Dodaj do ulubionych

Pada deszcz.....

10.06.05, 01:08
caly czas ,slychac jak dudni po parapecie,oj nie dobrze moze pozalewac ludzi
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: Pada deszcz..... 10.06.05, 01:17
      kurde mol niedobrze
      • aleks44 Re: Pada deszcz..... 10.06.05, 09:18
        belem na targu,wrocilem mokry jak kura,bo nie zabralem parasola,myslalem ze
        tylko troszke pada,ale pomylilem sie
        • ellenai Re: Pada deszcz..... 10.06.05, 14:41
          uuuuuuuu,niedobrze bo deszcze u was zimne sa nawet w czerwcu
          • aleks44 Re: Pada deszcz..... 10.06.05, 22:54
            zimnie i mokre,do tego pada od wczoraj,ciekazwe czy Biedronka bedzie w tym roku
            plywala,Strozowianka podobno duza,zobaczymy rano
            • ellenai Re: Pada deszcz..... 10.06.05, 23:00
              a biedronka u was juz plywala?no niezle macie w tych Gorlicach!
              • dunajec1 Re: Pada deszcz..... 11.06.05, 03:27
                Mozecie jasniej? Nie za bardzo rozumiem.Dzieki.
                • aleks44 Re: Pada deszcz..... 11.06.05, 07:46
                  pewnie ze mozemy,w Gorlicach jest mala rzeczka Strozowianka,ktora czasami
                  pokazuje ze moze byc grozna i zalewa droge Tarnow Gorlice na odcinku
                  ul.Strozowskiej i łąki Wszolka (obecnie Stawiska),gdzie zostala wybudowana
                  Biedronka.Ubieglego roku tak sie wlasnie stalo i poszly w ruch worki z piaskiem
                  i wykopano kanal ktory odprowadzal wode z łąk do koryta rzeki
                  Nie wiem dlaczego nie wybuduja tam jakiegos stawu ,w tamtym roku bylo tam duzo
                  dzikich kaczek,bylaby jaks atrakcja
                  • ellenai Re: Pada deszcz..... 11.06.05, 18:41
                    o fajnie,i ja sie dowiedzialam szczegolow,cmok aleks
                    • dunajec1 Re: Pada deszcz..... 11.06.05, 19:06
                      I ja dziekuje,a tak na boku to powiem ze mialem pole i mam nadal ok.4ha,na
                      ktore tez nazywam Stawiska,heh
                      • ellenai Re: Pada deszcz..... 11.06.05, 19:07
                        o to z ciebie ziemianin jest!
                        • aleks44 Re: Pada deszcz..... 11.06.05, 19:53
                          oj dzisiaj byc ziemianinem hehe to jest cos!!!!!!! 4 ha,niestety ja mam tylko
                          okolo 14 a,ale dobre i to,male jest piekne hehe
                          • ellenai Re: Pada deszcz..... 11.06.05, 19:57
                            dobre bo twoje miejsce to jest i juz
                            • aleks44 Re: Pada deszcz..... 12.06.05, 11:00
                              znowu leje,a juz mialem jechac na rower,chyba dzisiaj nie pojade,szkoda
                              • ellenai wrrrrrrrrrrrr aleks n/t 12.06.05, 20:16

• aleks44 Re: wrrrrrrrrrrrr aleks n/t 12.06.05, 21:16
                                  w Cisnej bylem w tamtym roku,ale nie lalo hehe
                                  pozdrawiam
                                  • ellenai Re: wrrrrrrrrrrrr aleks n/t 12.06.05, 21:55
                                    nigdy nie bylam w cisnej!
                                    • aleks44 Re: wrrrrrrrrrrrr aleks n/t 12.06.05, 22:29
                                      to juz nasze Bieszczady,bylem kilka razy
                                      • ellenai Re: wrrrrrrrrrrrr aleks n/t 13.06.05, 19:35
                                        musze sie i ja kiedys wybrac!
                                        • aleks44 Re: wrrrrrrrrrrrr aleks n/t 13.06.05, 20:26
                                          najlepiej całą dużą pętle Bieszczadzką,jest piekna przejechalem dwa lata temu
                                          ludziow jak mrowkow hehe
                                          • ellenai nigdy nie bylam w bieszczadach n/t 13.06.05, 20:39

• aleks44 Re: nigdy nie bylam w bieszczadach n/t 13.06.05, 22:08
                                              zaluj,ja tez nie widzialem Bieszczadow ,jezdzilem tylko nad jez. Solinskie,ale
                                              naszlo mnie dwa ,a wlasciwie to trzy,lata temu,wlasnie w weekend majowy i
                                              pojechalismy,przez Ustrzyki Dol.Gor. az do Wolosatego,potem samym dolem
                                              mapy,przez Komancze i do Gorlic,tereny piekne
                                              • ellenai Re: nigdy nie bylam w bieszczadach n/t 13.06.05, 22:43
                                                ciagle mam nadzieje,ze nadrobie!
                                                • aleks44 Re: nigdy nie bylam w bieszczadach n/t 13.06.05, 23:32
                                                  chyba jak wrocisz za jakis czas na stale hehe,ale na to sie chyba nie zanosi
                                                  • ellenai Re: nigdy nie bylam w bieszczadach n/t 13.06.05, 23:39
                                                    no nie zanosi sie,na stale to nie wroce, musze jakis dluzszy urlop wziasc ehhe
                                                  • aleks44 Re: nigdy nie bylam w bieszczadach n/t 16.06.05, 19:39
                                                    a kto Ci pozwoli ???? praca i obowiazki itd
                                                    no chyba ze na emeryturze
                                                    a u nas pada deszcz,a w Cisnej bedzie padalo troche pozniej
                                                  • ellenai Re: nigdy nie bylam w bieszczadach n/t 16.06.05, 20:32
                                                    niestety praca,obowiazki i tak czlowiekowi schodzi zycie!
                                                  • aleks44 Re: zaczelo padac.... 22.06.05, 19:59
                                                    w Gorlicach i jeszcze do tego sie "łyska" i chyba beczki gdzies przestawiaja bo
                                                    slychac,jak dudni
                                                    a jak z pogada u Was ????
                                                  • dunajec1 Re: zaczelo padac.... 22.06.05, 22:27
                                                    U mnie cieplo i slonecznie,nie za goraco,tak trzymac.
                                                  • aleks44 Re: zaczelo padac.... 23.06.05, 08:42
                                                    rano w Gorlicach wyszlo sloneczko,ale teraz widze ze nie jest tak ladnie jak by
                                                    sie chcialo,mialem robic pranie ,ale sie wstrzymam ,bo moze zacznie padac
                                                  • majak_m Re: zaczelo padac.... 23.06.05, 11:45
                                                    Byle nie padalo, a bedzie dobrze. Ale niepewnie jest.
                                                  • aleks44 Re: zaczelo padac.... 23.06.05, 12:35
                                                    teraz swieci ,ale jest chlodno w sloneczku cieplutko,ale w cieniu brrrr
                                                  • ellenai Re: zaczelo padac.... 25.06.05, 04:31
                                                    u mnie byl grad,!
    • ciupazka Re: Pada deszcz....."Deszcz w Cisnej" 12.06.05, 17:04
      "DESZCZ W CISNEJ "

3:37 ( NAGRANIE ORYGINALNE z 1976 r.) SŁ.BOGDAN OLEWICZ , MUZ JACEK MIKUŁA

SPOŚRÓD WIELU BZDUR
      KTÓRE NIOSĄ STADA CHMUR
      JA LUBIĘ DESZCZ
      DESZCZ W CISNEJ.
      W WIELKIM MIEŚCIE NIE WIE NIKT
      ILE CZASU MOŻE MŻYĆ
      TAKI DESZCZ
      DESZCZ W CISNEJ
      KOŁA AUT SIĘ SLIZGAJĄ
      WYCIERACZKI SMUTNO W DESZCZU ŁKAJĄ
      KROPEL GŁUCHY RYTM
      STUKA W MOJE DRZWI
      PASJANS, KTÓRY STAWIAM DZIŚ OD RANA
      ZNÓW NIE WYSZEDŁ MI.
      SPOŚRÓD WIELU BZDUR
      KTÓRE NIOSĄ STADA CHMUR
      JA LUBIĘ DESZCZ
      DESZCZ W CISNEJ
      NA KRZYŻÓWCE PRZYSIADŁ PTAK
      WIDAĆ JEMU TEŻ NIE W SMAK
      TAKI DESZCZ
      DESZCZ W CISNEJ
      CZY KTO DESZCZ TAKI WIDZIAŁ
      NOE Z ARKĄ BY MI SIĘ PRZYDAŁ
      KROPEL GŁUCHY RYTM
      STUKA W MOJE DRZWI
      ZNÓW NIE WYSZEDŁ MI.
      SPOŚRÓD WIELU BZDUR
      KTÓRE NIOSĄ STADA CHMUR
      JA LUBIE DESZCZ
      DESZCZ W CISNEJ
      Z KAŻDĄ WIĘKSZĄ KROPLĄ DŻDŻU
      CORAZ LEPIEJ JEST MI TU
      KIEDY DESZCZ
      DESZCZ W CISNEJ
      KOŁA AUT SIĘ ŚLIZGAJĄ
      WYCIERACZKI SMUTNO W DESZCZU ŁKAJĄ
      KROPEL GŁUCHY RYTM
      STUKA W MOJE DRZWI
      ZNÓW NIE WYSZEDŁ MI.

Śpiewa Krystyna Prońko

• ellenai Re: Pada deszcz....."Deszcz w Cisnej" 12.06.05, 20:16
        ha,ciupazko!piosenke znam ale ze to o TA cisna chodzilo to nie wiedzialam!cmok
        • ciupazka Re: Pada deszcz.... 25.06.05, 11:24
          No i wyśpiewaliście sobie u Ciebie powodzie, hehe... pokazywali u nas w
          TV. Zyjes ta?
          • aleks44 Re: Pada deszcz.... 25.06.05, 11:53
            a u nas pieknie swieci sloneczko i jest upalnie
            • ellenai Re: Pada deszcz.... 25.06.05, 19:09
              u mnie tez!!!!!!!!
              • aleks44 Re: Pada deszcz.... 04.08.05, 08:58
                chyba cala noc padalo,slychac jak dudni o parapet,to dobrze deszczyk jest
                potrzebny,mam nadzieje ze sie nie odmieni i nie bedzie padalo do jesieni
                pozdrawiam
                • ellenai Re: Pada deszcz.... 04.08.05, 16:00
                  u mnie tez zimno ale to calkiem wskazane zeby tu padalo!
                  • aleks44 Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 00:17
                    na dworze pada,jest zimno to juz chyba jesien
                    • ellenai Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 05:07
                      nawet u mnie ziab!ale fajnie
                      • aleks44 Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 09:50
                        dalej w Gorlicach pada,jest 14 stopni ciepla,moze wreszcie przestanie,bo cos
                        sie przejasnia.
                        milego dnia
                        • maladanka Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 10:22
                          wspaniała pogoda na prasowanie! i do tego Elvis - ale ten spokojny i dużo
                          mocnej gorzkiej herbaty -
                          • zuzanna6 Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 12:18
                            u nas znowu, tak jak wczoraj, raz słonko, raz ciemne chmury i nie widadomo, czy
                            popada, czy przejdzie bokiem, kurde, gdzie to ciepełko
                            • ellenai o ja tez lubie Elvisa 05.08.05, 16:42
                              bardzo!torebke z Elvisem sobie chce kupic! aaaa jak to za mna chodzi tylko
                              znalesc nie moge odpowiedniej!
                              pogoda u nas jest swietna,ani goraco ani zimno,w sam raz!
                        • ciupazka Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 16:49
                          aleks44 napisał:

> dalej w Gorlicach pada,jest 14 stopni ciepla,moze wreszcie przestanie,bo cos
                          > sie przejasnia.
                          > milego dnia

To Ty jesteś w Gorlicach? Czy w Nowym Sączu? Przepraszam, że pytam... Hej!
                          • ellenai Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 18:20
                            ciupazko aleks jest z gorlic,nie mieszka w saczu:)
                            • aleks44 Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 23:07
                              Ciupazko jestem z Gorlic,ale przygarnieto mnie na Forum NS i przebywam na
                              banicji

> aleks 44
                              • ciupazka Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 23:29
                                A w Gorlicach też "gonisz"? Ha ,jesteśmy w jednym regionie wyborczym. Na kogo
                                stawiacie, kandydaci już znani. Hej!
                                • aleks44 Re: Pada deszcz.... 05.08.05, 23:35
                                  jeszcze sam nie wiem ,nie jestem zdecydowany do konca,ale na pewno nie na
                                  czerwonych,tylko ktorzy to sa hehe.
                                  • ellenai Re: Pada deszcz.... 07.08.05, 19:20
                                    hehe dobre pytanie aleks,ktorzy NIE sa czerwoni?!
                                    • zuzanna6 Re: Pada deszcz.... 07.08.05, 22:14
                                      wątek jest o deszczu, a nie o czerwonych hi hi hi

juz my wiemy kto jest czerwony Elle

a jesli chodzi o pogode to czemu skonczyłao sie lat?
                                      Protestuje !!!!!
                                      Proszę, by troszkę cieplej było!!!!! Pachnie mi jesienią i boje sie ze jeszcze
                                      jakis chandry mnie dopadną!!!!
                                      • ellenai Re: Pada deszcz.... 07.08.05, 22:35
                                        do mnie lato przyszlo,bozzzzzzzzzz jak jest cudownie,dzis kupilsmy sobie stol i
                                        krzesla ogrodowe,teraz poranne kawki bede pic w ogrodku
                                        • zuzanna6 Re: Pada deszcz.... 07.08.05, 22:38
                                          alez masz cudownie
                                          • ellenai Re: Pada deszcz.... 07.08.05, 22:42
                                            no to wybieraj sie do mnie!
                                            • zuzanna6 Re: Pada deszcz.... 07.08.05, 22:45
                                              he he, jestes kochana, ale szkoda, ze to tak daleeeeeko
                                              • ellenai Re: Pada deszcz.... 07.08.05, 23:06
                                                oj mi tez szkoda!
                                                • aleks44 Re: Pada deszcz.... 08.08.05, 10:51
                                                  w Goricach leje od nocy i nie zanosi sie ze szybko przestanie hehe
                                                  dobrze ze wczoraj bylo w miare ladnie i mozna bylo choc przez chwilke
                                                  posiedziec w sloneczku i zjesc kielbaske z wedzarni popijajac szklaneczka
                                                  zimnego piwka.Ale tak bylo wczoraj dzis niestety deszcz
                                                  • ellenai Re: Pada deszcz.... 08.08.05, 17:11
                                                    a u mnie slonce i jest pieknie,dzis zaczyna sie tygodniowy festyn
                                                    farmerow,pokazuja bydlo,jest rodeo i koncerty,fajnie sie zapowiada,porobie ci
                                                    zdjec i wysle!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka