Dodaj do ulubionych

Więcej ławek !!!!!

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 17:13
Badania naukowe wykazały, że w naszym mieście na jedną ławkę przypada
378,39 osób bezrobotnych. Gdzież przysiąść gdy na miejsce w barze piwnym nie
każdego stać.Niechaj następną inwestycją miasta będzie "ławka dla
bezrobotnego".Niech nasze miasto zasłynie z tego, że każdy bezrobotny ma
swoje miejsce.
Więcej ławek !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdzisek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.gimsat.pl / 192.168.2.* 02.09.02, 18:43
      Uważam,że jest to świetny pomysł ale należy wziąć pod uwagę,że idzie zima -
      deszcz,śnieg,wiatr.Proponuję więc postawienie ławek osłoniętych wiatą,ponieważ
      bezrobotnego nie jest stać na to żeby się leczyć.Niech to będzie pomysł na
      zbliżajacą się kampanię wyborczą.
      • georghe Re: Więcej ławek !!!!! 02.09.02, 19:47
        Proponuję nie zapomnieć o kilku "oślich ławkach" dla tych mniej
        subordynowanych....
        • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 20:14
          Drodzy Przyjaciele może kiedyś i my siądziemy na nich i dzieląc się wilgotnym
          petem powiemy "dobrze, że mamy swoje miejsce"
    • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.ipt.aol.com 02.09.02, 20:40
      A tak a propos badania naukowego: ilu bezrobotnych przypada na jedno miejsce
      pracy w Krośnie?
      • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 20:46
        Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> A tak a propos badania naukowego: ilu bezrobotnych przypada na jedno miejsce
        > pracy w Krośnie?

Dlaczego w Krośnie ? Jesteśmy w Jaśle.
        • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.ipt.aol.com 02.09.02, 20:48
          Wydumałem sobie Krosno sądząc po Twoim IP adresie. Zmieniam pytanie: ilu jest
          bezrobotnych/miejsce_pracy w Jaśle?
          • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 20:50
            Nie wiem .Mój Instytut bada ilość miejsc siedzących a nie ilość miejsc pracy.
            • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.ipt.aol.com 02.09.02, 20:52
              Interesujące. A czy jest podział na ławki sprawne i nie, jak to wygląda
              procentowo?
              • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 20:55
                Instytut Badań Ilości Miejsc Siedzących bada ilość miejsc siedzących a nie ich
                jakość .....Gamoniu !!
                • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.ipt.aol.com 02.09.02, 20:57
                  Czy siedzenie na gnojniku też jest liczone jako miejsce siedzące? Jest taka
                  wiocha niedaleko Jasła gdzie jest to stosowane, zwłaszcza przez młode panny.
                  • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 20:59
                    W Jaśle ludzie siadają wyłącznie w higienicznych miejscach.Co kultura to
                    kultura.
                    • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.ipt.aol.com 02.09.02, 21:03
                      O tak zwłaszcza siadanie w Jaśle koło "Parkowej" wygląda higienicznie, oj tak.
                      Nic tylko będąc młodą mamą iść tam z dzieckiem na spacer ........
                      • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 21:06
                        Ty się chłopie martw abyś sam miał gdzie siedzieć bo ilośc miejsc siedzących
                        sukcesywnie spada biorąc pod uwagę analogiczne okresy lat ubiegłych.Dlatego
                        apel o ławki.Rozumiemy się ??
                        • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.ipt.aol.com 02.09.02, 21:13
                          Rozumiemy się, destrukcyjne elementy ubrane w dresy z ogolonymi głowami
                          niszczące ławki powinny być odławiane i wywożone do wytwórni ławek gdzie
                          powinni nowe ławki lepić z trocin i własnej śliny wymieszanej z klejem guma
                          arabska.
                          Powinien problem ławek stać się obsesją Jasła, należy powołać trójki ławkowe (z
                          co najmniej jednym sądowym ławnikiem) które krążyłyby po Jaśle a stwierdzony
                          fakt zniszczenia ławki zamieszczały ze stosownym opisem na pierwszej
                          stronie "Nowin".
                          • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 21:20
                            Brawo !!!Jesteś zdolnym facetem skoro tak krótka rozmowa z pracownikiem
                            naukowym pozwoliła Ci zrozumieć nabrzmiały problem miejsc siedzących.W związku
                            z powyższym odwołuję "gamonia" i zapraszam na sesję naukową "miejsca siedzące a
                            zbliżająca się jesień"
                            • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.ipt.aol.com 02.09.02, 21:41
                              Dzięki za zmianę rankingu. Ponieważ w Jaśle byłem ostatnio na początku sierpnia
                              nie wiem niestety jak wyglądają ławki w nadchodzącej jesieni ;-)

Są bardziej żółte?
                            • georghe Re: Więcej ławek !!!!! 02.09.02, 21:43
                              Gertruda, to kolejna bojowa kobitka na naszym forum :)))
                              Jak Marysia wróci z urlopu to się ucieszy !!
                              :)))
    • Gość: Zdzisek Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.gimsat.pl / 192.168.2.* 02.09.02, 22:43
      Uważam,że jest to świetny pomysł ale należy wziąc pod uwagę że wkrótce będzie
      zima-deszcz,śnieg.Proponuję więc postawienie ławek osloniętych wiatą,ponieważ
      bezrobotnego nie stać na to żeby sie leczyć.Niech to będzie pomysł na
      zbliżającą się kampanię wyborczą.
      • gadacz Re: Więcej ławek !!!!! 03.09.02, 08:35
        Witajcie Gertrudo i Zdzisku na forum..
        Skoro instytut - to potraktujmy to w sposób następujący - zadajmy sobie pytanie
        czym jest ławka.. Odpowiedź z pozoru prosta nie może nas zmylić. Artykuł 234
        prawa budowlanego mówi że "jest to konstrukcja budowlana zdolna do utrzymywania
        obciążenia dwóch mięśni pośladkowych z oparciem na kręgosłup o nachyleniu od 20
        do 45 stopni na dwóch konstrukcjach nośnych o wysokości umożliwiającej oparcie
        stóp na podłożu." Wspomniane 380- pare osób na jedną ławkę jest z punktu tej
        definicji nie dopuszczalne i jako takie stanowi Gertrudo nadużycie z Twojej
        strony choć nie można odmówić Ci racji że problem jest palący i coś z tym
        trzeba zrobić. Proponuje Społeczny Komitet Budowy Ławek im. Niezadowolonych
        Stojących - nałożenie na wszystkich siedzących podatku "pośladkowego" i
        przekazaniu na cele Komitetu ( 5 zł od pośladka). Określenie (skoro mamy źródła
        finansowania ) pensji - honorowych członków założycieli, zakup wygodnych
        krzesełek (podgrzewanych z wiatą posiadającą czujnik kierunku wiatru i
        supremacje na świecie w ciągu 14 miesięcy... strasznie się napaliłem - wskakuje
        w dres biorę bejsbola i idę do parku egzekwować podatki. KONIEC ZE STANIEM !!!

• Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 17:15
          Dziękuję, dziękuję drodzy przyjaciele. Dziękuję za zrozumienie wagi problemu i
          poparcie.W szczególności dziekuję Zdziskowi, który poparł mnie dwukrotnie.
          Wniosek o załozenie społecznego komitetu popieram całym sercem.Niestety będąc
          na kierowniczym stanowisku w Instytucie nie mogę pełnić funkcji w tejże
          organizacji.Chętnie natomiast będę uczestniczyć w wyjazdowych szkoleniach,
          kursokonferencjach i sympozjach.Oczywiście jako gość główny i wysokopłatny
          wykładowca.
          Pamiętajcie naszym hasłem "Ławka dla każdego", przecież z biegiem czasu będą
          nam one potrzebne nie tylko do siedzenia.Ławka stanie się naszym domem.
          • m.a.r.y.s.i.a Re: Więcej ławek !!!!! 04.09.02, 16:33
            Interesujące ...Ławka naszym domem !Tylko gdzie postawimy 40 tys. ławek ? Chyba
            na polach w Warzycach.
            • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: 207.30.78.* 04.09.02, 17:24
              W Warzycach jest ciekawie na polach, w nocy i szczególnie latem ;-)))
              Ławki zakłóciłyby tamtejszy podniosły nastrój.... Tu ławkom mówię nie!
              • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 18:02
                Gdzie postawić to Wy się robaczki nie martwcie.Od myślenia jest Instytut.Wy
                róbcie ten społeczny komitet.Rozumiemy się ???
                • gadacz Re: Więcej ławek !!!!! 05.09.02, 10:37
                  Ależ oczywiście Gertrudo ! Ty myśl a my będziemy się wiązać społecznie... choć
                  z drugiej strony 40 tysięcy ławek na polach Warzyckich hm. bardzo
                  surrealistyczne jakby tak jeszcze płonącą żyrafe w tle ... sukces murowany .
    • millennik1 Re: Więcej ławek !!!!! 04.09.02, 19:32
      ...a moze jedna lawke dla bezrobotnego...i jeszcze jedno piwko dla niego(dla
      bezrobotnego)...moze nareszcie poczuli by sie docenieni(nasi bezrobotni)...
      • kolor Re: Więcej ławek !!!!! 05.09.02, 17:40
        A dlo zmenczonych turystow jakos lawka sie znojdzie?
        • millennik1 Re: Więcej ławek !!!!! 09.09.02, 18:12
          ..jak ci bezrobotny ustapi (ale trzeba uwazac bo to agresywne typy...)
    • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: 207.30.78.* 09.09.02, 18:36
      A tak z ciekawości: ile jest ławek/bezrobotnego w jasielskim UP?
      • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 19:53
        Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> A tak z ciekawości: ile jest ławek/bezrobotnego w jasielskim UP?

Ojej Piotrusiu, robaczku jednak jesteś gamoniem. Czy nie napisałam ile
        bezrobotnych na jedną ławkę przypada ???Matematyka z podstawówki się kłania...
        • Gość: Piotrek Re: Więcej ławek !!!!! IP: 207.30.78.* 09.09.02, 21:15
          No nie zrozumieliśmy się. Ty podawałaś śr. w całym Jaśle, a ja pytałem o biuro
          UP, i nawet nie wymyślałem od gamoni.
          • Gość: Gertruda Re: Więcej ławek !!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 21:39
            No tak. Nie zrozumieliśmy się to fakt.W całym powiecie na jedną ławkę przypada
            wg. stanu na wczoraj 1678,13 osób bezrobotnych.Tragedia !!
            No tak .Nie nawyzywałeś od gamoni ale w końcu wyzywanie od gamoni to moja
            specjalność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka