15.12.03, 05:43
nie jem cukru... nic a nic, ani nawet najlepszej szarlotki, ani jogurtu
slodzonego. Zmniejszam drastycznie ilosc weglowodanow...I nie czekam do
nowego mroku, oj nie poniedzialek tez dobry na nowe postanowienie. Zwlaszcza
jak sie mialo przyjecie i jadlo sie bez umiaru.... Prosze mnie wspierac i
pisac jaki cukier jest niezdrowy, prosze bardzo!
Obserwuj wątek
    • adam.67 Komentarz z elementami teorii spiskowej ;) 15.12.03, 11:52
      z tym cukrem to nie do końca wiadomo jak to jest. Niby odradzają używanie, ale
      osobiście uważam, że każda skrajność jest niebezpieczna. Próbowałem kiedyś
      przestawić się na glukozę z wariantem stopniowego odejścia (opcja zerowa), ale
      nie za bardzo mi się to podobało. Organizm jednak trochę się buntował (to z
      pewnością spisek producentów cukru, piekielne lobby z mafijnymi rozgałęzieniami
      w przemyśle cukierniczym, przetwórczym itede hi hi hi hi).
      Wyznaję zasadę, że wsio wazmożno tol'ko astarożno, jak to mawiają za Bugiem, i
      jakoś żyję.
      To drastyczny krok, i lepiej może stopniowo ograniczaj, zamiast katować się
      nagłym przestawieniem się na opcję zerową. Podobno wtedy zakłóca się gospodarkę
      energetyczną organizmu i zaczynają się yayeczka, wahania ciśnienia, problemy
      gastryczne i inne atrakcje ;)

Ale, jak mogę nie słodzić, to nie słodzę. W dziale "napoje" teraz dominuje woda
      mineralna.

Jedno jest pewne: cukier jest przynajmniej substancją organiczną, jako tako
      przyswajalną przez nasz organizm. A słodziki typu aspartam czy inne badziewie,
      to czysta chemia, nastawiona na oszukiwanie zmysłu smaku i reakcji żołądkowych.

Ciężki wybór...
    • ellenai Re: oD Jutra 15.12.03, 16:59
      marto ale drastyczne postanowienie kochana.Podziwiam cie za sile woli, ja bez
      slodyczy sie nie moge obejsc:(hehehe,oczywiscie chetnie bede wspierac ciebie w
      postanowieniu,uwazaj jednak na siebie,zeby sobie nie zaszkodzic,pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka