Dodaj do ulubionych

Zwyciestwo

17.01.04, 14:08
... a na niebie Adas Malysz leci pod slonecko...

Zwyciestwo jest przeciez dla ludzi, zwyciestwo tez w Tobie sie tli,
wystarczy,ze w siebie uwierzysz a przyjda Twoje lepsze dni...

Tak, tak... sobie podspiewuje, slucham Golcow ( to taki dobry omen ma byc) i
powoli ogarnia mnie przedzawodowa goraczka ( zwlaszcza po przeczytaniu kilku
artykulow o skokach w GW):).
No i tak sobie pomyslam, ze uwielbiam te emocje i ze jestem szczesliwa osoba
( jakkolwiek nie zabrzmi to banalnie), ze zyje w czasach Adama Malysza, ze
moge to wszytsko przezywac. Ze zyje w czasach kiedy pisze moja ulubiona
pisarka Olga Tokarczuk, ze dane bylo mi kiedys z nia z nia porozmawiac.Takie
moje male szczescia to sa:).
A wracajac do tematu - o zwyciestwo pewnie bedzie dzis trudno, choc w
sporcie wszystko jest mozliwe, a polscy kibice i polskie gory i polski wiatr
moze pomoga?.
No wiec o 17.00 przed telewizory i trzymac kciuki!!!
Jaka szkoda, ze mnie tam nie ma...

"Gorale sa twardzi, jak twarda jest gran,
zwyciestwo rzecz ludzka wiec czemu by dzis nie mialo spotkac nas"
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 17.01.04, 16:21
      A propos Gazety Wyborczej - dziś jest dodatek "Gazeta na Małysza" a w nim
      zdjęcie transparentu z napisem:
      "Masuj Iza Adama, a forma przyjdzie sama - TARNÓW"

:-D
      • lemuriza Re: Zwyciestwo 17.01.04, 16:36
        No tak slynny transparent, podobnie jak ten ( Andrzej Lepper na przeskoczka)
        cytowany wielokrotnie. ostatnio w Rzeczposplitej.
        Moze uwierzycie lub nie ale namalowal go kolega mojego meza ( przynajmniej ten
        kolega tak twierdzi:).A czy tak bylo naprawde?
        Wiadomo sukces ma wielu ojcow, a ten transparten to taki mistrz transparentow:)
        • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 17.01.04, 16:51
          Twoja wersja jest tym bardziejn prawdopodobna, że jeśli to kolega Twojego
          męża, to imię Iza jest mu na co dzień nieobce. ;-)))
    • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 17.01.04, 19:17
      No i ... JEST!!! Adam wraca do formy! Brawo!!!
      • lemuriza hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:22
        Zwyciestwo jest przeciez dla ludzi, zwyciestwo tez w Tobie sie tli,
        wystarczy,ze w siebie uwierzysz a przyjda Twoje lepsze dni...
        • qwerty.tarnow Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:24
          :-)))
        • lemuriza Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:25
          Płynie woda, na niej kloda,a na nich piorecko, a na niebie Adas Malysz leci
          pod Slonecko !!!!!!!!!
          • lemuriza Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:27
            Wygranym jest kazdy kto walczy fair play,
            apetyt wzmaga czas,
            zwyciestwo rzecz ludzka wiec czemu by ( jutro???) nie mialo spotkac
            nas !!!!!!!!!
            • qwerty.tarnow Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:30
              Hehe
            • lemuriza Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:30
              no i jak tu nie kochac tego czlowieka???
              Ale super, super!!!!!
              Co do transparentu to mam juz pewnosc. Moj maz powiedzial mi, ze kolega
              powiedzial mu, ze szykuja transperent ale nie powiedza jaki, ze zobaczy w TV.
              Czekalismy, czekalismy i .... jeeeesstttt. Nie bylo watpliwosci.
              Cos w ten desen :" Wez Iza Adama w swoje rece bedzie skakal duzo wiecej.
              Tarnow".

• qwerty.tarnow Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:31
                Hahaha
                Ciekawe co będzie dalej... :-)))
                • lemuriza Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:38
                  no chlopaki wyraznie ida w jednym kierunku:)
                  Rzeczywiscie ciekawe co bedzie dalej.

Zaluje, ze mnie tam nie ma, tak bardzo zaluje. Bede miec relacje ( kolezanka z
                  pracy pojechala), ale to nie to samo.

No a poniewaz moje dzisiejsze spiewanie Golcow pomoglo, to teraz zaspiewam (
                  zdaje sie Czerwone Gitary).

"Ale za to niedziela, ale za to niedziela, niedziela bedzie dla NAS!!!!!!!"
                  • qwerty.tarnow Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 19:44
                    "Ale za to niedziela" to na pewno nie Czerwone Gitary. Śpiewał to chyba
                    Wojciech Korda z zespołem (ale jakim zespołem, to nie pamiętam).
                    • lemuriza Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 21:56
                      Napisalam Czerwone Gitary, bo tak gdzies wyczytalam w prasie ( ale tez mam
                      watpliwosci), jesli juz to bardziej pasuje mi to do Skaldow.
                      Zreszta to niewazne.
                      Najwazniejsze zeby to byly slowa prorocze.
                      A tak w ogole to ciekawe co dzis mowia ci wszyscy malkontenci na czele z Janem
                      Tomaszewskim i moja tesciowa. Tomaszewski ( bufon nad bufony) powiedzial, ze
                      wystep w Zakopanem bedzie kleska Malysza, a moja tesciowa ( nalezy do niewielu
                      znanych mi osob, ktore nie wiedziec czemu nie lubia Malysza) powiedziala cos w
                      tym stylu ( 2 tyg. temu)"Gwiazda Malysza zgasla".
                      Gwiazda blyszczy znowu!!!
                    • 1gomez Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.04, 22:02
                      zal mi go bylo Adama bo sie chlopak meczyl.teraz juz moze byc tylko coraz
                      lepiej.ale wydaje mi sie ze sytuacja w zespole nie jest dobra.
                      dzialacze ,prezesi kasa.
                      czytalem ze podobnie zaczelo sie dziac w strong men.prezesi zdyskwalifikowali
                      J. Dymka i jeszcze kogos a nasz herkules pudzianowski zamierza zakonczyc
                      kariere.
                      • lemuriza Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.04, 12:59
                        No i znowu wszyscy trzymamy kciuki i ogladamy konkurs, bo ... zwyciestwo jest
                        przeciez dla ludzi !!!!!!
                      • lemuriza Re: hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.04, 13:07
                        a co do strongmenow to jakos do sportu nie bardzo mi to pasuje...
                        • lemuriza Re: hurra po raz drugi!!!! 18.01.04, 16:57
                          bo Adam po raz drugi drugi !!!!!!!
                          Czy on nie jest niezwykly???
                          Zwyciestwo tym razem bylo bardzo blisko, ale co sie odwlecze...
                          • qwerty.tarnow Re: hurra po raz drugi!!!! 18.01.04, 18:30
                            Ja również się cieszę. Szczególnie że był to pierwszy konkurs skoków w tym
                            sezonie jaki oglądałem. Może to ja przynioszę szczęście polskim skoczkom? he he
    • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 20.01.04, 15:30
      A czy przyuważyliście jak podczas rozmowy po konkursie na pytanie o słabszą
      formę Adam odpowiedział, że był przygotowany na taki rozwój sytuacji (że
      kiedyś coś może zacząć iść źle) przez te cztery lata treningów z poprzednim
      psychologiem. Tym samym dał chyba jednak do zrozumienia, że z poprzednią
      ekipą lekarzy-trenerów pracowało mu się wspaiale i powinno się do tego wrócić.
      Jednak PZN nie chce tego zauważyć. A sam Adam jest zbyt skromny by powiedzieć
      to głośno i wyraźnie.
      • lemuriza Re: Zwyciestwo 20.01.04, 21:51
        Bo to jest niezwykle dobrze wychowany, ulozony chlopak. I za to go wiekszosc
        kocha. Pisze "wiekszosc", bo sa niestety tacy, ktorzy wysmiewaja, ze glupi,
        ze glupio sie wypowiada ( takie komentarze widzialam dzis na onecie). Daj
        Panie Boze wielu Polakom taka zyciowa madrosc i skromnosc.
        czy bylby popularny tak jak teraz gdyby byl nadetym bufonem? na pewno nie.
        • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 20.01.04, 22:48
          Popieram.
          • lemuriza Re: Zwyciestwo 22.01.04, 20:10
            A dzis konkurs odwolany.
            Po slabszych wynikach we wczorajszym treningu Adam zostal znowu mocno
            zaatakowany na forum onetu.
            Eh, ludzie, ludzie...niedosc, ze go Norwegowie atakuja ze niby konkursy pod
            niego rozgrywane byly w Zakopanem, to jeszcze od swoich mu sie dostaje.
            Tak, Polacy zamowili tony padajacego sniegu aby przeszkodzic Norwegom w
            zwyciestwie. Kolejna spiskowa teoria dziejow, tych, ktorym trudno pogodzic sie
            z przegrana. Co wiecej- snieg sprzyjal nie tylko Malyszowi. Najbardziej
            skorzystal Austriak:)
            • lemuriza Re: Zwyciestwo 23.01.04, 12:56
              No cóż, stało się. kiedyś musiało. też mi jest przykro, ale bez przesady żeby
              robić z tego narodową tragedię. a tak już się dzieje. Ha, czekam z
              niecierpliwością na jutrzejszą prasę.
              No i jak zwykle- wstydzę się za polskich kibiców i za to co wypisują na
              sportowym forum onetu.
              A ja sobie dalej po cichu lubię Adama i wierzę w Adama. Co tam po cichu, mogę
              krzyknąć:
              AAAAAAAAADDDDDDDDAAAAAAAA MAAAAAAAŁŁŁŁŁŁŁŁYYYSSSSZZZ !!!!!
              • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 23.01.04, 16:06
                Dołączam się! A-DAM! A-DAM! A-DAM!!!
              • atob Re: Zwyciestwo? 23.01.04, 18:39
                TAk to bywa w sporcie .Prawdziwi kibic kibicuje zawsze ...nie tylko gdy ulbiona druzyna\ulubiony zawodnik z dyscyplin indywidalnych jest na szczycie .A pozatym po trzech sezonach formy predzej czy pozniej musial nadejsc slabszy .
                A pamietam takie czasy jak m-ce w pierwszej 10-ce bylo sukcesem ...pisze o skokach oczywiscie
                Ale swoja droga jednak nie wiem czy rezygnacja z letniego GP byla sluszna ?
                Mogloby byc jeszcze gorzej ?
                • lobuzek1 Re: Zwyciestwo? 23.01.04, 22:19
                  Dla mnie takie zachowanie "kibiców" jest po prostu obrzydliwe, jak cios w
                  plecy. Jak wygrywa to super, a jak idzie gorzej, to najgorszy. To pisza ludzie,
                  którzy chyba w życiu nie mieli do czymnienia ze sportem. A przecież różnie w
                  sporcie bywa. Ja całym sercem jestem z Adamem, bo jego osiągnięcia, skromność i
                  sposób bycia powodują że jest Wielkim Sportowcem. I cały czas trzymam za niego
                  kciuki.
                  • lemuriza Re: Zwyciestwo? 23.01.04, 22:31
                    Budujace jest to co piszecie.
                    Tak przynaje sie bez bicia jestem malyszomaniakiem. Jestem, bo po prostu lubie
                    tego czlowieka za jego niewiarygodne sukcesy, ale przede wszystkim za
                    osobowosc - skromnosc, dazenie do celu, za milosc do rodziny.
                    Niewielu jest takich ludzi, wiec moze dlatego cale zjawisko pod nazwa ( jesli
                    tak to moge okreslic) "Adam Malysz", po prostu mnie fascynuje.
                    I znowu sobie jutro zaspiewam z nie wiele mniejsza wiara ( bo konkurs jutro o
                    8.00, jesli pogoda tego nie pokrzyzuje, bo prognozy sa niekorzystne), wiec
                    znowu sobie zaspiewam:

ZWYCIESTWO JEST PRZECIEZ DLA LUDZI...
                    • lemuriza Re: Zwyciestwo? 24.01.04, 17:12
                      No coz 12 miejsce to nie rewelacja, ale zawsze to lepiej niz wczoraj:). W tym
                      roku juz pewnie Adamowi ciezko bedzie wywalczyc jakies wysokie miejsce w PS,
                      ale przeciez kiedys to musialo przyjsc. Ale wierze, ze jeszcze nadejdzie jego
                      czas.
                      A na onecie przeczytalam wlasnie, ze zmarl Zdzislaw Ambroziak, byly siatkarz,
                      dziennikarz, kometowal mecze siatkowki i tenis
                      Opluwany czestokroc na sportowym forum onetu, ze bzdury opowiada itd, ze maja
                      go dosc.
                      Dzis pisza jak bardzo zaluja. Moze nie ci sami? nie wiem.
                      Dla mnie byl wzorem komenatora. Owszem zdarzaly mu sie wpadki rozne, jak
                      wszytskim komentujacym na zywo, ale za to: na siatkowce znal sie jak zaden
                      inny komentator bo w nia gral, mial cudowny glos i naparwde "zyl" meczami,
                      ktore komentowal.
                      Szkoda, wielka szkoda.
                      • lobuzek1 Re: Zwyciestwo? 24.01.04, 23:56
                        To był gośc, który dla mnie był synonimem sportu w telewizji, niesamowite
                        komentarze, celny język i osobowość. Szkoda człowieka, odszedł niespodziewanie.
                        • lemuriza Re: Zwyciestwo? 25.01.04, 20:07
                          Tak mnie tez bardzo szkoda, ze juz nigdy go nie uslysze, ze nigdy nie uslysze
                          jego slynnego " NIE-DO-WIARY".

wracajac do Adama to dzis tylko o jedno miejsce lepiej.
                          I juz narodowa tragedia , juz w glownym wydaniu wiadomosc material pt. Co sie
                          stalo z Adamem?

Eh, Boze. Nic sie nie stalo, jest sportowcem, jest czlowiekiem, nie cyborgiem.
                          Dlaczego niektorym tak ciezko to zrozumiec?
                          • rafal761 Re: Zwyciestwo? 28.01.04, 23:09
                            Małysz jeszcze będzie wielki i niektorzy będą odszczekiwac swoje bluzgi na
                            niego jakie mozna gdzie niegdzie przeczytać!
                            • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo? 28.01.04, 23:19
                              Adam jezcze pokaże siłę i klasę!!!
                            • lemuriza Re: Zwyciestwo? 29.01.04, 07:54
                              Też tak myślę.
                              • lemuriza Re: Zwyciestwo? 29.01.04, 19:23
                                no i pokazal - rekord skoczni w Karpaczu.
                                Zawsze to cos!!!
                                • qwerty.tarnow Zwycięstwo! 29.01.04, 22:36
                                  Brawo!
    • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 31.01.04, 19:06
      No i Adam znów pierwszy. Wygrał Mistrzostwa Polski w Zakopanem.
      • lemuriza Re: Zwyciestwo 31.01.04, 22:11
        Brawo dla Adama, ale brawa rowniez dla Mateusza Rutkowskiego - wspaniale
        skoki, miejmy nadzieje, ze powtorzy to ma Mistrzostwach Swiata Juniorow !
        • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 31.01.04, 22:15
          Oby. Byłoby wówczas wspaniale.
          • lobuzek1 Re: Zwyciestwo 05.02.04, 21:01
            No i proszę!!!!!
            Srebrny medal na drużynowych mistrzostwach świata juniorów!!!!!!!!!!!!
            Rutkowski uzyskał drugi wynik w całym konkursie, brawo chłopaki!!!!!!!!!!!
            • lemuriza Re: Zwyciestwo 05.02.04, 21:13
              Brawo , bardzo, bardzo sie cieszę !!!!!
              • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 05.02.04, 22:19
                Gratulacje!!!
                • lemuriza Re: Zwyciestwo 06.02.04, 21:04
                  No a to już mniej przyjemna wiadomość.
                  Cytuję za onetem:
                  Bachleda także nie przebił się przez kwalifikacje, ale dokonał rzeczy wręcz
                  nieprawdopodobnej - na skoczni o punkcie konstrukcyjnym wynoszącym 185 metrów,
                  wylądował na 87 metrze!
                  Bachleda fatalnie wyszedł z progu, miał duże kłopoty w powietrzu, ale na
                  szczęście nie upadł. Polak za swój kuriozalny skok otrzymał 42.4 pkt. i
                  uplasował się na ostatniej pozycji.
                  • lobuzek1 Re: Zwyciestwo 06.02.04, 22:15
                    Olaboga!!!
                  • atob Re: Zwyciestwo 07.02.04, 08:19
                    Przy wpadce Loitza{?} w Zakopanym to nic takiego :DDD
                    Nasz przynajmniej "wyszedl" z progu;)
                    • lemuriza Re: Zwyciestwo 07.02.04, 08:43
                      Masz rację, tamto to było mistrzostwo świata.
                      A pamiętam jak mawiałam do męża oglądając skoki " a jakby kóryś spadł z tej
                      ławeczki?" " no coś Ty niemozliwe, to sie nigdy nie zdarzyło" .Aż nadszedł ten
                      dzień w Zakopanem i słowa piosenki Anity Lipnickiej stały się faktem.
                      • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 07.02.04, 11:27
                        Przed Lipnicką "wszystko się może zdarzyć" śpiewał zespół Lady Pank w
                        piosence "Marchewkowe pole" z filmu animowanego "O dwóch takich co ukradli
                        księżyc" - to jest refren tej piosenki. I dla mnie to jest bardziej znane i
                        bardziej przyswajalne dla ucha.
                        • lemuriza Re: Zwyciestwo 07.02.04, 12:17
                          A ja lubię i Lipnicką ( zwłaszcza ostatatnia płyta z J.Porterem bardzo fajna,
                          nastrojowa) i Lady Pank:).
                          Wracając do skoków to dziś Małysz walczy w kolejnym konkursie, a Mateusz R.
                          walczy o medal w idywidualnym konkursie MS Juniorów.
                          Trzymajcie kciuki !
                          ja idę smażyć naleśniki, a potem w drogę, na mecz, na mecz ( jesli auto nie
                          odmówi posłuszeństwa, bo coś sie buntuje:)
                          • lemuriza Re: Zwyciestwo 07.02.04, 19:58
                            No pięknie, pieknie.
                            Mateusz Mistrzem Swiata! właśnie wróciłam z Mielca, otworzyłam onet, a tu taka
                            radosna wiadomość !!! super
                            • lemuriza wiadomość dla gwertego 07.02.04, 20:01
                              no cóż qwerty muszę powiedzieć, ze Kasia S. dużo traci na żywo.
                              Stroje miały niezbyt ładne i figurę ma taką bardziej pływacką - szerokie bary,
                              wąskie biodra.
                              Duzo, dużo korzystniej prezentuje sie Agata Karczmarzewska.
                              Co do meczu to ach....
                              wróciły wspomnienia.
                              Nostalgia za czasem minionym. Tyle dni spędziłam na tej sali.
                              • qwerty.tarnow Re: wiadomość dla gwertego 07.02.04, 20:26
                                I tak wszystkie Polki są ładne! :-)
                                • lemuriza Re: wiadomość dla gwertego 07.02.04, 21:40
                                  No pewnie, że wszytskie są ładne. Niektóre są jednak ładniejsze !!!
                                  Mnie tam z polskiej reprezntacji najbardzije jednak podoba się Dorota
                                  Swieniewicz, gdyby jeszcze wróciła do dawnego ciemnego koloru włosów...
                                  A na meczu było super, choć krótki był 3:0 dla Nafty Piła niestety.
                                  Ale najbardziej podobały mi się reakcje 6 letnich kibiców, którzy byli z nami.
                                  Cóż za doping i co za pytania.

"A te białe to po jakiemu mówią?"
                                  " Ale one śmiesznie grały na początku, tyle piłek miały!!!" ( chodziło o
                                  rozgrzewkę"
                                  " Wygrała ta... no Piłka wygrała, Piłka nożna, a Mielce przegrały".
                                  I te rozdziwione z podziwu buzie...
                                  Super.
                                  • qwerty.tarnow Re: wiadomość dla gwertego 07.02.04, 23:32
                                    Dobre! :-)
                            • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 07.02.04, 20:24
                              lemuriza napisała:

> No pięknie, pieknie.
                              > Mateusz Mistrzem Swiata! właśnie wróciłam z Mielca, otworzyłam onet, a tu
                              taka
                              > radosna wiadomość !!! super

Ekstra! To się chwali! W takim razie pomału czekamy na dalsze sukcesy.
                              • lemuriza Re: Zwyciestwo 08.02.04, 10:54
                                Na sukcesy w gronie seniorów trzeba pewnie jeszcze trochę poczekać, bo jak
                                pokazuje historia nie zawsze to się odbywa tak płynnie i bezboleśnie.
                                Są wyjątki takie jak Morgenstern, ale i wiele takich przyapdków ,że mistrzowie
                                świata juniorów wśród seniorów nie dają sobie rady.
                                Oby to nie dotyczyło Mateusza.
                                • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 08.02.04, 12:53
                                  Ja mogę i poczekać 10 lat, byle tylko w przyszłości były efekty.
                                  • lemuriza Re: Zwyciestwo 09.02.04, 11:28

„Nie czuję się jeszcze nowym Adamem Małyszem. Doskonale wiem, że trochę mi
                                    jeszcze brakuje do tego, by być tak dobrym jak on. Ile? Niewiele, wierzę, że z
                                    czasem odrobię ten dystans” – powiedział Rutkowski.

hmmm... może to tylko dziennikarze coś przekręcili bo jeśli nie to jedno już
                                    wiadomo – może i Mateusz wielkim zawodnikiem będzie, ale takim idolem jak
                                    Małysz z pewnością nie będzie.
                                    Z jednej prostej przyczyny – Małysz jest idolem nie tylko z powodu wyników
                                    sportowych, ale m.in. dlatego, że jest skromny.

Rutkowskiemu chyba tego brakuje.

Jeżeli „niewiele” to są 3 z rzędu zdobyte PS, trzy tytuły MS ( seniorów) i
                                    medale olimpijskie to...
                                    Może się czepiam, ale nie spodobała mi się ta wypowiedź.
                                    • lobuzek1 Re: Zwyciestwo 09.02.04, 12:06
                                      Mi też się to nie spodobało, czyżby woda sodowa? Oj, nieładnie, Rutkowski,
                                      nieładnie...
                                      • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 09.02.04, 12:57
                                        Może to tylko taka wypowiedź wyrażona "w stanie szoku pourazowego" jakim był
                                        osiągnięty sukces? Zobaczymy jak się to dalej rozwinie.
                                        • lemuriza Re: Zwyciestwo 09.02.04, 14:47
                                          Może . Oby.
                                          • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 09.02.04, 16:15
                                            Słyszałem tą wypowiedź w radiu. To było raczej rzucone ot, tak dla odczepki,
                                            bo się reportery z RMF zwaliły na niego jak sępy. Pytanie brzmiało: "to dużo
                                            Ci jeszcze brakuje do Adama Małysza?". Odpowiedź jest znana. Ale to było takim
                                            głosem jak Marcin Bachleda się wypowiada. Krótko, nieśmiale. tak, że myślę iż
                                            nie ma obaw do niepokoju.
                                            • lemuriza Re: Zwyciestwo 09.02.04, 17:15
                                              Ja się za bardzo nie niepokoję:)
                                              Jednego idola już mam.
                                              Jeżeli już to tylko w takiej kwestii - że czasem jak tzw. sodówa uderzy do
                                              głowy to moga na tym ucierpieć wyniki sportowe.

A inna sprawa, że teraz brak skromności i pewność siebie generalnie
                                              postrzegane są jako cecha bardzo pozytywna.
                                              Skąd wiem? z dyskusji interntowej na temat dość buńczucznych wypowiedzi Otylii
                                              Jędrzejczak.
                                              Chwalono ją właśnie za to , ze taka pewna siebie i tak dalej.
                                              No to trochę się "pogubiłam". Za samą Otylią nie przepadam, jakoś tak wydaje
                                              mi się lekko zarozumiała i tak nachalnie wdzięczy sie do kamery ( taka moja
                                              opinia), chociaż bardzo cenię jej sportowe wyniki.
                                              No a co Wy na to?
                                              Czy pewność siebie i brak skromności to pozytywne cechy?
                                              Bo ja jakoś instynktownie trochę boję się ludzi przekonanych o własnej "sile"
                                              w jakiejs tam dziedzinie życia.
                                              • lemuriza Re: Zwyciestwo 09.02.04, 18:58
                                                no to jak tam z tą skromnosćią i pewnością siebie?
                                                lubona, co mowicie dzieciom w szkole?
                                                pozytywna to cecha czy nie?
                                                strasznie jestem ciekawa.
                                                • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 09.02.04, 19:08
                                                  Ja wolę skromność. Ewentualnie w subtelny sposób pokazane osiągnięcia, ale
                                                  tak, żeby to inni je zauważyli, a nie ja sam żebym się nimi chwalił.
                                                  • lubona Re: Zwyciestwo 09.02.04, 19:21
                                                    Nie mogę odpowiadać w liczbie mnogiej, za innych w szkole. Jednak ja zawsze,
                                                    chcąc zachęcić uczniów do aktywności na lekcji mówię, że do odważnych świat
                                                    należy. Skromność w dzisiejszym świecie nie popłaca i powinno się
                                                    umieć "sprzedać". Oczywiście zgadzam się z qwertym, na pewno nie nachalnie i
                                                    bezczelnie. I tak nawiasem mówiąc zazdrosczę chyba trochę tym, którzy to
                                                    potrafią, bo ja nie. Butność i zarozumialstwo też mi sie nie podoba.
                                                  • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 09.02.04, 19:33
                                                    Mimo tej obecnej tendencji: "pokazać się światu, sprzedać się" lepiej jest
                                                    chyba jednak zachować umiarkowanie. Mimo tej całej pogoni obecnych czasów
                                                    jednak należy mieć nadzieję, że "i tak cię znajdą".
                                                  • lubona Re: Zwyciestwo 09.02.04, 19:35
                                                    qwerty.tarnow napisał:

> Mimo tej obecnej tendencji: "pokazać się światu, sprzedać się" lepiej jest
                                                    > chyba jednak zachować umiarkowanie. Mimo tej całej pogoni obecnych czasów
                                                    > jednak należy mieć nadzieję, że "i tak cię znajdą".

Tak, jeżeli w tym pędzie Cię nie stratują.
                                                  • lemuriza Re: Zwyciestwo 09.02.04, 19:49
                                                    tak... człowiek ma w naturze cos takiego, że jak mu coś się uda, to chciałby
                                                    się z kims podzielić sukcesem.
                                                    Tyle tylko, że nie z każdym i nie wszędzie, bo wtedy staje się to po prostu
                                                    żenujące.
                                                    Tym bardziej, że z reguły inni ludzie sukcesu zazdroszczą.
                                                    I tu chciałam cos sobie wsomnieć, taka mnie bardzo miła kiedyś sytuacja w
                                                    życiu spotkała ( uwaga: trochę się chwalę:))
                                                    kiedyś cos tam mi się udało, dla mnie to dość duzo znaczyło i oto keidyś
                                                    dzwoni do mnie Pani, nie jakaś dobra znajoma, ot znałyśmy się z racji
                                                    kontaktów zawodowych i to też tak "pobieżnie". Ja zwykły szarak, pani dyrektor
                                                    czegoś tam.
                                                    Znalazła mnie nie wiedzieć jak w obecnej pracy i zadzwoniła z takimi szczerymi
                                                    gratulacjami, od serca.
                                                    I wtedy wiedziałam, że szczere to było.
                                                    Wracając do tematu oczywiście lubona ma rację - tym śmielszym, bardziej
                                                    przebojowym łatwiej na swiecie.
                                                    Ja zawsze miałam z tym problemy, właśnie Panie w szkole do Mamy mówiły: no
                                                    dobrze się uczy, ale mało aktywna jest, nie zgłasza się.
                                                    To była nieśmiałość. teraz już mi przeszło, ale to był kiedyś wielki problem.
                                                    Smieszą mnie wiecie ( pisałam już o tym)podania o pracę w których kandydaci
                                                    sie starsznie sobą chwalą. A mam okazje czasem takie ogladać.
                                                    Nigdy nie pracowali, ale piszą, że są odporni na stres, szalenie ambitni,
                                                    marzą o sukcesie i potrafią pracować pod presją.
                                                    Ja bym takie podania odrzucała z miejsca.
                                                    Właśnie za ten brak skromności:)
                                                    no, ale ja jestem chyba niemodna i niedzisiejsza.
                                                  • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 09.02.04, 19:56
                                                    To odrzucaj te podania, odrzucaj. I pomóż tym samym nieśmiałym. :-D
                                                  • lemuriza Re: Zwyciestwo 10.02.04, 07:43
                                                    Po pierwsze nie mam takiej władzy:) żeby odrzucać albo przyjmować, po drugie i
                                                    tak nie przyjmują...
                                                    a jesli już to wiadomo jak jest, prawda?
                                                  • qwerty.tarnow Re: Zwyciestwo 09.02.04, 19:52
                                                    To wtedy tylko "siłom i godnościom osobistom" pozostaje się bronić. :-D
    • qwerty.tarnow Ogólnie 10.02.04, 18:11
      Lemuriza napisała:

> Po pierwsze nie mam takiej władzy:) żeby odrzucać albo przyjmować, po drugie
      > i tak nie przyjmują... a jesli już to wiadomo jak jest, prawda?

Wiadomo, wiadomo. A władza może kiedyś przyjdzie? ;-)
      • lemuriza Re: Ogólnie 10.02.04, 19:04
        Po pierwsze: władza przychodzi wraz z polityczną działalnością, a od tego
        stronię:),
        po drugie: naprawdę nie jest mi do szczęścia potrzebna.
        ( wystarczy mi, że mam we władaniu kuchnię ).

P.S. Trochę nie na temat, ale w TV właśnie jest "Miś Uszatek"!!!!!!!!
        • qwerty.tarnow Re: Ogólnie 10.02.04, 20:12
          Przegapiłem! :-((( Szkoda.

"Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci
          Dzieci lubią misie - misie lubią dzieci"
          • lemuriza Re: Ogólnie 21.02.04, 08:56
            Prosze trzymać kciuki, za godzinę ciąg dalszy mistrzostw świata w Planicy.
            Jakkolwiek o medal bedzie chyba trudno, to na dobry występ jest szansa.
            Przyjemnie było popatrzeć wczoraj na Adama, który znowu unosi ręce w geście
            triumfu.
            No więc kciuki zacisniete, no i nie zapominajcie o M. Rutkowskim, on co prawda
            jest 30, ale to i tak chyba nieźle jak na debiutanta na mamucie.
            • lemuriza Adam Małysz 27.02.04, 21:05
              w szpitalu. Niestety to prawda.
              Miał groźny upadek, był nieprzytomny.
              Mam nadzieję, ze już wszystko ok.
              • qwerty.tarnow Re: Adam Małysz 27.02.04, 22:12
                Adam! Trzymaj się i zdrowiej szybko!
                • lemuriza Re: Adam Małysz 29.02.04, 14:03
                  Poraził mnie wczoraj swoją głupotą, niekompetencją i złym wychowaniem Maciej
                  Kurzajewski. kto oglądał skoki, to wie o co chodzi.
                  Na jego szczęście trener Tajner to człowiek z klasą, bo inaczej...
                  nie wiem co by było.
                  Swiety by nie wytrzymał tej natarczywości.
                  Ciekawe co na to szefostwo TV?mam nadzieję, ze zostaną wyciągniete konsekwencje
                  wobec dziennikarza, podobnie jak było w przypadku Piotra Gębarowskiego i jego
                  słynnego ataku na Mariana Krzaklewskiego ( który co prawda nie nalezy do moich
                  ulubieńców, ale wtedy było mi go autentycznie żal, tak bezpardownowo był
                  atakowany przez P.G),
                  • kris7774 Re: Adam Małysz 29.02.04, 14:41
                    Niestety poziom polskich komentatorów sportowych jest bardzo słaby. Często
                    zachowują się bardzo niestosownie i popełniają mnóstwo błędów językowych. Cały
                    szereg takich "wychwyconych" błędów z transmisji ze skoków narciarskich można
                    przeczytać na stronie www.skokinarciarskie.com
    • kris7774 Re: Zwyciestwo 09.03.04, 16:03
      Adam Małysz nie wystartuje już w tym roku w Pucharze Swiata! Po upadku na
      treningu przed zawodami Salt Lake City Adam musiał przedwcześnie zakończyć ten
      nieudany dla niego sezon. W tym sezonie tylko w pierwszych zawodach Pucharu
      Swiata oraz w konkursach w Zakopanem stanął na podium. Po trzech świetnych
      sezonach ten był dużo słabszy co poniekąd można było sie spodziewać gdyż nawet
      tak wspaniały sportowiec jak Małysz nie jest "maszynką" do wygrywania.
      • lobuzek1 Re: Zwyciestwo 11.03.04, 11:59
        No i podali na Onecie, że zmienią Małyszowi trenera. Sam nie wiem co o tym
        myśleć, żeby tylko na dobre mu to wyszło. Szkoda że ten sezon tak się dla niego
        pechowo zakończył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka