07.11.06, 00:24
...u mnie 15C,i caly tydzien tak ma byc,a u Was?

Ellen popchnij od Ciebie jeszcze wiecej ciepelka zeby dluzej to bylo.
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: Cieplo... 07.11.06, 02:55
      popycham wiec! jutro ma byc bardzo ladnie,dzis bylo swietnie kolo czwartku ma
      sie oziebic! buuu,pewnie do ciebie pojdzie cieplo!
      a mnie cos jakies przeziebienie zaczyna meczyc,oj oj!
      • dunajec1 Re: Cieplo... 07.11.06, 03:07
        A mowilem nie opalaj sie w listopadzie?

Moze jakies oklady pomoga,co?
        • ellenai Re: Cieplo... 07.11.06, 04:47
          oj zeby to takie proste bylo hehe
          • aleks44 Re: Cieplo... 07.11.06, 09:21
            to nie dobrze ,jak nie ma kto okladow zrobic
            a gdzie pomoc dobrosasiedzka ??????
            u nas przestalo lac,ale mowie to cichutko ,zeby na nowo nie zaczelo
            milego dzionka
            • ellenai Re: Cieplo... 07.11.06, 17:33
              dzionek fajny,cieplo milo,u was tez ladnie,snieg prawie calkiem stopnial,bedzie
              dobrze
              • aleks44 Re: Cieplo... 07.11.06, 22:49
                pewnie ze bedzie,byle do wiosny
                • ellenai Re: Cieplo... 08.11.06, 00:38
                  e no to duzo czekania,bo sie jeszcze dobrze jesien nie skonczyla
                  • dunajec1 Re: Cieplo... 08.11.06, 01:04
                    Lekki deszcz prawie caly dzien ale cieplo.

A widzialas Ellen,co w stanie Waszyngton sie dzieje?Troche ich podtopilo.
                    • ellenai Re: Cieplo... 08.11.06, 06:01
                      nie nic nie wiem co w waszyngtonie jest,ja wybory przezywam jak stonka
                      wykopki,tak jakos,ciekawa jestem tych zmian politycznych.U mnie byl cudowny
                      dzien,cieplo i pieknie,nie pada,jest strasznie sucho,bardzo sucho.Oczy mnie
                      pieka caly czas przez to i glowa boli,bleh!moze kiedys trzeba sie przeprowadzic
                      do innego stanu gdzie tak sucho nie jest!
                      • aleks44 Re: Cieplo... 08.11.06, 08:34
                        w Gorlicach pieknie swieci sloneczko,sucho tez nie jest,wiec pozostaje
                        przygotowac sie do nadchodzacych wyborow.Ale jak tu zyc optymizmem,jak F-16 nie
                        dolecialy to Polski z powodu awarii,myslalem ze przeszly tam jakies proby
                        • ciupazka Re: Ciepło.. przed wyborami.... 08.11.06, 11:52
                          Ciepło i przed wyborami? Na kogo stawiocie? Ty wies poniesło mnie wcora na
                          spotkanire z Gertychem.. Tłumy, tłumy, mlodziży przede syćkim, nei
                          nauczyciele, kuratorzy.. Pytań mu nazadawali, natomiast on som to samo
                          godoł, co w tvn. Nawet zadyma lekućko była wyreżyserowano( patrzoj FZ.) a i
                          pytania dobrane do odpowiedzi mlodzieży ( o jaraniu w szkole i legalizacji
                          narkotyków, amnestia matury no i co to on nie zrobi i cego naczyciele bedom
                          jemu zawdzieczać. Mnie do myślenia dały te tłumy młodzieży, te brawa dlo
                          niego, hale, nieftorzy wyśli chyba niusatysfakcjonowani (obowiązkowe
                          mundurki, bez komórki w szkole), choć troske i w tyk pomysłak Gertych
                          troske juz zelzył...i tp. Brakowało mi dyskusji przeciwników politycznych tyj
                          partii. Moze spotkanie byłoby ciekwse.
                          • aleks44 Re: Ciepło.. przed wyborami.... 08.11.06, 23:25
                            tak ,takie spotkania sa ciekawe,tyle ze przed wyborami,to wszyscy sa fajni.
                            a jesli chodzi o pomysly,to o wielu mozna dyskutowac,juz wczeniej ktos madry
                            wpadl na pomysl,zamykania szkol,zeby nikt obcy nie szwedal sie po
                            szkole.Mieszkam obok dwoch ,jedna zamknieta, mlodziez moze chodzic tylko po
                            podworzu,natomiast mlodziez z drugiej szkoly, przesiaduje na schodach przy
                            naszych blokach,pali papierosy,je sniadanie,pisze zadania na kolanie,itd.Gdzie
                            sa nauczyciele z tej drugiej szkoly ??????
                            • ellenai Re: Ciepło.. przed wyborami.... 09.11.06, 22:51
                              moze bedzie dobrze aleks!te mundurki w szkole i interesowanie sie mlodzieza co
                              robi to dobry pomysl! tu sie nie widzi 13,14,15 latkow szwendajacych po
                              pubach ,nie ma mowy,jak by podejrzanie gdzies byli w nocy na ulicy to od razu
                              policja zgarnia wiec pomysl romka bardzo popieram! o!
                              ciekawe jest co ciupazka napisala o tym spotaniu przedwyborczym,ze jednak
                              mlodziez nie jest taka anty na romka!:)
                              cmok
                        • aleks44 Re: Cieplo... 09.11.06, 09:31
                          u nas juz pada,a tak by sie troszke sloneczka przydalo
                          milego dzionka
                          • ellenai Re: Cieplo... 09.11.06, 22:52
                            uf podobno strasznie was podtapia!brrrrrrrrr
                            • dunajec1 Re: Cieplo... 10.11.06, 02:08
                              Naprawde podtapia? No tak,przeciez rozmawialem dwa dni temu z tesciowa,to mi
                              mowila ze pada,cholera starosc czy tez cos gorszego ze mna .
                      • aleks44 Re: Cieplo... 10.11.06, 11:11
                        dzis jak na razie nie pada,zaraz lece na dzialeczke,dzis wedzenie !!!!
                        do wieczorka prezyjdzie mi siedziec
                        pozdr
                        • dunajec1 Re: Cieplo... 11.11.06, 00:52
                          Ja mialem taka robote w zeszly tydzien i bede mial w piatek,hehe,kiedy lubie
                          swojej roboty to "jedzonko" a w piatek musze bo musze podrzucic corce i
                          zieciowi,tez lubia,"tato,umiesz?to zrob nam"bedziesz cos gadal?
                        • ouimet Re: Cieplo... 11.11.06, 02:20
                          aleks44 napisał:
                          dzis wedzenie

a podasz troszke detali?jakiego drzewa uzywasz,beczka z bezposrednim
                          ogniem/dymem-czy z rura od paleniska?

:))))
                          • aleks44 Re: Cieplo... 11.11.06, 10:14
                            mam wedzarnie na dzialce i zawsze uzywalem jej zamiast grila,natomiast teraz
                            postanowilem troche popawic sie i powedzic inne mieska.To jest beczka 100
                            omurowana cegla,palenisko jest z cegly,dlugosc kanalu okolo 1 metra.Kanal mam
                            juz przerobiony,bo poprzedni mial dlugosc jakies 50 cm i zdarzalo sie ze ogniem
                            bezposrednio pieklo po miesku,ale teraz jest OK.Zamontowalem tez drzwiczki z
                            pieca kaflowego,tak ze teraz jest wygodniej i mozna regulowac doplyw
                            powietrza.Na rozpalke i nagrzanie wedzarni uzywam sosny i modrzewia,a do
                            wedzenia mam troche wisni,sliwy,brzozy i olchy,na koniec dodaje jalowca.
                            Wiem ze chyba najlepsze byloby chyba z buka,ale na razie mam tamto ,wiec jak
                            sie skonczy to sobie przywioze.Po raz pierwszy uzywalem soli peklowej,bo
                            wczesniej tylko marynaty.Mieska wychodza smaczne,sadzac jak znikaja z
                            lodowki.Mam zamiar jeszcze sprobowac robic kielbase,ale to juz wyzszy stopien
                            wtajemniczenia,ale zrobie !!!!.Tez wedziasz ???
                            pozdrawiam
                            • ciupazka Re: Ciepło... 15.11.06, 18:09
                              ... a jutro zapowiadają słoneczko i do 15 stopni C. Recepta na wędzarnie jest
                              i tylko powielić. Dzięki. Ale mam roboty na działce, o Jezusicku, byłam
                              dzisiaj, liści co niemiara. Trza bedzie jakik chłopców wołać, kie telo
                              ciepło, coz, kie przydom ze szkoły, to już ciemno sie robi... Brakuje
                              chłopa i telo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka