0kowita 24.09.05, 18:45 Znacie ? A jesli nawet znacie to popatrzcie raz jeszcze bo piękne. www.bieszczady.net.pl/coppermine_dir/index.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georghe Re: Bieszczady 27.09.05, 13:13 Nie lubię Bieszczadów. Kojarzą mi się z brudem, smrodem, ubóstwem, PGR-em i..... komuną (??!!) Odpowiedz Link Zgłoś
pio300 Re: Bieszczady 27.09.05, 14:16 Bieszczady są śliczne,a do tego Solina,Polańczyk,żeglowanie i te sprawy...Miód na dusze :) Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 27.09.05, 16:30 georghe napisał: > Nie lubię Bieszczadów. I ja też. Pisałam tu na tym forum, że przytłaczają mnie te pustkowia. Ugory po pegeerach .....smutne, tragiczne. A Polańczyk, zapora ? Owszem dziesięc lat temu to tak. Owszem w zimie to może i tak. Teraz tam w tzw sezonie tłumy, odpustowe stragany.........brrrrrrr. A dalej od tłumów.... błoto, krzaczyska i brudna, mętna woda w zalewie. Jeszcze dalej... nic . Ale zdjęcia są piękne. Na zdjęciach swiat jest zupełnie inny niż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Bieszczady 27.09.05, 18:34 Bieszczady to jedno z najpiekniejszych miejsc na ziemi i chwala Bogu, iz nie jest ani tak zaludnione jak Podhale ani nie mam tak wielu zagorzalych zwolennikow jak Kazimierz Dolny nad Wisla. Trzymaja sie od niego z daleka chlopcy o byczych karkach i dziewczynki w plastikach (nie dotyczy: Solina w sezonie letnim) ,ktorzy czuja sie zagubieni nie majac na widoku co kilka centymetrow sklepu, pubu badz deptaka a takze nowobogaccy, mieszczanie i inne zalosne typu. Bardzo sie ciesze, ze tak jest. Dzieki temu jest tam cisza i swiety, zasluzony spokoj. I niech tak zostanie po wsze czasy. A Okowita z Georghem niech zasuwaja nad morze wylegiwac sie jak morswiny na obsikanej przez tlumy plazy ... Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 27.09.05, 19:11 adas49 napisał: > Zyje. Ale co to za zycie? > Ja Cię zabiję.... siekierą. Krew wysysam. która grupa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Bieszczady 27.09.05, 19:16 0kowita napisała: > która grupa ?? be erha minus Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 27.09.05, 19:21 Nie pasuje. Ja mam A brh +. Szkoda ........... wyssłabym . a tak to co ? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Bieszczady 28.09.05, 08:22 Nigdzie nie napisałem, że lubię plażę, pozwól więc, że sam wybiorę miejsce w którym bedę odpoczywał. Może to być na przykład przydrożna fosa, a Tobie kij do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Bieszczady 29.09.05, 18:41 georghe napisał: > Nigdzie nie napisałem, że lubię plażę, pozwól więc, że sam wybiorę miejsce w > którym bedę odpoczywał. > Może to być na przykład przydrożna fosa, a Tobie kij do tego. Nie masz Ty chlopie stalowych nerwow. Do wypoczywania w fosie potrzeba jednak nieco wiecej wytrzymalosci psychicznej a skoro Twoje zwoje nerwicorodne popuszczaja Ci na zwyklym forum...slow szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 28.09.05, 06:29 A wracając do tematu.... nienawidzę obsikanych plaż. W tłumie źle się czuję. Nie opalam się bo tylko dlatego, że słońce jest za oknem już robię się ziemistobrudnociemna. Nie umiem pływac. Lubię chodzic, nie lubię leżec. Lubię te miejsca gdzie nie ma plastikowych dziewczynek. ale Bieszczady są smutne.... kiedy tam ostatnio byłeś Adasiu ? Ja tam jestem kilkanaście razy w roku. Są smutne. Na zdjęciach jest pięknie. Historia ich jest niezwykle ciekawa. Ale... one nie są jednolite. Parę kilometrów i już jest inaczej. Są miejsca dla plastikowych panienek, są miejsca popegerowskiej tragedii. Są też takie miejsca gdzie nie ma nikogo..............a tam byc może. Tam .... byc może. Dla samotników. Odpowiedz Link Zgłoś
pio300 Re: Bieszczady 28.09.05, 13:37 Bo wiesz,Bieszczady zawsze były dla ludzi twardych i z tym mi się kojarzyły odkąd je pamiętam...,ta dzikość i surowość...Prawie jak Dziki Zachód,,hehe Jak się przyglądnąć życiu owych bieszczadników to naprawde twardzi ludzi,mientki długo tam nie wytrzyma. A to że są takie miejsca jak Solina,ze straganami to i dobrze,nie od razy Kraków zbudowano.Dziś stragany jutro hipermarkety...hehe.No ale tak serio to jakaś infrastruktura musi być,bo człowiek na starość robi się bardziej leniwy i już mu się nie chce spacerować po pas w błocie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Bieszczady 29.09.05, 18:42 0kowita napisała: > ale Bieszczady są smutne.... kiedy tam ostatnio byłeś Adasiu ? > Ja tam jestem kilkanaście razy w roku. A moze ja tam po prostu mieszkam? Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 29.09.05, 19:10 hmmm....mówiłes kiedyś, że zamieszkasz tam na starośc. To już ona przyszła... starośc znaczy się ? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Bieszczady 07.10.05, 18:26 a ja nigdy w bieszczadach nie bylam.........przez ten watek co nieco poszukalam na temat bieszczad,poczytalam,jeszcze okowita mowi ze tam jest pustka i nic nie ma ,w zwiazku z tym zaznaczylam ze w bieszczadach musze byc! Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 07.10.05, 18:28 No tak, jak ktos nie był to byc musi. Koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Bieszczady 07.10.05, 18:31 bede,napewno!w koncu cos musze robic przez te pare miesiecy pobytu w ojczyznie! Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 07.10.05, 18:33 To aż parę miesięcy będziesz ? Ho, ho ! A z męzem przyjedziesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 07.10.05, 18:38 No to musisz mu Polskę pokazac..... bo chyba nie był (?) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Bieszczady 07.10.05, 18:43 nie byl,nigdy nie byl w europie,musze te polske dobrze zaprezentowac zeby mi nie chcial uciekac na drugi dzien.........kaluze wiec odpadaja heheh Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Bieszczady 07.10.05, 18:46 Nie ucieknie....... u nas najpiękniej na świecie jest. Nawet i w Bieszczadach też piknie. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Bieszczady 07.10.05, 18:49 tez tak mysle,ze bedzie sie mu podobalo....... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Bieszczady 10.10.05, 19:55 piekne fotki, piekne bieszczady byłam ze dwa razy, mam miłe wspomnienia za Słupskiem jest taka mała wioseczka w wielkim pieknym lesie, nazywa się Krzynia, na Słupi stoi zabytkowa elektrownia wodna, ciągle czynna, wczesniej jest tama, zawsze jak tam jestem to mówię, ze to miniaturka soliny hi hi hi, ale tama czyni rozlewisko Słupi stąd piękne jezioro, jest tam pieknie i romantycznie, i wąwązy i pagórki polodowcowe - taka minaturka Bieszczad, sa osrodki wczasowe, ale nie za dużo, moża się tam wyindywidualizować Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Bieszczady 10.10.05, 22:39 zuzanna6 napisała: > piekne fotki, piekne bieszczady > > byłam ze dwa razy, mam miłe wspomnienia > > za Słupskiem jest taka mała wioseczka w wielkim pieknym lesie, nazywa się > Krzynia, na Słupi stoi zabytkowa elektrownia wodna, ciągle czynna, wczesniej > jest tama, zawsze jak tam jestem to mówię, ze to miniaturka soliny hi hi hi, > ale tama czyni rozlewisko Słupi stąd piękne jezioro, jest tam pieknie i > romantycznie, i wąwązy i pagórki polodowcowe - taka minaturka Bieszczad, sa > osrodki wczasowe, ale nie za dużo, moża się tam wyindywidualizować Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Bieszczady 10.10.05, 22:43 zuzanna6 napisała: można się tam *****wyindywidualizować***** Boze,a jeszcze nie tak dawno, mieszkajac w Kraju rozumialem rozmowce... Az strach pomyslec o powrocie/wizycie/... Odpowiedz Link Zgłoś