i natychmiastowe opróżnianie
        • darotka1 Re: ;-) 09.11.06, 16:06
          Moi Drodzy

W okresie okresowym obserwuję u siebie zjawisko polegające na bolesnych
          skurczach chyba wszystkiego, co mam w brzusznej jamie, połączonych z parciem,
          które zmusza mnie do kilkakrotnych wizyt w wuce:/ Przy czym wcale nie ułatwia
          mi ono (parcie) załatwienia sprawy, a wręcz przeciwnie (jeśli wiecie, co mam na
          myśli, a myślę, że wiecie na pewno)
          W sumie ni to jest biegunka, ni zaparcie.
          Taki seans bólowy ma miejsce zwykle pierwszego dnia cyklu i skutecznie wyłącza
          mnie z życia na kilka godzin. Dopiero po jakimś czasie ulgę wreszcie przynosi
          no-spa, użyta w ilościach przemysłowych (średnio 5 tabletek w ciągu 3-4 godzin)
          Nie wiem, czy wybierać się z tym do ginekologa, bo nie wiem nawet, co miałabym
          mu powiedzieć...

PS. No to co z tego, ze trochę nie na temat napisałam?:P

PS 1. Także posiadam bogaty asortyment, a do tego szeroką gamę
          kolorystyczną "wyrobów";)

• liii_luuu Re: ;-) 13.11.06, 13:35
            ja też w pierwszych dniach miesiączki mam skurcze wszystkiego tam w środku. i
            mam wrażenie jakby mi coś rozrywało jelito. i gdybym się miała wtedy wypróżnić
            mocno "prąc" to chyba takie uczucia ma sie w czasie porodu;) ale po pierwszych
            dniach okresu znika. gdyby tak było cały czas to tak sobie wyobrażam stan
            zapalny w jelitach. ale to trwa góra 3 dni w czasie miesiączki.
            a u ginekologa się wybadałam. i USG przez brzuch i przez pochwę i
            nieprawidłowości nie ma.

kiedyś pisałam tutaj o okropnych bólach podczas pierwszych dni okresu. a teraz,
            odpukać, zniknęły. od kilku miesięcy nie jem żadnych przeciwbólowych prochów.
            nie mam pojęcia z czym to jest związane. oby nie wróciło.

a co do stolca to też wszelkie możliwe wersje i kolory.
            • rogstein Re: ;-) 16.12.06, 19:22
              HMm
              właśnie mam ten sam problem. Czasami występują normalne stolce, ale cieżko
              wychodzą. Czasami pojawia się śluz. Ostatnio dominują takie średniej szerokości.
              Pojawiaja sie tez cienkie jak ołówek. Oczywiscie wystepuja kozie bobki. Nie będe
              nic wspominal o zapachach. Przy nich normalna kupa pachnie. Jeżeli jeszcze ktoś
              ma podobne objawy to niech da znaćc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka