Dodaj do ulubionych

Rocznica WTC

IP: *.dyn.optonline.net 09.09.02, 00:02
Jak oceniacie to co sie stalo rok temu,moze macie juz dosc gadania typu
WTC,telewizja radio non stop przez okragly rok.Nie to ze chce o tym zapomniec
bo sie nie da, ale mowic.......jestem troche zmeczona tym tematem,wszystko
przez caly rok krecilo sie w okol tego tematu,a teraz rocznica u mnie w pracy
dzien wolny.....i "mile widziane jest pojscie na obchody".......troche mam
tego po wyzej uszu
a co wy sadzicie..............pozdrawiam Kate
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: Rocznica WTC IP: 207.30.78.* 09.09.02, 14:34
      Witam z powrotem, gdzie byłaś jak Cię nie było?

Co do WTC: mieli fajne szybkie windy - najszybsze jakimi jeździłem.
      Co do 11.09.01 - to będzie corocznie "nowa świecka tradycja"

Pozdrawiam
      Piotrek
    • millennik1 Re: Rocznica WTC 09.09.02, 18:04
      ...dziennikarze zarobia troche kasy...nie mowiac o niektorych stacjach tv
      itp...tym nie mniej przykro bylo patrzec na ludzi wyskakujacych z okien...
      • Gość: Piotrek Re: Rocznica WTC IP: 207.30.78.* 09.09.02, 18:34
        A nie wkurza Cię pokazywanie płacząych ludzi na lotnisku po katastrofie
        samolotu? W obecnych czasach wszystko jest na sprzedaż niestety ...
        • millennik1 Re: Rocznica WTC 09.09.02, 23:50
          ...raczej nie ...musialbym byc wkurzony caly czas(nie zapominajmy o biednych
          afrykanczykach ktorzy umieraja z glodu,wojny,aids i braku opieki tzw spolecznej
          przez 24 godz na dobe)...a caly swiat to sprzedaje...tak bywa...
        • millennik1 Re: Rocznica WTC 09.09.02, 23:51
          ...raczej nie ...musialbym byc wkurzony caly czas(nie zapominajmy o biednych
          afrykanczykach ktorzy umieraja z glodu,wojny,aids i braku opieki tzw spolecznej
          przez 24 godz na dobe)...a caly swiat to sprzedaje...tak bywa...
          • millennik1 Re: Rocznica WTC 09.09.02, 23:54
            ...cos sie zepsulo(znowu w neciku)...
          • Gość: Piotrek Wydłubałem taki jeden program który ... IP: 207.30.78.* 10.09.02, 15:25
            ... ma ponad 700 zdjęć sprzed, w trakcie i po WTC, są tam też 4 kawałki
            muzyczne. Muszę przyznać że w USA chętnie go sobie strażaki kopiują ... Czują
            pewnie jakąś solidarność z tymi którzy zginęli rok temu.
            Aha fakt: ten program w skromniejszej wersji tj. ok 200 fotek powstał w XI ub r.

Są tam wieże WTC, skaczący ludzie z okien, samoloty, zawalające się budynki,
            Ground Zero itp. itd. Sporo wrażeń.
            • millennik1 Re: Wydłubałem taki jeden program który ... 10.09.02, 21:34
              ...czyli niezly czadzik...
              • gadacz To TV a jak Wy ? 11.09.02, 08:08
                Wróciłem z dzieciaczkiem ze spacerku a żona siedzi jak zahipnotyzowana przed
                TV. Zobaczyłem co się dzieje - pokazywali już uderzenia samolotów - pierwsze
                pytanie - "co to za film ?". Byłem w szoku jak usłyszałem co mówią...
                Siedziałem cały wieczór i praktycznie do rana przed TV - akurat zastartowało
                niedawno TVN 24.
                Do 11.09.2001 myślałem że mam wpływ na to co robię - przynajmniej w wymiarze
                subiektywnym - to zrobię wtedy... to wtedy..
                Od roku wiem że wpływ to mogę mieć jedynie na sprawy tylko i wyłącznie bardzo
                prywatmne i bardzo intymne - nie myślę już z takim wyprzedzeniem i tak bardzo
                do przodu. To bardzo przygnębiające. Ale przyznaje się - sceny w TV z tamtych
                wydarzeń mogę oglądać godzinami - zawsze wtedy się zastanawiam co czuli
                pasażerowie tych samolotów i ludzie widzący w oknach jak zbliża się śmierć .

• georghe Re: Rocznica WTC 11.09.02, 13:36
      Współczuję rodzinom ofiar, żałuję tych co zginęli i staram się zrozumięć ogrom
      tragedii ale...
      Wydaje mi się, że cała propaganda związana z WTC to "przeginanie pały" przez
      media zarówno te amerykańskie jak i światowe. Wszyscy merdają ogonkami w stronę
      ameryki pokazując "jacy to my jesteśmy lojalni" itd.. Gdyby taka rzecz miała
      miejsce w każdym innym kraju na świecie to dzisiaj mało kto pamiętałby o tym
      fakcie, no ale w USA to co innego.... W gruncie rzeczy Jankesi sami się o to
      prosili. Pchają paluchy między drzwi i ktoś je w końcu przytrzasnął. Ameryka
      została upokorzona i tyle !
      Dzisiaj słyszłem w radyjku takie fajne zdanie z którym się identyfikuję.
      Brzmiało ono mniej więcej w ten sposób: "Żal mi amerykanów jako ludzi - nie żal
      mi Ameryki jako kraju."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka