ouimet 23.06.08, 02:05 nie moja-niestety. Malych bogow nawet kundle(g/d/adacz n.p.)liza. ps.uzbieralem troszke sentencji o ...adasku. Systematycznie bede "dawkowal". Zasluzyl w koncu ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gadacz Re: adaskowi i pieskom-mysl... 23.06.08, 21:38 I po czym to niby ja Adasia lizać mam ?! My tu lud prosty i bogobojny...Oimet zboku jeden. Ale że Cię bardzo chłopie lubię też Ci coś wrzucę niestety nie mojego. Oj pasuje do Ciebie.. pasuje: "Spodobało mnie sie, że bede pisał. Biere patyk, walonkiem wygładzam ziemie i pisze. Pisze sobie różne litery, jak Grzegor pisał, okrągłe, kanciaste, rozgałęziane, zawijane, podkręcywane, z kropkami, kreskami, krzyżykami. A smurgiel sie patrzy z góry, aż głowo kręci, że tak prętko ja pisze. To walonkiem wygładzam jeszcze kawał gumna i pisze litery jeszcze bardziej rozgałęzione(...) A rowki na ziemi trochu już przyschli i stracili wygląd, to walonkiem wygładzam nowe pleche zmarzniętego i dalej pisze, litery ido mnie teraz bardzo pretko, a rozgałęzione jak raki, jak kwiatki, jak pajenczyny. No no? I co tu napisane? ciekawi sie Handzia. Nic nie mówie, na razie sie pisze, nie czyta, Grzegor nie gadał jak pisał. Aż jak napisał, odstawiał kajet na ręke i czytał. Przeczytawszy pisał dalej. To i ja pisze, pisze. Jak sie zapisało całe gładzizne, tłumacze im, żeby wiedzieli.." Ouimet ..jak piszesz to włącz myślenie. Grzegor jak pisał to nawet nie gadał bo myślał. Jakbyś z łaski swojej kolego sympatyczny dołożył glose, interpretacje małą, komentarz niewielki, naświetlenie sensu, objaśnienie chociaż, tłumaczenie na ludzki, wyjaśnienie, wyklarowanie, wykładnie, wytłumaczenie w kwestii co miałeś na myśli całe pokolenia wdzięczne by Ci siedem razy po siedmiokroć były. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Gadaczu-tez ulubiony 23.06.08, 21:53 watek zalozylem z WYLACZNA dedykacja ADASKOWI. Wszystkie myslo-teksty TYLKO dla Owego. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Gadaczu-tez ulubiony 28.06.08, 11:18 ouimet napisał: > watek zalozylem z WYLACZNA dedykacja ADASKOWI. > Wszystkie myslo-teksty TYLKO dla Owego. jako rzeczony "TYLKO Owy" czuje sie w obowiazku cokolwiek napisac majac jednoczenie swiadomosc iz skromne "cokolwiek" moze mocno rozczarowac Ouimeta przywyklego do epickich zachwytow nad jego postmodernistyczna tworczoscia. No i nie moge sobie darowac iz jako tak czcony i wyrozniony "TYLKO Owy" w nieswiadomosci omijalem to forum przez tyle dni plawiac sie w bezmyslnej rozpuscie,pustej lubieznosci i jalowym obzarstwie podczas gdy glodny mych fraz ozdobnych Ouimnet usychal teskniac za mym slowem. A tak na marginesie: o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: Gadaczu-tez ulubiony 29.06.08, 05:53 adas49 napisał: ..... > omijalem to forum przez tyle dni plawiac sie w bezmyslnej > rozpuscie,pustej lubieznosci i jalowym obzarstwie ---------------- Niech zgadnę........byłeś w sanatorium ? Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Gadaczu-tez ulubiony 29.06.08, 16:28 marywita napisała: > Niech zgadnę........byłeś w sanatorium ? KRUS wyslal mnie na turnus o nazwie "prewencja rentowa". Z wlasnej woli w zyciu bym do sanatoruim nie poszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: Gadaczu-tez ulubiony 29.06.08, 16:52 Dlaczego nie ? Czyżby masaże i kąpiele błotne nie wzmacniały Twoich strategicznych organów ? Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Gadaczu-tez ulubiony 11.07.08, 17:22 marywita napisała: > Dlaczego nie ? > Czyżby masaże i kąpiele błotne nie wzmacniały Twoich strategicznych organów ? Niestety, stawy i korzonki nie naleza do arsenalu moich strategicznych organow. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: adaskowi i pieskom-mysl... 28.06.08, 11:25 gadacz napisał: >całe pokolenia wdzięczne by Ci siedem razy po siedmiokroć były. ..a i ja 49 razy bym poblogoslawil.. Odpowiedz Link Zgłoś
sadowy_nakaz_platniczy czemu gadacz drobi?nerwowy? 06.07.08, 18:44 gadacz napisał: > Ouimet ..jak piszesz to włącz myślenie. Grzegor jak pisał to nawet nie gadał bo > myślał. Jakbyś z łaski swojej kolego sympatyczny dołożył glose, interpretacje > małą, komentarz niewielki, naświetlenie sensu, objaśnienie chociaż, tłumaczenie > na ludzki, wyjaśnienie, wyklarowanie, wykładnie, wytłumaczenie w kwestii co > miałeś na myśli całe pokolenia wdzięczne by Ci siedem razy po siedmiokroć były. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: adaskowi i pieskom-mysl...#2 05.07.08, 21:13 adas/.../uczyni wiele by go lubiono, i uczyni wszystko,by mu zazdroszczono./cyt/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: adaskowi i pieskom-mysl...#2 06.07.08, 14:50 wydawalo sie ze lubisz adasia a okazuje sie ze probujesz mu do...bac. Nieladnie . Odpowiedz Link Zgłoś
sadowy_nakaz_platniczy Re: adaskowi i pieskom-mysl...#2 06.07.08, 18:41 ouimet lubi owego,te cytaty to wynik tesknoty, prowokacja owego do powrotu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: adaskowi i pieskom-mysl...#2 06.07.08, 20:15 chlujek napisał: > wydawalo sie ze lubisz adasia a okazuje sie ze probujesz mu do...bac. > Nieladnie . *dobrze Ci sie wydawalo,ale to nie znaczy ze nie jest wskazana rzecza "polechtanie Owego pod tzw.siersc"...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: adaskowi i pieskom-mysl...#2 11.07.08, 17:27 > *dobrze Ci sie wydawalo,ale to nie znaczy ze nie jest wskazana rzecza > "polechtanie Owego pod tzw.siersc"...:))) Bez przesady. Chyba nie sadzisz w swym prozniaczym zadufaniu, ze cokolwiek mnie obchodzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: adaskowi i pieskom-mysl...#2 11.07.08, 17:25 chlujek napisał: > wydawalo sie ze lubisz adasia a okazuje sie ze probujesz mu do...bac. > Nieladnie . A nie mowilem? nie ma sensu litowac sie nad ouimetem... Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: adaskowi i pieskom-#5 16.07.08, 00:26 adas49 > A nie mowilem? nie ma sensu litowac sie nad ouimetem... Faktycznie! Ouimet to nazwisko,wiec jezeli jeszcze masz to co kiedys/..../pisz poprawnie skoro karcisz za niepoprawnosc jezykowa innych/mnie/ a mysl :"Z wilka nie uczynisz barana"/polskie/ ps.poprzednie bylo J.Czarnego Odpowiedz Link Zgłoś
sadowy_nakaz_platniczy cytat dla ouimeta 06.07.08, 18:53 #3 "Mozna zazdroscic tym,ktorzy pisza dobrze gdyby nie stala otworem droga pisania jeszcze lepiej" Adolf Dygasinski Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: cytat dla ouimeta 11.07.08, 17:25 > #3 > "Mozna zazdroscic tym,ktorzy pisza dobrze gdyby nie stala otworem droga pisania > jeszcze lepiej" Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: cytat dla ouimeta 12.07.08, 03:37 A ja lubie ouimeta.Glownie za wytrwalosc, lagodny charakter i to ze jest daleki od pieniactwa. Najbardziej jednak za to ze z oddaniem i pasja utrzymuje to forum przy zyciu.Oczywiscie adasia uwielbiam ale tu w gre wchodza inne zestawy genow. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: cytat dla ouimeta 12.07.08, 12:58 chlujek napisał: > A ja lubie ouimeta. *ja tez... Glownie za wytrwalosc, *fakt lagodny charakter i to ze jest daleki od pieniactwa. *tutaj mialbym odmienne zdanie,ale fajnie poczytac takie "nieprawdy" o sobie w wersji ouimet Odpowiedz Link Zgłoś
sadowy_nakaz_platniczy Re: cytat dla ouimeta 12.07.08, 14:07 jak juz uzgodniliscie kto kogo lubi lub nie lubi to moze jakis temat do dyskusji ,co nie? bo nudno moze byc temat z kultury,sztuki lub nauki.w jasle. albo o polityce tez Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet adaskowi #4 odnosnie zabierania 16.07.08, 00:19 obywatelstwa Ouimnet/owi/: "Byle szprotka nie polknie Jonasza" poniewaz dla mnie jestes planktonem,wiec moge spac spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: adaskowi i pieskom-mysl... 29.07.08, 00:22 #6 Slabemu wszystko gorzkie/polskie/ adskowi szczegolnie: #7 "Pion mozna zmienic w ...wahadlo./J.Czarny/ ps. i takim wahadelkiem ostatnio jawi sie "adas-ko" Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: adaskowi i pieskom-mysl...#8 01.08.08, 00:21 "ma wlasne zdanie na zawolanie" /Sztaudynger-napisal/ Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: adaskowi i pieskom-mysl...##9 01.08.08, 23:14 "Byle smrod,co walczy z wentylatorem,uwaza sie sie za DON KISZOTA" cyt.St.Jerzy Lec Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: a mnie zadziwia Twoj tekst Ouimet 09.08.08, 23:04 sadowy_nakaz_platniczy napisał: > tutaj? /....../ TAK! > dyscyplina : siatkowka > konkurencji : 4 (inaczej : cztery konkurencje) w siatkowce 4 konkurencje.Nie rozumiem,ale akceptuje./siatkowka w czterech odmianach/Jak to sie ma do naszych "24"-nigdzie nie napisano-zawodnikow(Polacy-to takze tzw. dzialacze/...:) ps.skoro startujemy w "4 konkurencjach" X 6 zawodnikow w kazdej to nie przewidziano ...rezerwowych? na tzw.wypadek? To pytanie wylacznie teoretyczne. ps.2 jezeli znasz "wyjasnienie" takowej tabelki,to prosze.Ale/nie zaczyna sie zdania od ale/ jakos konkretnie i bardziej obrazowo. Tez milej nocki u Ciebie obecnie.:) > Odpowiedz Link Zgłoś
sadowy_nakaz_platniczy Re: a mnie zadziwia Twoj tekst Ouimet 10.08.08, 04:03 tu jest obrazowo siatkowka: pekin2008.interia.pl/dyscypliny/dyscyplina/siatkowka,2 pekin2008.interia.pl/dyscypliny/dyscyplina/siatkowka-plazowa,35 dalej znajdziesz pozostale konkurencje i osoby milych snow :) Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: adaskowi i pieskom-mysl...#10 09.08.08, 23:06 "Jaka muzyka,taka ochota"/Pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: adaskowi i pieskom-mysl... 20.08.08, 12:59 #11 "Pegaz ma skrzydla,ale i kopyta"/T. Giogier/ Odpowiedz Link Zgłoś
sadowy_nakaz_platniczy Re: adaskowi i pieskom-mysl... 26.08.08, 16:09 ide o zaklad ,ze ten "pegaz" juz kopytami strzelil w kalendarz... Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet #12 -adasiowi 13.09.08, 23:34 "Czlowiek/adas?/ woli patrzec przez dziurke od klucza niz przez lunete" /nie moje/ Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: #13-adasiowi 14.09.08, 21:43 "Niekiedy walka o lepsze jutro,konczy sie jeszcze gorszym pojutrzem" cbdu. Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: #13-adasiowi 15.09.08, 15:39 ouimet napisał: > "Niekiedy walka o lepsze jutro,konczy sie jeszcze gorszym pojutrzem" > > cbdu. --------- To jest bardzo mądra myśl. Każdy kto wymądrza się w temacie polityki, ekonomii.... a może nawet i historii powinien sobie ją powiesić nad łóżkiem i co dzień rano czytać... Ale... nie rozumiem. Dlaczego umieściłeś ją w tym wątku ? Jaki ma ona (ta myśl) związek z Adasiem, z tym wątkiem, z forum Jasło ? Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Ouimet 15.09.08, 15:58 Coś chciałabym Ci jeszcze napisać Ouimet ale nie wiem co... Dziękować, że piszesz jeszcze na umarłym forum Jasło ? nie mam prawa bo to nie jest moje forum. Może tylko to.... nick ouimet był na tym forum wielokrotnie obrażany, niektórzy ścigali się, który "dowcipniej" udowodni ouimetowi iż ten jest głupkiem. Wystarczy poczytać pierwszą stronę forum a w archiwum to.......ho,ho... ileż kpin z ouimeta. Chcę Cię za to przeprosić bo wszędzie czuję swoją winę. Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: Ouimet 15.09.08, 17:12 Jeśli kiedykolwiek ouimetowi dokuczyłam... przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: Ouimet 15.09.08, 17:26 marywita napisała: > Jeśli kiedykolwiek ouimetowi dokuczyłam... przepraszam i baaaardzo...... Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Ouimet 17.09.08, 02:26 marywita napisała: > Jeśli kiedykolwiek ouimetowi dokuczyłam... przepraszam he,he,he...najbardziej"TO JESLI"mi sie podoba.I dlatego Cie nadal ...lubie? Odpowiedz Link Zgłoś