kropunia 04.06.05, 22:51 czy moze cos ktos na ten temat slyszal?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inny.obserwator Re: Dni Jasla 04.06.05, 23:59 Podobno 10-12 czerwca. Podobno na rynku, a "gwiazdą" będzie zespół Dżem. Podobno dzień, czyli 13 VI dni patrona miasta. Ale plakatów jeszcze nie widziałem. Tak się tylko mówi na mieście =] Mi się najbardziej podobała parę lat temu ta impreza zorganizowana z okazji 100 lecia raifnerii Jedlicze. A szczególnie tamten koncert Bajmu. Parę lat później Bajm przyjechał na Dni Jasła, na rynek, ale to już nie było to samo. Nie to nagłośnienie i atmosfera... Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Dni Jasla 05.06.05, 00:00 Tam zgubiłem wyraz "wcześnie"... Miało być "Podobno dzień wcześniej..." =] Odpowiedz Link Zgłoś
artur1961 Re: Dni Jasla 05.06.05, 15:15 inny.obserwator napisał: > Podobno 10-12 czerwca. Podobno na rynku, a "gwiazdą" będzie zespół Dżem. > Podobno dzień, czyli 13 VI dni patrona miasta. Ale plakatów jeszcze nie > widziałem. Tak się tylko mówi na mieście =] > > Mi się najbardziej podobała parę lat temu ta impreza zorganizowana z okazji 100 > > lecia raifnerii Jedlicze. A szczególnie tamten koncert Bajmu. Parę lat później > Bajm przyjechał na Dni Jasła, na rynek, ale to już nie było to samo. Nie to > nagłośnienie i atmosfera... trzeba trochę poszukać i poczytać.... www.wtm.gimsat.com.pl/BIUL/index.php?wiersz=355 Biuletyn 2005-05-31.txt Od 10 do 13 czerwca br. odbywać będą się Dni Jasła 2005. Program obchodów: 10 czerwca (piątek) godz. 17.00 "Czary Mary" z Nowym Stylem (program dla dzieci) godz. 20.00 "DŻEM" - gwiazda wieczoru 11 czerwca (sobota) godz. 10.00 Jarmark Kół Gospodyń Wiejskich godz. 14.00 "Na Ludową Nutę" (prezentacja ludowych zespołów artystycznych) godz. 18.00 Artyści z Truskawca - Ukraina (wokalistka Zoriana Petrus, zespół folkowo-popowy "Barwy", zespół cyrkowy "Kaskada", zespół estradowy "Meri") 12 czerwca (niedziela) godz. 14.00 "Słoneczna Nuta" (prezentacje dziecięcych i młodzieżowych zespołów artystycznych) godz. 18.00 Iwona Konieczkowska z zespolem w składzie: Tadeusz Leśniak, Janusz Witko, Robert Klepacz, Marek Rajs godz. 20.00 STONEHENGE + KILSHEELAN (koncert muzyki celtyckiej) Imprezy towarzyszące: 11 czerwca (sobota) Rafineria Jasło S.A. - godz. 8.30 I Jasielski Samochodowy Rajd Turystyczny "Szlakiem Ignacego Łukasiewicza" Stadion "MOSiR" ul. Śniadeckich - godz. 13.00 mecz towarzyski Huta Szkła w Jaśle Grupa Kapitałowa Krosno - Orły Górskiego Dzień Patrona Miasta 13 czerwca (poniedziałek) Kościół OO. Franciszkanów - godz. 17.00 Suma Odpustowa godz. 18.00 - procesja na Rynek z relikwiami Św. Antoniego godz. 18.15 - wciągnięcie na maszt flagi miejskiej przy hejnale miejskim - błogosławieństwo mieszkańców relikwiami św. Antoniego - koncert orkiestry "BRASS BAND" Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Dni Jasla 06.06.05, 22:48 Interesuje mnie ten jarmark gospodyń... co to bedzie i w którym miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
artur1961 Re: Dni Jasla 06.06.05, 23:51 Ponoć wszystkie imprezy na Rynku(tak przynajmniej piszą w komentarzach na e.jaslo.pl, a co to będzie? no chyba jak z nazwy wynika "Tańczy , Spiewa, itd....:)" Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Dni Jasla 07.06.05, 05:07 Tańczy i śpiewa?...eeee myslałam, że gotuje i piecze (jakieś domowe pyszności) Odpowiedz Link Zgłoś
artur1961 Re: Dni Jasla 07.06.05, 11:13 0kowita napisała: > Tańczy i śpiewa?...eeee myslałam, że gotuje i piecze (jakieś domowe pyszności) Jak to nie znasz??? "Koło Gospodyń Wiejskich"- Tańczy , Spiewa , psz. Rżnie się na okrągło :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Dni Jasla 08.06.05, 09:49 hmmmm.... przyznam, że nie słyszałam. Wiem, że w kołach GW uczą gotowac, piec, haftowac ale, rżnąc ?.... chyba, że myslisz o rżnięciu schabu na kotlety. Wobec tego co mówisz z ciekawoscią oczekuję...cóż też to za jarmark będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
artur1961 Re: Dni Jasla 08.06.05, 14:47 0kowita napisała: > hmmmm.... przyznam, że nie słyszałam. Wiem, że w kołach GW uczą gotowac, piec, > haftowac ale, rżnąc ?.... chyba, że myslisz o rżnięciu schabu na kotlety. > > Wobec tego co mówisz z ciekawoscią oczekuję...cóż też to za jarmark będzie. oczywiście,że myslę wyłacznie o kulinariach :) :).pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Dni Jasla 09.06.05, 21:17 A gdyby tak Arturze..... pokaz macania jajek ? Już się nie mogę doczekac do soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
artur1961 Re: Dni Jasla 10.06.05, 00:56 Hm.. w tym Superkatolickim miescie przed ratuszem :) :)???????? nie do przejscia.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Dni Jasla 10.06.05, 17:24 A Ty znowu o czym pomyślał..hę ? bo ja o macaniu kur czy jajek nie mają ;). Ale kurde, jak bedzie tak lało to nie pójdę bo mi coś zdrowotnośc podupadła. Odpowiedz Link Zgłoś