Dodaj do ulubionych

Św. Barbary

25.01.05, 09:37
Witam bardzo serdecznie po raz pierwszy na Waszym forum :-) Od kilku miesiecy
jestem nowym mieszkancem Wieliczki - tyle tytulem wstepu :) Na naszym
zamknietym forum internetowym (dostepne w naszej osiedlowej sieci lokalnej)
juz od jakiegos czasu rozgorzala dyskusja na temat naszej nieszczesnej drogi
osiedlowej, dlatego tez postanowilem zerknac takze tutaj. Zerknac i zasiegnac
Waszych informacji. Dowiedzialem sie (mam nadzieje ze to tylko plotki) ze plan
wydatkow na nowe "szlaki komunikacyjne" w Wieliczce nie przewiduje w tym roku
modernizacji jedynej drogi dojazdowej do mojego osiedla - ul Sw. Barbary.
Niestety po kilkumiesiecznym jezdrzeniu na trasie Kosciuszki - Barbary - moj
dom (powinienem raczej napisac Dakar - Paryz - Dakar) zawieszenie mojego auta
nadaje sie do wymiany nie wspominajac o amortyzatorach (az dziw bierze ze
jeszcze sie kupy trzymaja). I tu mam pytanie do Was drodzy forumowicze. Czy
wie ktos moze czy rzeczywiscie miasto w tym roku ma zamiar olac modernizacje
w/w ulicy ( trudno nazwac to cos ulica),czy raczej drogi gruntowej? Czy ma
ktos jakis pomysl w jaki sposob mozna interweniowac w Urzedzie Miasta aby
pomoc naszym biednym samochodom i jednoczesnie starganym nerwom? Bede
niezmiernie wdzieczny za sugestie/propozycje/informacje/ roznego rodzaju
wypociny (niepotrzebne skreslic) zawarte w tym watku.

Serdecznie pozdrawiam
Czubek
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Św. Barbary 25.01.05, 21:04
      to jest ogromny problem, bo o dziurach w drodze możemy mówić wszędzie, ten
      problem istnieje zawsze, ale o naprawie będzie mi cięzko.
      Znam takie jedno wyjście - zauważyłam , ze tam gdzie mieszkają radni i
      samorządowcy tam zawsze robią drogę i to pierwszej klasy. Wybory sie zbliżaja i
      masz dużą szansę aby się zebrać w sąsiedztwie i sie wybrać :)
      powidzenia

W ten sposób w mojej okolicy sa piekne drózki na uboczach, by radna z pieskiem
      miała wygodę miłego spacerku.
      • dunajec1 Re: Św. Barbary 25.01.05, 22:42
        No wlasnie, masz racje Rita, ja nie potrafie nic na ten temat powiedziec,a co
        dopiero poradzic.
      • czoobek Re: Św. Barbary 26.01.05, 00:07
        Dziekuje za odpowiedz w tym watku :) Rita masz absolutna racje. Niestety smutne
        to ale prawdziwe. Pomysl z wyborami nie jest taki zly :))) Ech poki co pozostaje
        udac sie po raz kolejny do mechanika i naprawic wahacze...

Pozdrawiam

Czubek
        --
        • rita100 Re: Św. Barbary 27.01.05, 16:02
          lepiej zostaw ten samochód w garażu, przeciez widzisz co się dzieje ;)))
          warunki sniegowe, a o pługu chyba tam nie ma co marzyć :)
          • dunajec1 Re: Św. Barbary 27.01.05, 21:47
            Ja tam zawsze w zimie woze ze soba lopate,hehe.
            • rita100 Re: Św. Barbary 28.01.05, 10:56
              a ja bardziej licze na przypadkowych przechodniów, zawsze są w stanie popchać
              człowieka ;)
              • dunajec1 Re: Św. Barbary 28.01.05, 22:18
                Nie gadaj,popchac czlowieka?Czemu nie,ale ja to lubie tylko plec zenska.Hihi
          • czoobek Re: Św. Barbary 28.01.05, 20:24
            Hehe niestety taka opcja odpada zwazywszy ze do pracy wyjezdrzam po 5-tej :))
            Wezme Twoja sugestie pod uwage w lecie :PP
            • rita100 Re: Św. Barbary 29.01.05, 21:06
              uuuuuuuuu o 5 rano ciężko o czlowieka do pchania
              Ale musze wam powiedzieć , że na moim skrzyżowaniu znajduje się taki pijaczek,
              ktory tylko czeka na śnieg i jak auto nie może wyjechać to za naleweczkę pcha
              auto - to taki etatowy - pijaczek bizmesmen :)
              • czoobek Re: Św. Barbary 31.01.05, 07:55
                Masz na goscia jakis namiar? :))))))) Komorka, e-mail, adres (z ewentualnym
                wskazaniem na okreslony most?)
                • rita100 Re: Św. Barbary 31.01.05, 22:49
                  nie wierzę , byś w Wielicze nie znalazł typowego pijaczka, takiego , który pije
                  taniutkie wina :)
                  mam pomysł - napisz ogłoszenie na bocznej szybie - sami sie zlecą :)
                  Może nawet znajdziesz więcej chętnych to stawkę obniżysz :)
                  • dunajec1 Re: Św. Barbary 01.02.05, 01:27
                    Dobra rada ,im wiecej tym taniej wynosi.
                    • rita100 Re: Św. Barbary 03.02.05, 22:25
                      tylko cos do odśnieżania ich brak - za duży ruch w interesie mają. Tyle śniegu.
                      Ciekawe jak sobie radzą wszyscy, plugów nie ma i chętnych do odśnieżania brak.
                      A taki interes.
                      Można by powiedziec , pieniądze leżą na ulicy tylko je odśniezyć ;)))
    • krakus111 UMiG Wieliczka 05.02.05, 22:40
      Proponuje wejsc na portal UMiG Wieliczka , maja adres mailowy/
      www.wieliczka.iap.pl/ i to co was boli sprzedac tym co decyduja.
      Ta ulica chyba nalezy do osiedla Krzyszkowice i tam jest przewodniczacy rady
      osiedla Jozef Swietlik, ma swoje dyzury na ktore nikt nie przychodzi /a on ma
      swiety spokoj/.
      W jednosci sila!!!!!
      • rita100 Re: UMiG Wieliczka 08.02.05, 20:43
        świetna stronka
        nie widze tam zdjęć
        jak przyjedzie kgeorge, pewnie wiecej cos powie
        jest częsciej w Wieliczce
    • inter2000 Re: Św. Barbary 16.02.05, 10:18
      witaj, na Ul, Św. Barbary czyli tzw. osiedle Biedna Rodzina to powinienes mieć
      luzik ( gdyby nie marko0 bo ta inwestycja obiecała nawierzchnie na drodze
      dojazdowej, a co sie tyczy tego co tu pisza to akurat Biedna rodzina jest
      najlepiej ustawionym politycznie miejscem w Wiliczce, mieszka tam szef jednej z
      najwiekszych partii w Polsce i szef klubu radnych wielickich, i gdyby nie makro
      to .. ech szkoda mówic
      • czoobek Re: Św. Barbary 16.02.05, 11:07
        CZolem! :-)

Ciekawy jestem skad taka szalowa nazwa osiedla :)) Osiedle Biedna Rodzina, nono
        niezłe :))

A tak serio - wizja makro czy innego mikro troche mnie przeraza...
    • bebea1 Re: Św. Barbary 27.02.05, 22:14
      Witam:))
      Niestety problem chyba niełatwy.. nie mam wiesci z pierwszej ręki ale podobno
      mieszka tam więcej niż jeden radny.. i hm.. jak to zazwyczaj bywa..radni nie
      mogą sie pogodzić.. w związku z czym cierpią wszyscy.. i światełka w tunelu
      brak:(( oni pewnie służbowymi autami jeżdżą wiec co im tam?:((
      pozdrawiam
      Bebea
      • marcin1507 Re: Św. Barbary 10.07.05, 17:59
        A jak teraz się żyje na Św. Barbary ? Czy są jakieś problemy bo jest coraz
        więcej mieszkań do odsprzedania ? o co chodzi ?

• czoobek Re: Św. Barbary 14.07.05, 09:15
          Bez zmian.. Droga jaka byla tak jest i pewnie dlugo taka bedzie... Coz zrobic.
          Ale co do tych mieszkan to nawet nie wiedzialem ze sa jakies do opchniecia...
    • corecki Re: Św. Barbary 19.07.05, 13:03
      Pan Radny z ul. Kingi załatwił sobie drogę z pięknymi chodnikami. To się nazywa
      dbanie o własne interesy. Jak pisałam pismo do Urzędu w tej sprawie to mnie
      zbyli że nie przewidują takiej inwestycji w planach budżetowych na 2005 i 2006
      r.
      Agnieszka
      • staszek444 Re: Św. Barbary 31.07.05, 08:47
        Ta "ulica" jest fatalna , a jeszcze wielu kierowców wznosi tumany kurzu jadąc
        zbyt szybko, widząc przecież że to nie miejsce na wyścigi.Apel do mieszkańców i
        ich gości: maksymalnie 20 km/godz bo sie podusimy w tej mieszance upału i kurzu.
        • staszek444 Notatka w Dziennniku Polskim 18.09.05, 11:16
          Sytuacja na ulicy Sw.Barbary zostala opisana w dzienniku z dnia 14.09.2005-
          zobaczymy jak ta krytyka wpłynie na jej poprawę.W każdym razie tak trzeba.
          • czoobek Re: Notatka w Dziennniku Polskim 21.09.05, 10:58
            Kurcze polowalem na ta notatke ale niestety przegapilem. Ma ktos jakis
            przedruk/skan/wersje internetowa dziennika (bo archiwum jest platne chyba)?
            Bylbym przeogromnie wdzieczny! Jesli jednak nie - prosilbym o krotkie
            streszczenie bo jestem niezmiernie ciekawy jakie argumenty mieszkancow zostaly
            poruszone we wspomnianej notce. Chcialbym je skonfrontowac z tymi z rozmowy z
            Panią redaktor z DzP.

Z gory piekne dzieki!
            • staszek444 Nowa notatka w Dziennniku Polskim 01.04.06, 23:15
              W dzisiejszym Dzienniku jest informacja ze w tym miesiacu Rada Miasta zajmie
              sie sprawa nawierzchni ul.Sw.Barbary.Wzywam do pelnej mobilizacji - dobrze by
              bylo wziac udzial w tym posiedzeniu , kazdy ma prawo do uczestnictwa jako
              obserwator.
              • czoobek Re: Nowa notatka w Dziennniku Polskim 03.04.06, 15:55
                Staszku a czy jest gdzies plan posiedzen Rady, bo jesli tylko bede znal termin -
                zrobie wszystko zeby byc. To jak wyglada teraz Barbary to po prostu dramat. Az
                dziw bierze ze zyjemy w XXI wieku, chociaz nawierzchnia tej drogi mowi cos
                zupelnie innego.
                • staszek444 Re: Nowa notatka w Dziennniku Polskim 08.04.06, 18:09
                  Rozkladu posiedzen rady miasta niestety nie znam , ale moznaby sie
                  dowiedziec.Sprawa ulicy Barbary wrocila przy okazji wygospodarowania nadwyzki
                  budzetowej , za ta kwote postanowiono wyremontowac nawierzchnie drog w kilku
                  okolicznych wioskach gminy Wieliczka - gdzie podobno jest jeszcze gorzej niz na
                  ulicy nieszczesnej patronki sw.Barbary.
              • czoobek Re: Nowa notatka w Dziennniku Polskim 11.04.06, 23:46
                staszek444 napisał:

> W dzisiejszym Dzienniku jest informacja ze w tym miesiacu Rada Miasta zajmie
                > sie sprawa nawierzchni ul.Sw.Barbary.Wzywam do pelnej mobilizacji - dobrze by
                > bylo wziac udzial w tym posiedzeniu , kazdy ma prawo do uczestnictwa jako
                > obserwator.

Mam juz termin posiedzenia:
                www.wieliczka.gmina.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=49250&PHPSESSID=0de18ac80658e742f837a9db7e56ae8b
                • staszek444 Wesołych Swiat i bogatego zająca!!!! 16.04.06, 07:58
                  Zwłaszcza wszystkim mieszkańcom ulic Sw.Barbary , Kingi - ale i innym
                  Wieliczanom
                  • izabellekk Re: Wesołych Swiat i bogatego zająca!!!! 21.04.06, 20:54
                    ale na Barbary czy Solnej podobno macie personę pana Kotlinowskiego z Ligi
                    polskich rodzin - nie pomoże ????

Może porozmawiajcie z tym panem
                    • corecki Re: Wesołych Swiat i bogatego zająca!!!! 26.04.06, 12:30
                      Niestety nie pomoże innym - na Solnej postarał sie o chodniki i drogę
                      asfaltową - EGOISTA.
                      • izabellekk Re: Wesołych Swiat i bogatego zająca!!!! 27.04.06, 13:28
                        Czyli wychodzi z domeczku idzie tymi chodniczkami z kostki moze trochę
                        asfaltem i potem helikopterem nad dziurami przelatuje ??
                        Ja też tak chcę ......
                        • corecki Re: Wesołych Swiat i bogatego zająca!!!! 28.04.06, 09:42
                          Chyba właśnie tak robi !
    • czoobek Re: Św. Barbary 08.05.06, 13:50
      Uwaga!
      Kolosalny postep! Pragne poinformowac forumowiczow ze rozpoczelo sie sezonowe
      nawozenie piachu na Barbare.
      Pomijam fakt ze za tydzien dziury znow wyjda jak pryszcze na nosie.
      Lepsze to jednak niz nic, na tydzien pelen haj lajf dla naszych aut! :-)
      • staszek444 Re: Św. Barbary 08.05.06, 21:54
        Problem tylko w tym ze : po pierwsze jak piszesz naprawa wystarczy na tydzień ,
        dwa a po drugie kurzy sie teraz niemiłosiernie bo ludzie jezdza szybciej niz
        zwykle " no bo przecież jest równo"
        Przy okazji apel: trzymajmy sie tych 20 km/godz żeby nie wzbijać tumanów kurzu
        pod niebiosa, przecież wszyscy to wdychamy chcąc nie chcąc.
        Na tej sesji Rady Miasta 18.04 nic o drodze sie nie mówilo , tylko o budowie
        stacji telefonii komorkowej na pagorku kolo Domów Polskich /są takie plany/
        • czoobek Re: Św. Barbary 09.05.06, 14:04
          staszek444 napisał:

> Na tej sesji Rady Miasta 18.04 nic o drodze sie nie mówilo , tylko o budowie
          > stacji telefonii komorkowej na pagorku kolo Domów Polskich /są takie plany/

A w ktorym dokladnie miejscu staszku?

Co do tumanow kurzu to na prawde lekkie przegiecie, jadac czasem za "rajdowcami"
          na Barbary czuje sie kurde jak na rajdzie camel trophy albo marlboro adventure
          na pustyni mohave. Koszmar pomieszany z debilizmem kierowcow.
          • izabellekk Re: Św. Barbary 09.05.06, 22:05
            a idac z dzieckiem na spacer to chyba będę mu maskę do wózka zabierać.
            Na szczęscie tam nie mieszkam, ale mam znajomych.
            Okna to chyba myjecie raz na tydzień....co sobota czyścioszki mają zajęcie.

Widziałam te kupki piachu w dziurach, a co będzie po deszczu ??
            Pewnie jakiś patent urząd ma na utwardzanie i łatanie nawierzchni cha cha cha
            • staszek444 Coś drgnęło!! 19.05.06, 21:29
              Jest przetarg publiczny na projekt przebudowy ulicy , podobna roboty rozpoczna
              sie w przyszlym roku.
              Podobno byla notatka we wczorajszym Dzienniku/18.05/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka