Dodaj do ulubionych

smierc rybek!

09.12.04, 19:58
moich osobistych,ozdobnych akwariowych rybek! rano plywaly ,mialy sie dobrze
a po pracy czort ich wzial,o tak nagle!zupelnie bez powodu!
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr zleeeeeee!
Obserwuj wątek
    • ellenai ej piszcie,nie bojcie sie 09.12.04, 22:11
      te zdychajace rybki to niezarazliwe!
      • aleks44 Re: ej piszcie,nie bojcie sie 09.12.04, 23:17
        to wina kotow,ktore chodzily obok akwarium,rybki je zobaczyly i atak serca
        wywal koty z domu,kup psa
        • ellenai Re: ej piszcie,nie bojcie sie 10.12.04, 03:30
          nie mam ani kota ani psa,ani zadnego zyjacego zwierzecia poza rybkami ktore juz
          zdechly!
          • aleks44 Re: ej piszcie,nie bojcie sie 10.12.04, 09:56
            moze ja sobie tez akwarium zaloze,mialem kilka lat temu,sprzet mam tylko
            rybki,roslinki i woda i do boju,tylko problem z tym ,ze gdzie ja go postawie.
            Druga sprawa to,ze do rybek mozna mowic godzinami i zadna nie pomerda ogonem,
            nie zaszczeka na przywitanie
            • mazzi52 Re: ej piszcie,nie bojcie sie 10.12.04, 10:20
              Witam wszystkich! Bardzo zal rybek!!! Tez kiedys mialam /czytaj corka je
              miala/,ale wole psa...wlasnie dlatego,ze zamerda ogonkiem,bywa natretny ale i
              mily czasem.Biegne dzisiaj po prezenty pod choinke...najwyzszy czas.W koncu
              ktos musi to zrobic,niezbyt lubie wedrowki po sklepach...Zyczcie mi trafnie
              wydanych pieniedzy :)))
              Pozdrawiam
              • ellenai mazzi to ja tez zakupy nie mam 10.12.04, 15:40
                do konca zrobione,jutro znowu wyprawa do cheyenne,na zakupy!kurcze co tydzien
                tam jezdzimy,najpierw na rozpoznanie terenu,pozniej juz na samo wydawanie
                kasy.Mazzi to zycze dobrze wydanej forsy,a rybki,no coz!kupie nowe! moze nie
                zdechna cholery!wole jednak rybki od psa!:(
                • aleks44 Re: mazzi to ja tez zakupy nie mam 10.12.04, 22:50
                  no tak,z rybami nie chodzi sie na spacery hehe
                  • ellenai Re: mazzi to ja tez zakupy nie mam 12.12.04, 20:40
                    e tam ide kupic dzis nowe rybki!
                  • elp1 Aleks a niby to dlaczego nie można z rybką 13.12.04, 18:57
                    na spacer pójść?

aleks44 napisał:

> no tak,z rybami nie chodzi sie na spacery hehe

Co to komu wadzi, kto z kim/czym na spacer chodzi?
                    A z taką rybką to przynajmniej pomilczeć można bez wyrzutów sumienia ehehehe ;-)
                    • aleks44 Re: Aleks a niby to dlaczego nie można z rybką 13.12.04, 19:11
                      wlasciwie to Masz racje,tylko jak pojsc na spacer trzymajac sloik z rybka
                      sam nie wiem jak bym zareagowal na taki widok,chyba usmiechem
                      • elp1 a więc fajnie bo śmiech to zdrowie! 13.12.04, 19:21
                        Hodowcy rybek! Popatrzcie sami ile radości byście ludziom dali chodząc na
                        spacer z rybkami ehehehe :-)))))

A widok kota na smyczy prowadzącego pana na spacer! To dopiero jest widok
                        śliczny.
                        Do piesków to już przyzwyczajeni jesteśmy a zwłaszcza gdy bez kagańca 80 czy
                        więcej kilo lezie chodnikiem to strach bierze mijać się czy wyprzedzać, no a
                        kot, albo rybki - całkiem inne wrażenia - nieprawdaż?
                        • aleks44 Re: a więc fajnie bo śmiech to zdrowie! 13.12.04, 19:29
                          a moze rybka w kagancu,bo jak np.pirania to ja juz wole wielkiego psa
                          • ellenai Re: a więc fajnie bo śmiech to zdrowie! 13.12.04, 22:10
                            eeeeeeee ja lubie na spacery sama chodzic!
    • magosiaa Re: smierc rybek! 11.12.04, 19:20
      Ja też miałam miesiąc temu taką żałobną okoliczność. Moje rybki nie
      przetrzymały cyklinowania i lakierowania parkietu. To bardzo duże akwarium i
      trudno było je przenieść. Panowie od cyklinowania zapewnili, że nic im się nie
      stanie, a wyszło jak zwykle niestety :((( Gdybyśmy wiedzieli to same rybki
      przetrzymalibyśmy w jakimś garze, a tak ..... zakupy nowych nas czekają.
      • aleks44 Re: smierc rybek! 11.12.04, 19:58
        to przykre Malgosiu,ale tak bywa przy remontach,widocznie zapach lakieru byl
        przez filtry w tloczony razem z powietrzem i padly.Nie martw sie kupicie nowe
        ladniejsze i mniejsze,tyle,ze to drogi interes
        • ellenai Re: smierc rybek! 12.12.04, 20:41
          o rany,wspolczuje takiej straty!,u mnie bylo tylko pare rybek w malym tanku a i
          tak mi szkoda, wyczyscilam juz wszystko,od nowa bede te rybki hodowac,dzis ide
          kupic nowe!cmok
          • aleks44 Re: smierc rybek! 12.12.04, 22:19
            jak kupisz sztuczne to nie padna ,a ladnie tez moga wygladac,ja roslinki mialem
            sztuczne he he
            • elp1 nawet nie mów! 13.12.04, 18:54
              sztuczne rybki, sztuczne rośliny, sztuczny świat i radość też sztuczna.
              Ja tam wolę żywe, prawdziwe choćby niby to mniej urodziwe i z pewnością mniej
              wygodne i droższe bo jeść woła choć bezgłośnie ale ja opowiadam się za
              prawdziwością. Rybek także ;-)
              • ellenai Re: nawet nie mów! 13.12.04, 22:19
                no wlasnie,wystarczy ze mam sztuczna choinke! cmok
                • aleks44 Re: nawet nie mów! 13.12.04, 23:14
                  eeee tam ,jakie Masz spacery,u nas to sa spacery, piekne lasy sosnowe i jodlowe
                  pachnace zywica,laki pelne wrzosow iiii zmije sa hehe ,a u Was plaga
                  grzechotnikow pelzajaca miedzy kaktusami,nawet wrzosy nie rosna tylko sucha
                  trawa he he
                  chyba mnie zabijesz hihihi
                  • ellenai Re: nawet nie mów! 14.12.04, 04:38
                    nie zabije,bo prawde powiadasz czlowieku,drzewa tu nie uswiadczy,a jak co
                    pachnie to sa kupy krowie z pobliskiego feedlotu!
                    • aleks44 Re: nawet nie mów! 14.12.04, 17:50
                      prawde powiadasz hehehe
                      ale ja widzialem kiedys piekne kaktuy obsypane kwiatami,czy te Wasze tez
                      kwitna,czy tylko pojedyncze odmiany
                      • ellenai Re: nawet nie mów! 14.12.04, 19:10
                        te nasze kwitna na rozowo i zolto na wiosne w maju cmok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka