Dodaj do ulubionych

AMERYKAŃSKIE AUTA

17.06.02, 07:23
Piotrek rzeknij mi czy u ciebie częsci do samochodów też są tak pioruńsko
drogie!!! auta from usa są super do jazdy mają dobre osiągi nie kradną ich
(przynajmniej mnie)ale jak coś walnie to myśle czasami czy nie lepsza jakaś
polsko włoska skorupka ,myśle tak krótko bo jak szok popopłaceniowy minie znowu
cieszy przyjemność z jazdy,może to snobizm ale cieszy również myśl że po tej
stronie wisły jest jedno takie auto,od lat młodzieńczych nie pociągał mnie
owczy pęd,wiec Piotrek jak z tymi cenami w relacji do tego ile da sie w
miesiacu wyciągnąc kasy na czysto
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: AMERYKAŃSKIE AUTA IP: 207.30.78.* 17.06.02, 14:15
      Hi. Ciekawy temat. Ostatnio firma naprawiała samochód którym się bujam tj. Ford
      Windstar u tutejszego dealera. W grę wchodziła wymiana końcówki przegubu drążka
      kierowniczego, jakiś wyciek w silniku i hamulce. Sorry nie pamiętam dokładnie
      bo było to w styczniu, pamiętam za to cenę tj. ok.1000USD za naprawę. Potem
      trzeba było jeszcze ustawić zbieżność kół przednich za jakieś 40USD.
      To taki przykład z życia, tutaj może znalazłoby się taniej u mechaników, ale
      nie sądzę żeby to było wiele drożej niż w warszawskiej ASO.
      A tak ogólnie to ceny samochodów używanych w dużo lepszym stanie niż używane
      padalce w Polsce są sporo niższe, i zdaje się b.rzadko można tu kupić kradziony.

Czy Twoja ciekawość została zaspokojona?
      • Gość: kate Re: AMERYKAŃSKIE AUTA IP: *.dyn.optonline.net 18.06.02, 00:06
        Chyba Ci sie Piotrze Odbieglo od Tematu.....chlopak pyta jakie sa ceny aut, i
        ile kasy zarabiasz......zeby bylo Cie stac na samochod......

Widzisz tutaj jest system nagminny kupowania na raty jak podobno jest juz w
        Polsce,z tym ze roznica polega na tym ze jesli posiadasz dobra historie
        kredytowa samochod kupisz taniej i bez dodatkowych kosztow + to ze jest on z
        pelnym wyposazeniam nic nie placisz dodatkowo jak CD czasami nawrt telewizor
        video lub ostatnio DVD player........koszt samochodu w stanach jest bardzo
        dostepny a ceny konkurencyjne i tez ogolnie dostepne.....a co do ostatniej
        czesci Twojego Pytania to ludzie zarabiaja tu roznie ....bardzo roznie,Piotr
        moze kupic np.samochod nowy za rok czasu, a ja np. za miesiac (naprawde ludzie
        tu zarobiaja bardzo roznie np.ludzie z wyksztalceniem amerykanskim czasami moga
        zarabiac gorzej od kogos kto prowadzi prywatny bissnes)

jak masz pytania to dawaj .......

PS
        Piotrze jak ty byles minisrantem u Franciszkanow to sie znamy na Bank
        :O)
        • jepat Re: AMERYKAŃSKIE AUTA 18.06.02, 06:30
          Prawde powiedziawszy nie interesują mnie wasze zarobki,wole pilnować
          swoich.Bardzo ciekawa była uwaga Piotrka z naprawą auta,jednak wycieg z silnika
          to mogłabyć poważna awaria więc i trzeba było zapłacić,może w usa to nie zadużo
          ale w rp może wstrząsnąć budżetem taki niespodziewany wydatek.Wiem skąd-inąd że
          Kate też ma ciekawy wózek,mustangi to wspaniałe auta a te ich pojemności
          silnika to coś pięknego.Tak troche na boku to wam powiem że mój kuzyn nie
          chciał pracować w polsce za 1500 zł i wyjechał z żoną do usa jest tam ok.1,5
          roku i kupił sobie nowego (NEW) picapa,dla mnie to szczyt głupoty z czego on go
          teraz odda i nie mówcie mi że są takie zarobki skoro on jest na jednym z
          niższych szczebli w tym kraju.
        • Gość: Piotrek Re: AMERYKAŃSKIE AUTA IP: 207.30.78.* 18.06.02, 14:12
          Nie wiem czy odbiegłem od tematu ale odpisałem na pytanie z pierwszej linijki:

> Piotrek rzeknij mi czy u ciebie częsci do samochodów też są tak pioruńsko
          drogie!!!

O ile ja rozumiem chodzi o ceny części tak jak odpisałem, chyba że stanę na
          głowie i odczytam jako pytanie o ceny gotowych wózków
        • Gość: Piotrek Re: AMERYKAŃSKIE AUTA IP: 207.30.78.* 18.06.02, 14:55
          Gość portalu: kate napisał(a):

> Piotrze jak ty byles minisrantem u Franciszkanow to sie znamy na Bank
          > :O)

Wydaje się że znam większość forumowiczów, a przynajmniej znam z widzenia. Za
          wczesnego młodu byłem aktywny towarzysko ;-)

:(O)
    • Gość: kate Re: AMERYKAŃSKIE AUTA IP: *.dyn.optonline.net 18.06.02, 16:52
      Masz racje czesci sa tu tez niezbyt tanie ja w czoraj wymienialam 4 opony i
      kosztowalo mnie to 450 $+ potem zmiana oleju 10$ balans opon z ustawieniem 45$
      i jakies tam jeszcze pierdolki wyszlam z kwitem na 550$

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka