Dodaj do ulubionych

Dunajec dziekuje !!!!!

05.12.06, 12:59
wlasnie dzisiaj dostalem nastepna kartke i przy pomocy mapy od Ciebie
zlokalizowalem ten piekny obiekt.Nawet sobie na ten temat troszke poczytalem.
Sunshine Skyway Bridge,bo tak sie nazywa i robi niesamowite wrazenie.
Położony jest w St. Petersburgu i Bradenton na Florydzie w Stanach
Zjednoczonych. Budowę zakończono w kwietniu 1987 r. Jest to most kablowy
wzniesiony ze stali i betonu.Jego długość wynosi 8 851,4 metra.
Najlepsze jest,ze na mapie dopiero zobaczylem,ze to nie jest linia
prosta,lecz idzie po łuku,cos pieknego !!!!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ouimet Re: Dunajec dziekuje !!!!! 05.12.06, 18:41
      a czy wiesz,ze most laczacy USA z Kanada/Niagara/ zaprojektowal Nasz inzynier?
      • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 05.12.06, 23:10
        nie wiem nic na ten temat
        ale Polacy sa wszedzie,wiec sie nie dziwie
        • dunajec1 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 06.12.06, 22:05
          Nie ma za co Aleks,mostek jak mostek,hehe,no i dosc wysoki jest nie?Kiedy bylem
          na nim akurat wtedy przelatywal tam helikopter,no nie powiem patrzylem na dol
          zeby widziec jak leci ,ale pewnie nisko nad woda lecial.
          Jeszcze by widziec Golden Bridge w Kaliforni,no ale to dla mnie za daleko,moze
          Ellen tam podjedzie i posle kartke?
          • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 06.12.06, 22:47
            Ona nigdzie nie jezdzi bo nie ma czasu hehe
            pozdr.
            • dunajec1 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 06.12.06, 23:53
              No tak, u mnie kiedys gadali,"nie masz czasu?-kup se dziecko,bedziesz mial czas"
              moze to i prawda?
              • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 07.12.06, 08:59
                slyszalem,ze ze bociany maja bezwzgledny zakaz latania w stanie Alaska i
                Nebraska.W Alasce z powodu zimna,a co za tym idzie ???? niz demograficzny.Na
                szczescie "nasze Mamy" z F.N.Sacza bcianow nie przeganiaja.I chwala Im za
                to !!!!!!
                pozdr
                • dunajec1 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 07.12.06, 23:54
                  To nawet bocianom zabraniaja latac? no no, to ci demokracja,przyznam ze nie
                  slyszalem,ale mozliwe to jest,hihi,dobrze ze w kraju nie zabraniaja
                  bocianom "przynosic".
                  • ellenai Re: Dunajec dziekuje !!!!! 08.12.06, 04:40
                    po nebrasce to za daleko bocianom latac a ja ci powinnam aleks kartke wyslac
                    swiateczna i z okolica tutejsza
                    tobie dunajec tez swiateczna wysle,mam nadzieje,ze nie zgubilam adresu jakby co
                    to bede pytac na priv!
                    • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 08.12.06, 08:12
                      z ta demokracja to roznie bywa,czesto jest tylko fikcja
                      a mozliwosci naszych bocianow sa przeogromne hehe
                      pozdr.
                      • dunajec1 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 08.12.06, 23:39
                        Masz racje Aleks z ta fikcyjna demokracja,tutaj to ja widac,jak masz gruby
                        portfej,ooo,nie kazdy Cie dotknie,a jak biedak,hehe,demokratycznie do.....c.

Cholera,a o kartkach na swieto to zapomnialem,ale moze jutro to zrobie,
                        thanks for reminder Ellen!
                        • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 09.12.06, 19:02
                          z jednej strony to przykre,a z drugiej to sprawiedliwie,bo dlaczego tylko jedni
                          maja po dupie dostawc w imie demokracji,no nie ???
                          to poczta u Was w niedziele tez jest czynna,bo u nas chyba ??? nie
                          • dunajec1 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 09.12.06, 19:12
                            Aleks,poczta to w soboty czynna do poludnia,potem mozesz wejsc do budynku i
                            kupic w maszynie znaczki czy wrzucic list,a w niedziele jest zamknieta,nie ma
                            tak dobrze,hehe,prawie co z pracy wrocilem,tak ze wszystko bedzie odlozone do
                            poniedzialku,pozdr.
                            • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 09.12.06, 20:50
                              no tak !!!!!,Ty pisales posta 8 ,wiec to byl piatek,dzis 9 sobota.Jakos mi sie
                              pomieszalo.Ja dzis mialem wolne,dlatego tylko chwilke bylem na dzialce
                              popracowac przy wedzarni i zaraz do domu wrocilem,trzyma mnie od ostatniej
                              niedzieli,oczywiscie przeziebienie.
                              • dunajec1 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 09.12.06, 23:59
                                My tu jestesmy do tylu,hihi.
                                Przeziebienie masz? Hmmm,moze setka z pieprzem i masc cyckowa? Podobno pomaga.
                                • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 10.12.06, 00:35
                                  leczylem sie polopiryna i od czasu do czasu nalewka ze sosny,
                                  chyba pomoglo,ale na rower jutro i tak sie nie wybieram hehe
                                  o masc teraz ciezko
                                  • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 10.12.06, 01:04
                                    Dunajec wyslalem Ci linka z fajna strona na priv
                              • ouimet Re: Dunajec dziekuje !!!!! 10.12.06, 01:17
                                aleks44 napisał:

bylem na dzialce popracowac przy wedzarni

ps.dasz jakies info o wedzarni na privo?
                                Buduje sobie rozne,ale ...nie do konca to sie sprawdza.Albo "przewedzone",albo
                                "swieze"...
                                Wogole nie znam zasad wedzenia.:(((
                                • aleks44 Re: Dunajec dziekuje !!!!! 10.12.06, 09:13
                                  to nie tylko Ty masz takie problemy,bo ja identyczne.Wczesniej jak wedzilem
                                  tylko mieska,to takiego problemu nie mialem.Teraz jak zabralem sie za
                                  kielbasy,to widze ze musze sie jeszcze wiele nauczyc.Zaraz dam Ci namiary
                                  na priv
                                  • ouimet Aleks dziekuje !!!!! 10.12.06, 17:11
                                    zaraz rozgarniam snieg i...zabieram sie do przerobek.Moze na ...Wielkanoc zdaze?:)
                                    A powazniej ,to chcialbym na Swieta cos zmajstrowac do jedzenia odymione inaczej
                                    niz poprzednio.
                                    Jeszcze raz dzieki.
                                    • aleks44 Re: Aleks dziekuje !!!!! 10.12.06, 19:50
                                      Ciesze sie,ze Ty tez zajmujesz sie amatorskim wedzeniem.Dunajec tez siedzi w
                                      temacie.Chyba czlowiek z wiekiem zaczyna rozumiec co dla niego najlepsze.Tez
                                      planuje,podymic troszke przed Swietami.Dlatego w wolnych chwilach siedze na
                                      dzialce i przerabiam wedzarnie.Dopinguje mnie do tego "szybkie parowanie" moich
                                      wyrobow z lodowki.Przyznam ,ze mnie tez to bardzo smakuje.
                                      pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka