dunajec1 07.11.06, 00:24 ...u mnie 15C,i caly tydzien tak ma byc,a u Was? Ellen popchnij od Ciebie jeszcze wiecej ciepelka zeby dluzej to bylo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellenai Re: Cieplo... 07.11.06, 02:55 popycham wiec! jutro ma byc bardzo ladnie,dzis bylo swietnie kolo czwartku ma sie oziebic! buuu,pewnie do ciebie pojdzie cieplo! a mnie cos jakies przeziebienie zaczyna meczyc,oj oj! Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Cieplo... 07.11.06, 03:07 A mowilem nie opalaj sie w listopadzie? Moze jakies oklady pomoga,co? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Cieplo... 07.11.06, 09:21 to nie dobrze ,jak nie ma kto okladow zrobic a gdzie pomoc dobrosasiedzka ?????? u nas przestalo lac,ale mowie to cichutko ,zeby na nowo nie zaczelo milego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Cieplo... 07.11.06, 17:33 dzionek fajny,cieplo milo,u was tez ladnie,snieg prawie calkiem stopnial,bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Cieplo... 08.11.06, 00:38 e no to duzo czekania,bo sie jeszcze dobrze jesien nie skonczyla Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Cieplo... 08.11.06, 01:04 Lekki deszcz prawie caly dzien ale cieplo. A widzialas Ellen,co w stanie Waszyngton sie dzieje?Troche ich podtopilo. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Cieplo... 08.11.06, 06:01 nie nic nie wiem co w waszyngtonie jest,ja wybory przezywam jak stonka wykopki,tak jakos,ciekawa jestem tych zmian politycznych.U mnie byl cudowny dzien,cieplo i pieknie,nie pada,jest strasznie sucho,bardzo sucho.Oczy mnie pieka caly czas przez to i glowa boli,bleh!moze kiedys trzeba sie przeprowadzic do innego stanu gdzie tak sucho nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Cieplo... 08.11.06, 08:34 w Gorlicach pieknie swieci sloneczko,sucho tez nie jest,wiec pozostaje przygotowac sie do nadchodzacych wyborow.Ale jak tu zyc optymizmem,jak F-16 nie dolecialy to Polski z powodu awarii,myslalem ze przeszly tam jakies proby Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Ciepło.. przed wyborami.... 08.11.06, 11:52 Ciepło i przed wyborami? Na kogo stawiocie? Ty wies poniesło mnie wcora na spotkanire z Gertychem.. Tłumy, tłumy, mlodziży przede syćkim, nei nauczyciele, kuratorzy.. Pytań mu nazadawali, natomiast on som to samo godoł, co w tvn. Nawet zadyma lekućko była wyreżyserowano( patrzoj FZ.) a i pytania dobrane do odpowiedzi mlodzieży ( o jaraniu w szkole i legalizacji narkotyków, amnestia matury no i co to on nie zrobi i cego naczyciele bedom jemu zawdzieczać. Mnie do myślenia dały te tłumy młodzieży, te brawa dlo niego, hale, nieftorzy wyśli chyba niusatysfakcjonowani (obowiązkowe mundurki, bez komórki w szkole), choć troske i w tyk pomysłak Gertych troske juz zelzył...i tp. Brakowało mi dyskusji przeciwników politycznych tyj partii. Moze spotkanie byłoby ciekwse. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Ciepło.. przed wyborami.... 08.11.06, 23:25 tak ,takie spotkania sa ciekawe,tyle ze przed wyborami,to wszyscy sa fajni. a jesli chodzi o pomysly,to o wielu mozna dyskutowac,juz wczeniej ktos madry wpadl na pomysl,zamykania szkol,zeby nikt obcy nie szwedal sie po szkole.Mieszkam obok dwoch ,jedna zamknieta, mlodziez moze chodzic tylko po podworzu,natomiast mlodziez z drugiej szkoly, przesiaduje na schodach przy naszych blokach,pali papierosy,je sniadanie,pisze zadania na kolanie,itd.Gdzie sa nauczyciele z tej drugiej szkoly ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Ciepło.. przed wyborami.... 09.11.06, 22:51 moze bedzie dobrze aleks!te mundurki w szkole i interesowanie sie mlodzieza co robi to dobry pomysl! tu sie nie widzi 13,14,15 latkow szwendajacych po pubach ,nie ma mowy,jak by podejrzanie gdzies byli w nocy na ulicy to od razu policja zgarnia wiec pomysl romka bardzo popieram! o! ciekawe jest co ciupazka napisala o tym spotaniu przedwyborczym,ze jednak mlodziez nie jest taka anty na romka!:) cmok Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Cieplo... 09.11.06, 09:31 u nas juz pada,a tak by sie troszke sloneczka przydalo milego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Cieplo... 09.11.06, 22:52 uf podobno strasznie was podtapia!brrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Cieplo... 10.11.06, 02:08 Naprawde podtapia? No tak,przeciez rozmawialem dwa dni temu z tesciowa,to mi mowila ze pada,cholera starosc czy tez cos gorszego ze mna . Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Cieplo... 10.11.06, 11:11 dzis jak na razie nie pada,zaraz lece na dzialeczke,dzis wedzenie !!!! do wieczorka prezyjdzie mi siedziec pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Cieplo... 11.11.06, 00:52 Ja mialem taka robote w zeszly tydzien i bede mial w piatek,hehe,kiedy lubie swojej roboty to "jedzonko" a w piatek musze bo musze podrzucic corce i zieciowi,tez lubia,"tato,umiesz?to zrob nam"bedziesz cos gadal? Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Cieplo... 11.11.06, 02:20 aleks44 napisał: dzis wedzenie a podasz troszke detali?jakiego drzewa uzywasz,beczka z bezposrednim ogniem/dymem-czy z rura od paleniska? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Cieplo... 11.11.06, 10:14 mam wedzarnie na dzialce i zawsze uzywalem jej zamiast grila,natomiast teraz postanowilem troche popawic sie i powedzic inne mieska.To jest beczka 100 omurowana cegla,palenisko jest z cegly,dlugosc kanalu okolo 1 metra.Kanal mam juz przerobiony,bo poprzedni mial dlugosc jakies 50 cm i zdarzalo sie ze ogniem bezposrednio pieklo po miesku,ale teraz jest OK.Zamontowalem tez drzwiczki z pieca kaflowego,tak ze teraz jest wygodniej i mozna regulowac doplyw powietrza.Na rozpalke i nagrzanie wedzarni uzywam sosny i modrzewia,a do wedzenia mam troche wisni,sliwy,brzozy i olchy,na koniec dodaje jalowca. Wiem ze chyba najlepsze byloby chyba z buka,ale na razie mam tamto ,wiec jak sie skonczy to sobie przywioze.Po raz pierwszy uzywalem soli peklowej,bo wczesniej tylko marynaty.Mieska wychodza smaczne,sadzac jak znikaja z lodowki.Mam zamiar jeszcze sprobowac robic kielbase,ale to juz wyzszy stopien wtajemniczenia,ale zrobie !!!!.Tez wedziasz ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Ciepło... 15.11.06, 18:09 ... a jutro zapowiadają słoneczko i do 15 stopni C. Recepta na wędzarnie jest i tylko powielić. Dzięki. Ale mam roboty na działce, o Jezusicku, byłam dzisiaj, liści co niemiara. Trza bedzie jakik chłopców wołać, kie telo ciepło, coz, kie przydom ze szkoły, to już ciemno sie robi... Brakuje chłopa i telo. Odpowiedz Link Zgłoś