m.a.r.y.s.i.a 24.03.02, 18:35 No jak tam ?? Okna pomyte ?? Dywany potrzepane ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georghe Re: Wielki Tydzień 25.03.02, 14:33 Marysiu, a nie za wcześnie na trzepanie dywanów ? Może jeszcze poczekajmy tak ze dwa-trzy dni to się wytrzepie na świerzutkiej, dwudziestocentymetrowej warstwie śniegu..... Dywanik będzie jak nowy...... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Wielki Tydzień 25.03.02, 19:59 Od samego myślenia o myciu okien robi mi się zimno. Jeśli pogoda się nie zmieni to sobie odpuszę. Mieszkam stosunkowo wysoko i z dołu nie widać, że są brudne :-) Za to z niecierpliwością czekam na malowanie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Wielki Tydzień 25.03.02, 20:04 Shadok, a czym malujesz ? Farby czy skrobanie po uprzednim gotowaniu jajek w łupach z cebuli ? Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Wielki Tydzień 25.03.02, 21:40 Jajka oczywiście gotuję w cebuli, a także w czerwonych burakach. Też się ładnie barwią. Potem preferuję drapanie. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Wielki Tydzień 25.03.02, 22:01 Pamiętam, że dawniej drapało się żyletką, albo wypalało kwasem. Skąd tu teraz w domu żyletkę wziąć? Wszędzie Machy3 albo Wilkinsony...... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Wielki Tydzień 25.03.02, 22:11 Przesadzasz. W każdym kiosku dostaniesz żyletki. A swoją drogą, to ciekawe jak by się drapało machem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: Wielki Tydzień 26.03.02, 16:44 Widzę, ze koledzy ambitnie podchodzą do sprawy.Ja to idę na łatwiznę i barwię jajka farbkami do jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Wielki Tydzień 26.03.02, 18:34 To dlaczego w takim razie nie wybrałaś specjalnych naklejek? Przecież to jeszcze prostsze rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Wielki Tydzień 26.03.02, 21:34 Jednak dla osób idących na łatwiznę są idealnym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Wielki Tydzień 27.03.02, 09:09 m.a.r.y.s.i.a napisał(a): > Widzę, ze koledzy ambitnie podchodzą do sprawy.Ja to idę na łatwiznę i barwię > jajka farbkami do jaj. Ty idziesz na łatwiznę ? hihihi.... Ja kupuję gotowe pomalowane jaja w sklepie !! Do koszyka - co najwyżej - pójdzie ze dwa takie gołe ugotowane, niemalowane. Odpowiedz Link Zgłoś