f.r.a.n.c 16.02.04, 11:47 Jestem z Wrocławia i Jasło kojarzy mi się jedynie z Adamem Gronkiewiczem bohaterem telenoweli dokumentalnej "Zielona Karta". Może ktoś z was znał Adama zanim wyemigrował do Stanów Zjednoczonych? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0kowita Re: Adam Gronkiewicz 16.02.04, 19:16 Z widzenia wszyscy Adama znamy. Trudno było go nie zauważyć na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dand1 Re: Adam Gronkiewicz 12.03.04, 07:49 znam tego tumana wymalowanego na czarno, bo od dziecka był rudy jak wiewiorka a poza tym o kim tu dyskutować - dla mnie to zero - TVN moglo troche lepiej wybrac obiekt zainteresowan chyba ze o taliego typa im chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Adam Gronkiewicz 12.03.04, 21:02 Nie TVN tylko za przeproszeniem gówniana "publiczna". Panowie reżyserzy tego szamba mieli okazję bywać na obiadkach i nie tylko, w jasielskich lokalach, w których - tak sie składa - mam kolegów. Pominę ich zachowanie w tychże..... Państwo z Warsiawy przyjechało na prowincję i wyżyło się za pośrednictwem bohaterów filmu na mieszkańcach miasta, robiąc z nas chamów, prowincjuszów, dziuroland pełną gembą, a tymczasem to ONI pokazali jaką to polską szlachtą są. Szkoda słów, a to co pokazuje taka "sensacyjna" telewizja to mogą sobie włożyć........ niekoniecznie w bajki.... Ps. Do założyciela wątku: przykro mi i wstyd zarazem, że Jasło kojarzy Ci się z tym co w TV zobaczyłeś......... PS2. Po mojej kolejnej "wycieczce w Polskę" (Jasło-Kielce-Częstochowa) cieszę się, że mieszkam własnie tutaj, w tym "grajdole" bo nie mam obaw czy po zostawieniu samochodu na mieście będę miał do czego wrócić i nie zastanę pustego miejsca po aucie, że nie widzę rozlatujących się chałup, zasyfonych podwórzy (a'la cyganeria), że w lecie niemal przy każdym domu są zadbane przystrzyżone trawniki, ogródki pełne kwiatów, a domy zadbane i czyste. I to by było na tele, jak mawiła Ogórek... Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k Re: Adam Gronkiewicz 12.03.04, 21:32 georghe napisał: > Nie TVN tylko za przeproszeniem gówniana "publiczna". Panowie reżyserzy tego > szamba mieli okazję bywać na obiadkach i nie tylko, w jasielskich lokalach, w > których - tak sie składa - mam kolegów. Pominę ich zachowanie w tychże..... > Państwo z Warsiawy przyjechało na prowincję i wyżyło się za pośrednictwem > bohaterów filmu na mieszkańcach miasta, robiąc z nas chamów, prowincjuszów, > dziuroland pełną gembą, a tymczasem to ONI pokazali jaką to polską szlachtą są. > Szkoda słów, a to co pokazuje taka "sensacyjna" telewizja to mogą sobie > włożyć........ niekoniecznie w bajki.... > > Ps. Do założyciela wątku: przykro mi i wstyd zarazem, że Jasło kojarzy Ci się z > > tym co w TV zobaczyłeś......... > PS2. Po mojej kolejnej "wycieczce w Polskę" (Jasło-Kielce-Częstochowa) cieszę > się, że mieszkam własnie tutaj, w tym "grajdole" bo nie mam obaw czy po > zostawieniu samochodu na mieście będę miał do czego wrócić i nie zastanę > pustego miejsca po aucie, że nie widzę rozlatujących się chałup, zasyfonych > podwórzy (a'la cyganeria), że w lecie niemal przy każdym domu są zadbane > przystrzyżone trawniki, ogródki pełne kwiatów, a domy zadbane i czyste. > I to by było na tele, jak mawiła Ogórek... > Cyt"zasyfonych > podwórzy (a'la cyganeria)" Tabory koło komunalnego :(1-Floriańska 2-.... Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: do Georghe 14.03.04, 10:00 Podpisuję się obiema rekami pod każdym zdaniem, które tu napisałeś. I ja wracając skąś z kraju (a właśnie wróciłam)cieszę się, że mieszkam właśnie TUTAJ.Pewnie, że Jasło to nie raj ale tylko tu się czuję bezpiecznie i tylko tutaj jestem "u siebie". A serial.... szkoda czasu na komentowanie....żenada. Najbardziej zdenerwował mnie odcinek w którym Gronkiewicz z kumplem piją wódkę za jedyną "przekąskę" mając ...piwo.Pod koniec Adam jeszcze się jakoś trzymał ale kumpel bełkotał pijacko........ bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
f.r.a.n.c Re: Adam Gronkiewicz 23.03.04, 07:11 Więc jak widzę Adam Gronkiewicz nie był lubiany w swoim mieście, szkoda. Ja tak naprawde mam gdzieś np. to że jest rudy i farbuje włosy bo to jego sprawa i absolutnie nie rzutuje to negatywnie na mój odbiór, ale wy możecie mieć inne odczucia niż ja ponieważ znaliście go osobiście. I tak upieram się przy fakcie iż był najfajniejszym bohaterem "zielonej karty" i tu gdzie mieszkam wielu ludzi tak uważa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elam37 Re: Adam Gronkiewicz 21.04.04, 09:11 A czy ktoś wie jak sie dalej potoczyły ich losy i czy będą następne odcinki? Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Adam Gronkiewicz 21.04.04, 17:43 elam37 napisała: > A czy ktoś wie jak sie dalej potoczyły ich losy Zapewne czeka ich kariera w iscie amerykanskim stylu: od pucybuta do milionera.... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Adam Gronkiewicz 21.04.04, 17:46 heh,widze po komentarzach ze niewiele stracilam nie ogladajac tej produkcji,wiec nadrabiac brakow nie bede,i tak jestem na bakier z tv bede dalej tkwic w tej blogiej nieswiadomosci:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś