Dodaj do ulubionych

Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia

• inny.obserwator Jeszcze takie... 15.10.05, 19:36
      Jeszcze takie zrobiłem, ale nie chciałem już dawać podobnego zdjęcia do
      poprzednich na bloga:

www.tvn.tivi.pl/jaslo/000_0802.JPG
      • 0kowita Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 08:27
        Ten pomnik to jakiś dziwaczny jest. Nie podoba mi się.
        • zuzanna6 Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 20:18
          Okowitko, nie marudź hi hi hi

zdjęcia są fajne

ile mam lat? ja tez nie mam 17, ale ponoc ładna jestem, niektórym sie podobam,
          nie najgorzej wyglądam, czy wiek taki wazny by o twoje ładne zdjęcie poprosić,
          dzielny obserwatorze
          • inny.obserwator Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 20:25
            Nie wiem, tak zapytałem trochę bez sensu, myśląc, że może dowiem się przez to,
            po co Ci moje zdjęcie =]

A tak poważnie mówiąc, to jeśli będzie ogólnoforumowa akcja publikacji naszych
            zdjęć, to się przyłączę. Tak sam, to nie, nawet na priv.

Zauważyliście, że Cuski zniknął z forum po tym, jak jego zdjęcie się tu
            pojawiło?
            • 0kowita Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 21:08
              inny.obserwator napisał:

>
              >
              > Zauważyliście, że Cuski zniknął z forum po tym, jak jego zdjęcie się tu
              > pojawiło?

biedny Cuski...;)
              A ten wątek dalej na oślej jest i można go przeczytac. Nie rozumiem tych
              adminów... przecież post z ujawnieniem danych osobowych forumowicza powinien
              zniknąc bez śladu.
              • inny.obserwator Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 21:24
                Ale chyba nie w tym przypadku.

Bo Cuski sam zamiescił swoje zdjęcie w portalu randkowym i na dodatek nadał mu
                taki sam nick, jaki ma na gazeta.pl, chociaż na gazecie tych nicków ma
                kilkanaście ;) Sam opublikował swoje zdjęcie i admini nie powinnni nic robić.
                Ewentualnie Cuski mógłby fotkę usunąć z interii =]
                • 0kowita Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 21:30
                  Cuski zdjęcie dał, dane swoje tam wpisał i swój ulubiony nick ..to prawda ale
                  gdzieś w tych regulaminach gazetowych czy w wyjaśnieniach adminów (nie chce mi
                  się teraz szukac)napisano, że posty ujawniające dane osobowe forumowiczów mają
                  znikac całkowicie.
                  eeeee nie ważne, zrobili jak chcieli.
                  • inny.obserwator Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 21:34
                    Może to była kara za wcześniejsze przewinienia i wszystkie wcześniejsze nicki =]
          • 0kowita Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 21:05
            zuzanna6 napisała:

> Okowitko, nie marudź hi hi hi
            >
            >

Ja na zdjęcie nie marudzę.... ja tego pomnika nie lubię.
            • inny.obserwator Re: Jeszcze takie... 16.10.05, 21:26
              To chyba z oszczędności taki zbudowali =]
    • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 18.10.05, 16:19
      Nowa notka: jaslo.blox.pl =]

A poza tym to strasznie zimno się zrobiło =[
      • ellenai Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 18.10.05, 17:26
        fajny blog,dolozylam do ulubionych,bede sprawdzac jak jaselko wyglada!
    • inny.obserwator Folusz 23.10.05, 00:07
      Nowa notka: jaslo.blox.pl ...
      • georghe foty z miasta 25.10.05, 23:28
        Inny, myślę, że byłoby ciekawie gdybyś wrzucił fotki z budowy tego krótkiego
        odcinka drogi pomiedzy ul. Kościuszki i Piłsudskiego. Ponoć jakiś domek ma tam
        paść trupem, a to może być ciekawe zdjęcie w kontekście historii mista.
        Za 15-20 lat o tej chałupie i starej drodze nikt pamietał nie będzie.
        • inny.obserwator Re: foty z miasta 25.10.05, 23:59
          Mogę spróbować, tylko chyba nie wiem, o który domek chodzi :>

P.S. Zmieniam trochę wygląd bloga. Już nie z gotowych szablonów gazety, tylko
          postaram się, żeby był trochę niestandardowy i inny niż pozostałe. Za kilka dni
          będzicie mogli ocenić efekty =]
          • georghe Re: foty z miasta 26.10.05, 00:24
            Według mnie chodzi o ten dom, który był na skrzyżowaniu ulicy Metzgera (??) i
            Wyspiańskiego, czyli jadąc od stacji PKP, skręcając w pierwszą w lewo za tzw.
            magazynem zbożowym. Stała /stoi jeszcze ?/ tam taka stara zaniedbana rudera.
            Nie śmiem prosić, ale gdybyś juz tam był to może strzeliłbyś fotkę temu staremu
            bydynkowi na ulicy Floriańskiej (ostatni jadąc od rynku w stronę Piłsudskiego i
            Kochanowskiego) na którym widać jeszcze ślady klul z II wojny. Myślę, że to
            może być kiedyś niezły dokument - taka fota.
            Ile jest jeszcze w Polsce budynków na których widac ślady wojny ?

• inny.obserwator Re: foty z miasta 26.10.05, 00:39
              To wiem już który. Ten dom chyba jest nawet na pierwszym piętrzem saidingiem
              (nie wiem jak to się pisze) obity. I tak dziwnie, pod skosem stoi.

Co do drugiego domu, to ten najbliżej skrzyżowania z drogą południową, przy
              którym zaczynają się ekrany akustyczne? Czy ten na rogu Kochanowskiego, obok
              tego bloku, gdzie jest "mały" komisatiar policji? Same ślady kul to trzeba
              robić na "makro", więc najlepiej Twoim aparatem, tak jak te roślinki robiłeś :)
              • georghe Re: foty z miasta 26.10.05, 00:52
                Idzie dokładnie o dom na rogu ulic Floriańskiej i Kochanowskiego. Nie chodzi mi
                o zdjęcia kul zrobbionych w makro bo i tak nie będzie widać co to jest. :))
                Te wyrwy w murze będą doskonale widoczne również przy normalnym zdjęciu, i
                zdaje mi się, że nie masz co narzekać na swój aparacik bo robisz chyba
                Kodakiem, symbolu nie pomnę...
                Canon, którym robiłem zdjęcia wrzucone na forum wcale nie ma
                oszałamiającego "makro". Wydaje mi się, że lepiej wychodzą na na Kodaku LS 755,
                który nie dawno dostałem w prezencie, a który jest tzw. "idiot camerą" tyle, że
                ma bardzo rozbudowane i przyjazne dla foto-amatora menu...
                • inny.obserwator Re: foty z miasta 26.10.05, 01:07
                  Tak, kodakiem... Wspominałem o tym na forum, czy poznałeś jakoś po zdjęciu? :>

Mam jeszcze drugi aparat "w rodzinie", tyle, że nie mój, czasem go pożyczam i
                  makro robi mniej więcej takie: www.tvn.tivi.pl/news/155_5531.JPG :)

Tak w ogóle to tym telefonem robiłem wcześniejsze zdjecia, która są na
                  www.tvn.tivi.pl/jaslo/
                  • georghe Re: foty z miasta 26.10.05, 01:26
                    Wspominałeś na forum, że robisz Kodakiem...
                    O fotach z aparatu zapomnij, choć awaryjnie były całkiem sympatyczne i ciekawe,
                    ale do publikacji w necie się nie nadają.
                    A tak wogóle to nie chcę sie wymądrzać bo absolutnie nie czuję i nie jestem
                    ekspertem w sprawach fotografii ani publikacji zdjęć. Na razie zaczynam chłonąć
                    temat, coś tam podczytuję i oglądam.
                    Powiem tylko, że w publikacjach internetowych nie tylko sprzęt jakim zrobiono
                    zdjęcie jest ważne, ale również zapis, jego obróbka przy pomniejszaniu do
                    publikacji i takie tam inne duperele, których nie potrafie fachowo nazwać, a
                    wśród których usiłuję uzupełnić wiedzę z przyczyn hobbystycznych i w pewnym
                    stopniu zawodowych...
                    • inny.obserwator Re: foty z miasta 26.10.05, 01:37
                      Hmm... No aparaty zazwyczaj zapisują zdjęcia w formacie JPG/JPEG. Tylko te
                      najdroższe w jakimś innym. Ja niczego komputerowo do swoich fotek nie dorabiam
                      i nie poprawiam. Jedynie pomniejszam, przy okazji kompresując do 90% jakości.
                      Żeby mniej miejsca zajmowały, szybciej się ładowały i mniej transferu z serwera
                      zużywały... Więc wydaje mi się, że przy tego typu zdjęciach jest to mało
                      istotne.

To są raczej poradniki dla zawodowców, bo ciężko coś zepsuć przy zdjęciu
                      podczas zwykłego pomniejszania.
                      • georghe Re: foty z miasta 26.10.05, 01:45
                        Oj można skitrać, można.
                        Przy pomniejszaniu (nie wiem w jakim programie to robisz) zawsze zostawiam
                        rozdzielczość 300 dpi - choćby skały, ten tego ten... :)
    • opeth2 Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 26.10.05, 01:58
      co mozna w jasle ogladac,kosciol franciszkow i tyle
      • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 26.10.05, 02:18
        Kościoła franciszkanów to akurat nie ma na żadnym zdjęciu w tym i innych
        wątkach. Więc widocznie nie do końca jest tak, jak piszesz...
      • georghe Re: Zdjęcia z Jasła 26.10.05, 02:26
        Można, choćby tę studnię o której kiedyś była mowa czy ławkę w parku. Wszystko
        jest kwestią pomysłu.

To jest wątek o zdjęciach Jasła więc jeżeli masz jakieś wątpliwości polecam Ci
        publikację Marka Maczugi /MARFOT/ pt. "Jasielskie pejzaże"
        Mocno byłem zdziwiony, że tyle można w Jaśle ciekawych fotek wyszukać.
        Gdyby obejżał to ktoś z spoza mieszkańców miasta - a i ci podejrzewam są mile
        zaskoczeni - mógłbyś być mocno w szoku.
        • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła 26.10.05, 21:48
          Wracając do wczorajszej dyskusji o makro i "najlepszych zdjęciach w życiu", to
          się chciałem pochwalić swoim najlepszym makro w życiu =]

www.tvn.tivi.pl/jaslo/makro.jpg
          Oczywiście to nie moim kodakiem było robione :) Kodaka zresztą sprzedaję,
          zrobiłem mu nawet fotki dziś, żeby może wystawic na jakimś allegro...

Znajomy, który jest właścicielem tego aparatu swoich własnych zdjęć ma takich
          pełno. Kiedyś wrzucę na forum =]
          • georghe Re: Zdjęcia z Jasła 28.10.05, 23:26
            Fajniutki ten jaszczur. Wykazałeś się niezłym refleksem, szkoda tylko, że mu
            trochę ogona obciąłeś, byłoby jeszcze lepsze, ale i tak jest supcio.
            • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła 28.10.05, 23:38
              Z całym ogonem też mam, tylko muszę poszukać, bo jest na jakiejś płycie.
              Zrobiłem mu kilkanaście zdjęć :) Wrzuciłem to, bo miałem akurat na dysku.

A dom przy obwdonicy, o którym ostatnio pisałeś prawie już nie istnieje :)
              • georghe Re: Zdjęcia z Jasła 29.10.05, 00:26
                Foty nie strzeliłeś ?

Masz już jakiś wybrany model aparatu, który zamierzasz kupić ? Pytam bo też tak
                delikatnie się rozglądam. Delikatnie ponieważ z racji innych priorytetów do
                przyszłego roku muszę się wstrzymać, ale zdecydownie mam na myśli lustrzankę
                cyfrową.
                • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła 29.10.05, 00:39
                  Strzeliłem =]

www.tvn.tivi.pl/jaslo/000_0901.JPG
                  www.tvn.tivi.pl/jaslo/000_0902.JPG
                  A jeśli chodzi o aparat, to mnie interesuje inna kategoria cenowa niż Ciebie :)
                  Z takim powyżej 1 tys. bałbym się jeździć na rowerze. Mi jest potrzebny taki,
                  który można wrzucić do kieszeni, szybko włączyć, a nie taki, co bym się ciągle
                  o niego martwił bo był strasznie drogi =] Oczywiście parametry techniczne też
                  są ważne, ale do zadań specjalnych mam w pobliżu taki, który zawsze mogę
                  pożyczyć.
                  • georghe Re: Zdjęcia z Jasła 29.10.05, 00:57
                    No i pięknie, na bloga z nimi, a drogi przpadkiem nie złapałeś ? Z tego ujecia
                    nie za bardzo wiadomo co to i gdzie to.
                    Jeżeli chodzi o aparat to wstrzymuje się między innymi dlatego, że ceny
                    lustrzanek cyfrowych lecą mocno w dół ( "już" za 2.700 można kupić), ale
                    jeszcze poczekam.
                    Z "idiot kamer" polecam Ci ten model o którym wspomniałem wczesniej. Kodak LS
                    755, z sklepie w tej chwili kosztuje cos ok. 1.200 ale w necie (allegro ?)
                    myslę, że kupisz dużo taniej. Mały, zgrabny, ma olbrzymi wyświetlacz i całkiem
                    niezłe fotki strzela.

www.foto-net.pl/sklep/obrazki/kodakLS755_d.jpg
                    • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła 29.10.05, 19:28
                      Za taką cenę, to chyba lepiej kupić Kodaka V530:

www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=9/19/31/7113&pq-locale=pl_PL

Też coś około 1200 zł.

A na allegro aparatu bym nie kupił. Ja tam tylko sprzedaję :)
    • inny.obserwator GORĄCY NEWS =] 28.10.05, 19:25
      Ciekawe zdjęcia dzisiaj:

jaslo.blox.pl/
      Ogólnie ciekawa sprawa. Głupi żart, czy podróżny zapomniał o tobołku? A może
      ćwiczenia?

Przy okazji sytuacja obnażyła wszystkie wady mojego aparatu. Ech... już nie
      długo będzie lepszy sprzęt..........

• inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 05.11.05, 17:21
      jaslo.blox.pl/ - nowe zdjęcie dziś jest...

Nie wiem, czy zauważyliście, ale w dniu, w którym zamieściłem fotki z dworca
      PKS na blogu była rekordowa ilość użytkowników. A kolejny dzień był drugim pod
      względem wysokości odwiedzin, od początku istnienia bloga. Chociaż na zdjęciach
      niewiele było widać, bo zapomniałem, że mam w aparacie "tryb nocny" =]
      • georghe Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 05.11.05, 18:04
        Chciałem zwrócić uwagę na komplement, który zasunęła Ci - jak mniemam -jakaś
        niewieasta w komentarzu. "Pusiu"... fiu, fiu... :)))
        Z tym trybem nocnym i tak chyba zbyt wiele byś nie nawojował bez statywu. Chyba.
        • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 05.11.05, 18:11
          No bo bacia tak do mnie mówi od zawsze... odkąd się urodziłem =] No i niektórzy
          znajmoi czasem tego użyją =]

A z trybem nocnym byłoby na pewno lepiej. Jeszcze jest taka opcja z
          rozjaśnianiem i przyciemnianiem, której też oczywiście nie użyłem.

Przy okazji: Bombki to pamiętam, że robili w okolicach dawnego Pewexu i to jest
          chyba ta "dagmara", o której pisałeś, ale jeszcze jakiś czas temu firma
          produkująca bombki była na ul. Lenartowicza. Wchodziło się w takie podwórze (za
          domem) po lewej stronie idąc od 1-go maja. Nie wiem, czy to jeszcze istnieje.
        • zuzanna6 Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 05.11.05, 18:12
          ładne to wasze Jasełko, fajowskie zdjęcia
          • georghe Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 05.11.05, 18:22
            No Zuzanna z Ciebie to dopiero komplemenciara !! :))
            Dzięki ! :)
    • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 08.11.05, 20:28
      Zamieściłem zdjęcia kamienicy, o której kilka osób wspominało:

jaslo.blox.pl/

=]
    • dorina5 Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 11.11.05, 12:50
      Fotki robisz super ale mało . Nie podoba mi się tylko "dzielnica
      przemsłowa".Tam widać tylko trawę. Ale reszta to spoko. Tylko to "szczegli".
      Popraw to bo oczy mnie bolą. Pozdrawiam.
    • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 25.11.05, 23:05
      jaslo.blox.pl/ nowe zdjęcie =] Tym razem szkoła mi pomogła w kadrowaniu
      =]
    • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 03.12.05, 19:39
      jaslo.blox.pl/ - nowe zdjęcie, nowym aparatem... tylko ZNOWU zapomniałem
      przełączyć na tryb nocny i na autoamtycznym wyszło tak sobie... =]
      • zuzanna6 Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 04.12.05, 12:37
        nie, nie jest złe, ma w sobie jakąś nocna tajemnicę, mi sie podoba
    • inny.obserwator Nowe zdjęcie 11.12.05, 00:27
      jaslo.blox.pl
      Pozdrowienia dla Rzeszowian =]
    • inny.obserwator Rynek nocą ze świątecznymi ozdobami =] 15.12.05, 17:56
      jaslo.blox.pl - zapraszam, nowa notka

Jak na moją klasę aparatu, to fajne zdjęcia wyszły =]

Tę obrażoną forumowiczkę (a nawet dwie) też zapraszam ;>
    • inny.obserwator Jasło nocą 24.12.05, 14:02
      Zpraszam do obejrzenia i skomentowania świątecznej galerii zdjęć na blogu:

jaslo.blox.pl/
      :)

Zmienił się format zdjęć. 3:2 wygląda korzystniej =]
    • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 27.12.05, 00:05
      Okowito, aż nie wierzę, że to Twój komentarz na blogu =] Co się stało, że Ci
      się nagle spodobały? :>
      • 0kowita Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 27.12.05, 08:06
        A co Cię tak dziwi ???
        Przecież ja nigdy nie mówiłam, że wszystko jest beeeee. Podobała mi się
        ławeczka, cmentarz i jeszcze coś tam....
        Nigdy Ci nie mowiłam, że wszystko jest nie tak. Chciałam tylko abyś nie robił
        tych sztywnych, oficjalnych pocztówek jakie są wszędzie, abyś zwracał uwagę na
        piony, abyś widział piękno w szczegółach i abyś nie pokazywał wyludnionego -
        martwego miasta..... tyle.
        Ty zresztą i tak nigdy mnie nie posłuchałeś.
        A Jasło zimową nocą baaardzo mi się podoba. Piękne !!!!!
        • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 27.12.05, 12:59
          Wyludnione miasto nocą też było:
          www.tvn.tivi.pl/jaslo/DSC00369.jpg
          Ale nie przeszło selekcji =]

Ładnie też wygląda cmentarz w wigilię. Zaśnieżone groby i tylko blask zniczy
          wystających spod śniegu.

Nie posłuchałem Cię, bo z tymi pionami to Ci się starałem udowodnić (pokazując
          zdjęcia profesjonalistów z całego świata), że nie do końca jest tak, jak mówisz
          =]

• 0kowita Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 28.12.05, 05:52
            Łokej. Nie mam racji.
            Czy ja zawsze muszę mieć rację ? Nie muszę i nie mam.

A na przyszłość to powziełam takie postanowienie, że nic a nic krytykować nie
            będę. Jak mnie coś zachwyci to się w temacie odezwę.Jeżeli się nie odezwę to
            nie będzie znaczyło, że jest beee tylko może nie zachwycające. Oki ?
            • lemek1 Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 30.12.05, 05:41
              co wy o tych cmentarzach tak czesto wspominacie?
              Okowito moze on zrobi zdjecie z nowego cmentarza z widokiem na twoja chalupe in
              Tatry?
              No wiesz.... .z twojej dzialki na .......
              • 0kowita Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 30.12.05, 15:28
                Ale ja jeszcze nie mam swojej działki na cmentarzu... hmmmm.
                • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 30.12.05, 17:56
                  Jasne, mogę Ci porobić zdjęcia ciekawych lokalizacji na górce =]
    • inny.obserwator Mgła =] 15.01.06, 17:47
      jaslo.blox.pl zapraszam =]
      • zuzanna6 Re: Mgła =] 16.01.06, 19:35
        ładne Jasełko zimą, faktycznie widac mgłę, a czy tych zdjęć juz nie było, czy
        podobne były na innym wątku?
    • inny.obserwator Jasielskie Gądki 19.02.06, 18:54
      jaslo.blox.pl/ nowe zdjęcia, zapraszam =]
    • inny.obserwator Gestapowskie więzienie 24.03.06, 18:19
      Nowe zdjęcie dzis zrobiłem: jaslo.blox.pl/html

Ciepło, wiosna, słońce, będzie więcej zdjęć =)

Okowita pewnie powie, że krzywe. Albo że opis nie potrzebny =]
      • georghe Re: Gestapowskie więzienie 24.03.06, 19:29
        Na zdjęciach to wsztstko ineczej wygląda jak w rzeczywistości. Na fotce całkiem
        ciekawy ten budynek tylko co to za styl ?
        Coś jakby przedwojenna architektura pomieszana z komunistycznym betonem.
      • 0kowita Re: Gestapowskie więzienie 24.03.06, 19:44
        Nic nie skrytykuję bo w dzisiejszym horoskopie mam napisane "wstrzymaj się od
        krytycznych uwag";)......
        ..a serio to podpis pod zdjęciem jaknajbardziej okej.
        Trochę wiedzy oglądającym nie zaszkodzi.
        No i dobrze, że obiecujesz następne.
        • inny.obserwator Re: Gestapowskie więzienie 24.03.06, 21:45
          georghe, miło, że się pojawiłeś ;) Ta przedwojenna architektura bardzo ładna
          była =] Siedziba energetyki, a przed wojną jakiś hotel na Kościuszki to chyba
          ten sam styl. W ogóle to były fajne czasy pod względem architektury. Taki ładny
          park. Uliczki zaplanowane z sensem, piękny rynek, ratusz... Śliczne były te
          przedwojenne miasta i w dobrym kierunku się rozwijały.

Okowito, no będą następne. Jak było -30 st. to się za bardzo nie oddalałem z
          domu =] Marazm minął ;) Co do opisu, to pewnie pan Hap mógłby na temat tego
          więzienia godzinami opowiadać...
          • georghe Re: Gestapowskie więzienie 24.03.06, 22:34
            To był "Hotel krakowski"
            Fotka z lat 30-tych:
            tinypic.com/s4s6es.jpg
            i wspomniany jasielski ratusz:
            tinypic.com/s4s7cm.jpg
            • inny.obserwator Re: Gestapowskie więzienie 24.03.06, 22:43
              A wracając do sprawy szpitala i tego, że jest pomieszany z komunistycznym
              betonem to tam chyba te "nowe" okna wszystko popsuły. Bo wykończenie koło dachu
              to z pewnością przedwojenny styl, tylko te okna nie pasują i może te
              wszystkie "pomieszczenia gospodarcze" na parterze dobudowali z czasem... Różne
              daszki, drzwiczki itp. na dole.
              • republican Re: Gestapowskie więzienie 26.03.06, 05:37
                o ile sie nie myle to w tym budynku przed wojna byla bursa(akademik) Gimnazjum.
                • inny.obserwator Re: Gestapowskie więzienie 26.03.06, 10:39
                  Nazwa ulicy, przy której to się mieści, na to by wskazywała, ale w necie nie
                  znalazłem informacji, co tam było przed wojną.
    • inny.obserwator RZEKA 28.03.06, 18:15
      Podnosi się trochę stan Wisłoki, ale jeszcze nie tak jak rok temu:

www.tvn.tivi.pl/jaslo/rzeka1.jpg
      www.tvn.tivi.pl/jaslo/rzeka2.jpg
      www.tvn.tivi.pl/jaslo/rzeka3.jpg
      www.tvn.tivi.pl/jaslo/rzeka4.jpg
      www.imgw.pl/wl/internet/zz/zagrozenia/biez_zagroz.html
    • inny.obserwator PODTOPIENIA 30.03.06, 14:20
      Zaprszam, fajne zdjęcia są: jaslo.blox.pl/

To ostatnie, z mostem na Gądkach ciekawie wyszło, tylko niestety jak się
      pomniejszy na bloga, to już nie wyglądają tak ciekawie. W ogóle to - jak co
      roku - tłumy ludzi na mostach sobie patrzy, w większości gimnazjaliści :)

Okowito, georghe, republican...? :)
      • georghe Re: PODTOPIENIA 30.03.06, 14:54
        Po cichu liczyłem na te zdjęcia. Czekałem na nie od rana bo słyszałem, że rzeki
        wylały, ale nie myślałem, że aż do tego stopnia.
        Dzięki !
        • inny.obserwator Re: PODTOPIENIA 30.03.06, 20:53
          Zrobiłem jeszcze między innymi takie:

www.tvn.tivi.pl/jaslo/DSC01348.JPG (orygnalna rozdzielczość 1,77 mb)

Duże robi wrażenie ;)

Nie rozumiem tych wszystkich ludzi, co się tam budują. Na gądkach i za
          budowlanką, chemikiem...
    • inny.obserwator Re: Zdjęcia z Jasła - nowy temat, nowe zdjęcia 22.04.06, 17:05
      jaslo.blox.pl/ nowa notka
    • inny.obserwator W NOCY 12.05.06, 22:13
      Z dedykacją dla Okowity, bo jej się w zimie podobały nocą ;>

jaslo.blox.pl
      Wszystkie wyszły rozmazane, bo to nie tej klasy aparat co ma georghe :) Jedynie
      drugie od góry jest takie w miare, bo sobie postawiłem aparat na znaku
      drogowym - Nowy Sącz ;) Ostatnie mi się podoba, gdyby było tylko wyraźniejsze...
      • 0kowita Re: W NOCY 13.05.06, 19:53
        Wielkie dzięki za dedykację :))
        Podobają mi się zdjęcia... i owszem. To, że trochę rozmazane to nie szkodzi.
        Przy nocnych zdjęciach takie "przymglenie" dodaje tajemniczości.

PS. Jak tam matura ??
        • inny.obserwator Re: W NOCY 13.05.06, 23:32
          Matura? ;| Polski, angielski i wos - mam już za sobą. Jeszcze historia i ustne.

Ale na angielskim pierwszy raz w tym roku wprowadzili grupy. Nigdy wcześniej
          tego nie było. Sami nauczyciele nie wiedzieli i nas nie uprzedzili :/ Pytania
          te same ale kolejność kodowania odpowiedzi inna.
          • 0kowita Re: W NOCY 14.05.06, 09:13
            To z hitorii też jest pisemny ? A ustne z jakich przedmiotów ?
            W ogóle nie orientuję się jak teraz wygląda matura.
            A z polskiego to zawsze był jakiś temat tzw. "wolny". Był jakiś taki ?
            Jaki ?
            Tak pytam z ciekawości bo gdybym teraz zdawała to jedynie tu miałabym szansę na
            jakiś dostateczny z litości. Z reszty przedmiotów to dostałabym "bomby" jak
            woły wielkie.
            • inny.obserwator Re: W NOCY 14.05.06, 09:44
              No z polskiego pierwsza część składa się z tekstu i pod nim kilkunastu pytań
              (20 pkt), a druga to dwa tematy - jeden do wyboru (i tu zdobyć można 30 pkt). W
              tym roku był tekst Jana Nowaka-Jeziorańskiego, a tematy dotyczyły Chłopów i
              Makbeta.

A z historii jest pisemny, dawniej chyba też przeciż był? :) Tylko teraz nie ma
              już ustnego z historii. Jest tylko polski i język obcy - nic więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka