Dodaj do ulubionych

Ale wam dobrze

25.05.04, 18:51
Zazdroszcze wam ze w saczu jestescie , chetnie bym sie przeszedl jagielonska
a potem na piwo pod kasztana siadl :) super
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: Ale wam dobrze 26.05.04, 06:08
      robert no to jest nas dwoje zazdroszczacych!tez jestem daleko od sacza:(tak to
      czasem ludzi wywiewa,a ciebie gdzie wywialo?pozdrawiam i witaj na forum:)
      rozgosc sie i pisz:)zapraszam:)
      • robertfl Re: Ale wam dobrze 26.05.04, 16:38
        USA, florida , tak ze troche daleko ale moze zawitam w lecie
        • ellenai ha ,tak myslalam ze to fl,to o floryde chodzi! 26.05.04, 17:29
          a to fajnie,ze tu jestes!na dlugo?na zawsze?jak ci sie podoba?a jak do sacza
          sie wybierzesz to go pozdrow ode mnie,ja sie do kraju na razie nie wybieram :)
          • robertfl Re: ha ,tak myslalam ze to fl,to o floryde chodzi 26.05.04, 19:02
            dlugo juz dlugo,a czy podoba sie nie ogolnie usa to tylko wielka fasada ,
            preferuje europe, a ty gdzie dokladnie
            • ellenai Re: ha ,tak myslalam ze to fl,to o floryde chodzi 26.05.04, 19:07
              ja mieszkam,dwie godziny drogi od denver w strone nebraski:)))))mnie sie
              podoba,jest ok,staram sie aklimatyzowac tam gdzie jestem.Oczywiscie,czesc mnie
              zostanie zawsze na sadecczyznie ale trzeba sie cieszyc tym co sie ma teraz:)
              Moze uda sie tobie wrocic do Europy jezeli bedziesz tego chcial.Najgorzej
              wlasnie to zyc w zawieszeniu miedzy dwoma krajami:):))))a ty dokladnie z Nowego
              Sacza pochodzisz?
              • robertfl Re: ha ,tak myslalam ze to fl,to o floryde chodzi 26.05.04, 19:13
                tak dokladnie z sacza i wracam do europy na przyszly rok :)
                • ellenai Re: ha ,tak myslalam ze to fl,to o floryde chodzi 26.05.04, 19:18
                  o rany,to super,i juz calkiem na stale wracasz?czesto bywasz w kraju?i jak ci
                  sie podoba, ja strasznie jestem ciekawa twoich uwag:)jejku pisz na forum
                  wiecej,bo napewno masz wiele do powiedzienia:)ja z samego sacza nie
                  jestem,ale "od wysowej",nie wiem czy wiesz mniej wiecej gdzie to jest:) autobus
                  bezposredni zawsze byl z sacza do wysowej:) hej!
                  • robertfl Re: ha ,tak myslalam ze to fl,to o floryde chodzi 26.05.04, 19:21
                    moze lepiej to przeniesiemy na email
                    napisz na pkrol1@yahoo.com
                    zaraz ci odpowiem
                    • ellenai oki juz wyslalam @ze skrzynki gazetowej:)n/t 26.05.04, 19:28

• adam.67 Re: Ale wam dobrze 26.05.04, 11:34
      O tak, żeby tylko było na tyle ciepło, żeby nie zmarznąć i piwa nie zagrzać ;-)
      ogólne pozdrooffka z krakowa
      :-)
      • alpetrus Re: Ale wam dobrze 26.05.04, 15:05
        Yo, Cracow!!! Zastanawiam sie, czy pisze tu na forum ktos, kto mieszka na stale
        w Saczu :-D Kolorado, Krakow, Jaslo, Gorlice, Warszawa. Dam znac jeszcze
        kumplowi, zeby sie wpisal z NYC. Nie jest co prawda z Sacza, ale to najmniej
        wazne :-)
        Papa.
        • ellenai Re: Ale wam dobrze 26.05.04, 16:09
          alpetrus bo to chyba ci co wyjechali szukaja namiastki kontaktu z tym co
          zostawili za soba,stad na regionalnych bywaja ludziska ktorzy powyjezdzali:)
          hehe,a kolege to koniecznie namow na wpis! niech w ogole wiecej pisze,moze sie
          forum bardziej rozkreci:)cmok
        • elp1 prawda, że dobrze :-) 28.05.04, 01:13
          alpetrus napisał:

> Yo, Cracow!!! Zastanawiam sie, czy pisze tu na forum ktos, kto mieszka na
          stale w Saczu :-D Kolorado, Krakow, Jaslo, Gorlice, Warszawa. Dam znac jeszcze
          > kumplowi, zeby sie wpisal z NYC. Nie jest co prawda z Sacza, ale to najmniej
          > wazne :-)
          > Papa.

TAK! Ja piszę z Sącza, jestem tu od mojego zawsze i - nie licząc wycieczek
          i krótszych czy dłuższych - że tak powiem - absencji - jestem tu cały czas
          i dobrze mi z tym.

Pozdrawiam z Sącza :)
          • aleks44 Re: prawda, że dobrze :-) 28.05.04, 01:21
            ja bywalem kilka razy na Rejtana,chyba tak sie nazywala,było tam takie osiedle
            Barskie ?????? a dziewczyna miala na imie Magda
            • ellenai Re: prawda, że dobrze :-) 28.05.04, 03:13
              no widzisz aleks,nie ma jak sadeckie dziewczyny,prawda?:)
              No wlasnie nasza kochana Elp,jest mieszkajaca w saczu!:)ciesze sie ze jest z
              nami i zaglada do nas od czasu do czasu:)pozdrowka elp:)
              • aleks44 Re: prawda, że dobrze :-) 28.05.04, 09:41
                Elp to dziewczyna ???? no tak to bywa,jak sie czyta niedokladnie
                odmienilem sobie Ten Elp,a to powinno byc Ta ,teraz juz bede wiedziel.
                Dziewczyny sa tam super, Magda to blondyna taka byla nascie lat temu,
                jak chodzila do studium policealnego do Gorlic.
                Pozdrawiam Sadeczanki,Sadeczanow tez.
                • ellenai Re: prawda, że dobrze :-) 28.05.04, 16:06
                  tak,elp to dziewczyna:)
                  Nie ma to jak mile wspomnienia!
                  • elp1 hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 28.05.04, 23:46
                    żem nie chodok :-)

Ale wiecie co? Przypomniała mi się taka sądecka przyśpiewka:

W Starem Soncu w mieście
                    siedziołem w hareszcie
                    za jakom przycynom
                    za ładnom dziewczynom
                    Hej! ho! kuraś pajtaś!

No, to tak - jak by co - ku przestrodze :)
                    • ellenai Re: hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 29.05.04, 01:17
                      elp,pieknie napisalas, i jeszcze podparlas to taka przyspiewka!!!!!!!!kocham
                      to!:)))))
                      • aleks44 Re: hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 29.05.04, 16:49
                        to ładnie im wyszło hi hi
                        a co tego aresztu ,to lepiej go z daleka omijac !!!!!
                        to tak za byle co zamykają ????
                        • ellenai Re: hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 29.05.04, 21:27
                          hehe aleks ,nie zamykaja zwykle bez powodu!chociaz w zasadzie wiekszosc
                          skazanych to twierdzi ze siedzi za niewinnosc heheh
                          • aleks44 Re: hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 29.05.04, 21:51
                            to na pewno wina obowiazujacego u nas prawa karnego
                        • elp1 Re: hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 29.05.04, 22:02
                          aleks44 napisał:

> to ładnie im wyszło hi hi

nie wiem czy ładnie, ale wiem, że dziopa jestem ;)

> a co tego aresztu ,to lepiej go z daleka omijac !!!!!
                          hihihi :)

> to tak za byle co zamykają ????

Jak za BYLE CO?

"za ładnom dziewczynom"

to za byle co?
                          • ellenai Re: hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 29.05.04, 22:21
                            uwielbiam okreslenie dziopa,nieodmiennie kojarzy mi sie z domem rodzinnym,bo
                            tylko w taki sposob do mnie sie brat zwracal!
                            i faktycznie elp,to NIE jest byle co!:)cmok
                            • aleks44 Re: hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 29.05.04, 23:05
                              mam kolege ktory jest z Kleczan tam byl jakis duzy kamieniolom i on tez uzywal
                              takich zwrotow dziopy, chodoki itd.
                              • elp1 Sądeckie chodoki 29.05.04, 23:36
                                Sądeckie chodoki
                                kozcie sobie zagrać
                                Ino se nie dejcie
                                cupryny potargać

Bo wasa cupryna
                                nie lada nie lada
                                coby ją targała
                                byle jako dziada

hihihi :)))
                                • ellenai elp,skad to wzielas? n/t 30.05.04, 00:54

• elp1 z głowy! 30.05.04, 23:01
                                    a w głowie się wzięło z zasłyszenia.
                                    Ech, ta moja głowa to jak składzik witajciewszystkorazemcopotrzainiepotrza :-)
                                    • ellenai Re: z głowy! 30.05.04, 23:03
                                      twoja glowa to intersujacy skladzik roznych bardzo ciekawych mysli!oj bardzo
                                      mnie ona frapuje!
                                      • elp1 Dziękuję :-) 30.05.04, 23:08
                                        Miło mi bardzo, choc przyznam Ci się, że - gdyby to tylko było mozliwe -
                                        conajmniej połowe wyrzuciłabym bez najmniejszego żalu a z radością wielką.
                                        • aleks44 Re: Dziękuję :-) 30.05.04, 23:15
                                          mowisz o pamieci,daj porzadkuj dysk i bedzie ok. hi hi hi
                                          • ellenai Re: Dziękuję :-) 30.05.04, 23:17
                                            ufffffffffff,zeby to takie proste bylo z tym porzadkowaniem pamieci ehheh
                                            • aleks44 Re: Dziękuję :-) 30.05.04, 23:21
                                              masz racje ,tyle ze to co czlowiek chcialby zapomniec pozostaje w pamieci na
                                              dlugo ,najczesciej sa to przykre dla nas wspomnienia.
                                              • ellenai mnie zastanawia 30.05.04, 23:25
                                                wlasnie,zawsze zastanawia mnie,czemu czlowiek ma tendencje do rozpamietywania
                                                tego co go boli,straszliwie to destrkukcyjne jest!
                                                • aleks44 Re: mnie zastanawia 30.05.04, 23:35
                                                  tak to prawda ,bo to zalezy jak bardzo boli tak gleboko tkwi w naszej
                                                  swiadomosci i przywraca wspomnienia,to faktycznie destrukcyjne,ale z czasem
                                                  mija,ale bardzo bardzo powoli.
                                                  • ellenai Re: mnie zastanawia 30.05.04, 23:37
                                                    zawsze potrzeba czasu zeby z czegos sie uleczyc z czyms sie pogodzic:)tak to
                                                    juz jest:)
                              • ellenai Re: hihihi tak tatuśkowi i mamuśce wyszło 30.05.04, 00:52
                                o,a kleczany to w strone gorlic, widac te chodoki i dziopy sie
                                rozprzestrzenily! moj ojcec byl wlasciwie"od sacza"wiec stad u nas te dziopy w
                                domu sie wziely:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka